HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Dzsodi lesz Siófok császára

2008.10.27. 10:03 mészöly sámán

Ndjodo, Kabát, Sitku, Szakály és Nikolics duplája összesen tizenöt pontot ért csapataiknak. A futball már csak olyan játék, ahol ha sok gólt rúgsz, nyersz. Ennek tökéletes ellenpéldája a Győr és a Kecskemét, amelyek még így is képtelenek. A forduló nagy meglepetése a Siófok, amely eddig 990 perc alatt rúgott hármat, a Diósgyőr ellen 16 perc alatt négyet.


Debrecen – Honvéd 4-1
Ez lehet eretnekség, de a Honvéd őszében vastagon benne van Hemi bácsi. Az amerikás tulajdonos-blogger állítása szerint eredményes csapatot szeretne. Az utánpótlásban nem is áll rosszul, de a felnőttek között egyetlen apró dologgal nagyot lehetne ugrani. Be kell tölteni egy kis pénzt a csapatba. Ha ősszel x a költségvetés, akkor a következő ősszel legyen 3x. Ehelyett Hemi bácsi arra vár, hogy majd Hercegfalvi gyorsabb, Vincze jobblábas lesz, és egyébként is az egész brigád, amely inkább emlékeztet a sörvirsli bajnokaira, beváltja ígéretét és nyer.
A Debrecen jó, Szakály két gólt és két gólpasszt adott.

Kecskemét—Kaposvár 3-4
Zahorecz már megint büntetőt hibázott, ezzel végleg leszakadni látszik a gólkirályi címért zajló versenyben. Az személyes szerencséje, hogy a kecskemétiek emberhátrányban küzdöttek, így az „ics-fiúk” (jaja, Kovácsevics is) nagy napjának köszönhetően a Rákóczi végül kibrusztolta a győzelmet. Pruki ismét elkezdte a csodatevést.
Korábban elgondolkodtunk, mit is kedvelünk az alföldi csapatban az ott állomásozó töménytelen szerb ellenére, de nem láttuk át. A szombati meccs megvilágosodást hozott: ezek a Szivics edző által űzött, az NB I-be idén feljutott csávók még tíz emberrel is győzelemre hajtanak. Ebben a sivár magyar valóságban ennyi időnként elég nekünk.

Fehérvár—Győr 3-2
A Fehérvár lükető mérkőzésen nyomta le a Bajzáttal súlyosbított győri csapatot. Sitku a nagy sikerből kettő góllal vette ki a részét, majd a derbi után alig maradt ereje rá, hogy nyilatkozatban jelezze mennyire vastag is arcán a bőr. Álszent módon sopánkodott a sportlap tudósítójának, hogy bárcsak minden hazai meccsen ennyit kellene futnia. Mondta ezt egy olyan Fehérvár csatáraként, amelyiknél a fordulót megelőzően csak a félimpotens (vagy tán egészen az…) Siófok rúgott kevesebb gólt. Amennyiben nem Varga mester adta parancsba a lelkes Sitkunak, hogy a meccseken tilos sokat és gyorsan futni, akkor azt ajánljuk neki, hogy mielőbb szedje ráncba gondolatvilágát, mert nyilatkozatai nélkül is van elég gond a bohócligában. Ha pedig az ősz maradék mérkőzésein futni támadna kedve, akkor őszintén kérjük, hogy ne fogja vissza magát, valahogy megvívunk mi a látvánnyal.

Haladás—MTK 0-0
Szombathelyen igényes a közönség, nem szereti, ha a csapat nem rugdalja megfelelő ritmusban a gólokat. Az MTK ellen márpedig nem rugdalta, még ritmustalanul sem. Ez momentán annyit tesz, hogy soványka 0-0-lal kellett beérniük a hazaiaknak, minthogy a fővárosiak sincsenek éppen kirobbanó formában. A szurkolók azonban tesznek rá, hogy Csertői sosem ígérte azt, hogy bajnokok lesznek — szépen kulturáltan kifütyülték mind a csapatot, mind pedig a balszerencsés mestert. Abba már bele sem merünk gondolni, mi lesz, ha egy vereség is becsúszik majd a Rohonci úton.

