HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Majdnem féltáv - OTP Bank Liga összefoglaló

2016.11.06. 19:54 Futó Lada

A hazai első osztály küzdelmei majdnem féltávhoz érkezett, és nem tudom eldönteni, hogy a pozitív vagy a negatív meglepetésből van-e több eddig. Ha abból indulunk ki, hogy vezet a Vasas, akkor az meglepetés, ha azt is nézzük, hogy miért, akkor egyáltalán nem. A 14. fordulóban 2 stadion-búcsúztató és 1 szurkolói-csoport ünneplésével együtt kb 19 000 néző jött össze, míg a mostani fordulóban hazai Fradi- és Újpest mérkőzéssel is "csak" kb. 13 000. Jó, hozzá tartozik, hogy most hétvégén esett az eső, de ez akkor is a komplett NB1-es forduló összes nézőszáma. Nézzük a legutóbbi fordulót, és ezen keresztül kicsit a csapatok eddigi szereplését is. ( A meccseknél zárójelben a csapatok forduló előtti helyezése)

Honvéd (4.)  - DVTK (12.)  2 - 1 ( Lanzafame, Koszta )
A hazaiak a forduló előtt is a dobogó követlen közelében tanyáztak, viszonylag stabilan hozzák a hozható meccseket, volt két teljesen irreleváns eredmény, ami nem illett bele a sorba ('kövesd, Gyirmót), viszont nyertek Debrecenben. Hazai pályán valamivel esélyesebbnek számítottak az utolsó helyen álló vendégeknél, akik eddig meglepetésre oda-vissza verték a Videotont, ikszeltek a Vasassal és az Újpest ellen is 4 pontot szereztek, ezeket az eredményeket szerintem bármelyik csapat elfogadná. A szomorú, hogy ezen kívül csak Horváth Feri nyilatkozatai maradnak, mert még egy 'kövesd elleni döntetlent leszámítva zéróspíl van. A DVTK eddigi teljesítménye így óriási csalódás, mert Bognárt is ideszámolva 3 válogatott játékosuk van, ott a legutóbbi NB2-es gólkirály, ennek ellenére zakó zakó hátán. Nem is a lőtt gól kevés, hanem az a 32 kapott a sok, ( a következő legtöbb az 23 ) valamint a 28 begyűjtött sárga is kiemelkedően soknak tűnik. Kispesten is inkább egy védekezőbb középpályában gondolkodtak, az 1 szem Novothny kb olyan esélytelen volt elöl, mint trójai faló a hétvégi ügetőn. Jól láthatóan inkább az 1 pontban gondolkodtak, és inkább a játék rombolása volt az elsődleges, a meddő mezőnyfölényben levő hazaiakkal szemben. 
A Honvéd csapatában Lanzafame góljára /góljaira lassan üzembiztosan lehet számítani, zsinórban a hetedik meccsén talált be ezúttal. A hátsó alakzatban Baráth és Botka jól teljesít, előbbi nem véletlen került be a válogatott keretbe is, míg a többi fiatal közül, és Koszta teljesítményét emelném ki. Az ő játéka nem csak ezen a meccsen "szúrt szemet" hanem már harmadik vagy negyedik olyan meccs, ahol azt látom, hogy jól helyezkedik, harcosan letámad, és labdát szerez, hasznosan eleme a Honvéd támadó-játékának. Nyilván rutint kell még szereznie, többször rossz ütemben adja a labdát, lesre fut már a csatár mellette, de ettől függetlenül remek zongoracipelő, most is mindkét gólban tevékeny részt vállalt. A DVTK-tól pedig ennél jóval több kell ha bent akar maradni, szemre most könnyebb meccsek jönnek, mert a tabella második fele ellen fognak játszani, de pont ezek azok a csapatok, akik szintén az életükért küzdenek, így esélyes, hogy ha nem szednek össze legalább 8 pontot a hátralévő 4 meccsen, akkor a téli szünetben edzőt cserélnek.

