HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

11. Labdabiztos Hattrick-kupa

2012.10.22. 13:56 Black Lotus

Minden, valamire való focicsapat tizenegy tagból áll (a szurkolótábort és a meccs előtt nokiás dobozokkal, délkelet-ázsiai örömlányokkal korrumpált bírókat most ne számoljuk ide) így érthető, hogy futballkupák esetében a tizenegyedik kiírás legalább olyan ünnepi, mint a tizedik. Így van ez nálunk is, ahol immár 11. alkalommal feszülnek egymásnak a csapatok, hogy eldöntsék: ki is a legjobb manager hetedhét határban.



Nevezési feltételek :
A Labdabiztos Kupa, a Hattrick nevű játékkal kapcsolatos  versenysorozat, ezért csak az ott regisztrált csapatokkal lehet  részt venni. Ezen felül:

  • A kupában bármely manager részt vehet, a Hattrickes osztályától függetlenül.
  • A kupában csak azok a csapatok indulhatnak el, amelyek a következőknek megfelelnek: 
       -   A kupát megelőző hetekben rendszeresen lejátszották barátságos mérkőzéseiket.
       -   A kupa előző kiírásában nem kerültek kizárásra le nem játszott mérkőzések miatt. ( Indoklás: mivel a kupa a játékról szól, szeretnénk minimálisra csökkenteni az esetlegesen elmaradó mérkőzések számát.)
  • Maximális létszám nincs megadva lehetőség szerint minden érdeklődő csapat számára nyitott a kupa.
  • Külföldi csapatok indulása is lehetséges, amennyiben a hazai barátságos meccsek kezdési időpontjához képest az adott országban a kezdési időpont nem tér el 1 óránál többel, (ez az adminisztráció miatt szükséges) Külföldi csapatok esetében a 3+1 szabály - ebben a kiirásban még - a saját országból való játékosokra vonatkozik.
  • A nevezési határidő: 2012.10.28. (vasárnap) 23 óra 59 perc.

Lebonyolítás :
A lebonyolítás végleges formája jórészt a benevezett csapatok számától függ. Általánosságban az alábbi főbb részek jellemzik a kupát :

  • Indulással megvárjuk míg az utolsó nevezett csapat is elbúcsúzik a Magyar Kupa küzdelmeitől ( vagy ha a sorsolás lehetővé teszi, akkor a még érdekelt csapat pihenőnapos legyen)
  • A sorsolás előtt egy erősorrendet állítunk fel a csapatok között. Ennek alapja az aktuális HT rangsorban elfoglalt hely, és az előző LB kupán elért helyezés. Az előző LB kupán nem szereplő csapatok ez utóbbinak automatikusan a 31-es helyezést kapják ezúttal majd.Az előző kupa címvédője automatikusan az 1-es kiemelési sorszámot kapja. A kupa jelenlegi címvédője a Yeti-Faced ReBoRn együttese.
  • Az erősorrend kialakítása után a csapatokat "kígyóírásos" módszerrel csoportokba sorsoljuk, így próbálván elérni, hogy közel egyforma nehéz csoportok alakuljanak ki.
  • A csoportmérkőzések után a helyosztók következnek, a csoportban elért helyezések alapján küzdenek tovább a csapatok egyenes kiütéses rendszerben. ( Nincs kieső csapat, a győztes a felső ágon a vesztes az alsó ágon folytatja.
  • Az utolsó fordulóban a helyosztók lesznek, ekkor dőlnek el a végső helyezések, illetve, hogy az LB kupa mellett, az alsóházi küzdelmek győztesének kiírt Elnök Kupát ki emelheti magasba.
  • A kupa lebonyolítása 9-11 hetet vesz igénybe de mindenképpen befejeződik az új szezon előtt.

A mérkőzések lekötéséről :

  • A mérkőzéseket alapvetően kupaszabályokkal kell lekötni. A kupában döntetlen nincs. A győztes 3, a hosszabbítás után győztes 2, a hosszabbítás után vesztes 1, míg a tiszta játékidőben vesztes csapat 0 pontot kap. (Büntetőrúgások esetén a végeredmény a hosszabbítás utáni eredmény lesz, annyi módosítással, hogy a végül győztes csapat góljaihoz hozzáadunk egyet.) Amennyiben a mérkőzést nem kupaszabályokkal kötötték le, nem vesszük figyelembe a kihívó kihívásra vonatkozó kötelezettségeit, és döntetlen esetén mindkét csapatnak 1-1 pontot írunk jóvá.
  • A kihívás a mindenkori hazai csapat kötelessége, és legkésőbb vasárnap 19h-ig meg kell történnie. A kihívónak a kihívása megtétele után, e poszt kommentjében is jeleznie kell a kihívás tényét!
  • kihívás elfogadására legkésőbb hétfőn 19h-ig van lehetőség, illetve ha a mérkőző csapatok egymással megegyeznek, akkor kedd estig. A külön megegyezés nem nyújt arra lehetőséget, hogy a mérkőzést más időpontban játsszák le a felek, mindössze a lekötés napját tolhatják ki keddre. (A határidők azért ilyen kemények, hogy az esetleg elmaradó mérkőzések idejére a vétlen fél tudjon magának egyéb barátságost lekötni!)Természetesen a vendégcsapat is lehet jó fej és megejtheti a kihívást (ilyenkor  idegenbe kérje  a meccset). Ezért nem jár büntetés a hazainak, viszont nagyban megkönnyítheti a meccsek lekötését.
  • Ha a kihívás megtörtént, és az nem lett elfogadva, a vétlen fél kapja a 3 pontot, 3-0-ás gólkülönbséggel. 
  • Ha a kihívás nem történt meg határidőig, és a mérkőző csapatok nem jelezték itt, hogy kitolták a lekötés időpontját, akkor a vétlen fél kapja a 3 pontot, 3-0-ás gólkülönbséggel. 
  • Amennyiben nem eldönthető, hogy a kihívás megtörtént-e, valamint, hogy az nem lett elfogadva, akkor az 2. pont értelmében, a komment fog számítani. Ha nincs kommentben közölve, hogy a kihívás megtörtént, akkor automatikusan a kihívó csapatot büntetjük.
  • Amennyiben valaki 3 mérkőzés mulaszt a saját hibájából, úgy kizárásra kerül a további küzdelmekből, eredményei pedig törlésre kerülnek.Ha erre a csoportmeccsek alatt kerül sor, akkor a csapat a csoport utolsó helyére kerül, ha a rájátszásban, akkor minden meccs után az alsó ágra kerül, és a helyosztók lejátszása után kerül az utolsó helyre, így minden mögötte lévő csapat 1 hellyel előrébb kerül. (Mivel technikai jellegű elemek is vannak ú.m. internet, számítógép, így ezek meghibásodásából fakadó mulasztások miatt a szervezőbizottság egyedi elbírálás alapján visszaveheti a csapatot a további küzdelmekbe, ha biztosítható a további meccsek lejátszása,és a csoportmeccseken legalább 60% -át le tudja játszani a csapat.)
  •  Amennyiben a mérkőzés lekötésre került, de a meccs elmarad, mert egyik csapatnak nincs meg a megfelelő létszáma a mérkőzés megrendezéséhez, az ugyanúgy mulasztásnak minősül, és a vétlen csapat kapja a 3 pontot 3-0 ás gólkülönbséggel. (Tessék ellenőrizni az alapcsapat meglétét, azzal kiküszöbölhető a probléma, de ha mégis előfordulna, akkor sajnos nem tudunk magyarázatot elfogadni, esetlegesen azt sem, hogy az ellenfél késve fogadta el a kihívást).

