HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Már az új edző sem a régi, csak ha a régi edző az új

2012.04.11. 17:59 Futó Lada

.. avagy OTP Bank liga 23. forduló összefoglalója következik. Az egyszeri Tisztelt Olvasó a cím láttán csak nézhet maga elé, mint faltörő kos a fotocellás ajtóra, így kifejteném a tételt részletesebben. A "Labdabiztos 1. axiómája" -ként elhíresült törvényszerűség - Új edzővel első meccsen nyer a csapat, másodikon kikap" , most hétvégén teljes mértékben sárba tiprásra került, mert a 2 érintett alakulat (Pécs, DVTK) együttesen  1 -azaz egy - gólra volt képes, és ennyivel csak az olasz válogatott tud VB-t nyerni, a magyar bajnokságban ez kevés az üdvösséghez. Ezzel szemben, ahol az edzőváltás után egy régi edző került a kispadra (Győr, Haladás) , ott azóta veretlenség az úr, és fiesta minden egyes mérkőzés.
A szerdai összefoglalóknak megvan az az előnye, hogy már belekerülnek az edzőváltások, így a heti páros az Újpest és a Vasas lesz. Csapjunk bele...

Győri ETO - Kaposvári Rákóczi 2-1
Országos 1-es meccs az utóbbi eredmények figyelembe vételével, sőt akár a többgólos hazai siker sem volt kizárható tényező. Az ETO az ügyeletes gólfelelőssé ellépett Pátkai találatával szerzett vezetést, amit még az első félidőben megduplázott. Fordulás után Bebeto szinte középkezdésből szépített, ami vörös posztó volt Pintér mesternek, és gyorsan a védelem megerősítését helyezte kilátásba. Volt még 1-1 helyzet, de az eredmény nem változott, az ETO tapad a Lokira továbbra is.

DVSC - Siófok 1-1
Az "Aranypart galaktikusai" lassan tiszteletet vívnak ki maguknak, a Loki elleni meccsel legalábbis hajdúságban biztos. Egy viszonylag jól összerakott játékoskerettel megtalálták a saját játékukat - védekeznek 9 emberrel (+ kapus) , ha úgy adódik nem szégyellik elbikázni a labdát amerre állnak, de ha lehetőség van rá, akkor próbálnak valami akciót kreálni. Nem cifrázták agyon a játékot, és emiatt roppant kellemetlen ellenféllé váltak. A Loki ellen az első félidei teljesítmény alapján az látszott, hogy csak akkor kaphatnak ki, ha elhiszik, hogy nyerhetnek, mert akkor rettentően le lettek volna kontrázva. ez nem történt meg, viszont vezetést szereztek a hazaiak, aminek kiegyenlítését szintén házon belül oldották meg. ( Oké rendben, így akkor a Siófok is rúgott gól nélkül szerzett pontot). Ezzel a Balaton-partiak már kezdhetik árulni a jövő évi szezon-bérleteket, míg a Loki a Pápa után újabb nyerhető meccsen adott el két pontot, és ha nincs Bozovics bénázása Fehérváron, akkor most azonos pontszámmal állnának az ETO-val...így még 2 pont az előny..

Vasas- Kecskemét 2-4
Avagy terror a stadionban. Tökölinek még sosem volt ilyen jó ékpárja, és Lencse sem játszott még ekkora klasszissal egy sorban. Megint Pestre jöttek, és megint betermeltek 4 gólt. A jelek szerint ennyire felbosszantja a lila-fehéreket a felesleges utazás. A Vasas remek partner volt, 10 perc után már ott tartottak, hogy kettővel égtek. Urbán Flóri ekkor - állítólag - telefonon hívta Markovits Lászlót, hogy legalább a Lúzer FC-ben megcsodált Béla urat hagy nevezze a következő meccsre, mert az legalább futott valamennyit. Nem tudni valóban így történt-e, vagy sem, mindenesetre a 2-4 es végeredmény után megköszönték Urbán eddigi munkáját, és újra Marjan Vlak ülhet a padra, aki januárban állt fel pont a Vasas kispadjáról. Okos húzás a bevezetőben ismertetett tények birtokában. Másik érdekesség, hogy Gyepes Gábor lehetne az erősítés a védelembe Béla úr helyett, ha a Vasast ki nem zárták volna az átigazolásból...hacsak valami törzsi Sámán nem talál erre egy kiskaput..addig is jöhet fel a tarcsiból a száműzött Farkas-Simek páros

