HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Miért éppen MTK?

2008.05.28. 10:11 mészöly sámán

-         Apu, miért fut ott az a sok ember?
-        
Tudod fiam, az első kap egy szép díszes kupát.
-        
És a többi miért fut?

Alapvetően téves az a megállapítás, hogy mindenki nyerni akar. A Sopron olaszai hamar tudatosították a helyi erőkben, hogy közönséges bűnözők nem tulajok. A Tatabánya is gyorsan a kiesés mellett döntött. A középmezőny mindig nagy kérdőjel. Szezonról-szezonra van csapat, amely szállítja a pozitív (Kaposvár) és a negatív (Honvéd) meglepetést. Szurkolóik pedig kérdezgetik egymástól, hogy lehet, hogy az egyik meccsen szárnyalnak, a másikon pedig úgy verik szájba őket, mint a rossz helyen tébláboló Révész Máriuszt egy szeles délutánon. Összességében kevés azon brigádok száma, amely tényleg bajnokságot akar nyerni. Legfeljebb három-négy. Közülük általában egyik sem érdemli meg a győzelmet – gondolják lelkük mélyén a lemaradók - de mindig pont annyi gólt rúgnak, amibe már nem lehet bele kötni. Vagy mégis. MTK, pro és kontra.


Miért jó, hogy az MTK nyerte a bajnokságot?

1. A REAC ellen pályára lépők közül egyedül Kulcsár, Végh és Lambulics nem játszott a csapat színeiben utánpótlás-mérkőzést.

2. A hétvégén a csehországi U19-es EB-re kijutó fiatalok keretében tíz MTK nevelésű játékos volt.

3. A Debrecen háromszor nyert zsinórban bajnokságot, de a Hajduk Split vegzálásán túl semmit sem tudott felmutatni. A tisztítótűz perzseljen fel minden szükséges elemet keleten. Az Újpest pedig addig ne legyen bajnok, amíg szezononként két koncepcióváltást végrehajt, egyet pedig bejelent.

4. A Siófok NB1-es csapata tele van az MTK tulajdonában lévő játékosokkal. Az NBIII-ban induló MTK két mérkőzéssel kevesebbet játszott, és hét ponttal többet gyűjtött, mint a második Tura, feljutása borítékolható. Jövőre 60 bevethető, tologatható játékosuk lesz az első két osztályban. A többiek még csak az Akadémia gondolatával játszanak.

5. A bajnoki cím kapujában is első számú célként a nevelés lebegett Garami mester szeme előtt. A gólkirályi címre hajtó, de végtelenül önző Urbánt volt mersze lecserélni. Ezt követően a csapat még szerzett egy gólt.

Miért rossz, hogy az MTK nyerte a bajnokságot?

1. Az MTK egy hátország nélküli társaság. Ha egy hasonlóan szerethető csapat jönne össze például Újpesten, a rangadókat teltház előtt játszanák.

2. Azt MTK hiába lett első, összességében nem akar nyerni. Ha akarna, nem engedné el a legjobbjait. Tavaly kellett a hely alapon távozott Czvitkovics és Balogh „The Wall” Béci, a húzóemberek közül Németh Krisztián és Hrepka, évközben Bori Gábor. Hasonló mozgás várható idén is.

3. Az MTK lerabolja a magyar utánpótlást, a fair trade számára csak egy pecsét, amit rá kell nyomni a kisfocisták igazolására.

4. Olyan pályafutások, mint Czvitkovicsé vagy Kantáé azt mutatják, hogy nem mindenki eladó. Vannak játékosok, akik azért maradnak, hogy teljesítményükkel növeljék társaik piaci értékét is.

5. Ha a többiek nem duplázzák meg a költségvetésüket, értsd: töltik fel keretüket drágább külföldiekkel, akkor hegemónia kezdődik. Az MTK sikeressége paradox módon növelheti a légiósok számát a bohócligában.

