HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Színre lép az Aranyfedezet

2009.03.19. 13:20 végh hanta

Igazságot az antiguai és barbudai kontingensnek! - ordítja mindenki Lothárja a Földközi-tenger napsütötte partivdékéről. Miről beszélsz ember? - gondolja a magyar futball megmentésén merengő tízmillió szövetségi kapitány.

A magyar futball iránt elkötelezett Labdabiztos c. szakfolyóirat, ellátva történelmi küldetéstudata által ráruházott kötelességét, javaslatot szeretne tenni Erwin Koeman részére, hogy az Albánia elleni sorsdöntő mérkőzésen a legmegfelelőbb és legpihentebb, játékra leginkább kiéhezett játékosokat küldhesse a pályára.

Mi sem ékesebb bizonyítéka a sokrahivatottságnak, minthogy valakit egy ilyen fontosságú mérkőzés előtt akár évekig is tartalékolnak. Az elmúlt 10-15 évben szövetségi kapitányaink gondos tervezéssel helyezték letétbe aranytartalékainkat, és most, mikor eljött a pillanat, irány a trezor, vegyük ki amink van és főzzünk belőle valami finomat.

A kapuban Balogh János (1/-, 16 perc) kapna szerepet. Az ex-debreceni 2007-ben mutatkozott be a válogatottban Törökország ellen, azon a sajnálatosan 3-0-ra elbukott mérkőzésen. Ez volt az, amikor Gerát egy nyilvánvaló és ellene elkövetett fault után kiállították, és az elmaradt büntetőt egy második Mohácsként élte meg a honi futballtársadalom. A debütálás apropójául egyébként Fülöp kollega sérülése szolgált, akit hirtelen gondolattól vezérelve, agyrázkódás gyanújával szállítottak el egy isztambuli kórházba. Balogh a feladatát jól látta el, annyira magabiztos volt, hogy önmagának volt kénytelen gólt ütni, megunva a török támadók tehetetlenségét. Jelenleg a skót Hearts légiósa, hétvégén kiállították. Tartalék: Posza Zsolt (1/-, 45) a görögországi Ergoteliszből.

A védelem bal oldalára a győri Koltai Tamás (1/-, 1 perc) az elsődleges jelölt. Koltai nem ismeretlen Koeman számára, tavaly a görögök ellen egész pontosan annyi percet töltött a pályán, ahányadik válogatott mérkőzését játszotta.  Cseréje Kriston Attila (1/-, 45) lenne, de az ő behívásától - tolerálva családi problémáit - eltekintünk jelenleg.

A középső védő bizalmi pozíció. Juhász Roland pótlásának kérdése közel fél éve nem hagyja nyugodni Hegyi Ivánt, aki minden flekket kihasznál különböző újságok hasábjain, hogy a centerhalf hiányának súlyosságával riogassa a gazdasági válságba már belefásult jónépet. Juhász Roland bevethetősége legalább annyira sorskérdés a magyarságnak, mint az euró bevezetésének céldátuma. Az előbbire már van válasz - Málta ellen, az utóbbi eldöntését pedig hagyjuk szintén Hegyi Ivánra. Centerhalfot csak olyan páros játszhat, akik ismerik egymás minden gondolatát, akik terjedelmes közös múlttal bírnak. Javaslatunk nem is lehetne más, mint a Kapcsos Vince (1/-, 10) és Takács Zoltán (1/-, 3) alkotta tengely. A két Beckenbauer teljes 180 másodpercet hozott le kapott gól nélkül egymás oldalán, egy felejthetetlen Antigua és Belbuda elleni  sörmeccsen. Kapcsos a napokban épült fel egy szikrázó Ligakupa-meccsen begyűjtött sérüléséből, míg Takács olasz földön tanulja a catanacciót Dolcetti mester csapatában.