A meccs :

  • A csoportmeccsek az elől lévő csapatok otthonában kerülnek lebonyolításra, míg a rájátszás során a meccseket egy előre megadott semleges pályán kell lejátszani.A döntő és a helyosztók megrendezésére lehet pályázni, itt a stadion mérete nem jelent akadályt.
  • A csoportmeccsek során minden csapat közel ugyanannyi meccset játszik otthon, mint idegenben. A lebonyolításnál próbáljuk úgy elosztani, hogy a csoport erősorrendjében az egymáshoz közel állók meccsén a gyengébbet segíthesse a hazai pálya, míg ha nagyobb a különbség, akkor az erősebb csapat játsszon otthon.
  • A mérkőzésen mindkét fél a rendelkezésére álló teljes játékoskeretből válogathat, nincs olyan irányú megkötés, hogy a bajnokin szerepelt játékos nem játszhat.
  • A mérkőzéseken a 3+1 szabály van érvényben ! Ez annyit tesz, hogy a kezdőcsapatban lenni kell legalább 3 magyar játékosnak - az számít magyarnak aki annak jelöl a Hattrick, magyar hangzású névvel más nemzetiségű játékost itt nem tudunk figyelembe venni - és legalább 1 magyarnak végig a pályán kell lennie. A szabály ellen vétő csapat büntetésben részesül, függetlenül a mérkőzés végeredményétől.
  •  A büntetés: Annyi gól kerül az ellenfélnek jóváírásra, amennyi játékos hiányzott a 3-hoz (tehát maximum 3), vagy 1 amennyiben nem volt 90 percig a pályán legalább 1 magyar. Ha ezzel az ellenfél megfordítja az eredményt, akkor a pontok is ennek megfelelően kerülnek kiosztásra. Ha így lesz döntetlen, akkor a fair csapat lesz győztesnek hirdetve "hosszabbítás után" megjegyzéssel.( Ha mindkét csapat megsértette a szabályt, akkor döntetlen esetén az a kedvezményezett, aki a kevesebb levonást kapta, ha ez is döntetlen, akkor a pályán elért eredmény dönt)
    Amennyiben megvan a kezdőben a minimum 3 magyar játékos, és 2 lecserélésre kerül, majd a maradék 1 megsérül, akkor jóhiszeműen eljárva nincs pontlevonás. 

A sorrend :

Csoporton belül a sorrend megállapítása az alábbi módon történik:

  1. Több megszerzett pont
  2. Egymás elleni eredmény (több csapat esetén minitabella)
  3. Jobb gólkülönbség
  4. Több lőtt gól
  5. Alacsonyabb kiemelési sorszám 
    (Az egymás elleni eredmény két csapat esetén egyértelműen dönt pont-egyenlőség esetén, több csapat azonos pontszámánál kell a minitabella, ahol a 3-4 pontok döntenek. Ha még mindig van két teljesen egyforma teljesítményű csapat, akkor az 5. pont dönt)
     

Ha a csoportok között összevetés szükséges (pl. legjobb 3., legrosszabb 6., stb.) akkor az alábbiak szerint rangsoroljuk a csapatokat:

  1. A megszerezhető pontokból a több megszerzett pont (%-ban)
  2. Jobb gólkülönbség
  3. Több lőtt gól
  4. Alacsonyabb kiemelési sorszám
    (Itt mivel nincs egymás elleni eredmény, ezért az eleve kiesik, a százalékos részre pedig azért van szükség, mert előfordulhat, hogy a csoportok létszáma nem egyezik meg.)

Egyéb információk :

  • A kupában minden döntés a közösségé. A kupa szabályzata a korábbi kupák során megvitatott elvekre épül, minden egyéb felmerülő vitás kérdésben szavazást nyitunk.
  • A kupa lényege, hogy legyen mindig barátságos mérkőzés biztosítva a kupa időtartamán belül, valamint hogy jól szórakozzunk. Kérjük csak olyan csapat nevezzen, aki vállalni tudja, hogy a mérkőzéseket le is játssza.A kupában nincs kieső, nincs gyenge csapat - csak az aki feladja. Minden csapat ugyanannyi meccset játszik, és az első fordulótól az utolsóig minden hétre lesz mérkőzése. (Ez alól kivétel, ha létszámból adódóan szabadnapos lesz a csapat, de ez előre meg lesz adva a sorsolásban, így arra a hétre tud mérkőzést lekötni akár más szabadnapos csapattal, akár kupán kívül is.)
  • Fontos célunk továbbá a közösség-építés, ezért a poszthoz bátran lehet hozzászólni, kommentelni, tudósítást- elemzést írni.
  • A játék állását (sorsolás, csoport-állás) egy dedikált google docs táblázatban fogjuk követni, amit fordulónként frissítünk. (A táblázat ezen poszt végén is megtekinthető lesz).

452 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr944862509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2012.12.26. 08:52:19

Mindenkinek áldott karácsonyt és sok gólt - jegyezte meg ünnepi köszöntőjében Klesta kapitány. Már alig várom a mai meccset, és kivételesen beleegyezésemet adtam, hogy a ma esti ifi meccsre, amit a Kecsoék ellen játszunk, az egész nagy csapat penetráns részegségben tekintheti meg, sőt, akinek nem lesz cefre a szája szélén, azt eltiltom a lányaimtól!

Futó Lada 2012.12.26. 09:32:19

@Bastille: Sajnos a PSG az esti meccsre heveny beigli-mérgezéssel hangolt, de az 53 éves Király Krisztofer játékra jelentkezett, és ha ZZ Top stílusú szakállát kicsit megstuccolja, akkor egészen messziről nézve ifistának fog tűnni.
A komolyabb vereség elkerülése érdekében, 3 gólos differenciánál automatikus szurkolói rendbontással készül a kemény mag mindkét tagja, a kiszivárogtatott infók szerint egy gerilla-akció keretében a pályára fognak rohanni, és végigkínálnak mindenkit Teri mama karácsonyi zserbőjából.
A délelőtti meccs sem fog eseménytelenül telni, de erről többet nem árulnék el. Az előbb ért be a csapatbusz, és volt aki a saját lábán szállt le róla, úgyhogy a legjobb előjelekkel készül a csapat.

2012.12.26. 10:02:38

És elkezdődött. Huszonnyolc csapat számára életre-halálra.
Mi, Bányászok a 15 kilométerre lévő Cakanovce (Csákányháza) ellen játszunk Trianon jóvoltából nemzetközinek számító mérkőzést, de az csak bulimeccs, a másik erőnyerő, az SFC SE pedig csak délután játszik az -FC ChelseA- ellen, így a szállodai társalgóban nézhetik, mire mennek egymással jövő heti lehetséges ellenfeleik, a Somogyország, és a Nagykanizsai Szájfocisták.
Neküónk két ismerős csapat jöhet az Elnök Kupáért zajló helyosztók felső ágán, vertük már meg a Palóc Mentőt és az Egyetértést is, bár utóbbi ellen ért már minket meglepetés Pápua-Új Guineában.

2012.12.26. 11:37:37

Miután itthon nem bírtunk a Csákányházával - ők se velünk -, a kihagyott helyzetek mérkőzésének lefújása után azonnal kihívtuk a VM Egyetértést, akik a Palóc Mentőn gázoltak át, Mészáros János fantasztikus kapusteljesítménye ellenére is.

Most más lesz az eredmény, mint az emberevők földjén.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2012.12.26. 13:45:49

kész az elődöntők párosítása. a stadionbeosztás is stimmel, remélem...
igen! és várjuk továbbra is a stadionok pályázatát a döntőre, kisdöntőre, Elnök Kupára!

Futó Lada 2012.12.26. 17:50:29

A hevesi rangadó előjegyzésbe véve :

Eddig 1 csapatot hívtál ki
Hungary Egri Csillagok FC (VI) helyszín: Dobó István Katlan [Kupaszabályokkal] 2013-01-02 09:45

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2012.12.27. 09:03:36

A tegnapi nap több szempontból is kiváló volt a csapat számára, először is óriási meccsen sikerült kiharcolnunk a négybe kerülést, méghozzá egy olyan meccsen, amin nem feltétlen mi érdemeltük a továbbjutást, de hálisten Székely Imre ideje korán szeretett volna az egyik Klesta lánnyal elheherészni, így a második félidő derekán kiállíttatta magát. Gyulai az utolsó percben győztes gólt szerzett, ami megalapozta, hogy a gönci hordónkat csapra verjük. Este a Kecso SE ificsapatát egy jogtalan tizenegyessel sikerült két vállra fektetnünk, így jövő hét szerdán az ifi bajnoki címért küzdünk, illetve Black Lotus csapattal elődöntő-superclassico lesz. Mivel kábé akkora az esélyünk a döntőre, mint hogy Székely Imre nem kap el valamilyen nemi fertőzést, ezért pályáznánk a döntő, illetve a kisdöntő megrendezésére.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2012.12.27. 16:45:29

@f_miki: Az Alte Pitbull Arena ezennel bejelentkezik a nagydöntőre!

2012.12.28. 09:35:37

Az SBTC - VM Egyetértés Elnök Kupa-elődöntő létrejött, miután Bundabotrány kolléga visszaigazolta a kihívást.

Alfredd 2012.12.28. 21:41:35

Pebo Fc kihívása megtörtént.

panteraAtus 2012.12.28. 23:36:44

NagyAti'73 FC kihivva a Welodrome stadionba kupaszabályokkal.

laca65 2012.12.29. 17:05:40

Cikoria kihívva a Nou Colosseumba kupaszabályokkal

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2012.12.29. 17:09:01

@Bastille: @Bukott Rockzenész: várjuk meg, eredményes lesz-e Lotus ellen az elődöntőben Bastille taktikája, amely a Klesta-lányok kivételes adottságaira épül. Ha igen, akkor az Alte Pitbull-ban lesz a döntő és Bastille rendezi a kisdöntőt, ha nem, akkor fordítva - ha ez így mindkettőtöknek megfelel.
Az Elnök-kupát lejátszhatnánk valamelyik nagyváradi sporttárs stadionjában...