Haladás - Videoton 2-2
Keneseinek nem volt módja bizonyítani, hogy belőné-e a megadott büntetőt, mert nem volt nevezve a meccsre. A túloldalt Sándor Györgynek viszont volt rá módja, be is lőtte, ezzel lett 0-2 a második félidőben egy egyébként eseménydús meccsen. Egy óra telhetett el összesen, mire szóltak a Hali játékosainak, hogy megy a meccs, ekkor Nagy Gábor futásra szánta el magát a jobb oldalon, beadta középre, és lám gól lett belőle. Ezt direkt csinálhatta, ami abból derült ki, hogy véletlenül kétszer nem lehet így elfutni és beadni, márpedig ő még egyszer megtette, és lám megint gól lett. Kicsit bug-os volt a Vidi védelme, mintha FIFA'91 -el játszottunk volna, de már 2-2 volt az eredmény. Mivel Air Sanyi a 83. percben a lecserélés sorsára jutott, nem tudta a hosszabbításban dűlőre vinni a dolgot, így maradt a döntetlen, és a Hali tavaszi veretlensége.

PMFC - Újpest 0-0
Új edző első meccse vs régi edző utolsó meccse. Persze ebből csak az első részt tudtuk biztosra szombaton. A legjobb összeállításában játszó hazaiak, a szokásos összeállításban pályára lépő vendégek ellen tolták a támadásokat ezerrel, de a góllövés nem nagyon megy nekik az utóbbi időben. Márpedig rúgott gól nélkül.... na mindegy. A vendégek szempontjából  talán inkább a szerdai kupameccs volt a fontosabb, mert a bennmaradás valószínűleg sikerülni fog, az meg hótmindegy, hogy 12. vagy 13. helyen. Ellenben a kupa az kupa, azzal el lehet jutni Kazahsztánba. Barátságos szalonremi, szerdán - azaz ma - 4 órával a kupameccs előtt, Zoran Szpisjaknak is megköszönték a munkáját. Nyilván Mészöly Géze lenne az ideális döntés, hiszen ő duplán is régi-új edző lenne, de ennyire ne menjünk előre.

DVTK - Paks 1-2
A másik "új edzős" csapat Szentes Lázárral a kispadon debütált, ami civilizált ligákban elég kellene, hogy legyen az üdvösséghez, de ez az előre lesajnálás alaposan felCZUKKolta a vendég paksiakat. Kis Karló gárdája így Böde nélkül is elhozta a pontokat, azzal a remek taktikával, hogy amíg mindenki a paksi csatároktól várta a gólokat, addig két védő (Éger, Szabó) is berámolt 1-1 dugót a kapuba. Lézer mester gyorsan lekapott egy védőt, hogy maga is igazodjon az új trendhez, és a csereként beküldött Seydi szépített is, de ez kevés volt bohóc-csokiban a krumpliorr, hiába a hazai mezőnyfölény, a vendégek berakodták a 3 pontot a csapatbuszba és úgy döcögtek vissza az M3-ason.

