HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

21. Labdabiztos Hattrick-kupa

2015.12.22. 15:44 Black Lotus

Ne szépítsük a dolgot: csúnyán belealudtunk ebbe a kupaszervezésbe, mint Garami Józsi bácsi egy Paks elleni bajnokiba. Ideje azonban felébredni, hiszen mára igazi mozgalommá alakult a sorozat és bár (őszinte sajnálatunkra) a tíz alapító klub jelentős része ma már csak a szurkolók emlékezetében létezik, a még aktívak mellé újabb gárdák sorakoztak fel. Van, aki a trófeákra hajt, léteznek Elnök Kupa-specialisták, potenciális gólkirályokat nevelgető klubok és olyanok is, aki számára szimplán a tartalmas szórakozást biztosítják a szerda délelőtti erőpróbák. Lássuk, ki követi az előző kiírásban taroló Idegen Bajnokok együttesét, kinek lesz igazából nyerőszám a huszonegyes és ki fogja Bognár György társaságában szomorúan konstatálni, hogy ezúttal nem neki jött ki a Black Jack.

 

Nevezési feltételek : A Labdabiztos Kupa, a Hattrick nevű játékkal kapcsolatos  versenysorozat, ezért csak az ott regisztrált csapatokkal lehet  részt venni. Ezen felül:

  • A kupában bármely manager részt vehet, a Hattrickes osztályától függetlenül.
  • A kupában csak azok a csapatok indulhatnak el, amelyek a következőknek megfelelnek:    

        -   A kupát megelőző hetekben rendszeresen lejátszották barátságos mérkőzéseiket.    

        -   A kupa előző kiírásában nem kerültek kizárásra le nem játszott mérkőzések miatt. ( Indoklás: mivel a kupa a játékról szól, szeretnénk minimálisra csökkenteni az esetlegesen elmaradó mérkőzések számát.)

  • Maximális létszám nincs megadva lehetőség szerint minden érdeklődő csapat számára nyitott a kupa.
  • Külföldi csapatok indulása is lehetséges, amennyiben a hazai barátságos meccsek kezdési időpontjához képest az adott országban a kezdési időpont nem tér el 1 óránál többel, (ez az adminisztráció miatt szükséges) Külföldi csapatok esetében a 3+1 szabály a saját országból való játékosokra vonatkozik.
  • A nevezési határidő: 2015.12.28. (hétfő) 23 óra 59 perc. Kérünk minden résztvevőt, hogy 2015.12.30. napján (szerdán) már ne kössön le újabb barátságos mérkőzést, a kupa egy héttel később indul, a sorsolást 2015.12.30. napján 23:59-ig közzétesszük!

A mérkőzések lekötéséről :

