HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Uborkát tessék! - Az NB1 teambuildingen 1.

2011.01.03. 06:09 Futó Lada

Bepasszokban gazdag, szerethető válogatottal teli boldog új évet minden kedves olvasónknak. December 31-én éjfélkor a játékvezető 3-at fújt a papírtrombitába, és véget ért a 2010-es év. De nincs idő pihenni, hiszen a január 1-én már bajnoki fordulót játszanak....na nem nálunk, ahol az időjárás alkalmatlan erre, hanem a mediterrán angolhonban. Ott "Tevez! Ne tévézz!" ukázzal parancsolják játéktérre a City nyugdíjra készülődő argentín sztárját, aki így megint lemarad a szombat reggeli Teletubies-ról. A hangulat karneváli, pedig Rio legnkább a MU védelmében található, nem pedig a szigetország térképén.De félre a bugyuta szóviccekkel, jöjjön a Magyar Foci...

Nem, ez nem újabb szóvicc volt, hiszen a földgolyó egyik legnépszerűbb labdajátékának hazai válfajában is zajlanak az események mint jég a dunán. Némi rosszindulattal megjegyezhetnénk, hogy egynémely játékostól ugyanolyan produkciót láthatunk most is mint a bajnoki meccsen, azaz leginkább semmilyet. De nem is ez most a lényeg, hiszen az eddig eltelt 16 pálya-ekézés során már kiderült, hogy melyik csapatnál milyen problémák vannak, melyik játékos a legfőbb oka a sikernek/sikertelenségnek, illetve,hogy mely posztokon kell acélosítani hogy nyáron nemzetközi szinten is lehessen homorítani...Mi a magunk részéről ráhagytunk egy jó hónapot az utolsó fordulótól számítva,hogy kicsit letisztuljon a kép, mert van olyan klubvezető, amelyik jó ultijátékoshoz méltóan egy erős blöffel indít, és várja a talont a redurchmarshoz. Az eddig eltelt hónapban megtudhattuk,kik képezik az ellensúlyt a csapatokban, és hogyan gonldolják az erősítést. Lássuk hát csapatonkénti bontásban:

Szolnok
Nos a sereghajtónál ránéztek a mágnestáblára, és kiderítették, hogy a védelem túl sok gólt kap, a csatársor meg túl keveset rúg, így a középpálya kivételével alátolták a hólapátot a csapat nagy részének (Remili támadó középpályásnak álcázta magát,így menekült meg). A komplett védelem - Petővel, Molnárral,Schindlerrel - mehetett ingyenlevesért, mert megszüntették státuszukat.A jelzett kontingens tavaly ilyenkor talán egyből az "Aktív Veterán Labdarúgók Mekkája"-ként fémjelzett Paks felé vette volna az irányt, de ott már más szelek fújják az uránfelhőt, így vélhetően a REAC-Pécs-Pálhalma bermuda-háromszög valamely csücske lehet az új állomáshely. Új igazolás egyenlőre nincs, a DVTK tavalyi stratégiájához hasonlóan, a stabil játéklehetőség ígéretével próbálnak a listavezetőknél mellőzött játékosokat megszerezni kölcsönbe, de a beharangozott 4 muskétás (Lencse-Présinger-Rezes-Szilágyi) egyenlőre óckodik elhagyni a jól fűtött fehérvári/debreceni kispadot,sőt már Fitostól ésmegérkezett az elutasítás. 10 tippmixelőből 9 simán ráteszi a papírszázast a Szolnok kiesésére jelen állás szerint.

Haladás
A gyalázat szelét kavaró menetelés Aczél érkezésével enyhülni látszik, bár még mindig kieső a gárda, de látszik már az előttük levő háta, ami jó jelnek is felfogható.Naná, hogy erősíteni akarnak, a legnagyobb név mindenképpen újra Halmosi Péter,aki britanniai kalandjait lezárván - biztos nem akart jan 1-én játszani - visszateszi székhelyét az öreg kontinensre, és legfőbb célpont továbbra is nevelő-egyesülete. Eddig 1 igazolás van Totka személyében kapusra tettek szert, és Obrics személyében egy mezőnyjátékosról mondtak le . Itt tartunk egyenlőre, de Aczél mester már leadta a tavalyi utolsó és az idei első - tervezett - jelenléti ívet, amelynek különbözeti halmaza ezen a héten válik publikussá..

Siofok
Télen a  balaton vize is befagy arrafelé, így nincs nagy élet, nem jönnek turisták,a csapat is csendben pihen, bejglizget.Nincs kapkodás -az sehova sem vezet ugye - be van mondva, hogy 2-3 spíler már csak napozni jöhet nyáron, edzésre viszont nem (nem tudjuk még kik ezek, csak a számosságuk ismert tehát). A bevásárló-listán egy befejező-csatár, és egy jobb oldali középpályás szerepel, de oszt ennyi, sem nevek, sem pletykák,sem igéretek.


 Vasas
Eladni egyedül Lázok-ot lehetne, és hát kellene is érte lehetőleg minél több jó magyar forint, mielőtt Markovics elnök úr egy Budapest SC-be kényszerülne átvinni a csapatot forráshiány miatt. Érdeklődő van is bőven, de valahogy pénzt senki nem akar költeni, a Fradi licitált eddig 2 játékost cserébe. Igazolni 3-4 játékost terveznek, de a Szolnokhoz hasonlóan ők is inkább csak a "Kőcsönbe kérném, szezon végén megadom" jeligével próbálkoznak. Legyünk őszinték: a Halival szemben az 1 pont előnyre nem építeném a jövő évi NB1-es bérletek előre kinyomtatását, hasonló anyagi lehetőségek mellett morálisan is megülhet a gárda, ami elősegítheti a Monicomp Ligában a pesti csapatok számának csökkenését.

MTK
Egyenlőre nagy a csend, de lehet hogy csak Garami mester szunyál és nem akarják felébreszteni. A 19 pont szintén nem egy életbiztosítás, de a Vasashoz képest minőségibb utánpótlásból lehet válogatni....Illetőleg csak abból, mivel valószínűleg nem igazolnak idén játékost, van nekik - még sok is. Hrepka "Bumeráng" Ádám megint a klubnál van, megint el lehet passzolni akár csak pár kerülettel odébb Újpestre, akár Győr lehet a célpont. Örömhír a na'vik rajongóinak hogy Tischler 2014-ig aláírt.

