HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Az esélytelenek nyugalmával - válogatott beharangozó

2017.08.30. 23:58 Futó Lada

Nehéz az amatőr bloggerek élete. Hiába a tökéletes terv, hogy márpediglen csütörtök este nekiáll a beharangozó megírásának, háttérben a Junosztyon a Viid bemasírozik az Európa Ligába, és a meccs végén már csak a dupla ünneplés marad, egyfelől a magyar csapat sikere végett, másfelől a jól végzett munka miatt. Erre mit ad ég : mire a poszt címét beírom, már kettő van közte - nem ide. Egy vérprofi innen is hozta volna a minimumot, ezzel szemben viszont elmaradt a beharangozó, ezúton is elnézést mindenkitől emiatt. ( Ígérem idén már nem tervezek beharangozót Vidi EL-meccs időpontjára). Kárpótlásul a kapufa után dióhéjban összefoglaljuk a fordulót, és rátérünk mai fő témánkra, a válogatott meccsekre.

Az összefoglaló

A hétvége rangadóján a Fradi olyan rosszul játszott, hogy az már nem csak a csapat szurkolóinál verte ki a biztosítékot, hanem a Pancho Aréna trafóházában is. Szűk egy órán át dolgoztak megfeszített erőkkel a jó munkásemberek, de nem akaródzott meglenni a hibának ( - Nézd Sanyi, itt még ráz a kábel, ott már nem. Nem értem vazze) Szerencsére előző nap lagzi volt nem messze, és a zenészek még nem vitték el az erősítő kábeleit, így a szomszédos nádfedeles házból egy lengő-hosszabbítóval megoldották a világítást, és a steklámpák fényénél a Vidi kozmetikázta a hétközi betlit, és 3-1 re verte a Fradit.
Az újpesti szurkolók 2 zárt kapus meccs között Balmazújvárosban csodálhatták meg kedvenceiket ( heti bünti 200 eFt), viszont a múlt heti zártkapus hazaira is kaptak büntetést, mert az újpesti temetőből áthallatszott az öreg fülesbagoly huhogása, mikor a diósgyőri szinesbőrű játékosok labdához értek. Idegenben jól ment, 1-0 -ra legázolták a hazaiakat.
A folytatásos Hemingway-regény heti fejezete kész Trónok harca volt a Herc(z)eg által instruált Loki legyőzte a Gróf vezette Honvédokat, így Eppel a vereséggel (1-3)a Honvéd lépéshátrányba került a tévégyáriakkal szemben.
A Hali mindent elkövet, hogy minél előbb beköltözhessen az új stadionjába. "Szevasz Pinyő, adj egy ötöst!" - köszöntötte Mészöly mester az ellenfél edzőjét, aki természetesen nem tudott nemet mondani. A Hali csapatát most már a biosz-szertárban is mutogathatják, úgy kitömték őket (1-5), Mészöly Géza pedig a Fishing and Hunting csatornán vállalhat narrátori állást, ha azt szeretné, hogy továbbra is legyen hal-adás a mindennapjaiban, mert hét elején felmentették ad edzések látogatása alól.
A Vasas átbirkózta magát a Paksiakon (3-1) , míg a borsodi megyei rangadón - Debrecenben - a "hazai" DVTK egy horror meccsen egy last minute penalty-val mattolta a matyókat (2-1).

Jöjjön a válogatott

ELhárult a zavar, most már nem kell aggódni a továbbjutás miatt, meg számolgatni a pontokat, hiszen Andorrában gyakorlatilag bebiztosította a válogatott, hogy jövő nyáron ne Novoszibirszkben kelljen cidrizni az Egyiptom elleni VB meccsen, hanem otthon, kényelmesen, fotelból lehessen szurkolni. Ilyenkor szokott jönni a "mi már a következő EB-selejtezőre építjük a csapatot" formula. Most a Lettek ellen kimondottan győzni kellene, hogy valamit kozmetikázzunk az eredményen, míg a Cöröhét bűvöletében levő luzitánok ellen annyira nem vagyunk esélyesek, hogy szinte akár játszhatnánk is nyugodtan.

