HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Morális Morales

2010.11.14. 18:27 Futó Lada

Itt és most egy pirosan villogó "Breaking News" feliratnak kellene villognia a cím elején, de egyfelől reakcióidőnk a folyamatosan záporzó hírek miatt kitolódott, másrészt alaposan utána kivántunk járni az eseményeknek. Ami történt, az viszonylag könnyen elmagyarázható, Morales mester a hét közepén beállitott egy emlékeztetőt okostelefonján, hogy ha az újpest elleni meccs végéig nem jön a banki egyenleg növekedéséről SMS, akkor veszi a kalapját, és jóccakát. A meccs lefújásának pillanatában előkotorta zsebéből az ominózus készüléket, - ellenőrizte a térerőt, hisz egy edző legyen alapos ember - de semmi. A meccs utáni interjúban aztán jelezte, hogy hétfőn már ne várják a klubbházban, kezdjék el a reggeli kávézást nélküle.

Morales és Hemi bácsi viszonyát, és a köztük zajló megbeszéléseket nem tudjuk rekonstruálni, feltételezésekbe pedig hiba lenne bocsátkozni, annyira azért nem akarunk bulvárosodni - sőt semennyire sem.Aki részletekre kíváncsi, az itt olvashatja Morales szemszögéből , és vélhetőleg előbb-utóbb a pepsifocin vezetett blogban Hemingway úr meglátásai alapján a történetet. Ez igazából a klubbon belüli ügy, hogy melyikük hogyan látta, mi maradjunk a foci részénél, annak is a szurkolókat leginkább foglalkoztató oldalán.
A vezetés valószínűleg felkészült az események ilyetén módon való alakulására, mert ma már komplett akcióterv volt, Szalay László és Gabala Krisztián trenírozza a csapatot az új edző kinevezéséig. Ez - lássuk be - a legracionálisabb döntés volt az adott szituációban. A jövő hét elején, ahogy az már lenni szokott, az újságírók, és a média képviselői már megnevezik a tuti befutókat a kispadra, és bármelyik edzőt összeboronálják a Honvéddal, aki akár csak facebookon is bejelölte a Bozsik-stadiont. A "Ne hagyjuk Morales székét kihűlni" akcióban ha nem is tuti befutókat keresünk, de egy virtuális tippverseny keretében mindenkit szavazásra biztatunk, hogy kit szeretne látni edzőként, illetve ki lesz szerinte az edző (nem biztos hogy ugyanaz a kettő.)

A Labdabiztos jelöltjei:

1. Tornyi Barnabás
Nem komoly szavazás az, ahol ha edzőkről van szó, fel ne merüljön Tornyi mester neve,és ha már felmerül, tegyük előre. Ő a konstans-jelölt szerte kis hazánkban ha NB1-es kispad kerül szóba.Számtalan helyen szerzett már széleskörű tapasztalatokat szerte a világban, és mellette szól a terepismeret is, hiszen korábban már volt a Honvéd edzője. Pont ráér.

2. Détári Lajos
A Vecsés jelenlegi edzője, de már csak 2 meccse van vissza, aztán újból szakmai igazgató lesz. A Honvéd egyik ikonja, volt már szintén edző a csapatnál, és nem utolsó sorban a közelmúltban szoros együttműködés volt a Honvéd és a Vecsés között, így biztosan elengedik, ha a Szent Ügy szólítja.

3. Várhidi Péter
Szigetszentmiklóson egyenlőre még nem váltotta meg a világot, majd csak tavaszra tervezi, de fiatal ambiciózus edző, nyert már bajnokságot, volt a válogatott szövetségi kapitánya is, és a fiatalítás nagy barátja, ami jól jöhet a Magyar Futball Akadémia végzős növendékei számára. Megoldható felfelé buktatása.

4.Bozsik Péter
A legendás "Cucu" fia,ennél jobb ajánlólevél nem is kell. Szintén vezetett már csapatot a bajnoki címig, és a MU -ra szabott csapás is az ő nevéhez fűződik az egerszegi almanachokban. Ha a csapatnál a kiemelt helyen kezelt tradíciókat nézzük, akkor ideális választás lehet a múlt és jelen kontinuitásának megjelenítésére. Ráér .

5. Urbányi István
"Bepassz,és tartalommal megtöltés", ezek állnak a zászlaján.A támadójáték elkötelezett híve, szintén rendelkezik Honvédos kötődéssel, valamint az eddig felsorolt jelöltek közül a leginkább médiabarát edző, nagy figyelmet szentel a tévével és újságírókkal való kommunikációra.Ráér.