2012.12.29. 20:41:01

Ha nem lesz nógrádi a döntőben (aminek a valószínűsége száz százalék), szeretném, ha a Szoó József Emlékstadion adhatna otthont a rendezvénynek.

Bár őszintén szólva a Nagy Palóc Aréna is megérdemelné, hogy ott randevúzzanak a Labdabiztos Kupa legjobb csapatai is, egy héttel az alighanem teltházas Magyar Kupa döntő után.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2012.12.30. 09:16:48

@f_miki: mivel befutottak más pályázók, így ebben az esetben visszalépünk, méghozzá amiatt, mert következő évben száz százalékra vehető, hogy ifjú középpályánkkal nem fogunk tudni kirívó eredményt elérni, így már akkor most előre leadjuk a jelentkezésünket. kandidálunk tehát a xii. lb kupa döntőjére...

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2012.12.30. 11:13:52

@f_miki: Támogatom a nagyváradi Elnök Kupa helyszínt, ennyi rezsijük legyen, ha már cápaként rontottak az LB Kupa békés és családias mezőnyébe.

2012.12.30. 18:27:33

@Bukott Rockzenész: Te se vagy egy hétköznapi fazon, és ez jó :)

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2012.12.30. 19:09:43

@Bastille: Támogatom kandidálásodat a következő döntőre, de csak akkor, ha a Stade de Bastille-t átkereszteled Klesta Arenára :)
@CreaPress: Szerintem itt senki sem az, ahogy a gyógyultabbnál gyógyultabb hozzászólásokat olvasgatom.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2012.12.31. 10:30:05

@Bukott Rockzenész: ide a rozsdás bökőt, ha nem a hetekben agyaltam azon, hogy klesta mesterrel kapcsolatos keresztelést már el kéne követni. a mezen már szerepel a 'Klesta csöcsök' nevű természetes mellimplantátum gyár reklámja, viszont a stadion név változtatás is jogos. de én valami olyanon agyalok, hogy A Nő, aki megszülte Lucjan Klestát úti stadion vagy valami hasonló... mindenesetre a szezon végén megtárgyalja a vezetőség az ügyet.

közben megvan a valószínűsíthető kezdő a szerdai elődöntőre. próbáltunk tartalékolni a szombati bajnokin, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy meglepetést okozzunk. kicsit több, mint két éve sikerült legyőznünk tétmeccsen utoljára a black lotus csapatát, méghozzá egy egyiptomi légiós góljával. ez nem fog megismétlődni. mert nincs idegenlégiósunk, viszont sokkal erősebb a csapatunk van! ha sikerül a széleket megfogjuk, akkor végre valahára bejuthatunk az elbé döntőjébe...egyébként a szerdai superclassicot egy lengyel szexcsatorna már biztos, hogy műsorra tűzte...

2012.12.31. 16:12:48

Újévi ajándék a torna résztvevőinek: öt perce megalapítottam a Labdabiztos Fed nevű HT-csoportosulást (108780), akiknek van suppjuk, csatlakozzanak!
Akiknek nincs, azoknak tudok segíteni néhány héten belül.

2012.12.31. 16:21:11

Még valami: aki jelentkezni fog, dobjon nekem egy ht malit, hogy lássam, másképp várni kell pár órát a visszaigazolásra, mert naponta csak reggel és este ellenőrzöm.

2013.01.01. 12:06:17

Még tavaly történt: f_miki belépett a föderációba :)
Január 8-ig kell meglenni az öt főnek, hogy ne kelljen újszülöttként eltemetni a fedet.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.01.01. 12:46:01

Lennart Matsson tréner új évi sajtótájékoztatóján az elsődleges téma természetesen nem lehetett más, mint a holnap esedékes superclásicó.

- Kiválóan ismeri egymás a két csapat, így nehéz valami új húzással meglepni a másikat. Célunk, hogy ennek ellenére kifőzzünk valamit a boszorkánykonyhában. Szerencsére a csapatnak csak a fele kapott alkoholmérgezést szilveszterkor, így 11 játékost mindenképpen pályára tudok küldeni.

- Helyzetüket nehezíti, hogy a csapat gólvadásza, Mesterházy megsérült a negyeddöntőben. Őt hogyan pótolják?

- Leginkább nehezen, de igyekszünk kezelni a szituációt. Itt szeretném jelezni, hogy a Story4 csatorna munkatársai a sérülést okozó Ranagolidák-játékost, Vámos Milán a meccs utáni estén összebújva látták az egyik Klesta-lánnyal a pesti éjszakában, bár ezt a híresztelést Lucjan Klesta barátom szokásos heti poharazásunk alkalmával határozottan cáfolta.

- Mostanában sérülések sújtják a csapatát, korábban a saját nevelésű szélső, a Bajuszkirály becenéven is ismert Teller Lajos is heteket hagyott ki...

- A legtöbb magyar futballcsapathoz hasonlóan számunkra is kimondottan megterhelő a szerda-szombat ritmus, de Lala szerencsére a hétvégi bajnokin már pályára léphetett. Egyébként sérülése is alatt kemény munkát végzett, sok elismerő szót kaptam vele kapcsolatosan.

- Az erőnléti edzőtől?

- Nem, a producertől. Lala ugyanis legendás arcszőrzete miatt a sérülése idejére elvállalta egy paraszt bácsi szerepét a "Rózsa Sándor a lovát ugratja" című készülő szuperprodukcióban. Hasonlóan jó kritikákat kaptunk a filmszakmából a Bastille LSE-től érkezett Derdák Marcell kapcsán is, aki ugyanebben a filmben egy alabárdos legényt alakított.

- Értem. Kanyarodjunk vissza a szerdai naphoz. Mik a várakozásai?

- Ellenfelünk mára komplex csapattá nőtte ki magát, amely a széljátékot és a kontratámadásokat is kellő szakértelemmel alkalmazza. Nem tudom, mi dönt majd a mérkőzésen, de úgy tudom, hogy Magyarország első számú szakértője, Bognár György legfrissebb elemzésében a Klesta-teamet tartja a mérkőzés esélyesének. Ismerve a szakértő úr tévedhetetlenségi faktorát, bizakodással eltelve várhatjuk a mérkőzést.

- Csapata első negyedosztályú idényében az utolsó fordulóban a bajnoki címért léphet pályára és az LB-kupában is bejutott az elődöntőbe. Melyik sorozat a fontosabb az Ön számára?

- A Magyar Kupából való rendkívül korai kiesést leszámítva remek idényt tudhatunk magunk mögött. Célunk, hogy a két lehetséges trófeából legalább az egyiket besöpörjük, ez esetben az én szerződésem is meghosszabbodna még egy szezonra. Negyedik idényemet töltöm a klubnál, ez már elég jónak számít a mai, felfokozott tempójú klubfutballban. Elég csak arra gondolni, hogy Guardiola is négy idényt tudott lehúzni Barcelonában. Jó érzés lenne túlszárnyalni Guardiolát.

- Ha felül tudná múlni Guardiolát, lenne még olyan edző, akinek a munkássága például szolgálhatna az Ön számára?

- Hirtelen Pajkos János az, akinek a neve eszembe jut...

- Köszönjük az interjút!

2013.01.01. 18:05:24

Mi van Somogyországgal? 30-án belépett, elvileg tudnia mellett, kivel játszik, de úgy látom, az a meccs még mindig nincs lekötve.

oylinn 2013.01.01. 18:49:53

Pedig kihívtam már egy ideje...:)

oylinn 2013.01.01. 21:01:41

Akkor sajnos kötök le másik meccset...

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.01.01. 21:19:31

@CreaPress: @oylinn: egyszer írta, hogy decemberben zűrös lesz neki a nethozzáférés, egy meccs el is maradt emiatt. 30-án lehet, hogy mobilról nézte meg a szombati eredményt, azt is belépésnek jelzi a ht. várj, amíg tudsz, de ne felejts el lekötni meccset, ha ez nem jön össze.
valamiért Bunnykicks hazai pályára hívta ki Ranagolidákat, aki ezt el is fogadta - talán nem vette észre, hogy a kihívás nem semleges pályára szól.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.01.02. 09:32:34

" Egy dolog érdekel, a csöcsökkel és unicummal átlényegült foci, ja meg az anyám"

-interjú Lucjan Klesta-val az elődöntő előtt-

- Kedves Klesta úr, hamarosan 40 éves lesz, előre is gratulálunk!

