HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

A forduló gólátlaga 3,5

2008.10.06. 09:31 toni poszter

Nem lehet hiányérzetünk a hétvégi mérkőzések után. Potyogtak a gólok pedig Tököli és Bajzát is a Szilencium-völgy fogságába került. Apostu persze beverte, így három játékos is esélyes rá, hogy húsz gól felett végezzen. A negyedik Zahorecz.

Bohócliga, 10. forduló

 
Siófok-Honvéd 0-1
Végignéztük (majdnem), mint péntek esti program. Az első félidő közepén a bal alkarunkon kiütések, a jobbon kelések tűntek fel. A mellkasunkba egy késsel a fűzöld ingben pompázó Détári Döme sziluettjét metszette valaki. Borzalmas volt, leírhatatlan fájdalmakkal küzdöttünk már a második félidőben. A hetvenedik perc táján leesett az egyik lábkörmünk, majd rájöttünk, hogy az egész sorvadás mögött a mérkőzés áll. Kikapcsoltuk, egyből jobb lett. Ez volt a kakukktojás.

Kecskemét—Vasas 2-0
Mészöly Gézu nagyon remélte, hogy a fiúk érte is játszanak majd a hétvégi fordulóban. Lássuk viszont be, kvázi irreális elvárás az, hogy kétszer egymás után valakiért megfeszüljenek az angyalföldi mágusok. Márpedig múlt héten megtették Rudi bácsiért, most tehát az edző vérömlenyei már nem tudták Lázokékat jobb belátásra téríteni. Össze is jött a tök sima kecskeméti siker, ami, ha még párszor megismétlődik, akkor arrafelé is dobogós álmok szövődnek a végén. Jelenleg annyi biztos, hogy az alföldi szerbek jobbak, mint a pesti szerbek.

Fehérvár—Paks 4-1
Gellei Imre türelmes pedagógiája helyett most már inkább szükség volna Majakovszkij Makarenko [elb*tam, na! mentségem viszont nincs - zombi] egy lendületes pofonjára. Leginkább egyébként a tohonya védelem szorulna rá Pakson. Persze a pofon emlegetése már önmagában is kellemetlenségeket szülhet arrafelé, hiszen újabban a csapat kapja őket kollektíven, hol a XIII. kerületben, hol Fehérváron. Most pont Fehérváron. És amelyik csapatnak egy Varga I. edzette Vidi négyet bír vágni, ott komolyan illik elgondolkodni a miértekről… Imi bá’ el is mélázott ezen, s a következőkre jutott: „ezt a mérkőzést minden szempontból idegenben játszottuk, így nem volt könnyű dolgunk”. Hogy ezen megint mit kell értenünk? Kassai Viktort?

Nyíregyháza—Diósgyőr 2-2
Sisa Tibornak akkora aurája van, hogy a lelátóra ülve is meg tudta vele legyinteni a diósgyőri bohócok lelkét. A leendő beosztottak negyedóra alatt kiosztottak két sallert a Szparinak, majd Tóth Misi még egyet Hegedűsnek (ez piros lappal járt együtt), és máris azt hitték övék a világ. Csakhogy a Nyíregyháza nem az a föladós fajta, és a Sisa-aura ellenében is kiharcolta a döntetlent. Az egyenlítő gól szerzője, bizonyos Miskolczi gólörömében mutatóujját szája elé pakolva, csendre intette a vendég ultrákat. A derbi után nyilván megmagyarázta, hogy ez részéről nem bosszantás akart lenni, hanem csak egy ellesett ünneplési fajta. Na ja… Urbán Flóri meg absztinens, mi?

Haladás—Kaposvár 1-1
Föllélegzett végre a bohócliga állománya, hogy a Hali is képes a hazai pontvesztésre. Bár a mérkőzést nem volt szerencsénk megtekinteni, valami azt súgja, hogy itt a kelleténél nagyobb arcról is szó lehetett. Természetesen nem a Rákóczi játékosainak az esetében. Annyi bizonyos, hogy Zahorecz már álmában is büntetőket lövöldöz, maximum a kapuban nem Rózsa Dániel áll, hanem Buffon vicsorog, és vb-döntős kulisszák alkotják a környezetet. A védő természetesen már Tököli helyezését is veszélyezteti a góllövőlistán. Mi szurkolunk neki, hátha Koeman fölfedezi csatárnak.