Jobb oldalon adja magát a tapasztalt Geress Zoltán (1/-, 90), aki egymaga nyolcszor több ideig (értsd: percig) volt válogatott, mint a védősor három másik tagja. Geress 1998-ban vonult vissza a Vasasból, jelenleg 39 évesen a Milan ifi-előkészítőjének próbajátékára készül (meg nem erősített hírek szerint). Ha minden összejön, hosszú távon is megoldást nyújthat, mind a magyar válogatott védelmének jobb oldalán, mind Maldini helyén a milánóiaknál.

A középpálya jobb futója az újpesti Bori Gábor (1/-, 45). Helye atombiztosnak tűnik, de nem árt vigyáznia, mert Czvitkovics Péter (1/-, 30)  ugrásra készen vár a kispadon. Bori - nem egyedüliként - a teltházas, miamiba beígért, Mexikó elleni meccs helyett, egy helyi egyetem hátsó füvesén rendezett Antigua - Magyarország interkontinentális rangadó óta vár az újabb bevetésre. Karrierje időközben repülőrajtot vett a Hungária körútról, és a néhány metrómegállónyira lévő Újpestre repítette - némi angliai kitérővel, ami metróban valóban ritka, de a magyarfoci hétköznapjaiban nem annyira.

A pályán látni tudást képviselő karmesteri pálca első számú várományosa a kockafejű Kovács Béla (1/-, 23). Bélánk a Honvédból indulva került át csomagban a Fradihoz, majd némi ciprusi kitérő után, az idei tavaszi idényben Szigetszentmiklóson hajtja a csajokat, "futballista vagyok" szövegével. Ha véletlen sikerülne becserkésznie valakit, akkor az antiguai védelmet meggyalázó Majoros Árpád (1/-, 24) szerepeltetése erősen javasolt.

A labdaszerzésért Vincze Gábor (1/-, 45) felel, hatalmas harcban kiszorítva Pintér Zoltánt (1/-, 56). Vincze szerepe győzelem esetén a Balkánon rögtön felértékelődik, a pályára betörő szurkolókkal szembeni harc során.

Bal oldali futóban Zombori Zalán (1/-, 1) szerepeltetése adja magát. Halmosi mostanában padozik Hullban, Dzsudzsák érkezése óta mélyrepülésben van a PSV, Huszti pedig épp szokja az orosz telet, így a Nagytétény kiválósága előtt megnyílt az út a visszatérésre.

A támadósor két tagja Sztipánovics Barnabás (1/-, 85) és Baranyi Miklós (1/-, 11). Barnabás jelenleg osztrák alsóbb ligákban tréningezi magát, távol a világ zajától, de bevetésre  készen. Bicskei, az egyszeres szerepeltetésével, jó érzékkel happolta el Slaven Bilic és a  horvát válogatott elől a kitűnő képességű játékost.  Baranyi - a gyönyörű csepeli évek után -  idén Salgótarjánban pallérozódik és készül az edzői létre, a pályán hatalmas tapasztalatát és éleslátását kihasználva, szócsöve lehetne a holland mesternek.  Az albán védelem feltörésében felőrlődött páros egyik, vagy akár mindkét tagja helyett, az utolsó percekre érdemes lenne bevetni a Bukrán Gábor (1/- 90), Tóth Mihály (1/-, 82) és Sitku Illés (1/-, 56) trió valamelyik tagját, természetesen kizárólag akkor, ha az eredmény alakulása is úgy diktálná.

Némi statisztikai adalék:

  • A tizenegy - kezdőbe jelölt - játékos az elmúlt évek során összesen 330 percet volt válogatott (ez pont egyharmada az összes pályán tölthető 990 percnek).
  • A tizenegy - kezdőbe jelölt - játékosból hárman, Antigua és Barbuda ellen játszottak először és utóljára a magyar válogatottban (Bori, Kapcsos, Takács - továbbá: Majoros, Sitku)
  • Antiguát leszámítva, csak Zombori (Izland, 1-0) és Koltai (Görögország, 3-2) volt győztes mérkőzésen válogatott, ami ugyan rossz ómen, de a futballban az a szép, hogy kiszámíthatatlan.

