HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Égertől keletre VI. - NB2 Keleti csoport, 15. forduló

2010.11.23. 17:29 nbcee

Micsoda héten vagyunk túl! Csak úgy repkedtek a gólok, a fiúk igazán kitettek magukért, hogy a bejglit majd jó ízzel majszolgathassuk, mondván van egy remek másodosztályunk! Ugyan nem olyan jó, mint korábban, de azért megvan még a maga kis szotyigőzös-tökmagfüstös romantikája. Kívánjunk a fiúknak sok-sok ajándékot a fa alá, és sportolói életvitelhez méltó szilveszterezést. Élvonalbeli és külföldi szerződést csak azért ne, mert úgy kiesnének a látómezőnkből, aztat meg mink nem akarjuk. Én meg gondolatban megszorítom most Sebők kezét, kalapot emelek Bajzát lehengerlő tudása előtt, s kiiszom egy pohár tejet Döme tiszteletére. És persze nem kérdem meg Lambulicsot, miből is vett a feleségének új szőrmekabátot. Jah és vegyünk érzékeny búcsút a kettősponttól!

Egy kis szociológia. Nem tudom, észrevettétek-e, de van a nőknek egy roppant zavaró tulajdonságuk, mégpedig a térérzékelés teljes hiánya. Nem, nem a kamaszkorban leromló geometria-jegyekre, nem is a parkolásra gondolok. Hanem pl. a következőre: Nagy tömeg áramlik A-ból B-be, de sajna egy bizonyos helyen az átvezető folyosónak szűk a keresztmetszete. Nos 99%, hogy egy vagy több hölgy itt fog megállni és elkezdeni a) sminkelni b) mobilozni c) kotorászni a ridiküljében d) pletykálkodni a Gizivel etc. Hosszasan elemeztem a problémát, életkortól és bőrszíntől teljesen független, azaz óvodás kislányok megállnak csoportosan a forgalmas kapubejárókban fagyizni, öreg kínai asszonyságok cövekelnek le a mozgólépcső tetején, és persze középkorú nők pucsítanak a kirakatok előtt, szatyraikkal elzárva azaz kizárva a továbbhaladás leghalványabb lehetőségét is a túlontúl szűkösre tervezett plázákban. Mielőtt a M. T. olvasó hímsovinizmussal vádolna meg, gyorsan elárulom, a fenti csak a felvezetése volt a tételmondatomnak: A férfiak legnagyobb hibája pedig az, hogy minél nagyobb lúzerek, annál inkább menőnek tartják magukat, és ezt a látszatot akár görcsösen is fenntartják. Fájó szívvel hasonlított belém a felismerés, talán a honi sportklubok is ilyenek lennének? De aztán csendre intettem magam, mint a mindig udvarias Tököli a (duplán) kezezős gólja után két éve a közönséget.

Nah akkor Mezőkövesd! Ahogy már korábban is jeleztem, elnyerték a szimpátiámat, de ettől még próbálom józanul megítélni őket. Minden tartósan másodosztályú csapat életében eljön az a szezon, amikor párszor befelé pattan a kapufáról az, ami máskor kifelé szokott, és félidőben reménykednek, hogy "Talán most összejön...". Kecskemétiként (említettem már, hogy KTE-s vagyok?) már párszor megéltem az ilyesmit, gyakran a csapat sem a kiugró szezon előtt, sem utána nem adta tanújelét a megtáltosodásnak, de akkor éppen lehetett reménykedni. Klasszikus példa erre a két évvel ezelőtti Bőcs. Namármostan a 'Kövesdre csak azért nem igaz ez, mert a kék-sárgáknak ez mindössze a harmadik másodosztályú évük (az eddigi 35-ből), ráadásul először épp csak beleszagoltak a lecsóba, de hamar visszatolták a tényért, ergo nem használhatom rájuk a "tartósan" kifejezést. Mindegy, egyelőre másodikak, javaslatom: Próbáljanak meg a télen matyó hímzéses mezt gyártani, hátha abban összejön a feljutás.

A csapat a közelmúltban kapott új lelátót, úgy látszik, a korlátnak támaszkodós feelig kiveszőben van már a másodosztályból is. Ha emlékeim nem csalnak, a múltkor megénekelt  betonkerítéssel is variáltak valamit. Itt játszik a Kecskemétről elszármazott Robson de Sousa etc. és nemrég próbajátékon szerepelt náluk egy afrikai, naná hogy Kótajról. Szépen kérem, valaki árulja már el, mi teszi Kótajt olyan különlegessé, hogy a fekete kontinens minden gazellaléptű oroszlánja oda vágyik??

Akkor jöjjön az idei utolsó összefoglaló, dél-amerikai stílusban:

Vecsés-Cegléd 3x0 Mit ne mondjak, a kövesdiek feljutására inkább tenném a pénzemet, mint a ceglédiek utolsó előtti helyére. Döme végülis mosolyogva vesz búcsút az óesztendőtől, a vendégek meg lassan szétnézhetnének Kótajon, hátha...

DVTK-Orosháza 5x0 Az eredményen nincs mit magyarázni, a 800 (a honlap szerint 1000) nézőn már annál inkább van mit. Érdekesség, hogy tíz perc játékkal is a meccs embere lehet valaki, és ehhez sem gólt, sem gólpasszt nem kellett bemutatnia, de én készséggel elhiszem, hogy egy új Maradonát láthatott az ezerfejű (avagy nyolcszázfejű) cézár a meccs végén.