- Jaj, nagyon köszönöm, így van, lassan 40 éves leszek, van három, szép lányom, négy unokám, egy kiváló csapatom, és egy kezdődő alkoholizmusom, de ez a csapatot nem igazán érdekli. Szóval egészségére, ez a fél literes lapos üveg mindig nálam van...Szóval feljuttattam a csapatot az V. osztályba és az LB Kupában kétszer is a négybe kerültünk, illetve háromszor. Kábé ez volt a cél, de ma elérhetünk egy kicsit többet.

- Kétszer buktak el az LB elődöntőben, milyen élményei vannak ezekről a meccsekről?

- Igen, az első meccsen, hasonlóan a mostanihoz, Lennart Mattson kollégámmal és mellesleg ivócimborám csapatával játszottunk és kaptunk ki sima 3-0-ra, szinte esélyünk sem volt, a második meccsen a Revenge-éktól kaptunk ki, ha jól emlékszem 5-2-re. ...egészségére...arra a meccsre emlékezni fogok sokáig. Hirtelen felindulásból 3-4-3-ban álltunk fel, éljen a támadófoci, a srácoknak rögtön deci unicumot kellett inni az öltözőben, nem is azzal volt a baj, hanem, hogy átjáróház volt a középpályánk, a lányaim meg Kis Attilával foglalkoztak csak, ő viszont velük nem...

- Apropó, a lányai, milyen a kapcsolat a csapat és a lányok között?

- Milyen, milyen, milyen?!? Hát jó! Mint egy focicsapat meg lányok közötti kapcsolat szokott lenni! Nem értem a kérdést!

- Mindegy, beszéljünk az idei sorozatról! Kit emelne ki, ki az, akire bizton számíthat ma is az elődöntőn?

- Nehéz sorozat vége felé járunk! Bocsánat, had igyak egy kortyot...szóval valamiért minden évben beszopjuk a sorsolást, ez így volt idén is. Végül nagy nehezen, szerencsés meccsek, jó foci, és pár láda unicum segítségével sikerült. Kit emelnék ki? Hát a Gyulai Vilike rohadt jó szezont fut, ő volt, hogy szerda-szombat ritmusban tolta, Mézga Ákos viszont mostanában sokat iszik, ez a fején is látszik, tudja?!? Nézze, az én fejemen is látszik, látja?!? Kapusaink viszont kurva szar szezont futottak...

- Beszéljünk a mai meccsről!

- Beszéljünk! Kibaszottul félek! Egyrészt a csapat átléphet saját árnyékán, de ott van az is, hogy a Black Lotus csapattal egyébként kiváló kapcsolatot ápoló klubunk valamiért sosem tud jól játszani ellenük, illetve hatékonyan. Tököm kivan azzal, hogy a 60. perc tájékán elkezdünk picsogni, meg hogy jön föl az unicum! A rohadt életbe, vodkán nőttem fel, aki picsoghatna, az én vagyok! Na, de a mai meccs! Zsidek Ádi fog védeni, mert Engelke a bajnokságban véd, így a szezon végén. Négy védővel állunk fel, Gellért, Gál Gyurka, Menyhért és Tibusz, aki ugye volt csapata ellen játszik, mondjuk sokadszorra...A középpályán öten lesznek: Mézga, Farkas, Hamvasi, Barnabás és Buzsáky Áki, elől meg az egy szem Gyulai Vili, de ezt ne értsék félre, a két szélsőnk szinte mindig fel fog érni a támadásokkal. Sok sikert kívánok az LB-n résztvevő csapatoknak, most viszont megyek, mert be kell rúgjak a meccs előtt...

- Egy kérdés még a végére, igaz, amit tegnap óta beszélnek itt a klubházban?

- Haha, azt mondják igaz. Az ifisták látták, meg a Bódis Tanár úr, az ifi figyelőnk. Az aulában voltak megbeszélésen, ahol a mellszobrom áll és állítólag unicumot könnyezett a szobor. Most erre mit mondjak?!? Kibaszott csoda történt?!? Vagy valaki viccelődik velem?!? Nem érdekel! Egy dolog érdekel, a csöcsökkel és unicummal átlényegült foci, ja meg az anyám, őt nagyon szeretem! Innen is puszilom!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.01.02. 10:26:07

@Bastille: ÁÁÁÁÁ :D Zseniális interjú, az utolsó válasz különösen!

2013.01.02. 11:03:53

Az SFC SE a meccs végén kihívható lesz az Elnök Uppa döntőjére, vagy a Somogyország a netproblémája miatt később még megküzdhet a fináléért?

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.01.02. 11:47:36

@CreaPress: kihívható. nem tudjuk, mi van kracival. ha előkerül, megbeszéljük vele, hogyan tovább

Futó Lada 2013.01.02. 11:51:43

@f_miki: .. kicsit inverz pályázat, de lehetne a Salazar's pályára kérni a 15-16 helyért zajló mérkőzést ? ( Csak ha nincs már más tervezve a Szentélybe arra az időpontra , és a biztonságiak is beengednek .. :) )

2013.01.02. 12:01:47

@f_miki: Köszi, akkor kihívom. Az első Labdabiztos Fed-rangadó még mindig tart, csak a tizik döntenek, ki jut a fináléba :)

Csapatomnak pedig kimondottan jót tett a tegnap átvett Labdabiztos-emblémás mez: 9-0-nál szóltam nekik, hogy ne alázzák tovább az ellenfelet, erre elkezdtek úgy játszani, mint az újévi Arsenal.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.01.02. 12:02:59

A sors valamit visszaadott a sok egygólos vereség és DGY után, sikerült egy jobb csapatot legyűrnöm, akivel - ha van igazság - a Final Eight-ben kellett volna találkoznunk.
www93.hattrick.org/Club/Matches/Match.aspx?matchID=409889762

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.01.02. 12:38:02

miután vége lett minden idők egyik legdrámaibb elődöntőjének is, elkészült a helyosztók párosítása!
eközben a pécsi dómban megkezdődött Mariano Marchand szentté avatása, illetve ezzel egyidőben a Dóm téren Barnabás Sándor nyilvános megkorbácsolása. izgatottan várjuk a nyilatkozatokat!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.01.02. 12:55:10

A 9. helyért palotai földimmel vívunk egy minden bizonnyal jó meccset Egerben, némi bor és helyi leánykák társaságában. A nagydöntőnek otthont adó Alte Pitbull Arénában az ott maradó Revenge-ultrák nem feledve az előző szezon negyeddöntőjére jól emlékezve már most megkezdték a "Mindent vissza - Erdélyt és a Partiumot Magyarországnak, a jetiket a Himalájába!" óriásmolinó festését, valamint különböző növényi eredetű tudatmódosító szerek beszerzését, hogy életükben először a Black Lotus csapatának szurkolhassanak.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.01.02. 14:29:11

A tizenegyesek idejére Klesta mester már valóban unicomot könnyezett, így joggal ordították többen, hogy csoda történt, de erre a vezetőedző szavajárása hűtötte a kedélyeket, mikor 'lófaszt' kiáltott a b-közép felé.

"Ezt a meccset a rendes játékidőben kellett volna megnyerni, de jött az a román gyerek. Mindegy! Mikor a tizik következtek, akkor már előre gondolkodtam, telefonáltam Szingapúrba, Barnabás Sanyát kihívtam magamhoz és annyit mondtam neki, öregem, mint Baggio! Összességében persze csalódott vagyok, de a vereség nem rajtunk múlt! Készülünk az esti Labdabiztos ifimeccsre, ahol ha nyerünk, mi nyerjük a bajnokságot. Gratulálunk a győztesnek természetesen, egy fontos meccsünk van hátra, az pedig az osztályozó. Amúgy innentől kezdve új időszámítás kezdődik a klubnál, ugyanis elkezdünk középpályásokat nevelni, mert a pöcsöm ki van azzal, hogy folyton lebirtokolnak minket!"

laca65 2013.01.02. 15:43:56

Az "egri fiaim" 7-ed osztályúként lemosták az 5-öd osztályú Tipográfiát (7:1). Feljutottunk az utolsó meccstől függetlenül a 6-odba. Remélem jó úton járunk és a következő LB szezonban komolyabban kell számolni az Eger Boyzzal!!! Egyébként sport és egyéb sikerekben gazdag BUÉK mindenkinek!

gyogyviz3 2013.01.02. 15:52:56

Az idén még nem jártam itt, úgyhogy boldog új évet mindenkinek!

