HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Uborkaszezon és edzőkérdés

2020.03.23. 22:24 Futó Lada

Önkéntes házi száműzetésnek köszönhetően már sikerült megnézni a tévében a '86-as magyar-brazil meccset, a Videoton UEFA-kupa meneteléséről készült dokumentumfilmet, és keddre már be van jelölve az osztrák-magyar EB meccs ismétlése. Ha még sokáig tart a szünet, akkor valószínűleg a Grashoppers -Fradi és a 2005-ös Hajduk-Loki is  képernyőre fog kerülni. Ilyen mennyiségű konzerv-műsor között üdítő színfoltot képzett Horváth Ferenc mai interjúja, annak apropóján kérdezték, hogy állítólag ő az egyik jelölt a Honvéd kispadjára. Nekem nincs sem érintettségem, sem bárminemű elvárásom a leendő mesterrel kapcsolatban, így gond nélkül áttekinthetem az esetleges jelölteket.

Horváth Ferenc
Mivel az ő nyilatkozata képezte jelent poszt apropóját, így természetesen vele kezdeném a felsorolást. ( Érdekes, hogy nem Pisont az elsődleges opció, holott ő ebben a szezonban már másodszor beugró edző. ) Horváth Ferenc edzői munkássága elég változatos volt eddig,  harcolt a kiesés ellen a Kecskeméttel (egész szépen menetelt) ,majd egy rövid, ám de kevéssé emlékezetes paksi liezon után előbb a bajnoki címvédésről lemaradó ETO kispadját vette át 30 meccsre, később a bajnoki cím után horror-kezdést bemutató Vidivel ért be a 2. helyre. ez lehetettt a zenit, onnantól inkább a kiesés ellen küzdött aktuális csapataival. Szinte minden állomás-helyén az első pár meccs látványosan eredményesebb volt, így ez a képessége jól jöhet a Honvédnak a hátralévő 8 meecsen..ha lesz hátralévő 8 meccs. PR szempontból nyilatkozatai kapcsán is jó választás, lehet a vezetőség ebbe az irányba próbál indulni a kényszer-szünet után. Esély: 20%.

Pisont István
Szintén Honvéd nevelésű játékos, de ő játszott is a csapatban. 7 év tapasztalat utánpótlás-edzőként, majd a Honvéd berkein belül edzősködött. Volt már a szezonban beugró, de mégis más saját kútfőből alkotni, mint egy más által összerakott csapattal meccselni. Ha az irány a helyi értékekre és az akadémista fiatalokra történő építése a csapatnak, akkor egyértelműen jó döntés lehet véglegesíteni legalább a szezon végéig, így 8 meccses próbaidőt kapna. ( A kiesés valószínűleg nem opció, a szünet alatt azért gatyába lehet annyira rázni a csapatot, hogy a szükséges pát pontot begyűjtse.)  Esély: 60%.

Bernd Storck
Horváth Ferivel szemben ő a másik jelölt akit hírbe hoztak. Az ő neve már tavaly nyáron is napirenden volt, ám akkor maradtak az olasz vonalnál. Pisonthoz hasonlóan ő is irányította utánpótlás-válogatottat ( átvett egy U20-as vébére kijutott csapatot, és legázolta vele Észak-Korea válogatottját) , majd a nemzeti válogatottat is (átvett egy összerakott csapatot, de az EB-pótselejtező és az EB szereplés azért kétségkívül a javára írható.) Klubszinten eddig nem alkotott maradandót, de most a Cercle Brugge-nél összejönni látszanak a dolgok, emiatt kicsi a valószínűsége, hogy a játékosokra sem igen költő csapatnál pont az edzőt vásárolják ki a szerződéséből. Esély: 5%.

Lothar Mattheus
A jó Lothar onnan ugrott be, hogy pont az előbb olvastam róla az egyik olvasottabb online portálon, hogy 16 éve pesten lakik, de most nem tud hazajönni a határzár miatt, merthogy nem magyar állampolgár. Ez roppant érdekes hír, és inkább csak conteo-gyártás keretein belül lehet annak értelmezni, hogy 8 év kihagyás után ha vissza akarják hozni a labdarúgó-köztudatba, mielőtt kineveznék a Honvédhoz,  akkor ennél jobban nem is lehetne kezdeni. Ő szintén vezette a nemzeti válogatottat, és az a munkássága legalább olyan megosztó, mint pl. a Honvéd berkein belül Supka Attila edzősködése. Van aki a géniuszt látja benne, van aki szerint csak egy jó ügyeskedő, de  semmiképp sem lehet figyelmen kívül hagyni. Az ő kapitánysága alatt rúgott  Torghelle Sany 2 gólt Olli Kahn-nak, és egyet a braziloknak Robi Carlost lefutva. Szóval ha esetleg Lanza menne a szezon végén, akkor ő biztos tudna szerezni a Vasasból egy pengés csatárt. Jó márkanév, edzőnek sem a legrosszabb , pesti lakcíme is van...elég sok érv szólhat mellette, de 5%-nál több esélyt akkor sem adnék, ha a Honvéd teljes vezérkara a Labdabiztosról tájékozódna a lehetséges jelöltekről.

Bozsik Péter
Magyar bajnoki címet nyert a ZTE élén, majd győzelemre vezette a Manchester United ellen. Volt válogatott szövetségi kapitány is - nem túl hosszan , és nem túl eredményesen - szóval az összes kritérium kipipálható. Jelenleg is aktív szakmai igazgatóként és szakkommentátorként is, így bátran kijelenthető, hogy napra készen van a tudása a mai magyar mezőnyről. Ha egy amerikai film forgatókönyvében szerepelnénk, akkor tuti ő lenne a befutó, hiszen nincs annál happy end-ebb happy end, mint az, hogy az új Bozsik stadion nyitó mérkőzésén ő vezeti a Honvéd csapatát. Egy kertévéből érkezett marketinges erre elismerően csettintene, hiszen jó marketinggel és megfelelően értékesített jogokkal több bevétel lehetne szerezni, mint egy bajnokicímmel és 2 BL elő-selejtezővel...ha meg még ehhez esetleg foci is párosul akkor meg nyert ügy. De ez itt nem Hollywood, így az esély itt sem több mint 5%. 

