HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Az összeomlás percei - Bohócliga 24. összefoglaló

2010.04.27. 20:06 végh hanta

A hétvége igazi lúzere lehetne az a Bohócliga-rajongó, aki pénteken a Debrecen-Kaposvár 49. percében, az értékelhető események hiányára hivatkozva, kilátogatott a mellékhelységbe, hogy ott mindenféle képregények átlapozása után, jó húsz perc pauzával térjen vissza. Hat gólt bukott vele.

Vasárnap, az első félidőben elfogyasztott seritalok eredményezte, rossz ütemben elvégzett kisdolog is elég volt ahhoz, hogy barátunk lemaradjon Beliczky mesterhármasáról.

Az összeomlás kicsiben díjra ketten hajtottak rá, Újpesten a Paks, míg Kecskeméten a hazaiak voltak képesek lőtt gólra gólt kapni alig egy perc alatt.

Nyugalom, ha lemaradt volna valaki az eseményekről, eddig tartott az ajtókeretek lefejelése. Összefoglaló következik, videóbetétekkel.

A debreceni nyitómeccs első félidejére maximum másfél mondatot szánnánk: szörnyű volt. Hiába játszott mezőnyfölényben a Loki, helyzetet alig dolgozott ki, míg a Kaposvár egy-egy kontrától eltekintve hagyta érvényesülni a hazaiakat, taszítsák ők tovább a nézőket. Félidőre aztán bejött Rudolf, ami lehetséges döntések messze legjobbika volt. Egyrészt Szélesi és Varga egymást zavarta a középpálya közepén, a szélre rendelt Czvitkovics pedig hiába próbálkozott, alig volt rálátása a teljes támadósorra. Másrészt a cserével együttjárt egy jelentősebb szerkezetváltás. Elől Coulibaly bement klasszikus középcsatárba, szélekről Feczesinnel és Rudolffal megtámogatva, egy sorral hátrébb pedig Czvitkovics húzódott középre, aki így végre azt játszotta ami falat kenyérként kellett a Debrecennek: irányítót.
Amint megjelent a finesz a pályán máris szorgosan kezdhettek körmölni a találkozóról tudósító újságírók. Az alaphangot Maróti fejesególja adta meg, de a reakció meglehetősen szokatlanra sikeredett még a Bohócligán felnőtt tömegek számára is. Az előny birtokában egyszerűen bedőlt a Kaposvár. Negyed óra alatt úgy szaladgáltak a pályán, mint egy szuperinteligens tyúkfarm lakosai a böllér kése elől. Többet nem is tudtak visszajönni a meccsbe, a kétszámjegyű kiütés elkerülését vélhetően annak köszönhetik, hogy a Debrecen vett vissza, és lassított eggyet a tempón.
DEBRECEN - KAPOSVÁR 5-1

Ha azt mondja valaki februárban, hogy a Honvéd a tavaszi tabella negyedik helyén fog állni kilenc forduló elteltével, azt valószínűleg az ország bármely stadionközeli kocsámájában körberöhögik, és kijön hozzá a hülyeségekre mindig kapható Fókusz stábja egy interjú erejére. Pápáról, csaknem nyolcvan percet emberelőnyben játszva, okos taktikával hozták haza a bennmaradáshoz úgy tűnik elégségesnek bizonyuló három pontot. Véber Gyuri csapata hátrányban is nyíltan ment előre, erőltetve azt amit tud - a támadásokat. Pechjükre az ellenfél edzője épp olyan játékot erőltet csapatával, amelyre az képesnek mutatkozik. Ha a zárt védekezésen alapuló labdaszerzésekből meginduló kifejezetten gyors kispesti szélsők és csatárok egy kicsivel labdabiztosabbak lennének, akkor kijelenthető, bíztató következő idénynek néznek elébe a piros-feketék.
PÁPA - HONVÉD 0-3 (video)

Nagyfater még úgy nőtt fel, hogy egy 3-3-as meccsen nem történ semmi. Fater idejében az 1-1-et illett kifütyülni. Ezzel szemben manapság egy kifejezetten jó meccs eredménye is simán lehet 0-0. Fehérvárott minden adva volt hozzá:

  • A Fradi vendégjátékának, valamint a hazaiak tabellán elfoglalt helyezésének köszönhetően 9000 néző látogatott ki a szombat délutáni rangadóra.
  • Mezey doktor 4-3-3-as formációt erőltető csapata, a liga egyik legerősebb és legjobban passzoló középpályájával megtámogatott sokmozgásos, labdát folyamatosan járató játéka az utóbbi időben ugyan nélkülözte a látványt, de potenciálisan mindig benne volt.
  • A Ferencváros félidénye veretlen, stabilan védekezik, és ha úgy adódik még gólt is lő. Alakul.