Haladás (5.)  - MTK (9.) 1 - 1 ( Gaál ill. Torghelle )
A Hali a leginkább kétarcú csapat, Kikap a Viditől, következő héten veri a Vasast. Otthon kikap a Gyirmóttól, majd a következő fordulóban simán megveri a Fradit, hogy egy hétre rá simán kikapjon Mezőkövesden. Nehéz ez alapján kiszámítani, hogy mi várható tőlük a következő fordulókban. "Hazai pályán" - Sopronban - sokkal veszélyesebbek, idegenben viszont - mármint amikor nem ők a pályaválasztók - akkor oda az önbizalom. Az MTK-nak a nemzetközi kupaszereplés erősen betett, plusz az első pár meccsen nem játszott Torghelle, azóta a felzárkózás leköti minden erejüket. Az MTK még a Halinál is rosszabb idegenben, legalábbis idegenben még nem tudtak nyerni, ráadásul az eddigi 9 góljuk a második legkevesebb a ligában - ebből 5-öt Torghelle lőtt. Az MTK játéka kimondva-kimondatlanul a nemzet Sanyijára épül. A kapus által elvégzett kirúgások szinte kivétel nélkül neki mennek, és az abból lecsorgó labdákból épülne a támadás, vagy ha labdát szereznek, akkor mindenképp Kantát keresik meg, és az ő reszortja leosztani a zsugát valamelyik oldalra Gerának vagy Vogyicskának. Sanyit lehet szidni, de gyakorlatilag egy emberként viszi a hátán az MTK-t. Ez a döntetlen igazából egyik csapatnak sem volt jó, a Hali lépéshátrányba került a nemzetközi kupát érő helyekért, az MTK pedig leszakadt a kieső-zónába, ráadásul most jön nekik a hegymenet ( DVSC , Videoton, Újpest, Fradi), amiből az ősszel veretlenül, 8 ponttal jöttek ki, viszont most mind a 4 csapat olyan periódusban van, hogy nem biztos, hogy ismételhető az a produkció.

Videoton (3.)  - Gyirmót (10.)  4 - 0 ( Feczesin 2, Scsepovics 2)
A Vidi lesz az idei bajnok. Ezt már többször leírtam, leírom megint, mert ez az igazság. A Vasas nem fogja végig bírni, a Fradinál sikerült elbalf.kodni az egész szezont, a Honvéd túl hektikus még, a Hali idegenbeli teljesítménye meg kevés. Az utóbbi két csapatot ráadásul inkább csak a fair play végett említettem meg, dobogóra jó lehet a kettő közül bármelyik, de a bajnoki cím az még irreális. A Vidi rengeteg helyzetet képes kidolgozni, brutálisan erős a keret - Kovács, Bódi, Varga, Barczi és Suljics csak cserének fér oda - és lassan sikerül összerakni a csapatot. Juhász egy sorral előrébb került, középhátvéd helyett inkább egyfajta szűrőt játszik középen, és mivel a helyezkedése és a fejjátéka eddig is jó volt, így a támadások jó része már ott elhal ráadásul Pátkaival párban még hatékonyabb az egész. Rengeteg helyzetet dolgoznak ki, Géresi és Lazovics rengeteg munkát végez mezőnyben a 34 lőtt gól nem a véletlen műve. Ugyanakkor irgalmatlan sok helyzetet elpocsékolnak, Diósgyőrben egy sima győzelem helyett kikaptak, és a Fáy utcában is simán rúghattak volna 4-5 gólt, és még akkor is csak a nagyobb helyzeteket rúgják be. ( Itt végül legalább döntetlenre sikerült menteni, Iványi sporttárs nagyvonalú játékvezetésének és Lazovics gyönyörű szabadrúgás-góljának is köszönhetően.)  Szóval gyakorlatilag a legjobb formában levő csapatról beszélünk, a legerősebb kerettel, tavasszal majd otthon fogadják az összes riválist, tehát a sorsolásuk is nekik a legjobb, így féltávnál csak megerősíteni tudom, hogy a bajnoki cím első számú várományosai.
A vendégek jól kezdtek, és bár gólt csak átlagban minden második meccsen lőnek, ettől függetlenül masszív védekezést sikerült összerakni az ötödik forduló utánra, és onnantól  sima egygólos- vagy gól nélküli  meccseket játszva gyűjtögették a pontokat. Ez egészen a 'kövesd elleni meccsig nekik kedvezett, ott a 93. percben a már sokat emlegetett Watts-extra várományos védelmi hiba után fordult a szerencséjük, azóta egygólos zakók voltak. Most a Vidi megint kitömte őket ugyanúgy mint ősszel, így nekik jól fog most jönni a plusz 1 hét szünet, hogy kicsit rendet tegyenek. Lecsúsztak a kieső helyre, és az általam gyűjtött statisztikák alapján az egyik kieső hely valószínűleg az övéké lesz, de ne írjuk le még a csapatot. Sikerült értékes skalpokat begyűjteniük (Vasas, Hali, DVTK) , emellett volt néhány döntetlenjük is, de úgy érzem, náluk addig lesz tartása a csapatnak, ameddig valóban versenyben tud maradni, ha leszakadnak 6-7 pontra a 10. helytől, akkor szerintem neki itt a vége. Onnantól már nem elég az esetleges 1-1 pont, hanem győzelemre kell játszani, kezdeményezni kel,ami nincs benne a játékukban jelenleg.

