HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Észak-Írország - Magyarország -- ÉLŐ a meccsfotelből

2015.09.07. 20:41 Futó Lada

Észak-Írország - Magyarország 1 - 1

 

- Megszokott kommentátor-állásunkból üdvözöljük kedves olvasóinkat ezen a felfokozott hangulatú meccsen, ami még nem is kezdődött el, de már majdnem. Szakkommentátorunk ezúttal is Vegyi Iván, aki ezúttal két üveg meggy-márkával érkezett, amit már be is építettünk a Szaratov legfelső polcára, közvetlen a győzelemre tartogatott sörök mellé. A kezdőcsapatok már rendelkezésünkre állnak, ez pedig a következő :
Király - Fiola, Guzmics, Kádár, Leandro - Elek, Kalmár - Németh, Gera, Dzsudzsák - Szalai , tehát nem változott a védelem attól ami a románok elleni meccs nagy részén szerepelt, Gera bekerült, és Tőzsér helyére Kalmár lett jelölve. Szalait is a kezdőbe vártuk, viszont Németh egyelőre meglepő húzás, de ma annyira optimista vagyok, hogy biztosan érzem, hogy ez lesz a jó döntés. Iván, te hogyan látod? 

- Először is üdvözlöm a kedves olvasókat. Jómagam kissé pesszimistább vagyok, jelenleg úgy érzem csak egy apró góllal fogunk nyerni, azt is szenvedve. Arra építhetünk, hogy az Észak-Írek még sosem nyertek ellenünk idehaza, és ez rányomhatja a bélyegét a mérkőzésre. Úgy gondolom, hogy a gyorsabb játékosokkal mint Kalmár és Németh esélyünk lehet kontrából veszélyes támadásokat vezetni, ráadásul Gera és Kalmár révén pontosabb indításokra is számíthatunk mint pénteken. Azt gondolom kevés gól lesz, viszont nem lesz 0-0. Volt némi félelmem, hogy elöl Szalai és Priskin kezd, és nekiállunk ívelgetni, de egyelőre úgy látom, hogy földön próbáljuk majd megforgatni a védőket.

- A kokas csípje meg ezt a pesszimizmust, remélem a meccs végére elmúlik, és optimistább leszel, mint Szittya Pityu, aki mikor kifelé biciklizett Belfast felé, megállt Párizsban, hogy albérletet foglaljon jövő nyárra. Azt még megkérdezném, hogy miért pont meggy márka?

- Ma higgadtnak kell maradni, nem szabad megrészegülni a sikertől. Végig koncentrálni kell, mert itt ma a győzelem az egyetlen elfogadható. Viszont ha nyerünk, akkor lehet ünnepelni. De most jöjjenek a himnuszok, énekeljük együtt a srácokkal, hátha meghallják.

 - Néztem szokás szerint a himnuszok alatt az arcokat. A hazaiak eléggé egykedvűek, próbálnak nyugodtak maradni, mert bár a győzelem már kijutást ér, de pontveszteség esetén is marad még lehetőségük, tehát ebben lehet bízni, hogy emiatt kényelmesebben kezdenek. A mieink nyugodtnak tűntek, sokkal összeszedettebbnek és egységesebbnek néznek ki, mint pénteken, és ez jót jelent. ebben a meccsben benne van  a győzelem, meglehet a siker. Hajrá Magyarok!

- A hazaiak sok elemzés után az Egervári-féle ívelgetős stílusban hisznek, csak annyit módosítottak, hogy el is tudják fejelni a felívelt labdákat, emellett pedig futnak mint a mezei nyulak. Most jobbára keresztbe -hosszába ívelgetnek a 16-osunk környékén. A mieink taktikusan lassítják a játékot ( nem tudom másképp mondani, hogy NB1-es iramban kezdenek). Dzsudzsák egyelőre csak lőni fog, mert jobb oldalon kezdett. Gyerünk fiúk, laposan gyorsan kell pörgetni a játékot. Már itt is az első csere, a labda eddig bírta az iramot.

- Lafferty sárgát kapott Guzmics elleni szabálytalanságért, így neki bukó az októberi Görögök elleni meccs. Ha sikerülne kipontozni még ezen a meccsen mielőtt gólt lő, akkor gyakorlatilag minimálisra csökkent a valószínűsége annak, hogy gólt kapjunk.Egyelőre nem ízlik ez az ívelgetés, vagy elfejelgetjük valamerre, vagy mire sikerül levenni a labdát, addigra visszaállnak a hazaiak a saját térfelükre, és nem lehet kontrázni. Nem baj, egyszer majdcsak összejön, van még 80 perc, nem kell kapkodni. A nézőtéren zeng-zúg a "Magyarok! Magyarok!" . Nem lehet itt ma nem nyerni.