A teher tehát nem fogja agyonnyomni a csapatot, és a sok sérült miatt bátran lehet kísérletezni.


A lett labdarúgás méltán híres évtizedeiből hirtelen nehéz lenne több játékost felsorolni, talán Verspakovskis neve lehet ismerős még az előző évtized elejéről, ő volt az aki futó barátságban volt a magyar válogatott Dragóner-Juhár nevével fémjelzett védelmével. Mármint Verspakovskis futott, és barátságosan veregette meg a mieink vállát mikor a gólja után visszafele ballagott, ekkor (2004-ben) jutottak ki a lettek végre egy felnőtt nemzetközi labdarúgó torna döntőjére. A jelenlegi FIFA-ranglistán a mi 56.helyünkhöz képest, ők a 131. helyen állnak, kicsit tehát hátrébb mint mi, sőt 2 hellyel hátrébb vannak Andorránál is. Most velünk együtt már ők is nekiállhattak a következő EB selejtezőre megtalálni a csapatot, lássuk a mieink hol tartanak:

Storck kapitánynak eddig bejöttek azok a húzásai, hogy fiatalokat bátran beválogatott,- akár úgy is, hogy klubcsapatukban nem játszottak rendszeresen - hiszen Nagy, Kleinheisler és Bese sem volt eddig rossz választás, azonban a tavaly novemberi svédek elleni meccs óta kicsit elszaladt a ló, és meccsenként 2-3 újonc azért kicsit soknak tűnik, és szinte biztosan nincs ekkora minőségi felhozatal a hazai fociban. Jó ötlet a bővebb keretbe fiatalokat is bevonni, hogy együtt készülhessenek a válogatott magját képező kerettel, de kicsit túlzás azért NB2-es kispadról válogatni be hátvédeket úgy, hogy a csapat többi posztján levők is meccshiánnyal küzdenek. Most talán kicsit kezd visszaállni az EB előtti állapot, tehát van egy magja a csapatnak, és aköré megy az építkezés.

A kapus posztja az szinte egyértelmű, ott Király-korszak után Gulácsi tűnik egyeduralkodónak. Állandó szakértőnk Lapaj biztosra állítja, hogy Gulácsi 4 kockacukorral issza a kávét, tej és kávé nélkül, mivel lipcsében játszik, így ő a csapatban most a lipcsei. ( Elhatárolódunk a kijelentéstől, minden tekintetben )
A védelem esetében is eléggé szűkül a lehetőség, Botka és Vinicius sérült, Lang megsincs hívva, Tóth már nem a PAFC játékosa, (akkor meg minek hívnák meg) , így a két szélén Bese és Korhut, középen pedig Guzmics-Kádár tandem tűnik a legvalószínűbb választásnak.
Középpályán Kleinheisler és Gera egyaránt sérült. Előbbi egy "Asztana Vista baby" fordulattal búcsút intett az Üllői útnak, de a szíve csücske azért zöld-fehér maradt, ez látszott a Celtic elleni play-off meccsen. Utóbbi játékos beválogatása azért meglepő, mert klubcsapatában sem játszik hetek óta, de kiderült, hogy neki a rutinjára van szükség ezúttal. Nagy Ádám helye tűnik biztosnak, mellette a másik védekező középpályás talán Elek lehet, vagy Pátkai. Inkább Elek a valószínű. Egy sorral előrébb Dzsudzsák helye megint csak biztosnak tűnik, a másik két támadó középpályás posztjára talán Stieber és Nagy Dániel az esélyes, bár a jobb oldali szélső posztra erős túlkínálat van. 
Csatár egyértelműen Szalai, két csatárra csak akkor állunk át, ha felidőben mennek a baltiak (ekkor jöhet a pályára a meccshiányban levő - többnyire csereként szóhoz jutó - Böde, vagy szintén a Fradiból a mostanában nem nagyon villogó Priskin.

