HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Vedd magad félvállról...

2007.10.16. 07:15 mészöly sámán

Van egy haverom, a Karel. Korábban éveken át öttusázott, egyszer állítólag még Martinek Jani fülét is kicakkozta a vívópáston. Becenevét egyébként Karel Poborsky után kapta. A háttérben természetesen (még) nyomokban (sem) fellelhető a hajlam a parádés átemelős gólokra. Egyszerűen csak ugyanolyan volt a frizurájuk. Szóval az öreg Karel, mint sikersportági ex-reménység, menlevelén a cseh pecsétjével mindig nagyon értette a labdarúgást. „Gyerekek, ezek a mostaniak kuka. Csak az utánpótlás, meg a hegyi futás. Én minden reggel hatra mentem az uszodába…”

Korán eljött az a pillanat, amikor a demagóg okoskodásra érzékeny fajta „lerészegidiótázza” a Karelt. Pedig a frázisok puffogtatásában – ugyanúgy, mint a közhelyekben – neonzölden világít a nyilvánvaló igazság. Csak a szürke sáv létjogosultságába vetett hit torpedózza meg, hogy eszerint is cselekedjünk. Lassan rátérek a lényegre. A srác folyton ócsárolta a focistákat. Hogy nem jártak rendesen edzésre, amikor mégis, két körből ötöt lecsaltak.
Ugyanmááá’ Flóri bá, a jó versenyló a derbi napján fut. Mi? Milyen dizsi? Haggyamááá’ mester, mindenki megérdemel egy kis lazítááást. Na! szotyizgasson a sámlin, majd csinálunk pár bedobás variációt”. Pacsizás, röhögés, köpködés. Magyar focista mentality.
Nem kell hozzá sok józan ész, hogy ez így ki van sarkítva. Ebben a formában nem igaz. De a rossz mentalitás, egyértelműen látható. Az a gondolkodásmód, amely engedte a fiúknak, hogy tíz helyett kettőkor bújjanak ágyba, az egy sörből három legyen, eredményezte, hogy felnőtt korukban remegő térdekkel lépjenek pályára. Argentína, Szovjetunió, Jugoszlávia, Lettország, aztán a végén már Málta ellen. Mert tudták, hogy mindent ki kéne adniuk magukból. Ehhez pedig nem voltak hozzászokva. Hogy ez egyre kevesebbre lett elég az már nem az ő hibájuk. Minden generáció egyre kevesebbet adott az utódoknak. Elfuserált közegben ez evidens.     
Karel egyszer előhozott egy sztorit. Sportoló gimnáziumba járt, évfolyamtársai voltak a fradi fiataljai (nem a Lazicék…). Iskolai sportnap, labdarúgó-bajnokság. Öttusázók, vívók, vízilabdázók, mindenki készült, hogy elverje a Nagyarc FC-t. Az eredményre nem emlékezett pontosan, de arra, hogy nem hajtottak, igen. „Gyerekek, ha engem leúszott volna egy focista, nem mentem volna többet edzésre, mert kiröhögnek a csajok.” Állítólag nyertek.
Analóg, és ami lényeges tényekkel alátámasztható példa. A Budapest Honvéd labdarúgócsapata, pár hete meglátogatott egy kispesti gimnáziumot. Ez egy Hemi bácsi által importált, amerikás szurker szerző akció volt. Lényeges eleme az imázsnak, még ha nálunk szokatlan is. Lusta linkre kattintóknak összefoglalnám röviden. Elmentek a brand arcai, intenzitás nélkül kocogtak egyet, és simán kikaptak a gimi koedukált vegyes-csapatától. A képekért érdemes a linkre kattintatni. A meccs betonpályán, a focikapun háló nélkül zajlott, és a Honvéd spílerei farmernadrágban csoszogtak. Háló nélkül, farmernadrágban.
Üzenet: ha olyan helyre mész, ahol a szakmád miatt elismernek, vedd magad félvállról.
Üzenet2: ha vendégeid érkeznek, ne cserélj tányért a húsleves és a pörkölt között.

Lábjegyzet: A múlt héten Magyarországon rendezték az U19-es Európa-bajnokság egyik selejtező csoportját. A magyar csapat száz százalékos teljesítménnyel jutott tovább Svájc, Wales és Kazahsztán előtt. Három meccsen 11 gólt szereztek. A csapat húzóemberei külföldön futballoznak. Nagy részük ott is tanul(t).
Október 16-án, kedden az U21-es magyar válogatott Fehéroroszországgal játszik EB selejtezőt. A fiatalok vezetik a csoportjukat. Utolsó meccsükön Szerbiát verték. A csapat húzóemberei külföldön játszanak. A mérkőzést a Sport2 17:30-tól élőben közvetíti.

Szólj hozzá!

Címkék: magyar válogatott honvéd utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr46197708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása