HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

7.Labdabiztos kupa

2011.07.07. 12:45 Futó Lada

.. és elérkezett vala az idő, mikor elindult az BL és az EL sorozat, így az LB Kupa kiírását sem halogathattuk tovább. Ez lészen pediglen a 7. kiírás, mikor birokra kelhetnek az nagytudású vezetők aranylábú ifjai, hogy eldöntsék vala ki a pallérozottabb csapat, és ki érdemes az LB Kupa egy szezonon át való vitrinben mutogatására.

Az érthetetlen körmondattá vadult bevezető után következzen a lényeg.

Nevezési feltételek :
A Labdabiztos Kupa, a Hattrick nevű játékkal kapcsolatos  versenysorozat, ezért csak az ott regisztrált csapatokkal lehet  részt venni. Ezen felül:

  • A kupában bármely manager részt vehet, a Hattrickes osztályától függetlenül.
  • A kupára előjelentkezni kell, majd az előjelentkezést  véglegesíteni.
  • A kupában csak azok a csapatok indulhatnak el, amelyek a következőknek megfelelnek: 
       -   A kupát megelőző hetekben rendszeresen lejátszották barátságos mérkőzéseiket.
       -  A kupa Szervezőbizottsága, valamint a kupa résztvevői szabad utat adnak a jelentkezett csapatnak. ( Indoklás: mivel a kupa a játékról szól, szeretnénk minimálisra csökkenteni az esetlegesen elmaradó mérkőzések számát.)
  • Maximális létszám nincs megadva lehetőség szerint minden érdeklődő csapat számára nyitott a kupa.

Lebonyolítás :
A lebonyolítás végleges formája jórészt a benevezett csapatok számától függ. Általánosságban az alábbi főbb részek jellemzik a kupát :

  • Indulással megvárjuk míg az utolsó nevezett csapat is elbúcsúzik a Magyar Kupa küzdelmeitől ( vagy ha a sorsolás lehetővé teszi, akkor a még érdekelt csapat pihenőnapos legyen)
  • A sorsolás előtt egy erősorrendet állítunk fel a csapatok között. Ennek alapja az aktuális HT rangsorban elfoglalt hely, és az előző LB kupán elért helyezés. Az előző LB kupán nem szereplő csapatok ez utóbbinak automatikusan a 23-as helyezést kapják ezúttal majd.Az előző kupa címvédője automatikusan az 1-es kiemelési sorszámot kapja.
  • Az erősorrend kialakítása után a csapatokat "kígyóírásos" módszerrel csoportokba sorsoljuk, így próbálván elérni, hogy közel egyforma nehéz csoportok alakuljanak ki.
  • A csoportmérkőzések után a helyosztók következnek, a csoportban elért helyezések alapján küzdenek tovább a csapatok egyenes kiütéses rendszerben. ( Nincs kieső csapat, a győztes a felső ágon a vesztes az alsó ágon folytatja.
  • Az utolsó fordulóban a helyosztók lesznek, ekkor dőlnek el a végső helyezések, illetve, hogy az LB kupa mellett, az alsóházi küzdelmek győztesének kiírt Elnök Kupát ki emelheti magasba.
  • A kupa lebonyolítása 9-11 hetet vesz igénybe de mindenképpen befejeződik az új szezon előtt.

A mérkőzések lekötéséről :

  • A mérkőzéseket alapvetően kupaszabályokkal kell lekötni. A kupában döntetlen nincs. A győztes 3, a hosszabbítás után győztes 2, a hosszabbítás után vesztes 1, míg a tiszta játékidőben vesztes csapat 0 pontot kap. (Büntetőrúgások esetén a végeredmény a hosszabbítás utáni eredmény lesz, annyi módosítással, hogy a végül győztes csapat góljaihoz hozzáadunk egyet.) Amennyiben a mérkőzést nem kupaszabályokkal kötötték le, nem vesszük figyelembe a kihívó kihívásra vonatkozó kötelezettségeit, és döntetlen esetén mindkét csapatnak 1-1 pontot írunk jóvá.
  • A kihívás a mindenkori hazai csapat kötelessége, és legkésőbb vasárnap 19h-ig meg kell történnie. A kihívónak a kihívása megtétele után, e poszt kommentjében is jeleznie kell a kihívás tényét!
  • kihívás elfogadására legkésőbb hétfőn 19h-ig van lehetőség, illetve ha a mérkőző csapatok egymással megegyeznek, akkor kedd estig. A külön megegyezés nem nyújt arra lehetőséget, hogy a mérkőzést más időpontban játsszák le a felek, mindössze a lekötés napját tolhatják ki keddre. (A határidők azért ilyen kemények, hogy az esetleg elmaradó mérkőzések idejére a vétlen fél tudjon magának egyéb barátságost lekötni!)Természetesen a vendégcsapat is lehet jófej és megejtheti a kihívást (ilyenkor  idegenbe kérje  a meccset). Ezért nem jár büntetés a hazainak, stb, stb, stb, viszont nagyban megkönnyítheti a meccsek lekötését.
  • Ha a kihívás megtörtént, és az nem lett elfogadva, a vétlen fél kapja a 3 pontot, 3-0-ás gólkülönbséggel. 
  • Ha a kihívás nem történt meg határidőig, és a mérkőző csapatok nem jelezték itt, vagy felém, hogykitolták a lekötés időpontját, akkor a vétlen fél kapja a 3 pontot, 3-0-ás gólkülönbséggel. 
  • Amennyiben nem eldönthető, hogy a kihívás megtörtént-e, valamint, hogy az nem lett elfogadva, akkor az 2. pont értelmében, a komment fog számítani. Ha nincs kommentben közölve, hogy a kihívás megtörtént, akkor automatikusan a kihívó csapatot büntetjük.
  • Amennyiben valaki 3 mérkőzés mulaszt a saját hibájából, úgy kizárásra kerül a további küzdelmekből, eredményei pedig törlésre kerülnek.Ha erre a csoportmeccsek alatt kerül sor, akkor a csapat a csoport utolsó helyére kerül, ha a rájátszásban, akkor minden meccs után az alsó ágra kerül, és a helyosztók lejátszása után kerül az utolsó helyre, így minden mögötte lévő csapat 1 hellyel előrébb kerül. ( Mivel technikai jellegű elemek is vannak ú.m. internet, számítógép, így ezek meghibásodásából fakadó mulasztások miatt a szervezőbizottság egyedi elbírálás alapján visszaveheti a csapatot a további küzdelmekbe, ha biztosítható a további meccsek lejátszása,és a csoportmeccseken legalább 60% -át le tudja játszani a csapat.
  • ( Kiegészítő info : A szabályok elsőre elég szigorúnak tűnnek, de ez csak első látásra van így. A meccsek legtöbbje már szombat-vasárnap leköttetik. Aki belép megnézni az eredményt az vagy elfogadja a kihívást ha már jött, vagy elküldi a következő ellenfélnek, és beírja eme poszthoz...igazából semmi az egész :)  )

A meccs :

  • A csoportmeccsek az elől lévő csapatok otthonában kerülnek lebonyolításra, míg a rájátszás során a meccseket egy előre megadott semleges pályán kell lejátszani.A döntő és a helyosztók megrendezésére lehet pályázni, itt a stadion mérete nem jelent akadályt.
  • A csoportmeccsek során minden csapat közel ugyanannyi meccset játszik otthon, mint idegenben. A lebonyolításnál próbáljuk úgy elosztani, hogy a csoport erősorrendjében az egymáshoz közel állók meccsén a gyengébbet segíthesse a hazai pálya, míg ha nagy obb a különbség, akkor az erősebb csapat játsszon otthon.
  • A mérkőzésen mindkét fél a rendelkezésére álló teljes játékoskeretből válogathat, nincs olyan irányú megkötés, hogy a bajnokin szerepelt játékos nem játszhat.
  • A mérkőzéseken a 3+1 szabály van érvényben ! Ez annyit tesz, hogy a kezdőcsapatban lenni kell legalább 3 magyar játékosnak - az számít magyarnak aki annak jelöl a Hattrick, magyar hangzású névvel más nemzetiségű játékost itt nem tudunk figyelembe venni - és legalább 1 magyarnak végig a pályán kell lennie. A szabály ellen vétő csapat büntetésben részesül, függetlenül a mérkőzés végeredményétől.
  •  A büntetés: Annyi gól kerül az ellenfélnek jóváírásra, amennyi játékos hiányzott a 3-hoz (tehát maximum 3), vagy 1 amennyiben nem volt 90 percig a pályán legalább 1 magyar. Ha ezzel az ellenfél megfordítja az eredményt, akkor a pontok is ennek megfelelően kerülnek kiosztásra. Ha így lesz döntetlen, akkor a fair csapat lesz győztesnek hirdetve "hosszabbítás után" megjegyzéssel.( Ha mindkét csapat megsértette a szabályt, akkor döntetlen esetén az a kedvezményezett, aki a kevesebb levonást kapta, ha ez is döntetlen, akkor a pályán elért eredmény dönt)
    Amennyiben megvan a kezdőben a minimum 3 magyar játékos, és 2 lecsereélésre kerül, majd a maradék 1 megsérül, akkor jóhiszeműen eljárva nincs pontlevonás. Ha hosszabb HT leállás van, akkor a Szervező-bizottság  dönt, minden más esetben jár a levonás.