Újpest
Némi élccel mondhatnánk, hogy a Fradi elleni 6-0-ás győzelem olyan ünneplésbe torkollott, hogy mire feleszméltek, már elkalapálta őket az összes 'P' betűs vidéki csapat, majd a maradék  'K' betűs is és a 'GY' betűsek is.Szerencsére véget ért a szezon, mielőtt egy komplett Sesame Street-re elegendő betű gyűlt volna ki táblán,és a hátrány ugyan nem vészes, de az előny sem olyan horribilis, hogy ülhetnének a babérjaikon. Újpesten is fő téma a kincstár feltöltése, ami Korcsmár, Simon vagy Tisza eladásával lehetne megvalósítható, de a vevők sajnos eléggé szűkmarkúak. Sem a norvég Brann sem pedig a patinás Feyenoord nem tud úgy költekezni, hogy az pesten jó legyen, és Tisza debrecenbe költözése is meghiúsulhat a cseh edző érkezésével - pláne ha úgy kezdik hogy "Itt van ez a Kabát Peti, őt is onnan vettük...jó seft lesz". Barczi felépülésével jó kis támadó szekció lesz ( mondjuk, ha félhangosan kimondom hogy "Rajczy és Barczi" hamarabb jut eszembe egy csehszlovák mesefilm mint egy gólveszélyes csatársor, de hiba lenne ez alapján megítélni, az ősz alapján jó pár gól benne van ebben a párosban), ha Hrepka jön , akkor jön...tőle nem várni sokat.

Győr
A baltikumi - magyar barátság és az évszázados grúz-magyar testvériség jegyében üzemelő kisalföldi brigád komoly hullámvasutazást vitt véghez, kezdve a Montpellier-i hőstettel, és befejezve az NB1 10. helyén. Gond egy szál se, hiszünk Pintér mesternek - aki mellékesen a Bede Ferenc fanklub tiszteletbeli levelező tagja - és ha ő azt mondja, hogy a Nyíregyházán kelő nap Győrben nyugszik, akkor az úgy is van. Átigazolás tekintetében a legendás "káosz-elmélet"-et alkalmazzák, minden felmerülő játékossal kapcsolatban megjegyzik hogy az ETO érdeklődik irántuk, de 3 nappal később Klement megcáfol mindent. Bemondták már az utóbbi hónapban Hajnal, Cvitkovics,Heffler, Hrepka, Tisza nevét, Kink kölcsönbe visszahozását, de aztán ennek az ellenkezőjét is. Ismerve a coach magyar játékosokhoz fűződő viszonyát, cáfolat nélkül is simán átsejlik a blöff. Vettek egy kapust, kiszórtak pár külföldit, és kölcsönadnának pár másikat. Utólagos engedelemmel nem írnék neveket, mert hála a szép és dallamos grúz névadási szokásoknak duplaekkora lenne a poszt.

Kecskemét
Már az első 10-ben vagyunk. Szivics mester comeback-je eddig nagyon horzsol, Tököli borostája újra a régi , és zeng-zúg a "Waka waka Africa" köszönhetően az Litsingi-Ebala-Foxi tandemnek. Távozó lehetne Alempijevics, akiért a Crvena Zvezda akár félmillió eurót is leszurkolna, de nem adják,mert fontos része a csapatnak. 2-3 komoly erősítést igért Szivics mester, valószínűleg az ex-jugoszláv vonalat erősítve a csapatban, a télapónak írt e-mailban pedig egy jobbhátvédet kért a klubvezetés.Az ősszel egerszegen jó teljesítményt nyújtó Simon hazatért karácsonyozni, aztán hogy meddig marad Bács-Kiskun megyében az majd elválik.

Honvéd
Morales ment, Supka jött. Ez komoly játékos-mozgást jelzett előre, tekintve a 2 mester játékrendszere közötti különbséget.A fordított üzemmódban működő csapat - akit verni kell attól kikap, aki erősebb azt megveri - már megvált a Morales bébiktől (Lacalle,Stokics,Cuerda,Coira,Tavars) és Németh Gábor ,Bojtor valamint Zsolnai is befejezte kispesti közönséggel való kapcsolatépítési ténykedést. A nyáron elpasszolt Abraham után további forintok érkezhetnek a klub számlájára, ha a Tours el tudja adni a játékost, és Bajner kölcsönadása is napirenden van. Érkező egyenlőre nincs, Hemingway szerint nem lesz tömeges igazolás, de egy kapus, egy sokoldalú védő, egy irányító középpályás,és egy gólerős csatár mindenképpen kell (bár Hercegfalvi hazatért közben)....esetleg ezek mellé 7 kiegészítő játékos, de ez már csak magánvélemény.Debreczeni fix hogy marad , ezt már szignálta egy Honvéd-fejléces papír alján is, míg az érkező jelöltek valószínűleg külföldiek lesznek, köszönhetően a forint gyengülésének és a magyar labdarúgók világpiaci árának stagnálásának.

Pápa
A pápaiaknak volt egy jó sorozatuk amikor 7 meccsből 6-on pontokkal gazdagodtak, ez volt az az időszak amikor Bárányos parádézott, Heffler megbízható iparos volt, Abwo és Marics pedig elrendezte a végeredménnyel kapcsolatos dolgokat. Heffler sérülése után kicsit visszaesett a gárda az utolsó pár fordulóra,hiába volt Tóth Norbert mindent elsöprő lendülete. Nézzük a piaci híreket. Abwo a festői Lublinba megy a vonal mellett futkosni, Mészáros és Jovánczai meg ahova akar. Gyömbért és Hefflert vinnék, de ahhoz több kell mint a szándék, ott már kemény zsetont kell villantani. A távozó játékoshoz hasonló gyors csatárt szeretne Véber edző - aki akár beadni is tud.A 14. Siófokkal szemben a 7. Pápa előnye 6 pont, kicsit sűrű itt a nép, így nevezzük ezt középmezőnynek most az egyszerűség kedvéért.

Paks
Ha olimpia lenne, akkor már a pontszerzőkről beszélnénk.A Paks helyezését nevezhetjük meglepetésnek bátran, hiszen Gellei mester távozása után Kis Károlynak nem sok sikert jósoltak, ennek ellenére megy a szekér. A csapatnál megszűnni látszik az idősödő nagyon tapasztalt játékosok karitatív foglalkoztatása, most már Lisztes sincs a bérszámfejtők listáján .Aztán hogy ki fog érkezni ? Ha a helyezésből indulunk ki, akkor lehet hogy senki,mert győztes csapaton kár változtatni. Ha mégis jön valaki, az magyar játékos lesz, mert külföldit nem igazolnak.