  • A mérkőzéseket alapvetően kupaszabályokkal kell lekötni. A kupában döntetlen nincs. A győztes 3, a hosszabbítás után győztes 2, a hosszabbítás után vesztes 1, míg a tiszta játékidőben vesztes csapat 0 pontot kap. (Büntetőrúgások esetén a végeredmény a hosszabbítás utáni eredmény lesz, annyi módosítással, hogy a végül győztes csapat góljaihoz hozzáadunk egyet.) Amennyiben a mérkőzést nem kupaszabályokkal kötötték le, nem vesszük figyelembe a kihívó kihívásra vonatkozó kötelezettségeit, és döntetlen esetén mindkét csapatnak 1-1 pontot írunk jóvá.
  • A kihívás a mindenkori hazai csapat kötelessége, és legkésőbb vasárnap 19h-ig meg kell történnie. A kihívónak a kihívása megtétele után, e poszt kommentjében is jeleznie kell a kihívás tényét!
  • A kihívás elfogadására legkésőbb hétfőn 19h-ig van lehetőség, illetve ha a mérkőző csapatok egymással megegyeznek, akkor kedd estig. A külön megegyezés nem nyújt arra lehetőséget, hogy a mérkőzést más időpontban játsszák le a felek, mindössze a lekötés napját tolhatják ki keddre. (A határidők azért ilyen kemények, hogy az esetleg elmaradó mérkőzések idejére a vétlen fél tudjon magának egyéb barátságost lekötni!)Természetesen a vendégcsapat is lehet jó fej és megejtheti a kihívást (ilyenkor  idegenbe kérje  a meccset). Ezért nem jár büntetés a hazainak, viszont nagyban megkönnyítheti a meccsek lekötését.
  • Ha a kihívás megtörtént, és az nem lett elfogadva, a vétlen fél kapja a 3 pontot, 3-0-ás gólkülönbséggel.
  • Ha a kihívás nem történt meg határidőig, és a mérkőző csapatok nem jelezték itt, hogy kitolták a lekötés időpontját, akkor a vétlen fél kapja a 3 pontot, 3-0-ás gólkülönbséggel.
  • Amennyiben nem eldönthető, hogy a kihívás megtörtént-e, valamint, hogy az nem lett elfogadva, akkor az 2. pont értelmében, a komment fog számítani. Ha nincs kommentben közölve, hogy a kihívás megtörtént, akkor automatikusan a kihívó csapatot büntetjük.
  • Amennyiben valaki 3 mérkőzés mulaszt a saját hibájából, úgy kizárásra kerül a további küzdelmekből, eredményei pedig törlésre kerülnek.Ha erre a csoportmeccsek alatt kerül sor, akkor a csapat a csoport utolsó helyére kerül, ha a rájátszásban, akkor minden meccs után az alsó ágra kerül, és a helyosztók lejátszása után kerül az utolsó helyre, így minden mögötte lévő csapat 1 hellyel előrébb kerül. (Mivel technikai jellegű elemek is vannak ú.m. internet, számítógép, így ezek meghibásodásából fakadó mulasztások miatt a szervezőbizottság egyedi elbírálás alapján visszaveheti a csapatot a további küzdelmekbe, ha biztosítható a további meccsek lejátszása,és a csoportmeccseken legalább 60% -át le tudja játszani a csapat.)
  • Amennyiben a mérkőzés lekötésre került, de a meccs elmarad, mert egyik csapatnak nincs meg a megfelelő létszáma a mérkőzés megrendezéséhez, az ugyanúgy mulasztásnak minősül, és a vétlen csapat kapja a 3 pontot 3-0 ás gólkülönbséggel. (Tessék ellenőrizni az alapcsapat meglétét, azzal kiküszöbölhető a probléma, de ha mégis előfordulna, akkor sajnos nem tudunk magyarázatot elfogadni, esetlegesen azt sem, hogy az ellenfél késve fogadta el a kihívást).

A meccs :

  • A csoportmeccsek az elől lévő csapatok otthonában kerülnek lebonyolításra, míg a rájátszás során a meccseket egy előre megadott semleges pályán kell lejátszani.A döntő és a helyosztók megrendezésére lehet pályázni, itt a stadion mérete nem jelent akadályt.
  • A csoportmeccsek során minden csapat közel ugyanannyi meccset játszik otthon, mint idegenben. A lebonyolításnál próbáljuk úgy elosztani, hogy a csoport erősorrendjében az egymáshoz közel állók meccsén a gyengébbet segíthesse a hazai pálya, míg ha nagyobb a különbség, akkor az erősebb csapat játsszon otthon.
  • A mérkőzésen mindkét fél a rendelkezésére álló teljes játékoskeretből válogathat, nincs olyan irányú megkötés, hogy a bajnokin szerepelt játékos nem játszhat.
  • A mérkőzéseken a 3+1 szabály van érvényben ! Ez annyit tesz, hogy a kezdőcsapatban lenni kell legalább 3 magyar játékosnak - az számít magyarnak aki annak jelöl a Hattrick, magyar hangzású névvel más nemzetiségű játékost itt nem tudunk figyelembe venni - és legalább 1 magyarnak végig a pályán kell lennie. A szabály ellen vétő csapat büntetésben részesül, függetlenül a mérkőzés végeredményétől.
  • A büntetés: Annyi gól kerül az ellenfélnek jóváírásra, amennyi játékos hiányzott a 3-hoz (tehát maximum 3), vagy 1 amennyiben nem volt 90 percig a pályán legalább 1 magyar. Ha ezzel az ellenfél megfordítja az eredményt, akkor a pontok is ennek megfelelően kerülnek kiosztásra. Ha így lesz döntetlen, akkor a fair csapat lesz győztesnek hirdetve "hosszabbítás után" megjegyzéssel.( Ha mindkét csapat megsértette a szabályt, akkor döntetlen esetén az a kedvezményezett, aki a kevesebb levonást kapta, ha ez is döntetlen, akkor a pályán elért eredmény dönt) Amennyiben megvan a kezdőben a minimum 3 magyar játékos, és 2 lecserélésre kerül, majd a maradék 1 megsérül, akkor jóhiszeműen eljárva nincs pontlevonás.