Megnéztem, hol kell játszanunk a 19-20. helyért, és ez alapján elküldtem a kihívást az Ózdi Kohász menedzserének.

Jó játékot, sérülésmentes meccset kívánok minden Labdabiztos-résztvevőnek, sok sikert a helyosztókon, és kitartást a következő kiírás eljöveteléig.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.01.02. 18:10:10

Lennart Matsson tréner láthatóan fáradtan, de mosolygósan nyilatkozott a derbi után:

- Először is gratulálok a Bastille LSE csapatának, igazi rangadót vívtunk, mely a vért és a könnyeket sem nélkülözte! A rendes játékidőben a Klesta-team többször is eldönthette volna a döntőbe jutás kérdését, de a kimaradt helyzetek végül megbosszulták magukat és az ellenfelek szurkolói által rendszeresen Hurkának gúnyolt légiósunk megmentette a csapatot a bronzmérkőzéstől. Már a hosszabbításban is dönthettünk volna, de Harkály nómenesztómen módon a fákhoz ragaszkodik, így a kapufát borotválta le lövésével. A tizenegyesek igazi drámát hoztak, szerencsére Mariano igazolta jó hírét, míg Barnabás Sanya büntetőjére csak annyit mondanának a stockholmi kikötőben: ilyet még nem pipáltam! A döntőben a címvédő következik, róluk eddig elég kevés infoval rendelkeztünk, de természetesen igyekszünk felkészülni. Az ország két legjobb Yeti-szakértőjét szerződtetjük megfigyelőnek, bízunk benne, hogy ők tudnak majd segíteni.

Az Estadi Gaudí frissen igazolt szakértői már a délutáni órákban munkába álltak, elsőként az alábbi szakmai elemzést tették le Matsson asztalára:
www.youtube.com/watch?v=JLfD862v6BE

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2013.01.02. 19:04:31

Eddig 1 csapatot hívtál ki
Nincs Légiós Nincs Sírás FC (VI) helyszín: SFC Sportcentrum 2013-01-09 09:4

Futó Lada 2013.01.02. 19:48:02

Zengett zúgott a 'Nincsen Mese , Kecso SE' rigmus a nézőtéren a mai középdöntő kezdetén, ami annak tudható be, hogy a csapat a hétvégén megszerezte a bajnoki címet. Sajnos azonban az LB kupában folytatta a vesszőfutását, és a meccs végén már a "Sóbánya, sóbánya" kezdetű kétsorost skandálta az idegenbe is ellátogató 3 fős B közép. Mi történhetett, erről kérdeztük Király Krisztofer másodedzőt:

- Hát kérem, az van, hogy se csöcsök, se foci. Így nagyon nehéz a mai fociban boldogulni. A középpályánk a kétszer nyert U19-ben LB bajnokságot, de a felnőttek között még simán legyalulják őket.

- Mi ennek a legfőbb oka?
- Nincs meg bennük a csibészség,a rutin. A mi időnkben ha a 38. percben felrúgtak valakit, az csak a 75. perc környékén esett le. Ezek meg ??! Még fel is segítik az ellenfelet. Hát kérdem én : focista az ilyen ???

- Mik a további tervek?
- Örömteli hír, hogy csökkentettük az idegenlégiósok számát, mert igazoltunk 2 finn játékost. Különösen Ville Jarvinen neve csenghet ismerősen, ilyen néven már volt egy játékosunk, aki gólkirály lett. Na ő nem az, de a finneknél ez olyan gyakori név, mint nálunk a Tóth Norbert.

- Vannak távozók is?
- Hát egyelőre csak a közönség. De a játékosok közül is 3 légiós távozik a csapattól, valamint hosszú idő után Munzinger mester is elköszön. Ő 17 éves kora óta játszik nálunk, 3x nyer LB kupát előbb játékosként, utána játékos-edzőként és végül edzőként is. Most újra magyar edző kerül a kispadra, a sásdi születésű Carl -Ernst Klapa.

- Sásdi ?
- ... na jó... sásd - ipartelep.. de határeset ..

2013.01.03. 11:41:59

Tüzijátékkal, utcabállal, és pezsgőfürdővel ünnepelte Salgótarján főterén a nép a VM Egyetértés felett aratott megsemmisítő győzelmet.
Már készül a mesterhármast elért Volker Spriesterbach két és félszeres életnagyságú szobra, aki a 27. percben a komplett védelmen átkígyózott, majd a hosszú felsőbe lőtt, a 48. percben éles szögből ezúttal a rövidbe zúzta a labdát, majd teljesítményét megkoronázva nyolc perccel később kötényt adott az ausztrál kapusnak, Connie Schniedernek, örök nyomot hagyva ezzel a játékosedző lelkében.
Nem lehet szó nélkül elmenni a szilveszter éjféli pezsgőbontással egyidőben felnőtté váló, majd két perc múlva már a nagycsapat szerződését is aláíró Szferle Milán teljesítménye mellett sem, aki a fiatalok szemtelenségével úgy száguldott keresztül-kasul az ellenfél összes útba kerülő játékosán, hogy a legfinnyásabb szurkolók is csak hüledeztek a lelátón.
Milán a második és a hatodik találatot jegyezte.

A csapatot néhány hete már csak a háttérből irányító Mr. Crea meg is jegyezte a VIP-szektorban, miközben épp a kedvenc narancsos kacsáját szeleteltette fel a pincérrel, mivel el van törve az ujja:
- És még ennek a gyereknek nincs specialitása. Majd miatta alkotnak valami újat, mert a jelenlegi svéd értelmező szótárban nincs rá megfelelő kifejezés, legalábbis a malmőiek még nem találták meg.

Az esetleges második Elnök Kupa-győzelem újabb eufóriát válthat ki a városban. Ha összejön, a Partiumból hazatérő alakulat ezúttal is pezsgőhegyek várják, de nem akármilyenek:

- Sikerült beszélnem a Forma-1 korábbi hivatalos pezsgőszállítója, a francia Moët & Chandon cég marketing igazgatójával - közölte Mr. Crea, - 24 órás korlátlan fogyasztást biztosít a város teljes 18 éven felüli lakosságának, ami - ismerve a város italméréseinek forgalmát, alighanem a megyeszékhely éves költségvetésének többszörösét jelenti majd forintban. A franciák nem kicsinyesek, nem is ma kezdték a szakmát.

Mint ismeretes, Claude Moët (1683-1760) francia borász és bor- kereskedő alapította meg azt pezsgőházat, mely később Moët et Chandon néven vált világhírűvé. Moët volt az első borász Champagne-ban, aki jogot szerzett a pezsgő kizárólagos előállítására, és kiváló érzékkel ismerte fel annak fontosságát, hogy személyes kapcsolatot tartson az ügyfelekkel.
Az 1730-as évekre már a királyi udvar szállítója lett, a Versailles-i kastélyban az ő terméke folyt a Herekules szalonól a Tükörgalériáig, amikor lakói belefeledkeztek a mulatozásba.
Claude Moët egyik leghűségesebb ügyfele Madame de Pompadour volt. Az alapító halála után a pezsgőház ellenőrzésével unokája, Jean-Remy Moët lett megbízva, s irányítása idején a pincészet termékeit olyan hírességek fogyasztották, mint Napóleon vagy az amerikai állam egyik alapító atyja Thomas Jefferson (ennyit a marketingről). 1832-ben Jean-Remy a cég tulajdonjogát felosztotta fia Victor és veje Pierre-Gabriel Chandon de Briailles között, így a Moët név a Chandon utótaggal bővült. 1842 igen fontos dátum a cég történetében, hiszen ekkor került piacra az első évjáratos pezsgőjük. Mindmáig legkelendőbb terméküket, a Brut Imperialt 1860-ban ismerhette meg a világ, presztízs márkájukat pedig Don Pérignon tiszteletére keresztelték.
Ma mintegy évi 2 millió láda pezsgőt készítenek évente. Története során a nedű hamar az ünneplés, az öröm és a fényűzés jelképe lett.

- Ideje már, hogy az önök városa, mely jelenleg csak a munkanélküliségi rátájával tűnik ki a szürke tömegből, megismerje a Moët név mögötti filozófiát, és persze a cég semmihez sem hasonlítható, különleges italválasztékát - közölte a marketing-igazgató. - Már csak a kupát kell elhozniuk ehhez Nagyváradról.

Alfredd 2013.01.03. 19:27:18

Off:
Kitettem ma átadólistára középpályám egyik ékességét, 18-as játékszervezéssel, 9-es átadással, megfelelő vezetői képességgel. Nem magyar, de török, cserébe nem is kérek sokat érte: 298.000e Ft-ért hirdettem meg.

On: Eger Boyz csapatát kihívtam.

