HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Dzsudzsák debütált

2008.01.13. 10:16 mészöly sámán

Idehaza minden ment tovább a maga medrében. A Sopron haldoklik, Fehérváron egyre több az esély, de a szövetségi kapitány-ügy továbbra is szövevényes. A külföldön pályára lépők közül Rósa bolondos állapotba került, míg Dzsudzsák mindenkit a TV elé ültetett szombat este. Hajtós meccs volt egymásnak nem passzoló csatártársakkal. Ez volt a hét.

 

A hétfői napon újabb torkot kaparó információval lettek gazdagabbak a magyar futball után sóvárgó klinikai esetek. Az IFFHS, vagyis a világ labdarúgásának Központi Statisztikai Hivatala felállította a 2007-ben működött bajnokságok erősorrendjét. Az élen a Premier League végzett – eddig semmi meglepetés. Mi a százas lista 75. helyén végeztünk, beékelődve Grúzia és Panama közé. Nem gondolom, hogy olyan országok bajnoksága, mint Nicaragua jobb lenne, mint a bohócliga. Ráadásul biztos vagyok abban, hogy nem lehet száz százalékig egzakt számítási módszert megalkotni, amely minden releváns tényezőt beépítene a matematika modellbe. Vagyis teljesen felesleges számolgatni, úgyis mindennek a pályán kell eldőlnie. Ott általában mi is eldőlünk, mégis zavaró ez a 75. hely. Másodosztályú bajnokságokat ugyanis nem vettek figyelembe a sorrend felállításakor. Pedig lenne pár, ami beelőzne minket.
Még ugyanezen a napon eldőlt, hogy Mezey Gyuri bácsi szakmai igazgatóként fogja segíteni a Fehérvárt, de csak kedden tudtuk meg, neki mi is a véleménye erről. Nos, Mezey nyugodt, és örül, hogy egy szép szakmai feladattal lepték meg öregkora. Garantálja, hogy nem fog beleszólni Disztl edző munkájába, mert „kiváló szakember, csak eddig szerénysége miatt nem vitte többre”. Abba ne menjünk bele, hogy mennyire jó ómen visszahúzódónak lenni, ha egy ekkora szaktekintély árnyékában kell élnünk. Ellenben örvendjünk a hírnek, hogy a felcsúti futballakadémia megtalálta felvevőbázisát. Mindkét csapatnak Mezey doktor az igazgatója, ami természetesen rengeteg pletykára adott okot, amelyekben az új fehérvári tulajt, Garancsit egy vérbő retorikájú politikai vezér bábjaként emlegetik. Mindenki cáfolja, ezért érdemes gyanakodni.
Szerdán egy rég nem látott hős mindennapjaiba engedett bepillantást a népnemzeti sport. Rósa Dénes nagyjából egy éve nem játszik az angol másodosztályú Wolwesban. Ez természetesen az edző Mick McCarthy hibája, aki fő szabályként vak, hiszen Roy Keane-t sem vitte ki a 2002-es VB-re, mellékesen pedig egy szemétláda. A múltkor is, amikor a reserve-ben Dini hozta a meccset, bement az öltözőbe, ahol mindenféle profinak elhordta őt, és megígérte, hogy a következő meccsen számít rá a felnőttben. A 30 éves Rósa utazott is 8 órát legközelebb, pályára nem lépett és hajnali négyre ért haza, amin összességében megsértődött. Egyébként a tarcsiban 8 meccsen 9 gólt szerzett, amiért jár a tablettás Kadarka, de számára biztosan fontosabb, hogy a Plymouth érdeklődik utána.
A hét második felét obligát módon a Sopronnal kell kezdeni, ahol már olyan jelzők repkednek az olaszok kapcsán, mint gusztustalan, vagy hányingert keltő. Sajnos egyre egyértelműbb, hogy simlisekről van szó, akiket a zuhanyhíradó szerint Vízer egy olasz autópálya parkolóban talált. Cégük a Carrefur gyakorlatilag nem létezik, pár hónappal ezelőtt alapították, avval a céllal, hogy a Vízer által felhalmozott adósságot, már ők tüntessék el. A csőd elkerülhetetlen, Vízert hibáztatni nem lehet. Legfeljebb, annyi vethető a szemére, hogy rossz embereknek adta el a csapatot. Azt már perre vinné, ha valaki avval szembesítené, hogy mindezt szándékosan tette. Csütörtökön egyébként az MLSZ jogerősen levont tartozásai miatt három pontot a soproniaktól, miután határidőig nem fellebbeztek a döntés ellen. Tizenöten leszünk tavasszal…
Pénteken még pár évre a nyakunkba kaptuk Lothar Matthäust. Jürgen Klinsmannt ugyanis kinevezték a Bayern München vezetőedzőjének. Az isteni Lothar így marad frusztrált megmondóember.  Szövetségi kapitány talán már nem lesz, bár a hírek szerint valamiért népszerű a magyar csapata kispadja. Akiknek a neve eddig szóba került: Bölöni László, Werner Lorant, Uwe Rapolder, Klaus Augenthaler, Christoph Daum, Trond Sollied, Franky Vercauteren, és a csúcs Henk Ten Cate, aki persze azonnal nemet mondott. Várhidi Péter nevét hanyagolhatjuk, Kisteleki ugyanis a Nap-keltében kijelentette: külföldi szakvezetőt szeretne. Tipp: Franky legyengítve a korábbi újpestivel Valére Billennel.
A szombati nap egyértelműen Dzsudzsák Balázsé, aki győztes meccsen mutatkozott be a PSV-ben. Azt hiszem mindenki nevében állíthatjuk, hogy soha nem vártunk még ennyire holland bajnokit, mint az eindhoveniek rotterdami vendégjátékát. Még este hétkor is azt hittük, csak kamu az egész, és Balázs legfeljebb a padon kezd. Aztán, ahogy döcögött az első félidőben, cseréjére voksoltunk, ami csodával határos módon nem következett be. Bár voltak zseniális mozdulatai, például a csel, amivel meghúzta a bal szélen, majd Lazovic fejére varázsolta a labdát. Mégis sokszor eltűnt a mezőnyben, és olyan helyzetekben is a saját tizenhatosánál kolbászolt, amikor a támadónégyes minden más tagja a félpályánál. Az első félidőben volt egy jó lövése, a másodikban pedig társaival egymást önzőzték túl. Farfán, Afalay (ő nagy penge) és Lazovic is láthatóan belepusztulna, ha gólpasszt kéne adnia, de így legalább nem fogja az edző lecseszni a fiúnkat, hogy akkor is kapura lő, amikor nem kéne. Bár az összes negatív momentum csak mellékzönge, ahhoz képest, hogy Szabics Manchester elleni meccse óta nem vártunk így egy magyart sem pályára lépni.     

