HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Szilveszteri ankét a székházban

2016.01.01. 22:52 Futó Lada

Szilveszter napja is ugyanúgy a foci jegyében telik az MLSZ székházában, mint az év másik 365 napja...vagy 364...vagy csak a keddek..Az év lezárásaként azonban december 31-ére szakmai ankét és csapatépítő évzáró buli került megrendezésre, ahol belső kapcsolatainknak hála természetesen mi is részt vettünk. A kevésbé szerencsések kedvéért rövid összefoglaló a nap történéseiből.

8:00
Kapunyitás. A kapuban ezúttal is Király Gábor kezd, a tőle megszokott rutinnal irányítja a védőket. Néhány pocakosabb szakmai vezető jelmezbálra készülve, hihetetlen kreativitással football-labdának öltözött, ők azonban nem juthattak túl ezúttal sem az EB-n korrekordra készülő kiváló kapuson. "Nagyon helyes. Nem akarok pocakos klubvezetőket látni. Az a halálom." - jegyezte meg az egyik VIP vendég.

8:01 - 8:05
Kötetlen szakmai diskurzus.

8:05-től  Büféreggeli,friss reggeli, pogácsa, kávé és pogácsa.

9:30
A nap első kiemelt eseménye a DVTK bingó sorsolása. A játék lényege, hogy 3 kalapból kisorsolják, hogy a legközelebb
- mekkora stadiont
- mekkora összegből
- mikori átadással
ígérnek meg Diósgyőrnek. A legjobban tippelők ezúttal is 1 hónapos VIP belépőt nyertek az általuk szabadon választott Pancho Arénába. Szilveszter lévén ezúttal dupláztak a nyereményen, és 2 személyre szóltak a belépők, a nyertes eredménysor pedig : 12000-es stadion fog épülni, 7,5 mrd forintból 2021-re. A hivatalos bejelentése az eredményeknek jövő kedden várható.

10:00
"Nézőket a stadionba" témakörben az MTK érkezett formabontó megoldással. A klub egyik nevét nem vállaló elnöke jelentette be, hogy a csapatnál sikerülhet megoldani az új stadion megépülésének idejére a nézők számának növelését is. Előrehaladott tárgyalások zajlanak az Újpest csapatával a két klub egyesítéséről, hiszen ha az MTK anyagi lehetőségei , utánpótlása  és az UTE szurkolói létszáma verhetetlen kombót alkotna, a fővárosi csapatok száma is lecsökkenne. Az új csapat UTK néven indulhatna, a csapat indulója pedig a L'art pour l'art társulat Lila liba c. száma lenne. Az UEFA áldását hagyta a fúzióra, azzal a kitétellel, hogy a Kabát-Torghelle ékpár nem lehet egyszerre pályán. A fúzióra nyáron kerülhet sor, abban az esetben, ha a Puskás Akadémia csapata kiesne az NB1-ből.

11:00
"Stadionok biztonsága - biztonságban a stadionban" . A Ferencváros vezetősége tartott módszertani előadást, melynek során bemutatták a beléptetéssel- és a nem kívánt szurkolók kiszűrésével kapcsolatban végzett eddigi munkájukat valamint ennek eddigi eredményeit. A mennydörgő taps percekig zúgott a teremben, a "Nem kívánt szurkolói rigmusok számának csökkenése" c grafikont többen is szerették volna poszter méretben elkérni az előadóktól. Az ünneplés lecsillapodása után a vezetőség folytatta a további tervek bemutatását, például a véna-szkenner mellé kiegészítésként tervezett írisz-ellenőrzést, ujjlenyomat-kontrollt, valamint a vér- és vizeletminta vizsgálatot. Természetesen ezek a biometrikai ellenőrzések sem lehetnek 100%-osak, ezért olyan mechanikai eszközökkel tervezik javítani a hatékonyságot, mint a kapuk elé telepített vizesárok, vagy a határon remekül vizsgázott GYODA. Meccsnapokon pedig TEK mesterlövészei gondoskodnak róla, hogy az Aréna ne csak pesten, de az egész galaxisban a legbiztonságosabb stadion legyen.

Az ebédet már az EB ihlette, - a programfüzetben is "EBéd" elnevezéssel szerepelt - könnyed francia-saláta volt parizerrel, bécsi szelet izlandi zuzmóval, italnak Chateau Bordeaux vagy  portugieser.Utána kávé, pogácsa.

13:30
"A Nagy Ő" . Ebéd után egy vidám hangulatú könnyed vetélkedő zajlott, mégpedig a Kazinczy-versenyek  ihlette nyilatkozó-verseny , jelenlegi-, és egykori NB1-es edzők részvételével. "Azért estünk ki, mert nekünk a duma nem az erősségem, mi csak az elvégzett munkában hiszek" - nyilatkozta az egyik korán kiesett újdonsült NB1-es mester, aki viszont ezért a nyilatkozatért a zsűri különdíjában részesült. A végjáték hallatlan izgalmakat hozott  a döntőbe jutott Pintér Attila és Kondás Elemér között, akik végül holtversenyben az élen végeztek, ám mivel utóbbi versenyző rövid "ö"-ket is használt, ezért Pintér mester lett a győztes, jutalma egy NB2-es kispad. A hírt elsőként közöltük twitter-oldalunkon, és perceken belül felháborodott Loki szurkolók követelték, hogy számolják újra, mert a fődíj igenis a másik versenyzőt illeti meg. ( A hírt végül eltávolítottuk a twitterről, ne is keressétek)