Siófok—Diósgyőr 4-1
Ha valami nem jelent jót az álmoskönyv szerint, az az, ha a csapatod négyet kap Siófokon, ezen belül kettőt személyesen is a nagy Ndjodótól. Vagyis, ha Döme gárdája négyszer is megbúbolja a „kicsi kohászaidat”, akkor már a kutyát sem fogja érdekelni, hogy egy hete még az Újpest tökeit szorongattátok. Nos, Sisa expressz gyorsasággal megtapasztalhatta, hogy ez a miskolci csorda sok-sok fejfájást fog még neki okozni. Azt azért nem kívánjuk, hogy megbánja az MLSZ-szel kapcsolatos korábbi döntését, de hogy álmodni azért fog róla, abban szinte biztosak vagyunk. A mezőny legjobbjának tartott Magasföldi ugyanakkor továbbra sem kívánja túl magasra tenni a lécet, teljesen elégedett lesz, ha együttese a még hátralévő három idei meccsen három újabb pontot tesz az eddigi hét mellé. Drukkolunk: impossible is nothing…

REAC – Vasas 0-2
Aczél kihívta Koemant a meccsre, hogy bizonyítsa ő nem csak a válogatott sikeréért tesz meg minden, hanem a Rákospalotára érkező vendégek céljaiért is. A REAC annyira gyenge, hogy már odáig merészkedett a népsport, hogy Lisztest Erős Karcsi képességeivel gyalázza. Szegény tulaj-önkormányzat összeszedte a villanyvilágításra valót erre a támadófutball jegyében 12 meccs alatt kapnak harminc gólt. A Vasas újra bronzérmes pozícióban, sokak véleményével ellentétben mi nem számítottunk erre. Egy méretes tavaszi összezuhanásnak azért megágyazhat a Debrecentől és az MTK-tól kapott négyes.

Újpest – Paks 3-1
Csak az tud hibázni, aki odaáll – gondolta magában Kabát Peti majd egy koncentrált lövéssel a jobb alsó sarok mellé helyezte a tizenegyest. Tíz perccel később megszerezte a vezetést a Paks. Szerencsére Kabátnak a szünetben volt ideje végiggondolni a helyzetét, ezért a második félidőben előbb három méterről, kegyetlen erővel a léc alá, majd szögletből lágyan Korcsmár fejére, és végül az utolsó percben az elmélázó Pandur és Salamon között bevetődve elintézte Tököliéket. Szentes Lézer elégedett volt, érdekes módon a pozitív jelek észrevételéből tanári diplomát szerző Gellei Imi bácsi nem. Sőt még csak nem is bírózott, pedig Kabátot (0-0-nál) akár ki is állíthatta volna a spori.

Nyíregyháza – ZTE 1-1
Csank mester nyilatkozatai, mint a jó középhátvéd, megszerezték a meccsrutint és pusztítanak. Azt mondja: zavart, hogy ellenfelünket az utóbbi időben nem láttam otthon játszani. Hát az jó. Az elnök úr biztosan megkérdi magától, hogy akkor mégis mit csinált az utóbbi időben, talán tért ölelő labdákkal építkező szarvasokkal múlatta az időt? Mindenesetre a Supka távozásával újult erőre kapó Watner Bobby megszerezte a Zalaegerszegnek a vezetést. Aztán persze kacagtatott, amikor négy méterre a kaputól nem fejjel, hanem arccal próbált meg gólt szerezni.
 

38 komment

Címkék: bohócliga szakály

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr96733901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildottore 2008.10.27. 10:27:38

Fú de kurva szarok lettek a tippjeim, előre félek a szent Excel táblától. Táltos Vasas és Siófok a legfőbb ellenségeim.

Kukurusnyák Rémus 2008.10.27. 10:47:41

Én már nem mondok semmit...

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.10.27. 13:27:46

én igen!

CSAK A RÁKÓCZI!!!

