HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Mert kell egy csapat...

2014.08.26. 22:33 Futó Lada

"Európai szinten jegyzett csapat keres trénert, vezetőedzőt, vagy csodatévő sámánt labdarúgó csapatának élére, hogy a csapat a hagyományainak megfelelően szerepelhessen a bajnokságban."

Követelmények:
 - magyar vagy külföldi állampolgárság
 - pro licensz (ha nincs, nem baj, megoldjuk)
 - legalább 1 idegen nyelv ismerete (beleértve a halandzsát is, ha nincs, nem baj,megoldjuk)
 - erős idegzet

Előny :
 - labdarúgásban való jártasság (játékosként, edzőként, bíróként vagy szögletzászlóként)
 - totó- és tippmix-kulcsok ismerete
 - alapfokú magyar tudás (magyaroknak is!)
 - olasz állampolgárság (magyaroknak is)

Jelentkezéseket "Magyar Foci" jeligére várjuk folyó hó 16-ig emailban, twitteren, facebook-bejegyzésben, vagy személyesen a "Gól" presszó pultosánál leadva.

Valahol egy kerületi kisvendéglő (egykor) fehér abroszos asztalánál...

- Jó napot, Sárika vagyok a HR-től, a főnök most nem tud jönni, mert Rómában van edzőt keresni. Ön tehát Troppauer úr?
- Nem Troppauer. Trapattoni. De szólítson csak Trapnak.
- Értem. Szabadna a keresztnevét, Trapista úr?
- Giovanni.
- Üdvözlöm Dzsovánni. Szólíthatom Joe-nak? Ön tehát a pályázatunkra jelentkezett.
- Nem kérem, önök kerestek meg engem. Szabad tudnom, hogy miért mindenáron olasz edzőt keresnek?
- Vettünk a klubházba egy új olasz kávéfőzőt, és jelenleg senki nem tudja elolvasni a használati utasítást. Ha meg már úgyis kell ember, akkor az legyen alkalmas edzőnek is, mert kis költségvetésünk van, nem szórjuk a pénzt feleslegesen. De haladjunk kérem. Tud esetleg valamit a mai magyar labdarúgásról?
- Lássuk csak, magyar foci... ó, igen: Puskás, Honvéd...
- Igen, ez kezdetnek megteszi, a többi 14 csapat nevét majd menet közben megtanulhatja. Nos: Alkalmasnak érzi magát a feladat elvégzésére?
- Nem hiszem hogy gondot okozna, ugyanakkor...
- Értem, tehát alkalmas. Al-kal-mas ... fene ezt a sok írás, a laptopon ez lenyíló menüből választható... Tehát alkalmas. Nem érzi esetleg kicsit öregnek magát? Hány éves ha szabad kérdeznem?
- Most múltam 75.
- Ejnye, no. Na, nekem mondjuk mindegy, viszont ha nyugdíjasnak tetszik lenni, akkor tudjuk úgy intézni, hogy nyugdíj mellett felvesszük négyórásba minimálért, és akkor a többit pedig majd fele-fele részben adjuk Erzsébet-utalványban, és utaljuk SZÉP-kártyára. Azzal úgy mindenki jól jár.
- Mi az a SZÉP-kártya?
- Hát azzal így fizethet éttermekben, szállodákban, esetleg koncertekre vehet belépőt.
- Például a milánói Grand Palace-ban ?
- Ott mondjuk nem.
- Esetleg a Four Seasons-ben?
- Asszem ott sem, de utánanézek. Itt szemközt a kifőzdében biztosan elfogadják, és mivel ott a tulajdonos nagy szurkolója a csapatunknak, el tudjuk intézni, hogy féláron legyen a napi menü ... esetleg menü áron legyen az a'la carte. Látom szóhoz sem jut. Hát igen, anyagi lehetőségeink végesek, de ebből a kevésből is mi mindent ki tudunk hozni, ugye?
- <Sóhaj> Gépjárművet tudnak biztosítani?
