HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Hóágyúval vérfarkasra - tippjáték, kretén indoklások

2009.02.24. 07:37 stréber gyuri

Update: oké, ennek a durva fordulónak már tényleg sosem lesz vége, ezért köszi Mérgező Hulladéknak, hogy figyelmeztetett minket a pontszámokra. Nem is tudunk többet hozzátenni kommentjéhez, úgy hogy itt van a táblázat, hogy mindenki lásson mindenkit.

A kretén indoklások nagymesterei egész pályás letámadással indították a szezont, pedig a nyeremény még ki sem kristályosodott. Ha csak feleekkora lelkesedést látnánk sportolóinktól a tizenhatos környékén, jövőre akár a szeptembert is megérhetnék kupahőseink. Persze, ez csak fantazmagória a részünkről…


Gyakorlott játszótársainkat két paradigmaváltás sokkolhatta újrainduló játékunkban. Említés nélkül is mindenki rávágná, ugye?
1) Frigo a „2-1-től 1-2-ig” tételmondattal jellemezhető karmikus utat bejárva, életében először vendéggyőzelemre tippelt. Kemény küzdelem lehetett, nem irigyeljük érte.
2) Mint ahogy snowblind-nak sem lehetett egyszerű kimondania annyi közösen megélt tippjáték után, hogy Paripovics nem fog öngólt lőni. Azt se feledjük, hogy kitartó játékosunknak a szezon végére saját rajongótábora alakult, és nem lett volna meglepő, ha követői Paripovics fejjel ellátott őrsi zászlót készítenek az új évre. Nekik most a csalódás jutott osztályrészül. De vajon átveszi-e valaki snowblind-tól a stafétabotot, vagy tavasszal a „Paripovics nem lő öngólt” elv mozgatja majd a tippjátékot?

Az már most látszik, hogy Hevesi Tamás edzői reinkarnációja magabiztosan örökölte meg Détári és a nagyfröccsök helyét a szurkolói romantikában. Nagyon valószínű, hogy erre különversenyt nem indítunk, és most sem részletezzük a máskülönben érdekfeszítő megfejtéseket.

Szóval, rettentő erős kezdés. Futó Lada egy kör előnyt adott mindenkinek, MágnesPeti díjazotthoz méltóan nyitott, cikoria legendásan érzi a kreténséget, vérfarkas ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta (komoly kihívója lesz ő a legnagyobbaknak is), és persze mindig örülünk a nagy lendülettel érkező új szereplőknek, ezúttal Black Lotusnak.

cikoria a nyírségi derbi örvén emlékezett meg a honi foci kikerülhetetlen szereplőiről: Barikáról, Majoros Árpiról és az értékválságról.
Nyíregyháza-Újpest 1-2 Sándornak perspektíva a bolgár első osztály, Bárányos helyett perspektíva Majoros. Értékválságban szenved a magyar futball.

Mit érdemel az a bűnös, aki egy Vasas-Honvéd meccs kapcsán Kincses Peti kék csukájáról ír szívszaggató balladát? Döntsék el, akik tudják, de mindenképpen Újpest szurkolók legyenek. Persze MágnesPetit a hólapátolás témaköre legalább annyira megihlette, mint a száz éve sérült szélső lábbelije. Íme:
Vasas-Honvéd 1-0
Nagy-nagy derbi készülőben,
Kincses Peti új cipőben.
A kis Peti nagy lukat lő,
Lerepül a szép kék cipő.
Még ha fehér is a pálya,
Színe miatt megtalálja.
A Vasas otthon most is nyerő,
Megvan a meccs és a cipő.

MTK-Kaposvár 0-0
A bemelegítést helyettesítő hólapátolás után Lóri bácsi forralt bort kóstoltat az mtk-s fiatalokkal, ezért a mérkőzést követő napon internetre felkerült összefoglaló rekordszámú letöltést ér el.

rekarte régi motoros. Ráadásul sokat tapasztalt és Labdabiztos.bloghoz méltóan szkeptikus arcnak tűnik. Megtalálja a 0-0-s, továbbá a közönségmentes mérkőzésekben rejlő szépséget is, meg kellően lakonikus.
MTK–Kaposvár 0-0 az mtk a 10 fős szurkolótábor nyomása alatt összeomlik.
Paks-Kecskemét 0-0 jó meccs lesz, na

Black Lotusnak erősen gratulálunk a harmadik helyezéshez. Kicsit tanácstalanok voltunk, melyik művét érdemesítsük kiemelésre, de aztán megjött az eszünk. Szeretjük Murphyt, és a magyar edzői garnitúrát hólapátostul, ám a szomáliai kalózbanda kiemelkedő értéket képvisel mind a futballunkba befektetők, mind az indoklások között. Azt kívánjuk, sose nevezz gyengébb terméssel!
Vasas–Honvéd 1-2 A Vasasnál új, szomáliai kalózokból álló befektetőcsoport jelentkezik, amit a sportnapilap kétoldalas, fotókkal gazdagon illusztrált cikkel és Sinkovics G. jegyzetével ünnepel. A mi oldalunkon Hemi bácsi meghatódottan veszi át Piroska főszurkolótól a 100% természetes méhviaszból készült "Szundi" füldugót, amivel sokkal tompábban hallja a vendégszektorból felé irányuló buzizást.

