HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Újra villant a zalai Giggs - Bohócliga 23. összefoglaló

2010.04.19. 20:00 végh hanta

A Debrecen pénteken úgy gondolta, a pszichológiát hívja segítségül bajnoki címének megvédése érdekében. Jól elhelyezett Üllői úti vereségével kettős terhet akasztott a szombaton játszó Videoton nyakába. Egyrészt a nyomást, hogy ha győznek, még három ponttal vastagabb, megnyugtató előnyre tehetnek szert, másrészt, hogy Pakson edzőt váltottak a hét folyamán, és mint tudjuk, statisztikailag minden debütáns trénernek nagy esélye van a győzelemre. A Loki csúnyán elszámította magát, a Videoton simán behúzta vendégjátékát.

A Diósgyőr szombaton úgy gondolta, hogy a sírva vigad a magyar népi bölcsesség jegyében, kieséssel ünnepli centenáriumi évét. Három közvetlen vetélytársával szemben (Kecskemét, Honvéd, Vasas) mindössze egy pontra volt képes az elmúlt négy körben, így csak idő kérdése, mikor húzzák meg a tabellán a nevük fölött azt a csúnya fekete vonalat.


Korábban is volt már szerencsénk szapulni Herczeg András csapatának támadójátékát, most folytatjuk. Tavasz elején legalább a gólok megvoltak, még ha akadozott is a foci, az utóbbi fordulókban azonban valami nagyon nem stimmel. Sima zakó Egerszegen, szenvedős győzelem a Paks ellen, és a végső megaláztatás, az Üllői úti vereség. Tutorics (aki egyébiránt a tavasz legkellemesebb meglepetése a Bohócliga frissen igazolt légiósainak sorában) egymaga zúzta porrá a komplett hajdúsági csatársor összes próbálkozását. Talán mindent elmond a mérkőzésről, hogy az utolsó percekben, egy gólos hátrányban is lélektelenül támadó Debrecen bárhol próbált átjutni a Fradi védelmén, Tutorics minden közelébe kerülő labdát vagy kitett taccsra, vagy szép passzal indított egy csapattársat.
FERENCVÁROS - DEBRECEN 1-0

Kispesten talán csak a legidősebb generáció emlékszik olyan félidényre, amikor kétszer is négy gólig jutott hazai pályán a csapat. A mély gödörben lévő MTK után, ezúttal a Diósgyőr szalad bele a késbe. Nehéz eldönteni, hogy mikor májáig hatolt a penge, hatalmas lélekjelenléttel lépett egyet hátra, és megakadályozta a komolyabb sérülést, vagy a tettétől megremegő Honvéd volt kegyes, és játékosai, futtukban felnézve a tribünre, meglátták Hemingway felfelé mutató ujját. Élet.
HONVÉD - DIÓSGYŐR 4-2

Ahogy már említettük, Pakson nem jött be az edzőváltás. Objektívák alapján igazunk is lenne, de érdemes azért mélyebben elmerülni az atomvárosi faluszélen játszott derby tartogatta tapasztalatokban. Mezey György nyilatkozata, miszerint a jó játék a bajnokság ezen szakaszában másodlagos, előrevetíti számunkra a valóság fátyolos labdafogó hálóját. Ha a Doki is megerősíti azt a felvetésünk, amit mi állandóan a Debrecen szemére vetünk, hogy hol a szép játék a bajnoki címre hajtóktól? - akkor abban lehet valami. Amíg a Lokit ősszel láttuk látványosan passzolgatni, hatalmas gólokat ficakba akasztani, addig a Videotonnal szemben kimondottan kevesen fogalmaznak meg ilyen elvárásokat. Nem véletlenül. Szombaton ha a Paks nem is focizta le a bajnokaspiránst, mezőnyben nem játszott feltétlen alárendelt szerepet. Tököli gólja parádés, Sándoré fifikás.
PAKS - VIDEOTON 1-2

Valami eltört Pápán. Az ősszel játszott látványos, sokpasszos támadófocijából tavaszra csak a védelmi megingások miatt kapott gólok tömege maradt meg. Amíg a vendégek számára szerencsés, hogy a bajnokság kétidényes, és gyűjtöttek eddig annyi pontot, hogy ne legyen gond a bennmaradás, addig a hazaiak ugyanezen okból kezdhetik izzadósabb lábakra húzni a sportszárat.
VASAS - PÁPA 2-2

Urbányi Pista hasonlóan erősen kezdett nyilatkozatok terén, mint Tornyi, a legutóbbi diósgyőri kinevezése után. Bepassz Pista elkeseredettségében viccelődni próbált, pedig tudhatná, ez nem az ő műfaja. Rendben, a Schindler-Lambulics páros valóban közel van a százhoz, de tapasztalatukat ők sem Isonzónál zsákmányolták, korábban keményen megfociztak érte. A kapott gólok előtti hibájuk meccsszituáció, van ilyen. Továbbmegyek. Megjegyzése talán mégis elment volna viccnek, ha Pista jobban választja meg a mondatkörnyezetet, és nem teszi hozzá fél gondolattal később: ... ha minőségi játékosaim lennének. Kemény. Epedezve várjuk a valószínűleg hamarosan megjelenő magyarázatot, hogyan is kell pontosan értelmezni a szavait, ha már a csúnya újságíró így elferdítette, kiragadta a szerves egészt képező, és a magyarfutballt megváltani hivatott monológjából.
KECSKEMÉT - HALADÁS 2-3

