HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

22. Labdabiztos Hattrick-kupa

2016.03.09. 14:36 Black Lotus

Divatba jöttek a labdarúgó-bajnokságban is a szerdai játéknapok, az egyszeri szurkoló már alig győzi szabadsággal hogy minden meccsen jelen legyen és megmutathassa magát egy éppen nézőszám-ellenőrzést végző on-line médium fotóriporterének. Ideje, hogy blogunk Hattrick iránt is érdeklődő olvasói is becsatlakozzanak a hétközi őrületbe és máris leadják nevezésüket blogunk 22. kupasorozatára.

 

Nevezési feltételek : A Labdabiztos Kupa, a Hattrick nevű játékkal kapcsolatos  versenysorozat, ezért csak az ott regisztrált csapatokkal lehet  részt venni. Ezen felül:

  • A kupában bármely manager részt vehet, a Hattrickes osztályától függetlenül.
  • Maximális létszám nincs megadva, lehetőség szerint minden érdeklődő csapat számára nyitott a kupa.
  • Külföldi csapatok indulása is lehetséges, amennyiben a hazai barátságos meccsek kezdési időpontjához képest az adott országban a kezdési időpont nem tér el 1 óránál többel, (ez az adminisztráció miatt szükséges) Külföldi csapatok esetében a 3+1 szabály a saját országból való játékosokra vonatkozik.
  • A nevezési határidő: 2016.03.20. (vasárnap) 23 óra 59 perc. Kérünk minden résztvevőt, hogy 2016.03.23. napján (szerdán) már ne kössön le újabb barátságos mérkőzést, a kupa egy héttel később indul, a sorsolást 2016.03.23. napján 23:59-ig közzétesszük!

Lebonyolítás : A lebonyolítás végleges formája jórészt a benevezett csapatok számától függ. Általánosságban az alábbi főbb részek jellemzik a kupát :

  • Indulással megvárjuk míg az utolsó nevezett csapat is elbúcsúzik a különböző Ligakupák küzdelmeitől ( vagy ha a sorsolás lehetővé teszi, akkor a még érdekelt csapat pihenőnapos legyen)
  • A sorsolás előtt egy erősorrendet állítunk fel a csapatok között. Ennek alapja az aktuális HT rangsorban elfoglalt hely, és az előző LB kupán elért helyezés. Az előző LB kupán nem szereplő csapatok ez utóbbinak automatikusan a 13-as helyezést kapják ezúttal majd. Az előző kupa címvédője automatikusan az 1-es kiemelési sorszámot kapja. A kupa jelenlegi címvédője az FC Black Lotus együttese.
  • Az erősorrend kialakítása után a csapatokat "kígyóírásos" módszerrel csoportokba sorsoljuk, így próbálván elérni, hogy közel egyforma nehéz csoportok alakuljanak ki.
  • A csoportmérkőzések után a helyosztók következnek, a csoportban elért helyezések alapján küzdenek tovább a csapatok egyenes kiütéses rendszerben. ( Nincs kieső csapat, a győztes a felső ágon a vesztes az alsó ágon folytatja.)
  • Az utolsó fordulóban a helyosztók lesznek, ekkor dőlnek el a végső helyezések, illetve, hogy az LB kupa mellett, az alsóházi küzdelmek győztesének kiírt Elnök Kupát ki emelheti magasba.
  • A kupa lebonyolítása ezúttal várhatóan 7-8 hetet vesz igénybe de mindenképpen befejeződik az új szezon előtt.

A mérkőzések lekötéséről :

