HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

The Warrior

2009.10.02. 22:15 Black Lotus

Ritkán ugyan, de előfordul, hogy egy-egy fénykép kapcsán rám tör az ihlet és ha sokáig nézem a fotót, akkor képes vagyok hozzá egy történetet kerekíteni. Nem vall ép elmére a dolog, de hát aki képes a focimenekült körképben a Feröer-szigeteket monitoringozni, arról ugye helyből feltételezhető, hogy kicsit elmentek már nála otthonról. Sokat vajúdtam, hogy érdemes-e egy ilyen írásművet egyszer kitenni ide, mivel a fiktív mesélés amúgy nem az erősségem, így maga a poszt sem lenne igazán eget rengető színvonalú. Végül a mostani eset kapcsán abban maradtam saját magammal, hogy egyszeri és nem megismétlendő jelleggel, ezzel a bevezetéssel együtt megmutatom, mit hoztam ki a fotóból. Egyrészt azok számára, akik szeretnének posztot olvasni a hétvégén, másrészt azoknak, akik egy kommentben maguk is megosztanák a közösséggel, mi a véleményük a képről.
 
2009. október 2.-a hajnalán erősen fújt a szél Stoke városában. Thomas Sørensen aludni próbált, de csak rövid időre tudta lehunyni a szemét az odakintről érkező süvítés miatt. Mikor nagy nehezen mégis elaludt, akkor is lázálmok gyötörtek. Földbe gyökerezve állt a kapuja előtt, miközben egy teledekorált kezű csatár rohant felé a labdával, vészes gyorsasággal. A láb lövésre lendült, de ekkor Thomas felriadt. Csak egy rossz álom volt, próbálta nyugtatni magát, miközben a horizonton felbukkantak az első napsugarak.
 
Sørensen dán létére több mint tíz éve Angliában tengette életét, futballkapusként. Több, mint 300 első osztályú mérkőzésen volt már túl, hazája válogatottjában is megvolt már a nyolcvanadik fellépése. A hétköznapokban boldog, nyugodt életet élt, a mostanihoz hasonló rémálmok ritkán gyötörték. Előfordult, hogy nem kért számlát a burkolótól, viszont mindig adott borravalót az étteremben és előszeretettel játszott a ház környékén tanyázó teknőctarka macskával.
 
Az idill ellenére ezúttal nyugtalanul kászálódott ki az ágyból és nyúlt a mobilja után. Üzenete érkezett, melyben az állt: "Péter waits for you". Elmosolyodott. Régen hallott már Kovács Péterről, a norvég bajnokságban szereplő magyar haverjáról. Kedvelte a magyarokat, Kovács mellett főleg a finn bajnokságból megismert srácot, a magyar-finn népeket egy személyben újraegyesítő Babócsy-Wilnrotter Andrást. Sokszor beszélgettek Skype-on, ilyenkor élvezettel hallgatta az anekdotákat a Tuboly-Zvara-Pecha tengelyről, illetve tanulgatott egy-két magyar szót. Andris unszolására nemrég egy havonta megjelenő magyar sportmagazinra is előfizetett, mely színvonalát tekintve távolról sem verdeste ugyan a csillagokat, de a nyelv gyakorlására megfelelő volt. A furcsa nyugtalanság azonban nem szűnt és mikor jobban megnézte az SMS-t, rájött, hogy az nem Kovácstól jött. 
 
Lezuhanyzott, de továbbra sem érezte jól magát a bőrében. A számítógép felé indult, közben egy rosszul sikerült mozdulattal leverte a vizipálmát, amelynek cserepe jókora robajjal darabjaira tört. Miután összetakarított, felment a netre. Andris most nem volt sehol, ezért, hogy gondolatait elterelje, megnézte az MLSZ honlapját, hátha megint kiraktak egy sztárfotót a napbarnított Kistelekiről.  Ezt nem talált, viszont meglelte a dán válogatott ellen készülő névsort. Kovácsot nem látta, helyette egy másik Péter neve villogott a monitoron. Valahonnan ismerős volt, de nem tudott arcot társítani a névhez. Még mindig nem érezte jól magát a bőrében.
 