6. Aldo Dolcetti
Az utóbbi évek Honvéd-edzői közül talán őt fogadták el leginkább a szurkolók -ergo volt már a csapat edzője.Szintén a támadójáték mellett tette le a voksát, de ő valószínű nem fogja vállalni. Tévékommentátor.

7.Dajka László
Szintén egykori Honvéd-játékos, aki rendelkezik már NB1-es rutinnal, és bár nem tartozik a legeredményesebb edzők közé, de lehetnek olyan körülmények , hogy akár ő is a kispadra kerülhet.

8.Disztl László
A fehérvári csapattal sokáig egész biztató eredményeket tudott elérni, majd Zalaegerszegen is megcsillogtatta taktikai érzékét, de végül nem tudott maradandót alkotni. Ő is mint volt játékos került fel a listára, de valószínűleg nem fog elszakadni a Puskás akadémiától.

9.Nagy László
Az utóbbi időkben a legeredményesebb edzők között tartják számon, a széthullófélben lévő csapatok egységesítésének specialistája. Várhidi bajnoki címig jutó újpestjének alapjait ő rakta le,majd több csapattal is remek sorozatokat produkált az aktuális pontvadászatban.

10. Verebes József
A Mágus szinte biztos,hogy nem lesz a Honvéd edzője, de egy 10-es listáról kihagyni egy ilyen kaliberű embert, egyet jelentene a magyar labdarúgás arculcsapásával. Természetesen őt is a jelöltek közé soroljuk,még ha a Budapest bajnokságban pengéző csapata nehezen is tudná nélkülözni.

+1  Bölöni László
Annyi csapattal összeboronálták már Magyarországon, hogy talán már csak a Honvéd a kivétel. De lehet hogy ez csak figyelem-elterelés volt, és most megmutatja hogyan is játszák ezt a játékot. Igazi klasszis játékosról beszélünk, akit akár az erdélyi Vargazoli-ként is aposztrofálhatnánk, nem csak elmagyarázni tudja mit szeretne , de szükség esetén be is tudja mutatni,hogyan kellene a labdát A-ból B-be juttatni.

Természetesen a felsorolás erősen szubjektív, és mint ahogy Morales kinevezése is csak a bennfentesek számára volt várható, úgy lehet hogy ismét egy általunk "ismeretlen" edző neve kerül elő George bácsi cilinderéből.Jöhet tehát a lista:
1. Kit szeretnél edzőnek a Honvédhoz?
2. Szerinted ki lesz az edző?

A tippeket kommentben várjuk egész az új edző kinevezéséig. Az első kérdésre úgyis mindenki jól válaszol, aki viszont telibe trafálja a másodikra a választ, az 1 hónapig jogosult a "Labdabiztos Nostradamusa" kitüntető cím viselésére.

31 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr1002448498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2010.11.14. 18:55:45

A braking news elírás vagy szándékos? A Bohócliga tempójához mondjuk a fékező hírek is passzolnak.

1. José Mourinho
Ha már játékosok nincsenek, legalább edző legyen.

2. Urbányi István
Ha már játékosok nincsenek, edző se legyen.

1116001 2010.11.14. 19:45:44

Csertői lesz én azt jövendölöm.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.11.14. 19:49:32

Hát Szurgent Lajos jön, nem? Ilyenkor ez a menetrend, a téli szünetig. Télen felmerül Matthaeus, a finn pasas és Sir Alex Ferguson neve, a végén pedig kineveznek valakit a "Mi kutyánk kölyke" frakcióból, mondjuk legyen Urbányi.
Tudom, hogy a blog írói közel állnak a Honvédhoz, de én akkor lennék marhára boldog, ha Budapesten 2, max. 3 NBI-es csapat maradna, és ezek közt nem lenne ott a Honvéd.

RolloJuve 2010.11.14. 20:31:06

1. Guus "ott segítek ahol tudok" Hiddink
Szerintem esélyes, hogy Törökország mellé elvállalja.

2. Várhidi Péter
Tornyira perelhető klubot bízni nem szabad, Dömét hiba lenne odaültetni, kisBozsikot nem tudom elképzelni, Dolcettit szerintem nem ültetné vissza Hemi bácsi, a többiek (a Mágus ill. Bölöni) kivételével akár még lehetnek is, de MágnesPeti lesz a befutó (Lada). :D

Vecsesi · http://static2.stuff.co.nz/1233108507/164/663164.jpg 2010.11.14. 20:58:04

1. Várhidi Péter:

szerintem nagyszerű edző, biztos megállná a helyét, bár Morales is egész jó volt :)

2. Vecsési vagyok szóval Détári maradjon itt, és Várhidi lesz, szerintem.

bmiky31 2010.11.14. 20:58:20

1. Bölöni. Ami ellene szól, hogy nem szívesen vesz át szezon közben csapatot, és a szokásos fizetése nagyjából a Honvéd éves költségvetésével egyenlő.