Várható teljesítmény :
Egyelőre csak a Lettek elleni meccsel érdemes foglalkozni, hiszen a dupla meccsek sajátossága, hogy az első meccs eredménye nagyban befolyásolja a másodikon látható produktumot.
Szögezzük le : hazai pályán ezt a Lett csapatot mindenképp le kell győzni, minden más eredmény egész egyszerűen elfogadhatatlan. Az andorrai terített betli után, ha most sem nyer a csapat, akkor Herr Storck még elviheti esetleg a portugálok elleni meccset ( ahol a pontszerzés is csodával határos lenne) , és az októberi utsó két fordulóra már új kapitánnyal lehetne próbálkozni.

Igen, lehet mondani, hogy ezzel akkor most a győzelmi kénszer miatt nagy teher került a játékosokra, és hazai közönség előtt ez görcsössé teheti őket, az ellenfél meg az esélytelenek nyugalmával játszhat, és ez mindenképp nekik kedvez. Lehet mondani, de akkor mondjuk majd ugyanezt a Portugálok ellen is, csak akkor a mi javunkra. Persze, szeretem a "a labda gömbölyű, ettől szép a futball, hogy az esélytelenebb is nyerhet"  nyilatkozatokat, de fel kell vállalni végre, hogy ez egy válogatott, akik azért vannak elvileg a csapatban, mert labdarúgó-tudásuk, és emberi tulajdonságaik alapján a legalkalmasabban arra, hogy egy országot képviseljenek (mármint a kapitány döntése alapján). Nyilván nem becsülném le az ellenfelet, de ha egy csapat valamennyire is ad a hitelessége, akkor le kell hogy győzzön egy nálánál kisebb játékerőt képviselő csapatot.

Tippverseny :
Mivel EL-BL-EB/VB selejtezőket felölelő "Játék határok nélkül" sorozatunk egy ideje szünetel, ezért külön tippverseny nem lenne a válogatott meccsekre, viszont ettől függetlenül lehet tippelni magáért a játékért.
A listába belekerül a portugálok elleni meccs is, és még 3 utánpótlás-válogatott meccs is, a szabadkai U19-es Vilotic torna, valamint az U21-nek egy idegenbeli felkészülési- és egy gyirmóti EB-selejtező meccse

Egyszerűsített tippszelvény:

Magyarország - Lettország

Izrael U19 - Magyarország U19

Németország U21 - Magyarország U21

Magyarország - Portugália

Magyarország U21 - Málta U21

36 komment

Címkék: összefoglaló beharangozó válogatott bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr3512791724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2017.08.31. 09:28:23

Ladabazmeg, ebben annyi aranyköpés van, mint egy vajda(sági) esküvőn.

Magyarország - Lettország 1:2
Storck úr a meccs után úgy csinál, mint egy Storch.

Izrael U19 - Magyarország U19 2:1
Soros.

Németország U21 - Magyarország U21 6:0
Pár huzamos.

Magyarország - Portugália 1:5
Mb. edző Csábi Józsi.

Magyarország U21 - Málta U21 2:3
Mert az utánpótlás rendben van.

christvhu 2017.08.31. 12:20:44

Magyarország - Lettország 3-1

Izrael U19 - Magyarország U19 1-1

Németország U21 - Magyarország U21 4-1

Magyarország - Portugália 1-3

Magyarország U21 - Málta U21 4-0

szövet 2017.08.31. 19:17:41

Magyarország–Lettország 2:1
1:0-nál kapcsolják a Duna TV-t.

Izrael U19 – Magyarország U19 2:1
A 88. percben még vezetünk.

Németország U21 – Magyarország U21 3:1
A magyar kiMaradó..., na

Magyarország–Portugália 2:3
Újabb kegyvesztettek... Felkészül: Zsótér, Mervó és Kalmár.