Debrecen
Csak gólkülönbséggel verik a Paksot, és csak azzal vannak lemaradva a Fraditól. Tavasszal nem kell már az európai turnéval fárasztani magukat, sőt ha nagy feltámadás nem lesz, akkor a Magyar Kupa küzdelmeitől is megkímélik őket a Kecskemétiek.Hogy mégse így legyen, arról elsősorban az új cseh edző Zdenek Scasny tehetne, aki 3-4 cseh kiszemeltet jelzett érkezése után. Vargát vinnék Bundesligába és spanyol másodosztályba is, Cvitkovicsot is több helyről keresik. Coulibaly jelezte, hogy ő űberjó játékos, de a csapat nem felel meg az ő nagyságának, így távozna. Gondolom lesz egy kis rásegítés páros lábbal,és könnyes debreceni szurkolók integetnek majd öklükkel utána mikor indul a Népligetből a busza. A próbajátékosok egymás kezébe adják az öltöző kilincsét, de egyenlőre még csak mennyiség volt,minőség nem. Kapus valószínűleg kelleni fog,mert Malinauskas nem váltotta meg a világot, miként Verpecz sem, és csatár ügyében is lehet gondolkodni valószínűleg.Farkas ha felépül lesz jobb oldala is a csapatnak
(igen, valóban ott van a Hortobágy Gepárdja,aki továbbra is bírja szimpátiánkat, de az atlétikai irányból kicsit elmozdulás kellene labdás irányba). Valószínűleg feljutnak a dobogóra.

Ferencváros
Prukner mester már többet tett le mint Short és Davidson együtt..ennyit számít, ha valaki ismeri a hazai viszonyokat. Az ősszel megvettek mindenkit, aki olcsó volt, hogy aztán fél szezon alatt kiszelektálják majd a felesleget. Nos angol már nem maradt, Heincz bevált, Veron,Labrado,Danqah nem. Nagy,Fitos,Kulcsár átadólistán, Abdi sorsa bizonytalan,dos Santos mehet Braziliába. Schembri játéka néha futballistára emlékeztet, a két kapus a szezon végén már védett is (az utolsó 2 meccsben remekül) Csizmadiát összeboronálták már több klubbal is, de senki sem jött érte valójában. Jó esetben folytatódhat a kaposvári import, de még minden képlékeny. A vezetőség már csak 2-3 játékost akar igazolni, azokat is csak posztra. A nagy kérdés, hogy Tutorics megy-e végleg el, vagy marad, illetve hogy lesz-e olyan látványos menetelés tavasszal, ahogy az kaposváron megszokott volt Pruki munkássága alatt.

Kaposvári Rákóczi
(Nem , valóban nem mertem simán csak "Kaposvár"-t írni) Nos augusztusban erősen borús volt a hangulat, de sikerült Prukner mester helyére olyan edzőt szerezni, aki hasonló stílusban dolgozik, hasonló mentalitású...és hát most mondhatjuk, hogy eredményességben sem marad el elődjétől...sőt...ha a Paksra azt mondtuk,hogy meglepetés, akkor a rákóczi eddigi produktuma duplán az.Miután a csapat egy része is a fővárosba költözött, Zahorec meg sérült volt sokáig, hát abból kellett főzni ami volt.Ez eddig a bronzra elég.Lelkes,Lipusz és Petrók már nincs a stáblistán, miként Zsolnaira sem tartanak igényt. Oláh és Grúz szóba került többek közt a fradinál is, de ők valószínűleg maradnak. Kulcsár és Balázs irányt élénk érdeklődés van az olasz B ligából. Érkezési oldalon csak a Kapos IC van, de játékos eddig nem volt rajta.

ZTE
Ez a csapat is rejtély. Eladják Rudnevs-et, aki meghatározó játékos,így Pavicsevics átveszi a gólfelelős szerepét. Erre megsérül.Akkor jön Rajcomar,majd Kamber, néha Simon és Balázs is beköszön, néha Panikvar megy előre gólt lőni...A pontok meg csak gyűlnek a zalaiak neve mellett. Csank mester meccsek után dörmög valami vicceset a bajsza alatt, a csapat meg szépen csendben - "szélárnyékban" - ráúszik a vidire. Hogy ez a menetelés így marad tavasszal is arra azért már nem fogadnék, de érdekes lesz ...Mindenesetre János bácsi biztosít mindenkit arról,hogy éjjellátós irányzékán keresztül fél szeme az átigazolási piacon, de nem szeretne feleslegesen ellőni neveket, nehogy az megriassza a többieket. Pavicsevics hosszabbitott, Rajcomar marad nyárig. Simon kölcsönadása viszont letelt, a hosszabbításról tárgyalnak majd a KTE-vel...

Videoton
Az őszi félszezon bajnoka is erősítést tervez, ha nem is a nyári mértékben. A tartalék-csapat már elég erősnek minősül (sőt Mutumba mehet is), így most már az első keret következhet. A nagy kérdés, hogy Alves megy-e, hova, és mennyiért. Esetleg még Elek mehet - hála finn rokonaink elleni produktumnak - de komolyabb kiárusítás nincs a listán. Mezey dr. szerint 2 magyar labdarúgóval tárgyalnak, a zuhanyhíradó Cvitkovicsot jelölte meg egyiknek két szappandobálás között. A 7 pont előny több mint imponáló, a játékoskeret most is erős, de nem szeretnénk holmi hurráoptimista jóslattal túlzott terhet rakni a játékosok vállára.

Hát ennyi lett volna idei első terepszemlénk a legmagasabb hazai osztályban szereplő csapatok háza táján. Terveink szerint február elején jelentkeznénk legközelebb hasonló elemzéssel, akkor már komolyabb érkező-listákkal lehet majd szembesülni, illetőleg érdekes lehet a "mi volt a terv - mi lett belőle" összevetés ami az igazolásokat illeti.

67 komment

Címkék: átigazolás beharangozó bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr482552898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blueeyed333 2011.01.03. 09:03:05

Nem vagy vicces, kicsit sem. Az az első két bekezdés szánalmas:(

blueeyed333 2011.01.03. 09:06:18

Rászántam magam és végigolvastam, nem csak az első kettő.

mizie 2011.01.03. 09:14:31

Hortobágy Gepárdja :DDDDD

Nagy verseny lesz idén az első három helyért. Kíváncsi leszek a cseh edzőre, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt tud-e nyújtani a Fradi, hogy Mezey doktor miket javasol még Mourinho-nak és hogy kiesik-e az Újpest.

Frigo 2011.01.03. 09:58:03

@green-eyed: Én ezt cáfolnám...

Jó kis összeállítás, köszi érte.

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2011.01.03. 09:59:43

sztem nem az az elsődleges probléma, hogy nem humoros, ettől csak rossz a blog.

nagyobb baj, hogy a több helyesírási és nyelvtani hiba miatt hiteltelen ("kai" h aki, "egyenlőre" h egyelőre lenne a helyes - legalábbis a mai magyar helyesírás szabályai szerint).

vagyis ha valaki helyesen írni nem tud (és figyelem: arra sem képes, hogy a megírt anyagot legalább átolvassa és kijavítsa!!), az honnan veszi a bátorságot, hogy fikázva írjon azokról, akik ugyanolyan szarok abban, amit tesznek, mint ő??

Stamp0 2011.01.03. 10:15:03

Átfogó, jó kis összeállítás.

(És aki két ?-t tesz a mondat végére, és kisbetűvel kezdi azokat, az hogy jön a "fikázó fikázásához"?)

