HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Zárjuk be a Fradit!

2007.11.04. 06:00 sandro ehervary

Halottak napjára sem leheltek életet a vegetáló magyar rekordbajnokba. Hiába vizionáltak Sheffield-i, vagy Anderlecht-i gazdagságról, nem jön sem angol, sem pedig belga megmentő a Züllői útra.


5 év alatt a mennyből a pokolba jutottak  kilencedik kerületben. Jött a TéeSz elnök, a befolyásos politikusokkal vadászó Jancsi bácsi, és se istent se embert nem ismerő módon ragadta magához a hatalmat. Bevitte az erdőbe a „fradistákat”, majd elfújta a gyertyát. Jancsi bácsi pedig gyakorlott vadász módjára könnyedén kibalettozott az erdő sötétjéből. Vitte magával aktatáskáját, ami hatalmának szimbóluma volt. Amikor el akarta őt távolítani az elnökség, akkor csak annyit mondott: „Akkor viszem magammal az aktatáskám is, benne a legfontosabb szerződésekkel!”. Érthető? Furulyás János hazahordta a klub létét jelentő szerződéseket! Nem volt egy épeszű elnökségi tag, aki hívott volna három tagbaszakadt biztonságit, akik minden alkalommal amikor F.J. távozik az épületből akkor fejreállítják, jól megrázzák, hogy még egy kis sárga öntapadós cetlit se tudjon kivinni az épületből. Nemhogy fejléces, hivatalos dokumentumokat. Az elnökségnek nevezett bábok pedig bólogattak. Az igazat (nem)mondó juhászlegény (civilben TéeSZ-elnök) amikor már szinte naponta érzett szívfájdalmat szeretett klubja miatt, egy nap elköszönt. Erre mondják, hogy a kerti WC-ből a kanálisba! Érkezett Mitti báti, aki szerint hamarosan jön a bódottág! A TéeSz barma után érkezett a Vágóhíd. Ez volt ám az intő jel, de senkinek sem tűnt fel. A franzstadti sportbirodalom ügyeit pedig már nem lehetett tagbaszakadt henteslegényekkel elintézni. A Tekeszakosztály főnöke hatalmas mosolyt csalt sokak arcára amikor kinyitotta száját. Fergeteges volt. Egy retardált, beszédhibás elmerokkant sem tudná alulmúlni Mitti báti médiaszerepléseit! Az elnökségben ott volt már Furulyás alatt, Ináncsy alatt, és még most is ott van Kruj Iván. Az ő orgánumát is lehet éltetni, pláne gondolatmeneteit . A birkózószakosztály főnöke egyszerűségéről ismert, képzelhetjük milyen kvalitású szakosztályfőnökök, talpnyalók és bólogatójánosok alkotják az elnökséget.

 

Mi a megoldás? Megszüntetni az egészet! Furulyás elsíbolta a kereskedelmi jogokat 99 évre vagy örökre (kitudja?) Várszeginek, a terület bár megér pár milliárdot, a több mint 4 millió eurós adósságot felhalmozó egyesület a kutyának se kell. Hisz milye van a Fradinak? Neve. Ennyi. Se kereskedelmi bevétele, se hatalmas aktív szurkolóbázisa (értsd, tömött stadion minden mérkőzésen! – ez Magyarországon sehol sem létezik). Uszkve: Nincs számottevő bevétele. Egyetlen kiút lenne. A transzferekből származó bevétel. A bibi az, hogy a Fradinak nincs 5 Dzsudzsákja, hogy kihúzza a szarból a gárdát. Tartom véleményem: megszüntetni!.

 Firenzében amikor csődbe ment a helyi alakulat, nem voltak restek megszüntetni, Florentia Viola néven útnak indítani egy új társulatot, majd szisztematikus munkával, a még megmaradt ingóságok, értékek, jogok visszavásárlásával (fillérekért, hisz a régi gárda megszüntetésével az a címer, brand elértéktelenedett!) újra a helyére tenni a csapatot. A Della Valle testvérpár belefeccölt időt, és pénzt, és ha nem lett volna a bundabotrány, a hátrasorolás, valamint a pontlevonás, akkor az elmúlt két év alatt a Bajnokok Ligájában indulhatott volna a Fiorentina.