A sorrend :

Csoportmérkőzéses szisztéma alkalmazása (amennyiben az idő megengedi) esetén csoporton belül a sorrend megállapítása az alábbi módon történik:

  1. Több megszerzett pont
  2. Egymás elleni eredmény (több csapat esetén minitabella)
  3. Jobb gólkülönbség
  4. Több lőtt gól
  5. Alacsonyabb kiemelési sorszám (Az egymás elleni eredmény két csapat esetén egyértelműen dönt pont-egyenlőség esetén, több csapat azonos pontszámánál kell a minitabella, ahol a 3-4 pontok döntenek. Ha még mindig van két teljesen egyforma teljesítményű csapat, akkor az 5. pont dönt)

Ha a csoportok között összevetés szükséges (pl. legjobb 3., legrosszabb 6., stb.) akkor az alábbiak szerint rangsoroljuk a csapatokat:

  1. A megszerezhető pontokból a több megszerzett pont (%-ban)
  2. Jobb gólkülönbség
  3. Több lőtt gól
  4. Alacsonyabb kiemelési sorszám (Itt mivel nincs egymás elleni eredmény, ezért az eleve kiesik, a százalékos részre pedig azért van szükség, mert előfordulhat, hogy a csoportok létszáma nem egyezik meg.)

Egyéb információk :

    • A kupában minden döntés a közösségé. A kupa szabályzata a korábbi kupák során megvitatott elvekre épül.
    • A kupa lényege, hogy legyen mindig barátságos mérkőzés biztosítva a kupa időtartamán belül, valamint hogy jól szórakozzunk. Kérjük csak olyan csapat nevezzen, aki vállalni tudja, hogy a mérkőzéseket le is játssza.A kupában nincs kieső, nincs gyenge csapat - csak az aki feladja. Minden csapat ugyanannyi meccset játszik, és az első fordulótól az utolsóig minden hétre lesz mérkőzése. (Ez alól kivétel, ha létszámból adódóan szabadnapos lesz a csapat, de ez előre meg lesz adva a sorsolásban, így arra a hétre tud mérkőzést lekötni akár más szabadnapos csapattal, akár kupán kívül is.)
    • Fontos célunk továbbá a közösség-építés, ezért a poszthoz bátran lehet hozzászólni, kommentelni, tudósítást- elemzést írni.
    • A játék állását (sorsolás, csoport-állás) egy dedikált google docs táblázatban fogjuk követni, amit fordulónként frissítünk. (A táblázat ezen poszt végén is megtekinthető lesz).

 

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr98191814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mosolygó Rettenet 2015.12.23. 22:29:11

Ózdi Kohász is megérkezett, immár 10. alkalommal. Egy ráhangolódó barátságos meccsre kihívhatok valakit 30.-ára?

Kellemes Ünnepeket!

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2015.12.24. 01:36:25

@Mosolygó Rettenet: küldtem kihívást :)

Kellemes Ünnepet mindenkinek!