 

21 komment

Címkék: beharangozó válogatott elfelejtve

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr541011380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MágnesPeti 2009.03.19. 13:35:38

Nagyon szep alkotas, gratula.

MágnesPeti 2009.03.19. 13:38:22

elkezdem a "tudnek meg jatekosokat ajanlani" c. kommentek sorat:
Kiss Gyorgy - angol x. vonal
Bodog Tamas - nemet x.
Thomas Sowumni
Toth Andras
Kovacs Zoltan
Zsidai

díszbohóc 2009.03.19. 13:48:51

cikoria, te vagy az alneven?
Merthogy Geress-t te emlegetted a napokban...
Vagy zsarolod valamivel a szeretetkesztoseget?

vérfarkas 2009.03.19. 14:00:32

Az én ajánlatom válogatott nem volt, de 15 éve az év labdarúgója volt. Ráadásul az alábbi friss hír szerint jó kondiban van:
"Árgyelán János, aki jelenleg a megyei I. osztályú Békési FC labdarúgója az idén síelt először. Az idén negyvenéves "Mazsi" az NB I-es Békéscsabai Előre FC játékosa volt 1993-ban, amikor az MLSZ az Év labdarúgójának választotta. A középpályás Csabáról Győrbe került, majd szerepelt a Sopron és a Budapesti Honvéd élvonalbeli csapatában is, több mint 230 alkalommal lépett pályára az NB I-ben. Árgyelán korábban több évet töltött el labdarúgóként Ausztriában alacsonyabb osztályú csapatokban, ám csak most januárban vállalkozott először síelésre, amelyet nagyon élvezett a festői szépségű Gerlitzenben." (Békés Megyei Hírlap online,2009.03.08.)

wilbury 2009.03.19. 15:16:44

Az egész cikk nagyon jó, de ez zseniális, szinte rejtőjenői:

"...és a néhány metrómegállónyira lévő Újpestre repítette - némi angliai kitérővel, ami metróban valóban ritka, de a magyarfoci hétköznapjaiban nem annyira."

pókfoci 2009.03.19. 15:44:25

Lehetne egy összeállítás azokból is, akiknek nem szabadott volna többszörös válogatottnak lenniük még az utóbbi ínséges évtizedekben sem. Belegondolva, lehet túl sokan lennének.

fran7 2009.03.19. 16:44:41

Csak az a baj, hogy Geress Zoli tényleg jó játékos volt. Milyen tragikus, hogy én arra a vasasra emlékszem vissza párás szemmel, ahol a tengely a Geress, Juhár, és Galaschek volt. Szerintem az ő tragédiájuk az volt, hogy nem nagyon szembesültek azzal, hogy kint mennyivel több kellene. S lehet tudtak volna alkalmazkodni, csak az esélyt sem kapták meg rá.

fran7 2009.03.19. 16:46:13

Ja és Geress belső védő volt, nem jobb oldali védő.

Futó Lada 2009.03.19. 17:19:19

Remek összeállítás! :-)
Talán még szintén egy meccset húzott le ha jól emlékszem Radoki és Bódog is akit Bicskei fedezett fel. (Bácsi Sanyit is akartam beírni, de ő 2x volt,így fél lábbal Bozsik nyomában jár..)

JESTER 2009.03.19. 17:34:29

@vérfarkas: a Budapest Honvéd akkoriban Kispest-Honvéd FC néven üzemelt így Árgyelán még KHFC játékosként említendő meg plíz. Jelezd a Békés Megyei hírlap Online-nak is. :)
Jut eszembe akkor nyilatkozta a jó Árgyelán jani hogy a Szuperkupa döntőben a Fradit is lenyomjuk mert egyszerűen jobbak vagyunk. 1 hónap múlva elszerződött, SZK döntőt meg 1996ban nem rendeztek végül.
Sikersztori.

star77 2009.03.19. 18:25:11

Volt olyan,hogy Cseh Bandi,kispest honvéd,talán a Jeney alatt volt válogatott,aztán Puglits a vácból,Hámori mtk,hát a juhár meg a galaschek az kész téboly volt,és a mészöly is alibizett rendesen.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2009.03.19. 20:01:08

Ivanicsot hiányolom, akit előbb vészmeghívóztak (állítólag Győr felé tartva szóltak neki, hogy kell egy ember, szálljon föl :) ), majd Bécsben, a sógorok ellen debütálhatott, erre negyedórával becserélését követően kiállították.

