HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Hasta la vista, Totya!

2009.03.05. 11:22 mészöly sámán

Nem sokkal korábban Tóth András kapott ugyan egy "csomagot" egy összecsapás során, de szó nélkül felkelt és tovább játszott, kicsivel később viszont ő lépett oda Lukácsnak, aki nem viselte ilyen jól a szabálytalanságot, a helyszínen lévőket is meglepve keresetlen, durva szavakkal illette Tóthot. – Sámán töpreng vajon angolkisasszonyok járnak-e Vasas meccsre?
Az angyalföldiek bekkje nagy rutinja ellenére felült a provokációnak, így heves szócsata kerekedett, melynek végén a korábbi válogatott játékos lefelejte ellenfelét. A játékvezető azonnal kiállította Tóthot, a kedélyek viszont nem nyugodtak le, egy másik vecsési játékos szeretett volna elégtételt venni a piros-kékek kapitányán. Szerencsére a többi Vasas-játékos volt annyira éber, hogy társukat "elterelték" a helyszínről. – Sámán is féltette volna szegény kicsi Vecsés játékosokat Tóthtól. Forrás.

,,Bízom benne, hogy a fegyelmi bizottság figyelembe veszi, hogy Tóth András még sohasem okozott sérülést – reménykedett Mészöly Géza. – Bár magyarázkodásnak tűnhet, ezúttal sem ez volt a szándéka. Talán csak megijeszteni akarta a vecsési játékost, aki a legrosszabb pillanatban lépett közelebb, így történhetett a szerencsétlen sérülés. Tény, hogy Tóth András édesanyja beteg, s ez érzékenyen érinti játékosunkat, ám ez sem lehet mentség a tettére, a magánéleti problémák nem valók a pályára.” – Sámán tartja magát a rokonról jót vagy semmit elvhez. Forrás.

Lukács Bálint, aki annak idején a Vasasban is futballozott (igaz, Tóth András akkor nem az angyalföldiekhez tartozott), leragasztott orral értékelte a történteket. „Már a kezdés után keményen odapakolt nekem Tóth András. Elismerem, hogy visszaszóltam neki, és azt mondtam, az anyád p….ját. Nem hittem volna, hogy nekem jön, és így elborul az agya.” – Sámán szerint Lukács úr kétszer is felelőtlenül viselkedett. Először ugye káromkodott a csipkébe burkolózott, zárdában nevelkedett, rózsaolajban fürdetett francia társalkodónők jelenlétében, majd Tóth levegőbe szánt fejelő mozdulatánál felelőtlenül közelebb lépett. Forrás.
Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén 2009. április 30-ig eltiltotta a labdarúgó-mérkőzésektől a múlt szombati Vasas–Vecsés (2–0) edzőmeccsen ellenfelét arcon fejelő, orrcsonttörést okozó Tóth Andrást. Az angyalföldi védőt sokkolta a büntetés mértéke.
„Mélységesen sajnálom, és már ezerszer megbántam, amit tettem, Lukács Bálinttal is megbeszéltük a történteket – mondta Tóth András. – Lett volna mit mérlegelnie a bizottságnak, de nem tette. Úgy tűnik, számomra marad az edzés és a lelátó – mintha egy második alapozáson vennék részt. Megkockáztatom: ha nem halasztják el a bajnoki fordulót, az egész talán meg sem történik. Tétmérkőzésen nem futok bele ilyen akcióba, mert ott más az idegállapot, a koncentrációs szint.” – Sámán megkockáztatja, hogy Tóth az a típus, aki már gyerekkorában is sokat hivatkozott általa mentőnek vélt körülményekre. Forrás.