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.27. 14:05:18

Mi is a pontos probléma a mai Honvéddal?
Rabóczki valahol az NB1 és a külföld között lebeg. Itthon elég jó, de kint már éppen gyengus.
Vincze Csocsónak tapasztalata van - gyorsaság és technika helyett. Hány ilyen szaladgál még az NB1-ben, akár élcsapatban is. Egyébként számlájára írandó, hogy kispesti nevelésként csak hazatalált a nyugdíj előtt.
Mico Smiljanic talán még mindig a liga legjobb centerhalfja, aki ráadásul az ellenfél kapuja előtt is veszélyes.
Filóról vagy jót vagy semmit alapon, inkább semmit.
Benjamin fiatal kora ellenére is jobb napjain kimagaslik a mezőnyből.
Takács Ákos jelenleg sérült.
Összefoglalva a védelmet: itt alig van probléma, az első sor korrektül erősnek mondható akár a dobogóra is.
A gond a maradék hat játékossal van, akiknek a feladata a labda megszerzése, megtartása és a támadások felépítése lenne.
Genito küzd, hajt, de ez ma már édeskevés. Állandóan forog a labdával, csak a biztos passzokat játssza meg, nem vállalkozik semmi meglepőre. Ez különösen azért problémás, mert irányító hiányában mindenki őt keresi a passzokkal.
Maróti Béla méltó párja Filónak, szerintem nem üti meg a Honvéd szintjét.
Dobos egy jó NB2-es spíler, akinek volt egy-két jó idénye a Kispestben. Nagy kedvenc, de lássuk be alig-alig üti meg egy élcsapat kezdősorának szintjét.
Diego és Ivancsics játéka lutri, valamelyik kezd általában, és pont a másik van formában.
Abass gyors, és ennyi is ami elmondható róla, a labdabiztosságtól messzebb van, mint szegény Maróti a játékintelligenciától.
Stokajovicról nem tudok mit mondani, tíz meccs alatt sem tudta bebizonyítani, hogy nélkülözhetetlen, vagy pedig egyértelműen nélkülözhető. Rabóczkihoz hasonlóan egy légüres térben lebeg, csak épp nem az NB1-külföld viszonylatban, hanem a rém gyenge NB1-fakó között.
A középpályán tehát szélsők és irányítók nélkül próbálkozunk, és egy teljes sor kiesését már nem viseli el a gárda.
Ha a Herceg rácsavarodik a labdára, akkor vége. Ha a Hercegnek nincs kedve játszani, akkor vége. Ha a Hercegben elpattan a húr, akkor vége. Ergo öt-hat meccsenként értékelhető a teljesítménye.
Abraham geci gyors, de a kiharcolt szögleteit be is kéne bólintani. Helyzetkihasználása szánalmasnak mondható tízből egy.
Rodrigez vagy kifene lőtt egy bombát Debrecenben, de a felvételeken látszik, hogy fel sem nézett előtte. Ez a gyerek vagy egy zseni, vagy kib*szott nagy szerencséje volt.
A támadósor tehát úgy bukta ahogy van, nincs egy stabil formát mutató (akár közepes képességű) csatár sem a csapatban.
A vezetőedző Pölő egy mérhetetlen szimpatikus figura (ilyen fülek mellett ki lenne képes haragudni rá?), taktikailag, edzésmódszerekben lehet, hogy ott van a szeren, de lelket szerintem nem képes önteni a csapatba.
Megjegyzendő, hogy a Pölöskei, Brockhauser, Csábi kispadnál talán ma nincs is erősebb az egész NB1-ben :)

Szóval ez a mai Honvéd. Képességei alapján valahol az 5-8. hely környékén kéne állnia, tehát Hemi bácsi nem lőtt nagyon mellé a beruházásokkal (leszámítva a vásárolt játékosok száma per használható is mutatót). Kéne egy-két jó középpályás és máris lehetne álmodozni a dobogó közeléről. Az élcsapattá válás pedig kemény százmisikbe kóstálna, erre megértem hogy nem szán keretet.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.10.27. 15:09:08

cikoria: Maróti az egyik legjobb játékos, akit valaha láttam játszani. És "játékintelligens is". Nem tudom, mi van arrafelé a menzával, hogy máshol ragyogó futballisták egyszerűen eltünnek....

Bélát és Robit is várjuk haza!

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.27. 15:39:56

@rosseb:
Töfting és Jancker szerelemgyermekéből sosem lesz futballista, csak egy darabos mozgású droid. :)
Mint már ígértem, csak mondj egy összeget és máris utaljuk Bélával és Zsolnaival együtt.
(lehetek bármennyire elvakult kispester, akkor sem szeretném újra "itthon" látni Bárányost, Dragónert, Mátyusjanit, Balaskót, Herckut, Hunglert, Faragót, satöbbit - majd leszoksz te is erről :) )

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.10.27. 15:46:51

az a "darabos mozgású" droid nálunk rúgdosta a gólokat. amíg Pruki az edző, nem hiszem hogy leszoknék az ilyesmiről, Ő mindenkiből képes futballistát csinálni. belőlük egyszer már sikerült. remélem, soha nem megy el tőlünk, de Ő az aki igazán szövetségi kapitánynak való.