-GUZMICS !! Mekkorát mentett! Eddig a leghasznosabb játékos, és még nem adott gólpasszt sem az ellenfélnek. Letelt az első negyed óra, megúsztuk, bár átlag 2 percenként kapnak szabadrúgást a hazaiak a tizenhatosunk környékén. Ívelgetnek továbbra is, de állandó a légiveszély. Közben Guzmics egyenlít Laffertyvel szemben, ő is kap egy sárgát. Csak egyszerűen Ricsikém, ne cifrázd!

- ajjaj...sérült van a háznál, cseréhez készülünk. Elek helyére Nagy Ádám készül, újoncot avatunk. Nagy Ádám nem ijedős, nem aggódok miatta, jó lesz majd bal szélen mikor Guzmics nemsokára megkapja a pirosat. Kicsit pesszimista vagyok, Guzmics mióta megkapta a sárgát, azóta láthatóan tart a Laffertyvel való ütközésektől, kétszer is meggondolja odalépjen-e, de mindig odalép, viszont így ütemhátrányban. Kellene egy kis pihenő, Lafferty-t át kellene adni kicsit Kádárnak.

- EZAZ! Nagy Ádám úgy takarította el Laffertyt, mintha  a Betka MÁV DAC ellen gyakorolna. Jelenleg azt játsszuk, hogy Németh a balszélső, Gera ÉS Dzsudzsák a jobbszélső, Kalmár pedig a teljes középpálya. Ez valami elterelő hadművelet lehet, mert épkézláb támadásunk csak 1 volt eddig, Szalai pedig esélytelen 3 védő között. Ha véletlen sikerüle átvennie a labdát, és nincs ott a 3 védő, akkor megkeresi őket és beléjük vezeti. A hazaiak ezt nem fogják végig bírni idegrendszerrel, előbb-utóbb inkább öngólt rúgnak.

- ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ ! Némethig elpattogott egy beívelés, egyedül vette át a kaputól 10 méterre középen, de kicsit hosszan, és így kiért a kapus és tisztázott. Kb 3m-es les volt, de ezzel együtt a szívbajt hoztuk a hazaiakra. Ezzel végképp taccsra vágjuk az idegrendszerüket, és jöhet a dráma. Remélem nem melegszik meg a sör a hűtőben. ( A párhuzamos meccsen a görögök még tartják az állásaikat Bukerestben, ott is 0-0, a Finnek pedig vezetnek Feröer ellen, Pohjanpalo góljával)

- Jegyezzük fel a 43. percet, megvolt az első normális támadásunk. Semmi faxni, semmi cízella-mizella, meg védők mögé kerülés. Simán középen 3 passz, Némó megkapta befordult, és lőtt...kb 1 méterrel ment mellé, de teljesen épkézláb akció volt, kevés érintésből és gyorsan. Na ebből kellene majd több, csak pontosabb befejezéssel. Kádár hátul mintaszerűen takarít, igen nagy százalékkal nyeri a fejpárbajokat. Véget is ért az első half. Iván foglald össze kérlek, addig belerúgok a junosztyba mert megint szalad a kép, meg kiszedem a sört a fagyóból, mert megint kockára fagy.

- Nos továbbra is érintetlen a kapunk , csakúgy, mint az elmúlt öt meccsen. A védelem tartja magát, az állandósult ívelgetések ellenére, Király Gabinak kétszer kellett nyújtózkodnia, és egyszer kifutva tisztázott, amikor a térfelünk közepéről rúgta át a labdát a közeli Dublinba. Támadásban korántsem ennyire rózsás a helyzet, az eddig játszott káosz-stratégiánk eddig nem csak a hazaiakat zavarták meg, hanem minket is. Dzsudzsák jobb oldalra vitele nem zavarta meg eléggé a zöldek védelmét, miként Németh bal szélről történő beindulásai sem váltották meg a világot. A második félidőben szerintem mindenki visszatér az eredeti helyére, és ez annyival megkönnyíti a helyzetet, hogy akár 2 gólt is lőhetünk. Nem mondom, hogy az első félidő alapján benne van a játékunkban a gól, de ha a hazaik is így hiszik, akkor nagyon meg fogjuk tudni lepni őket. Eddig altattunk, a második félidő elején szerintem lerohanjuk őket, és akkor el is tudjuk dönteni a meccset.

- És mi lett a pesszimizmusoddal?

