HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Pörög az oktatófilm!

2007.10.19. 07:27 mészöly sámán

Ahogy valószínűsítettük, a Turul felfalta a lengyel vegyes felvágottat. A Nídust Hajnal hozta el. Törökországban eldőlt, hogy a 2008-as EB nemhivatalos fast food-ja a gyros lesz. Moldova bebizonyította, hogy lehet nyerni Máltán. Boszniában célegyenesbe érkeztek a norvégok. Bohóccsoport 11. Játéknap: The Deserved Revenge.
Összefoglaló.

 
Lengyelország-Magyarország 0-1
 
Kezdheti magát álomvilágban érezni a Várhidi család. Még nincs fél éve, hogy a görög-norvég duó két meccsen gurított nekünk egy hatost, ami még bennük maradt, azt ezúton köszönjük szépen. Miközben mindenki páros lábbal ugrált a mellünkön, a roma showman polgármesterre választását többen támogatták, mint a csapatot. A tévé-edző, mint a Várhidire aggatott megannyi dehonesztáló jelzők legszalonképesebbje, mára azonban új értelemmel bír. Az az öt év, amit a tévében olasz meccsek elemzésével töltött el, telerakta a spájzot kolbásszal. Vezérlő tábornok lett, aki hosszas remetemunkával kutatta ki a világbajnok gyengéit. Jelen állás szerint ő az egyetlen, aki március elseje után is fizethet egyforintossal, ha akar. Pedig ezen a lengyel meccsen nagy jóindulattal sem játszottunk középszarnál jobban. Azonban, ennek ellenére is nyerni tudtunk egy nálunk sokkal magasabban jegyzett csapattal szemben. Aki emlékszik hasonlóra az elmúlt tizenöt évből, az ne állítsa takarékra közléskényszerét.
Fülöp meccsről meccsre bizonyítja, hogy egyszer tényleg a Premier League-ben fog védeni. És ez nagy szó, mert az ország először tétmeccsen az olaszok elleni U21-es selejtezőn látta védeni, amikor húszezer néző előtt elképesztő potyagólt kapott. Kezeket a magasba, aki ezek után egy fikarcnyi esélyt is adott neki Angliában!
A magyar védelmet axióma szinten tilos dicsérni, és most se tegyük, mégse kéne elhinniük, hogy a lengyelek egyszer is hasonló fölállásban játszanak majd az EB-n. Nem volt nagy egyéni hiba, ami pozitívum. Középen Tőzsér annyi ideig mesélt magának a Máltának lőtt szabadrúgásgóljáról, hogy maga is elhitte, képes megismételni. Távoli lövése alig kerülte el a kaput. A pályán töltött további hetvenhat percében összekötötte a semmit a haszontalannal, és folyamatosan zavarta Vasst. Hajnal többször előhúzta a sifonérból a Bicskei Berci bácsi által szakmailag csak „alagútcselnek” hívott kötényt. A tizenegyest úgy lőtte, ahogy kell. Egészen biztos, hogy számára nem Karlsruhe lesz a végállomás. Feczesin azt a formáját futotta, ami miatt korábban sem értettük, hogy kerülhetett külföldre, Dzsudzsák fiatalos hullámvölgyben van, Gera pedig egy ösztönös zseni. Amikor korábban egyszerre adott esernyőt két bosnyáknak, azt hittük már mindent láttunk. Most bizonyította, hogy három lengyel ellen is képes ugyanerre.
A jó barátok egyébként enyhe Lothar szindrómában szenvednek. A külföldi edző bármit is írt az önéletrajzába, elképzelése nem volt a lengyel futball helyzetéről. Nem reális, hogy Beenhakker évek óta követné a Krakkó-Varsó tengely menten forgó bajnokságot. A tétmeccsekre kiküldi a külföldön játszókat, a barátságosokon meg hajlandó lenne a nagynénjét is játszatni, ha egy menedzser szerint tehetségről van szó. Most mi az utóbbiból kaptunk ízelítőt. Így gyengébbek voltak nálunk.

Törökország-Görögország 0-1

Nagyon szurkoltunk a törökök ellen, de arra nem számítottunk, hogy a mindent eldöntő meccsen, hazai pályán egy frissen érettségizett másnaposságával kóvályognak majd a pályán. A görögök meg, ahogy ilyenkor kell nem álltak be bekkelni, hanem kijutottak az EB-re. Bár az egyetlen (les)gól Amanatidisz révén csak a hetvenkilencedik percben született meg, mégis biztosnak mondható a görög győzelem, mert (a) a törökök nem tettek ellene semmit, (b) kapura tulajdonképpen csak ők lőttek. Fatih Terim menesztése borítékolható.

