HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Labdabiztos TV : Hollandia - Magyarország

2011.03.29. 20:23 Futó Lada

 HOLLANDIA - MAGYARORSZÁG  5-3

 

FL. : Üdvözöljük kedves olvasóinkat, itt a Holland-Magyar EB selejtezőről, a kommentátor Futó Lada, és itt van szakkommentátorunk Vegyi Iván .
VI: Én is üdvözlöm a kedves olvasókat, ezekben a percekben éppen a himnuszokhoz készülnek a csapatok.Nem jó a rálátás a kommentátorállásunkból a pályára, ez lehet amiatt van , hogy utolsóként jeleztük közvetítési igényünket, de lehet amiatt is, hogy Amszterdamtól kb 1300km-re Ladáék pincéében ülünk. A hangulat jó, a közönség hullámzik.
FL: Az nem a közönség, csak megint fut a kép a junosztyon. Mindjárt javítom.
VI: Amíg kollégám a tévét püföli, ismertetném a mieink kezdő 11-ét: Fülöp - Lázár,Vanczák,Juhász,Laczko -Dzsudzsák,Pintér,Vadócz,Gera - Priskin,Rudolf
FL:
 A pénteki meccs ismeretében hogyan tudunk itt pontokat szerezni Iván?
VI: Nos, nem kell újra feltalálni a focit, elég a régi jól bevált recept szerint egy góllal többet rúgni mint az ellenfél.

FL: 5 perc telt el , és még nem kaptunk gólt. Meddő hazai támadások , és egy szöglet eddig, míg nálunk Gera lőtte a sztratoszférába a labdát.
VI: Igen, eddig remekül működik a magyar védelem.Rudolf néha birkózik elöl.Most túl vagyunk a kritikus 8. percen, és az ellenfél térfelén tartjuk a labdát.Bontsak egy sört?
FL:
Persze, meg akkor már magadnak is.Szépen tömörül a csapat a kapun előtt, bár a széleket kicsit otthagyjuk üresen.Meg is majmolták Laczkót, megint szöglet.
VI: ..és ott a gól..úgy kellett ez, mint Van Gogh-nak a stereo headsett, ha fogalmazhatok így. A szöglet mindenki felett átszállt, és van Persie miután levette, nyilatkozott a helyi sport tv-nek és bevágta.
GÓL 13. perc Van Persie

FL: Kicsit most támadtunk,egy kedélyes holland passzolgatás után ment egy Vadócz-Gera akció, a beadás után Rudolf esett egyet, de semmi nem volt.Erre holland kontra jött, Kuyt mellé.Most megintmi, Dzsudzsák borul, szabadrúgás jön! 
VI : Gyorsan elvégeztük, és Dzsudzsák bevágta !! A bíró meg visszafújta. Ez hiba volt. Rudolf lótte fölé, most magyar szöglet jön...ez a bíró rühell minket..

SÁRGA LAP 23.perc Lázár kapta Affelay felrúgásáért.

FL : A söröm is majdnem kiborult, egy belöbbölt labdát Juhász pont van Persie elé kotort, de a hollandus ellőtte Hága irányába.Aztán meg Vanczák majdnem gólt fejelt
VI: Messze volt ez a gólhelyzettől, élére pattant a kockának, ha fogalmazhatok így. De a lestaktika eddig működik a védekezést illeti, és Vanczák nem rosszabb egyenlőre mint Lipták volt pénteken.
FL:
Gera jól játszotta meg Rudolffal kicsiben a labdát, utóbbi lőtt éles szögből, véd a kapus.Most Priskin szerez harcosan labdát,és mi passzolgatunk,de elveszítjük.Öntök másik sört.
VI : Összegezném az eltelt fél órát, nem vagyunk olyan rettentően kutyaütők eddig, vannak életszerű támadások, de kaptunk egy pontrúgás után egy gólt. A hazaiak nem erőltetik , passzolgatnak, aztán ha van sansz akkor ritmust váltanak, de nem szakadnak bele.Ezen felül volt egy sárga, és elfogyott két sör és némi gönczi barack-pálinka.
FL :
Vanczák oktatófilmbe illően szerelte Sneidert,Gera Rudolfot szöktette, de ő belegabalyodott, aztán kirúgta.Aztán még egy támadás elakadt Rudolf által.Sokat vállal, de nagy hibaszázalékkal.
SÁRGA LAP 39.perc Pintér kapta Affelay felrúgásáért
VI: Szépen hoztuk ki a labdát, de olyan körülményesen, hogy még a késve jövő nézők is visszaértek.A kontrából Affelay megindult, Pintér nagy versenyben volt, de megbotlott, így biztos ami biztos elkaszálta a narancs mezes szélsőt. A hollandok leültek kicsit, újabb magyar helyzet, de megint Rudolf volt a befejező, megint gyenge lövés.
FL:
Kezdem skandálni Tököli nevét..Snejder szabadrúgás 30-ról, de Fülöp fogja izomból kipattanó nélkül.Így is kell...Gera hatalmas helyzetben de Mathijsen odapiszkál.
VI:
Utolsó perc, most kell nagyon figyelni..2 perc hosszabbítás lesz kartársak.Snejder félpályáról rátűzi...hehe..ő már eltolta a dzsointot.. Van még egy magyar szöglet. Bólints Vili!...áá.. Rudolf adta be, csont nélkül kiment.