A sorrend :

Csoporton belül a sorrend megállapítása az alábbi módon történik:

  1. Több megszerzett pont
  2. Egymás elleni eredmény (több csapat esetén minitabella)
  3. Jobb gólkülönbség
  4. Több lőtt gól
  5. Alacsonyabb kiemelési sorszám
    (Az egymás elleni eredmény két csapat esetén egyértelműen dönt ontegyenlőség esetén, több csapat azonos pontszámánál kell a minitabella, ahol a 3-4 pontok döntenek. Ha még mindig van két teljesen egyforma teljesítményű csapat, akkor az 5. pont dönt)
     

Ha a csoportok között összevetés szükséges (pl. legjobb 3., legrosszabb 6., stb.) akkor az alábbiak szerint rangsoroljuk a csapatokat:

  1. A megszerezhető pontokból a több megszerzett pont (%-ban)
  2. Jobb gólkülönbség
  3. Több lőtt gól
  4. Alacsonyabb kiemelési sorszám
    (Itt mivel nincs egymás elleni eredmény, ezért az eleve kiesik, a százalékos részre pedig azért van szükség, mert előfordulhat, hogy a csoportok létszáma nem egyezik meg.)

Egyéb információk :

  • A kupában minden döntés a közösségé. A kupa szabályzata a korábbi kupák során megvitatott elvekre épül, minden egyéb felmerülő vitás kérdésben szavazást nyitunk, és ha úgy sem eldönthető, akkor a Szervezőbizottsága dönt.
  • A Szervezőbizottság - jelenleg 3 fő beltag : Végh Hanta, Zigi, Futó Lada - szerepét a jelképes szintre szeretnénk csökkenteni, megismételve az egyik alapelvünket: minden döntés a közösségé.
  • A kupa lényege, hogy legyen mindig barátságos mérkőzés biztosítva a kupa időtartamán belül, valamint hogy jól szórakozzunk. Kérjük csak olyan csapat nevezzen, aki vállalni tudja, hogy a mérkőzéseket le is játssza.A kupában nincs kieső, nincs gyenge csapat - csak az aki feladja. Minden csapat ugyanannyi meccset játszik, és az első fordulótól az utolsóig minden hétre lesz mérkőzése. (Ez alól kivétel, ha létszámból adódóan szabadnapos lesz a csapat, de ez előre meg lesz adva a sorsolásban, így arra a hétre tud mérkőzést lekötni akár más szabadnapos csapattal, akár kupán kívül is.)
  • Fontos célunk továbbá a közösség-építés, ezért a poszthoz bátran lehet hozzászólni, kommentelni, tudósítást- elemzést írni.
  • A játék állását (sorsolás, csoport-állás) egy dedikált google docs táblázatban fogjuk követni, amit fordulónként frissítünk. (A táblázat ezen poszt végén is megtekinthető lesz).

 

Előnevezés : *************************** LEZÁRVA *********************************

 Kiemelés, csoportok :

 

516 komment

Címkék: közösség hattrick labdabiztos

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr383046993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Achu-Football Club Actors 2011.10.05. 11:38:23

Football Club Actors (584248)
máris kihívta aktuális ellenfelét
Revenge 2009 -t (578478)

Na majd meglássuk! :) Jó ez a kis kupa!

2011.10.05. 11:40:28

Egy Klesta-nyilatkozat kellene, Köő-Kemény Ivóét most írom.

2011.10.05. 11:59:31

Már Klestáé is megvan, olvastam a gondolataiban.

2011.10.05. 12:10:29

@Bastille: 2 szezonja, 4 hete, és 1 napja jött hozzánk, Sárközy JÁNOS.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2011.10.05. 12:10:57

Először is a lányom aggodalmát kell a nyilvánosság elé tárjam, ugyanis Gróf Adonisz heréjére csúsztak rá páros lábbal, így viszont már indokolatlannak érzem, hogy a lányommal járjon! A mérkőzésen jól teljesítettünk, ha nem kapunk négy gólt, akkor még talán nyerhettünk is volna. A baj valójában az volt, hogy a Volker nevű gyerekből készültünk, aki csak az utolsó percben állt be. Gratulálok az ellenfélnek, mi kiegyezünk egy döntetlenben! - mondta Lucjan Klesta, aki aztán két gömb unicmmal az öltözőbe távozott!

C_Brown · http://hattrickunited.com/egricsillagok 2011.10.05. 12:21:56

A Gruppo Hordót kihívtam... Úgy játszunk idegenben, hogy otthon leszünk :)

Ez a két sérülés a mai meccsen nem hiányzott, de legalább volt értelme. Lehet, hogy először a kupa történetében nem a 18. hanem a 17. helyen végzünk. Mondjuk a Gruppo Hordó ellen nem lehet biztosra menni.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2011.10.05. 12:47:33

A már szokásos Szopós Murénák elleni mérkőzésre megküldtük a kihívást!

Bruno Salazar 2011.10.05. 13:31:28

A mérkőzésről a médiába:

Daily Salazar:
Saját speciális repertoárjával verték agyon Salazarékat!

The Salazars Time:
Csank "prém" János rossz öltözőben adott tanácsokat...

The Daily Salagraph:
1:6 súlyos a vereség?

Slayboy: A vesztes csapat nem találkozik a nyuszis lányokkal, Bruno Heffler magán villájában....

Slikk: A BV (baroVilla)szereplői is a Salazarnak szurkoltak, a vereség miatt bosszuból megjelőlték a Mester becenevü villalkót Lotusra hivatkozva...

Mai Salap: az ÁNTSZ vizsgálódik Lotus csapatánál a meglepő győzelem miatt...

Képes Salaport:
Hova tünt Lee Chong Juan a kinai kapusfenomén?

Nemzeti Salaport:
Egy öszinte edző nyilatkozik a szerethető csapatáról a vereség után:
- Félidőben láttuk Kecso vesztésre áll ezért megkérdeztük a szurkolókat a székük alá tett szavazólapokkal, mi a fontosabb a kupagyőzelem vagy a Kecso elleni ökörrangadó... A végeredmény a közönség akarata volt....

2011.10.05. 13:42:46

Várjuk az ellenfél visszaigazolását.

Ha a Bastille erődítményét bevettük, akkor egy országgal is meg tudunk küzdeni.
Még akkor is, ha az 68 százalékkal nagyobb, mint Andorra, Liechtenstein, Luxemburg, Málta, Monaco, San Marino és a Vatikán együttvéve.

Jó lenne egyszámjegyű helyezést látni a nevünk mellett a végelszámolásnál.

Futó Lada 2011.10.05. 15:13:47

A 7. LB kupa bronzérmese a KecsoSE ezúton is jelzi: elküldte a kihívást a végül 4. helyen végzett Salazar's csapatának, az ünnepélyes eredményhirdetés előtti kötelező mérkőzésre.. :)

laca65 2011.10.05. 15:25:41

A Palota FC a Szusza F. Stadionba kihívva (újoncként a 13. helyért).

laca65 2011.10.05. 15:28:47

T. szervező Urak, igazságos az, hogy az egri fiúk Bpesten játszanak egy pesti csapat ellen? (semleges-hazai pálya)

Futó Lada 2011.10.05. 15:38:25

@laca65: .. nem... de a regionális szűrés még nincs beépítve a rendszerbe, mert eddig senki nem vetette fel.. :)

Csak annyira figyeltünk, hogy saját stadionjában senki ne játsszon. Illetőleg a helyosztók stadionja 2 hete megvan, ha veszítettél volna akkor Egerben játszottál volna .. :)

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2011.10.05. 17:23:50

@laca65: palota nem pest, a körvasút közöttük van :)
kihívás elfogadva!

