HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Focimenekült-finis: megkönnyebbült halálhörgés szimfónia

2008.05.23. 11:00 pajzán gyula

Az idény finisére duplamerítést tartogattunk a nyugati végeken dúdolgató focitrubadúrjaink terméséből: két hét felgyülemlett hordalékát szűrtük meg egy mozdulattal. A szitán többnyire extrém felségjelű salakdarabok akadtak fenn. Szélesi Zoli fantasztikus halálugrást produkált a második ligába, Hajnal és Huszti bőrét pedig kiterítés előtt elevenen választották le testükről. Szkepticizmus irtóként fogják viszont a dokik mostantól Löw Zsolti feljutását felírni, míg Torghelle Sanyika durcás gólokkal intett búcsút másodligás karrierjének, csak éppen a másik irányba. Magyaros révbe érések, sok szívással, videó orgiával.

Németország
Filipovic menedzser ugyan visszatért a szabiról, Huszti Szabolcs jövője ettől még nem vált biztosabbá. Az utolsó két forduló rapszódiája után meg pláne nem. Kontrasztszerepet vállalt fel a Hannover így záróra táján, amikor előbb 6-1-re üttette ki magát Brémában, majd 4-0-lal intézte el a Cottbust. Rossz májjal megvert háttérelemzői vénánk mondatja velünk, hogy előbbi ellenfél a BL-re hajtott, utóbbi meg akkorra tuti bent maradó helyen tanyázott. A Hannover erejét így mindenki mérje fel maga.


Igazságtalanok lennénk, ha megfeledkeznénk megemlíteni, hogy Huszti nevéhez fűződik az az 1 darab találat a brémai drámában. Hősünk az egész bajnokságban nem hibázott büntetőt, mondván, hogy teljesen ki tudja kapcsolni az izgalmakat a lövésnél. Hát 0-6-nál olyanok már nem nagyon voltak, írjuk ennek a számlájára a gyatra kísérletet, a mázliéra meg azt, hogy a kipattanó volt szíves fiunk feje irányába pattanni. A nyolcadik hely ezzel együtt süvegelésre ingerel. (Bremen-Hannover: 6-1 APOKALIPSZIS ITT, és Hannover-Cottbus: 4-0 SÉTAGALOPP ITT).

 



6-1 Werder Bremen vs. Hannover 96 Goals - MyVideo

 

A Hannovernél csak Karlsruhéban várták jobban a bajnokságot berekesztő sípszót. Az utolsó tíz meccsen 5 vereséget és egyetlen győzelmet összekaparó badenieknél még 3-4 forduló, és ott találják magukat, ahonnan tavaly felkerültek. A zárótangókból is hiányzott a ritmus. Előbb otthon égtek Hajnalék a szánalomra méltó Bochum ellen, ahol Tamás azért tüsténkedni igyekezett. Majd jött az atomokra hullás ütemes hamburgi tapsra végbe menő folyamata. A 0-7-át nem kezdjük el tornyi barnabásosan kimagyarázni. Mindenesetre megkönnyebbült sóhajjal tekintünk arccal a dortmundi jövő felé. (KSC-Bochum: 1-3 SZENVEDÉSTÖRTÉNET ITT és Hamburg-KSC: 7-0 AJJAJJAJJAJ)


Dárdai Palink berlini tartózkodásában lassan dominálnak a turisztikai elemek. Az Olimpiai Stadion gyepén ugyanis főműsor időben alig kap szerepet. Fordulókkal ezelőtt eldőlt, hogy idén se kupa, se kiesés nem kerül a nyári karácsonyfa alá. Az unalomba fulladt Hertha-szezonba még ezzel a téttelenséggel együtt sem tudott emlékezetes alakítással befurakodni a mi Palink. Bár a Nürnberg pokolra juttatása, illetve Kahn búcsúmeccse alapból elegendő média-indulótőkét biztosított. (Hertha-Nürnberg:1-0 ÁRVA GÓL ITT, Bayern-Hertha: 4-1 MINDEN GÓL ITT)