  • A mérkőzéseket alapvetően kupaszabályokkal kell lekötni. A kupában döntetlen nincs. A győztes 3, a hosszabbítás után győztes 2, a hosszabbítás után vesztes 1, míg a tiszta játékidőben vesztes csapat 0 pontot kap. (Büntetőrúgások esetén a végeredmény a hosszabbítás utáni eredmény lesz, annyi módosítással, hogy a végül győztes csapat góljaihoz hozzáadunk egyet.) Amennyiben a mérkőzést nem kupaszabályokkal kötötték le, nem vesszük figyelembe a kihívó kihívásra vonatkozó kötelezettségeit, és döntetlen esetén mindkét csapatnak 1-1 pontot írunk jóvá.
  • A kihívás a mindenkori hazai csapat kötelessége, és legkésőbb vasárnap 19h-ig meg kell történnie. A kihívónak a kihívása megtétele után, e poszt kommentjében is jeleznie kell a kihívás tényét!
  • A kihívás elfogadására legkésőbb hétfőn 19h-ig van lehetőség, illetve ha a mérkőző csapatok egymással megegyeznek, akkor kedd estig. A külön megegyezés nem nyújt arra lehetőséget, hogy a mérkőzést más időpontban játsszák le a felek, mindössze a lekötés napját tolhatják ki keddre. (A határidők azért ilyen kemények, hogy az esetleg elmaradó mérkőzések idejére a vétlen fél tudjon magának egyéb barátságost lekötni!)Természetesen a vendégcsapat is lehet jó fej és megejtheti a kihívást (ilyenkor  idegenbe kérje  a meccset). Ezért nem jár büntetés a hazainak, viszont nagyban megkönnyítheti a meccsek lekötését.
  • Ha a kihívás megtörtént, és az nem lett elfogadva, a vétlen fél kapja a 3 pontot, 3-0-ás gólkülönbséggel.
  • Ha a kihívás nem történt meg határidőig, és a mérkőző csapatok nem jelezték itt, hogy kitolták a lekötés időpontját, akkor a vétlen fél kapja a 3 pontot, 3-0-ás gólkülönbséggel.
  • Amennyiben nem eldönthető, hogy a kihívás megtörtént-e, valamint, hogy az nem lett elfogadva, akkor az 2. pont értelmében, a komment fog számítani. Ha nincs kommentben közölve, hogy a kihívás megtörtént, akkor automatikusan a kihívó csapatot büntetjük.
  • Amennyiben valaki 3 mérkőzés mulaszt a saját hibájából, úgy kizárásra kerül a további küzdelmekből, eredményei pedig törlésre kerülnek.Ha erre a csoportmeccsek alatt kerül sor, akkor a csapat a csoport utolsó helyére kerül, ha a rájátszásban, akkor minden meccs után az alsó ágra kerül, és a helyosztók lejátszása után kerül az utolsó helyre, így minden mögötte lévő csapat 1 hellyel előrébb kerül. (Mivel technikai jellegű elemek is vannak ú.m. internet, számítógép, így ezek meghibásodásából fakadó mulasztások miatt a szervezőbizottság egyedi elbírálás alapján visszaveheti a csapatot a további küzdelmekbe, ha biztosítható a további meccsek lejátszása,és a csoportmeccseken legalább 60% -át le tudja játszani a csapat.)
  • Amennyiben a mérkőzés lekötésre került, de a meccs elmarad, mert egyik csapatnak nincs meg a megfelelő létszáma a mérkőzés megrendezéséhez, az ugyanúgy mulasztásnak minősül, és a vétlen csapat kapja a 3 pontot 3-0 ás gólkülönbséggel. (Tessék ellenőrizni az alapcsapat meglétét, azzal kiküszöbölhető a probléma, de ha mégis előfordulna, akkor sajnos nem tudunk magyarázatot elfogadni, esetlegesen azt sem, hogy az ellenfél késve fogadta el a kihívást).

A meccs :