amúgy megegyezhetünk egy összegben, de ha utána robiéknak maguknak kell a kiflit meg a joghurtot fizetni, ne márts be a sajtónál :D

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.27. 15:53:10

A Honvéd igazi játékostemető. Aki nem futballista "bármilyen körülmények között" arról itt nagyon hamar kiderül. Ez történt a Bélával és a Zsolnaival is. Kaposvárott beletették őket egy rendszerbe, ami együtt volt csak hatékony és működő. Amint kiemelik belőle bármelyik elemet is, máris kiderül, hogy más gépezetben igencsak testidegenek.
Elismerem, ez valahol Pruki mester érdeme.

Mellékszál: amikor ificsapataink sorra nyernek mindenféle trófeát, akkor mindjárt jön a negatív felhang, miszerint csapatként rendben vannak (eredménycentrikus nevelés), de egyénileg képzetlenek a játékosok. Valami ilyesmit érzek a Rákóczinál is.

fran 2008.10.27. 16:03:46

A Honvéddal kapcsolatban az az érzésem, hogy Heminek elsősorban egy jó edzőbe kellene beruháznia, aki még lehet, hogy nagyobb tekintély is lehetne a csapatnál, mint ő. S lehet az se ártana, hogy egy valóban Honvéd kötődésű edzőt keresne. Hogy ki lenne a megfelelő személy én nem tudom? Én csak egy Vasas-drukker vagyok.
Annyiban egyet értek a poszt írójával, még a Vasas drukkerek se várták a csapatot ilyen előre. Pdeig nálunk optimistább szurkolócsoport kevesebb van a világon. Megdőlt egy tételem arról, hogy csak az lesz igazán jó igazolás, akiről nem olvasunk napokig a sajtóban. Dobricsért megjártuk még Újvidéket is, nem is értem miért nem kellett a Honvédnak.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.27. 16:07:08

Dobrics a legjobb szerb igazolásának tűnik Lambulics óta a bohócsipkás ligában

cf12rounder 2008.10.27. 16:38:10

Lambulics montenegrói. Amúgy azért volt itt egy Velibor Kopunovics is, őt nehéz lenne überelni :P

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.27. 16:46:25

"Lambulics montenegrói."

akkor még ez a kettő ennyire élesen azért nem vált el :)) mondhatni semennyire.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.10.27. 16:46:35

cikoria: nekem semmi bajom a Kispesttel, ha nincs meccsünk van, hogy kimegyek a Bozsikba szemlélődni, de én egyértelműen azt a légkört érzem hibásnak. Ott akkor elküldi a tribün a @csába a népet, amikor még be sem mutatkozott. Oda kötél idegek kellenek. Lehet, hogy nem a tudásban kell a különbséget keresni, csak más a hangulat a Kispestnél mint az ifinél, vagy a Rákóczinál. És ezt ki jobban bírja, ki sehogy, de ez mentális különbség, nem játéktudásbeli.

mocsing: ácsi! DUSAN VASZILJEVICS!!!!!

cf12rounder 2008.10.27. 16:51:54

Attól, hogy még nem volt külön ország feltételezem Lambulics már tudtam, hogy montenegrói :) Ilyen alapon Oláh Lóri is lehetne a legjobb szerb igazolás.

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.27. 17:49:23

@rosseb:
Azért valljuk be a Bozsikban igenis legyenek magasak az elvárások! :) Ott kritikus a nép, sokáig el volt kényeztetve. Elég csak Maróti közvetlen elődeit nézni: Halmai, Vadócz, Sikesdi. Szegény Zsolnainak pedig esélye sincs, akár a közelmúlt alapján sem ...

Persze a Bozsikban van egy speciális hangulat, amire Hegyi "Kesergő" Iván is csak csettintene. A jelenhez képest irreálisak az elvárások a mindenkori csapattal szemben, természetes, hogy ennek képtelen megfelelni.