Újpest – MTK 4-1
Bozsics szerelmes. Ha nők lennénk, vagy az Újpestnek szurkolnánk, biztos el lennénk ragadtatva, hogy a duplázó bosnyák gólöröm gyanánt szíveket rajzolt a levegőbe, és csókjaival telibe lehelte a kamerát, így azonban kénytelenek vagyunk kiemelni a giccset. De legalább neki van személyisége. Akárcsak az 1990-es születésű Gosztonyinak – ez ennél a mostani MTK-nál nagy szó. A fiatal urat rendszeresen becserélik a második félidőre, ahol helyzetbe kerül, vagy helyzetbe hoz másokat. Az Újpest 3-0-ás előnyénél, Gosztonyi vezetésével akár ki is egyenlíthetett volna az MTK, azonban jött Kabát, és lett 4-1. Gosztonyi a következő fordulóban gólt lő.

Debrecen – REAC 6-2
A REAC személyes bájáról, vagy Oláh Lóri duplájáról kéne értekezni, de ehelyütt háttér információkkal bombázunk. Demjén Gábor középpályás komoly pénzbüntetésre számíthat miután sportszerűtlenül viselkedett az egyik edzésen. A népsport humora szerint lesz miből fizetni ugyanis Demjén éppen a szerbek elleni 0-8 előtt dicsekedett társainak debreceni fizetésével. Hasonlóképpen fizethet Czvitkovics, aki Herczeg Andrással szólalkozott össze. A túloldalon Szántayt, Dancsot, és Balaskót hagyták ki a csapatból fegyelmezési szándékkal. Többet kéne fegyelmezni.

Győr – ZTE 1-0
A tizedik percben kiállították Bankot a Győrből, a nyolcvanharmadikban Meyét a Zalaegerszegből, között rengeteg helyzet, majd a 92. percben jött Bicak és a forduló gólját lőtte. Pedig ugye, gól most volt.

 

25 komment

Címkék: feltámadás bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr99698410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.06. 10:57:53

Gondolom Majakovszkij (költő) Makarenko (neveléskutató) akart lenni.

Egyébként aki a Siófok-Honvédban nem látott semmi szépet az nem érdemli meg a Paks-REAC-ot sem.

the real 2008.10.06. 11:06:51

A sportnapilap keményen kritizálta Révészt, amiért szünetben hátrányban, emberelőnynél védőt hozott be. Talán elkerülte a figyelmüket, hogy az a védő szerezte az egyenlítő gólt.

mészöly sámán · www.labdabiztos.blog.hu 2008.10.06. 11:07:03

Te nem tudod, hogy a zombit, hogy elverte ez a Majakovszkij...

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.06. 11:10:10

Jókai már esett a lábamra úgy, hogy sántítottam napokig tőle, de Majakovszkijtól, még ha ágyúból lőné ki Bicak, akkor sem kapnék egy fránya bibit sem.

Mindenesetre előttem van Zombi, ahogy a szovjet irodalom szigorlaton Majakovszkija izzad, mint Bácsi Sanyi az erőnléti edzés bemelegítésénél.

díszbohóc 2008.10.06. 11:13:43

En a Siofok meccset special vegigrohogtem. Szeretem a nezoterrol beszurodo tarsalgasokat. Az megvan, amikor Vasas meccseken egy borizu hang kantalja, hogy Hajra Vasas, ugy kb 10 percenkent?