   

13 komment

Címkék: feltámadás mtk bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr73490504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.05.28. 12:04:30

Miért nem:

6. Tele vannak pénzzel, de egy fillért nem költenek a stadionra, nem is érdekük, hogy a szurkolóik érdekét nézzék. Oké hogy nem az övék a stadion, de 0 forintért ez azért hiú ábránd lenne. A csapatok nagy részénél nem saját tulajdonú a stadion, mégis csak a Hidegkúti stadionban vannak olyan iparművészeti-múzeumba való reklámtáblák, mint pl. Hungaroton. Ha másért nem, Hidegkútiért legalább lefesthetnék a falakat, és levehetnék a vörös csillagos zászlórudakat. gyanítom futná rá Gulácsi kisujjának körmének árából.

dr. Wilbur Swain 2008.05.28. 13:01:33

ez klassz volt
no de mi volt a zászlós sztori? csak nem az, amire gondolok?

poppy 2008.05.28. 13:24:15

Korrekt és szerintem kerek írás.

Bár az ötödik negatívummal nem feltétlenül értek egyet. Rövid távon a többség persze a kipróbált magyar futballkurvákból és szánalmas légiósokból válogathat, de nekem úgy tűnik, hogy néhány klub már próbálkozik az MTK-hoz hasonló modell felépítésével - saját akadémia (Hondvéd) vagy éppen együttműködés (Fehérvár - Felcsút).

Ráadásul ha a "koemanizmus" rögös és buktatókkal teli útján végre eljutunk oda, hogy nemcsak pár ezer igazolt labdarúgónk van, az MTK önmagában talán már kevés lesz ahhoz, hogy "lerabolja" az utánpótlást.

pillez54 2008.05.28. 13:26:32

ha egy kicsit ábrándozunk, és netán az MTK egy európai középcsapatot kapna a BL selejtezőben, akkor szerintem (bár ne lenne igazam) egy 20-25 ezres teli stadion láttán a fiataloknak meg fog remegni a lába. A hungária körúton nem igazán szokhattak hozzá a parázs hangulatú meccsekhez.

A vidéki csapatokban az a jó, hogy legalább az első évben csinálnak vmit a nemzetközi porondon, azaz mennek plusz 1-2 az uefában. A vidéki klubbokban mint fejlődésben, mint klub szervezésben, szurkolókban több dinamikát látok.

A REAC meccsen lévő ria -ria hungáriázás undorító volt...

Kukorica 2008.05.28. 13:33:21

7. Mer kisfiam mi zsidók vagyunk

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.05.28. 14:53:50

Tényszerű írás, bár azt erősen kétlem, hogy több légiós jönne a ligába a versenykényszertől, anélkül is vannak elegen. Ráadásul most, hogy már bajnokok a "fiatalok", kiválóan lehet velük példálózni más kluboknál is, ld. "az MTK-hoz hasonló klubmodellt akarunk meghonosítani, fiatalokat szeretnénk kinevelni + csapatba építeni", már elhangzott párszor ez a követendő példás dolog, ezután még többször fog, ez az én meglátásom.

Ha már bajnokpost: összejópofáskodtam egy bajnokköszöntőt, hátha Józsi bácsi elolvassa két túlcsorduló sms közt. :)

azbennvolt.blog.hu/2008/05/27/campeones_enbeegy_a_bajnok_koszontese

kevert 2008.05.28. 15:31:21

Nemzetközileg az MTK sem fog fakasztani semmit, sajna, mint ahogy tavaly sem mentelt az UEFA kupában. Egy szűk különbséggel megnyert bajnokság után hegemóniát vizionálni pedig elég nagy merészség, a tehetséges fiatalok dacára. Az Ajaxnak sem jön ki mostanában a lépés, hogy külföldi párhuzamot említsek.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.05.28. 20:28:17

kukorica téged szartalak ki tegnap, ugye jól emlékszem?