Titi120 2009.03.19. 21:35:12

Elöntött a nosztalgia! :)
Nem szabad megfeledkezni a győri, majd későbbi ferencvárosi lakosról sem, Lakosról, Varga Zoli nagy találmánya (Bekő Balázs és Lőrincz Tóni mellett), mint Telek Manci pótlék.

Aztán az örök sérült Győri János, a juhári mozgáskoordinációval rendelkező Salamonnal szintén odaférne legalább a padra a maguk 2-3 válogatott meccsükkel a fenti összeállításba.

Dombi Tibi 2.0, ismertebb nevém Madar Csaba szintén kapott címeres mezt, mintahogy a Maldív - szigetek Mourinhoja, Urbányi Pista is.

És a végére a kegyelemdöfés, a Győrt, Sopront, Dunaújvárost megjárt rettegett cselgép Nagy Tamás, aki számomra onnan maradt meg élesen emlékezetemben, hogy évekkel ezelőtt egy téli teremtornán a rávezetésnél (akkor úgy döntötték el a győztest döntetlennél, nem büntetőkkel) egyszerűen rálépett a labdára miközben cselezni próbált és hasra esett a kapus előtt.
Nincs az a Vanczák Vili mozdulatsor, ami feledtetni tudná azt a jelenetet bennem.

fran7 2009.03.19. 21:48:37

Szeretnék tippelni, mert holnap nem tudom mikor érek netközelbe.
Újpest-Loki 2-1 Ha két edzőfenomén találkozik
ZTE-Honvéd 2-1
ETO-Kaposvár 3-0
Vidi-Reac 4-0 És hátha nem veretik meg a Sinkovics Gabit, s indulhat a közös tengerparti nyaralás
Szpari-Kecsó 2-0 Hol vagytok magyarok?
Siófok-Hali 1-1
Paks-MTK 1-4 Garami még jobban meglepődik, erről tényleg nem ő tehet
DVTK-Vasas 4-5 Hátha, tavaly is ki hitte volna

minnifield űrhajós 2009.03.19. 22:07:31

csatárnak az örökké gólveszélyes wukovics lacit tudnám elképzelni. a magyar inzaghi :)

pókfoci 2009.03.19. 23:56:29

ha csatár, akkor Füle Anti

Phil Laak 2009.03.20. 08:32:15

Lusta voltam utánanézni, lehet, hogy ő kétszer volt válogatott, de minimum egy kerettagságra jogosult, hisz a bal oldal több posztján is kiváló, és ilyen gólokat vág:
www.youtube.com/watch?v=4zunSanbBgM

__ 2009.03.20. 11:12:31

És hová tűnt Palaczky (leveszem a lasztit mellel a kapunk előtt Donadoninak) János?

Amúgy lehet szemezgetni...
www.futball-adattar.hu/jatekos_val.php

Andrisfoci · http://www.andrisfoci.eoldal.hu 2009.03.20. 13:54:17

Nagyszerű összeállítás, gratula!

És akit be lehetne tenni még:
-Korolovszky Gábor (ex-Újpest, most talán Ciprus), sose feledjük a moldáv csatárnak adott gólpasszát, ami a poén, hogy ha jól emlékszem Matulának hívták a csatárt
-Tököli, bár ő kicsit többször volt talán válogatott
-Szűcs Lajos, a kukaborogató ártatlan, 3x volt válogatott
süti beállítások módosítása