Fallandraise 2015.12.26. 14:47:28

boldogot minden kedves sporttársnak!

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2015.12.28. 11:01:05

üdvözlet mindenkinek!

valaki, ha véletlen szerdán még barátságost tolna, állnék elébe!!!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2015.12.28. 21:07:29

Erős mezőny jön össze az idei kupában is, jó lenne végre megnyerni. 19-re lapot húzok, hátha most összejön a 21. :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2015.12.30. 08:27:14

Én is bealudtam, lehet még lemaradva jelentkezni?

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2015.12.30. 19:11:53

Urak, a megadott nevezési határidőig 12 csapat nevezése érkezett be, ide értve a Last minute valamennyi előnyét kihasználó Murénákat. A nagyobb problémát az jelenti, hogy a szerkesztőség bealvása miatt az idényből elég kevés idő maradt hátra, emiatt az adekvátnak tűnő 2*6 csoport lebonyolítására nincs lehetőség.

Fenti helyzetben - annak érdekében, hogy a kupadöntőt ismét oda-visszavágós rendszerben lehessen megtartani, az alábbi lebonyolítási rendszert dolgoztam ki:
A kupában csoportkört ezúttal nem tartunk, a küzdelmek egyenes kieséses rendszerben zajlanak. Az első körben az első négy kiemelt (az Idegen Bajnokok, a Rohan Lovasai, az Ózdi Kohász és a Revenge) szabadnapos, az 5-12. helyen rangsoroltak egymás ellen mérkőznek az NFL-ből ismert Wild Card szisztémában. A Wild Card-meccsek győztesei csatlakoznak a 4 kiemelthez, így alakul ki a negyeddöntő mezőnye, ahonnan a hagyományos kieséses lebonyolítással zajlik a Kupa tovább.

Az Elnök Kupa mezőnye a Wild Card meccsek négy veszteséből tevődik össze, akik két oda-visszavágós körben mérkőznek meg egymással.

A Wild Card-meccsek párosítása és a negyeddöntők sorsolása a táblázatban megtekinthető, a Wild Card-kihívások máris küldhetők. A helyosztókig a meccsek semleges helyszínen zajlanak.

Mosolygó Rettenet 2015.12.31. 14:53:58

A szabadnapos kiemeltek közül valakit kihívhatok jövő szerdára?

Boldog Új Évet Mindenkinek!

panteraAtus 2015.12.31. 18:08:09

@Mosolygó Rettenet: Szia! Nyugodtan kihivhatsz ha még nincs lekötött meccsed.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2016.01.01. 09:39:07

Lekötve!

Magyarország FC Black Lotus (IV) helyszín: Budai 2 [Kupaszabályokkal] 2016-01-06 09:45

paradicsomsal 2016.01.02. 17:31:35

BÚÉK!
Úgy látom ebből kimaradtam, hajrá a csapatoknak.

könyörtelen 2016.01.02. 18:58:02

Csernai Tibor Aréna szerdán foglalt ,melyik arénába játsszuk le a Bastille LSE - Könyörtelen fc mérkőzést .

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2016.01.03. 09:08:44

@könyörtelen: Akkor legyen az Estadi Gaudí, nálunk biztos, hogy nincs lekötve semmilyen meccs szerdára.

na73 2016.01.03. 19:47:07

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Magyarország Palota FC (VI) helyszín: Alte Pitbull Arena Kupaszabályokkal 2016-01-06 09:45 (11/60)

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2016.01.04. 23:36:29

@na73: köszönöm a kihívást, lekötöttük a meccset!

Mosolygó Rettenet 2016.01.05. 11:49:32

@könyörtelen: Bocsánat, nem figyeltem, hogy szükség lenne a stadionra, ezért oda foglaltam le a szabadnapos meccsemet.