FTC (2.)  - Paks (11.)  1 - 2 ( Busai ill. Hahn, Koltai )
A Fradi ezt a szezont elszúrta. Nem kicsit, nagyon. Nemcsak ezt a meccset, hanem az egész szezont. Nem most, hanem az előző szezon téli szünetében. Igazi rendes amatőr módjára. Lehet ezt cifrázni, meg magyarázkodni, de ez a tény. Akkor 18 pont volt az előny, gyakorlatilag szinte biztos volt a bajnoki cím. Többször nyilatkozták, hogy "megfontoltan posztra igazolnak", "Gera, Hajnal és Böde pótlására készülnek", és "100 játékost figyelnek a megfigyelőik". Ehhez képest ment Lamah és Nagy Ádám, és erősítés gyanánt csak a BL selejtező előtt sikerült szerezni 2  játékost - amiből az egyik öngólt rúgott a selejtezőn. Oké, ettől még lehet jó játékos, és remek igazolás, de a bizalomról annyit, hogy Hüsing akkor se kerül be a csapatba, ha a komplett védelem el van tiltva, inkább Lovrencsics játszik jobbhátvédet, és a kétszer is visszavonult Csukics kerül be középre. Radó továbbra is csak peremember, hiába nincs Lamah, Hajnal10 meccsből 4-et sérült 3-at formába lendül, 3-at jól játszik, Trinks nem tud normálisan szögletet beadni, Djuricin pedig legalább küzd, de annyi helyzetet kihagy, amiből 2 évre előre bajnok lehetne a Fradi. Nagy Ádám kiválásával a középpálya teljesen esetleges ,  a csapat az utolsó 5 meccsen mindig kapott legalább 2 gólt. Ilyen produkcióval naná, hogy távolodik a dobogó teteje. A játékban dominálnak, labdabirtoklásban hatalmas a fölényük, de ezen felül sokat nem tudok elmondani a játékukról. A középpályán körömpasszok, vannak, keresztmozgásnál szinte a másik játékosig viszik a labdát, tehát a sokpasszos játék lényege - hogy mozgatni, fárasztani  a védelmet - vész oda ezzel. Néha a biztonság és a labdabirtoklás a támadás rovására megy, kontránál is gyakran fordulnak vissza indítás helyett. A széleken az utolsó 10 méteren használják a pályát, ott már nincs hely emberfórt kialakítani, a 18-20 méterről Bödének beívelgetett labdákat meg nehéz megjátszani, ha ott van 4 védő.
Az ellenfél a kieső zónában tanyázik, ennek egyik oka az, hogy bár veretlen hazai pályán, de nyerni is csak egyszer tudott, márpedig aki hazai pályán csak döntetlenekre képes, az ne várjon sok jót a végén. De persze, ha úgy nézzük, akkor ez a sok döntetlen azt is jelzi, hogy bárki ellen képesek pontot szerezni, nagy verést csak a Viditől kaptak két hete, de kettős emberhátrányban. Egál létszám mellett bárki ellen jók lehetnek egy pontra - legalábbis hazai pályán. Most elmozdultak a  kieső-zónából, és az idei évre tervezett 4 fordulóból 3-ban otthon játszanak így akár tovább is gyűjtögethetik a pontokat. Vagy ha nem is gyűjtik, de akár a Vasas akár a Honvéd dolgát nagyon meg fogják tudni nehezíteni, valamint játszanak még a DVTK ellen, ha ott pontot tudnak szerezni, akkor szinte biztosan az első 10-ben telelnek majd. 

