HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Egy budai rangadó, főleg képekben

2014.05.19. 13:00 Bastille

Budai rangadóra indultunk, ugyanis nem elég, hogy Pasarét két köpésre van Óbudától, de még tétje is volt a mérkőzésnek, nem csak a budai presztízs. Bármelyikük nyer, komoly lépést tesz az NB3 felé, (a BLASZ I. megnyerése után osztályozót kell játszani valamelyik megyei bajnokkal), de a hazaiaknak még az iksz is elég az egész éves munka betetőzésére. Nem gondoltuk volna, hogy majdnem mindent látunk, ami egy jó meccshez kell. Volt itt négy gól, korai piros, fapados és füstölő pirotechnika, zseniális tételmondatok a legvérmesebb szurkolóktól, focisták, akiket arcról felismerünk, és sör, sör, sör. III. Kerület TVE - Pénzügyőr SE, a Kalap utcából...

kp1.jpg

A két csapat már melegít  majd 40 perccel a mérkőzés kezdete előtt, és ha a Kedves Olvasó jobban fókuszál, akkor láthatja, hogy székek kerültek a lelátóra, feltehetően TAO-s pénzből. Azt, hogy a partjelző-bíró sporttárs nagyjából a kép közepén mit keres, azt nem tudom, szerintem  nem hugyozni akart, mert a vécék is fel lettek újítva, de ez majd később kiderül.

kp2.jpg

Miután a korábban vásárolt söröket elfogyasztottuk a stadionon kívül, megvásároltuk az 500 forintos jegyeket és máris kezdtük érezni azt a fajta óbudai nyugalmat, amit jelen esetben a Hévízi úti panelek és a májusi esőfelhők képviseltek.   

 És íme, itt vannak a székek, amik kényelmesek, messziről kirajzolódik a KERÜLET szó és kezdetben még én is úgy köptem a szotyi héját, hogy az ne a székekre essen. Az ember, ha nem otthon van, azért figyel az ilyesmire. Amúgy láthatóan sokan érkeztek már ekkor is a meccsre, és egyébként az időpont margójára annyit írnék, hogy a rangadóval egy időben FA Kupa-döntő, Német Kupa-döntő, Pick Szeged EHF-Kupa elődöntő, pazar párosítású Bohócliga forduló és Hattrick meccsek is voltak. Na, de azt is tudni kell, hogy aki itt nyer, az féllábbal már osztályozót játszik az NB3-ért, hovatovább az iksz a hazaiaknak jó.
kp3.jpg

Viszont menjünk a büfébe!

 kp4.jpg

A büfé minden pálya sarkalatos pontja! Vizezik-e a sört, szendvics, Unicum van-e?!? Nekem abszolút kedvenc büfém a Kerület Büfé, ugyanis innen nézni a meccset abszolút víájpi, nem véletlen, hogy húsz perccel a meccs előtt már minden ablak foglalt volt. Aztán a büfében van ingyen wifi, csapolnak Zipfert és valami búzát, van Unicum is, szendvicsek, mignon, minden. Öt korsó sör, három Unicum, egy családi szotyi, és két kávé került 3800 pénzbe, ami szerintem abszolút korrekt. A kiszolgálás kedves és amikor feltűnt Orbán Viktor kedvenc focistája is, akkor kezdett minden tökéletesnek tűnni. 10/10! Először Kleinheisler, aztán Hevesi 'csíkos napernyő' Tamás, majd átvitt értelemben Tarlós István és Szamosi Tamás is megjelent az első emeleten.

kp5.jpg

Akikre büszkék vagyunk I.  - Tarlós István, akinek polgármestersége alatt feljutott a Kerület az első osztályba.

kp6.jpg

Akikre büszkék vagyunk II.  - Szamosi "Feltámadott a szél és vele együtt az Egerszeg is, Szamosi kéri a keresztlabdát, Szamosi, Szamosi, Szamosi, ott a helyzet, góóól..." Tamás 

kp7.jpg

Persze az igazi, hardcore bohócligereknek Aubel Zsolt neve is mond valamit...