 A recept hasonló, olasz pasta helyett magyar gulyás. Új gárda, új névvel, az elnökségben nem lehet benne senki a mostaniak, vagy az elmúlt tíz év tagjai közül. A kereskedelmi jogokat megsütheti Várszegi, a Fradi pedig elveszti a területeit, amelyre előbb-utóbb a jelenlegi helyzetben is sor kerül. Hisz ki gondolja komolyan, hogy a KVI el akarja adni a területet? Ennyiért? Hozzákötve a csapatot? Kiírhatják még nyolcszor a tendert, akkor sem lesz érvényes pályázat. Majd fillérekért megveszik a hátbaveregetős cimbik, épülhet szálloda, pláza és benzinkút. Még hogy elfordított pálya? Minek? Kell a hely a parkolóháznak is!  

Egy kis magyaros anomália a végére. A szerencsés 13-asról. Az állambácsi (a KVI apukája) egy forintért odaadta a bérleti jogot 99 évre a Vasasnak. A piros-kék kerületben, ahol Bordás Buci most az álomrendőr, nos megszokhattuk, hogy a balszél mindig erős. No nem Aranyos Imrére gondolok elsősorban. A 76/77-es szezonban Kádár János kedvenc csapatából pofátlanul csalva csináltak bajnokot, Várady Bélával addig rúgatták a kamutizenegyeseket, hogy végül gólkirály lett.  De ez csak amolyan magyaros sztori.

 A Fradinak ideje lenne sutba dobni a múltat és jelent, a magyaros anekdótázást és múlthoz való ragaszkodást. Nyugati mintára építeni a jövőt. A hatodik vonalból akár indulási jogok vásárlásával hamar visszanyeri helyüket az élvonalban. A Loki is vett indulási jogot nem is oly rég. Talán ez volt a jelenlegi sikerek záloga. Nem szégyen az, a siker mindenhol ugyanannyit jelent. Se többet se kevesebbet.

17 komment

Címkék: fradi vasas furulyás ináncsy

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr5216901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dupi 2007.11.04. 13:23:00

nem kell velük foglalkozni (se jó, se rossz értelemben). Játszanak ahol tudnak, oszt kész. Ha nincs pénz, nem lesz foci, ha lesz, hmm.

kd · http://kd.blogter.hu 2007.11.04. 13:27:59

Hülyeségeket beszélsz, bedőlsz a médiahisztinek. Jövő héten jönnek a skótok tárgyalni, úgyhogy nem lesz gond különben sem, viszont:
Várszeginél semmiféle olyan jog nincs, ami sokat érne, a legfontosabb jogok, pl mezek értékesítése a Fradinál vannak. Várszegié az újság, a honlap, meg a kaják. Jelenlegi értéke a csomagnak kb 50 millió forint.
A labdarúgó Zrt lejárt tartozása egyébként 500 millió Ft, vannak az NB1-ben is, akik nagyságrendileg itt tartanak, csak annak kisebb a visszhangja. (Újpest például. Szó nem esik a 2-300 milliós mínuszukról.) Ez nagyon lazán menedzselhető, hiszen egy jobb játékos többe kerül ennél.
A Club tartozása tetemesebb, viszont ebből kb 400 millió perelhető, nem eldöntött, az OTP-nek meg teljesen mindegy, nem fognak rinyálni párszáz millióért. Addig is több lesz rajta a kamat.

A megszüntetős ötletedhez meg annyit, hogy Várszegi nem ilyen hülye. Ha a Zrt megszűnik, 3 éven keresztül semmilyen csapat nem indulhat Ferencváros névvel semmilyen bajnokságban. Szerződésben van.

Attila 2007.11.04. 14:04:02

Nem rossz ötlet. A pocsék emberek akik a fradinál figyelnek csak mélyebre viszik a csapatot. De a baj az, hogy senkit nem érdekel ez a fradinak focicsapatának nevezett viccgárda. Nincsenek szurkolók!! Legalábbis olyanok akik elhiszik, hogy itt értelmes emberek és célok lesznek 200 éven belül. Így nincs mit megmenteni.

Pl. az utánpótláscsapataikról annyit hallani, hogy fél disznóért játszhat a gyerek a részeges "edző bácsi" csapatánál. Akit kirugni nem lehet mert neki "fradi szive" van. A nagy lófaszt. Mi az a fradi szív ebben az esetben? Lopás, önérdek, csalás a fő alkotóelemei. Ezek a vén faszok e szerint élnek.

A zűllői úti foci szart sem ér. Vicc az egész. A többi szakosztályra kéne figyelni ezt meg beszántani a földbe. A Ferencváros névhez nem kéne ragaszkodni mert ez már rég nem az. Ezt látják a szurkolók is.