8 komment

Címkék: psv válogatott dzsudzsák fc fehérvár bohócliga rósa

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr62295361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rizla 2008.01.13. 21:23:26

jogos a kritika dzsudzsákkal kapcsolatban, az összkép negatívként való megítélése viszont túlzás. nem lógott ki a csapatból lefele, és bár igaz, hogy felfele sem, de azért tette a dolgát. életében először játszott ennyi ember előtt ilyen szinten bajnokit, és azért az dícséretes, hogy végig bírta a tempót. ilyen fiatalon ez abszolút tisztességes produkció volt első meccseként a PSV-ben. a hozzáállása jónak tűnt, és ez a lényeg. úgyhogy ebből még bármi lehet.

csupi 2008.01.14. 09:44:08

Szerintem nem negatív az írás! Dzsudzsi, ment, lőtt, bizonyítani akart, ami azért így elsőre nem sikeredett 10 pontosra, de azért szódával elmegy. Nem lógott ki. Nyilván kell neki is egy kis idő, amíg belerázódik fizikailag is (NS: "Sosem fáradtam még el ennyire"), meg persze jobban be is illeszkedik (és akkor valószínűleg szaporodnak a passzok). Csak addig el ne tüntesse magát!

Sok sikert neki!!

dr. Wilbur Swain 2008.01.14. 10:25:08

jaja, forza Dzsudzsák! :)

groovejet 2008.01.14. 12:34:39

A PSV honlapján sikeresnek itélték Dzsudzsák debütálását.

csupi 2008.01.14. 16:25:47

Németkrisztián hiányom van... Nem tudja vki, h miért nem játszották le a 10-ei tarcsi meccset?
22-én Wigan otthon!

A ligakupa újrajátszás meg holnap! Nem tudom, mikor hirdetnek ezekre keretet, de én azért még reménykedek!

sandro ehervary 2008.01.14. 16:59:29

Lejátszották a 10.-i Reserve meccset. 4-0-ra nyert a Liverpool, Németh Krisztián egy gólt szerzett.

sandro ehervary 2008.01.14. 17:01:48

ohh sorry, elnéztem, az december 10.-én volt, nem január 10. Sajna a Blackburn elleni elmaradt. :(

csupi 2008.01.15. 10:39:31

Azért köszi az igyekezetet! :-)
süti beállítások módosítása