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.06. 11:25:52

v1ktor,
az a borízű hang legendás. az angyalföldi szóbeszéd szerint, ha kitennék bárhol a világon mondjuk egy panelház erkélyére, ugyanezt hörögné 10 percenként. nem lát, nem érez, csak hörögve kiabál ütemesen: hajrá, vasas!

előtte ül mindig az a forma a gyerekével (rosszindulatú szurkertársak szerint az unokájával, én tippelni sem merek a kérdésben), aki a megszólalásig hasonlít a sin city Marv-jára 70 évesen. ő nagy kedvvel szokta beordítani az ellenfél balszélsőinek/jobbhátvédjeinek (ott ül), hogy szakadt volna a fejed anyádba. de a zete ellen azt ordította waltnernek, hogy esett volna ki a szemed.

egy szociológiai tanulmány a vasas-meccs. csak ajánlani tudom.

Bukott Rockzenész · http://bukottrockzenesz.blog.hu 2008.10.06. 11:57:16

A témához OFF, a Vasas-pálya szociológiai tanulmányához ON: Boldog gyermekkoromban sikerült többször testközelből megfigyelnem a Bozsik-stadion úri közönségét. Egy meglehetősen kapatos úriember a Vasas-pályáról ismerős borízű hangon üvöltötte be kétperces rendszerességgel, hogy "Kovács Kálmán, b*szd föl az anyádat!" Később új poént dobott be: "Kálmán, tudok egy állást hétezerért! De ott dolgozni is kell!"

Egy Honvéd-Loki meccs vége felé, amikor a Kispest büntetőhöz jutott, az illető örömében addig ugrált, amíg el nem okádta magát - valószínűleg a hirtelen mozgás kavarta fel gyomra szesztartalmát. A helyi biztonsági szervezet munkája kicsit hiányos lehetett (1988-at írtunk), mivel egy kétdekás vodka esett ki a kezéből és tört szilánkokra a lelátó betonján.

Azok a régi, szép idők, amikor még Kovács Kálmánt szidhatták a drukkerek...

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.06. 12:06:20

A Bozsik korzója hasonlóan sajátos ökoszisztéma, mint minden hazai stadion hasonló nyugdíjasszektora. Van itt Honvédos (aki 50 után lett szurker) és Kispestes (aki ezt hozta otthonról, vagy 90 után szocializálódott bele). Van itt politizáló taxis (aranyember), jókedélyű hentes (hatalmas pofa), többgenerációs család (nagypapa biciklivel), öltönyös társaság (céges meeting a lelátón?).
Tartalmas élményanyag.
És van még stadion ahol a műsorközlő még mindig sípmesternek hívja a sporit? Ahol a rohamrendőr tálcának használva a pajzsát, zsírosdeszkát és üdítőt szervíroz az egységének?

Zigi 2008.10.06. 12:10:50

Újabb szép kifejezéssel bővült a mai nappal a magyar futball-köznyelv mészöly sámán jóvoltából.A Sisa-aura kifejezés áthallásaira különösen az a 80-as évek népszerű brazil szappanoperáján szocializálódott meccsrejáró réteg fogékony,amely nehezen hajlandó beletörődni saját lelátói rabszolgasorsába:)

zombi tibi 2008.10.06. 12:27:59

a qrva word nem javította a hülye orosz költőmet...

arsene 2008.10.06. 12:33:41

A Majakovszkij pofonja nem Makarenkoi akart lenni? Semmi baj, egy hitűek voltak, csak más más műfajban

mészöly sámán · www.labdabiztos.blog.hu 2008.10.06. 13:11:50

Én is elkúrtam, nem csak zombi. A posztot ugyanis toni poszter jegyezte. Remélem most már senki nem ért semmit.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.06. 14:06:12

sámán, ezt jól látod.
én meg se lepődnék, ha toni poszter, sámán és zombi egyetlen személy lennének, enyhe skizofréniával. és három blog.hu-s regisztrációval.

zombi tibi 2008.10.06. 14:28:24

bécs - burgenland - budapest tengely

[és mindez majakovszkij miatt... egyébként az is előfordult már velem, h raszkolnyikov-házról deliráltam, romanovszkij helyett]

biziclop 2008.10.06. 16:06:18

A Borizu Hang a magyar lelatok oshonos allatfaja, jellegzetes athato, reszelos hangja reszint veleszuletett kepesseg, reszint a rendszeres csavaros kiflifogyasztas miatt alakult ki.