- Nemcsak, hogy gépjárművet, hanem sofőrt is. Itt ez a bkv kombinált-bérlet, ezzel gyakorlatilag bárhová eljuthat.
- Hát ... öö ... hogy is mondjam ... gondolkodóba ejtett.
- Amíg töpreng, addig is megkérdezném, hogy valamit ért a focihoz?
- Európában minden kupát megnyertem játékosként és edzőként is, plusz 9 bajnoki címet és 2 kupát 4 különböző csapattal.
- Hát ennyit biztos nem fogok tudni leírni, mert rövid a pontozott vonal. Tessék kérem "Igen"-nel vagy "Nem"-el válaszolni.
- Jó, akkor igen.
- De most tényleg, vagy csak a két lehetséges válasz közül tippelt?
- Tényleg értek a focihoz.
- Rendben, maga tudja. MLSZ által hitelesített Pro licensze van?
- Nem, még nincs, de gondolom az menni fog, többször választottak az év edzőjének, ez gondolom megkönnyíti majd a dolgot.
- Jaj kérem, ne tessék ezzel jönni, "Év edzője" díjam nekem is van, a szilveszteri tombolán sorsolták a székházban.
- De az enyém az hivatalos, a kollégák választottak meg,
- Jó, itt nálunk volt olyan év edzője, akinek fél szezonon keresztül keresztbe támadott a csapata a pályán ... ez kérem nem jelent semmit. Hű, hogy elment az idő, kettőre a fodrásznál kell lennem. Gyorsan akkor az utolsó kérdéseket. Mikor tudna kezdeni?
- Jelenleg nincs munkám, így bármikor.
- Oké, beírtam, hogy jelenleg munkanélküli.
- A csapat amit vezetnem kellene, az milyen erősségű? Mik a célok, és van-e tervezett erősítés? Milyen összegből gazdálkodhatunk?
- Jaj de sok kérdés. Amit tudok, az az, hogy a csapatunk az egyik legjobb, hiszen a tavalyi "Legjobb munkahely" felmérésen a 3. helyen végzett a 100 fő alatti kisvállalkozások kategóriában. A célokat az elnök úr világosan meghatározta, két éven belül bajnoki cím, 3 éven belül nemzetközi kupa, 4 éven belül klubvilágbajnoki cím, emellett persze látványos játék, telt házas meccsek, néhány Magyar Kupa győzelem, esetleg 1-2 Ligakupa.
- Most hány néző jár a meccsekre?
- Nem számolgatom. Néhány száz, de ha felújítjuk a stadiont, akkor a felújítás alatt felét lezárjuk, így az már majdnem teltház.
- És új játékosok lesznek?
- Adott az akadémiánk, ahol egymás sarkát tapossák a kis Céronaldók.
- Ennyi tehetséges játékosuk van?
- Igazából csak úgy néznek ki mint Céronáldó, és azért tapossák egymás sarkát, mert se cselezni, se szerelni nem tudnak.
- Értem. Külföldi játékosok?
- Folyamatosan figyeljük az afrikai, a szerb és a dél-amerikai játékospiacokat, valamint a nagyobb lakótelepeken is vannak megfigyelőink. Illetőleg a leendő edző is hozhat játékost, ha ismer valakit.
- Van bármilyen szakmai koncepció? Szükség lesz a saját team-emre?
- A team az már adott, az elnök úr, a klub játékosügynökei, és a vezérszurkolók megmondják kiket kell a kezdőbe tenni, csak a táblára kell majd rajzolgatni, ilyen mágneses korongokat felrakosgatni a feng-shui szerint, meg a vonal mellett kiabálni. De most már tényleg sietnék, ha nincs több kérdés, akkor köszönöm hogy eljött, majd értesítjük. Van még akkor ez a nyomtatvány, itt a szempilla-spirálos paca alatt tessék még aláírni, hogy minden tájékoztatást megkapott.
- Kérnék két nap gondolkodási időt, mielőtt nemet mondok...