SZÜNET
FL : Hát az első félidő alapján a hazaiak a vezető gól után nem erőltették nagyon, mi jobban játszunk mint pénteken - de az mondjuk nem nagy kunszt - a kerge viking bíró pedig benősült a csapatunkba,elvette Dzsudzsák gólját.
VI : Pedig ha az bemegy, hát nem is tudom mi módon ünnepeltünk volna.
FL:
Mondjuk felugrálva nem az biztos, mert annak a széknek amin ülsz kijár a lába.Kicsit hibás de majd megjavítom.
VI : A válogatott szerencsére jobban össze van rakva mint a székem, ezt legalább megtudtuk.Gyorsan át is teszem magam ebbe a karfa nélküli karosszékbe, cserélek tehát, de kérdés, hogy Egervári maesztro cserél-e?
FL:
Szerintem nem. Rudolf elég sokat hibázik, de nagy mennyiséget fut. Töki max a 65-70. perc környékén jöhet. A többiekkel nincs baj,még Vanczák és Laczkó is összeszedte magát,a félidő második felében viszonylag a labda irányában védekeztek, előbbi labdákat is szerzett. Lázár jobb megoldás a szélen Vilinél, ez megint bebizonyosodott.
VI : Cserék vannak, a megrúgott van Persi helyére van Nistelrooy, nálunk Pintér helyett Koman

MÁSODIK FÉLIDŐ

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL  46. perc Rudolf addig-addig, amig csak becselezte magát lövésig, rálőtte, 3x megpattant és bement !!!!
VI:
Egervári cseréi eddig bejöttek.

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL  50.perc Gera egy beadást kapásból bevágott !!!

FL : Rudolf a semmiből szerzett gólt, Gerzson szintén minden előzmény nélkül ráduplázott. Néma csend az ArenA-ban cska  a"Hajrá Magyarok!" zúg.
VI
Magabiztosabbak lettek a mieink, a hazaiak most már sietnének, de kapkodnak  néha.Most Rudolf túzi rá 18-ról, ez már jó lövés, de a kapus véd.Hátul Vanczák most van Nistelrooyt oktatta.
FL :
Azt játszuk amit a hollandok pénteken. Hihetetlen !!! Lázár ésGera egyérintőzött, Priskin középen kapta, de csak belepiszkálni tudott. Remek támadás, ha mondhatom így VI:Pörögnek a Hollandok...sajnos meg is van a vége, Snejder elé pattan, és eltekeri a hosszúba..megint egál.
GÓL 60. perc Snejder

FL: ..és holland szöglet, de Nistelrooy lökése miatt miénk.Harcoljatok! Harcoljatok !
VI : Lada ! Jött egy csinos, ámbár morcos hölgy, aki a feleségedként azonosította magát, és közölte, hogy halkuljunk el, vagy ki leszünk vágva a hóra.
FL:
Nem halkulhatunk, szükségük evan ránk a fiúknak ! Ria-Ria-Hungária !! Asszonypajti miatt ne aggódja, a pinceajtó 2-es kazánlemez, a hátralévő 30 percet még egy alien-hordával szemben is kibírja.
VI: van Nistelrooy volt helyzetben, Laczkó belógott, de a spori nem látta, befújta lesre. A kontrából Priskin űberziccerben, visszagurított Dzsudzsáknak üres kapus helyzetben, de nem jött össze
FL:
..hajaj, megint szöglet...huh..megoldva,labda nálunk, és megbecsüljük..nagy magyar helyzet, de Affelay visszafut és szerel. A kontrából Nistelrooy lapos pattogós fos gólt lő a rövidbe 16-ról.
GÓL 73.perc van Nistelrooy