A sikeresebb szakosztályok (pl. kézi) helyében már régen elhagytam volna az egyre cikibb nevet. Vagy legalább öles betükkel kiírnám, hogy SEMMI KÖZÜNK A VICCCSAPATHOZ!

cherry 2007.11.04. 15:02:14

kd!
az újpestről itt nem esik szó,de te nem bírod megállni,hogy belesződd irományodba,ráadásul elferdítve a tényeket! nincs 2-300 millás tartozás,csak a te álmaidban! konszolidálódott a helyzet és jelenleg már az építkezés folyhat minimális tartozás mellett! fogadd el,hogy az újpest felett nem lebeg demoklész kardja,ellenben a fradival! engem a fradi nem érdekel,mintahogy sok embert,de ezt nem bírtam szó nélkül hagyni,hogy valótlant állítanak itt egyesek!

biohouse 2007.11.04. 15:10:16

A Magyar Narancs is kibírta, hogy egy ideig Mancs néven jelent meg, mert a Fidesz el akarta őket törölni a föld színéről, aztán visszaszerezték a nevet.
Új név lehetne Fradi FC, Üllői úti Bástya, Zöld-fehér Sas, stb. Csak azt a 30 irodás siserehadat el onnan a picsába!
Ha 2mrd tartozás van, az 20 ezer fele osztva csak 100 000 Ft. Bérlet 5 évre!
De ki áll a változások élére? Orbán miért Felcsúton bohóckodik? Van egyáltalán olyan elkötelezett fradista aki adni akar? Mit csinál Nyilasi?
Én megveszem 100000-ért az ötéves bérletet, ha az NB1-re szól, vihetem a kisfiaimat, és egyetlen ordítozó kopaszt se látok ott.
Egy nemfradista

volu man 2007.11.04. 15:18:14

biohause!
orbán miért felcsuton bohóckodik? csak egy pillanatra se gondold,hogy újpest szurkoló lévén majd rendbe szedi a fradit...ez vicc volna! felcsut az ővé szőröstől-böröstől,azért ott bohóckodik!

vlum 2007.11.04. 15:20:04

biohause!
orbán azért bohóckodik felcsuton,mert ott minden az övé! ellenben a fradival nem hinném,hogy bibelődne,mert világ életében újpest szurkoló volt!

kd 2007.11.04. 15:34:54

Attila,

"Lopás, önérdek, csalás a fő alkotóelemei. Ezek a vén faszok e szerint élnek."
Ez szerinted csak a Fradira jellemző? El vagy tévedve. Ilyen alapon az egész elsőosztályt megszüntethetnéd.

cherry,

tévedsz. 200 mínuszban vagytok épp a nagy építkezés közepette.

cherry 2007.11.04. 15:40:04

kd!
szerintem csak a te képzeletedben...de ezen kár vitatkozni,ha csak nem te vagy kovács péter,aki biztos jobban tudja! de szerintem nem te vagy,ezért ez nem igaz! valami minusz még lehet és az nem publikus sajnos még mindig,de hogy 200 milló lenne az baromság! szinte annival vette át alukácstól kovács a csapatot,tehát azért valamit már csak sikerült törleszteni a nagy fiatalítás közepette,ami erre ment és nem a nagy magyar utánpótlás megsegítésére!

mxplanet 2007.11.04. 16:19:07

EGÉSZ MAGYAR FOCIT MEGSZÜNTETNI PROFI SZINTEN..
szánalmas az egész

kuttor kutya 2007.11.04. 21:45:22

'Hülyeségeket beszélsz, bedőlsz a médiahisztinek. Jövő héten jönnek a skótok tárgyalni, úgyhogy nem lesz gond'

Jönnek a skótok, nincs gond - óriás komment, beszartam a röhögéstől. Meg jön még a Dicobe is. Meg a kínaiak. Sőt, maga Torgyán József is visszatér, meg Fatusi.

csupi 2007.11.05. 19:26:17

Én adom ezt a megszüntetés dolgot, szerintem lassan ez lehet az egyetlen megoldás. Ha a várszegi szerződés erre is vonatkozik, akkor sajnos az öreg "nagytőkés" batárunk megint lehúz majd pár millát, amiért ezt visszaadja. Mert mire megy vele, ha nem teszi és szépen letelik a 3 év (amíg a Fradi mondjuk Fasszopóújpest vagy mittoménmilyen néven játszana...)? (Bocs a névfelvetésért...)

A másik: ki a faszomnak van pofája elkérni egy ekkkora adóssággal rendelkező, szar másodosztályú csapatért 4, 6, 8 vagy akárhány milliárdot??? A QPR-t sokkal jobb helyzetből jelképes összegért vették meg Ecclestone-ék (ahol nyilván nem kell magyarázni, h a másodosztály is sokkal jobb biznisz mint nálunk az első). Nálunk miért kell mindig mindet lehúzni????? Rohadt rabló gerincetelen csürhe...