Futó Lada 2011.01.03. 10:35:36

@szenvedély S.: .. nyilván saját hülyeségem, de vi-ben írom a posztot rendszerint, azután azt idemásolva kijavítgatom az ékezeteket, és a helyesírási hibákat...mielőtt éles lenne a poszt kb. 10x olvasom át, de a vége felé hiába az alaposság, már azt olvasom amit írni akartam és nem azt ami a képernyőn van..így maradnak benne hibák..ez van..menet közben igyekszem javítani ezeket ha megtalálom..
Ami a fikázást illeti : "a királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz" ... azaz ez csak egy leírt szöveg, amiből mindenki azt olvas ki amit akar habitusának megfelelően,hogy egy adott mondta ironikus, gúnyos, netán bántó, azt mindenki maga döntse el..én nem annak szántam....

vagye1 2011.01.03. 10:48:08

Valamikor a jo dumakert olvastam ezt a topicot, bar akkor sem ertettem mindennel egyet, de istenem kulonbozok vagyunk.
Kesobb eltavolodtam, mert azt vettem eszre, hogy ez az egesz atcsap utszeli gunyolodasba, celpontban a labdarugok es affele iranyt ado jopofizasba, mindegy mit csak fikazni lehessen, most csak ugy beleneztem.
Hegyi Ivantol lopott mondat: "a jatek hazai valtozataban ... stb "
Tisztelt Uraim !
A magyar futball sajnos valoban nem tartozik a vilagelithez, a benne levok azonban semmivel nem teszik a lehetosegekhez kepest rosszabbul a dolgukat mint az elet barmely teruleten a nagy tobbseg, irhatnam pl az igazan ertekes es szorakoztato blogokhhoz kepest ezt itt de nem teszem.
Ezek a fiuk a boruket viszik a vasarra, iszonyatos hendikeppel indulva az elithez kepest: bajnoksag szervezettsege, stadionok, kozonseg, orvosi hatter, utanpotlas neveles, kivalasztas, stb. amirol ok tehetnek a legkevesebbet. Eredmenyuket viszont hozzajuk hasonlitjak es nem azokhoz az orszagokhoz ahol ugyan ilyen hianyosak a lehetosegek.
De rendben van, elcelodjunk a hibakon, de egyetlen pozitiv sor nincs pl. az eron felul teljesito becsuletes jatekot jatszo Siofokrol, Paksrol, a sulyos anyagi gondok mellett futballozo nagyszeru fiatalokat beveto Ujpestrol. Az MTK eltartja magat ami nagyon nagy dolog, hogy tinedzserek kulonosebb anyagi raforditas nelkul az NB I kozepszintjen fociznak, nem kapnak egy jo szot sem a blogirotol.
Kaposvarrol ugyan van annyi, hogy kellemes meglepetes pedig amit ok csinaltak minden korulmenyt figyelembe veve az maga a csoda, a vilag orszagaban hozsannaznanak roluk , it meg kenyszeredetten leirjak, hogy meglepetes.
Nem a hibak kigunyolasaval van bajom, de azert talan tobb objektivitast elvarnek.

Kivlov 2011.01.03. 10:49:39

az a harmatgyenge fehérvár tavasszal kipukkad a sok spagettitől, igaz-e, gyurka??? :)

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.01.03. 10:54:37

@vagye1: Alapvetően azt mondanám, hogy objektíve talán igazad van, de annyit azért mindenképp hozzátennék: több ujjamat odaadnám érte, ha ennyi pozitívumot írna a magyar sportsajtó összessége ezekről a csapatokról, mint amennyit ez az oldal összehoz. Lehet, hogy az átigazolási politika kifigurázása (amely egyébként alig válik el a rögvalóság tényeitől) most így sikerült, de a csapatok játékát alapvetően egymáshoz mérjük, így a Siófok, a Paks, a Pápa általában igen jó megítélés alá esik errefelé.

Az MTK-s (és közvetve, majd a jövőben, és talán-talán Honvédos) megjegyzésedhez csak annyit: tiszteljük ezt az önfenntartást, de legyünk végre őszinték, és mondjuk ki végre, hogy ez sem több, mint a szegényházi státusz tartóssá tétele, előremutatásból nem sok van benne - sajnos.

Frigo 2011.01.03. 11:05:48

Bírom, hogy minden alkalommal, amikor kikerül a labdabiztos az Index főoldalra, jön egy-két új arc, akik elkezdenek szörnyülködni. Itt nem fikázásról van szó, hanem inkább öniróniáról, mivel mi imádjuk a magyar futballt és focistákat az általunk erőszeretettel hangoztatott hiányosságaik ellenére is.

nbcee 2011.01.03. 11:08:09

Valamit szeretnék hozzátenni. Mi, akik írjuk ezt a blogocskát, alapvetően azért tesszük, mert szeretjük(!) a magyar focit. Valahol ezért vacogunk ligakupameccseken, ezért ülünk ki a másodosztályú lelátókra, ezért keressük elő a könyvtárban a Tichy Lajosról szóló könyvet, amit az elmúlt 8 évben kb. egyszer kölcsönöztek ki. Ahogy Hanta májsztró is megfogalmazta: akik fizetést is kapnak az írásaikért, na azok fikáznak csak igazán. Mi örülnénk neki a legjobban, ha csupa pozitívumot tudnánk megfogalmazni a focinkról, de az sajna hazugság lenne. Így marad a sanyarú tények kissé fanyar hangulatú tálalása, de sohasem bántó szándékkal.

"Eredmenyuket viszont hozzajuk hasonlitjak es nem azokhoz az orszagokhoz ahol ugyan ilyen hianyosak a lehetosegek" Erről csak annyit, hogy meg lehet nézni, hány cseh, szlovák, szerb, román Eb-, VB-, BL-részvétel tanúi lehettünk az elmúlt 15-20 évben...

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.01.03. 11:08:24

@Frigo: Ezzel is együtt kell tudni élni, fogadjuk el, hogy ez is a "népnevelő" munkásságunk része. Nem lenne olyan rossz ez a futball, ha sokkal többen észlelnénk úgy, ahogy mi. Nem klubsovén a mentalitás, inkább kicsit rácsodálkozó, az élcelődésen keresztül is gondosan szerető.

stikasz_1 2011.01.03. 11:43:13

A Debrecen kapcsán szeretném megjegyezni, hogy Farkas Balázs nem futballista, hamarosan a süllyesztő felé veszi az irányt. Sírni támad kedve az embernek, ha ilyen "spílerektől" vár bárki bármit a klubvezetésben, amikor volt itt olyan futballista aki vagy eredményes, vagy jó, vagy szerencsés esetben mind a kettő. Említhetném Dzsudzsák, Rudolf, Kouemaha, Sidibe nevét. Bármikor odaadnám értük a Yannick, Kabát, Coulibaly, Szakály négyest, meg ráadásnak Farkast. Sajnos mostanában már az is érzékelhető, hogy Czvitkovics is leginkább abban idézi Sándor Tamást, hogy ugyanolyan lassú. Vicces, hogy a gárda eljutott oda, amikor az igazi erősséget a kemény Varga-Simac-Mijadinoszki aranyháromszög jelenti. És az NBI-ben még ez is sokmindenre elég!...