- ez volt a pesszimista véleményem. Optimista az nincs, azt későbbre tartogatom.

- HOPP egy Gera fejes! Hát,, a másik kamera-állásból veszélyesebbnek tűnt. De támadunk, és ez a lényeg. Azóta más Szalai is melléfejelt. A közönségre nem lehet panasz, 1000db-el üvölt a Ria-ria-Hungária..A hazai szalon-szurkolók sehol nincsenek. Kalmár van kint baloldalt, sokkal hatékonyabb, Németh bejött középre. Dzsudzsák remek lövését lapockával hárította Szalai az Észak-Ír kapu előtt. Most megroppanthatjuk őket! Mindent bele!!!

- Csere a hazaiaknál, lehozták azt  asrácot, akit direkt Dzsudzsák ellen akartak bevetni. Bazsi sikeresen altatott eddig, mehet vissza a bal margó mellé. Egyelőre még nem megy, viszont ezekben a percekben kifejezetten jól játszik a csapat. Még nem világklasszis szinten, de érezhetően átvette a játék irányítását, többet birtokoljuk a labdát, és próbálunk támadást építgetni. A hazaiak partnerek, mert kijönnek egészen a mi térfelünkig, azonban az ellenfél térfelének közepén elfogy a tudomány. Nincs beinduló ember, Szalaival kellene kényszerítőzni, ha már pozíciót fog, de ő ha labdát kap, akkor elindul vele az első zöld mezes védő felé, és belevezeti. Jön Nikolics....

- Ezaz, ezaz, ezaz !!! szorongatunk, bár egyelőre még kapura veszélytelen. Most Gera lövése okozott szívdobogást. A kispadon kicsit káosz van, mégsem Nikolics jön, hanem Priskin , mégpedig Szalai helyére. No lássuk, hoz-e ez változást..

- Hajjaj, Fiola nem rúgta el, utána faultolt, szabadrúgás a 16-os csücskéről. Jó csavarás, de Király pont oda állította magát, így könnyedén begyűjti. Nagy Ádám játéka egyelőre szinte hibátlan, nagy kockázatot nem vállal, amit viszont vállal, azt jól csinálja. A korai Varga Józsikára emlékeztet, csak több a haja....És most mi jövünk ígéretes pontrúgással a hazai térfélről oldalról, Kalmár adja be. HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ ! Mint Détári Döme  a lengyelek ellen !!! Csak itt kitornázta a kapus. Nagyon ott volt szakmailag ! Ezaz, gyerünk, most lehet gólt lőni, meg vannak fogva!

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL !!!!!!
74. perc GUZMICS !!!!!

 

- EZAAAAAZ , HÁT MONDTAM ÉN !!!! Ugyanolyan szabadrúgás volt mint Kalmáré, csak a túloldalról. Dzsudzsák beadta, a kapus kijött, de kiejtette a labdát, Guzmics pedig ezúttal nem Ciprian Maricához passzolta, hanem bekotorta, mint állat . VEZETÜNK EMBEREK!!!! Hajrá, mindent bele, most benyomatni a másodikat !!!

- No igen, vezetünk, ugyanúgy, mint Pesten, és kb ugyanakkor szereztük. A hazaiak ugyanúgy rögtön csatárt hoznak, de most nálunk se Vanczák nincs, sem Lipták nem fog görcsöt kapni, így van esély, de most kell nagyon észnél lenni !!! Okosan fiúk, okosan. Lassítsuk a játékot, mert a hazaiak jönni fognak mint a fene. Most lehet kontrázni majd, de azt viszont be kell lőni, és meglesz a győzelem. Viszont ha magunkra húzzuk őket, akkor a vége nagyon nehéz lesz.

- HUH ...Fiola beáldozta a személyleírását ezért a mentésért, holnap valószínűleg már új profilja lesz a facebookon, mert ezt Lafferty lába átalakította kicsit....Kezdenek durvulni a hazaiak...ééééééééééééééés repül is  a piros. Bard megtette azt a szívességet, hogy kiállíttatta magát. No..ilyet még nem láttam. Szabálytalankodott a hazai játékos egy sárgát érően, de előnyszabály volt, továbbment az akció, és a hazai játékos még egy sárgát érő faultot csinált. A spori kiadta neki utólag az első szabálytalanságért, majd most a másikért. Priskin is begyűjt egy sárgát, teljesen feleslegesen... vadul a meccs.