DVSC (7.) - Mezőkövesd (6.)   0 - 0
A Loki esetében most várunk. A Kondás-éra utáni időket éljük, és jelenleg a Loki egy sima középcsapat. Idegenben több pontot gyűjtöttek, mint otthon, pedig odahaza egyel több meccsük volt. Tény, hogy Bódi és Varga is távozott a Vidi kispadjára, valamint Korhut is eligazolt, de Tőzsér, Filip és Völgyi révén nagyjából megvan a keret, kapusposzton kifejezetten erősödtek szerintem, de nagyon úgy tűnik, hogy az új portugál stílust még tanulni kell. Nem játszanak rosszul, de valahogy hiányzik a lendület, inkább rutinból próbálják tolni meccset, és ha lőnek egy gólt, akkor érthetetlenül visszavesznek még ebből is, és egyelőre a szerencse sem áll mellettük. Nekik sem jön rosszkor az 1 hét szünet, ha új edző és új elképzelések vannak, akkor minden hét amit a gyakorlásra lehet fordítani az aranyat érhet. 
A Mezőkövesd szereplése egyelőre meglepetés. Illetve már most visszavonom az iménti mondatot, hiszen aki ért a focihoz az ilyet nem ír le, mert az már az elejétől látta, hogy Pintér mester csapata milyen tudatosan játszik. Ha valaki átolvassa a 'kövesd összeállítását, ismerős nevek köszönnek vissza, mintha az elmúlt évek ETO - Diósgyőr vegyes csapatát látnánk. Össze van rakva a csapat, ez nem vitás. Néha kicsit túltolódnak, mint a Vasas ellen, amikor méretes verésbe futottak bele, de az utolsó 4 fordulóban 10 pontot szereztek úgy, hogy még gólt sem kaptak. Ez azért nem rossz előjel, nem is csoda, hogy a csapat a mezőny közepén helyezkedik el. A válogatott szünet így nekik kifejezetten rosszkor jött, de legalább lesz idejük rákészülni a Videoton elleni rangadóra. Ha ott is sikerülne megőrizni a kapujukat gól nélkül, akkor az már valóban komoly eredménynek számítana.  
Ezen a meccsen olyan eredmény született, amivel igazából mindkét csapat elégedett lehetett, a Loki annyiban kevésbé, hogy ők voltak hazai pályán, de összességében mindkét csapat pontot szerzett, és megerősítette a helyét a középmezőnyben.