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2011.10.05. 17:25:37

@laca65: illetve, bocs, nem jött kihívás, nézd meg laca, nem rossz helyre küldted?

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.10.05. 17:37:07

Eisner mestert a késő délutáni órákban értük el, a mai derbivel kapcsolatosan az alábbi nyilatkozatot adta:

"Tiszteletben tartva ellenfelünk játékerejét, alaposan felkészültünk a mai összecsapásra. A klub vezetősége a múlt hét folyamán egy Délkelet-ázsia szakértőt szerződtetett, aki részletesen feltérképezte az ellenfél szaktanácsadója, Chank Jan Chee taktikai repertoárját, illetve kiderítette, hogy az ellenfél korábbi csodakapusa civilben verőlegény volt a józsefvárosi piacon, aminek köszönhetően két hónapja a Gyorskocsi utcai all inclusive ellátást élvezi. Ezek alapján teljes mértékben készültünk a büntetőpárbajra, a fiúk edzés után úgyis gyakran szórakoznak azzal, hogy ki hányszor tudja lerúgni az üres sörösüveget a kapufa tetejéről, Ferenczi kapusnak pedig mindig fizetnie kell egy kört a közeli söntésben, ha belepkézi Pista bácsi, a szertárosunk tizenegyeseit. Szerencsére Alfréd ma ihletett formában volt, ami nekünk is nagyon jó, meg az ő pénztárcájának is. A döntőben az NLNS csapatával találkozunk, akik ellen kétszer már nyertünk, így alighanem alaposan fenik a fogukat ránk. Pokoli nehéz dolgunk lesz, ráadásul a keret nagy része az utolsó erőtartalékait éli fel a kétfrontos menetelés miatt, de ezzel együtt természetesen megpróbálunk nyerni. Kétszer már alulmaradtunk a döntőben, hátha Angyalföldön jön el a mennybemenetel."

A döntőre a Nincs Légiós Nincs Sírás FC kihívása megtörtént.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2011.10.05. 19:02:53

@laca65: eger boyz kihívása a szusza stadionba megtörtént.

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2011.10.05. 19:08:17

@Hálószaggató_Góliát: ma 10 perc alatt négy gólt kaptál... a GyorsanSokGóltKapni versenyben komoly esélyed van.
Jobbulást a sérülteknek!

2011.10.05. 21:27:58

@Bastille: A sérülésért a játékosom nevében is elnézést kérek, vannak kiváló heregyógyító orvosok a Földet behálózó ismeretségi körömben.
Egyikük ajánlata mellékelve, alant.

Click here!

emedicine.medscape.com/article/441362-treatment

Zigi 2011.10.06. 13:44:50

Eddig 1 csapatot hívtál ki
Hungary Ranagolidák (VI) helyszín: Napfény Stadion [Kupaszabályokkal] 2011-10-12 09:45

Két egykor szebb napokat látott patinás csapat csatája a 19. helyért, borzasztó belegondolni is. Ráadásul a Napfény Stadionban, hogy jobban fájjon...

Hálószaggató_Góliát 2011.10.06. 17:32:56

@f_miki: haha, remélem a szervezőbizottság felajánl egy ilyen különdíjat a torna végén, habár amilyen formában vannak a játékosaim, biztosan beejtenék a busz alá az ünneplésben :)

Vasas DH kihívva a Gárdonyi Parkba a szeptember 21.-i barátságos (ha lehet barátságos egy 6-0) meccsünk visszavágójára :)

Paradicsom Sal 2011.10.06. 19:14:00

@Hálószaggató_Góliát: Kihívás elfogadva, remélem hasonlóan barátságos lesz a mostani összecsapás is! :)

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2011.10.06. 20:21:13

Újpest Football Club kihívva.

Hungary Újpest_Football_Club (VII) helyszín: Olajkár II. Stadion [Kupaszabályokkal] 2011-10-12 09:45

rhynn · http://comicbooks.blog.hu 2011.10.06. 20:25:06

@Zigi: Oké, lehet kicsit túlreagáltam. Már a múlt hét is necces volt, nem tudtam beállítani, mert keddig vártam az ellenfélre (szerdán műtöttek, utána lényegében csak iPaden voltam, ahol nem lehet. Háromszor odaültem a gép elé, hogy most akkor beállítgatom, kihívás nem volt, felhúztam magam, kihívtam mást.

Szombaton meccset játszik mindenki, nagyjából sejthető már szerdán az ellenfél kiléte, miért nem lehet időben kihivogatni a másikat? Nem kicsit csalódott vagyok az utóbbi két forduló miatt, reméljük, a következő jobb lesz :)

Zigi 2011.10.06. 21:18:05

@rhynn: Ezért nem szoktam megvárni sose, hogy engem hívjanak ki, még akkor sem, amikor az ellenfelemnek lenne a kötelessége. :)

Zigi 2011.10.07. 12:35:42

@hatarsorompo: A Pálfalva SC-t kellene kihívnod, mert azzal játszanál a 23. helyért.

2011.10.08. 00:01:29

Somogyországnak is jó lenne aktivizálni magát, remélem, ma összejön neki, sok van még a napból így 0 óra 1 perckor.

VGL 2011.10.08. 08:43:45

@na73: mérkőzés lekötve

szaminho93* 2011.10.08. 11:10:44

Palóc Mentő Alapítvány kihívva

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.10.08. 11:42:37

meginvitálnám magam botlábhoz, de a hattrick szarozik :(

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.10.08. 11:43:14

@végh hanta: közben visszajött, megláttam botláb kihívását, rangadó lekötve

2011.10.11. 05:32:19

Nagy kár, hogy szerdán megint véget ér a Labdabiztos Kupa.
Több szurkoló jelezte, hogy az eddigi legjobb helyezésünk ellenére is felakasztja, vagy vonat elé veti magát, nem is várja meg, hogy feljutunk-e az ötödbe, vagy sem - mert mit ér az? Ám Labdabiztos Kupa nélkül nem élet az élet.
Én ugyan mondtam nekik, hogy a nyolcadik kiírásra is nevezünk, de azt felelték, azt ők már nem tudják kivárni. LB nélkül életük sivárabb a Mars-felszínnél.
Mielőtt tömegestül tennének így, nyugtassátok meg őket: lesz nyolcadik kiírás, és tartsanak ki!

Futó Lada 2011.10.11. 09:28:53

@CreaPress: .. ha jól emlékszem, akkor Ziginek volt egy indítványa ez ügyben, hogy a 8. kiírás helyett egyből a 9-iket rendezzük meg, mert a páros kiírások eddig sablonosra sikerültek.. jelen állás szerint tehát már csak a sorszámon van csak némi tisztázandó .. :)

Zigi 2011.10.11. 13:54:45

Az utolsó játéknap meccsei egy kivételével leköttettek. A Team Geist-Turul HC meccsről még nincs hír.

Bruno Salazar 2011.10.11. 15:50:17

@CreaPress: @Futó Lada: Ja, hogy még nincs vége? én már teljesen azt hittem... Ja most látom megint idehordott valamit a szél, karburátort lyukas kipufogót, 4 kereket...stb stb

Jövőre azért nevezzen mindenki mindenkivel szívesen játszanék.... még ezzel a szerencsétlen utolsó ellenfelemmel is!

2011.10.12. 08:02:20

Szerintem amint véget ér a hetedik, máris ki lehetne írni a nyolcadikat.
Drasztikus szabályváltoztatásokra aligha van szükség, a 3+1 is jól vizsgázott, még ha páran vétettek is ellene, de ők el is nyerték méltó büntetésüket.
Az indítás céldátumának megnevezhető a következő szezon 5., vagy 6. fordulója, ami 2011. december 3, vagy 10.
(Ezt a ujonckupa.fw.hu/Olaf_menetrend.xls
táblázatból lestem ki, erről csak azért nem írom, hogy qrwa jó, mert magam készítettem. Ha marad ez a Hattrick menetrendje, a 100. nemzetközi szezon végéig, 2032. december 27-ig látható, melyik napon mi történik a sorozatban.)
Tudom, hogy hülye vagyok, de csak alkalmazkodom a világhoz.
Szóval, kérem megfontolás tárgyává tenni a Labdabiztos 8 kiírását.