2. Piroska Attila. Fiatal, olcsó, kötődik a klubhoz, és senki se számít rá. Pótmegoldás, ha Hemi bá az olasz vonalat akarja folytatni: Cristiano Bergodi.

housemd 2010.11.14. 21:13:42

1. Bozsik. szerintem ezt az esélyt meg lehetne neki adni, én kedveltem a habitusát, más kérdés, mire menne itt és most. Ha nem ő, akkor Kiss Laci, mert ezzel eltakarodna Pécsről... és jól hozza a hely szellemét.
2. Détári. közel dolgozik, olcsón elvállalná (szerintem Heminek ez szempont), kötődése elvitathatatlan, bár ez nagyjából minden, ami mellette szól.

slowmotion 2010.11.14. 21:21:27

@Vecsesi: bocs, de annyira magas labda, hogy nem lehet leütni, szóval no harag, de:
"Vecsési vagyok szóval Détári maradjon itt,..."
italboltod van, vagy csak nem szeretnél egyedül piálni? ;)

szerintem egyébént ha már olasz vonal, akkor szóba jöhetne Dellacasa is. mert ugye talján, ismeri a terepet, és már van lakása, mert ő a Dellakása :)

Hopeful John Doe · http://lasztirugas.blog.hu/ 2010.11.14. 22:20:56

Szerintem hiba volt Bicskeit kihagyni a listáról.

Döme meg bevallotta, hogy zöld, ezek után meg lennék lepve, ha bárki felkérné...

Tetszene: Bicskei, Bölöni, Tornyi :)

Lehet: Supka, Várhidi, Bozsik

Futó Lada 2010.11.14. 22:28:23

Bicskeinek most jelent meg könyve, most Libériában dedikál, ő ezért maradt le, Supkát meg nem hiszem hogy visszavenné - bár kölcsönösen elismerték egymás munkáját.Talán hozzájuk képest még Verebes mester is komoly sansszal indul.
Szurgent szóba jöhetne, de csak mint "átmeneti" megoldás, az meg most kevés, minimum egész tavaszra kellene tervezni,( + opciós hosszabbítás természetesen a szezon végén ha legjobb X -ban van a csapat. (X eleme Z+ )) :)

vidi-master 2010.11.14. 23:41:42

és Gabala Krisztián pályaedző lett, a mai gólösszefoglaló alapján. remek ember, remélem edzőként is az lesz:)

Zigi 2010.11.15. 08:05:24

1. Pisont István
2. "A legnagyobb király"

.Nitro. 2010.11.15. 09:01:57

én a Szurgent, Fitos, Gujdár trióban látom a megváltás lehetőségét :) bár marhára nem csípem a Honvédot, Urbányit még nekik se kívánom...

sirsteve 2010.11.15. 09:10:12

1. Olyan edző kellene a Honvédnak és Hemi bának, aki ingyen is vállalja, és erre a játékosokat is képes rábeszélni. Így nyilvánvalóan csakis Roberto Baggio jöhet szóba, aki buddhista, és a szellemi megvilágosodáshoz vezető út egy újabb lépcsőjeként tekintene a Honvéd kispadjára. Esetleg még néhány játékost is megtérítene, akik így lemondanának fizetésükről.
2. Ezzel szemben olyan edzője lesz a Honvédnak, aki kötődik a csapathoz, és olcsón vállalja a feladatot, illetve esetleg egyéb forrásból fedezi a kieső bevételeket. Mindezek fényében a tuti befutó Supka Attila vagy Egervári Sándor.

MágnesPeti 2010.11.15. 10:35:14

1. Boloni Laszlo

2. Csertoi Aurel

Koori 2010.11.15. 11:03:11

1. Diego Armando M. Raer ugyis nem? Elspanglizgatna a szurkolokkal es lehet hogy a Havannarol olcsobb beszerezni a kolat...(no offense)

2.A legendás "Cucu" fia

lelkesamatör 2010.11.15. 11:08:06

1. Hevesi Tamás, mert jobb a hangja, mint Pintérnek.
2. Egervári Sándor, mert így játéklehetőséget biztosíthatna a klubcsapatban bárkinek. Pl Hajnal, vagy Komlósi

Artie 2010.11.15. 12:13:21

Nem gyenge, már egy edzőkirúgás után is indoklás-hegyek, hogy ki miért lesz az utódja...:)

snowblind 2010.11.15. 12:15:48

1. Nem vagyok egy nagy honvéd-fan szóval mondjuk Urbányit vagy Détárit. :D
2. Disztl Laci

Titi120 2010.11.15. 12:51:50

Csábi Józsi neve nem merült fel még ahogy látom, pedig nála minden klappol: Honvéd kötődésű, olcsó, és jelenleg Egervári segítőjeként jó kapcsolatokat is ápol vélhetően.