Pista bácsi, a nyolcvanas évek végi Fabulon kisdobos kettőjének edzője, egy olyan gól után, mint amit Kulcsár lőtt a tébláboló kaposvári védők csodálkozó pillantásai közepette, úgy elzavart volna mindenkit az öltözőből, hogy a közösségi ház főzőszakkörének vezetői máig könnyes szemekkel emlékeznének a hagymaleves rejtelmei iránt érdeklődő, egyenmezbe öltözött legénykék tablóképének láttán. Ha nincs az MTK idény eleji bénázássorozata, akkor már rég ő képezné a harmadik helyért hajtó csapatok egyszemélyes táborát.
KAPOSVÁR - MTK 1-2

A forduló "jó meccsét" ezúttal Nyíregyházán játszották. Vermes épp egy per akkora gólt akasztott harmincötről Ovszijenko kapujába, mint ahány értelmes mondata volt a vasárnapi gólösszefoglalós stúdióbeszélgetésben. Néhány percre rá, a második meccsén védő Horváth Tamás tett arról, hogy eddigi rövid pályafutása alatt bekerüljön a neve a jegyzőkönyvek minden vonatkozó rubrikájába, és a nyírségi földeken végzett kaszáló munkája után, jól essék a frissítő zuhany. A megítélt pontrúgásból Bosnjak vadásszta le a kapu sarkába begyógyult porcicákat. Az elsőhöz hasonlóan, a második félidő is eseménydúsra sikeredett, és ahogy mondani szokták, a felszakadt középpályák lehetőséget biztosítottak egy jó kis adok-kapokra. Még sok ilyet kérünk.
NYÍREGYHÁZA - ÚJPEST 2-2

Illés Gyuuula a legnagyobb király, hej; Illés Gyuuula a legnagyobb király, hej! - költjük át büszkén a Pisont-féle legnagyobb cigányból ferdített, és később Illés Bélára aktualizált rigmusocskát. Béla király talán a 200 gól felett termelő pályafutása során nem lőtt annyi bombát, mint Baktalórántháza Del Pieroja, a zalai Giggs tette az utóbbi fordulókban.
ZALAEGERSZEG - GYŐR 1-1 

Tippjáték

Múlt héten lemaradt a 22. kör értékelése, pótlás következik. A debütáló ezdők borította papírformára Titi120 érzett rá a legjobban, 24 pontját a világ nyolcadik csodájának terjesztettük fel az ENSZ illetékes bizottságánál. Második lett Futó Lada (22), harmadik pedig holtversenyben bmiky31 és godot (20-20).

A Bohócliga szépsége, hogy nincs olyan, hogy papírforma. Tudja ezt gegerio88 (24 pont), aki simán besasolta a nyírségi remit, és a fradi loki elleni győzelmét. Ennyi, és néhány jól elhelyezett döntetlenes tipp bőven elég volt a rundó királya címhez. Második a visszakapaszkodás nagymestere, dr. Wilbur Swain (23), harmadik helyen pedig ismét holtverseny, és ismét 20 egységgel, de más szereplőkkel: Alfredd, kerzolika.

Összetettben vidi-master elhúzni látszik (117) Wilbur doktortól (105) és jómagamtól (102). 14 és fél pontot is meghaladó átlagát többször megvizsgáltuk, és mivel nem találtunk számítási hibát, felhívtuk Bocsák Miklóst, aki a telefonba csak ennyit mondott nekünk: Pszt! Jön a totókirály.

Egyetlen ellenfele redcard lehetne, de az átlagolósban második helyen álló jeles sportember kihagyta a 22. fordulót, így összetettben 20 pontos hátrányba került.

Excel.

7 komment

Címkék: videó összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr41935184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.04.20. 14:38:26

Nem mintha sokat számítana, de safranyn és safranynorbert ugyanaz a tippelő :) Mivel a végelszámolásnál nem sok vizet fogok zavarni, ezért felesleges javítani, csak gondoltam jelzem :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.04.20. 15:05:20

@safranyn: Következő héttől összevontam a két nickedet. Sajna az excel nincs ilyenre felkészítve. Meg hát minek is :)

gegerio88 2010.04.20. 18:39:30

Könnyes szemmel olvastam végig a posztot. A végén pedig végleg eltört a mécses. Köszönöm mindenkinek aki bízott bennem:D

Titi120 2010.04.20. 20:24:04

Köszönöm az elismerő szavakat, ez az eredmény már nagyon régen bennem volt. :)

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.04.21. 12:44:51

A tésztás Mezeynek már építik a szobrot (Videotonban) Fehérváron, újabb 20 évre ráülhet a magyarfocira, köszönjük. Amúgy viszont öröm, hogy 4 vidéki csapat áll a tabella élén; a kézilabda is akkor kezdett el szárnyalni, amikor a bp-i "vízfej" kipukkadt.

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.04.22. 08:50:46

szökővénente nyer szerencsétlen Diósgyőr,
persze abból a fordulóból csesztek összefoglalót írni.

ez így olyan szomorú.

dr. Wilbur Swain 2010.04.22. 10:12:43

mecsoda eposzi jelzőt kaptam :D
ez az Illés gyerek jól kipókhálózta a felsőt!
süti beállítások módosítása