 



4-1 Bayern Munich vs. Hertha Berlin Goals - MyVideo

 

Németország 2
Focimenekültes rovatunk vezetése komoly munkahelyi ártalmak előidézésére alkalmas. A legfontosabb, hogy mérhetetlen elfogultsággal ruházza fel a bloggert egy-egy releváns összefoglaló megtekintésekor. Ilyenkor bizony hajlamos az ember mindenki mást kikapcsolni, és csakis a mi aranylábúink vélt vagy valós megmozdulásait memorizálni. Egy oldalvonal melletti sikeres labdaátvétel emígyen írhat felül egy életre holmi hátrahúzós bombagólt.


Mindezt azért vetettük fel elöljáróban, hogy mindenki érzékelje: sasszemekkel mustráljuk védenceink teljesítményét. Ezért is érthetetlen Löw Zsolti esete a labdabiztossal. Csapata ugyanis se szó, se beszéd, feljutott az első ligába, de ez hagyján. Az utolsó körben 5-0-lal végezték ki az amúgy pörgő Fürthöt, Löw végig játszott, de nemcsak a nevét nem hallottuk említeni, a képernyő sarkában sem tűnt fel. Azt be se mondjuk, hogy honfitársunkat hiába kerestük a nyilatkozó és meccs után ünneplő játékosok között.

 
Mi azért hiszünk a jegyzőkönyveknek, ezúton gratulálunk Zsolti barátunknak. A láthatatlan köpönyeget viszont, kérjük, tartsa magánál, amikor Erwin Koeman csapatot hirdet, hogy jó kapitányunk még véletlenül se vegye észre…(Offenbach-Hoffenheim: 1-1 és Hoffenheim: Fürth: 5-0)


A tabella ellentétes fertályán is történt egy s más. Azt már egy ideje feldogoztuk magunkban, hogy a Kahn-riogató Torghelle a Regional Ligát gazdagítja jövőre, azt viszont nem gondoltuk volna, hogy Szabicsot is ugyanez a sors fenyegeti majd a legeslegutolsó pillanatig. Az Augsburg jól állt, Szabics góljával már-már pontot csípett el a Fürthnél (Fürth-Augsburg: 3-2), de aztán a döntés éppen a Jena elleni meccsre maradt.
Itt Sanyika és Imre is remekelt, ám végül csak előbbi lett eredményes. Az Augsburg vért izzadva hozta a döntetlent, és jobb gólaránnyal iratkozott fel a 2008/2009-es idény jelenléti ívére a Bundes2-ben. Huh, ez ippeghogy megvolt!


Ne menjünk el szó mellett Sanyika összteljesítménye mellett: a Kaiserslautern ellen is betalált, még ha nem is bírta ki, hogy ne párosítsa gólját a szokásos sárgával. Ezúton el is indítjuk a „Labdabiztos vállvetve Sanyika mellett” iniciatívát, amelynek célja, hogy úton-útfélen felhívja az illetékesek figyelmét a mi tehetségünk méltatlan helyzetére.
Sanyarú focijelenű nemzetként érdemes viszont másoktól tanulni. A nagy múltú Kaiserslautern az utolsó fordulóban pipálta ki a másodosztályú bent maradást, amit bajnoki aranyas feszthangulatban ünnepeltek a hívek. Konklúzió: élj a mának + becsülj meg minden áleredményt! (Jena-Kaiserslautern: 2-2, Augsburg-Jena: 1-1, Fürth-Augsburg: 3-2)

Franciaország
Nem foglalkoztunk minden héten a véres hús hazájával, bevalljuk. Tettük ezt azért, mert Széles Zoli árválkodott egyedüli magyarként a rettegettnek nem mondható francia liga felhozatalában. Másrészt meg olyan sok minden nem történt a munkaadó Strasbourg háza táján. Jól elvegetálgadtak ott középtájon.