Gondolataiból a postás biciklijének csengetése rázta fel. A hónap elején szokott megjönni a magyar sportmagazin, villant át az agyán. Lement a lépcsőn, ki a ház előtt található postaládához, közben türelmetlen mozdulattal hessegette el a szokás szerint ott ólálkodó macskát. Kinyitotta a ládát és kihalászta belőle a magazint. Ránézett a címlapra és lemerevedett. Az egész reggel meglévő rossz előérzetének darabkái egy atomvillanás erejével álltak össze egyetlen képpé és ezt a képet ott látta maga előtt.
 
Ő volt az, akit a válogatott keretben látott. A harcos. A fürge, a bátor, ki minden bűnt meggátol. A kispesti tehetség, ki nevelő egyesületében 58 mérkőzésen hétszer is kirojtozta a hálót. A tálentum, kinek szólói láttán a Honvéd-drukkerek minden fájdalmukat elfeledték, még azt is, hogy Pagliuca kivédte Negrau lövését. A zseni, kinek távozása akkora depressziót okozott Angyalföldön, hogy a klub a következő idényben kiesett. A légiós, kiért török háremhölgyek versengtek, kinek távozta miatt a Levszki-drukkerek könnyeket ejtettek. A sztár, aki XXI. századi Rockenbauer Pálként Ausztriában tett meg egymillió lépést, mivel a Pasching és a Kärnten egymás kezéből tépték ki. A blazírt arckifejezésű félisten, kinek láttán a Ghenceában Székely Jánosba belefagyott a levegő. A fékezhetetlen, kit Beckham még barátságos meccsen is csak fojtogatással tudott megállítani. A csatár, ki 16-szor szerepelt a válogatottban (ebből 3 meccset végig is játszott) és eredményességben alig 1 góllal maradt el a címeres mezben 1 találatig jutó Pollák Zoltántól.
 
"2006 óta nem lépett pályára a magyar válogatottban - suttogta összetörten Sørensen -, három évig rejtegették a világ elől, hogy a kevésbé figyelmes ellenfelek elfelejtsék Őt. És most, mikor minden eldől, most előhúzzák a kalapból és bevetik. Ellenünk." Remegő kézzel lapozott bele a kiadványba, de a felhőkön ülő arkangyalt ábrázoló tetkóról és a bolgár kupadöntőn adott gólpasszokról szóló eszmefuttatásokban sem lelte meg lelki nyugalmát. A boldog gyermekévek, benne a koppenhágai Tivoli-parkban töltött önfeledt órákkal, a 22 évesen a Sunderlandtől kapott szerződés, Shearer tizenegyesének védése 2001-ben, de még a vb-selejtezőkön Svédország ellen idegenben hárított büntető is végtelenül távolinak és értéktelennek tűnt ebben a pillanatban. Kiégettnek érezte magát és úgy érezte, elsötétül előtte a világ. Becsukta a magazint és még egyszer ránézett a képre. A Harcos éles, metsző tekintete szinte beledöfött a lelkébe.     
 
"Szegény Dani Agger... - motyogta elcsukló hangon maga elé - ha a kisfia felnő, hogy fogja elmagyarázni neki, hogy a Liverpool ikonjaként 10 perc alatt benyelt 3 esernyőcselt Tőle? És én is... mi lesz velem, amikor öt méterre a kapumtól oxira lendül majd az a jobb láb?" A dán óriás lerogyott a ház lépcsőjére és spontán felsírt.
 
Nem tudta, mennyi ideig ült ott, könnyeivel küszködve. Megállt az idő, megszűnt a tér. Csak azt érzékelte, hogy a macska néha odamegy hozzá és együttérzően dorombolni kezd. Egyszer látta, hogy a szomszédos házban lakó, a város szélén található csirkegyárban minimálbéren foglalkoztatott lengyel bevándorlók jönnek haza és kikerekedett szemmel bámulnak rá. Próbált erőt venni magán, de be kellett látnia, hogy ez lehetetlen.
 
Már sötétedni kezdett, mikor arra lett figyelmes, hogy csörög a telefonja. Olsen kapitány jelentkezett. A hangja zaklatott volt.
 
"Søre, Søre, baj van, piros riasztás! Informátorunk telefonált az MLSZ-székházból. Koeman felhívta a Pálhalma csapatát. Éppen most beszél Balaskó Ivánnal..."

42 komment

Címkék: mit látunk a képen

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr611423969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vérfarkas 2009.10.02. 22:24:36

"Eredményességben alig 1 góllal maradt el a címeres mezben 1 találatig jutó Pollák Zoltántól."
:-)

Stefan Derrick 2009.10.02. 23:28:41

Pablo! Genial!