Ilyen előzmények után nagyjából az is történt, amit várunk. A Videoton támadott, sorra alakította ki a helyzeteket, míg a Fradi jobbára védekezett, és ha már az sem segített, ott volt Megyeri kapus és a sorozatos bravúrok. Ritka alkalom, de képtelenek vagyunk ezúttal fanyalogni a gólnélküli meccs láttán.
VIDEOTON - FERENCVÁROS 0-0

Szar lehet úgy egy Paks szintű csapatnak kikapni Újpesten, hogy kettőről hozzák vissza döntetlenre a meccset, nyolc perc van hátra, és szinte a középkezdésből kapják a válasz nélkül maradó harmadikat. Simek lőtt jobbösszekötőből, a blokkolt labdának utánament, elszedte a kipattanót, visszafordult vele, majd ugyanonnan, ugyanoda próbálkozott, ezúttal blokk nélkül. Meg lehet számolni, négy paksi között tette mindezt. Ha a korábban stabil középcsapat atomvárosiak ilyen dekoncentráltan folytatják a továbbiakban, akkor abból - elnézve a sorsolást - még kiesés is lehet.
ÚJPEST - PAKS 3-2 (video)

Kecskeméten úgy tűnik elég az első tíz percet átvészelnie a vendégeknek, utána legalább a döntetlen meglesz. Egy hete a Haladás ellen kettő, most a Zalaegerszeg ellen három egetrengetőt sikerült kihagynia Urbányi csapatának, ami nem jó jel, ha a Paks véletlen nyerne a közeljövőben, mert azt könnyen úgy hívhatják: enbé kettő, keleti csoport. Hogy ne legyen az egész ilyen egyszerű, és az ág is húzzon a kecskéseken még egyet, kétgólos fórhoz érve, egy percen belül fejesből szépít Rudneves, majd az utolsó előtti percben Magasföldi menti ikszre a meccset.
KECSKEMÉT - ZALAEGERSZEG 2-2 (video)

Kink kettőt, szépet. Nyírségben szorul a hurok, de a Paks-Kecskemét páros még lazíthat rajta, alturizmus esetén, akár saját fejét dugva bele.
GYŐR - NYÍREGYHÁZA 2-1 (video)

A vasárnapi MTK-Vasasról mindent lehet mondani, csak azt nem, amit történelmileg illene egy ilyen veretes párosítást látva. Az első félidő két góllal szabdalt dögunalmas játéka után mindenki elkönyvelte a hazai győzelmet, ami meg is lett volna, ha nem nem jön be Beliczky, és rendezi le a fontosabb kérdéseket három góljával. Eredmény: a Vasas is meghosszabbítani látszik elsőligás tagságát.
MTK - VASAS 2-3

Matematikailag még nem, de a mindent előre elkönyvelő pesszimistáknál máris kiesett a Diósgyőr. Tabellánkat, és a hozzá tartozó grafikonokat, valamint a sorsolást elnézve: szomorú szívvel intünk viszlátot a centenáriumosnak. Szurkolói nem csak a Bohócliga átlagnézőszámából fognak hiányozni, ők is többet érdemelnének. Őszintén sajnáljuk.
DIÓSGYŐR - HALADÁS 1-3 (video)

Tippjáték

Sorozatban a második fordulót húzza be gegerio88, amit csak félve publikálunk, nem akarjuk elvenni a következő körre tippelők kedvét. A legutóbbi 24 után, ezútta 20 pont is elég volt, mivel a második Robespierre89 csak 17-et, a harmadik sunbird75 pedig 16-ot kuporgatott össze. Mondhatnánk, hogy a számvégű nickek köre volt, de nem tesszük, mert fran7, bmiki31, Zolika1212 vagy kispest1000 meg sem közelítette a dobogót.