FL: ..és Tököli a pályán Priskin helyén...gyerünk Töki, mutasd meg nekik..és Gera meglódul kis kipókhálózza a felsőt !!
GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL  !!!!! 74. perc Gera

VI : Egervári cseréi bejöttek...
FL:
Közben kis szívroham, de elment keresztbe a holland beadás...GYERÜNK!! MINDENKI TALPRA A MONITOR ELŐTT !! RIA-RIA-HUNGÁRIA !!
GÓL 78.perc Affelay keresztbe adására Fülöp nem jött ki, Kuyt kapásból bevágta

FL: Lackó megint sehol nem volt....basszus...na mindegy, rúgunk másikat, gyerünk gyerekek.. 
GÓL 80.perc Kuyt bokából 16-ról Fülöp fölött a hosszúba.

FL: Ez nem Laczkóé volt, egész egyszerűen senki nem támadta a holland játékost, aki 10 métert vezette, majd elegáns megoldást választott.
VI: Szép magyar akció, ha Rudolf visszagurít, az ziccer, de ő inkább középre lőtte. Kellene még egy magyar csere, az után mindíg gól van.
FL:
A végére visszaállt az első félidő végi helyzet, a hollandok megint ráérnek, passzolgatnak, mi ha labdát szerzünk megpróbálunk meglódulni, de már nem ugyanaz a lendület.Jön Cvitkovics Vadócz helyett de ez csak statisztikai jellegű. Bár 4 perc hosszabbitás lesz.

VÉGE a vége 5-3

FL : Hát ez volt a magyar válogatott amszterdami vendégszereplése. Iván , ha összefoglalnád dióhéjban:
VI : Igazából meglepő nem történt abban a tekintetben, hogy a hollandok amikor akartak focizni, akkor focitak, és gólt lőttek.Az elején hamar vezetést szereztek, és nem különösebben erőltették a játékot. A mieink a szünetben felfoghatták, hogy mivel esélytelenek és vereségre állnak, akár focizhatnának is. Ezt meglepően jól tették, és vezettünk is a megdöbbent hazaiak között, akik azonban rákapcsoltak és fordítottak. Volt még egy feltámadás, de két gólt lőttek még, és megint visszavettek.
FL:
Tehát előre léptünk akkor?
VI : Volt két meccs, az egyiken kutyaütők voltunk, a másikon kevésbé, és jó meccset játszottunk, lehetőséget adott a csapat a szurkolóknak, hogy tényleg szurkoljanak. De se jobbak , se rosszabbak nem vagyunk mint 4 napja. A szélső védelmünk továbbra is sebezhető, és a pontrúgások elleni védekezés is kritikus pont. Továbbra sem tudunk úgy meccset kezdeni, hogy negyed óra után ne égjünk legalább 1-el.
FL: Tehát akkor?
VI: Tehát akkor úgy kellene játszani 90 percig, mint most a második félidőben.A lehetőség megvan, ha nem teli klottgatyában indulunk a pályára, akkor a mellékelt ábra szerint van keresnivalónk.
FL: Ez remek zárszó, köszönjük mindenkinek akik e kései órán velünk tartottak, legközelebb a San Marino elleni meccsről jelentkezünk a pincénkből. Aviszontlátásra!
VI:Viszontlátásra.

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr412783065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RobinH · http://unsigned.blog.hu 2011.03.29. 21:31:58

Én is azt mondom, Tököli kell ide, majd ő leszüreteli a tulipánokat :D

(csk én látom úgy, hogy ez a Laczkó botrányosan körülményes és zavarja a labda?)

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.03.29. 21:43:42

Lehet, hogy még Tököli sem kell? :D

2011.03.29. 21:45:55

Azt írtam itt egy kommentben, hogy ha a hollandoknak két gólt lövünk, megeszem a sapkám.
Van egy csokiból és marcipánból készült sapkám, jelzem, elkezdtem enni.

1116001 2011.03.29. 21:52:11

Puskásban miért nem tudunk így játszani egy jegyzet ellenfél ellen, tétmeccsen??
Most már felőlem ki is kaphatunk, így ki lehet.