Viszont a te elméleted szerint, mentálisan alkalmatlanok lennének a kaposvári játékosok más csapatokban bizonyítani? Vagy ennyire nyomasztja őket az az 500 néznő? Ígérem, ha ez így van, akkor hétvégén megróbálok lemenni alfába és megtalálni magamban "Bélát a futballistát". :)

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.10.27. 17:58:26

Egyszerűen vannak emberek, akik akkor képesek tzeljesíteni, ha érzik, hogy szükség van rájuk. Ha nem, begörcsölnek. Nálunk azért van ilyen nagyobb számban több, mint máshol, mert aki produkál egy jobb szezont, azonnal elviszik, és valódi szponzorok híján ebből él a klub, így az eladott játékos utáni bevétel tizedéből tudunk csa erősíteni. Magyarán nb2, nb3, megye, utánpótlás. Ez utóbbival nincs gond: lásd Balajcza, Szakály, Rajczi, waltner (ezt egy kicsit szégyenlem azért), de ott a többi. Őket Pruki úgy választja i, hogy megnézi, ki az, akinek a képessége megvolna, csak egy pozitív közeg hiányzik. Ők: Zsolnai, Maróti, Vasziljevics. Ezek közül aki pozitív környezetbe megy tovább, tovább bizonyít: Vasziljevics. Aki nem, annak annyi: Zsolnai, Maróti. Ilyen egyszerű a matek.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.27. 18:24:21

"Egyszerűen vannak emberek, akik akkor képesek tzeljesíteni, ha érzik, hogy szükség van rájuk. Ha nem, begörcsölnek."

talán még emlékszünk a csírájában elfúlt játékra, h lehetetlen nexust gyártva két futballista közt egy mondatba tegyük őket. a játék emlékére egy újabbat mondanék:
lukas podolski és maróti béla is olyan játékos, akik akkor képesek telejsíteni, ha érzik, szükség van rájuk. ha nem, begörcsölnek.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.27. 18:27:01

@cf12rounder:

amúgy több helyen is szerbnek írják lambulicsot, pl az mtk honlapján.

www.mtkhungaria.hu/index.php?action=team&p_id=277

és én is így tudtam. ettől függetlenül elhiszem, ha tényleg montenegrói, de szinte mindenhol szerbként emlegetik.

cf12rounder 2008.10.27. 19:01:53

Az nso adatbázisába már montenegrói, gondolom az mtk honlapon a magamról részt amióta odaigazolt :) De egyébként csak azért maradt meg bennem, hogy nem szerb, mert amikor független lett montenegró akkor megkérdezték Brnovicset, Polekszicset és Lambulicsot, hogy számít-e meghívóra. Egyébként mindegyikük számított :D

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.27. 19:11:52

@mocsing:
Marótit a Nationalelfbe! :)

gyz 2008.10.27. 20:16:45

szerintem egy baj van a Honvéddal: a magyar szinten is csak gyenge közepes képességű játékosok fájdalmasan unalmas, nézhetetlen produkciója. Persze, hogy a kutya sem kíváncsi rájuk. Vicc, hogy 500-1000 néző lézeng egy Kispest-meccsen.
Hemi 5000 műanyag székért és pár kicsempézett klotyóért megkapta a csapatot, és amíg felnő az első eladásra esélyes nemzedék az akadémián, addig (meg azután is, a' la Várszegi-MTK) vegetatív állapotban üzemelteti a klubot. Amelyik azonnal csődbe megy, ha a szurkolók elzavarják őt. 22-es csapdája.


Ha jól számolom, 12 pontom lett, elégedett vagyok

Futó Lada 2008.10.27. 20:42:10

Én megmondom őszintén irígykedek..
- Mert van hitetek kitartani a csapat mellett, még ha gyengén is szerepel
- Mert van a csapatotokban valami koncepció, még ha hibás is esetleg, mert legalább látható
- Mert NB1-es csapatnak szurkoltok, még ha csak bohócliga is,de a legmagasabb osztály kis hazánkban

majd talán jövőre nem csak kelet-magyarországon zarándokolhatunk narancssárgában, és talán majd mi herótozzuk Marótit, Zsolnait...mint anno Jovánczait...

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.27. 21:15:14

@lada:
Nagyfater addig kergetne a kertben a feje fölött lengő gereblyével, amíg kellően el nem találja a kobakom, ha meghallaná, hogy elhagytam a családi örökségként rámhagyományozott kispestességet.
Erről ennyit :)

Futó Lada 2008.10.27. 21:31:06

@cikoria:
.. a hagyomány, az hagyomány .. bár gondolom, ha Hemi bácsi bejelenti, hogy a csapat innentől idegenben zöld-fehér-ben játszik,és egy néhány Karibi lakótelepi sztárral erősít a csapat,Tornyi az új edző,hazatér a Mátyus-Hungler-Bárányos tengely; azért lehet megreszkírozol egy home-runt, miközben kiabálsz hátrafelé: "De nagypapa! Hidd el, ezek már nem a Puskásék!"