C_Brown · http://hattrickunited.com/egricsillagok 2011.10.12. 08:22:30

@CreaPress: Meglinkelhetnéd a blogodból is. Én most egy olyan táblázat elkészítésén dolgozok, amibe a LB kupák összecsapásait lehet vezetni csapatszinten, különféle statisztikai adatok kinyerése céljából.

2011.10.12. 08:45:58

@C_Brown: Mit linkeljek meg a blogomból? Olaf menetrendjét? Már gondolkodtam rajta...
Mihelyt megszületik az LB-8 kiírása, 2 órán belül felrakom.
De most offline újságírói munkám van, talán a helyosztó kezdetére visszaérek.

Futó Lada 2011.10.12. 08:55:13

A mai nap befejeződnek a 7. kiírás küzdelmei, és nem kétséges, hogy új bajnok neve kerül a serlegre. Nagy kérdés, hogy az utóbbi 2 alkalom tradícióihoz hasonlóan a déli harangszó lesz az aláfestő-zenéje a westernfilmekből honosított büntető-párbajnak, vagy hamarabb döntésre viszik a csapatok. (Előre jeleznénk, hogy amennyiben a Nincs Légiós Nincs Sírás nyer, akkor vagy csúszik a díjátadó, míg rágravírozzák a kupára a teljes nevet, vagy elfogadjuk hivatalos rövidítésként a NLNS -t :) )
Sérülésmentes jó meccset mindenkinek !

@Bruno Salazar: ..ez utóbbi mondat természetesen a kisdöntőben érdekelt ellenfélre is vonatkozik. Nagy etvasz nem lesz, gondolom mindketten 4-5-1-ben játéktördeléssel várjuk a szokásos pontrúgás-gólt, aztán ha nincs, akkor büntetők..vagy esetleg a címvédő bevet valami zseniális taktikai húzást.. :)

Futó Lada 2011.10.12. 09:52:42

Majdnem minden meccsen 1000 fölötti nézőszám van, ráadásul úgy hogy mindenhol borult időt jeleznek...nem semmi..

Futó Lada 2011.10.12. 09:56:53

A jó erőkből álló Somogyország csapatának magyar játékosai nem találtak oda kezdésig a pályára, így Aruta edző nem tudta őket pályára küldeni. § perc elteltével így máris 3 gólos SBTC előnyt könyvelhetünk el.

C_Brown · http://hattrickunited.com/egricsillagok 2011.10.12. 10:14:49

Nálunk süt a nap valóságosan és virtuálisan is:
A nyárias időjárás 1404 nézőt csalt ki a mutatós Eger Boyz Arena lelátóira.
Közben kaptunk egy piros lapot. Ezzel elég nagy előnyt kapott a Gruppo...

Futó Lada 2011.10.12. 10:54:16

A nap mondata a meccsriportokban : "Lucjan Klesta tovább szeretett volna játszani, de az edző másként döntött. "

Bastille- Murénák meccs, 46.percében írta ki a gép, egy Bastille csere kapcsán.. A Bastille edzője a lecserélt Lucjan Klesta...

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.10.12. 11:39:13

Neil Eisner nyilatkozata a mérkőzés után:
-Nagyon boldogok vagyunk, mert nehéz ellenfelet sikerült legyőznünk és bebizonyítani, hogy a döntőkben kiszopásban nem három a magyar igazság. Gratulálunk a kupasorozat valamennyi résztvevőjének, különösen mai ellenfelünknek, akik esetében biztos vagyok abban, hogy előbb-utóbb ők is elhódítják a serleget. Köszönjük a szervezők állhatatos munkáját. Most megyünk és leisszuk magunkat a sárga földig, aztán holnap, ha nem a detoxikálóban ébredünk, akkor megpróbálunk tető alá hozni egy superclásicót a Bastille LSE-vel, aki mindig is első számú kedvencünk marad.

Futó Lada 2011.10.12. 11:42:28

Új bajnokot köszöntünk, Lotus mester harmadik nekifutásra nem bízta a véletlenre a dolgot, és annyi gólt rúgott, hogy akár visszamenőleg is elég lenne az előző két döntőre is. De ilyen persze nincs, így viszont a 7. kiírás első helye, és a 8. kiírás kiemelési listájn az 1.es pozíció az övé. Ezúton is gratulálok !
A NLNS csapata , fennállásának - és jogelődjeit is ideszámítva - legjobb LB kupás helyezését érte el.

A kisdöntőben, egy rosszul beállított csere döntött a fölényben levő Salazar's javára, aki azonnal kihasználta a kínálkozó lehetőséget, és megszerezte a dobogó 3. fokát a címvédő előtt.

A Szoo József Emlékstadionban a Revenge csapata simán győzte le a legjobb újoncként végző Football Club Actors csapatát, míg Hanta csapata Botlábék ellen brusztolta ki, hogy ne legyen 8.

SBTC csapata szintén klubrekordnak számító 10. helyen végzett, miután Somogyország ellen,még a 3+1 szabály miatt 3 gólos fór is kevésnek bizonyult.

Az Elnök Kupát a Red Star csapata gyűjtötte be, miután a döntőnek is beillő meccsen legyűrte a kapusát vesztett NagyAti csapatát.

2011.10.12. 11:43:27

@Futó Lada: Sokra nem mentem vele, a színmagyar, ám harmatgyenge B-csapattól ennyit lehetett várni reálisan.

Hiába, az ötödik ligába jutás lehetőségét nem szabad kockáztatni, így is ez történelmünk legfényesebb LBK-szereplése.

Várhatom ma a 8. kiírást? :), /vagy XD/

C_Brown · http://hattrickunited.com/egricsillagok 2011.10.12. 12:20:06

@Futó Lada: szövegértelmezési gondom támadt! Ha a NLNS - Black Lotus a táblázat szerint 5-1 lett, akkor hány éves a kapitány és mennyi az első tiszt?

A mi meccsünkről: a kiállítás vitt mindent, mint a piros hetes.

2011.10.12. 12:24:02

Már a Labdabiztos Kupa emblémájával ellátott serleg képe is kint lesz a blogomon, egy óra múlva elérhető az erről szóló cikk.

Kiteszem majd ide a hivatkozást.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.10.12. 12:26:27

Kicsit <off>
Az FC Black Lotus managementje - méltányolva a több játéklehetőségre vágyó játékos kérését - átadólistára helyezte a csapat korábbi, hatodosztályú menetelésének egyik kulcsfiguráját, Andai Vazult. A 25 éves, magyar állampolgárságú csatár (id:258492213) jó gólszerzése mellett jó átadással és megfelelő szélsőjátékkal is rendelkezik, így középen vagy széleken játszó csapatba is be tud illeszkedni, ragyogó pontrúgásának köszönhetően pedig büntetőket is szívesen vállal. Véleményünk szerint hatodosztályú középcsapatok (vagy lejjebb) rajongóinak idényeken át sok örömteli pillanatot tudna szerezni, ráadásul igen sikeréhes. Részletek a klubházban megtekinthetők.
<on>

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2011.10.12. 12:37:02

Klesta Kapitányt kérdezzük, aki a pálya szélén vízet iszik, mivel egy félidőt vállalt a Murénák elleni rangadón!

-Tisztességgel helyt álltak, milyen a helyi csapvíz?
-Ahogy mentorom, Mészöly Kálmán mondaná: vasas!

-Meglepetéssel konstatáltuk a meccs elején a kezdőt...
-Ja én sem emlékeztem erre pontosan, tegnap berúgtunk, ahogy kell és ma még gyors félidei cseréket eszközöltünk. Így csak egy félidőt játszott a kis Mézga! Meg kell említsük a cserémet, Boga bát, aki kimenőt kért a helyi bridzs klub délelőtti Szabó család maratonjáról és még gólt is rúgott! Gratulálunk Murénáéknak, valamint a mérkőzés tudósító édesanyukájának is gratulálunk, mert szerinte Ibarguengoitia volt a leggyengébb, közben meg kivédte az ellenfelünk szemét is!
-Hogyan tovább?
-Hétvégén nyernünk kell a negyedik helyért a csoportban, megmondom őszintén, nem tűnik lehetetlennek. Egy hét múlva pedig a Stade-ba jön az Elbé Kupa idei győztese, lehet jönni, a belépő ingyenes, fellép Soltész Rezső a Robot Love albummal! Mellékeltünk képet a művész úrról! solteszrezso.hu/graf/0429_robot_love_front.jpg

És gratulálunk a győztesnek! Sírjanak, most még lehet, de egy hét múlva...