14:30
A foci és a high tech összekapcsolódásának újabb 2 szenzációs eredményét sikerült bejelenteni.
Elsőként az EB miatt sürgősebb projectet, az MLSZ által használt csapat-összeállító program szoftverfrissítését jelentették be. Az új verziót hosszas fejlesztői munkával sikerült letölteni egy torrent oldalról, de ebben már javították az ismert hibákat, és szürkével jelölték a már visszavonult labdarúgókat. Így bár a program szerint még mindig Szatke a legjobb hátvéd, de már nem engedi beválogatni, ezzel is könnyítve a mindenkori szövetségi kapitány munkáját.
Másodikként egy új programot, a Magyar Virtuális Átigazolási Piacot, ami az alibaba.hu névre hallgat. Az oldal az elnevezést onnan kapta, hogy a "Leigazolom" gombra kattintva 40 játékosügynök kerül elő, akik mind lehúzzák a maguk részét az átigazolásból. Az oldalon található listába bárki feltöltheti a játékosait akár eladásra, akár csak kölcsönadásra; lehet beállítani határidőt is a licitekre, de aki már legalább egyszer volt válogatott, azoknál már lehet villámárat is megadni. A program több mint egyszerű átigazolási portál, hiszen az igazolás így internetes vásárlásnak számít, és érvényes lesz a 30 napos visszavásárlási garancia, másfelől az oldalon regisztrált klub-vezetők és VIP vendégek védett vonalon chatelhetnek és ultizhatnak egymással. "Az internetes konzultáció során merült fel ennek az igénye, és így összekötöttük a kellemest a hasznossal. Amellett, hogy az emberek 88,3%-ának az óhaja is valóra vált, a hazai foci közösségét is közelebb hozhatjuk egymáshoz. A magyar gógyi és az elszántságunk újra a világ élére repítheti a magyar focit." - nyilatkozta az egyik VIP vendég, aki az ultit rögtön ki is próbálta. (Hetes- és ászok  nélkül is nyert egy piros 20-100 ulti durchmarsot így tuti sikere lesz.)

15:30
"BLASZ 4-ből az EB-re" címmel Bernd Storck tartott előadást, a válogatási elvekről, és a tehetségek felfedezésének technikájáról. Dárdai Pali buzgón jegyzetelte az általa érdekesnek vélt részeket, rajta kívül szinte senki nem volt a teremben, mert pont megjött a fornettis fickó az uzsonnával.

16:00
"Köszönjük Herr Strorck beszámolóját" - köszönte meg a büféből visszajőve nap narrátora az előadást, majd gyorsan betolta még a tányérján levő baconos falatkákat. - "Természetesen mi már többször is konzultáltunk a témában a kapitány úrral, az elmúlt bő fél évben már folyamatosan egyeztetve folyt a munka. Storck úr beszámolója és észrevételei alapján az MLSZ levonta a tanulságokat, és ennek eredményeként szeretném bemutatni mai kis díszvendégeinket, a Magyar U9-es válogatott tagjait, akiket már a haladó német kiválasztási elvet követve versenyeztetünk." A gyerekek közül a kis Hamit Oktay és Bülbül Erkdal is először járt az MLSZ-ben, de volt visszatérő vendég is , hiszen Mohamed Eldani, Mladen Sobotic és Nwankwu M'buta  is volt már itt nyáron. A csapat egyik kiemelkedő tagja még Müller Tamás is, ő azonban nem tudott most részt venni a fogadáson. 

16:30
Innentől véget ért a kötelező protokoll-rész, és kötetlen szabad programok közül lehetett választani. A büfében a kivetítőkön a 2015-ös és bajnoki meccseinek bakiparádéját vetítették az este folyamán, de csak az első 4 DVD-t. Az érdeklődők megtekinthették az új Puskás Stadion makettjeit. (Az új stadion építése valószínűleg jövőre kezdődik majd, de előtte még a jelenlegi stadionnak méltó búcsúmeccset rendeznének, amelyhez már keresik a megfelelő csapatokat.)
Az egyik kis teremben a D'n'D- fanoknak nyílt lehetőségük kipróbálni a az egyik új játékot a a "CyberNB1 2016"-ot, ahol előbb 2 dobókockával kidobják az NB1 létszámát, majd ez után jöhetnek a kalandok, futurisztikus csaták a szurkolókkal,  és egyetlen cél a túlélés.

Éjfél felé exkluzív csemegeként immár hagyományosan szárított medvebőr-falatkák voltak, ami előtt természetesen inni kellett aperitifet is. " Az EB győzelemre! " - emelte poharát a főtitkár, majd koccintás után mindenki előre ivott a medve bőrére, majd jöhettek a falatkák, és utána persze pogácsa.  Éjfélkor koccintás, himnusz, és a válogatott 2015-ös góljaiból készült tüzijáték-montázs zárta a programot, "Jövőre, veletek, ugyanitt!" felkiáltással. 

Boldog új évet mindenkinek !

1 komment

Címkék: buék abszurd ahülye

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr598223764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frigo 2016.01.04. 23:49:06

Zsenialis! Vicces, de fajdalmasan valoszeru. Senki se lepodne meg, ha tenyleg igy tortennenek ezek a dolgok.
süti beállítások módosítása