Adi Negrau:)))) De most komolyan, ha az bemegy, nincs Barcelona-Sampdoria döntő, arról nem is beszélve, hogy ha Gulyás nem véd olyan sz*rul...

Bauxit 2009.10.03. 01:52:56

azért igazán kihúzhatta volna magát ezen a képen,
a koeman helyében lezavarnám a konditerembe.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.10.03. 04:44:04

látom előkerül még a videotékák sztárja is a végén :) az épelméjűségedet nem is kell megkérdőjeleznem, hiszen te magad is kétségbe vonod :) viszont remekül sikerült, szórakoztató mű :)

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.03. 11:17:59

de jó. h csak itt van a keretben, mert koeman keretében nincs a ficsúrképű mocskos lila....

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.03. 11:19:10

ja a kép meg gyomorforgató, felvállalhatatlan és undorító...

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.03. 11:36:01

@Bastille: Nem vagy túl naprakész, a kihirdetett bő keretben benne van.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.10.03. 13:24:17

szerintem jó lett ez
az elején még hiányoltam a képet de mikor odaértem már megbántam

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.03. 15:27:31

@végh hanta: dede pont h naprakész vagyok és had ragadjam meg az alkalmat, hogy hivatkozásom miatt elnézést is kérjek, de csak az nso-t tudom hívni igazolásom gyanánt...
www.nemzetisport.hu/nso_hirek/valogatott-erwin-koeman-22-fosre-szukitette-keretet-2001960

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.03. 15:35:38

@Bastille: Jobban jártam volna, ha előbb tájékozódom. Itt mindenki annyira realtime :)

RolloJuve 2009.10.03. 21:19:17

Nagyszerű írás, többször is hangosan röhögtem fel!
"három évig rejtegették a világ elől, hogy a kevésbé figyelmes ellenfelek elfelejtsék Őt"
Ez kész. Még több ilyet! :D :D

Tuszek 2009.10.03. 23:11:14

ezen a képen úgy néz ki mint egy szomorú kiöregedett nőimitátor törzsfőnök, photoshopos izomnak látszó karbeállítással.

snowblind 2009.10.04. 18:38:11

Az írás 10/10. :)
A fotó kapcsán meg két érzés kevereg bennem: a szánalom és a hányinger.

globocnick 2009.10.04. 21:42:10

"Sokszor beszélgettek Skype-on, ilyenkor élvezettel hallgatta az anekdotákat a Tuboly-Zvara-Pecha tengelyről..." Vizuális típus vagyok, úgyhogy még most is ordítva nevetek!!!!!!!!!!!!

teddypicker 2009.10.05. 08:39:50

kapja be koeman, h megint kihagyta! ismét nulla csatáraink (?) vannak a keretben: a sérülésből felépülr Rudolf, Priskin aki nem játszik és mentálisan egy fosch, illetve Torghelle...kapja be koeman..azért se győzzenek. Miért kell olyanokra építeni akik külföldön erősen a kispadot koptatják?? Csakmert külföldi bajnokságban játszanak??

Mérgező Hulladék 2009.10.05. 09:03:23

Úgy látom, az NS ma is a válogatottba követeli. Tegnapi számukban - a bajnoki értékelésében - egy gólpasszt is a nevéhez írtak. Mentségükre hozzáteszem, hogy a szerző szerint Szlezák Zoli játszott szombaton középhátvédet :)
Amúgy én kellemesen csalódtam a magazinban, először sokkal rosszabbra számítottam.

caralho voador 2009.10.05. 10:12:44

@teddypicker: nem vagy te sem normális, öcsém... Mit bizonyított Kabát? Bulgária, Ausztria, Göztepe? Ez igen. Egy tipikus kis szarzsák a bohócligából. Az, hogy itt hébe-hóba rúg egy gólt, nem jelent szart sem nemzetközi szinten. Mit produkált például a Steaua ellen? Válogatottba... Nevetséges!
Rudolf azért kerülhet be itthonról, mert Franciaországban "szocializálódott".
Az NS undorító, több napja tartó "Kabát Petit a válogatottba" kampánya is megérne egy misét (vagy egy posztot ;) )

teddypicker 2009.10.05. 10:53:20

@caralho voador: rudolf szocializálódott??? akkor miért jött haza?? ha ennyire jó lenne akkor kint maradt volna, nemde?? és akkor priskin?? bizonyított már? rugdossa sorra a gólokat?? játszik egyeltalán?? az ilyen hülyeségek b@sszák fel az agyam, aki csak a külföldön játszókban tud gondolkodni..akkor mondjál már olyan CSATÁRT aki jó. aki játszik a csapatában és gólokat lő!! utána szapuljál, öcsém...
kabát legalább játszik és gólokat is rugdos. mi kell még egy csatárnak???