1116001 2011.03.29. 22:18:09

Priskin lábában volt a meccslabda...
Nem is értem mit keres angliában.

vérfarkas 2011.03.29. 22:26:20

Vegyi Ivánt kérdezem, mikor rúgtunk utoljára három gólt idegenben továbbjutó csapatnak? (itthon 73-ban volt az ominózus 3-3 a svédekkel)

Kár, hogy nem kint kezdtünk, túlestünk volna a mészárláson, és itthon ilyen játékkal talán meg lett volna az iksz...
Remélem Moldáviában is tudunk majd így játszani.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.03.29. 22:28:08

Függetlenül a vereségtől részemről jár a csapatnak a GRATULÁCIÓ.

bmiky31 2011.03.29. 22:38:08

Negyed órát álmodtam... És kivételesen nem bánom hogy felébredtem...

Vegyi Iván 2011.03.29. 22:43:42

@vérfarkas: Valóban akkortájt, de gondoljunk csak bele, az időtájt vagy kijutottunk mi magunk, vagy a későbbiekben örültünk ha gólt lőttünk idegenben. Talán a szovjetek - akkor már FÁK - elleni 2-2 a luzsnyikiban volt még ilyen sikeres akkor Kiprich rúgott 2-t Kirjakov és Alejnyikov góljára a 92-es EB selejtezőn ha jól emlékszem

Zigi 2011.03.29. 22:50:33

Az van, hogy kéne egy kib*szott kapus, meg négy kib*szott védő, és akkor el lehetne valamit érni. Addig nem.

Stefan Derrick 2011.03.29. 23:20:30

@Zigi: Egyetértek. A közvetítés egyébként remek volt. Egy pillanatra az 55-60. perc környékén megijedtem, hogy rengeteg pénzt fogok nyerni (ugyanis 0-1-nél fogadtam a 2-1-es győzelmünkre), de végül nem kellett ilyesmi miatt aggódnom. Egyébként ez szerintem kész csoda volt, a védelmünk továbbra is katasztrofális, egy kicsit ront a helyzeten, hogy Juhász sincs éppen kirobbanó formában. Mindenesetre nem látom teljesen reménytelennek, hogy a hátralévő négy meccsen 10-12 pontot szerezzünk, és akkor még bármi is lehet.

Stefan Derrick 2011.03.30. 00:00:47

Ja, és azt tényleg csak én vettem észre, hogy Gera (a 2 gólért elismerésem, nagyon szépek voltak) végig kb. olyan sebességgel mozgott, mintha a meccs előtt 2 napig kizárólag coffee shopokban töltötte volna az idejét?

Artie 2011.03.30. 09:47:41

@Stefan Derrick: Mindenképpen van rá sanszunk, a svédek most mindennek nevezhetők, csak acélosnak nem.

De félek, ez volt a szokásos "egy meccsen elfogadhatóan játszunk"-meccs. Oszt ennyi.:S

vérfarkas 2011.03.30. 10:25:43

@Vegyi Iván: kösz az infót.
Azóta próbáltam kideríteni, a hollandok tétmeccsen mikor kaptak utoljára 3 gólt otthon. Ha jól nyomoztam, akkor 50 éve, 61 áprilisában VB selejtezőn mi vertük őket 3-0-ra Rotterdamban.

Artie 2011.03.30. 11:17:34

„Ez egy komoly férfiakból álló komoly csapat, de a hollandok ellen otthon pechünk volt, viszont most megmutattuk, hogy vagyunk valakik” – nyilatkozta Orbán Viktor

Sto? Mink volt otthon?

Szarral teli gatyánk.

Futó Lada 2011.03.30. 11:22:18

@Artie: Az a jó, hogy egy válogatott meccs kapcsán mindig jönnek a szakértő-celebek, akik megmondják a frankót. Még fiatal az idő, de délutánra mindenképpen várom Mezey dr, és Bognár György véleményét a mérkőzésről (ők valószínűleg mindenképpen megmondják a tutit), illetőleg mivel jónak lehet nevezni az eredményt, így Schmidt Pál és/vagy Mészöly Kálmán nyilatkozata is benne van a pakliban. :)

Artie 2011.03.30. 11:28:34

@Futó Lada: Én tegnap ott akadtam ki, amikor a közvetítés után elkezdte Nyilasi meg Puhl magyarázni, hogy vállalható vereség meg szerethető csapat. Egyedül Esterházy Marci volt reális, aki látta, hogy a hollandok bizony az első félidőt végigszórakozták. Csak sajnos 1:2 után is fel tudtak újra pörögni.