Egész jól felhúztam magam a végére...

Pern Balfomet 2007.11.08. 14:59:49

Persze, úgy összességében igazad van. Igazad van, ezt csak a hülye nem látja, pláne ha még fradista is. Más kérdés, hogy az csak hülye lehet, aki még most is komolyan szurkol ennek a gánynak, ami ma a fradi. Na én ilyen hülye vagyok. És nem tom kinek szurkolsz, de gondold így is végig, a saját csapatodról is azt mondanád: zárjuk be a francba??!!! Zárjunk be egy több, mint száz éve (barna hóban, vörös fagyban, szarban is, húgyban is) eredményeit tekintve sikeresen működő csapatot néhány jellemtelen gazember miatt???? Közéjük értve a raboló primkó tszelnököket, a szurkerek egy részét, hidegfejű üzletembereket, a valahai Bodnár gyúrót stb.)? Ez így van jól?!!!

Kis István 2007.11.20. 11:15:39

Sok. Súlyos félreértés van itt.
Tudatlanság.
Az anyagi gondok bizony a dicsőséges BL meneteléssel kezdődtek. Már Anderlechtből hazafelé felmerült a kérdés, mi lesz ha tovább jutunk. Akkor ugye pénz kellene, prémcsi, de pénz nem volt. Maradt a kölcsön, uzsorára. TSz elnök és akkori játékosok dobták össze a pénzt. Később erre ment az összes bevétel.

At eladásról. Kb 8.4 milliárdért kaphatunk egy olyan részesedést ami semmire sem jó, lévén RT. És az RT-nek 20+ valamennyi kft-je, bt-je, különböző társtulajdonosakkal, különböző jogokkal (közvetítési, névhasználati). És! Tulajdon résszel, Gyakorlatilag egyszerűen leszavazható a befektető bármilyen kérdésben.
Ki adna ezért pénzt?
Csak egy hülye.
Lásd: szavazatijoggal bír mindenki aki befizeti az éves tagdíjat!!!!
Tehát egy kézilabda csapat simán megakadályozhat mindent!
(apró adalék, jelenleg havi 40-50 ezer zsebbe az edzőnek ha a lányodat szeretnéd olyan csapatban látni ami külföldre is utazik) (kézilabda)

Várszegi. Sohasem akarta megvenni a Fradit, Muszáj volt, javasolta a megvételt az akkori kormány. Mondván jobban jár ha megveszi. Szerencsésen ki is ugrott amint lehetősége volt. Csak egy jogot szerzett meg, a Fradi név kereskedelmi jogát, lásd Fradisör stb. nem nagy összeg….

Vasas pálya egy forintért? A fradi is egy forintba kerülne, ha lenne olyan hülye a IX. kerületi önkormányzat, hogy kikéri a tulajdonjogot. ( de miért is tenné? Hogy minden költséget ő álljon?) Komoly befektető esetén megtenné, de csak hogy egy nap múlva tovább passzolja a tulajdonjogot, amúgy hülye lenne az egész bagázst finanszírozni, takarítás, festés, fizetések, minden. Lásd az állami és önkormányzati tulajdon viszonyokat. Vagy szemléletesebb, a Vasas vagy Budapest honvéd példája.

Egyértelmű a cél, minél előbb csődöt jelenteni, nullázódik a tartozás, és kezdődhet minden elölről.

De mindenkit csak a foci csapat érdekel, pedig itt az összes szakosztályról szó van, mindenki kap pénzt, illetve mindenki lenyúl mindenkit. Pedig különválasztva sokkal egyszerűbb lenne, de ugye akkor nem lenne honnan lopni….

Na és a mostani csapat. Lipcsei, akár ingyen is focizom Péter az elmúlt időszakban csak a fradisörözőt szerezte meg, persze önzetlenül.

Egy szóval mielőtt blogot írsz tájékozódj:)
Mert ez így elég gyenge, sőt hülyeség!

csupi 2007.12.05. 09:33:06

Bár nem hiszem, h ezt a bejegyzést bárki még előbányássza, de:
index.hu/sport/foci/fradi1204/

Jó ötlet 2008.06.24. 20:17:32

Van egy nagyon jó ötletem, mi lenne ha a kurva anyádat zárnánk be egy cellába és agyonkuratnánk 10-15 kiéhezett cigánnyal? Ja tudom mi lenne, még jópár ilyen kis fattyú jönne a világra mint Te, de anyádat nem zavarná, hisz úgyis ez a foglalkozása.
süti beállítások módosítása