Stefan Derrick 2010.11.15. 13:08:59

1. Pisont Pista. Mert ő berúgta.
2. Adi Negrau. Mert ő hagyta ki. Azt. Kapusedző lehet Gulyás és Tarlósi párban.

Titi120 2010.11.15. 15:39:44

Most veszem észre, hogy nem jól szavaztam.

1) Szurgent Lajos. Mert hiszek a hagyományok erejében.

2) Csábi József. Idális jelölt, a hazai szakma is tárt karokkal fogadná, mert nem fertőzte magát idegen, nálunk fejletebb futballkultúrájú országokban megszerzett tapasztalatokkal, tudással.

Alfredd 2010.11.15. 16:00:03

1. Fradistaként ez a kérdése irreleváns, nekem mindegy

2; Téli szünetig Szurgent Lajost rántják elő valamelyik szertár mélyéről, onnantól pedig Döme veszi át a viszkispoharat khm, akarom mondani a stafétát.
Mivel pénz az nincs, ezért ő fizetés helyett korlátlan szeszfogyasztásra jogosító italbónt kap Hemibától, amit a stadion melletti Góóól Presszóban válthat be a készlet erejéig. A lényeg itt a 'készlet erejéig'-en van, ami kb április közepéig tart ki. Az idény hátralevő részében Csertői vezeti majd az edzéseket.

Vecsesi · http://static2.stuff.co.nz/1233108507/164/663164.jpg 2010.11.15. 17:39:32

@slowmotion: harag nuku :D
amúgy meg alkohollal nem élek ;)
viszont Várhidi szerintem jobb, Détárit nem tartom annyira nagy számnak, viszont ide hozzánk jó, jó kis NB2-es csapatnak megfelel :D
de ha mégis Détári lesz, akkor azért talán küldhetne hozzánk kölcsönbe pár jó játékost =D

vérfarkas 2010.11.15. 21:01:22

1.Az érintettség hiány miatt,legyen mondjuk Kisteleki. Ráér + szereti a közönség.

2.Hemi bá eredetileg olcsó külföldi edzőben gondolkodik, lázasan lapozgatja a La Gazetta dello Sport "Hátország" rovatát, amikor egy "olasz edzőtől mágnestáblát veszek" hirdetésre bukkan, és megvilágosodik. A kinevezés hírére a Zuhanyhíradóban Zombori Sándor sógyurmából elkészíti Várhidi Péter egész alakos bajszát.

hüjeliba 2010.11.16. 19:21:36

Ha jól tudom, az Öregnek van még 4 hete, hogy bedobjon egy PRO licences nevet, addig meg lemegy az Ősz és a Tavasz eleje is, még télen. ( hú ez így leírva elég tudathasadásos.)
Az én tippem az ,hogy senki tavaszig, mert ez így a legköltséghatékonyabb.

minnifield űrhajós 2010.11.19. 19:09:49

rafa benitez és hozza magával a maseratit :D

gabesz7004 2010.11.21. 12:25:48

Kracistaként, mondhatnám hogy nekem ugyan mindegy, de vidékiként én is beállok a "sokallom a pesti csapatokat az Nb1-ben" sorba, ráadásul se a Budapesti (anno), se a Budapest Honvéd nem szimpatikus, csak a Kispest! :)
Ezen indokok összefoglalásaként tehát egy rossz edzőt szeretnék Hemi papa kispadjára és Hemi papát ismerve ez meg is lesz! Konkretizálva tippjeim 1. és 2. Mágnes Peti
Természetesen ez nem kívánságműsor, max egy Hemi Jr. kérhetné a papát, hogy nevezze ki X.Y. mestert, így marad az Öreg kezében a döntés, ami már eleve mellőzni fog minden logikát, jól illeszkedve a Bohócban elvárt mechanizmusokhoz.

Futó Lada 2010.12.03. 12:55:21

január 1-jétől Supka Attila lesz a Budapest Honvéd vezetőedzője.

sirstive kap fél pontot mert kettő közül hozta ki, Hopeful John Doe pedig harmad pontot, mert háromból.. mindazonáltal mndketten viselhetik a "Labdabiztos Nostradamusa" címet egy hónapig..gratulálok nekik ! :)

Artie 2010.12.03. 13:12:54

@Futó Lada: Nem elvitatva az érdemeiket, nem tartom fairnek azokkal szemben, akik csak egyet tippeltek. Bizonyára sokunknál lett volna második vagy harmadik tipp Supka Mester.
süti beállítások módosítása