2013.01.04. 08:09:44

@Alfredd: Nem az én tisztem ugyan megítélni, de szerintem itt a Labdabiztos Kupában részt vevő csapatokról, vagy azok játékosairól szóló egyetlen infó sem off.

2013.01.04. 08:13:08

@Alfredd: Ja, és amennyiben hazánk valóban ezeregyszáz éves, és a törökök tényleg százötven évig laktak itt, akkor az említett középpályásod 13,636 százalékban magyar :)

gyogyviz3 2013.01.05. 08:49:27

@CreaPress: Vannak már adatok, mennyivel nőtt Salgótarján lélekszáma a francia marketingvezető bejelentésének hatására?
Mert szerintem hosszú sorok állnak az okmányiroda előtt a nyitvatartási időben :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2013.01.05. 10:33:47

Eddig 1 csapatot hívtál ki
Pebo FC (VI) helyszín: Budai 2 2013-01-09 09:45

2013.01.05. 12:28:52

@gyogyviz3: A segélyszervezetek éjjelre fűtött sátrakat biztosítanak az okmányiroda előtt táborozóknak, mobil wc-t állítottak fel, és embertelen mennyiségekben főzik a forró gulyást.
Tömegek várják, hogy salgótarjáni lakosok lehessenek.
A 18 év alattiak pedig tömegtüntetésre készülnek, hogy ők miért nem élvezhetik legálisan a Moët & Chandon-életérzést.
A játékosok viszont épp most nyilatkozzák a helyi sajtónak, mennyire nyomasztja őket a felelőssé, mert ha mégsem hozzák haza az Elnök Kupát, még az sem kizárt, hogy a település helyén már csak romokat találnak, egy lokális PF&PH (proletárforradalom és polgárháború) rémképe lebeg a város felett.

Alfredd 2013.01.05. 17:53:56

Öröm é bódottá! Botláb Bfc csapata megnyerte a VI. osztályt, és veretlenül csont nélkül feljutott az ötödbe, ráadásul leendő edzőnk, a kulomb csodacsatár, Victor Hugo Ariza karrierje második gólkirályi címét ünnepelheti a csapat mezében (ennek örömére a Coronitában egész hétvégén féláron lesz a kóla :D )

Ha szerdáig kitart a lendület, az impozáns 21. hely is összejöhet az LB kupában (de ezt az eredményt azért nem fogjuk kirakni az ablakba

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.01.05. 19:04:49

Eddigi legrosszabb HT-szezonomat zárva, 10 pont hátránnyal lettem második. A csoportom kezd gusztustalanul kaotikussá válni,váratlan és igazságtalan eredmények jönnek sorra, ráadásul az ellenfelek nagy része nem a feljutásban, hanem mások játékának elrontásában érdekelt.

Az LB-ben is csak a vigaszági döntőbe sikerült odaérnem, miután a csoportban egygólos vereségekkel és egy döntetlen-győzelemmel lemaradtam a továbbjutó helyekről. Lesz mit javítanom jövőre...

Futó Lada 2013.01.05. 19:48:27

..én is behúztam veretlenül a bajnoki szezont (2 döntetlen volt a listán csak) , így a csoport 3. legerősebb csapataként nyertem bajnokságot. Viszont olyan csoportba jutottam fel, ahol 250-es a legalacsonyabb hatstat, így a következő szezonban minden erőnkkel az LB-re tudunk koncentrálni.

hatarsorompo 2013.01.05. 20:11:32

Az én célom a hetedben maradás volt, nem akartam feljutni.

@gyogyviz3: Gratulálok az elsőségedhez, de ezzel a csapattal sz osztályozó is húzós lesz.

panteraAtus 2013.01.05. 22:32:24

Ranagolidák kihivva a Colossemuba!!

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.01.05. 22:39:04

öt lb-csapat játszik osztályozót jövő szombaton: Bastille és Ózdi Kohász az ötödosztályban maradásért, Yeti, Football Club Actors és Jódaqua az ötödosztályba jutásért küzd. Ranagolidák az utolsó fordulóban vesztette el a bajnoki címet egy peches döntetlennel.
Kecso és Botláb a hatodosztályban, Eger Boyz, Vasas (100 %, 104 rúgott gól!) és Bunny a hetedosztályban lett bajnok, így csont nélkül jutottak fel.
Három csapat egyeneságon kiesett: cikoria 8., somogyország 7. lett az ötödosztályban - utóbbi csak gólkülönbséggel maradt alul, pedig az utolsó fordulóban két góllal is vezetett, de végül döntetlen lett az eredmény. SBTC sikerrel hajtotta végre a bajnokság előtt bemondott betlit, így jövőre a hetedosztályban kezdheti az új Bányászcsapat építését.

2013.01.05. 22:45:41

@f_miki: Azért - mielőtt az sms-t elküldtem volna neki - hülyére izgultam magam a tanárnő meccsén.
Az a 4-3 nagyon necces volt.

bundabotrany 2013.01.07. 08:36:57

Hali!

Ki akartam hívni ma reggel Somogyországot, de már kötött le meccset.

na73 2013.01.07. 21:51:32

Eddig 1 csapatot hívtál ki
Romania Bunnykickyouhard (VII) helyszín: Napfény Stadion [Kupaszabályokkal] 2013-01-09 09:45

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.01.08. 00:28:03

@bundabotrany: szomorú vagyok... a szabályok szerint a kihívást vasárnap este hétig kellett volna elküldened, így ma (7-e, hétfő) reggel elkéstél vele - kraci vasárnap este kilenc előtt kötötte le a meccsét. persze, a gyakorlat az, hogy a kihívandó fél is küld kihívást, mert általában játszani szeretnénk, nem szabályok alapján győzni, bár a 27. helyért való küzdelem kétség kívül komoly presztízzsel bír...
nyilván meg van az oka, hogy amikor szombat délután megnézted a bajnoki eredményed, nem küldtél kihívást somogyországba, ahogy megvan az oka neki is, hogy kihagyta az előző fordulót és hogy karácsony óta nem kommunikál velünk. nem tudhatom, mi történt. ha nem játszátok le szerdán privát meccs keretében, akkor 3:0 oda, kraci a 27., te a 28. - hogy változtassunk-e a kihívás szabályain, arról közösen kéne döntenünk.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.01.08. 00:37:10

ma este még a 29. helyért, a Palóc Mentők - Szájfocisták sincs lekötve, kihívásról semmi hír. én úgy szoktam - és sokan még -, hogy ha én vagyok a kihívó, a szerdai meccs után azonnal küldöm is a jövő heti ellenfélnek - ez egy gesztus is, hogy minél több ideje legyen elfogadni és felkészülni a meccsre. az utolsó pillanatig halasztott kihívás általában nem elegáns - persze van ezen kívül ezer dolgunk, élünk, dolgozunk, van családunk, betegek vagyunk, elromlik a gép, stb.

hatarsorompo 2013.01.08. 12:17:13

@f_miki: A Szájfocistáknak időben elment a kihívás. Amikor most beléptem egy könyvtárban (az irodámban felfordulás van, semmilyen elektromos szerkezetet nem lehet használni, vezetékcsere miatt), már csapatot is tudtam állítani, mert visszaigazolta az ellenfél.

Futó Lada 2013.01.09. 10:39:07

A Tipográfia ellen csúnyán megráztam a pofonfát ... egy félidő alatt már -5 -nél járok, ebben a tempóban megdőlhet a pár hete a Revenge ellen kivívott klubtörténeti vereségünk ...

Lycsebatyo 2013.01.09. 13:25:47

Szeretnék gratulálni a Black Lotus-nak a győzelemhez. Nem számítottam ilyen kemény védelemre, ugyanakkor sajnos a formák miatt leesett a középpályám. Oh well, volt már rosszabb is :)
Szerettem volna címvédőként visszavonulni, de ez most nem jön össze. A visszavonulás viszont valószínűleg bekövetkezik. Nagyon élveztem ezeket a barátságos kupákat, de úgy érzem, az ebbe fektetett energia az edzéseim rovására megy.
Következő szezonban kicsit össze akarom rázni a csapatot és nem szeretnék B csapattal játszani itt, az úgy elveszíti a varázsát.
Köszönök mindent, amit ez a kis társaság nyújtott, kívánok minden jót és lehet még visszatérek valamikor :)

laca65 2013.01.09. 14:35:12

50%-os összteljesítménnyel a 21. helynél jobb helyezés is össze jöhetett volna. Elég erős csoportban voltam. Gratula a csoportelsőm és LB győztes Black Lotusnak. Reménykedve várom, hogy meg tudok-e kapaszkodni a hatodban, illetve nyilván várom a következő LB kiírást is!!! Addig is sok sikert mindenkinek!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.01.09. 14:47:25

A Palotával nagy meccset játszottunk, Martinecz és Újszigeti gólpárbaját a hosszabbításban az utóbbi nyerte. Tisztelet a nemes ellenfélnek, Mikivel mindig jó meccseink vannak. Ha van igazság, mindkettőnknek a felsőházban kellett volna küzdeni, a mutatóink alapján biztosan. Lassan ránk is igaz lesz a "Mindig jövőre!" szlogen...