Összetettben nincs változás az élen, vidi-master továbbra is őrzi tavasszal kivívott helyét az első helyen. Másodikra feljött dr. Wilbur Swain, harmadikra Kifli007. Az átlagolós verseny is egyre több értelmet nyer, itt redcard látszik elhúzni a nominális lista első két helyén állókkal szemben.

Excel.

16 komment

Címkék: videó összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr151957121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gegerio88 2010.04.27. 20:31:24

Ha a mostani fordulót is berántom, akkor abbahagyom a tippjátékot, nincs kedvem a bochumi ügyészségre járni.......

dr. Wilbur Swain 2010.04.27. 21:44:41

néha meg is kéne játszani élesben a tippjeimet (bár akkor tuti buknék)

sunbird75 2010.04.28. 08:44:50

először dobogón ebben a szezonban....

JESTER 2010.04.28. 09:50:14

Jó lenne 7végén nyerni a catenaccio rangadón, kíváncsi vagyok meddig tart a lendületünk.
Moralesnek vagy ká nagy szerencséje van és egy életművész, vagy ért hozzá.
Az utóbbit az elmúlt 15 év Honvéd-edzőit végignézve nem merem elhinni.

kétballáb 2010.04.28. 10:10:08

A total összetett már smafu, említést sem érdemel? Pedig hatalmas küzdelem folyik ott.
Amúgy én a lúzerek közé tartozom, mert bár az első kaposvári gólt láttam, de utána negyed órára elkapcsoltam... kár volt.

sunbird75 2010.04.28. 10:59:58

@JESTER: tudod a remény hal meg utoljára.
Nekünk is jár már egy jó szezon, nem csak egy tavasz vagy egy ősz.

teddypicker 2010.04.28. 11:06:35

@kétballáb: no, én meg az első félidőből levontam azt a hibás következtetést, hogy sz@r lesz a 2. félidő is. nem kellett volna. (bár mire visszakapcsoltam akkor rúgták pont a büntetőt..
ugyanígy jártam az MTK meccsen is. 2-0nál elkapcsoltam, hogy sima hazai, mire visszatértem már 2-3 volt...hurrá

JESTER 2010.04.28. 11:47:10

@sunbird75: Hát ja de mikor volt utoljára ilyen hogy nem csak a félszezon volt jó?
1993-94. :(

housemd 2010.04.28. 11:54:24

@JESTER: de, legalább Ti NBI, én meg bosszankodhatom azon, hogy döntetlenezünk (pécs) a bivalyerős Budaörssel vagy Ajkával...viccnek is rossz.

Stefan Derrick 2010.04.28. 16:06:57

@housemd: Pedig azért nem ennyire rossz az a keret, szóval ezt én sem értem. Mint ahogy azt sem, hogy Gyánó Szabit vajon miért engedték el a vezetőink Pécsre?

sunbird75 2010.04.28. 17:28:48

@housemd: na azért az az NB1 még nincs lefutva, bár talán kezdhetünk megnyugodni. Főleg attól félek, hogy ezek a futbalistának nevezett izék is megnyugszanak aztán belefutunk a késbe.
A legnagyobb fájdalom, hogy látjuk tudnak ezek focizni ha akarnak, de senki nem tudja megmagyarázni, hogy miért nem akarnak MINDIG!

mocsing · http://nst.blog.hu 2010.04.29. 10:18:05

@kétballáb: próbaképp tibi valószínűleg már tudja, hogy ki nyeri a total összetettet. wilbur doktor és nuno nagyon jönnek...

dr. Wilbur Swain 2010.04.29. 11:23:47

@mocsing: mint a cunami :)
a győri bunkerfoci hozta a pontokat szépen, nélkülük sehol sem lennék

JESTER 2010.04.29. 11:57:15

@housemd: együttérzésem, de egy gerinclovag BAJUSZTÓL mit vársz?

housemd 2010.04.29. 20:45:56

@Stefan Derrick: hát éppen ez a bosszantó... beleölnek aránylag sok pénzt, azt helybenjárunk évek óta.
süti beállítások módosítása