Magyarország U21 – Málta U21 2:1

Stefan Derrick 2017.09.04. 09:15:38

Magyarország U21 - Málta U21 2-1

fulmerz 2017.09.07. 10:07:48

Kicsit elore tippelek, majd vegyetek figyelembe a szamvetesnel :)

Ferencváros–Vasas 2-1
DVSC–DVTK 1-1
Mezőkövesd–Balmazújváros 0-0
Újpest–Puskás Akadémia 2-1
Videoton–Haladás 3-0
Paks–Budapest Honvéd 0-2

godot 2017.09.08. 17:21:20

Ferencváros–Vasas 2-1
DVSC–DVTK 1-1
Mezőkövesd–Balmazújváros 1-0
Újpest–Felcsút 2-1
Videoton–Haladás 2-0
Paks–Budapest Honvéd 2-1

Koori 2017.09.09. 08:47:40

lehet hogy igy benne leszek a top 3 ban ezen a heten...?...?
Ferencváros–Vasas 1-1
DVSC–DVTK 2-0
Mezőkövesd–Balmazújváros 3-1
Újpest–Felcsút 0-1
Videoton–Haladás 2-0
Paks–Budapest Honvéd 1-1

babvik 2017.09.09. 10:23:50

Ferencváros–Vasas 2-1
DVSC–DVTK 2-1
Mezőkövesd–Balmazújváros 2-1
Újpest–Felcsút 1-1
Videoton–Haladás 2-0
Paks–Budapest Honvéd 1-1

Dr. Ötker kollégám tippjei:
Ferencváros–Vasas 2-2
DVSC–DVTK 3-1
Mezőkövesd–Balmazújváros 1-0
Újpest–Felcsút 2-1
Videoton–Haladás 4-1
Paks–Budapest Honvéd 0-0

szövet 2017.09.09. 10:57:08

Innentől ivószünet nélkül, mert tele van műanyagrészecskékkel.

FTC–Vasas 2:2
Fő(városi )rangadó, néhány randa gól. A dobozban: László Csaba! A lelátó "újra játszás"-t követel, de az új védő még tiltott. "Fel kell venni a bukósisakot, és át kell vészelni ezt a helyzetet" – Doll, aug. 27. és/vagy Priskin, szept. 3.

DVSC–DVTK 2:1
Hangulatos keleti rangadó, a vendégek idegenben is (harmadik) otthon(ukban).

Mezőkövesd–Balmazújváros 2:2
"Hangulatos" keleti rangadó. Hááát, nem ajándék. – JézuSKA. Haris ma is elfárad.

Újpest–PAFC 2:2
Tévés, zártkapus, szikrázó összecsapás ismerős arcokkal. Gólszerzők: Tischler, Heris, Balogh, Gundel.
Sallai távozott, így ő "biztos" nem lesz "elosztó", de Paks 1,2 után jöhet Felcsút, x.

Videoton–Haladás 2:1
Halmosi-Pacsi: Simon Ádám nélkül. Vasárnapra kész az új atomreaktor (l. fent: Felcsút x), de Nikolic a múlttal nem foglalkozik, végképp eltörli (Európa kiadó, jövőre Inter – vagy Budafok).

Paks–Honvéd 1:1
A hazaiak egyre jobbak, szerda este a harmadik harmadot már hozták...

fran7 2017.09.09. 11:03:04

Ferencváros–Vasas 1-3
DVSC–DVTK 2-2
Mezőkövesd–Balmazújváros 2-1
Újpest–Felcsút 3-1
Videoton–Haladás 5-0
Paks–Budapest Honvéd 1-3

NagyHali 2017.09.09. 11:15:18

FTC-Vasas 1-1
DVSC-DVTK 2-1
Mezőkövesd-Balmazújváros 2-0
Újpest-Felcsút 1-1
Videoton-Haladás 3-0
Paks-Honvéd 2-2