teddypicker 2011.01.03. 11:44:30

had fröcsögjenek az ilyen új olvasók. úgysem jönnek ide többet vissza. beírnak, jól érzik magukat ettől és eltűnnek. a helyesírási hibák meg kit érdekelnek?? nem helyesírási blog ez. foci blog. abból is a majdnem legjobb bajnokságról:))

Alfredd 2011.01.03. 11:45:30

Akit meg annyira zavarnak a helyesírási hibák, az olvasgasson labdabiztos helyett Schmitt Pál beszédeket :D

vagye1 2011.01.03. 11:47:27

Frigo, nemtudom, hogy nekem irtad-e, de mivel az en irasom utan van, gondolom, hogy igen.
Nagy nyalasod kozben talan nem vetted eszre, hogy jopar eve itt vagyok, meg ha az utobbi idokben nem is irtam, leven, hogy az ev nagy reszeben kulfoldon tartozkodom es elegge elfoglalt vagyok. Nem az indexrol estem be tehat.
NBCE ! Utolso soraidhoz annyit: itt vagytk tevedesben. A cseh foci pl. a lehetosegekhez kepest is nagysagrendekkel elottunk van. Olyan a torvenyi szabalyozasuk amely eletben tartotta a klubokat, nem kenyszeritette a jatekosokat kenyszervallakozasokba, hogy pl. a cseh stadionokrol edzopalyakrol ( vesd ossze Loki ) ne is beszeljunk. De meg lehet nezni a Paszkany fle Kolozsvart, ahol pl. a most irigyelt Vidi koltsegvetesenek otszoroset hasznaljak, korabban a Kassai vasgyaros befekteteset stb.
A szerb, roman diktaturanak utolagos hatszele meg el, bar a szerb csapatok igen nagyokat egnek mostanaban. Szlovak VB reszvetel valoban volt mikozben a magyar harmadik ( Gyor ) a szlovak harmadikat, meg a franciat is elsoporte a kupaban. Szoval nem egyertelmu amit irsz.,

nbcee 2011.01.03. 11:59:09

@vagye1: Akkor szépen kérlek, mondj valami olyan országot, amivel összevethetnénk a magyar focit. Nem tudom, hányszor jártál Szerbiában, de hogy összetennék a kezüket a magyar lehetőségekért, az biztos. Az "utolagos hatszele" meg annyi a diktatúráknak, hogy az emberek a vízzel megtelt bombatölcsérekbe járhatnak fürdeni.
Amúgy meg kicsit össze-vissza írsz, szép és jó, hogy a magyar harmadik a felvidéki bronzérmest búcsúztatni tudta, de a VB azért nagyobb súllyal esik latba, nem?

slowmotion 2011.01.03. 12:05:34

@vagye1: félidőben még csak meglepetések vannak. a csoda majd az lesz, ha ugyanezek a csapatok tartják ezt a helyezést a harmincadik spíltág után is.
de sajnos bennem él a tavalyi tavasz, amikor pl a Rákóczi az utolsó kb tíz-tizenöt fordulóban összehozott vagy egy pontot. na jó, lehet, hogy kettőt is.

@végh hanta: ez szerintem felejtős, és az is marad, amíg a nagyobb része az elsőbálozó (ide) kommentelőknek három kezdőjátékost nem tud felsorolni a bohócligából ÉS nincs alapszintű képessége arra, hogy felismerje az esetleges iróniát.
az meg, hogy még mindig mindenki a helyesírási hibákkal jön, istenem... na jó, legalább nem elsőztek. én se szoktam, de én tényleg nem vagyok sikeres ember.

Frigo 2011.01.03. 12:12:27

@vagye1: Nem neked címeztem, ennyi időbe telt elküldenem, amit akartam, hogy a te kommented után került be. Ennyi.

vagye1 2011.01.03. 13:23:54

Tudom mirol beszelek nbce! Nezd majd meg egyszer a partizan Belgrad letesitmenyeit, de elg csak a Szabadkai Spartacuset, amely a legtobb NB I-es t veri.
Amit a diktatura utoszelekent ertettem: Gyerekek szazainak ma ott a foci jelenti a kiugrasi lehetoseget, szazaval fociznak grundokon a gyerekek, amig nalunk a toborzokra alig jelentkezik ember.
De mondok mast!
Vol aLKALMAM 1984-BEN iZLANDON JATSZANI ES TATOTTAM A SZAMAT: MUFUVES PALYAK, SPORTCSARNOKOK, MODERN KORSZERU VILLANYVILAGITAS STB. eS GYEREKEK EZREINEK KOTELEZO SPORTAGAT VALASZTANI AZ ALTALANOS ISKOLAS KORBAN.
Igen mi a futball infrastrukturaban Moldavia, Uzbegisztan szintjen vagyunk. Nezd meg milyen stadionok epulnek a szovjet utodallamokban , nem beszelve Torokorszagrol stb. A mi labdarugo vezetesunk a 70-es nyolcvanas evekben nem ertette meg az idok szavat. Meg voltak klasszisaink meg kijutottunk VB-kre, de mar alapjaiban recsegett-ropogott az egesz. Mi kinevettuk a nemeteket az 50-es evekben, ez mar visszautott 53-ban, de az meg velelen vlt. De mar 1986-ban nem adtak ki Bundesliga II licenszet olyan stadionra amelynek nem volt 5.000 fedett ulohelye, villanyvilagitasa, villanyvilagitasos edzopalyaja es tovabbi legalabb 3 edzopalyaja. Vesd ezt ossze a mai magyar kovetelmenyekkel !!! Es ismetlem 1986 es masodosztaly.
Es ennek ellenere par eve otthon megverte szedett-vedett csapatunk a nemeteket.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2011.01.03. 14:25:39

az iróniáról jut eszembe! torghelle sanyi egyszer azt mondta lipcsei petyának egy parázs helyzet után: "hármas befutó!" péterünk értette a mondanivalót, de nem értette az iróniát, hát gondolt egyet és leköpte a német ölő sanyit! mit ad isten a spori torghellét állította ki, magyarosan! ...gyönyörű történet ez, sztem!

nbcee 2011.01.03. 15:10:52

@vagye1: Nah most kavartad össze teljesen az almaszószt (pl. 53 helyett 54). Szóval a Szerbeknek azért jobb, mert ott szegénység van, nyugaton meg azért, mert gazdagság?
A többire meg: ennyi erővel mi is kiemelhetnénk a Telki központot, meg az ETO Parkot, attól még az általános állapotok a mérvadók.

Nem mellesleg "Moldavia, Uzbegisztan" is szovjet utódállamok!