  • A csoportmeccsek az elől lévő csapatok otthonában kerülnek lebonyolításra, míg a rájátszás során a meccseket egy előre megadott semleges pályán kell lejátszani.A döntő és a helyosztók megrendezésére lehet pályázni, itt a stadion mérete nem jelent akadályt.
  • A csoportmeccsek során minden csapat közel ugyanannyi meccset játszik otthon, mint idegenben. A lebonyolításnál próbáljuk úgy elosztani, hogy a csoport erősorrendjében az egymáshoz közel állók meccsén a gyengébbet segíthesse a hazai pálya, míg ha nagyobb a különbség, akkor az erősebb csapat játsszon otthon.
  • A mérkőzésen mindkét fél a rendelkezésére álló teljes játékoskeretből válogathat, nincs olyan irányú megkötés, hogy a bajnokin szerepelt játékos nem játszhat.
  • A mérkőzéseken a 3+1 szabály van érvényben ! Ez annyit tesz, hogy a kezdőcsapatban lenni kell legalább 3 magyar játékosnak - az számít magyarnak aki annak jelöl a Hattrick, magyar hangzású névvel más nemzetiségű játékost itt nem tudunk figyelembe venni - és legalább 1 magyarnak végig a pályán kell lennie. A szabály ellen vétő csapat büntetésben részesül, függetlenül a mérkőzés végeredményétől.
  • A büntetés: Annyi gól kerül az ellenfélnek jóváírásra, amennyi játékos hiányzott a 3-hoz (tehát maximum 3), vagy 1 amennyiben nem volt 90 percig a pályán legalább 1 magyar. Ha ezzel az ellenfél megfordítja az eredményt, akkor a pontok is ennek megfelelően kerülnek kiosztásra. Ha így lesz döntetlen, akkor a fair csapat lesz győztesnek hirdetve "hosszabbítás után" megjegyzéssel.( Ha mindkét csapat megsértette a szabályt, akkor döntetlen esetén az a kedvezményezett, aki a kevesebb levonást kapta, ha ez is döntetlen, akkor a pályán elért eredmény dönt) Amennyiben megvan a kezdőben a minimum 3 magyar játékos, és 2 lecserélésre kerül, majd a maradék 1 megsérül, akkor jóhiszeműen eljárva nincs pontlevonás.

A sorrend :

Csoporton belül a sorrend megállapítása az alábbi módon történik:

  1. Több megszerzett pont
  2. Egymás elleni eredmény (több csapat esetén minitabella)
  3. Jobb gólkülönbség
  4. Több lőtt gól
  5. Alacsonyabb kiemelési sorszám (Az egymás elleni eredmény két csapat esetén egyértelműen dönt pont-egyenlőség esetén, több csapat azonos pontszámánál kell a minitabella, ahol a 3-4 pontok döntenek. Ha még mindig van két teljesen egyforma teljesítményű csapat, akkor az 5. pont dönt)

Ha a csoportok között összevetés szükséges (pl. legjobb 3., legrosszabb 6., stb.) akkor az alábbiak szerint rangsoroljuk a csapatokat:

  1. A megszerezhető pontokból a több megszerzett pont (%-ban)
  2. Jobb gólkülönbség
  3. Több lőtt gól
  4. Alacsonyabb kiemelési sorszám (Itt mivel nincs egymás elleni eredmény, ezért az eleve kiesik, a százalékos részre pedig azért van szükség, mert előfordulhat, hogy a csoportok létszáma nem egyezik meg.)

Egyéb információk :

      • A kupában minden döntés a közösségé. A kupa szabályzata a korábbi kupák során megvitatott elvekre épül, minden egyéb felmerülő vitás kérdésben szavazást nyitunk.
      • A kupa lényege, hogy legyen mindig barátságos mérkőzés biztosítva a kupa időtartamán belül, valamint hogy jól szórakozzunk. Kérjük csak olyan csapat nevezzen, aki vállalni tudja, hogy a mérkőzéseket le is játssza.A kupában nincs kieső, nincs gyenge csapat - csak az aki feladja. Minden csapat ugyanannyi meccset játszik, és az első fordulótól az utolsóig minden hétre lesz mérkőzése. (Ez alól kivétel, ha létszámból adódóan szabadnapos lesz a csapat, de ez előre meg lesz adva a sorsolásban, így arra a hétre tud mérkőzést lekötni akár más szabadnapos csapattal, akár kupán kívül is.)
      • Fontos célunk továbbá a közösség-építés, ezért a poszthoz bátran lehet hozzászólni, kommentelni, tudósítást- elemzést írni.
      • A játék állását (sorsolás, csoport-állás) egy dedikált google docs táblázatban fogjuk követni, amit fordulónként frissítünk. (A táblázat ezen poszt végén is megtekinthető lesz).

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr888457048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2016.03.23. 21:38:29

Hohohohóóóóóóóóóóóó!