tank jános 2008.05.29. 00:49:17

ria-ria hungária!!!

huncros 2008.05.29. 18:54:53

MIért rosszra:
1., akkor gyere ki Te is.
2., tökéletesen igaz, nem ez volt az elsődleges, de hogy így is nyertek, ez csakis az ellenfeleket minősíti
3., szokásos szlogen, amit benyomtak a köztudatba, azóta mindenki ezt harsogja. Az MTK ugyanúgy rabolja le a tehetséges gyerekeket, ahogy teszi azt pl. a Győr a helyi régióban vagy bármely más csapat is. A különbség annyi, h jobban, szervezettebben csinálják, és a végeredmény is látványosabb. Amúgy az esetek jórészében azért lehet megszerezni egy tehetséget, mert a saját helyén nem becsülik meg (pl. Hrepka, akit gyakorlatilag elzavartak Újpestről). Alkalmazkodni kell a versenyhelyzethez az utánpótlásban is, ez csak a minőség javulásához vezethet - mint ahogy hirtelen mindenhol elindult a nagy akadémia nyitási láz.
4., Nem értem, mit akartál ezzel.
5., Az MTK nevelőegyesületként működik, így több olyan tényező is van, ami eléggé ellehetetleníti, h ők legyenek a bajnokok (h most azok lettek, éles kritika a többinek):
- nem igazolnak, rutintalan fiatalokat hoznak fel
- nincs padjuk, a cserék szinte mind fiatalok az U19es és tartalékcsapatból.
- évente adnak el kulcsjátékosokat (idén lehet,h a BL-selejtezőkig nem)
Szóval nem az MTK az, akivel legnagyobb rivális lenne az aranyra, nem vele kell versenyezni, a hegemónia meg egyenesen nevetséges. A klubok sem a több légióssal válaszoltak, hanem az utánpótlás fejlesztésével. De ha végre - ahogy Te írod - minőségi légiósokat hoznának afrikai törzsek helyett, az se lenne rossz váltás.

vagye · http://www.popeyelesko.hu 2008.06.02. 13:16:52

Kukorica ! Én nem vagyok zsidó, nem önérzetből írom, hogy ez bunkóság volt. Másrészt éppen az MTK a legmagyarabb csapat, a legtöbb magyar játékossal. Én csupán egyet nem értek, Várszeginek egy hibáját és nagyon szeretém ha rádöbbenne mit csinál rosszul. Akár akar bajnokságot nyerni, akr nem, akármennyire játékoseladásra dolgozik, annyira illene a vagyonából megtisztelnie csapatát és közönségét, hogy normális feltételeket teremt a szurkoláshoz. Ütött kopott koszos stadion kényelmetlen székekkel már eleve taszító. A klub marketingtevékenysége nulla, ezek a gyerekek akik tényleg a legjobbak lettek a magyar mezőnyben minimális sztárolást, futtatást sem kapnak idehaza. Soha nem lesz közönségvonzó csapat, de ennél azért több van bennük és többet is érdemelnének.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.06.02. 13:42:59

adom amit vagye ír. nekem az a legellenszenvesebb az mtk-ban, hogy szarik a saját szurkolóira.

panucci 2008.06.04. 12:00:28

A fő gond, hogy boritékolható egy nagy égés a bl-ben...
Egy Fradi, vagy Debrecen azért tudott küzdeni legalább, az MTK-tól ezt még nem láttam nemzetközi szinten!

A játékos lerablásról... a világban szerintetek mi folyik?! Az Arsenal hogy tudja elvinni a BARCELONA-ból a legnagyobb tehetségeket?!
Vagy hogyan szemezik ki Afrikából a legnagyobb tehetségeket? stb.

A "lerabolt" játékosoknak is jó, hogy jobb körülmények közé kerülnek... legfeljebb az gáz, hogy az addig őket "nevelő" együttes nem kap szinte semmi kárpótlást!
süti beállítások módosítása