Amúgy én örülök a barátságos meccseknek is, de az lesz a teljesítmény, amikor a mi "szedett-vedett csapatunk" tét(!)meccsen tud majd legalább egy ikszet játszani a németekkel.

Mellesleg szívből örülök neki, hogy voltál Izlandon játszani. De kérlek, azt értsd meg, mi itt nem a focisták ellen vagyunk, hanem messze jobban kedveljük őket, mint az átlag szakíró - ugyanakkor azt is nehéz elfogadni, hogy mindenki hibás a magyar foci elzüllesztésében, csak pont az aranylábú ifjak nem.

Samyjoe 2011.01.03. 15:16:39

@Futó Lada: Fikázni csak pontosan és szépen ahogy a csillag megy az égen úgy nem érdemes!(meg igy sem ahogy te csinálod)

Artie 2011.01.03. 16:44:02

Bréking.

"Markovits szerint a helyzet nem érhetett váratlanul senkit sem, hiszen az idény kezdetekor többször is elmondta, maximum csak az első félév végéig állnak rendelkezésre a szükséges anyagi források."

WTF?? Így hogy lehet licencet adni?...

www.origo.hu/sport/magyarfoci/20110103-sorsdonto-honap-elott-all-a-vasas-futballcsapata.html

housemd 2011.01.03. 17:21:03

@Futó Lada: szerintem remek volt, a helyesírás nem törvény, csak szokás, egy blog meg nem akadémiai szótár, hanem könnyed, privát műfaj.
a tevez, ne tévézz fájt. a Hortobágy Gepárdja méginkább.
különben meg az átigazoláspolitika kifigurázása.. elég életszerű az egész. de vigyázz, mert majd a szolnoki MÁV sajtóosztálya helyreigazítást fog kérni, és bemószerolja a blogot Tudjátok Kinél, hogy indokolatlanul negatív kontextusban tüntetjük fel őket...

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.01.04. 10:50:51

@nbcee: Csak annyit fűznék hozzá, hogy vagye régi motoros errefelé, érdemes meghallgatni a véleményét, még ha abba bele is lehet kötni, mert ha valaki (akkor ő is) érti az oldal lényegét.
Remélem senkiben sem maradt tüske.

fran7 2011.01.04. 11:10:57

@Artie: Röviden, egy hónapi fizetést nem tudott időben odaadni a Vasas a játékosoknak. Szerinted máshol mekkora csúszások vannak. Újpest, Honvéd, MTK és stb. S ezt a hírt nem a zuhanyhíradóból tudtad meg, hanem az elnöke a csapatnak a saját honlapján hozta le. Szintén ajánlom figyelmedbe a többi klubvezető viselkedését ilyen helyzetben. Másrészt nagy valószínűséggel jön a Vasas szurkolók által B-tervnek nevezett forgatókönyv. Módosuló szerződések, elengedett, eladott nagyobb fizetésű játékosok, s a Vasas átmegy egy kicsit erősebb BKV Előrébe, ingázva az első és másodosztály között, leginkább saját nevelésű játékosokkal. Én személy szerint erre készülök Vasas drukkerként. A licence bizottság a tervek realitását vizsgálja és azt, hogy nincs lejárt határidejű tartozása a kft.-nek. Ezt eddig nagyobb hazugság nélkül megoldotta a Vasas.

Artie 2011.01.04. 13:25:31

@fran7: Nem értünk egyet. A licencadó bizottság feladata azt vizsgálni (legalábbis egy kultúrországban, pl. Németországban), hogy az üzleti tervek reálisak-e, és a vállalt szezont végig tudja-e játszani a klub.

Na most, ha év elején a klub elnöke közli, hogy maximum fél évre van pénzük, akkor _nem szabad neki licencet adni_. Ez a nagy baj. Nem az, hogy mások bezzeg hazudnak és úgy kapnak.

Nekik el kellene venni menet közben.

De itt mindig elakadnak a dolgok nálunk, mert ugye hát a hagyományok, meg a régi nagy csapatok nélkül mi lenne.

Miért, velük mi van?

vagye1 2011.01.04. 13:26:31

Nem hiszem, hogy kevertem volna nbce.
Gondold csak meg: A brazl gazdasag romokban, a stadionokban sincs rend a bajnoksaguk sem valami jo, de tehetseges milliok fociznak es kozuluk a legjobbaknak oriasi kiugras a labdarugas. A mi Alvesunk pl. a negyedosztalybol jott es magyar viszonylatban sztar.
A nemeteknel a hihetetlen tokeinveszticio a merhetetlen pontos szervezettseg az ami a vilagelitbe emeli a focijukat.
A magyar fociban a totalis melypont szerintem 3-4 eve volt, akkor magam is eleg pesszimista voltam, az akademiai rendszer es nehany klub normalis maganositasa mar hozott elorelepest de sajnos meg mindig fenyevekre vagyunk.
Mi mar a nyolcvanas evek elejen megeltuk, kulfoldi merkezeseken, hogy mennyire mas minden arrafele. Csak egy peldat mondok:a Milan edzokozpontjaban az ifi jatekosok mar akkor szamitogepes kartyan kaptak az edzestervet, amit bedugtak egy gepbe es kinyomtatta nekik melyik eszkozon mit es hanyszor kell nekik csinalni.Mindez egyenileg izomzat, terhelhetoseg, fizikai allapot alapjan szemelyre szabva.
Szerinted hany magyar klubnak van egyaltalan konditerme?
Es amikor kimesz a palyara es tudod ellenfeled mogott milyen hatter van elbizonytalanodsz. Veluk kell felvenned a versenyt, ha alulmaradsz teged ker szamon a hatterrolsemmit nem tudo szaksajto, no meg a kozonseg.
Amikor a Kispest edzoje - teljesen jogosan es magatol ertetodoen- nem vallalta tovabb a munkat ott, ahol ALAPFIZETESEK csusznak, majd lekomunikaljak, hogy most mar minden rendben van, gondosan hallgatva az elmaradt premiumokrol, es kozben az edzoi szakma Bognar Gyurival az elen nekiesik, akkor szivembol nevetek ha ezt kifigurazzatok.
De nem veszitek eszre, hogy a magyar fociban nagyon sok tisztesseges kis munkasember is dolgozik, akik onhibajukon kivul ezekkel a behatarolt lehetosegekkel teszik a dolgukat, neha ehhez kepest kifejezetten jol is, de nalatok ugyanazt kapjak neha gunyolodasban mnt az orbodet beuto senkihazi , vagy a zselezett alattomos konyoklobajnok.
En altalaban ilyenkor lazadok, pedig idestova 20 eve semmi kozom a labdarugashoz, teljesen mas sportokbol elek, de nem felejtem el es tudom mennyire szarul esik ha igaztalanul- esetleg egy poenert bealdozva -bantjak az embert.

nbcee 2011.01.04. 13:31:13

@végh hanta: Odafigyeltem rá, de kicsit más volt a véleményem, ennyi.