Újpest (8.) - Vasas (1.)  2 - 2 ( Windecker, Bardhi ill. Saglik, Korcsmár) 
A hazai csapatot az ág is húzza. Végre letelt a 3 éves eltiltás a nemzetközi indulástól, erre jött egy kizárás 2 átigazolási szezonra. A csapat stadionját felújítják, de ennek befejeződése többszörösen is csúszik, így Kecskemétre kényszerült a csapat az év hátrelévő részére. A focicsapatot működtető kft és az anyaegyesület között a helyzet korántsem rózsás, így fordulhat elő az, hogy 2 külön utánpótlás-bázisuk van,  és az anyaegyesület utánpótlás-tornájára nem hívták meg a labdarúgó-csapat utánpótlását. Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága is az Újpest FC-t részesíti leginkább kitüntetett figyelemben, gyakorlatilag több büntetést kaptak, mint az összes többi NB1-es csapat együttvéve. Ennek ellenére a belga tulajdonos továbbra sem teszi meg azt a szívességet, hogy odébbálljon, és az Újpest FC is rendes nemzeti csapat lehessen ( Ezt mindenki értse úgy ahogy akarja) Ennek ellenére a csapat küzd, hajt, de valahogy nem akar sikerülni a dolog. Az utolsó 5 meccsük egyaránt döntetlen lett, ebből 4 úgy, hogy vezettek a mérkőzésen, akár többször is. Ugyanaz a helyzet, mint amit a Paks esetében már megjegyeztünk, hogy ezek az esetenként gólzáporos döntetlenek az is bizonyítják, hogy bárki ellen képesek a pontszerzésre. Náluk az átigazolási-stop-on kívül az is nehezíti  a helyzetet, hogy a védelem talán még nem szerepelt kétszer ugyanabban az összeállításban, nagyrészt sérülések, kisebb részben eltiltások miatt. Ha november végén mérséklik az átigazolásból való kizárást, akkor egyfelől egyből jöhet Zsótér és Novothny ( és akkor a DVTK-nak reszeltek ) , másrészt addigra felépülhet Hazard , és tavaszra összeállhat pl egy Heris, Kálnoki-Kis, Kecskés, Mohl védelem ami egy Cseke, Balogh,Hazard,Diarra ,Bardhi középpályával és Novothnyval azért eléggé erős keretnek számítana. ( és akkor még a kispad erősségéről nem is beszéltünk).
A Vasas sikerét sokan annak tulajdonítják, hogy volt idejük pihenni, alig változott a keret, nem kellett nemzetközi kupára készülniük, és a válogatottba sem adtak embereket. Oké, nyilván ez is segíthette őket az első néhány fordulóban, de a nemzetközi kupa nem volt olyan hosszú a többieknek sem, és eltelt már 15 forduló, amiben volt egy 3 hetes szünet. És hé! Ez a csapat a kiesés ellen küzdött legutóbb, ez alapján a 2 NB1-ből kiesett csapatnak kellene vezetni az NB2-t. Az elmúlt szezonban Szanyó letette az alapjait a csapatnak, de akkor a viszonylag látványos játék, még eléggé fegyelmezetlen védekezéssel párosult, ezért is került viszonylag nehéz helyzetbe a csapat. Az edzőváltás után gólt szinte csak büntetőből tudtak lőni, viszont a védekezés az kezdett összeállni, mint a székelykáposzta. A 3 védős rendszerben Ristevski számít alapembernek, mellette Korcsmár vagy Debreceni játszik többnyire, és az utolsó meccseken jobb oldalon Burmeister zárja a sort. Ez a védelemnek a gyengébbik oldala, földön ez a verhetőbb oldal. Levegőben kevésbé, brutálisan magas a védelem, a kapus Nagy Geri 197, Korcsmár 189, Debreceni 191, Ristevski 188 cm magas. Érdekesség, hogy Vaskó (193) szinte egyáltalán nem kerül be a védelembe, öt többnyire a végén szokott csereként bekerülni, akkor is kifejezetten a pontrúgások miatt. A két szélén Szivacski, Hangya, Murka , Kleisz a választék, szinte ugyanazt a játékos tudják védekezésben és támadásban is. Középpályán Vida és Berecz feladata a szűrés és a játék szervezése, míg elöl pedig 4 játékos kap többnyire szerepet, Remili, Saglik, Ádám, és Pavlov. Ádám bár házi gólkirály, sokkal inkább a mezőnymunkával tesz hozzá többet a csapat teljesítményéhez. Pontrúgások elvégzése után legalább 3 gólt szereztek, szélről is jól ad be, de azzal, hogy befelé húzva távolról is gyakran lő, így kilépteti a védőket, és belül több terület marad a csatároknak. Remili és Saglik egyaránt inkább futásból próbálják megverni a védelmet, és letámadva zavarni, míg Pavlov egyértelműen inkább a fejjátéka miatt kap szerepet, a felívelése visszafejelése és a szögleteknél tud kibontakozni, a földön futó támadások nem az ő terepe, gyakran rátekeredik a labdára. Érdekes még megfigyelni, hogy a pályát teljes szélességben kihasználják, a kaputól 30-35 méterre csinálják meg a kényszerítőt, és onnan viszik a szélsők lendületből, valamint hogy a bal szélen futó támadásoknál a beívelés nem középre megy, hanem indirekt módon a hosszú sarok felé, és onnan fejelik vissza középre az érkező Saglik vagy Remili elé. Jelenleg vezetik a bajnokságot, de vélhetően nem fogják megtartani az első helyet, tavasszal végig idegenben játsszák a rangadókat, és idegenben játsszák a hazai meccseiket is, először Kispesten, majd vélhetően Újpesten.  A széleket ha lezárja az ellenfél, és a középpályán szorosra odaállnak Berecz és vida mellé, akkor vélhetően kihúzható a Vasas méregfoga, de pontrúgások után még akkor is veszélyesek, és a semmiből is képesek gólt rúgni, pont a már említett magas játékosok miatt.
Ezen a meccsen pont egy pontrúgás után mondott csődöt a védelem, és egy pattogós labdát kotort be Windecker, de Saglik irdatlan nagy gólt vágott be szabadrúgásból. Bardhi beállása után szinte rögtön mattolta a védelmet, egy bal oldali beadásra érkezve. Nagy küzdelemben végül megint pontrúgás után született gól, Korcsmár sodort be egy beadást - visszajátszás alapján mintha lesen lett volna, de ez is csak visszajátszásból lehetett megerősíteni, szabad szemmel nézve simán megadható volt. Mondhatni, hogy igazságos döntetlen volt, a Vasasnak jön két fővárosi rangadó, ezeket ősszel az esélytelenek nyugalmával hozta, kérdés, hogy így listavezetőként is be tudják-e húzni.        