Málta-Moldova 2-3
Moldova utolsó három meccsén hét pontot gyűjtött a selejtezősorozatban, nyert Boszniában, pontot rabolt otthon a törökök ellen, majd végrehajtotta a bravúrt, amely évek óta senkinek sem sikerült: három gólt lőtt egy félidő alatt Máltán.
Ellenbravúr: csak a hírhedt máltai helyzetkihasználásnak köszönhették, hogy nem kaptak
ugyanennyit a második félidőben. A gyógyszerész Scerri, majd a legendagyanús Mifsud is betalált. A máltaiak utolsó percekben már emberelőnyben rohamoztak, harmicötről még egy kapufát is lőttek. Ha a meccs két résztvevőjét Angliának és Oroszországnak hívják hetekig nézhetnénk az ismétléseket. Anglia… I
nkább alkalmazzanak rajtam kétoldali lobotómiát, mint hogy nélkülük nézzem az EB-t.

Bosznia-Hercegovina - Norvégia 0-2
A norvégok alig egy hónappal ezelőtt még csak sötét sarkakban összebújva beszéltek az EB részvételről.
Egy nappal a Bosznia elleni simának mondható győzelem után, azonban már a kezükben van a sorsuk. Ha november közepén megverik otthon a törököket, várhatják a sorsolást. Ha döntetlent játszanak, még muszáj lesz győzniük Máltán. A várható továbbjutás ellenére szakmai válság körvonalazódik északon. Nem játszott a kalandos természetű Carew...

 

8 komment

Címkék: lengyel hajnal válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr25200901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alternaiv 2007.10.19. 09:48:02

"Azonban, ennek ellenére is nyerni tudtunk egy nálunk sokkal magasabban jegyzett csapattal szemben. Aki emlékszik hasonlóra az elmúlt tizenöt évből, az ne állítsa takarékra közléskényszerét. "

Mintha barátságos meccsen vertük volna a németeket, Lothar idején. Magasabban jegyzett csapat, és nem is volt ennyire taratlékos. Nem célzok ezzel semmire, csak nem fogom vissza a közléskényszerem.

dupi 2007.10.19. 10:10:04

no meg volt egy olasz meccs is nemrég :)

petyabácsi 2007.10.19. 10:40:49

ecsém te tulajdonkép magyar vagyo??

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2007.10.19. 10:44:40

Jöhet a savas eső, meg minden, de azért EZT a "középszar" magyar csapatot valahogy szívesebben nézem, mint Sebők Viliék vergődését.

Anglia: valamiért divat lett Robinsont hibáztatni a gól miatt, sokat segítene ezen, ha az ismétlés egyszeri végignézésével kiderülne a hülyék számára is (pl. Daily Mirror) hogy a kapus reflexszerűen kapott bele egy erős lövésbe, ami a tőle tíz méterre álló védőn megpattant. Ez bravúr volt - pech, hogy a védő lemaradt az orosz csatárról.

hurrá torpedó 2007.10.19. 10:45:22

de így kell értelmezni gyerekek:

...jóindulattal sem játszottunk középszarnál jobban. Azonban, ennek ellenére is nyerni tudtunk egy nálunk sokkal magasabban jegyzett csapattal szemben...

szóval gyenge 3-as, teljesítménnyel verni csapatot. az olaszok ellen 4 fölé, vagy 5 alá volt a teljesítmény (vagy divatosan négyötöd), a németek ellen nem emlékszem...

gyoref · http://gyoref 2007.10.19. 10:46:18

Megvédeném a cikkírót, arról volt szó, hogy
szarul játszunk mégis nyerünk. A német és olasz
meccsen nem játszottunk szarul. ugye ??

Héttörpe (törölt) 2007.10.19. 10:59:48

Reélem törökök fotelból nézik az EB-t. Szus, ha nem csalja el az az idiótarohadék meklód a meccset, meg megverjük tavaly Máltát, van 18 pontunk. Így meg 12.

the real 2007.10.20. 09:44:51

Ha megverjük tavaly Máltát, most talán még Molnár Balázst nézhetnéd a válogatottban. És azt, ahogy Bozsik meghívja Sebők Vilit, aki az edzőtábor elején megsérül, de a következő bajnokira épp meggyógyul.
süti beállítások módosítása