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.27. 21:41:47

@lada:
Remélem a nicked nem Hemi bácsit takarja :)

THC 2008.10.27. 21:44:55

Karibi lakótelep:-))))
Még jó,hogy nem Havannát írtad,mert az igazán lokális erősítés lenne Kispesten.

díszbohóc 2008.10.28. 18:25:03

Mocsing:
mi az hogy egy mondat: egy cikkben szerepel Tony Adams, George Best es Vaczi Zoli :)
sportgeza.hu/sport/2008/10/28/alkohol_es_sport/

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.28. 18:50:12

A Zolika gólja zseniális. El kell ismerni.
Mondjuk megnéztem volna a meccs előtt megfújt szondáját.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.10.29. 09:16:53

Én csak annyit tudok, hogy a Rákócziba személy szerint 95-ben szerettem bele. Akkor nb3-as volt a csapat. Ilyen ellenfelekkel játszottunk, mint Döbrököz, Beremend, Szentlőrinc... egy hétig ünnepeltük a barátaimmal, amikor a Balatonfüredet 5-1 re vertük. Rá egy hétre Egerben voltunk osztálykiránduláson, s találkoztunk fürediekkel, olyan büszkék voltunk a csapatunkra, hogy el sem tudom mondani. Ugye el sem tudjátok kézelni milyen lehet az nb3? Őszintén, néha már én sem, pedig én átéltem. 9 évre rá, amikor egy esős este legyőztük a Szolnokot, és tudtuk, hogy megyünk az nb1-be, másnap délig ünnepeltünk, eső ide vagy oda, mikor vége lett a meccsnek mentünk bográcsozni. Aztán az első meccsünkön, amikor a Vasassal játszottunk, egyszerűen nem hittem el, hogy az én csapatom, az a Kaposvári Rákóczi ott van az nb1-ben. Késő délután kezdődött a meccs, de már reggel 10 körül összejött a társaságunk, egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni a gondolattal...
Én és még jópár WW-tag akkor fogadtuk meg, hogy ha pont nélkül ki is esik a csapat, a tábor egy gyalázó megjegyzést sem tesz, mert kaptunk 30 fordulónyi ajándékot az élettől. Én akkor fogadtam meg azt is, hogy ha csak valami életbevágó nem jön össze, mindenhol ott leszek, legyen a meccs Kaposváron, Tanganyikában vagy a világ végén. És nem bántam meg! A Vasas ellen azt a meccset 3-2 re nyertük, csakúgy, mint az utolsó fordulóban ugyanilyen arányban a Békéscsbán ünnepeltük a bennmaradást. És ünnepeltük! Rá egy évre Rákospalotáról hazafelé 3 busszal ünnepeltük a 3-0 -ás győzelmet, és a hetedik helyet, és 6 óra után még Budaörsön jártunk. Ott futott belénk Sitku, aki azt mondta, hogy soha nem látott ilyent (ők akkor lettek harmadikak, emlékezetes balhés utolsó meccsen a népstadionban az UTE ellen), hogy a bronzérmes csapat 3 órája szétszéledt, a Hetedik helyezett meg még a városból sem jutott ki, félmeztelen emberek ölelgetik egymást. Balatonlelléről hajnali kettőkor mentünk tovább, onnantól Kaposvárig a csapat kérte, hogy hadd ülhessenek fel a szurkolói buszokra. Olyan dolgok voltak ott... És igen, nekünk az a hetedik hely mindennél többet ért! Azt azóta megismételtük, tavaly pedig hatodikak lettünk, és idén talán már ki nem esünk, tehát a csoda folytatódik!!! Átéltem azota, hogy az Üllőin, a Szuszában, a Bozsikban, a Hidegkútiban, Debrecenben, MINDENHOL! ha csak néhány percre is, de a góljaink után csak mitőlünk harsog a stadion, és minden a Rákócziról szól! Ezt semmire nem cserélném el!
Sajnos olyan az klub anyagi helyzete, hogy bármikor vége lehet mindennek. Remélem nem így lesz, de addig is, bármi legyen, én így állok a dologhoz!
Bocs, hogy így ennyi élmény kijöt belőlem, de ez következik a beszélgetésből.

cikoria: tudom, hogy nehéz Puskás stadionjában megélni, hogy 11-ik a csapat, de ha megfogadod azt, amit először megtanultam (hisz ha én is a múltat nézem, ami azért volt Kaposváron, ha nem is mérhető a Kispestéhez, ki sem megyek nb3-ban), akkor több örömöd lesz a csapatodban:

Soha nem a múlthoz, vagy az elvárásokhoz kell nézni egy csapatot, hanem a másik 15 csapathoz, akivel egy osztályban játszik!