Ennyit az elemzésről, meg az összefoglalóról, most 1 hét szünet jön két válogatott sörmeccs miatt - igen, tudom, Andorrát nem szabad lebecsülni, de meg kell verni őket ez nem kérdéses, ne szórakozzunk már.

Jöjjön tehát még a 14. forduló Kommentelj Tibi! rovata, azaza a komment-verseny eredményei, ami a beharangozónál lemaradt. Viszonylag kevés komment érkezett a tippekhez, pedig  poszt kivételesen időben volt, ennek ellenére volt miből válogatni.

A bronz Artie-é lett akinek a "stadion-búcsúztató" és "foci" szavakra valamiért az Old Trafford-ot dobta ki a gép, és talán ennek köszönhető a Dream Theatre - antológia.. az utolsó ütött ... 
"Vasas - Videoton 1:2
In The Presence Of Enemies"

Az ezüst szövet sporttársé, akinek több kérdése lett a egy meccs kapcsán, mint ahány választ az egész fordulóval kapcsolatban kaptunk....

"DVTK–FTC 2:1
(stadion)búcsú kérdésekkel: Elek ismét besírja magát a pepsifoci forduló válogatottjába? Most sikerül feltámasztani a halottat? Ha a hazaiak elbizonytalanodnak, magukat Jackózzák meg, vagy szól a társ hogy nem tevepatát lát?
Ami nem kérdés: Doll egyre jobban tud magyarul – és még fél 1 sincs –, míg korábban csak megköszönte az ellenfél kutyapicsázását mint szurkolást, addig most Koroncón elszomorította a keresztapuci megszólítása..."

slowmotion sporttársé a heti arany, akinek előre is boldog karácsonyt kívánunk,és ha nem ő nyert volna, akkor karácsony után úgyis ki tudná hozni magát elsőnek.... de előre jelezném, hogy karácsony után már nem módosítható a tippverseny állása...

"Mezőkövesd - MTK 0:1
Jézuskától időgépet kérek, Sanyit visszaröpítem az időbe, hogy Pintér foghassa. Alien vs Predator III."

11 komment

Címkék: magyar összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr5711934977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2016.11.06. 20:58:16

Lada! Nem voltam benne biztos, hogy lesz-e, aki rájön, hogy honnan vannak a címek, ráadásul a kevéssé ismerteket válogattam. Gratula és kösz. :)

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2016.11.07. 11:09:44

A miért nem járunk ki meccsekre (igaz, fel sem tett) kérdésre egy válasz. Nehezen érthető, hogy miért kell egy órát várni a vendégszektorba bejutással, ha finoman szólva sincs tömeg, és kettő pénztár is üzemel. Közben persze esett az eső, és már rég ment a meccs, ehhez képest meglepően visszafogottan anyázott a várakozó nagyérdemű Kecskeméten. A sorba beálltunk 17.25-kor, és 18.25-kor sikerült bejutni, nyilvánvalóan válasz nem volt rá, gondolom az lett volna, hogy menjünk időben, de ne legyen már egy reptér a focimeccs, hogy két órával korábban kelljen érkezni. Még jó, hogy nem vittem a családot, meg ismét elmondhattam, és láthattam, hogy Saglik a török Kenő.