És jellemző, hogy a hollandok egyáltalán nem elégedettek emiatt a csapatukkal, mi meg hurrázunk, hogy rúgtunk három gólt.

Érdemes végignézni, hogy 4-5-6 lejátszott meccsek után melyik csapat hány gólt kapott a selejtezőkben. Csak a Feröer-szigetek, Kazahsztán és San Marino kapott többet, mint mi, Azerbajdzsán ugyanannyit (négy meccsen).

Biztos, hogy van okunk örülni?

vérfarkas 2011.03.30. 12:09:25

@Artie: nézd a jó oldalát is:
Érdemes végignézni, hogy 4-5-6 lejátszott meccsek után melyik csapat hány gólt rúgott a selejtezőkben. Csak a Hollandia, Németország, Spanyolország rúgott többet, mint mi.
:-)

Artie 2011.03.30. 12:27:44

@vérfarkas: Már megint a hülye pesszimizmusom...:P

Bruno Salazar 2011.03.30. 16:10:55

Élvezhető jó meccs volt! Gratula a fiuknak, de...
Sajnos nem tudtam 100%-osan figyelemmel kísérni egyik mérkőzést sem, de ami szemen szúrt:
1 A válogatottnak nincs egy elfogadható szintű kapusa! Nemhogy bravúrt nem hoznak, de a kötelezően védendő labdákat se tudják védeni! Az egy az egyes szituációkban a szögeket valami hihetetlenül rosszul zárják! Ebből adódóan az amúgy sem acélos védelmet mentálisan is gyengítik!
2 Az istenként tisztelt Gera! szerzett két gól-t voltak jó labdái, de ha jól emlékszem 2 gólt róla kaptunk, a 2 mérkőzés folyamán több eladott labdája volt mint az Adidas boltnak egy hónapban, felesleges szabálytalanságaival és ebből adódó reklamálásaival a bírónál ásta a csapat tekintélyét! Nincs akkora zseni, hogy többet tegyen hozzá mint amit elvesz összességében! Véleményem szerint, kuka!
3 Juhász! Mostanában elég sok gólban benne van!

Aki kiemelkedett az Rudolf és Vadócz, aki elfogadhatót nyújtott Pintér, Priskin, Dzsudzsák, Gera (a 2 gól miatt kizárólag!) A többiek nem nyújtottak válogatott szintet!

Szóval semmi nem változott! Szarok vagyunk és egyenlőre azok is maradunk...

Futó Lada 2011.03.31. 09:30:18

@Bruno Salazar: ..hát..ahogy a fizikatanárom mondotta : "Egyes és egyes között is van különbség" . Pénteken beadtak egy 0 pontos dolgozatot, üres a lap, értékelhetetlen. A keddin már megdolgoztak az egyesért. Az érdemjegyet tekintve nincs különbség, de a másodiknál már látszik, hogy akartak valami jobbat, és ha már valami van a papíron, akkor lehet látni mi az amit tudnak, és mi az amit még sokszor át kell ismételni. Aztán hogy a következő felmérőnél ebből mi kamatozik, az más tészta.

Nekem mondjuk az volt a pozitívum, hogy a második félidőt nem a "már megszokott" apátiában kellett végignézni, nem háttérzajnak kellett a meccs, hanem csak közelebb húztam a fotelt a TV-hez, sör asztalon pihent, végre lehetett szurkolni.
Az meg mikor az 53000 nézőből az addig éneklő 50000 hazai szurkoló elkussolt, és egy maréknyi magyar "Itthon vagyunk" rigmusától zengett az ArenA...az priceless.. :) Tudom hogy semmi az egész, de az ilyen pillanatok miatt van az, hogy még mindig leülök megnézni egy magyar meccset,és még mindig nem sajnálom a meccsnézésre fordított időt...

Artie 2011.03.31. 09:50:09

@Futó Lada: Én ehhez hasonlót egyszer élőben éltem át, az volt a priceless. Sajnos annak iksz lett a vége, de...:)

Két éve, Buducnost-ETO, Podgorica, Moraca. 6000 szerb (szerintem ők akkor is szerbek, bocsánat érte :)), mentalitásban mindenképp). Volt ott kb. 30 győri.

Második félidő eleje, ezer góllal vezetünk. A 6000, addig ezerrel üvöltő, tomboló szerb halotti csöndben, és csak azt hallod, hogy játszik az ETO, meg hajrá, Győr.

Ez tényleg priceless volt.
süti beállítások módosítása