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.29. 10:24:33

@rosseb:
Sosenem merült fel kétség bennem a Honvéddal kapcsolatban. Néha éreztem ugyan, hogy már csak a lábam visz ki a stadionba, az agyam otthon maradna, de ez nem ilyen egyszerű. Akit egyszer megérintett a stadionok hangulata, akinek "csapata van", az elveszíti a racionális döntés képességét, emocionális lénnyé válik (az élet ezen területén).
Nekem mindig is hatalmas öröm lesz kimenni a Bozsikba, legyen ott másodosztály (ne legyen!), vagy bajnoki címért folyó harc. Ha másért nem, merengek a látottak abszurditásán, de a kéthetenkénti kikapcsolódást semmi pénzért nem adnám.

Futó Lada 2008.10.29. 23:24:12

@ rosseb, @cikoria:
..és ezért néztek ti még mindig magyar meccset, ezért tudtok örülni egy-egy győzelemnek akár csak előkészületi meccsen a Pusztaszentgöröngyösi TK ellen, ezért tudtok egy-egy volt vagy jelenlegi játékos tehetségéről vagy bénázásáról vitát nyitni...így van jól.. :)
Nekem a mai napig emlék, mikor a Grashoppers-Fradi meccsen Lisztes gólja után kapcsolódtak a lámpák és a fél újpesti(!) lakótelep fényárban úszott, és az ablakban/erkélyen ordított a nép..másnap reggel 3-kor keltem, hogy első lehessek az újságosnál és kapjak még népsportot..

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.30. 00:11:00

A Samp után én is sorban álltam, hogy olvashassam Cservenkai Donát nevét a címlapon :)

Nyugalom, fogsz még te is örülni Fradi-sikernek és alázni az egész újpesti lakótelepet a gangról. Azután majd elmerengsz, régen sokkal több volt a bajnoki cím, most pedig az örök második hely a Honvéd mögött :)

Futó Lada 2008.10.30. 03:26:16

:)
.. persze, de a BL döntőben akkor majd meglepetésre nyer a Fradi egy Lipcsei bombagóllal, az UEFA kupa döntőjében pedig a Kaposvár alázza a REAC-ot Zahorec 11-esével... :)

Majd foglalom neked a helyet az újságosnál reggel! :)

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2008.10.30. 13:53:59

A BL a BohócLigát jelenti? Mert jelenleg oda nehezebb lesz feljutni, mint Petikének galoppozni a Nou Camp gyepén a Milán elleni fináléban.

díszbohóc 2008.10.30. 16:38:44

Jo lovasni tikteket. Ezekbol az emlekekbol is lehetne postokat rendszeresiteni. Kulonosen rosseb memoarja tetszett...
De ha mar az ugeto szoba kerult: ezt az nst kommentjei kozul halasztam:
www.lipcsei-peter.gportal.hu/gindex.php?pg=10951851

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.10.30. 20:18:48

v1ktor: örülök, ha nem untat, az uborkaszezonra megírom a stadionos vendégposztot is, ha már ez a nagy megtiszteltetés ért, hogy az itten jeles bloggerek felkértek rá :)

az általad linkelt honlapnál pár dolog megütött:

"… autómárka: Bentley
… autó: BMW X5"

itt csak simán nem értem a különbséget.

"… iró: Leslie Raurence
… kultúra: -"

itt viszont már mindent értek :DDDDD

díszbohóc 2008.10.31. 10:18:34

rosseb:
Az elso dolog megoldasa roppant egyszeru:
Bar Bentley a kedvence, de amikor autot kell valasztania, akkor BMW-t keres, mivel a Franzstadt erdekei mindig elorebb valok: sporolni kell...
A vendegposztot (es nem csak a stadionost, ilyen szurkesz beszamolokat) pedig epekedve varom.

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.10.31. 11:33:41

v1ktor 2008.10.28. 18:25:03

:))
zseniális és klasszikus
süti beállítások módosítása