"Jövőre", veletek, ugyanitt és az LB ifiligában!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.01.09. 15:02:14

@CreaPress: Kiléptem az ifibajnokságból, várom a meghívót!

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.01.09. 23:12:24

frissítettem az Örökranglistát is. Gratulálok Lotusnak, láthatóan kiemelkedik a mezőnyből! Az egyetlen veretlen kupacsapat lett, három kapott góllal tíz meccsen. Az örökranglistán pontszámban beérte Salazart és a jobb átlag helyezéssel meg is előzte!
Figyelemre méltó még Vasas DH gólképessége, a 49 lőtt gólt nyolc mérkőzésen érte el (Lotus és Palota ellen nem rúgott egyet sem), ez több mint 6 gól meccsenként!
Az Elnök-kupa Salgótarjánba került ismét, a Bányásznak mindenképpen sikeres idénye volt, hiszen minden fronton meg tudta valósítani mindazt, amit eltervezett. Leakalappal!

paradicsomsal 2013.01.10. 00:17:09

Az idei szezonban rengeteg gólt lőttünk, feljutottunk újra a hatodba, és úgy érzem itt is tisztes eredményt értünk el. A következő szezonban jó lenne a hatodban "ragadni", és az itteni formát is tartani.
Az örökranglistát hol lehet megnézni?

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.01.10. 00:30:06

itt a blogon, a jobb oldali oszlopban legfelül: LB HT-kupa örökranglista

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.01.10. 01:10:05

@Bukott Rockzenész: volt tíz jó percünk, neked 90. jó meccs volt, ez a lényeg! és jó idényünk is volt, bronz a bajnokságban, 29 ponttal - ez a legjobb eredmény eddig, és a 10. hely se rossz a lb-kupán, 1 pontot ez is ér!
rövid szabadságra mennek a fiúk, megmártóznak a mátyus-kútban, amiből mister sör folyik, hölgyszurkolókat toboroznak a megfáradt Nyugger-szektor felfrissítésére, aztán újra kezdődik minden előről...

2013.01.10. 10:25:41

A Salgótarjáni Bányász mindkét tervét teljesítette a 35. szezonban.
A bajnokságban sikeresen kiharcolta a VII. osztályba jutást, ehhez többek között olyan bravúr kellett, hogy egy botcsapat ellen is alulmaradjon, a sportszerűség kereteit itt is betartva, tehát 11 kezdőjátékossal felállva, és a játékosok edzésére is ügyelve.
A Labdabiztos Kupában a cél az Elnök Kupa ismételt elhódítása volt, ez is összejött. Erre már csak azért is büszlke a menedzsment (a klubot a szezon elején irányító Mr. Crea és a menedzseri feladatokat a bajnoki évad közepén átvevő Stone-Hard Drinker), mert a virtuális Stécé a torna történetében a másodoik olyan klub, mely kétszeres Elnök Kupa-győztesnek vallhatja magát. Ez korábban csak az Egri Csillagok FC együttesének sikerült, ők azonban már a második szezonjukban jutottak legjobb 16 közé, sőt, a jubileumi, tizedik kiírásban a TOP 8-ba is beverekedték magukat.
A Bányász a 12. LB-kiírásra is nevezni kíván, de - mivel új csapat épül - nem fogalmaz meg semmilyen célt, a Hattrickben barátságos mérkőzéseknek titulált összecsapásokon csak az edzett poszton játszó 18 év alatti fiataloknak kívánjuk biztosítani a fejlődés lehetőségét.
És ez maximum egy következő Elnök Kupa-finálét érhet, ha továbbra is ilyen erős lesz a mezőny.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.01.10. 19:58:06

@Lycsebatyo: @laca65: Köszönöm a gratulációt és én is szeretnék gratulálni mindenkinek! Remek kis szezon volt, kiváló meccsekkel, a Karib-térség képében a planéta egy újabb szegletének az LB-kupába való bevonásával, Miki már-már megszokott, nem múló lelkesedésével (melyért nem tudok eléggé hálás lenni) és persze újabb remek edzői nyilatkozatokkal, amelyben - nagy örömömre - több csapat trénere is aktivizálta magát.
Jó felkészülést mindenkinek a következő szezonra!

na73 2013.01.10. 21:24:41

@f_miki:
Gratulálok én is a Bajnoknak, és persze mindenki másnak!

A szervezőknek pedig köszönöm, hogy újra és újra részt vehetünk a Kupán.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.01.11. 20:08:41

@Lycsebatyo: igazából nem értem, mért kellene azért kimaradni a kupából, mert a b-csapattal kellene szerepelni az edzések miatt. sokan így teszünk, én csak akkor játszom erősebb összeállításban itt, ha a bajnokságban nincs feljutási esélyem és nem fenyeget a kiesés. ha el tudod nyomni a 'mindenáron nyerni' kényszert itt a kupában és megelégednél a 'mindegy, lényeg a játék' érzésével, nevezhetnél a következő kupára is.
legalább lenne másnak is valami kis esélye :))

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.01.11. 22:32:24

"Gratulálunk a Bajnoknak, akinek csak mi tudtunk gólt rúgni, legalábbis valami hasonló statisztikát láttam. Aztán a szervezésnek, akik áldozatos munkával, hétről-hétre tették a dolgukat. És igazából mindenkinek gratulálunk, mert az menő! meg vagytok hívva a jövő heti gála meccsre, meg a holnapi osztályozóra, a napokban lesz stadion átkeresztelés is. Ja és jövőre szeretnénk döntőt rendezni, elméletileg mi is gyengébb középpályával fogunk nyomulni, minden igyekezet nélkül, ha lesz esély a döntőre, akkor visszalépünk! De most az van tervben, hogy két év múlva legkésőbb meg kell nyernünk az eLBét!" tolmácsolta a klub szóvivője Klesta mester szezon értékelőjét, aki hazautazott Lengyelországba, ugyanis édesanyját hozza Magyarországra kedvenc Zukjával. Itt látható Klesta Zukja, holnap dél fele érkeznek... t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSSli4b4C6flMBbUleYX-DLXJQZ0woE_2d82nA-eaobBmu_vXlp

Lycsebatyo 2013.01.12. 10:16:39

@f_miki: Épp az tetszett ebben a kupában, hogy minden évben tudtam valami újat, jobbat mutatni (kivéve a mostani címvédést :) ) Ha B csapattal játszok és nem érdekel az eredmény, úgy ennyi erővel jatszhatok random ellenfél ellen is, nem kell hozzá egy szervezett kupa. És ha már nem ad versengési szellemet, nincs értelme itt játszanom.
Így látom én, lehet velem nem egyet érteni :)

Futó Lada 2013.01.12. 19:39:12

@Lycsebatyo: 3 kupagyőzelemmel és 4 szezonnyi mélyrepüléssel (és 1 szezon kihagyással) a hátam mögött, azt hiszem mondhatom, hogy tapasztalt véleményem van (amivel persze nem kell egyetérteni, hiszen ez is csak egy vélemény) :

Az is győzelem lehet, ha kitűzöl a csapat erejének az ismeretében egy célt, és azt sikerül elérni, nem csak mindig az első hely a győzelem. A bajnoskágban a feljutás után jórészt nálam erősebb csapatok ellen játszottam, és a taktika gyakorlására nekem nagy segítség volt, hogy az LB kupában is nálam erősebb csapatok ellen játszottam.
A random ellenfelekkel szemben ráadásul hatalmas előny lehet, hogy itt azért valamennyire ismerheted a soron következő ellenfelet, kb tudod milyen erősségű, és néha még a játék-stílusa sem titok. Nem utolsó sorban meccs után meg lehet beszélni a történteket.
Én sajnálom az 1 kihagyott szezont, és a következőn is indulok ha lehet, noha a cél csak a 9-16 hely közül valamelyik ( és persze Salazar-ék legyőzése ). :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2013.01.12. 20:46:36

Kihívtam a Salazar's-t egy barátságos mérkőzésre.

Alfredd 2013.01.12. 22:23:04

Na úgy látom, megint jól belehúztam a lecsóba, a 256 V. osztályú csoport közül enyém a 10. legerősebb...