Mosolygó Rettenet 2016.01.06. 22:49:40

Beton SE-t kihívtam az Ördögkatlanba. Remélem, parázs kis meccset sikerül összekohászkodnunk, ahol még a beton is megolvad. A körülmények adottak lesznek. :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2016.01.09. 07:42:15

A 9-12. helyért már normál szabályokkal kell lekötni,ugye?

na73 2016.01.10. 19:44:50

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Magyarország Szopós Murénák F.C. (V) helyszín: hazai pályán 2016-01-13 09:45 (12/60)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2016.01.11. 20:20:02

@na73: Lekötve!

Magyarország NagyAti'73 FC (VI) helyszín: Arena NFC'73 2016-01-13 09:45

na73 2016.01.13. 14:35:22

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Magyarország Szopós Murénák F.C. (V) helyszín: Estadio Újtelep 2016-01-20 09:45 (13/60)

Mosolygó Rettenet 2016.01.14. 10:48:17

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Magyarország Rohan lovasai Fc. (IV) helyszín: Alte Pitbull Arena Kupaszabályokkal 2016-01-20 09:45 (13/60)

na73 2016.01.22. 20:16:15

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Magyarország Konyortelen fc (V) helyszín: hazai pályán 2016-01-27 09:45 (14/60)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2016.01.25. 23:18:33

Kihívtad ezt a csapatot: B.K.D.L.S.E..

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2016.01.27. 06:04:40

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Tudom,hogy későn küldtem el a kihívást, de nem jött reakció, így kénytelen voltam lekötni egy barátságost.

Mosolygó Rettenet 2016.01.27. 14:21:54

Kihívtad ezt a csapatot: Palota FC.

Fallandraise 2016.01.27. 20:43:06

@savanyú a narancs ( Villanyfényes): rettentően szégyellem magam és egyetlen szánalmas mentségem hogy közben született egy fiam és ez némileg felborította a napirendet. még egyszer elnézést kérek főleg tőled és minden sporttárstól.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2016.01.31. 20:39:21

Kihívtad ezt a csapatot: B.K.D.L.S.E..

gergo a kolyokkutya 2016.02.03. 08:24:33

Ma reggel 8:12-kor fogadtam el az Idegen Bajnokok kihivasat. Ha nem sikerul csapatot allitania, ove a harom pont. Mondjuk egyeb esetben is, peldaul ha ezt egy gyozelem eseten is teljesen jogosan kifogasolna. Sajnalom a csuszast!

Mosolygó Rettenet 2016.02.03. 12:03:42

Black Lotusnak nagy gratula a győzelemhez!

Én is elégedett lehetek a harmadik hellyel, ennél csak egyszer sikerült jobb helyezést elérnem, amikor visszacsúsztam egy nagyon gyenge VI. osztályú csoportba, és gyakorlatilag a bajnoki meccseken edzettem a fiatalokat, az LB-kupa meccsekre pedig a legerősebb csapatommal tudtam kiállni.

Most még vár rám egy osztályozó a III. osztályért, most először van némi esélyem ilyen magasra jutni.

Várjuk a 22. LB-kupát!

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2016.02.03. 21:56:11

@Mosolygó Rettenet: Köszönöm és egyúttal én is gratulálok! A negyedosztályban bajnoki címet nyerni bizony már komoly fegyvertény!

Sok sikert kívánok az osztályozóhoz. Ahogy nézem, sok múlik majd azon, hogy ki fog birtokolni. Bízom benned, hátha összejön.

Az LB22-t igyekszem már a következő szezon első heteiben kiírni, hogy ne kelljen megint végig egyenes kiesést alkalmazni.

panteraAtus 2016.02.03. 22:11:19

Gratulálok Black Lotus győzelméhez! Sajnos nem tudtunk megszorongatni. :-)

Mosolygó Rettenet 2016.02.04. 14:10:27

@Black Lotus: Bedobjuk a Nero Pill-t, aztán meglátjuk mi lesz. :)

Mosolygó Rettenet 2016.02.08. 01:05:21

@Mosolygó Rettenet: Nos, a következő LB-kupára már III. osztályú csapattal nevezek. :)
süti beállítások módosítása