Futó Lada 2016.11.07. 13:25:56

@Dr. KOTász (Cobretti hadnagy): A Vasas szektorba csak Vasas-kártyával lehet jegyet venni, ha MLSZ kártyád van, akkor kézzel kell beírni az adatokat, emiatt is lehet lassú a jegykiadás
..ehhez egy adalék : múlt hét, Vasas-Vidi előtt a klubházban.
- Helló szeretnék 2 jegyet a B szektorba.
- Semmi gond, kell név, születési dátum.
- Tessék itt az MLSZ kártya, másold le róla.
- Van MLSZ kértya, akkor azt csak lecsipogtatom....basszus, így nem enged jegyet adni, oda csak Vasas kártyával lehet...oké, akkor begépelem.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2016.11.08. 09:44:39

@Futó Lada: a gond azzal van, hogy a kártyák bevezetése előtt korábban is beírták kézzel az adatokat, mégsem tartott ennyi ideig ennél sokkal több ember esetén sem, odamentél meccs előtt 20 perccel, volt sor is, de a büfében lévő ismételten kivárt sor (sör) után is, max 5 percről csúsztunk le. Tehát itt valami extra gebasz volt sztem, de szerencsére pont a meccs amúgy is felejthető részéről maradtunk le.

fulmerz 2016.11.11. 10:24:17

Ha esetleg...

HUN-AND 4-0

Artie 2016.11.11. 11:46:07

@fulmerz: Én meg már majdnem reklamálni kezdtem a beharang miatt.

De itt most inkább másnak harangoznak.

HUN-AND 1:1

Zoltáng 2016.11.13. 09:52:11

Mivel legközelebb márciusban lesz válogatott tétmeccs, közben lesz még téli szünet is, a legvalószínűbb, hogy a csapnivalónál két fokkal jobb játékkal, több góllal nyerünk. Így egész télen lehet számolgatni, hogy Portugáliában hány góllal nyerünk - beleértve a beleki edzőtáborban, Málta elleni döntetlen meccs hetekig tartó elemzését, és a biztató jelek kutatását a népsportban.

HUN-AND 5-0

szövet 2016.11.13. 13:24:34

HUN--AND 1:0
Gulácsi - Fiola, Lang, Guzmics, Kádár/Korhut??? - Gera/Elek/Pintér???, Nagy Á. - Gyurcsó/Németh???, Klein, DzsB - Szalai [Pad: Megyeri; Priskin, Nikolics, Stieber, Böde, Lovrencsics]
Kérdések: Gera vállalja-e, s ha nem ki pótolja. Ugye Gosztonyi nem azért tűnik fel a lelátón Seszták mellet, mert hamarosan a bő keret tagja lesz?

HUN--SWE 2:3 (0:3)
Király (Dibusz, 46.) - Bese (Botka, 46.), Pintér/Kádár [aki vasárnap nem játszik], Juhász, Hangya - Vida, Berecz - Lovrencsics (Németh/Gyurcsó, 70.), Nagy D. (Priskin, 70.), Stieber - Böde (Nikolics, 46.)
Díszpáholy: Hajnal, Vanczák, Gera, Tőzsér, Torghelle, Gyepes, Szabics, Buzsáky, Leo, Tisza, Kabát, Kenő, Ferenczi, Feczesin, Rajczi, Korcsmár, Varga J. (fogadjunk, hogy Dárdait meg sem hívták)
Király "megfog", majd kihagy egy tizit, Juhásznak többször szólni kell, hogy most nem vkp-t játszik.

fulmerz 2016.11.15. 11:20:44

Az andorrai meccset telibe kaptam, talán ezt is...
HUN-SWE 1-1

2016.11.18. 18:44:26

GYIRMÓT-ÚJPEST 0-4
MEZŐKÖVESD-VIDEOTON 0-1
MTK BUDAPEST-DEBRECENI VSC 0-0
PAKSI FC-HONVÉD 1-1
DIÓSGYŐRI VTK-HALADÁS 0-2
VASAS SC-FERENCVÁROS 3-1
süti beállítások módosítása