... pár nap múlva, valahol messze-messze Olaszországban...
- Pardon, sprechen sie english?
- Bocsánat, hogyan mondta?
- Ön beszélni angolul?
- Természetesen.
- Jó mert én nem annyira. Bazinga! Csak szívatlak Sanyikám, én is olasz vagyok.
- Olasz?
- Si ... nézd a pólóm: "Olasz vagyok, nem turista"... Sanyikám! Összeállhatunk egy fénykép erejéig?
- Kérem ... szívesen.
- Bazinga! Megint csak szívatlak. Na figyelj Sanyikám, nem rabolnám a drága idődet, ahogy arrafelé mondják: a frankót mondom rögtön, és nem a gizdát. Gyere hozzánk játszani.
- Hová?
- Jahogy tényleg. Nem is mondtam még ... húúúúú ... azt a kiskezitcsókolomot figyeld! "Helló, ciao bella donna"... asssztazannyát ... na, szóval itt van a dombok mögött ez a Magyarország. Na, ott kéne tolni egy fél szezont karácsonyig. Na? Írhatom a szerződést?
- Köszönöm, de már szóban megállapodtam egy indiai csapattal.
- Ne legyél már kaccó! Ez a frankó én mondom! Mi van ott ami plusz? Kapsz egy fürdőjegyet a Gangeszba? Vagy Ghandi-utalványt, korlátlan Curry-fogyasztással? Én mondom neked, itt Pesten lenne a tuti helyed.
- Milyen ajánlatuk van?
- Grazie, hogy megkérdezted. Nos, bátran mondhatom, hogy fel vagyok hatalmazva arra, hogy bármit megígérhetek.
- Ennyire gazdag a klub, hogy bármit meg tud adni?
- Neeeeem. Én csak ígérhetek... Pénz az annyira azért nincs, de van egy neves sportszergyártó, aki megfinanszírozná ottlétedet.
- Konkrétan?
- Ja. Konkrétan. Kapnál pár mezt, a pályán néha zakót, a nyóckerben meg trikót ... és Kabátról még nem is beszéltem...
- Ugye ez most csak vicc?
- Vicc? A facebookra már feltoltam az előbb készített képet, már 4 portál is lehozta, hogy tárgyalunk, és otthon már photohhoppolják rád a piros-fekete mezt. Tudod micsoda játékosok voltak abban a bajnokságban már beharangozva? Crespo, Diego Tristan, Rivaldo ... és akkor idén jönnél te: Delpieró Sanyi.
- Ismerem mindegyik srácot, de nem tudtam, hogy az NB I-ben játszottak.
- Nem is. Csak beharangozták. Egyedül Signori játszott még annak idején Sopronban, amíg Balfon volt gyógykezelésen a derekával. Eltiltották a megerőltető edzéstől, így pont ideális volt neki a NB I ritmusa. 
- Lássuk be, eddig nem túl meggyőző az ajánlatuk.
- Te Sanyi! Beszélsz te indiaiul? Ugye hogy nem. Magyarul? Úgy sem. Na akkor eddig ugyanaz. Akkor meg minek mennél el Winnetouékhoz 1600 km-re innen, ha akár 200 km is elég, hogy egy szót se érts a csapattársaktól?
- Oké, de...
- Tudod ki lett ennek a csapatnak majdnem az edzője? Hát a Trapattoni! Csak Sárika elbénázta a dolgot míg Rómában voltam. NA? Tudod kié volt a 10-es mez egykor ebben a csapatban? Puskásé! Vagy legutóbb Dubecz Janié! NA? Az edzővel annak idején együtt toltátok a Juvéban, itt van a Mancini fia is, a kis mancsó, és az egyik védőnkkel is 4 évet húztatok le együtt. NA? 
- Nem is tudom.
- Na figyelj Sanyi. A lóvé az meglesz. Tuti. Ha kell fénymásoljuk, vagy mittudomén. Olyan pályáink vannak, hogy esőben vagy hóban nincs meccs, még csak meg sem fázol. Bármi van, két óra alatt hazaérsz. Ha meditálni akarsz, az se gond, mert a mi stadionunkban játssza a meccseit az MTK ... oda kiülsz, és ott aztán senki nem fog zavarni.
- Kérhetnék két nap gondolkodási időt?

7 komment

Címkék: abszurd lufik ahülye

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr566639481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2014.08.28. 09:37:05

"De haladjunk kérem. Tud esetleg valamit a mai magyar labdarúgásról?
- Lássuk csak, magyar foci... ó, igen: Puskás, Honvéd...
- Igen, ez kezdetnek megteszi, a többi 14 csapat nevét majd menet közben megtanulhatja."

Ez annyira annyira, hogy nagyon.

Like.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2014.08.28. 11:04:29

Az egész nagyon jó, de a gépjármű-sofőr-bkv, és az egymás sarkát taposó kis cr. poénokon hangosan is felröhögtem :)

A durva ebben az, hogy annyira talán nem is rugaszkodott el a valóságtól (nem úgy, mint fazsrajz úr az újabb nyilatkozatával.
süti beállítások módosítása