- Jönnek 10 emberrel is, így nagyon meleg lesz a pite....kb 10 perc van vissza. Most nagyon kellene megtartani a labdát. Dzsudzsák esik-kel, mászik, de megy és védekezik. Jó látni, nagyon harcos a csapat. Gera inkább védekezik, Fiola és Kádár uralja a légteret a kapunk előtt. Most mindent bele, ezt már ki kell bírni !!! NEEEEEEEEEEEEEE  Vanczákot NE !!!!! Miért ???!!!! Vanczák jön Németh helyett... mondjuk be vagyunk szorulva, fejelgetni tud, csak futnia ne kelljen.

- Király mekkora egy rutin-róka ! Lövőcselt már hallottam, de vetődő-cselt még soha. Na most már láttam is! 5 perc van még. Minden bele fiúk !!

RIA-RIA-HUNGÁRIA !! RIA- RIA-HUNGÁRIA !!! 

- Király kirúgása eddig 47mp-et tart...remekül csinálja. 2 perc vissza és hazai szöglet. MOST FIGYELNI !!

...ó ne... gól...93. perc Lafferty

Szöglet után kifejeltük, a kipattanót rábombázták.Király nagyot mentett a bal alsó elől, de kipattant, és az üresen álló Lafferty 2méterről a léc alá vágta.

- Iván ?

- Ma már nem leszek optimista. Így a meccs végén eddig nyertünk, most meg jött a dráma. Trianon és Mohács együtt. Storck csapata ugyanúgy benézte a hosszabbításban, mint az U20-as VB-n Új-Zélandon. Ott a Szerbek a 94.percben szintén egy szöglet után hozták döntetlenre. Nem kellett volna Vanczákot behozni -már csak kabalából sem -  mert így Nagyal együtt 6 védekező játékos volt bent, azoknak sokkal nehezebb egyszerre mozogni. Nagy sajnos beragadt, Lafferty mellett senki nem volt. Egész meccsen mintaszerűen őrizték, és most sehol senki. Dráma. Nem kell a sör hagyd bent, majd októberben megiszom...Pedig annyira ünnepeltem volna. Megyek haza.

- Köszönjük minden olvasónknak a figyelmet, akik minket követtek, és még mindig nem állították bele a kisszéket a monitorba. A csapat jól játszott, nem esett neki az ellenfelének. Kivédekezte az első félidei rohamokat,  majd a második félidőben fokozatosan fölénybe került, érezhető volt, hogy egy gólt be fog tudni gyötörni. Kellett ehhez egy kapushiba is, de végül sikerült. A kiállítás után már-már elhittük hogy nyertünk, de végül meg kellett elégedni a döntetlennel. Nem tudom, hogy most akkor többet kellene templomba járni, vagy egyszerűen csak a hármas sípszóig kellene figyelni játékosainknak, de valamit tenni kellene. Megnyert meccsen vesztettünk pontokat sajnos, és bár ez is egy lépés a harmadik hely felé, de a legjobb harmadik helyről ezzel gyakorlatilag kijátszottuk magunkat, és "csak" pótselejtező lesz, ami igen nagy dolog ha a görögöket vagy a hollandokat kérdeznénk most, de.......fene vigye.. a második hely is elérhető lett volna, az Észak-Irek Lafferty és Bard nélkül játszanak majd a görögök ellen... 

Tömjénezés és keresztvíz lehúzás :
... szétvág az ideg.... ezt a részt kicsit később pótoljuk, mert most nemhogy objektíven, de sehogy sem tudnék értékelni...

4 komment

Címkék: magyar válogatott élő

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr897768330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stefan Derrick 2015.09.07. 23:30:18

Végig ugyanígy láttam én is a meccset...

Artie 2015.09.08. 16:14:31

Belfaszt? Azt be, bizony.

Kinek mi jár.

housemd 2015.09.08. 18:57:04

mit mondjak, igazságos döntetlen volt, ami a házigazdáknak jó volt, mi meg nem voltunk képesek többre... a körülmények drámaiak voltak, de ha leszámítjuk ezt a két, nagyon hasonló (kidolgozottnak ugye nehezen nevezhető) gólt, akkor egyensúly körül billegett a meccs. és mivel a sokadik hasonlót játsszuk, nyugodtan kimondhatjuk, hogy a válogatott erejének megfeszítésével (mert az most is megvolt) ennyire képes. ráadásul, tekintsünk magunkba és mondjuk ki: Nikolicson és talán Guzmicson (beza) kívül a tegnapi kezdőben (ok, Kalmár még esetleg) senki sincs, akinek a pályája éppen felfelé ívelne, és érdemben többet várhatnánk tőle mint amit most tud. függöny, és tanuljunk meg örülni a feröer elleni 1:0nak.
süti beállítások módosítása