Legutóbbi ötödosztályú látogatásom során is hasonló erősségű csoportot sikerült kifognom, akkor volt olyan forduló, amikor 5. legerősebb volt az értékelések alapján. Kapuson kívül minden csapatrészbe szükséges volna legalább egy kulcsjátékost szerződtetni, hogy labdába rúghassak ebben a ligában.

Az osztályozó kiharcolása is már-már csodaszámba menne, az LB kupára így megint nem jut majd elég energia, lehet az elnök kupáért tudok csak harcba szállni :)

Kérdeznék is a szakértő sporttársaktól egyet:
Milyen védőt, illetve csatárt érdemes vennem, ha legalább 3-4 szezonon keresztül használható játékost szeretnék, és játékosonként 600-800.000e Ft a maximális keret (lehetőség szerint magyar állampolgár).

Az erősebb ( 360-as hatstat ) csapatok ellen ellentámadás/ távoli lövések lehet valamicske esélyem, míg az 5-8 helyezett közöttiekkel közel azonos erősségű középpályás értékelést fogok tudni hozni.

Minden építő jellegű hozzászólást örömmel veszek.

Alfredd
Botláb BFC klubmenedzser,

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.01.13. 08:51:20

@Alfredd: Gratulálok először is az ötödosztályhoz! :)

Nem vagyok sem védő, sem csatárspecialista, maximum egy elképzelésem van a játékról (ami nálam úgy tűnik működőképes, másoknál simán lehet, hogy nem az). Ha így is jó, hogy tanácsot adok, akkor szerintem:

- mielőtt játékosokban gondolkodsz, azt kellene eldönteni, hogy mi az elképzelésed a szezonról. Eleve feladod az erősebb csapatok elleni meccseket és rámész arra, hogy a hasonló képességűek ellen birtokolj vagy inkább bízol abban, hogy kontrázásokkal gyűjtöd a pontokat? A kettő nem ugyanaz, a birtoklós és a kontrázós taktika (hangsúlyozom: szerintem) teljesen más típusú játékost igényel mind védőknél, mind csatároknál.

- illetve azt is jó volna tudni, hogy a 600-800.000 e Ft az az első szezont (netán az egész pályafutást) magában foglaló összeg vagy ez kizárólag a vételár? Mert ha csak a vételár és nem edzett posztra keresünk (azaz nem kell 20 év alatti), akkor ez egy játékosra nézve gigantikus összeg, amiért olyan játékost kaphatsz, akinek később nem biztos, hogy állni tudod a fizetését.

Hirtelen ez a két legfontosabb kérdés, még lehetne egy-két mellékes kérdésem is, de ha ezekre van válasz, akkor már lehet nézegetni játékost.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2013.01.13. 13:19:39

@Alfredd: Ez azért érdekes, mert a szabályzat szerint öregen gyorsabban esnek a képességek, és magasabb szinten már fiatalon is bekövetkezhet esés.

Nekem pl. van 26 éves földöntúli csatárom, aki elvileg jó lenne még akár 4-5 évig is. Nálam még nem esett szintet, (vagy csak nem vettem észre, mert csatáredzést csinálok, és ezen a szinten és életkorban már legalább 14-16 hét mire szintet lépek, így nem veszem észre, ha még pár hét belecsúszik, főleg, hogy átadás edzést is csinálok a szezonok utolsó 4-5 hetében.)

Szóval mi a garancia arra, hogy megveszel egy ilyen csatárt és ha nem edzed csatárnak, akkor következő szezon végére nem lesz-e már "csak" világklasszis? Nekem ebben nincs tapasztalatom.

Ára szerint belefér a 6-800 eFt-ba, heti fizetése kb. 7 0000 eFt/hét, tehát ezzel is számolnod kell,+ hány játékost vennél, milyen felállásban játszanál, milyen volt a nézőszám az előző ötödes idényedben, meddig számítasz eljutni a kupában. Mert ugye ki is kell gazdálkodnod a béreket is.

Alfredd 2013.01.14. 02:51:54

@Black Lotus:

Az erősebb csapatok ellen, nincs reális győzelmi esélyem, inkább az alsóházi rangadókra szeretnék ráfeküdni. Ellenük meg is lenne a birtoklás. A játékosokra szánt összegen a vételárat + az első idényre vonatkozó fizetést értettem (tehát a 800.000e Ft-os felső korlátba az első idényre kifizetendő bért is beleszámoltam már).

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): A fizetések kigazdálkodásával szerencsére nem lesz gondom, heti plusz 15-20e Ft még belefér a keretbe.
Kupában minimum 2 kör az elvárás. Átlag 60e Ft jegybevételem volt az előző ötödben, bár akkor szinte végig szopórolleren közlekedtem, és a szurkolósereg nem volt elájulva látottaktól :)

Felállásban a 3-5-2 az elsődleges nálam, mivel középpályásokat edzek, de ellenféltől függően néha 4-5-1 is előfordul.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.01.21. 16:38:04

Kedves nálam profibb játékostársak! Milyen olyan Hattrick-eszközt tudtok nekem ajánlani, amivel előzetes kalkulációt tudok végezni egy meccs eredményévek kapcsolatban? Ideális felállás, taktika, várható birtoklási arányok, stb.?

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.01.21. 19:29:56

Az nekem is megvan, de a leendő ellenféllel szemben akarom tesztelni a csapatot.

Kitsilatzi · http://leggitar.blog.hu/ 2013.01.22. 15:22:16

@Bukott Rockzenész: A Hattrick Control elég részletes, de szerintem azt egyik sem tudja, hogy várható labdabirtoklás, meg ilyenek. Meg ha még létezik a Gham, akkor azt is érdemes kipróbálni.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2013.01.24. 20:06:57

Kiraktam egy csatáromat, vasárnap este fog lejárni.

18. Róbert Balázs (295351946)

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.01.26. 11:05:22

@Kitsilatzi: Köszönöm, kipróbáltam jó párat az általatok ajánlottak közül, de a jövőbe látó varázsgömböt egyelőre nem sikerült megtalálnom, így marad a saját tapasztalat és a megérzés.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.02.01. 11:09:27

Mikor indul az előnevezés a 12. szezonra?

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.02.06. 17:18:56

A szokásos kupakudarc: hősiesen küzdő színmagyar csapatom a hosszabbításban kikapott egy magasabb osztályú, ám annál undorítóbb Tesco gazdaságos világválogatottól.
www94.hattrick.org/Club/Matches/Match.aspx?matchID=422998648
Ha csak szerényen is (53%) lebirtokoltam és gazdagon levédekeztem, még gólt sem lett volna szabad tőle kapnom, erre hármat is sikerült...
Van így értelme a játéknak?
Jó lenne, ha kiírnátok az LB Kupát, legalább nem látni ennyi egzotikus nevet az aktuális ellenfél összeállításában.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2013.02.06. 20:40:43

@Bukott Rockzenész: úgy tudom, hogy hétvégén lesz elbé tizenkettő poszt!!!

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2013.02.06. 22:45:06

@Bukott Rockzenész: én is 2-0-ról vesztettem, tizenegyesekkel (422998486), úgyhogy elküldtem a kihívást annak reményében, hogy jövő héten létrejön a Két Csalódott Palotai Kupacsapat Minden Rosszat Feledtető Összecsapása, Amely Egyben Ráhangolódás Is a 12. LB-Kupára.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.02.07. 07:20:27

@f_miki: Köszönöm a megtiszteltetést, elfogadtam a kihívást!

gyogyviz3 2013.02.07. 12:56:55

@Bukott Rockzenész: Ezzel a csapattal büntetlenül nem állhattam volna ki a Labdabiztos Kupában :)
Csak két magyar szerepelt benne, viszont sikerült továbblépni a kupából.
És nem csak Tesco Gazdaságos (ám még mindig két HM-játékost számláló) világválogatottam miatt, hanem másért is lehet fekete pontot írni az ellenőrzőmbe. Ötödös ellenfelemet egy "etikátlan" ellentámadásos taktikával vertem ki.
Középső középpálya nélkül, 5-2-3-as felállással.

A jövő szerdát viszont aligha élem túl a Magyar Kupában. Terapeuta negyedes csapata, a Pomázi Hentergők SC vár rám.

laca65 2013.02.07. 18:52:26

Ne csak duma legyen már! Drága barátaim ! Kezdődjön az LB12 !! Sokan várjuk már !!!!!!!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.02.07. 19:03:16

@gyogyviz3: Hivatalból a Tesco gazdaságos világválogatottak ellen küzdök, a HM-pedigrével rendelkező játékosok foglalkoztatása viszont dicséretes.
süti beállítások módosítása