Egy másik "régi motoros"

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.01.04. 13:32:34

@nbcee: Jajj, most látom csak, hogy véletlenül neked ment válaszba, pedig általánosságban szerettem volna írni, jórészt arra, hogy nehogy véletlenül vagye is a trollok közé keveredjen egyesek tudatában :)

nbcee 2011.01.04. 13:37:23

@végh hanta: Semmi gond, ha trollnak tartottam volna, nem is válaszoltam volna neki.

vagye1 2011.01.04. 14:05:38

Ha mindenkinek ugyanaz lenne a velemenye kicsit unalmas lenne ez a forum.

nbcee 2011.01.04. 14:14:43

Volt már hónapokon át tartó "flame war"-om egy ex-Stadleres kapussal, akivel aztán tökre összehaverkodtunk...

nbcee 2011.01.04. 15:23:33

@vagye1: Csak nem te is? :) Melyik csapat?

vagye1 2011.01.04. 16:00:43

@nbcee: Ne haragudj de ez nem a nyilvanossagra tartozik.
vagye@freemail.hu

Bruno Salazar 2011.01.04. 16:30:10

@nbcee: @vagye1: Hülye kapusok! (szintén zenész!)

Aki sajnálja a Magyar labdarúgás anyagi helyzetét, az dobjon be 1 Ft-pt a klubkasszába, vagy vegyen két bérletet... stb stb!

A Magyar bajnokságba játszó labdarúgókat nyugodtan lehet fikázni, mert az én mércém szerint labda ügyetlenek, nem a körülmények miatt, hanem tehetségtelenek (tisztelet a kivételnek)! Az istenadta tehetségek ma is megvannak csak elkallódnak kispályán... az életben!

engedjetek meg pár kérdést!
- Vajon egy NB klubnál alkalmazott csatár egyszerű szlalomban labdavezetést nem tud megoldani csak ha 2 bolyát feldönt!?
- Egy újonnan kinevezett szakvezető miért az osztrák 5ik ligás csapatból próbálja megoldani a csatárkérdést egy 30on felüli játékossal?
- Thorghelle, hogy lett futballista? válogatott?

Tehát az itt lévő posztok tökéletesen helyén kezelik a labdarúgást! Én nem várok többet se fejlődést, mert amikor a csiri viri akadémiás kisgyerekeket talpal bőrözik fel 120Kg-os dagadt italos cigarettázó amatőrök, akkor milyen jövőt várunk! Nagyon kevés az olyan aki egyéni sportemberi hozzá állással kitartással sikert érhet el egy csapatsport-ban főleg ebben a közegben ahol genetikailag belénk van kódolva az úgynevezett "magyar" mentalitás! Volt szerencsém nem egy sportágban nemzetközi szinten is megmérettetnem, a Szlovákok minden tekintetben lehetnének példaértékűek!

A focihoz meg annyit az akadémia az első lépés a félzárkózáshoz de a futsal a kulcs!

szóval sok ilyen posztot és sok ilyen aranyköpést amitől nevetni tudok:
"igen, valóban ott van a Hortobágy Gepárdja,aki továbbra is bírja szimpátiánkat, de az atlétikai irányból kicsit elmozdulás kellene labdás irányba"

vagye1 2011.01.04. 17:05:41

Bruno !
Ha az igazolt jatekosok szamat nezed akkor valosagos csoda, hogy adtunk az europai focinak egy VB bronzermes U 19-et, egy Komant, Gerat, Szalait, Kiralyt, Juhaszt, Nemethet, Fulopot, stb. ezek nagy rszet ez a rossz magyar bajnoksag termelte ki.
A kerdeseidet viszont nem ertem.
Te bizton allitod hogy minden magyar klubban mnden jatekos feldonti a bolyat? Vagy lattal egy esetet kivulallokent es abbol altalanositast vontal le? Megsugom: elofordul hogy Beckham vagy C.Roni is feldonti.
Ki az a magyar edzo aki az osztrak 5. osztalybol erosit? Ha van is ilyen itt mar regen nem a szakma hanem az adott klub anyagi helyzete dominal.
Torghelle nem egy labdazsonglor, de talan Te sem hiszed el, hogy egy abszulut foci antitalentum sajat palyajan tud ket golt rugni a nemet valogatottnak?
A 120 kilos dagadt amatorok vajon miert nem futballoznak? Lehet, hogy lattal egyszer egyilyent ( bar en ketlem ) es ebbol altalanositassz?
A genetikai kod meg ugy hulyeseg ahogy van. Irod ezt egy olyan nemzetrol ahol a lelekszamot tekintve magasan a legtobb az olimpiai ermek szama ( tobbek kozt labdarugasban is )

nbcee 2011.01.04. 17:36:26

@vagye1: ha az vagy, akire gondolok, akkor te voltál Kecskeméten is, talán a Mágus alatt! :D

fran7 2011.01.04. 17:42:49

@Artie: én nem mondom hogy nincs igazad sőt. Mégis azt gondolom a Vasas eddig tisztességesen fizetett a játékosainak, nem volt hátraléka. S már ez egy licence adó bizottságnak is kell jelentsen valamit. Másrészt említed Németországot a Herthának annyi a tartozása, amennyi az éves költségvetése, ők hogy kaptak licence-t, S mia helyzet az angol Big Fourral, ahol annyi az adósságtartozás hogy a milliárd fontot közelíti, ők,hogy kaptak licence-t. Amit szabad Jupiternek kezdetű mondást idézném. A foci változékonysága miatt nem kiszámítható, hisz egy éve kihitte volna, hogy Pintért 1 millió euróért el lehet adni, vagy Ibrát 8 millió euróért lehet megvenni. Ez olyan, mint a paraszti munka ki hitte volna hogy egyszer 150Ft olcsó lesz egy kiló almáért. Jövőre meg lehet 30-at se kapsz érte. Épp ezért nem látok akkora problémát abban, hogy a Vasas vagy más csapat nem tudja tökéletesen megvalósítani azt, ami az üzleti tervben volt. Akkor lepődnék meg ha sikerülne, mert akkor sejteném, hogy érdekes gazdasági manőverek(leánykori nevén: pénzmosás) történt. Nyilván elképesztő blődséget nem szabad átengedni a bizottságnak. De a Fradit is csak úgy tudták kizárni, hogy egy olyan bizottságot hoztak létre, amely pusztán fiskális megfontolások alapján döntött. Sok klub, ha azelőtt a bizottság előtt kellett volna számot adjon szintén nem kapott volna engedélyt.

RolloJuve 2011.01.04. 18:12:12

off, de:@vagye1: "Gondold csak meg: A brazl gazdasag romokban,"

Inkább szárnyal. Manapság pláne. BRIC ország satöbbi. A többi érvelésed jó és van benne igazság, de ezt laza csúsztatásnak véltem (ha nem az, akkor nem).