...ekkor Mr. Klesta elvesztette az eszméletét!

Kitsilatzi · http://leggitar.blog.hu/ 2011.10.12. 15:34:22

Gratulálok a Black Lotus csapatának!

Sajnos szélsőink ma nagyon gyengék voltak, és nem bírtunk Mesterházyval se, aki gyakorlatilag egymaga elvert minket. Ennek ellenére a menedzsment elégedett a szerepléssel, hiszen az A csapat a döntőt leszámítva gálázott az LB-kupán, a tarcsi pedig csont nélkül bennmaradt a bajnokságban. A következő szezonban a döntő a minimális cél, és megpróbáljuk a védelmet megerősíteni. Mondjuk már tényleg csak az LB miatt nézek fel hetente egyszer a HT-re, úgyhogy saját nevelés helyett inkább majd venni fogok néhány tehetséges magyar védőt.

A PPM-ben harmadik lettem az NBI-ben, de sajnos egy finn elpicsázott a BL-selejtezőn, az új meccsmotornál eddig a kiesés ellen kell küzdenem.

2011.10.12. 16:02:15

Folyamatosan írom, mert megint el kelll mennem.

2011.10.12. 18:23:29

Kész a mű, elérhető a blogon.

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2011.10.12. 18:39:44

Végre nem mi kaptunk ki hosszabbításban, bár már rendes játékidőben illett volna eldönteni az örökrangadót.

Ötleteim lennének, amolyan szuperkupa félére:
- a labdabiztos és az elnök kupa győztese között, vagy
- az utolsó két idény győztese között, vagy
- az aktuális győztes és az örökranglista első helyezettje között.

Esetleg ifiben is lehetne alkotni kis labdabiztost.

Bárki kihívását szívesen kiállok, akivel az idények során kevesebbet játszottam.

2011.10.12. 18:56:11

Amúgy tetszik maga a serleg, amit alkottam?

2011.10.12. 21:03:22

Vlekkert edző kemény bírálatot kapott a csapat hazatérése után a helyi sajtótól.
- Miután az LB-győztesnek a Bányász egy ötöst rúgott a csoportmeccsen, nem érzi-e úgy, hogy előbb erre a kupára kellett volna koncenrálni? Inkább ezt megnyerni, és csak a következő szezonban megcélozni a magasabb osztályt?
- Bármit mondok is, maguk úgyis kikezdenek - válaszolt a vezetőedző. - Nincs rosszabb annál, mint nem élni egy kínálkozó lehetőséggel. Nem tudjuk, kik kerülnek majd a VI.177-be, jobb innen most felmenni, és ezt a zsákbamacskát itthagyni a Mezőhékieknek.
- Az aranyszínű mez hozta meg az önbizalmát, mester? Vagy a mai 0-6 vette el az eszét?
- Nem ment el az eszem. Bízom segítőmben, Köő-Kemény Ivóban, hogy tökéletesen kivesézi ma az A-kerettel a Sárszerntmihályt. Még ha személyesen Olafot igazolják is le a szombati meccsre, akkor is megverjük őket. Ebben egyre biztosabb vagyok.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.10.12. 21:17:58

@CreaPress: Nekem nagyon tetszik. Köszi a posztot. :)

Bár messze nincs olyan statisztikai vénám, mint neked, a 4. kupa kapcsán már publikált mintára íme a 7. kiírás statisztikai adatai az FCBL szempontjából. Természetesen előfordult, hogy egy-egy játékos más poszton játszott, mint ahol szokott, de azokat az alkalmakat is az eredeti helyen gyűjtöttem egybe. A Salazar's elleni mérkőzésen a fejenként szétosztható mennyiség 120 perc volt, a tizenegyesek időtartamát nem vettem figyelembe.

dl.dropbox.com/u/5043157/Labdabiztos/7._Labdabiztos_Hattrick-kupa.xls

laca65 2011.10.13. 21:30:00

"Első bálozóként" vegyes, de a végén jó érzelmekkel, tapasztalatokal zártam ezt a kupát. Várom az újabb kiírást, (kb 3 hete Ziginek mást írtam ...) Egyébként, kezdőként nem igazán "kommenteltem", de van humorérzékem és érdekel az ilyan jellegű szórakozás. tisztelem a "NAGY CSAPATOKAT" az LB-ben, dehát ez egy JÓÓÓÓ játék.
A mielőbbi viszontlátásra az Eger Boyz minden alkalmazottja nevében. Laca 65
(Köszi a 3 főszervezőnek a sok munkát, viszlát/hall/chat)

Zigi 2011.10.14. 13:19:28

Pár eredményt utólag módosítottam. Úgy néztem, hogy az FC Actors is csak két magyarral állt fel, így ott 3-0 lett a Revenge-nek. Míg a Turul bár 2-1-re nyert, de mivel ők is csak 2 magyarral álltak fel, így 2-2 lett a meccs, így a szabályok értelmében a hosszabbítást is bukták (2-3). Ez már a második meccsük volt, amelyet bár 1 góllal megnyertek a pályán, de a 3+1-es szabály be nem tartása miatt végül is hosszabbításban elveszítettek.

Zigi 2011.10.14. 13:20:34

Előző kommentben a Turul helyett Team Geist értendő természetesen.:)

Zigi 2011.10.14. 13:29:07

Csak azért, hogy ebben a szezonban is legyen:

Eddig 1 csapatot hívtál ki
Hungary Palota FC (VI) helyszín: hazai pályán [Kupaszabályokkal] 2011-10-19 09:45

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2011.10.15. 00:36:01

@Zigi: legyen! köszönöm a kihívást. megpróbálok kiharcolni egy döntetlent, hogy ne rontsuk el a tökéletesen szimetrikus egymás elleni eredményeket

Zigi 2011.10.15. 13:29:44

Összes statisztika készen, lehet böngészni. Csak a szokásos: Somogyország fantasztikus mérleggel csak a középmezőnyben, Gruppo Hordó a legkevesebb kapott góllal a lista második felében. Jöhet a nyolcadik.

2011.10.16. 08:19:54

Megvan az ötödik liga, de ahogy elnézem, nemigen maradok bent. Bár annak idején a hatodra sem tartottam elég erősnek a csapatot, egy gyors VIII. és VII. ligás bajnoki cím után, mégis ez lett belőle.
Meg kell tanulnom taktikázni is - más választásom nincs.

2011.10.16. 08:22:36

@Zigi: Ha szerintetek sem igényel nagy módosítást a Versenykiírás, akkor felőlem már ma jöhet a nyolcadik előnevezésének kihirdetése.
Az egyre látogatottabb blogon azonnal lesz reklámja.

C_Brown · http://hattrickunited.com/egricsillagok 2011.10.16. 12:44:11

@CreaPress: Egy rendkívül fontos szabályt mindenképpen szeretnék érvényesíttetni a Versenykiírásban: az Egri Csillagok FC ellen kötelezően kapus nélkül kelljen kiállni.
Kérem t. Szervezőbizottságot, hogy fontolja meg a szabálymódosítás iránti kérelmemet. A kedvező döntésben bízva maradtam 10telettel.

K.m.f.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2011.10.16. 20:23:41

@CreaPress: A 3+1-es szabályt esetleg szigorítani lehetne 4+1-esre, mivel néhány, a szabályt be nem tartó csapat még így is sokgólos előnyre tud szert tenni szabálykövető ellenfelével szemben. Ha már egyszer a magyar focit szeretjük...

Futó Lada 2011.10.17. 09:19:56

@Bukott Rockzenész: Ez tervben van/volt, amikor a szabály kitalálásra került, akkor az volt a terv, hogy ha sikerül elfogadtatni, és üzembiztosan működik, akkor a tapasztalatok leszűrése után esetleg emeljük majd és a vége a 6+5 lenne eszer majd.

@C_Brown: Mindenféleképp megfontolás tárgyává tesszük a következő kiírás előtt, a többi módosító javaslattal együtt (pl. az "S"-el kezdődő és "alazar's" -al végződő nevű csapatok alapból 1 gól hátránnyal induljanak, mert Olaf úgyis ad nekik egy random gólt. )

Zigi 2011.10.17. 10:30:17

@Futó Lada: @végh hanta: Javasolnám, hogy bővítsük ki ötfősre a szervezőbizottságot. Ha jól emlékszem, akkor az első bővítésnél is öttagú lett az SZB, de azóta ketten kikoptak a játékból. Sajnos most kevesebb lett az időm nekem is, könnyen úgy alakulhat, hogy meccsnapokon semelyikünk nincs online, ne menjen ez a játék rovására.