Bp Honvéd - Pápa 2-0
Jó meccs volt, bár elég hamar kiderült, hogy ez a Pápa nem az a Pápa, amelyik pontot szerzett Debrecenben, és a Honvéd sem az a Honvéd, amelyik végignézte a KTE diadalmenetét. Hazai oldalon Vécsey nagyon jól játszott amíg bírta erővel - kb 70 perc - , kiosztott egy asszisztot, amit Délczeg be is rámol I. Lajos mellett, és több olyan megmozdulása is volt, ami labdarúgásra emlékeztette az egybegyűlteket. Tchami játéka ellenben a '90-es évek elején a Fradi jégkorong-csapatában szerepelt Tyeplakovéra emlékeztetett, vagy agyoncselezte a helyzetet, vagy mire lövéshez jutott úgy elfáradt, hogy a labda is kétszer állt meg pihenni, mire a kapuig ért. Ettől függetlenül ő volt a másik, akit hazai oldalról dicsérni lehetett, ő harcolta ki a büntetőt is. Ezt ugyan Ivancsics "Tavasz Danilója" Gellért félmagasan nyeste, és Szűcs Lali egy robinzonáddal szögletre tudta tessékelni, de az ezt követő szögletnél a még mindig a kapus hátát paskoló vendég-védők között Botis bepattintotta a kapuba testfelületével a kapuba a második gólt. Több érdekes nem történt, meddő kispesti mezőnyfölény volt,amit csak egy pápai lesgól színesített, és még Balogh tűnt ki a vendégek közül, Tóth Andrást megszégyenítő keménységével, de az eredményt nem befolyásolta.

ZTE - FTC 2-3
Nem volt bunda, a Fradi bármikor feláll 2 gól hátrányból 10 perc alatt. Többet nem tudok írni, mert innentől mindig elkap a röhögés..

A bajnokság éllovasa továbbra is a Loki, 2 pont fórral vezet a forduló nyertesének kinevezhető ETO-val szemben, a Vidi tartja 3. helyét. Innentől 6 pont a Honvéd hátránya, - mert a húsvét hétfői Suzuki kupán a Puskás Akadémia elleni 7-0-át nem lehet beleszámolni (ezúton is gratulálunk a kispesti U17-es csapatnak a címvédéshez) - míg új belépőként 5. a KTE csapata. A Pécs, és a DVTK kéz a kézben csúszik lefelé. Az alsóházban a ZTE masszív utolsó , még 2 nyerhető meccset számoltam nekik, de tippmixen már 0,5-ös szorzóval lehet csak a kiesésükre fogadni.A Vasas-Pápa-Kaposvár trió nem változott előtte, lévén mindhárom csapat vereséggel hagyta el a hétvégén a játékteret, és a Vasas levonandó pontjait még nem kezdték el kikoptatni a meglévőkből.

Jöjjön házi tippversenyünk rövid értékelése:

"A 23. fordulóban összesen 47-en szavaztatok, 4 sporttárs azonban lemaradt a Győr-Kaposvár "rangadóról".

A legtöbben a Debrecen győzelmére fogadtak (89,4%), azonban csak 3 találták el hogy a mérkőzés végül döntetlen lett.

A Győr győzelmének 43-an örülhettek. A tippelők 76,6%-a várta a Diósgyőr győzelmét - hiába - viszont egyedül "a ködlovag"  találta el a Paks győzelmét,tovább emeli a siker értékét, hogy tippje telitalálat lett.

A legtöbb telitalálat (5) az Újpest pécsi szalonremijének köszönhető.

A forduló győztese "a ködlovag" lett 16 ponttal, a második "979122" 15 ponttal, míg a harmaidik helyen 14-14 ponttal holtversenyben Végh hanta és balco végzett.

Az összetettben a helyzet változatlan: a 288 pontos Végh hanta vezet, a második spinyokiraly (254 pont) és Piazza Parenzo (251 pont) előtt."

 És végül az excel :  Itt..

 

2 komment

Címkék: magyar összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr504385686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

christvhu 2012.04.12. 16:09:58

Valahogy nekem nem jön össze az excel oldalának megnyitása
Forbidden
You don't have permission to access /get.php on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Ez nem nálam van.....
Tud valaki segíteni?
süti beállítások módosítása