Sir Galád 2017.09.09. 14:32:41

FTC-Vasas 2-0
DVSC-DVTK 3-0
Mezőkövesd-Balmazújváros 1-1
Újpest-Felcsút 2-0
Videoton-Haladás 3-0
Paks-Honvéd 1-2

blive6 2017.09.09. 14:54:12

FTC-Vasas 1-1
DVSC-DVTK 2-2
Mezőkövesd-Balmazújváros 1-0
Újpest-Felcsút 2-1
Videoton-Haladás 3-0
Paks-Honvéd 1-1

christvhu 2017.09.09. 15:27:30

Ferencváros–Vasas 1-2
DVSC–DVTK 3-1
Mezőkövesd–Balmazújváros 1-1
Újpest–Felcsút 3-1
Videoton–Haladás 4-1
Paks–Budapest Honvéd 0-2

név szerint Galván Tivadar 2017.09.09. 17:31:45

Ferencváros–Vasas 2-1
DVSC–DVTK 3-1
Mezőkövesd–Balmazújváros 2-1
Újpest–Felcsút 2-2
Videoton–Haladás 4-1
Paks–Budapest Honvéd 1-1

na73: bocsi, de még hiányolok 2 pontot a Paks- Videotonért (a felcserélt párosítást az előző fordulós tippemnél javítottam...)

slowmotion 2017.09.10. 14:06:31

Ferencváros–Vasas x:x
DVSC–DVTK x:x
Mezőkövesd–Balmazújváros x:x
Újpest–Felcsút x:x
Videoton–Haladás 4:0
Paks–Budapest Honvéd 1:2

na73 2017.09.11. 14:58:10

Akkor itt, ha már saját helye nem volt... :)

Tippjáték 8. forduló:
1. szövet, név szerint Galván Tivadar 12-12p, 3, Koori 11p

Összesített helyezés a 8. forduló után
1. név szerint Galván Tivadar 74p, 2, NagyHali 72p, 3. szövet 67p

TOTO 8. forduló:
1. szövet, név szerint Galván Tivadar, Koori, babvik, Sir Galád 4-4t

Összesített helyezés a 8. forduló után
1. NagyHali, szövet, név szerint Galván Tivadar 23-23t

Az új excel az alábbi linken
data.hu/dir/wft5534f9s424100

fulmerz 2017.09.15. 12:34:41

Vasas–Videoton 1-1
Puskás Akadémia–Mezőkövesd 1-1
Balmazújváros–DVSC 0-2
DVTK–Paks 1-0
Haladás–Újpest 0-1
Honvéd–FTC 1-1

név szerint Galván Tivadar 2017.09.15. 14:19:28

Vasas–Videoton 1-2
Felcsút–Mezőkövesd 3-1
Balmazújváros–DVSC 1-2
DVTK–Paks 1-1
Haladás–Újpest 1-1
Honvéd–FTC 2-1

Stefan Derrick 2017.09.15. 16:38:39

Vasas–Videoton 2-1
Felcsút–Mezőkövesd 1-1
Balmazújváros–DVSC 1-2
DVTK–Paks 3-1
Haladás–Újpest 1-2
Honvéd–FTC 2-2

NagyHali 2017.09.15. 21:08:56

Vasas-Videoton 0-2
Felcsút-Mezőkövesd 2-1
Balmaz-DVSC 0-1
DVTK-Paks 2-1
Haladás-Újpest 1-1
Honvéd-FTC 2-2

christvhu 2017.09.15. 22:45:41

Vasas-Videoton 2-1
Felcsút-Mezőkövesd 1-1
Balmaz-DVSC 1-1
DVTK-Paks 2-1
Haladás-Újpest 1-2
Honvéd-FTC 2-1