Futó Lada 2011.10.17. 12:37:31

@Zigi: Az első bővítés a 3. kiírásban volt 2010.05.10-én került meghirdetésre,és 5 tagú lett, valóban. Akkor Te, Kraci és Díszbohóc kaptátok a legtöbb szavazatot a többiektől. A szavazást nem előzte meg az "önként jelentkezés" fázisa, így bárki bárkire szavazhatott.

Javaslat részemről elfogadva,bővítsünk - mert bár a szervező-bizottság szerepe továbbra is jelképes - nem rossz az,ha nem 4-en, hanem 5-en vagyunk.

Zigi 2011.10.17. 22:03:53

Az osztályozók kivételével véget ért a 31. magyar Hattrick bajnoki szezon, nézzük hogyan szerepeltek "idén" a 7. Labdabiztos Kupán részt vett csapatok.
E szezonban is, mint a legtöbben a legmagasabban jegyzett LB csapatok az ötödik ligában indulhattak. Három csapatunk is szerencsét próbálhatott ezen a szinten, mindhárman "elsőbálozóként",s csak a szombati osztályozók után derül ki, vajon megragad e közülük valamelyik az ötödik vonalban. Mindazonáltal a szombati meccsek eredményétől függetlenül elmondhatjuk, hogy mind az FC Black Lotus(V.193), mind a Salazar's(V.131) sikeresnek könyvelheti el a szezonját, hisz a bajnokságban és a Labdabiztos Kupában is derekasan helytállt mindkét gárda. Előbbi a kupagyőzelme mellett egy nagy csatában elért hatodik hellyel, míg utóbbi a "clssico"-n megszerzett kupabronzérme mellé gyűjtött 5. helyezéssel biztosította osztályozós helyét, ami újoncként nagyon szép helyezés az ötödosztályban. A harmadik csapatunk, amely ezen a szinten volt érdekelt a Gruppo Hordó(V.4) volt. Ők más taktikát választva próbáltak megragadni az ötödik ligában. Kezdettől fogva feladták a Labdabiztos Kupát, de ennek ellenére sem sikerült kivívniuk a bennmaradást, csak a 7. helyen végeztek, így egy év után visszaestek a hatodik vonalba.
Hogy biztosan ne maradjon az ötödosztály Labdabiztos csapat nélkül arról a két szezon után visszatérő cikoria(VI.364) és a hatodosztályban első ízben bajnoki címet szerző Salgótarjáni Bányász Torna Club(VI.177) gondoskodott. Ők kiváló eredménnyel nyerték saját csoportjukat, és osztályozó nélkül vívták ki a magasabb osztályú tagságot. Megteheti még ezt egy másik tarjáni csapat, a Pálfalva SC(VI.483) is, amely óriási harc után nyerte meg csoportját, és fennállása során először vehet részt osztályozó mérkőzésen. Jó idényt tudhat maga mögött a Revenge 2009(VI.70) is, hisz amellett, hogy igen szép teljesítménnyel ötödik helyezést ért el az LB Kupán, kevés híján megszerezte csoportja bajnoki címét is. A második hely ugyan nem ér osztályozót, mégis biztató a csapat jövőjére nézve. A Labdabiztos kupákon az alapszakaszt immár hagyományos módon ellazsáló Somogyország(VI.756) egy bajnoki bronzéremmel vigasztalhatja szurkolótáborát, amely medália kis szerencsével akár fényesebb színű is lehetett volna.
A Labdabiztos csapatok legnépesebb táborát a hatodik liga középmenyében végzett csapatok alkotják. Nyolc csapatunk végzett negyedik helyen ezen a szinten, de hogy micsoda különbség van két negyedik hely között, arról a KecsoSE(VI.1006) és a Football Club Actors(VI.52) szurkolói mesélhetnének. Míg az előbbi csapatnál egyértelmű csalódásként élhetik meg, hogy az LB kupa fiaskó mellett az ötödosztályba való visszajutásról is lemaradt a csapat, addig az utóbbi csapat háza táján igazán büszkék lehetnek az egyaránt újoncként elért bajnoki 4. és LB Kupa 6.helynek. Elégedettek lehetnek a vezetők a Bastille LSE(VI.345), a Palota FC(VI.419) valamint az Egri Csillagok FC(VI.703) játékosainak teljesítményével is. Mindhárom csapat újra a hatodik ligában szerepelhetett és meggyőző magabiztossággal biztosította helyét ott. Ráadásul a Kupában sem mehetett biztosra ellenük egy csapat sem. Szezonok óta nagyjából egy szinten mozog a Szopós Murénák FC(VI.101) és a Botláb BFC(VI.843) teljesítménye. Viszonylag jó szereplés a Kupában, közepes a bajnokságban. Ezúttal mindkét csapat a negyedik helyen zárt csoportjában, bár a Murénáknál ez két hely javítást jelent az előző szezonhoz képest. A nyolcadik klub, amely negyedik helyen végzett a hatodik osztályban a névváltoztatáson átesett Nincs Légiós Nincs Sírás FC(VI.71) volt. A korábban Agytröszt FC néven ötödosztályban is szereplő alakulat erőit bevallottan a Labdabiztos Kupára koncentrálta, ez a taktika aztán ki is fizetődött az ott elért ezüstéremmel.
Négy csapatunknak jutott ötödik helyezés a hatodosztályban. Közös bennük, hogy egyiküket sem fenyegette a kiesés réme a bajnokságban, ugyanakkor viszonylag gyengén szerepeltek a Kupában. Közülük a legjobb a Pebo FC(VI.13) lett, amely második hatodligás idényében maradt benn biztosan, és nem kell szégyenkezniük az LB Kupán elért 16. helyezés miatt sem. A Palóc Mentő Alapítvány(VI.506), a Turul HC(VI.668) és a Team Geist(VI.155) egymáshoz közel azonos eredményt ért el a Kupában és a bajnokságban egyaránt. Valószínűleg ki fogja verni a biztosítékot úgy a szurkolók, mind a klubvezetés körében a Ranagolidák(VI.1009) és a Mindig Jövőre FC(VI.993) csapatainak rendkívül gyenge bajnoki és kupaszereplése. A két klub a hagyományaihoz méltatlan kupaszereplést egy borzasztó bajnoki szezonnal "koronázta" meg, épphogy, az utolsó fordulókban biztosítva a bennmaradást jelentő hatodik helyezést. Nem lennénk meglepve, ha a tulajdonosi kör mindkét csapatnál változtatást eszközölne a szakmai stábban. Az viszont az LB Kupákat illetőleg örvendetes tény, hogy "idén" egyetlen csapatunknak sem kellett búcsút mondania a hatodik osztálynak. Talán amellett, hogy jó szórakozás mégiscsak van valamilyen haszna a Kupának a bajnoki szezonra nézvést is.
S most pedig jöjjön a Labdabiztos Kupa "sikersztorija", a hetedosztály. Mind a hat ebben a ligában induló LB csapat feljutást ünnepelhetett az idény végeztével. Négyen bajnoki címmel, két csapat pedig 100%-os mérleggel zárta a szezont. Az egyik hibátlan együttes a Red Star VGL(VII.687), amely egy öt idényen át tartó "liftezést" szakíthatna meg azzal, ha ezúttal sikerülne bennmaradnia a felsőbb osztályban. Szintén csak átszállójegyet váltott a hetedik vonalba a másik maximális pontszámot szerző gárda, a Szájfocisták FC(VII.384) is. Hasonlóság mutatkozik a másik két hetedosztályú bajnoki címet szerző csapat, a NagyAti'73 FC(VII.629) és az Újpest_Football_Club(VII.1023) között is. Mindkét klub menedzsere második Hattrick szezonjában érte el ezt a remek eredményt csapatával. Úgy tűnik, hogy jót tett a rendszeressé váló szerdai mérkőzés lekötés az Eger Boyz-nak(VII.417). A gárdának a feljutást jelentő második helyezést végig kézben tartva még arra is maradt ereje, hogy újoncként a mezőny első felében végezzen a Labdabiztos Kupán. Igazán szép teljesítmény volt. Mint ahogy szép teljesítmény volt a Vasas DH-é(VII.681) is, akik amellett, hogy egy 15. hely abszolválásával, szakítottak a Kupában az eddigi "boxzsák" szerepkörükkel, még ráadásként egy bajnoki ezüstéremmel a hatodik ligát is elérték az idény végére.
Zárásként összegezve tehát a Labdabiztos csapatok a magyarországi Hattrick 31. szezonjában a különböző bajnoki osztályokban 7 arany-, 3 ezüst-, és 1 bronzérmet, valamint 8 negyedik, 5 ötödik, 3 hatodik és 1 hetedik helyezést értek el. Az osztályozók előtti állás szerint 8 csapat jutott magasabb és csak 1 csapat esett ki alacsonyabb osztályba. Reméljük, hogy az előbbi szám még eggyel nőni fog, az utóbbi meg nem fog változni a szombati osztályozókat követően.
A szombat délután fél négykor kezdődő osztályozók programja:

FC Black Lotus - Csoki FC(VI.51/1.)
Salazar's - Kergetosz(VI.674/1.)
Homokiviper(V.127/6.) - Pálfalva SC

2011.10.17. 22:45:58

@Zigi: Ezt szépen összefoglaltad.