teddypicker 2009.10.05. 11:05:17

@caralho voador: csak még egy kis adalék:
Torghelle 6meccs (többnyire becserélték) 0 gól..micsoda mutató!!
Priskin: 5 meccs (mind az 5 alkalommal becserélték) 1 gól...bombasztikus mutató!! igen, ilyen csatárokat a csapatba...
rudolfot nem néztem meg, ő sérült volt...

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.05. 11:09:47

@teddypicker: @caralho voador: az igazság szerintem valahol középen van. hangsúlyozom: szerintem, mert nyilván az én véleményem is vitatható.
A svéd meccs elemzése kapcsán is szóvá tettem, hogy három csatárral nem lehet válogatott keretet hirdetni. Spílereink remek edzettségi állapotát ismerve minimum egy meg fog sérülni hét közben, aztán itt állunk megint befürödve.
Szükséges lenne a négy csatár. Hogy ki legyen a negyedik, az más kérdés. Nem akarom megint előszedni a mániáimat, aki olvassa a bejegyzéseimet/kommentjeimet, az úgyis tudja, egyrészt az a rigolyám, hogy északi csapat ellen (ami ugye most is lesz) nem ártana olyan támadó, aki tud fejelni, másrészt azt is tudja mindenki, hogy kit tartok alkalmasnak erre a feladatra.

caralho voador 2009.10.05. 11:17:22

@teddypicker: játszik, de hol? Te még mindig nem jöttél rá, nem fogtad fel, hogy amit a bohócligában játszanak, az egy másik sportág? Teljesen lényegtelen, hány gólt lő valaki. Egy langyos lábvízben, morálisan szarrá züllött közegben, 90 ácsorgással is lehet valaki gólkirály. Azt kéne megvizsgálni, mit produkált ennél komolyabb kihívás esetén.
Lassú? Lassú. Körülményes? Az. Szemét mentalitású, tipikus magyar futballista? Azám. Képzeld el, ahogy Pepe és Ricardo Carvalho között forgolódik. Jó, mi? Ja, nem is forgolódik, mert ahhoz mozogni kéne.
A szocializálódottat idézőjelben írtam, nyilván megzavart ez a nehéz szó. Arra gondoltam, az ottani futballközegben nőtt fel. Szerintem Rudolfnak el kellene igazolnia az nb1ből, mert ennél sokkal jobb játékos. Igaz, ő legalább a BL-ben erős ellenfelek ellen is játszik néhány meccset.
Kabát Petya Priskin cipőfűzőjét sem köthetné meg. Priskin erős, gyors, jól cselez, jól fejel, kétlábas, elfogadható mennyiségű gólt lő. Nem mindegy, hogy valaki ezt a championshipben vagy a bohócligában teszi, ezt talán elismerheted.
Amúgy meg, nézd meg ezeket a vállakat az NS magazin címlapján. Igazi atléta, nem? Ha bent is maradna a keretben, valószínűleg akkor sem játszana, miután az egymás közötti edzésen megsérülne, mikor lepattan a Hajnal Tomiról...
Bár gondolom, lila ködön át írod, amit írsz, szóval hiába beszélek.

caralho voador 2009.10.05. 11:18:49

@Black Lotus: Priskin és Torghelle is jól fejel, de csak nem a Kovács Petire célozol? Akkor már inkább a Ferenczi Pista :)))))))))))))

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.05. 11:26:54

@caralho voador: De,de. :)
Ferenczi Pista :DDD. Szerintem helyette Disztl Dávidot is hazahívhatnánk az izlandi másodosztályból. ;)

caralho voador 2009.10.05. 11:29:04

@Black Lotus: amúgy ha nem lenne vb, a fiatalokat nyomnám. Némethet mindenképp, de akár Futácsot vagy Simont előbb tenném be, mint bárkit itthonról.