Na, de elkezdődött a mérkőzés, illetve nem, mert köszöntötték 70. születésnapja alkalmából Serli Sándort, akit nagyon szeretnek Óbudán és minden bizonnyal nektek is ismerősen cseng a neve. Sokáig tapsolták a nézők, a gyerekek őszinte örömmel az arcukon énekelték neki a heppibörzdéjt, miközben a hangosbemondó sorolta azokat a méltán híres labdarúgókat, akik a keze alatt pallérozódtak és törtek feljebb, egyre feljebb. Többek között edzette Lisztest, Limpergert, de Pintér Pinyőt is! Köszönjük!

kp10.jpg

Viszont végre valahára elkezdődött a mérkőzés, amiről most kevesebbet fogunk szólni. A legjobb védelem (Pénzügyőr) csapott össze a legjobb csatárral (Horváth Levente). Rögtön vezetést szerzett a vendégcsapat, amit egalizált a hazai. Ezt követően a gólkirály Horváth olyan ütemtelenül csúszott rá Karvalicsra, hogy azt rossz volt nézni. A sértett olyan hangot adott ki kábé, mint szegény Ignjatovics a Honvéd-MTK-n. A bokaszalagok el is szakadtak, úgyhogy innen kívánunk gyors gyógyulást a sérült pasaréti fiúnak. Azért a hordágyat megmutatom. Ezen még Kompóti-Kléber Gábor is feküdhetett...

kp11.jpg

Később elmentem vécére, ahol a miért beteg a magyar futball kérdésre kaptam meg a választ. Egy hosszasabb oknyomozást követően egy matrica segítségével érteti meg a hugyozás után kezet szárító szurkolóval a probléma gyökerét a tudományos munkát végző kutató-szurkoló. Érdemes még rápillantani a mellette lévő szurkolói csoport matricájára is, ők az Anti-Antifa akárkik. Én leragadtam a Dunai és Nagy Antiknál. .(Elnézést a képminőségért, féltem, hogy figyelnek, amúgy a képen Devecseri mellett egy politikai párt logója szerepel, alatta pedig a 'TETTE TÖNKRE A MAGYAR FOCIT!' Én természetesen elhatárolódom ettől a matricától, csupán a dokumentarista énem készíttette velem a fotót. )

kp12.jpg

Szóval emberelőnyben a vendégek, és nem sokkal azután meg is szerezték a vezetést. Valószínű erre az esetre készültek fel a helyiek, amikor a vendég kispad mögött elhelyezték ezeket féltéglákat és a vascsövet. Végül sem én, sem pedig szurkolótársaim nem használták a harci kellékeket, erről jut eszembe, hogy a rigók nagyon jól fújtak.

kp13.jpg

De ekkor újabb problémaforrásra lettem figyelmes. Egy banán! Nekem a Velvet Underground jut eszembe, másnak nem. Szóval egy többletjelentéssel bíró banán. Na, most vagyunk bajban, gondoltam, pedig ekkor kiáltotta valamelyik játékosnak egy szurkoló azt, hogy 'Mi van, nem találod az első Pokolgép kazettádat?!?' és ez engem azóta is zavar, hogy nem értettem a bekiabálás okát, helyét és idejét, mert féltem, hogy valamelyik játékos könnyen felülhet egy könnyednek tűnő óbudai banános incidensnek. Csak a banánt tudtam figyelni.

kp14.jpg

Végül jött a mindent eldöntő, döntetlent eredményező tizenegyes. Ezt a lenti videón meg lehet tekinteni. Elárulom, hogy gól született belőle, és innentől felborult a pálya, nyomtak a vámosok, védekeztek az óbudaiak és a majd ötszáz ember ordítva próbált nyomást gyakorolni a sporira, hogy ugyan fújja már le a meccset. Lefújta és a hazai szurkerek boldogan mentek le pacsizni a csapatukhoz, voltak vagy annyian, mint egész tavasszal a felcsúti hazaiban. Mindenki tudta, hogy lesz még itt idén tétmeccs, nem is egy, szóval jöhetnek itt az európai kupadöntők, jöhet a vébé, jöhet bármi, a harmadik kerületben most van csapat. És bár a legközelebbi kocsma tulaja aztán azt mondta, hogy nincs itt semmi, pénz meg pláne, nem lesz NB3, attól függetlenül a hétvégi boldogságot megadták a csapatok a nézőknek.

Jaj, hát a legfontosabb dolgot majd elfelejtettem:

kp15.jpg

Látjátok, lehet ezt szépen is csinálni!

3 komment

Címkék: pénzügyőr iii.kerület blasz

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr326179207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

daneed 2014.05.22. 11:27:28

A 'Mi van, nem találod az első Pokolgép kazettádat?!?' amiatt volt, hogy egy szurkoló teledobálta a kapu mögötti részt VHS szalagokkal. Értelmét ne keresd.

JESTER 2014.06.03. 16:35:22

azt kell mondjam, Bastille a magyar fociblogszféra félbarna Gyöngéd Barbárja, csapolva, oldschool kövér korsóból.

JESTER 2014.06.03. 16:37:51

Aubel pedig mesterhármast (vagy kettest) gurított nekünk 1998 őszén a Bozsikban, amikor az addig nyeretlen BVSC-t fogadtuk a 7.-8. forduló körül. Persze h mond valamit :(
süti beállítások módosítása