Grat!

Zigi 2011.10.21. 10:36:49

Most hívtad ki ezt a csapatot: .

Hungary Pálfalva SC (VI) helyszín: Pálfalvai Sporttelep [Kupaszabályokkal] 2011-10-26 09:45

Bruno Salazar 2011.10.22. 15:46:10

FC Black Lotus - Csoki FC(VI.51/1.)
Salazar's - Kergetosz(VI.674/1.)
Homokiviper(V.127/6.) - Pálfalva SC

15 perc Lotus Mester nem bizta a véletlenre 2:0 neki.... A többi gólnélkül

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.10.22. 15:56:59

@Bruno Salazar: Most már nálatok is 1-0, az enyéimnek meg úgy tűnik sürgős, hogy mihamarabb lezárják. Remélem, nem arról van szó, hogy a második félidőre hasmenést kap a fél csapat. :)

Bruno Salazar 2011.10.22. 16:28:54

@Black Lotus: Én barcázok 83% és megy a cicázás a félpályám... meg persze a szokásos rögzített szituációs gólunkat is meglőttük! Pálfalva sajnos elúszni látszik pedig a statok alapján rá fogadtam volna...

Bruno Salazar 2011.10.22. 17:19:32

trololo tizikre hozta Páléfalva hajrá hajrá!

Zigi 2011.10.23. 18:18:22

A három osztályozó eredménye:

FC Black Lotus - Csoki FC 5-0
Salazar's - Kergetosz 3-0
Homokiviper - Pálfalva SC 3-2 hosszabbítás után

2011.10.23. 20:53:19

Kár, hogy a Pálfalva nem tudott feljönni az ötödbe, a következő szezonban talán összejön.

hatarsorompo 2011.10.26. 19:21:44

@Zigi: Ki volt az egyetlen kieső? Vagy csak én vagyok felületes olvasó?

Futó Lada 2011.10.26. 20:25:09

@hatarsorompo: "de ennek ellenére sem sikerült kivívniuk a bennmaradást, csak a 7. helyen végeztek, így egy év után visszaestek a hatodik vonalba." .. első bekezdés vége... :)

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.10.27. 14:30:25

Osztályozó, kupagyőzelem és búcsú. Neil Eisner mai nyilatkozata a Lotus Times hasábjain.

- Hogyan értékeled a szezont?
- Nagyon nehéz idényen vagyunk túl. A bajnokságban a fennállása során először nem a dobogóért, hanem a kiesés elkerüléséért harcolt a csapat, amelyhez idegileg is szoktatni kellett magunkat. A Magyar Kupában viszont újra sikerült hozni a bravúros, öt fordulós szereplést, az LB-kupában pedig a harmadik döntőnk alkalmával már behúztuk az első trófeát.
- Tíz forduló után nyolc ponttal állt a csapat a tabellán, sokan akkor egy üres zsemlét sem adtak volna a bentmaradásért.
- Nem titok, az öltözőben a mi agyunkban is átfutott ugyanez. A játékosoknak hatalmas lelki terhet jelentett, hogy többször is az első vagy a második félidő utolsó percében kaptunk több gólt, az én helyzetemet pedig súlyosbította, hogy a feleségem és a gyerekek az idény közben hazamentek Kanadába, mivel Janet megörökölte édesapjától a husky farmot Alberta északi részén.
- Mi volt a mélypont a szezon folyamán?
- A mélypontot az LB-kupa és azon belül a salgótarjáni mérkőzés hozta el. A csapat fennállása alatt másodszor fordult elő, hogy felnőtt meccsen öt gólt kaptunk, de az első alkalommal legalább mi is rúgtunk négyet. Sajnos ezúttal nem sikerült úgy függetleníteniük magukat a fiúknak a helyi közönség által teremtett hangulattól, mint az előző kiírásban.
- Ez alatt gondolom Cibakházy Eufrozina Cipriána bekiabálásaira gondolsz?
- Igen, a hölgy folyamatosan dehonesztáló megjegyzéseket tett főleg Mesterházyra, de az egész csapatra is. Természetesen ezzel együtt nem haragudtunk rá, egyrészt nyilván a saját csapatának kívánt előnyös pozíciót teremteni, másrészt van den Vlekkert kollégámtól tudom, hogy Cipriána szabadidejében, ha éppen nem a stadion környékén időzik, akkor szívesen szed gombát a közeli erdőben, mi pedig úgy vagyunk vele, hogy aki gombászni jár, az rossz ember nem lehet.
- Mire gondoltál a salgótarjáni mérkőzés után?
- Először is arra, hogy innen szép nyerni. Másodszor összeültünk a managerrel, a szakmai stábbal és a csapatot képviselő Lennart Matssonnal és egyenként végigbeszéltük a játékosok helyzetét. Végül arra jutottunk, hogy a szezon hátralévő részét 18 kerettaggal csináljuk meg, a többieket mentesítettük az edzéslátogatás alól. Kidolgoztunk továbbá egy olyan stratégiát, amelynek lényege, hogy az ellenfeleket saját taktikai fegyverük alkalmazásával próbáltuk meglepni. Ez be is jött, a bajnokságban az utolsó forduló előtt már elkerültük az egyenes ági kiesést, az LB-ben a cikoriát támadófutballal, a Salazar’s-t pontrúgásokkal, a döntőben az NLNS-t a szélsőjátéka megfojtásával vertük meg.
- Milyennek érzed most a csapat helyzetét?
- A sikeres osztályozó után folytatódott a keret átalakítása. A vevőkkel még tárgyaló Barbarát is ideértve nyolc játékos távozik, egy pedig visszavonult, a helyükre öten érkeztek. Jelen állás szerint a következő idény elején a vezetőedzői teendőket is átvevő Lennarttal együtt huszonhárom fős keret került kialakításra. Az új gárda elsősorban az A-csapatot tekintve egy kicsit erősödött, így jogos elvárás lehet, hogy a csapat újra kiharcolja a bentmaradást, ezúttal talán már osztályozó nélkül.
- Mi a helyzet az LB-kupával?
- Az LB-kupával kapcsolatosan új helyzet áll elő, Lennartnak egyrészt fel kell építenie az ott induló csapatot, másrészt hosszú idő óta először nem fogunk az esélyesek közé számítani. Azért sem, mert az LB olyan, mint a BL, a címvédés eddig sem sikerült egy csapatnak sem, illetve azért sem, mert páros kiírás következik, ahol egyértelmű a favorit kiléte. A fogadóirodák maximum 1,05-ös szorzót hajlandók adni a KecsoSE sikeréért, a Lotusnak tehát az lehet a célja, hogy az újjáépített csapattal simán bejusson a legjobb nyolc közé.
- Végezetül a személyeddel kapcsolatosan: mikor dőlt el véglegesen a távozásod?
- A szezon közepe táján tudtam, hogy a lejáró szerződésemet nem fogom meghosszabbítani. Idegileg nagyon felőrölt egyrészt a szezon, másrészt a család távolléte és azt sem szerettem volna, hogy egy következő, esetleg kevésbé sikeres szezon után a szurkolók kiabáljanak le a padról. Szerencsére az osztályozón meggyőző teljesítménnyel sikerült kiharcolni a bentmaradást, Lennart pedig rendkívül motivált, fiatal edző, így minden adott ahhoz, hogy továbbra is jöjjenek az eredmények.
- Négy idényt töltöttél edzőként a klubnál, ez alatt nyertetek heted- és hatodosztályú bajnokságot, az LB-kupában háromszor kerültetek döntőbe, amit egyszer meg is nyertetek. Elmondható, hogy munkásságod része lett az FCBL történetének, ráadásul a hazánkban megfordult kanadai szakemberek közül csak Pat Cortinának jöttek össze ilyen sikerek, de az egy másik sportág.
- Rendkívüli mértékben a szívemhez nőtt, nemcsak a klub, hanem az ország is. Természetesen a csapattól nem szakadok el véglegesen, már csak azért sem, mert beválasztottak a Hírességek Csarnokába is. A továbbiakban formailag PR-managerként, gyakorlatilag a klub honlapjának angol nyelvű szekcióját fogom építeni, de már otthonról, Janet farmjáról. Természetesen a rengeteg husky mellett a csapatot is figyelemmel kísérem a továbbiakban is, a meccseket is nézni fogom, maximum annyi változik majd, hogy a fülemben a környékbeli erdőből érkező zajok csengenek majd, nem pedig a Salazar’s szaktanácsadója, ahogy tőlem pár lépésnyire, a másik technikai zónában azt mormogja maga elé, hogy: „Pontrúgás…”