teddypicker 2009.10.05. 11:36:13

@caralho voador:
Rudolf..ok, franciaországban játszott. tény. de akkor mi a hóthalálos büdös f@szt keres debrecenben??? ha annyira jó lenne akkor már nem lenne magyarországon?? miért nem vitték már el?? miért jött haza?? nem kellett és kész.
Priskin: (ezt tőled idézem)"elfogadható mennyiségű gólt lő." nos, utána néztem a fantasztikus külföldi karrierjének: 21 gól!! 2006 óta! ebben mi az elfogadható??
tény h van lila köd előttem, beismerem. de ha tényleg mondasz egy CSATÁRT (ne tökölit, mert ő egy aljas disznó) akkor megkövetem magam.
te is olyan vagy aki csak basztatni tudja a magyar focit. akinek csak real madrid, meg milan, meg chelsea meg ilyenek számítanak. vagy még rosszabb: fradi...

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2009.10.05. 11:46:17

Ismét megfuttatnám a Kovács Péter nevet. :)Külföldön játszik, gólokat fejel (azt nem írom le, hogy lő, mert lábbal nem szerencsés, ha labdához ér. :)) Hétvégén a Molde bánta a munkásságát. Egy Sitku Illésnél álmából felkeltve többet tud. ;)
Fiatalok témakör: tegnap este Hanta a statisztikáival szórakoztatott, akkor döbbentem rá, hogy Szalait egyszer már becserélte Koeman egy barátságoson. Nem tudom, hogy lehet valaki ekkora mesüge, mint Szalai, hogy nem bírja legalább kölcsönadatni magát egy évre. Most még egy év savanyodás a spanyol harmadosztályban. Gratulálok.

caralho voador 2009.10.05. 11:53:31

@teddypicker: nem, én nem a magyar futballt basztatom. A vb-selejtezők 80%-án kint voltam. Én szeretem a magyar futballt. De futballt ma Magyarország területén csak nagyritkán játszanak. Sajnos. Ahogy írtam, ami az nb1-ben látható hétvégénként, az nem futball. Az igazi futball egy másik dimenzió. Ezért mondom, hogy aki a ebben a posványban szerepel, attól sok jó nem várható. És itt nem csak a játék színvonalára vagy sebességére gondolok. Az egész közegre. Erre a szemét, velejéig romlott kis magyar futballvalóságra, ahol az egész kócerájt egy szélhámos pénzember vezeti, ahol ezerszer bukott edzők és ún. szakemberek ülnek a kispadokon, szakmai grémiumokban és hirdetik az igét, hogy "magyar edző kell". Aki kicsit outsider, valami mást próbál, nincs benne a "brancsban", azt a haveri média segítségével percek alatt kinyírják (lásd pl. Varga Zoli). Ezért mondom, hogy ez a közeg nem egészséges, és fényévekre van attól, amit a sikeres futballkultúrákban látunk. Ettől még persze, ha feltűnik az nb1-ben egy tehetség, aki az edzőitől és az idősebbektől nem azt tanulta meg, hogyan kell csalni a futballt, persze, válogatottba vele. És mielőbb külföldre. De Kabát nem ilyen. Megvoltak a lehetőségei a bizonyításra. Nem élt vele. Ráadásul már 32 éves. Most komolyan, mi a faszt várnak tőle?!

caralho voador 2009.10.05. 11:55:56

@Black Lotus: tényleg, Szalai. Azon én is kurva sokat dühöngtem. Főleg azok után, amiket a faszkalap menedzsere vetített. (Sorban állnak az első ligás csapatok...) Lámpavasra minden menedzserrel. Most tényleg azt hiszi, hogy majd bekerülhet a Madrid A-ba, vagy micsodát?!

teddypicker 2009.10.05. 12:38:10

@caralho voador: tény, dühítő ami a vezetőséget illeti. de! ne hasonlítsuk már össze a mi "focinkat" mondjuk egy spanyol, vagy angol focival. ez olyan, mintha összehasonlítanánk a magyar konyhát a grönlandival (előre is elnézést ha megbántok ezzel egy grönlandit). de, ha már ez jutott, akkor szeressük minden hibájával. igazad van hogy a vezetőséget el kellene messzire kergetni (akár grönlandra). viszont külföldi edző sem ért el sokat még. matthäus? túrót ért el. koeman is csak azokat hozta (de tény hogy legalább hozta) amiket kellett. viszont az utolsó két meccsen mikor már győzni, támadni kellett volna nem támadtunk. ezt lehet h egy magyar edző is megtette volna.
amugy meg mit számít a kor? nézzük azt, hogy jó formában van. játszik. nem lesz az, hogy a félidőben le kell cserélni, mert meccshiánnyal küszködik. meg ha egyszer már volt válogatott, és kikerült onnan, akkor soha nem kerülhet vissza?? (bár már látom, behívják, kap majd kb. 5 percet, aztán lehúzzák, hogy nem élt a lehetőséggel)...
Viszont egy valamivel egyet értek veled: fiatalok. ki kellene már próbálni őket igazán.