Tudja, hányadszor állították ki pályafutása során?
Fogalmam sincs – válaszolta Tóth András. – Utána kellene néznem, nem vezetek statisztikát. – Sámán segít: Tóth András 2005 júliusa óta 78 bajnokin lépett pályára a Vasasban, ezeken 6 piros és 21 sárga lapot kapott. Forrás.
De azt csak meg tudja mondani, hogy ebben a szezonban hányadik piros lapját kapta?
Igen… Ez volt a harmadik. Még az őszi nyitányon küldtek az öltözőbe a Bozsik-stadionban, majd itthon, a Paks ellen is piros lapot kaptam. Most pedig ez a Vecsés elleni edzőmeccs és a kiállítás.
Durva futballistának tartja magát?
Nem. Nem vagyok alattomos, és senkinek sem okoztam súlyos sérülést.
Ezt mindjárt megcáfolnám: egyszer eltörte az akkor Kispesten játszó Cipf Zoltán lábát. Erre sem emlékszik?
De, bocsánat, ebben igaza van. Az valóban szerencsétlen eset volt, de ez nem cáfolja, amit az előbb mondtam. – Sámán úgy gondolja, hogy az "eltörtem Cipf Zoltán lábát" kijelentés egyértelműen cáfolja a "senkinek sem okoztam súlyos sérülést" állítást. Emlékszem a jelenetre: Cipf Zoltánnal a meccs hevében összeütköztünk, és eltörött a szárkapocscsontja. Azaz nem felrúgtam, letapostam vagy a földbe döngöltem. És hogy nem csupán magamat védem: Arany Tamás, a meccs bírája nem állított ki, és nem dorgált meg az esetért, mert ő is látta, hogy vétlen vagyok. – Sámán emlékei szerint az eset pont egy héttel az elhíresült Véber Gyuri – Nagy Sándor affér után történt. Egy ország kérdőjelezte meg Arany hozzáértését, amiért csak sárgát adott Tóthnak.
Nem érzi, mennyit árt ezzel csapatának?
Ártok?! Úgy gondolom, inkább használok. – Sámán röhög. Hangosan. Győzni akarásom az edzéseken és a meccseken átragad a többiekre is. Az persze más kérdés, hogy ha kiállítanak, azzal valóban nem segítek. De erről nekem is megvan a véleményem.
Nocsak…
Engem egyszerűen beskatulyáztak. A bírók már úgy jönnek ki a meccsekre, hogy tudják, a Tóth durva, a Tóthra oda kell figyelni, a Tóthot meg kell büntetni, így vagy úgy. Amit másnak elnéznek, azt nálam gyakorlatilag azonnal piros lappal torolják meg. Utólag már felesleges magyarázkodni, de a Honvéd és a Paks elleni kiállításom is túlzó volt. – Sámán: Persze, Totya, hogyne.
[…] Bevallom, kedd éjjel az is megfordult a fejemben, hogy abbahagyom. – Sámán visz a búcsúmeccsre könnyes szemű virágot. Fizikailag bírom, azzal nincs gond, de lelkileg már nem könnyű feldolgozni, hogy a bírók szinte utaznak rám, ráadásul jó kritikát még elvétve sem kapok az újságoktól. Szegény apám mindig nézi a lapokat, kivágja a rólam szóló cikkeket, és csak csóválja a fejét, hogy miket kapok. De nem adom fel. – Sámán: kár. Még akkor sem, ha rendkívül igazságtalannak érzem a két hónapos eltiltást. Nem akarom sorolni, de voltak hasonlóan kemény esetek a közelmúltban, és aki sérülést okozott, megúszta különösebben súlyos következmény nélkül… - Sámán biztos abban, hogy Tóth már az óvodától kezdve a felsőbb vezetők spiclije volt. Középiskolában osztálybizalmiként kirúgatta a Tallér Edinát meg a Kocsis Julit, mert cigiztek a wc-ben. Interjú erdetiben.

8 komment

Címkék: vasas mészöly géza totya ahülye

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr90982711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2009.03.05. 14:18:22

Sír a szívem érte. Az egészben csak azt sajnálom, hogy saját nevelés, így mi szabadítottuk rá a világra. Úgy érzem magam mint az Elm utcai apukák Freddy Kruger visszatérése után.

hmikey 2009.03.05. 16:32:11

Mondjuk nem ismerjük (valószínű nem is fogjuk) a valós körülményeket, azért az anyázásért én is begurulnék. Nyilván nem fejelgetnék persze.

füligjimmy77 2009.03.05. 17:06:57

@hmikey: De azon azért ne csodálkozz, ha edzőmeccsen valakit felrúgsz vagy háromszor, akkor elküldenek oda, ahonnan előbújtál. Tóth Bandi szereti a balhét, szeretelsőzör ütni-rúhgni-fejelni, bónuszként még csak vissza se kapja, mert kiállítják, és irány az öltöző.

dr. Wilbur Swain 2009.03.05. 17:20:31

@hmikey: a provokáció szerintem benne van a profi sportban, ezért is gyík pl. Zizou, meg a hasonlók, akik nem tudnak uralkodni magukat

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2009.03.05. 19:34:26

@dr. Wilbur Swain: eleve provokáció benevezni Tóthandrist egy meccsre.

Koori 2009.03.06. 00:06:20

off: a heten nem fogadunk?

Koori 2009.03.06. 00:06:57

akarom mondani tippelunk??(bocs)

Stefan Derrick 2009.03.06. 09:32:47

Hát, én ugye Vasas-drukker vagyok, de igazából sosem értettem, h. a kedves interjúalany mit keres hétről hétre a kezdőnkben már hosszú évek óta (leszámítva persze a soproni kitérőt), de most legalább nem szerencsétlenkedik ott tovább egy ideig, még ha kényszerből sem.
süti beállítások módosítása