Erre tessék, robban a bomba! A Strasbourg ritkán látható csődhullámot produkálva utolsó előtti helyre tornázta le magát, és ezzel lendületesen vetette le magát a második liga szakadékába. Zoli, a meglepetésdíj a tiéd, jobb vagy, mint a 24 bármelyik évadjának forgatókönyve! (Strasbourg-Caen: 1-4 ITTEN VAN E A VIDEJÓJA, Marseille-Strasbourg: 4-3)

 


Belgium
Szélesivel nem ért véget az osztály lefelé váltó focimenekültjeink sora. Pető Zoltán is elnyerte méltó büntetését a Brussels-szel, amikor is csont nélkül, tökutolsóként hullott ki a nem túl acélos belga élvonalból. A végjátékot ezúttal külső szemlélőként követhette figyelemmel (Brussels: Waregem: 1-2, SZÁND MEG ZOLI CSAPATÁT ITT)

 Hogy valami kellemessel is melengessük szívünket, az Anderlechtnek azért bejött a hajrá. Juhászék megint nyertek, ezzel megvan a második hely (Mons-Anderlecht: 1-2 ROLANDÉK MENETELNEK ITT)


Tóth Balázs záróakkordja egy sárgában csúcsosodott ki, ami nem változtatott a vereség, és a középcsapattá süllyedés tényén (Genk-Standard Liége: 0-2 BALÁZSÉK SZÍVNAK EMITT). Megkövetjük viszont őt és kommentezőnket, Tank Jánost, amiért a legutóbbi meccsen gondolatban (tévesen) nem játszattuk. Bizony ott küzdött ő az arcvonalban, suhintjuk is büntető ostorunkat hátunk közepének irányába!

Minden belga gól itt.

Szezonvéghez illően magunkara öltjük Alex Ferguson BL-döntős ripacsöltönyét, rávesszük az Adidas-ellenlábas amerikai cég melcsifelsőjét, és kitűzzük Tornyi mester hajtókareklámját. Ebben az ünnepélyes hangulatban linkeljük be sok szeretettel a német megasztár előválogatójának legemlékezetesebb darabját, a főszerepben egy Mario Teusch nevű úriemberrel (képen fent, a poszt legelején).
Érdemes végignézni, amint ez a fiatalember milyen elánnal hajtogatja, hogy neki az élete az „éneklés-éneklés-éneklés” meg a „tánc-tánc-tánc”. Csak nehogy példát vegyenek róla leszerepelt fiaink: a végén még ők is elhiszik, hogy tudnak valamit, amit pedig nagyon nem.


6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr20482618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

groovejet 2008.05.23. 20:36:00

rílályt máj fájör!!!

díszbohóc 2008.05.23. 23:23:56

Na de kérem. Dieter Bohlen mint zsüritag...

dr. Wilbur Swain 2008.05.24. 10:01:49

ühüm, hát idén nem sok babér termett fiainknak, leszámítva DéZséBé holland aranyát

johnny drama 2008.05.24. 12:17:02

Vadócz a holland bajnokság 5. legjobbja lett, Fehér is stabil kezdő volt a 3. Bredában csak elqrták az idióta rájátszásos rendszert. Gera is feljutott, lehet ma Vaskó is, bár ő csak ~ 20 meccsen játszott. Lőw is feljutott alapemberként, sok fiatal menekült ki külföldre (Liverpool, Hamburg, Newcastle, Lazio) volt mér ennél rosszabb év is.

pillez54 2008.05.24. 13:37:41

majd ma délután.......

a portugálok(u19) és a görögök ellen!

Hajrá Fiúk!
Csapjatok oda nekik!:D

tank jános 2008.05.25. 00:07:49

köszöntem, de azér ne báncsad olyan nagyon magad, mert ki fog akkor blogot írni?!
ha a horvátokat is megüssük, örömömben elmegyek oszt lelövök egy szarvasbikát...
süti beállítások módosítása