Zigi legalább három alkotásával vívta ki a második helyezést. Az, hogy a zord télben Ali babás kulisszákat vizionált a Fáy utcába, önmagában is kellemes élményt okozott. (Szívünk szerint drukkolnánk, hogy a szárnyra kelt 22 harcos sose térjen vissza ide…) Minderre még rátett egy lapáttal a bozóttüzek aktualitásának megjelenítésével (háttérben fölsejlik Moldova mester alakja, azért), legvégül parádés irodalmi-történelmi kontextusba helyezte a fehérvári ütközetet. Valami csodálatos!
Vasas-Honvéd 2-2 A mérkőzést a zord időjárásra tekintettel, a Vasas új, Iránból importált perzsaszőnyeg-borítású pályáján rendezik. Kis feltűnést csak az okoz, amikor a 85. percben az egész pálya hirtelen megremeg, lassan felemelkedik, majd a rajta lévő játékosokkal együtt, mielőtt azok észbe kapnának, szélsebesen elszáll Mekka irányába. Allah neve legyen örökké áldott!

Diósgyőr-Rákospalota 2-0 A mérkőzés után a palotai tréner régi, ausztráliai kapcsolatait kihasználva, megerősítendő csapatának hátsó alakzatát, három, a bozóttűzben hajléktalanná váló kengurut igazol. Az igazolások tökéletesen beválnak, a hátralévő 14 fordulóban a REAC 35 pontot szerez és a 9. helyen végez.

Fehérvár-Siófok 3-0 A siófokiak óriási elszántsággal, fogadkozva indulnak a "feheruaru mene hodu utu rea".De a meccs után a Balaton-parti szurkolók ismét szomorúan állapíthatják majd meg:
"Latyatoc feleym mic vogmuc
Isa pur es homou vogmuc".

vérfarkas ősszel kissé későn kapcsolódott be, most szerencsénkre nem volt figyelmetlen, és azonnal egy örökbecsűt rittyentett a győri csúcsgóré kárára. Elképedtünk, mosolyogtunk, röhögtünk, és az újabb győri halasztás hírét olvasva még hangosabban tovább röhögtünk. Amikor egy indoklás ezt váltja ki belőlünk, akkor tudjuk, hogy jó helyre kerül a szakaszgyőzelem.
Győr–Haladás 1-1
Tarsoly Csaba személyesen felügyeli a hóágyúzást, de a meccs így sem halasztható tovább. A hazaiaknál az észt-grúz tolmács még idény eleji formában van, a bábeli zűrzavarban pontot rabolnak a vendégek.

 

5 komment

Címkék: kommentverseny tippjáték

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr47962231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Futó Lada 2009.02.25. 07:01:59

Ahogy nézem kedvenc ligámban minden változatlan. Tököli életben tartja a Paksot ; Zahorec 11-esből rúg gólt, Hercegfalvi 3 fordulót jól játszik aztán semmi (még 2 van vissza ; de a jövő heti elmarad) ; a REAC a sereghajtó együttes (és most már lassan tényleg együttes) ; Apostu és Honma még mindig egy - két - személyben felel az észak-kelet magyarországi gólokért. Még két tétel vár bizonyításra:
- A hosszú puska vezette zalaiak megskalpolnak odahaza mindenkit, és ez alól a hurkasütők sem kivételek;
- Bajzát

Kérdés:
Ha jövő hétre azt tippelem egy meccsre hogy "elmarad" és tényleg elmarad, akkor megkapom az 5 pontot érte? :-)

Kiß B. 2009.03.04. 21:19:34

És hol a tábla? Úgy hallottam hogy Tarsoly, Hemingway és Stréber Gyuri összedobtak egy kisebb összeget a 17. forduló elhalasztásáért Kistelekinek. Mindezt azért, hogy összeálljon az ETO a balti spílerekkel, a Kispest Sisával, és a Labdabiztos a 16. forduló tippjátékának excel-táblájával. Úgy tűnik, felesleges pénzkidobás volt. ;)

stréber gyuri 2009.03.04. 21:35:02

stréber gyuri márpedig azt mondja, hogy a tábla működik ott fenn az update részben. a somogyi rosseb holtversenyben a 18. helyen startolt.

Kiß B. 2009.03.04. 22:17:24

Hoppá! Ezek szerint reménykedhetnek a győriek meg a kispestiek is!

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2009.03.05. 10:26:18

@-kraci-: ???
De azért köszi az 5 pontot a Hungária körútról :)
süti beállítások módosítása