Nyíregyháza-KBSC 4x0 Itt már azért kicsivel (de csak kicsivel) többen voltak, APBP duplázott, a Barcika dobogóesélyeinek annyi, a nyíregyi szurkolók gondolatban már szervezik a pápai túrát.

Békéscsaba-REAC 3x0 A szombat nem a vendégcsapatok napja volt, még csak gólt sem tudtak rúgni, Mátyuséknál Lipcsei kiállítása nem osztott, nem szorzott (enyhe nosztalgia fogott el egyeseket, de ki kell emelni, utóbbi játékos keresztneve Roland).

Makó-MTK II 3x2 A második világháború óta tudjuk, hogy akié a légifölény, annak könnyebb a dolga, nos az öt gólból kettő fejes, kettő pedig ívelés volt, a csongrádiak kapaszkodnak.

DVSC-DEAC-Hajdúböszörmény 5x0 Csorba Szabolcs négyet rakott a szomszédvári puttonyba (enyhe képzavar), a nagy verést még a 65. percben beküldött Szimcsacsa sem tudta meggátolni.

Újpest II-Vác 0x2 Minden rendes váci ember a következő hónapok során azzal nyugtatgatja majd magát, hogy hét pontot be lehet hozni 15 forduló alatt. A visszatérő Széki csak epizódszerepet kapott, de 12 perc alatt nem tudta megváltani a világot.

Bőcs-Mezőkövesd 1x5 Pedig még vezetett is a Bőcs...Csak éppen egy bajnokesélyes csapat ellen 69 perc emberhátrányban nem túl sok jóval kecsegtet... 2011-ben velük kezdünk, úgy készüljetek!

Tippeket a következő fordulóra egyelőre nem kell leadni, mivel a Kajszibarack Kupa egy komoly bajnokság, így gondolom minden egyes résztvevője hosszasan tanulmányozza majd az átigazolási táblázatot (majd lesz olyan is itt), mielőtt döntene. Nemsokára pedig külön posztban összefoglaló az eddigi eredményekről. De aki szeret veszélyesen élni, felőlem már most elküldheti.

Más 18+: írjátok be a google képkeresőjébe, hogy népművészet...

8 komment

Címkék: mezőkövesd nb2 keleti csoport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr942468379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaposvar23 2010.11.23. 23:40:04

Gondolom rendesen ledöbbentél, amikor a matyós kép keresése közben rábukkantál erre a gyöngyszemre. :)

slowmotion 2010.11.24. 01:05:32

b+
ezek után még véletlenül sem lesz kutyám...

Kiß B. 2010.11.24. 14:08:39

á baszki, ki tegelte ezt be? :D

Amúgy jó a poszt, élvezettel olvasgattam!

gabesz7004 2010.11.24. 17:13:05

Érdekes hogy kapásból 4 Kracista kommentel egy Nb2 Keleti csoportos posztra, de ilyen az élet! :) Jó a poszt! Offokat ezután felejtsd el! :)

vérfarkas 2010.11.24. 18:02:54

Jó a poszt!
Az viszont továbbra is rejtély számomra, hogy mit csinálna a Kövesd, ha a végén a tabella első helyén találná magát. Most meg is néztem a honlapjukat, találtam egy friss riportot az edzővel. Úgy tűnik, nem egyértelműek a szándékok:
"Ha megmaradunk annak a szerény, fegyelmezett csapatnak, amely az ősz folyamán voltunk, és dolgozunk tovább ugyanezzel a lendülettel, akkor júniusban, a bajnokság zárásakor sem kell majd szégyenkezni...talán nem is a helyezés a lényeg, annak ellenére, hogy ez az igazi értékmérő. Számomra sokkal fontosabb, hogy olyan csapatunk, futballközösségünk van Mezőkövesden, ami példaértékű a megyében."

A Bőcs-Kövesd meccsről meg egy klasszikus értékelés a BOON.hu-n :-)
Jók: Hajdu, Etogo, ill. az egész csapat.

pattopo · http://100ev.uw.hu 2010.11.25. 13:46:53

Giák Tomiból sosem lesz maradona, mivel kapus.
Maximum Jasin. (ennek némiképp ellentmond, hogy az ősszel csatárnak állt be a Reac ellen, de akkor még csapat és tulajdonos sem volt)
A mérkőzés legjobbja cím egy fiatal saját nevelésnek megelőlegezett bizalom, és a közönség csalódottsága és fusztráltsága egyben.

nbcee 2010.11.25. 17:28:10

@pattopo: Persze, éreztem, hogy valami ilyesmi lehet a háttérben, elnézve az illető életkorát.

Más: Azon egyébként elgondolkodtatok, hogy lehet Észak-Korea azért piszkálgatta most meg egy kicsit a déli szomszédját, mert a napokban szavaz a FIFA a 2022-es vébéről is, és csökkenteni akarták a kapitalista testvéreik esélyeit?

VGL 2010.11.27. 19:52:06

ez a Lipcsei Roland az, aki a Siófokban nyomta, és volt az a zűrösebb ügye?
süti beállítások módosítása