caralho voador 2009.10.05. 12:43:17

@teddypicker: Na, ámen. Jöjjenek a taknyosok! :))) (haza Egyiptomból egy éremmel, először is :D)

díszbohóc 2009.10.05. 13:47:38

Szerintem a Sallói otlete volt, hogy Kabát legyen kerettag, motivációs céllal. Végulis bárkit meg lehet nevezni a bo keretben. Akár még az Egressyt is.

Stefan Derrick 2009.10.05. 15:30:39

Nahát nekem semmi gondom nincs a Kabát Petivel, a Vasasban nagyon ász volt,de (már) nem válogatott szintű játékos. Szabicsot hamarabb javasolnám, pedig...
Egyébként meg valóban, Kovács Peti nem tűnik hülyeségnek. Annyira...:)
Ha Németh esetleg így folytatja az AEK-ben, akkor viszont nem nagyon fogunk ilyeneken vitatkozni.

Balilövő 2009.10.05. 15:47:09

Valamelyik nálam okosabb akkor azt mondja meg,
hogyha behívja a Priskint, majd pár nap múlva nem cseréli be, mert közli, hogy mentálisan nulla, - biztos a behívást követő pár napban zuhanhatott össze, ugye, - akkor mi a pék f*száért hívja be még egyszer !!!?

Mellesleg nem arról van szó, hogy kire kéne építeni a következő tíz év válogatottját, hanem ha nem megy a pályán lévő aktuális csatároknak, akkor be lehessen hozni helyettük valakit.

Ha be se hívja, honnan tudja, hogy mit tud teljesíteni egy meccsen ?
Lejátszotta a FIFA09-ben ?

ui: Rudolf az ötven utolsó meccsének nagyját szintén a BohócLigában töltötte, amihez nagyon könnyű lezülleni....

Bauxit 2009.10.05. 20:28:31

be kell tenni a Gerát ékbe, hadd lubickoljon, most elkapta a fonalat, hülyeség lenne a vonal mellett jegelni

Mérgező Hulladék 2009.10.06. 07:37:56

@Balilövő: Rudolfnak szinte nincs is összesen ötven meccse... Egyébként igazad van, bár szerintem nagyon sokat számít, hogy a legfogékonyabb időszakában külföldön volt, nem is akármilyen helyen.
Én nem tudom, mi lenne jó. Lehetne jó meccse a válogatottban egy Kabátnak, Ferenczinek is, de talán már én sem hívnám be őket. De valakit be kell, mert az igaz, hogy a svéd meccs előtti helyzet nonszensz. Nem volt a keretben egyetlen egészséges csatár, akire számított is Koeman. Ezt oldja meg valahogy.

The_Evil 2009.10.06. 11:25:45

Akik Kabát mellett kardoskodnak, egyvalamit elfelejtenek: lehet, hogy 9 meccsen 8-szor belebotlott az üres kapu előtt a labdába (többségében erről volt szó), de ez nem sokkal több, mint a többi 6-7 gólos magyar támadó mutatója. Akkor ők miért nem kerülnek szóba? miért csak Kabát, aki két cselt nem bír megcsinálni (bár 16-ról nem lő rosszul)?

Terrance 2009.10.06. 11:42:03

2 tény:
- Kabát Peti se váltaná meg a világot a válogatottban.
- Gólt rúgott a taknyoknak hétvégén, akik az NB2-be valók! Szar Fradi!

Terrance 2009.10.06. 11:45:04

Ja és Sörensen minden bizonnyal összeszarja magát Torghelle nevének hallatán. (Akivel amúgy semmi bajom, mer' a válogatott meccseken a lelkét kiteszi.)

Dr Minimum 2009.10.06. 11:52:20

"Ha be se hívja, honnan tudja, hogy mit tud teljesíteni egy meccsen ?
Lejátszotta a FIFA09-ben ? "
Ezen beszartam XDDDDDD
süti beállítások módosítása