Ismét Bastille-Murénák örökrangadó lesz a kupában!!!
Rögötn a 4. fordulóban!

na73 2016.03.24. 12:06:12

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Magyarország Ózdi Kohász (III) helyszín: hazai pályán Kupaszabályokkal 2016-03-30 09:45 (7/61)

panteraAtus 2016.03.25. 17:35:02

B.K.D.L.S.E kihivva,várjuk szeretettel.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2016.03.26. 22:27:15

Hemi még vitézkedik a kupában. Sok sikert neki!

könyörtelen 2016.03.28. 15:19:50

Bastille LSE kihívása elfogadva ,

Hemi1975 2016.04.01. 10:02:43

@f_miki: Köszönöm a biztatást! A bajnokság már a kutyáké :)

na73 2016.04.01. 10:33:47

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Magyarország Revenge 2009 (V) helyszín: Alte Pitbull Arena Kupaszabályokkal 2016-04-06 09:45 (8/61)

panteraAtus 2016.04.02. 23:25:40

Idegen Bajnokok kihivva!

na73 2016.04.13. 13:55:19

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Magyarország Idegen Bajnokok (V) helyszín: hazai pályán Kupaszabályokkal 2016-04-20 09:45 (10/61)

Mosolygó Rettenet 2016.04.21. 22:37:11

Hát mi történik az A csoportban? :)

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2016.04.27. 23:52:20

Elkészült az elődöntő párosítása, stadionbeosztással - ne feledjétek, hogy ezeket a meccseket semleges pályán játszuk

na73 2016.05.02. 12:55:08

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Magyarország Bastille LSE (IV) helyszín: Helm szurdok Arena Kupaszabályokkal 2016-05-04 09:45 (12/61)

könyörtelen 2016.05.02. 19:24:24

Revenge 2009 kihívása megtörtént de még nem fogadta el .

Hemi1975 2016.05.03. 12:49:31

idegen bajnokok, van kihívás.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2016.05.03. 15:47:39

@könyörtelen: Mire elfogadtam volna, kihívtál mást :( Természetesen az én hibám, hogy ilyen későn léptem be a Hattrickbe, de javaslok egy alkalmi mérkőzést, hogy a pályán dőljön el a döntőbe jutás. A kihívást elküldtem.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2016.05.04. 08:45:32

Köszönöm korrekt hozzáállásodat, a mérkőzés eredményétől függetlenül egy Fair Play-díjat megszavazok neked!

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2016.05.05. 11:03:57

@könyörtelen: kalap le! fairplay-díj! köszönjük...

na73 2016.05.05. 11:51:41

Jelenleg 1 csapat ellen van függőben lévő kihívásod.
Magyarország Konyortelen fc (V) helyszín: hazai pályán 2016-05-11 09:45 (13/61)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2016.05.07. 05:27:57

Kihívtad ezt a csapatot: Hemi 1975 FC.

Mosolygó Rettenet 2016.05.13. 23:57:04

Kihívtad ezt a csapatot: Palota FC.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2016.05.18. 12:55:07

valamiért elmaradt a döntő visszavágója és az utolsó helyet eldöntő rangadó visszavágója, ezért még nincs hivatalos végeredmény

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2016.05.18. 14:57:40

@f_miki: ma reggelig vártam a kihívás visszaigazolására, aztán gyors kalapból kaptam egy ellenfelet!

következő szerdán megtarthatjuk a visszavágót!

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2016.05.25. 11:45:42

a mai, megismételt/újrajátszott (?) döntő-visszavágó közvetítésének első mondata:
"Mivel a másik csapat a kezdő sípszóra nem jelent meg, a paprikás Revenge-edző nekilódult, hogy ellenfelet keressen. Ráakadt egy csoportra, akik egy kávézóban ücsörögtek, és megkérte őket, hogy álljanak ki ellenük."
nem tudom, ez mit jelent.
segítsetek, köszönöm!

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2016.05.25. 13:41:44

@f_miki: Ezt én sem értem, a fair play úgy kívánja, hogy most én ajánljak fel egy igazi visszavágót.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2016.05.25. 16:09:25

@Bukott Rockzenész: két szerda és két szombat van még rá :) addig nincs hivatalos végeredmény

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2016.06.02. 08:48:36

Gratulálok Bastille csapatának a kupagyőzelemhez! Minket pedig továbbra is sújt a Guttmann-átok :(

Hemi1975 2016.06.03. 12:26:41

Gratula az elsőnek! Az Elnök kupában most már favoritok vagyunk :). Érdemes lesz a 23-os is indulni :)))

Hemi1975 2016.08.15. 08:57:23

A következő LB kupa mikor várható?

Fallandraise 2017.05.18. 21:53:34

lesz 23 kupaaaaaa??????????
süti beállítások módosítása