Az FC Black Lotus a távozó vezetőedző pótlását a hagyományokhoz híven házon belülről oldja meg: a vezetőedzői posztra a csapat középpályását, Lennart Matsson-t nevezte ki a management, aki 2+2 idényre szóló megállapodást írt alá.

2011.10.29. 21:34:21

@Black Lotus: Innen, Rióból, a Copacabanáról nagyon sajnálom, hogy a csapat edzője miattunk és Eufrozina/Cipriána miatt ily mély válságot élt át, de a huskyk arról híresek, hogy beleugatják az emberbe a lelki békét.
Holnap sajnos, fel kell ülnünk a szponzorok által biztosított A380-as Airbusra, és vissza kell repülnünk Magyarországra, hogy nemes küzdelemben megpróbáljuk legyűrni a Szeged Torna Club kitűnő erőkből álló egyletét.
Talán sikerül, és akkor november 9-én a csapat történetének 150. mérkőzése nem barátságos meccs lesz, hanem egy második körös összecsapás a Magyar Kupában.
Mi megtartjuk Vlekkert mestert, mert jó/jó edzőként 7 szezonra kapott megbízást, és már a második bajnoki évadja végén felvitte a csapatot az ötödik ligába. S tette mindezt úgy, hogy közben még a fél csapat is kicserélődött, mert augusztus huszadika alkalmából minden légióstól megszabadultunk. Neki egyébként nem véletlenül Tamas a vezetékneve, a Tamás keresztnevű ükapja vándorolt ki a 29/33-as gazdasági világválság idején Hollandiába, virágokat termeszteni. Már most helye lenne a Hírességek Csarnokában, de még négy kemény szezon áll előtte, különben is csak tíz nap múlva lesz 40 éves.

Bruno Salazar 2011.10.31. 16:31:04

@CreaPress: Megtisztelő, hogy felvennéd a nevemet igaz körülbelül csak arra az 5 percre amíg máglyára vetnek, de Ladából leengedett olajat öntök a tűzre ha pont én maradnék ki a 20 csapatból...

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.10.31. 17:18:27

@Bruno Salazar: Igen, ez nekem is szemet ütött, hogy az idei kiírás nyolc csapata közül ki és milyen szempont szerint választja ki azt a nyolcat, akinek mennie kell. Ráadásul CreaPress korábban jelezte, hogy a blogja miatt van érdeklődés a kupa iránt és nekem is jönne egy volt hatodos csoporttársam, nyilván ezeknek az embereknek rövid úton azt kellene mondani, hogy sajnáljuk fiúk, de az ajtók bezáródtak.

A véletlen régióelőny kizárása is fincsinek hangzik, de amíg az SZB nem jelzi az álláspontját a dologról, addig betudom az ötletet annak, hogy CreaPress manager kollága és stábja a kelleténél kicsivel több caipirinhát fogyasztott az Airbus fedélzetén. :)

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.10.31. 17:19:35

"idei kiírás nyolc csapata" = előző kiírás huszonnyolc csapata. a jelek szerint nekem is kezd megártani valami.

Bruno Salazar 2011.10.31. 20:47:01

@CreaPress: lehetne mindjárt egy eLBé premier league meg másodosztály nem? Maradjunk csak a kupánál amondó vagyok!

Futó Lada 2011.10.31. 21:40:26

@CreaPress: @Black Lotus: @Bruno Salazar: .. nos az ötlet már felvetődött anno, mégpedig rögtön a második kiírás alkalmával. Akkor is beszéltünk róla, hogy lehet bármilyen lebonyolítás, akár 4 kör oda-vissza alapon, mert az excel-tábla mindent kibír, és akkor lesznek meccsek amikor ráérnek a csapatok ( 24 csapat volt akkor ), de lezártuk ezt az utat akkor, mondván, hogy egy HT szezon legyen egy kupa-szezon.
Így néhány kiírás tapasztalatával később már biztos vagyok benne, hogy akkor jól döntöttünk, mégpedig a következők miatt :

- Majdnem minden kiírásban voltak menet közben kimaradók (technikai okok miatt, személyes problémák miatt,ráuntak, nem ezt várták...tökmindegy jelen esetben) és néha emiatt borult a sorsolás. Ezt nem tudjuk kiküszöbölni semmilyen formában, és adott esetben több 10 fordulót kell csonka létszámmal játszani
- Új csapatok. Eddig 45 csapat tisztelte meg a kupát jelentkezésével. Senkinek a nevezését nem utasítottuk el eddig - erre roppant büszke a SZB, ezt bátran mondhatom - inkább a lebonyolítást igazítottuk a létszámhoz. Nem feltétlen szerencsés plusz egy teljes szezonon át váratni egy csapatot sem ha szeretne részt venni.
- Maximált létszám. Szerencsére mostanra konstans a 24-30 közötti nevezés, és igen kis számú a cserélődés. Van egy egyre bővülő "mag" akik rendszeresen szerepelnek,egyre többen mondhatják el, hogy sokadik fellépésükre készülnek az LB szériákban és mindig van 3-4 új csapat, akik "sötét lóként" biztosítják a kupában a kiszámíthatatlanságot. Ha bárki nevezését elutasítanánk emiatt, és akár 2 szezont kellene várnia, hogy újra nevezhessen.. talán maga a kupa szellemisége veszne ezzel oda.

Továbbra is maradna az 1 HT szezon - 1 LB kiírás ütemterv, és a MK utáni 9-11 hétben kerülne sor a kupára. A lebonyolítás továbbra is a résztvevők létszámának függvényében alakul, de mindenképpen lesz kiemelés,csoportkör, rájátszás és végül helyosztó.

A régiókat az előző kiirásig nem nagyon figyeltük - értsd : semennyire :) - de a következőnél lehetőség szerint majd megpróbáljuk. A döntő biztosan nem az egri régióban lesz. :)

A többszezonos LB-t esetleg az ifiknél lehetne bevezetni, LB Junior kupára már érkezett felvetés, ott a bajnokikon garantáltan van ellenfél, nem lehet szezon közben kiesni, a 3+1 szabály biztosítva van, nincs gond az MK-val és a bajnokival. Nyilván csak az indulhat akinek van ifi-akadémiája, de ott megvan a lehetőség ennek a megvalósítására.

Bruno Salazar 2011.11.01. 11:31:53

@CreaPress: már rotyog a gulyás... ifiliga érdekel...

Zigi 2011.11.01. 16:40:23

Ifiliga engem is érdekel, kilépek a mostani bajnokságból, ha belátható időn belül lesz valami.

C_Brown · http://hattrickunited.com/egricsillagok 2011.11.01. 20:58:52

@Zigi: Ha a belátható idő még belefér a 6 fordulóba, akkor én is csatlakoznék abba a' zIfiligába.

C_Brown · http://hattrickunited.com/egricsillagok 2011.11.01. 21:00:49

@C_Brown: ... ja... 6 forduló van még nálunk hátra...

Paradicsom Sal 2011.11.02. 11:08:19

mikortól lesz előnevezés? két ismerősöm is csatlakozna! :)

Zigi 2011.11.02. 11:53:14

@Paradicsom Sal: Épp délelőtt váltott e-mailt az SZB, délutánra kinn lesz az űrlap.:)
süti beállítások módosítása