Koori 2017.09.16. 01:10:16

Vasas–Videoton 1-3
Felcsút–Mezőkövesd 3-1
Balmazújváros–DVSC 0-2
DVTK–Paks 1-2
Haladás–Újpest 1-2
Honvéd–FTC 1-3

godot 2017.09.16. 08:31:54

Vasas–Videoton 1-2
Felcsút–Mezőkövesd 2-1
Balmazújváros–DVSC 0-1
DVTK–Paks 3-1
Haladás–Újpest 1-1
Honvéd–FTC 1-2

babvik 2017.09.16. 11:12:43

Vasas–Videoton 1-2
Felcsút–Mezőkövesd 2-1
Balmazújváros–DVSC 0-1
DVTK–Paks 2-1
Haladás–Újpest 1-1
Honvéd–FTC 1-1

szövet 2017.09.16. 11:25:14

Vasas–Videoton 1:2
Kényszerjobbhátvéd... Simuneknek lehetősége van a nemzetközi szereplésekre, Manjekarnak arra sem volt ideje, hogy rákeressen Lazovicra.
"Kedves álomképpel etettetek, jól van / Kedves jóbarátok nagyon jó a móka"

PAFC–Mezőkövesd 2:1
Fordítás Knezevic-tizivel
"Itt élek, így szeretek, nem vágyom, csak a jóra / Átverhet a látvány, átver ez a látvány"

B'újváros–DVSC 2:2
Nagy arculcsapás
"átverhet a látvány / BUNDA!"

DVTK–Paks 2:1
Hajrágólok – Bódogot lecsukják. Lenzsér újabb pihenőt kap, helyén Zachán (mert itt minden megvan, ami egy nagy városban, csak kicsiben).
"Régi fényed lekopott már / hagyd abba és menj tovább!"

Haladás–Újpest 2:2
Mert idén még nincs x, s jön az x-király, mert a tizi kimarad, s jön a kapufa. De az erkölcs fontosabb, s eljön az idő, mikor nem a közönség skandálja, hogy "gyertek ki".
"Bárhogy is fáj, ütött az órád / hagyd abba és menj tovább!"

Honvéd–FTC 2:1
Mérlegelve a lehetőséget (értsd: úgy játszani, mint <s>a gyer</s> az öregasszonyok)... Gorriaran gyakorlatilag semmit nem ért, de legalább nincsenek értelmetlen futások. Vez...kiegyen...szépít a Ferencváros (Roli–Amadou-betlivel) – örvend a szpíker
"Ó-óh."

blive6 2017.09.16. 13:00:55

Vasas–Videoton 1-3
Felcsút–Mezőkövesd 2-0
Balmazújváros–DVSC 1-2
DVTK–Paks 2-1
Haladás–Újpest 1-2
Honvéd–FTC 1-1

fran7 2017.09.16. 13:43:08

Vasas–Videoton 3-1
Felcsút–Mezőkövesd 2-2
Balmazújváros–DVSC 2-1
DVTK–Paks 0-1
Haladás–Újpest 1-4
Honvéd–FTC 3-0

Dr.V.ker. 2017.09.16. 17:12:22

Vasas–Videoton 2-2
Felcsút–Mezőkövesd 2-2
Balmazújváros–DVSC 1-1
DVTK–Paks 1-1
Haladás–Újpest 1-2
Honvéd–FTC 2-1

na73 2017.09.18. 08:37:32

Tippjáték 9. forduló:
1. Koori 11p, 2. godot 10p, 3. NagyHali, babvik 8-8p

Összesített helyezés a 9. forduló után
1. NagyHali 80p, 2, név szerint Galván Tivadar 79p, 3. babvik 71p

TOTO 9. forduló:
1. Koori 4t, 2. godot 3t, 3. NagyHali, babvik, fran7, név szerint Galván Tivadar, Stefan Derrick, blive6, nicolasito 2-2t

Összesített helyezés a 9. forduló után
1. NagyHali, név szerint Galván Tivadar, Koori 25-25t

Az új excel az alábbi linken
data.hu/dir/wft5534f9s424100

Koori 2017.09.23. 07:30:27

tortenelmi siker...veget is erhetne most a szezon es akkor szogre is akasztom a billentyuzetet...na jo nem
na73 koszi az osszesites faradsagos munkaja elvegzeseert!!
süti beállítások módosítása