Tomiszlav Szivics
Ha a kecskeméti vagy diósgyőri munkásságát nézzük, akkor az mindenképp sikeresnek értékelhető. Magyar Kupa győzelem és NB2-es bajnoki cím a Fradit megelőzve az egyik helyen, Ligakupa győzelem, MK-döntő, és nemzetközi szereplés a másikon. Irányította  a szerb utánpótlás-válogatottat, szóval ez a checkpoint is kipipálható. Ugyanakkor el kell ismerni, hogy legutóbbi két szerepvállalása ( Mezőkövesd, Paks ) nem volt túl sikeres, és a kettő együtt sem tartott ki egy szezont. Erősen lutri lehet hogy milyen eredménysort hozna össze , ugyanakkor egy MK elődöntőben levő csapat esetében a fenti eredménysor révén szerzett rutin jól jöhet a minimálisan kitűzött cél (nemzetközi kupában indulás joga) eléréséhez. Esély: 7%.

Bekő Balázs
Az új generációs edzők közül ő az aki jelenleg kevéssé van benne a köztudatban. Kecskemét, DVTK, ETO, Vidi, Balmazújváros.. Mintha csak Horváth Feri állomáshelyeit vennénk sorra, de nem. Jelenleg a megye 1-es Tatabánya kispadján van, ami - nem lebecsülve a megye 1-et, és Tatabányát - arra tökéletes, hogy aktív edzői gyakorlatban legyen, de vélhetően feláldozható lenne egy NB1-es kispadért. Az, hogy a Honvéd számára mennyire lenne ez egy nyerő megoldás az más kérdés, de az elmondható, hogy N1-es edzői múlttal rendelkező edzőről van szó, ezzel együtt is az esély kb 1%.

A fenti százalékos értékek természetesen nem valami matematikai képlet során kerültek meghatározásra, ( nem is cél hogy a végén kerek 100% jöjjön ki ) mindössze arra van, hogy a jelöltek egymáshoz mérhetőek legyenek, ráadásul csak az én véleményem szerint.

A nevesített jelölteken felül persze lehet még számtalan más olyan jelölt is, akinek a neve fel sem merült jelenleg.
- Régi Honvéd játékos ( 10%)
- Kevéssé ismert külföldi tréner olasz/német/holland alacsonyabb osztályból  (10%)
- Egy ismertebb "márkanév" (nevesebb labdarúgó komolyabb edzői eredmény nélkül, vagy egykor eredményes edző aki az elmúlt években csapat nélkül volt)  (10%) 
- Utánpótlásban dolgozó edzők közül valaki, akinek még nem volt felnőtt csapatnál edző (5%)

Bajnoki forduló hiányában tippjátékunkban 3 kérdésben lehet tippelni

- Folytatódik-e a bajnokság ? ( Igen ; Nem és a mostani állás a végeredmény ; Nem és törlik az eddigi eredményeket)

- A következő fordulóig (legyen az folytatás vagy új bajnokság) lesz-e új végleges edzője a Honvédnak, vagy ideiglenesen fogják betölteni a posztot?

-Ki lesz a Honvéd következő határozott időre kinevezett vezetőedzője? (Akár név-, akár a kategória szerint, és nem feltétlen kell a fentiekből választani)  

A tippekre külön határidő nincs, ( lehetne azt mondani, hogy két hét, és ha szükséges, akkor meghosszabbítjuk, de nem mondom.). Szóval egészen addig lehet az adott kérdésre tippelni, amíg hivatalosbejelentés nincs róla a klub vagy az MLSZ honlapján. A legjobban tippelő elnyeri a "Labdabiztos  - 2020 tavasz legjobb tippelője" kitüntető címet.

 

 

3 komment

Címkék: edző honvéd tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr2115548976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fulmerz 2020.03.24. 13:24:43

Jó újra 'biztost olvasni, köszi Lada!

Ha a világban bárhol megbíznak egy edzőt és hozza a számokat, akkor általában véglegesítik. A bohócligában én ennek az ellenkezőjét tudom elképzelni: Pisont ócskán teljesít és mégis kinevezik, hogy aztán a következő szezonban majd jöjjön egy pánikmegoldás. Aki Pinyő lesz. És még ezen szezon közben őt is lecseréljik. Pisontra...

A bajnokságot úgy hiszem befejezik, 8 fordulót 1 hónap alatt le tudnak zavarni, tippem szerint zárt kapuk mögött.

A bohócliga nézők nélkül olyan, mint... a bohócliga...

Stefan Derrick 2020.03.26. 20:28:29

Éljen, tippjáték!

1. A hurráoptimizmus jegyében: igen, folytatódik (a következő szezonban pedig csak két kör lesz).
2. Ideiglenes, Pisont Pistával, az új Szurgenttel a kispadon.
3. Válasz a 2. pontban.

pörgeszurkol 2020.04.06. 14:04:58

Végre lehet tippelni!

1. Igen (wishful thinking)
2. Igen, egy kevésbé ismert külföldi edző lesz a befutó
3. Ld. előző, szűkebben csak annyit merek tippelni, hogy Magyarországtól délnyugatra fekvő országból érkezik a mester.
süti beállítások módosítása