HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Fiatalításból rasszizmus, avagy Blohintól Újpestig

2007.10.18. 13:13 sandro ehervary

 

Fiatalítási hullám a focinkban és rasszizmus. Ez így két eléggé ellentétes gondolat. Pláne egy mondatban. Főleg akkor, ha az r betűs szótól 24 óra alatt jutsz el a fiatalításig. A két nappal ezelőtti, tehát a keddi népnemzeti sportnapilapban volt egy Oleg Blohintól közölt interjúrészlet.

Az ukrán nemzeti idol felpiszkálta magát azon, hogy már az ottani bajnokságban is egyre kevesebb fiatal kap lehetőséget, mert mindenféle „zumba-bumbák”, akik épp csak lejöttek a fáról meg kaptak két banánt a kezükbe máris Ukrajnába kerülnek, focistának kikiáltva. Kapott is a jó öreg Oleg a fejére ezekért a szavakért, bár a válogatottól nem ezért, hanem a selejtezősorozaton mutatott gyászos szereplés miatt kell mennie. A hazai környezetbe átültetett szituációs komédiában Mészöly Kálmán kiáltotta világgá a „fáról lemászó, a hazai focit sorvasztó afrikai légiósok” című elméletét. Repült is Kisteleki udvartartásából. Más és más lett a két ember megítélése napjainkban. Mészöly és Blohin is korszakos játékos volt hazájában, ám amíg Oleg még ma is egy ikon ukránföldön, (MÉG a fiatalok szemében is!), tehát Oleg jól megfér Andrij mellett, addig nálunk Kálmi ’bának nincs helye Gerzson posztere mellett. A mai fiataloknak a szikla már egy bukott ember, aki túl sokat jártatta a száját feleslegesen. Sörözős sztorik az aktatáskás zalaegerszegi kalandtól a ferihegyi „Üssetek agyon” ámokfutásig. Viszont én tartom véleményem, egyik öreg sakkfigura sem rasszista. Az elkeseredettség beszél belőlük. Az idősebb Mészöly 20 éve nézi labdarúgásunk középszerűségbe süllyedését, Oleg pedig valószínűleg látja azt, hogy ha Shevchenko és kortársai már visszavonulnak, nem lesznek már olyan ukrán tálentumok, akik kijuttatják világbajnokságra a nemzeti csapatot. A fiatalítás illetve annak elmaradása a kulcs. (Most egy pillanatra tekintsünk el válogatottunk remeklésétől.)

 Azt nem tudom, hogy Ukrajnában a középcsapatoknál hány légiós veszi el a helyet a fiatalok elől, azt azonban tudjuk, hogy a két kirakatcsapat a Sahtar és a Dinamo bizony elég sok légióst foglalkoztat. A tegnapi sportnapilapban volt egy féloldalnyi ömlengés a Ligakupa slágermérkőzéséről a Loki B – UTE B összecsapásról. Este nem is voltam rest megnézni az első pár percet. Újpesten néhány éve megirigyelték az MTK-módit, fiatalítás, eredményesség, meggazdagodás. Szerették volna. Aztán rájöttek, hogy eredménykényszer van és elkezdték venni a légiósokat, mint más az almát. Kilóra. Érdemes megnézni az élénk lilák mögött felsorakozó agyonmosott tizenegyet. Lássuk az UTE fakót: Dombai – Kiss, Bisoye, Dvorschák, Mészáros, - Nagy, Ogbodo, Theobald, Li do Kvon, - Dourandi, Kovács Z. A Ligakupa elnevezésű bohóckupában az UTE B-ből a kezdő 5 játékosa légiós. A második 11-ből. A fiatalok még arra sem méltóak, hogy legalább ebben az érdektelen, súlytalan Ligakupában bedobják őket a mélyvízbe. Tökmindegy, hogy ők kapnak egy hármast a Loki B-től (amelyben 2 légiós kezdett), vagy a zumba-bumbák, bőrszíntől, nemzetiségtől függetlenül. Az értékesebb ifiket ennyire elhappolták a külföldi gárdák és a többi csak selejt? Biztosan cáfolnák ezt az állítást a pályán, ám ehhez még a lehetőséget sem kapják meg. Még a bohóckupában sem.   

7 komment

Címkék: mészöly ute bohóckupa blohin

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr83199896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kitsilatzi · http://leggitar.blog.hu/ 2007.10.18. 17:20:14

Hát ez tényleg gáz, jól emlékszem, hogy az Újpestben régebben még játszott Cantona öccse is, bár az se volt egy nagy szám.
Viszont szerencsére a Fradinál is elkezdték a fiatalítást 34 éves angolokkal.
Ez a ligakupa meg tényleg egy vicc.

king_one 2007.10.19. 10:39:55

az a baj hogy a szavaidból ítélve téged is megfertőztek ezzel a mindegy-csak-fiatal-legyen lázzal. a kor nem érdem, arról mért nem beszél a kedves m kálmán, hogy a fiatal játékosok nagy részét jobban leköti a dokk vip mint a bajnoki meccs, meg 5 jó meccs után azt hiszik, hogy ők az atyaúristen a média meg adja alájuk a lovat. ehez képest a fekáktól, ha nemis egy nagy tehetségek, de hatalmas alázatot és hajtást láttunk, ami üdítő dolog a pályán alibiző másnapos tizenévesek után.