Elohelye: nb1-tol megye3-ig mindenhol megtalalhato a lelatokon, de valahogy mindig a hatad mogott ul/all par sorral.

Fokozottan vedett.

Ahogy a peldakbol is kitunik, tobb alfaja letezik, ugymint a Vicceskedo, a Hajrazo, de a kedvencem az Elo Lelkiismeret. Amikor a hatad mogott hallod felcsendulni a csapat elo lelkiismeretet, akkor bizony csodak tortennek.

"Eros bazdmeg, ne legyel paraszt, menj oda a niggerhez, segitsd fel, kerj bocsanatot!"

Es Eros Karoly odament, felsegitette az afroamerikai ellenfelet es egeszeben veve ugy nezett ki, mint egy leszidott iskolasfiu.

díszbohóc 2008.10.06. 16:34:07

Nalunk Megye1-ben (nekem csak az jutott, amig onnan is ki nemesett a csapat) Fulopke Ba' volt A szurkesz. Az oreg vadasz fel-ala jarkalt alapvonaltol alapvonalig (mindezt 60 ev korul !) es hajtotta a fiukat. Volt hogy a szunetben is, mert nem vette eszre, hogy lefujtak a meccset...

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.06. 16:35:29

@biziclop:
Azért nem lennék Hornyák Vendel a pályán, ha a nézőtéren tudom felebarátod.

És a klasszikus "Zsuzsizók" hol maradnak? Az elmúlt évtizedekben, mást nem tudtak kitalálni a hosszúhajú spílerekre.
Valamint a nyilvánvalóan idegesítő hangú harmincas molett lány sipítozása, karján a langaléta, ám igen muja barátjával? Ő az aki, pontosan az ellenkezőjét képviseli az álláspontodnak, és ezt 90 percen át a füledbe ordítja.
Ellene legjobb fegyver a nyugodt nyugdíjas erő, aki belekezd egy monológba, de nem tudja végigmondani, mert rögtön kapja a "kuss tata!" választ. Ilyenkor a korzó népe a fater mellé áll, és a sipító nőszemély durcogni kezd, de legalább csöndben van egy ideig.

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.06. 16:36:27

Ja gondolom ezt az oldal ( www.megyefoci.hu/ ) mindenki ismeri.

biziclop 2008.10.06. 17:18:12

Jo ez a megyefoci, de kar, hogy nincs tobb. Angliaban a non-league szurkolok nagyon komoly tabort alkotnak, es ez a kis vilag megvan Magyarorszagon is, csak nem eleg ontudatosak az emberek.

vidimaaster 2008.10.06. 18:17:02

a borízű hang a Fehérvári út - Andor utca kereszteződésében található műfüves kispályán is megtalálható, 100 forintért a kívánt csapatnak szurkol egy meccsen át. hatalmas arc!

THC 2008.10.06. 21:44:28

Tulajdonképpen pontosan mennyi 11-est rúgott a Kaposvár? Tudom,hogy off a lelátói hangulat elemzése közben,de komolyan érdekelne.

kristu · http://ultraskaposvar.com 2008.10.06. 23:08:04

idén 7-et, melyből 6-ot értékesített Zahorecz
egy gólt pedig fejelt

cf12rounder 2008.10.06. 23:34:22

Én amúgy nézek képes vagyok magyar meccseket végignézni tv-ben, kivéve a Vasas hazaikat. Igen, a borízű hang miatt :D Kivagyok tőle.

lali 2008.10.07. 00:00:59

nálam a visszhangzó dobok verik ki a biztosítékot.ütik a 4/4edet, de azt hallani az ürességtől kongó stadionban, hogy dudumm dudumm....és mellé 15 fiatal kántál valami verset, aminek az utolsó sorait már elhadarják... ha én focista lennék, ez biztos feltüzelne.

(a legjobb akkor is a váci nevetős bácsi volt!hahahahahaaaa!!!!!)

lali 2008.10.07. 00:02:56

apropó vasas.az a pár műanyagszék az mi, a kamerával szembeni oldalon, balra, az a családi szektor? :P
süti beállítások módosítása