- MO-n, de főleg Újpesten, sajnos az elmult években elhitettük a játékosokkal, hogy a fiatalságukkal bérletet válthatnak az első csapatba, és nem kell tenniük érte szinte semmit. az eredmény megalázó vereségek és csak azért 4. hely, mert mások még szarabbak voltak.
- az Újpestben azért így is sok tehetséges fiatal volt (Szélesi, Szalai, Vanczák, Vermes,...) és az akkori trenddel ellentétben már fiatalon kikerültek külföldre, nem csak 28 évesen mentek ki a bundesliga 6-ba miután itthon istenek lettek.
- az utánpótlás nem elsősorban létesítménykérdés, hanem társadalmi. eltűnőben vannak azok a rétegek, akiknek a foci egy reménysugár, és ezért képesek alázattal művelni. és átvették a helyüket a papa kedvencei, akikbe szorult egy kis tehetség, de ezt az egészet elsősorban pénzkeresésre és csajozásra használják fel. azokat meg kiszorítják, akiknek nincs hátszele. erről prsze senki nem mer vagy akar írni, hogy milyen morális állapotok vannak az utánpótlásban. csak százmilliós műfű legyen, az nembaj hogy másokból a strand homokjában is fenomén lett.
- tudnám még folytatni de mennem kell. mindenesetre én sem örülök ennek a sok fekának újpestiként... Sadjo és Foxi elég lett volna, ők nem vakon jöttek, és nálunk is meghatározó játékosok egyelőre. meg a theobald papíron jó játékos, bár még nem kapta el a fonalat. ha már légió, én inkább szerb fiatalokra építettem volna, persze egy keményebb edzővel.

üdv!

cf12rounder 2007.10.19. 19:08:10

Ha valaminek a hátteréről nem tudsz fontosan, inkább ne írj róla.
Újpesten fiatalok akik szóhoz jutottak tétmeccsen az elmúlt években:
Illyés, Vituska, Hullám, Freud, Szőke, Széki, Kisznyér, Vaskó, Tolnai, Vermes, Gulyás, Lettrich, Kiss Zoli, Feczesin, Nagy Olivér, Korcsmár így hirtelen.
Hát közülük jó ha Vermes és Feczesin, Korcsmár és Nagy Olivér ér valamit sajnos, pedig én is jobban örülnék magyarokkal elért sikernek.
Modnjuk Lee és Theobald ezzel együtt katasztrófa.

the real 2007.10.20. 09:39:17

Pontosan, Újpesten próbálkoztak, nem jött be. Nem voltak elég jók vagy csak nem kaptak elég lehetőséget (pl. Vermest én ugyanúgy NBIII-ba kívántam pályafutása első két évében, mint jópár azóta elfelejtett fiatalt, most mégis jó, és ez így volt Szélesiékkel is)? Szerintem előbbi, és az újpesti vezetők szerint is.
Egyébként meg egyetértek king_one-nal, viszont azt hozzátenném, hogy Urbányi nyáron előrevetítette: általánosságban 5 külföldi igazolásból kb. 2 válik majd be. Itt van pl. Theobald, aki egy vb-n szereplő válogatott csk-ja, és valamiért mégis kevés még ebbe az NBI-be is. Ki érti?

ericsson 2007.10.24. 11:14:39

ez a cikk sok helyen sántit! előbb szét kelett volna nézni ,aztán írni valós dolgokat! az nemhogy az Ute b volt,hanem inkább c! de a loki komplett csapatával állt fel! azért túlzásokba ne essünk!
kérdem én...a lokinál megy a fiatalítás? nem! na ezért nem megy már újpesten sem! nincs évente csak max 2 fiatal,akivel lehet valamit kezdeni! a többit eladják külföldre,vagy elcsalja az mtk százezres nagyságú fizetésésrt! a debrecenben egy saját nevelt kezd hétről-hétre! újpesten már előrébb tartunk,mert ott van vermes,korcsmár,sándor gy.és néha nagy olivér! de a kispadon már ott ül széki,mészáros,kisznyér...a debrecen kispadján is ül ennyi fiatal? kétlem,viszont ők nyerik a bajnokságot,mert rájöttek,hogy az eredményekhez nem lehet ész nélkül fiatalítani! ahol ezt teszik(mtk) ők sem nyernek semmit sem,csak eladnak külföldre,mert ott árút csinálnak belőlük! jó lenne,ha a fiataloknak megérné maradni,de ez belátható időn belül nem lesz,ezért az a jó,aki teheti menjen szépen el az országból! nekünk meg marad egy-két ügyeske,aztán majd lesz belőlük valami!

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.26. 16:02:18

Hagyjuk már a légiósokat, utoljára Inzaghi c klónja, Kuntics ért itt valamit. Foxi-maxi meg társai az újpestben, nyihaha. Akkor már inkább Sirinbekov meg Adi Negrau, rajtuk legalább jóízűen lehetett röhögni.

Azt, hogy az MTK mit nyer a fiatalokkal, majd a válogatottban láthatjuk pár éve múlva, de annyit már bizonyosan elértek, hogy nem kell kutyafasz bt könyöradománya után kuncsorogniuk, nyereséges a klub, nyugi van, munka van - magyar srácokkal.

Ez már magában több, mint amit az össze többi klub közösen elért az elmúlt tíz évben fradistul.

Heinrich · www.nst.blog.hu 2007.10.26. 16:11:26

"Urbányi nyáron előrevetítette: általánosságban 5 külföldi igazolásból kb. 2 válik majd be."

Urbányi sem játékosnak, sem tv ripacsnak, sem edzőnek nem válik be 100ból szásztor. Nevetséges, ahogy előre mosakszik, és a szánalomhadjárat kifejezés tolul a számra, ahogy nyiltan felvállalja: vettek két használhatót, meg három kenyérpusztítót - ott a nyilatkozata után úgy pereltem volna vissza a 3 szar árát, hogy beleszakadjon, persze csak miután kirúgtam.

king one: megy a demagóg különdíj
süti beállítások módosítása