Bruno Salazar 2011.01.04. 19:54:56

@vagye1: A labdazsonglőr a cirkuszban van, de a fókák jobban tudnak erről mesélni! A labdarúgó ott kezdődne, hogy nem pattan el sprint közben a labda, lehet nekem nagy elvárás de lábbal is el kéne találni egy célpontot elég sokszor! Továbbá ezeket kiélezett versenyhelyzetben, oxigénhiányos állapotban is illene végrehajtani hiszen ez a munkájuk! Kapusként te is tudod kézzel könnyebb célozni, de akinek van tehetsége megoldja lábbal is! Én direkt nem beszéltem a pszichés képzésről, a taktikai felkészültségről ami csak az elmúlt években lett végre "tanítva" a fiatal titánoknak! Nem akarom elvenni senkitől az érdemet azért, hogy fizetés nélkül foglalkoztak a gyerekekkel de nem egy 18 éves felnőttet kelljen megtanítani helyezkedni... stb..stb!
Nézd lehet szeretni a "Sanyit", de te fociztál vele? Gondolom nem!
A bólya (most j vagy ly???) borogató a cikkben név szerint szerepel és jelen voltam a mutatványnál! Pusztán emberségből nem említem a nevét hátha kap szerződést valahol!
A "120kg"-os amatőrökkel ma is együtt játszom...
és hason jó képességű labdarúgókkal való találkozásról tudna mesélni néhány nagyra becsült futballista (Détári, Hrutka, Vincze O, Hajnal.....stb) Amikor nem nekik állt a zászló! Büszke vagyok rá, hogy együtt játszhattam sok ilyen névvel, de sok mai labdarúgó csak azért játszhatna mert van labdája!!!

A patinás egyesület edzője (nevezzük "K"-nak) nem pusztán pénzügyi megfontolásból szemezgetett az osztrák alsóbb ligából! Szét kell nézni mennyi tehetséges és jó labdarúgó játszik alsóbb osztályokban, csak lusták 6 napot edzeni inkább ellébecolnak illetve nem szeretnek labda ügyetlenekkel játszani... (tóth A. pl)

A Magyar mentalitás igenis létező fogalom, mint tömeg mint közösség más nemzetekhez képest sokkal gyengébben teljesítünk mint maga az egyének alapján képesek lennénk! Nem a hazai sportpszichológiát kell alapul venni!

Olimpia érmekre legyünk büszkék és számoljuk meg a csapatsportokban szerzett érmeket az elmúlt 40en évben!

sportbaráti üdvözlettel
B.

vagye1 2011.01.04. 20:17:23

Vesszek meg ha ertem mit es miert akarsz irni, mndenesetre elmondom az en gondolataimat:
A magyar labdarugo semmivel nem ugyetlenebb, tisztessegtelenebb genetikailag mint a vilagon barhol szuletett ellenfele, mas kerdes, hogy ezt igy, azt meg ugy nevelik a korulmenyek.
Azok a korulmenyek amelyekrol o tehet a legkevesbe. A gyereked olyan lesz amilyennek neveled, bar ott bizonyos dolgokat determinal a genetika itt nagy altalanossagban nem.
En nem vedem a magyar focistak tisztessegtelen reteget, de szot emelek azokert akiket pl. Te is altalanossagban sorolsz be. Ennyi a tortenet, merem remelni, hogy ertheto voltam.
A magyar focista halmozottan hatranyos helyzetu, egy-ket dolgot kulon azert nem irok le, mert atfogoan kellene nezni es ennek megvilagitasa tobb orat igenyelne nem szerencses- mint azt esetedben lathattuk- egy-egy peldat kiragadni es annak alapjan altalanositani.
Mivegre a nagy elvaras a labdarugokal szemben?
Csak par dolgot gyorsan mar az indulas hatranyarol. En nagykorosi vagyok. Amikor fiatal voltam volt megye I, megye II jaras, csak a varosunkbol a megyei csapat mellett volt egy megye II-es es ket jarasi. Ma az egesz del Pest megyeben 5 jarasnak van egy osszevont bajnoksaga es egyetlen csapat a varosban. A palyak nagy reszet meteres gaz fedi az oltozoepuleteket szethordtak. A gyerekek a suli mellett nem tudnak edzesekre jarni novembertol pl du fel negytol mar sotetedik a legtobb helyen melegviz sincs, hatente ket alibi torna ora a suliban satnyul az ifjusag. Es mindez az alapnak kellene lenni. Honnan es milyen jatekosokat lehet igy kivalasztani. Es ez csak a kezdet...
Ha erted mire gondolok...

Artie 2011.01.04. 20:34:15

@fran7: Adósság!=veszteség! Az angoloknál a tulajdonosok nyakló nélkül finanszírozzák a veszteségeket.

Pont ezért nyafognak a németek, hogy náluk nem engednek külső befektetőket a fociba korlátlanul (50+1 szabály, ezért baszkurálják most pl. a Hoppot is Luiz Gustavo eladása miatt, www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/546901/artikel_DFL-prueft-Gustavo-Wechsel.html), de az, hogy adósságai vannak egy klubnak, nem jelenti azt, hogy működőképes.

Az meg, hogy valaki jó szándékú, nem kell, hogy kivételes bánásmódot biztosítson. Ez juttatott ide minket. Bizonyos Dantét tudnám idézni...

Futó Lada 2011.01.04. 22:56:36

Ha olyan játékos kerül külföldre, aki - azon túl hogy jó képességű - képes alkalmazkodni azt nemcsak hogy elfogadják, de helye lesz a csapatban. Elfogadja, hogy hajtani kell, küzdeni,edzésen is teljesíteni kell, és "meg kell szakadni" a pályán, mert csak így lehet olyan produktumot nyújtani, amiért jönnek a nézők, amiért fizetnek a támogatók.
Hazai szinten - egyenlőre - nagyon nehezen lehet kiemelkedni, mert ha nincs elvárva a maximum, ha nincs következménye a "lazsálásnak" akkor még a lelkesebbje is egy idő után beleszürkül,és lesz egy-egy jó meccse. Igen, persze vannak kivételek is, akiknek van motivációja,hogy megpróbáljon kiemelkedni, de az sem tart örökké,mert széllel szemben nem lehet...
A hazai foci - klubokkal,edzőkkel,MLSZ-el, csapatokkal - számomra néha saját karikatúrája. Van egy klublicensz,amire hivatkoznak mikor a körülményekről van szó, de minden szezonban 2-3 csapat játszik csődközeli állapotban. A licenszben szereplő ajánlások megvalósítását nem kérik számon, nem tűzik ki célul, így nem érdeke egy klubnak sem,hogy magát a _pályát_ cserélje _játéktérre_, olyanra amin lehet játszani eső, vagy kisebb havazás után is akár. Helyette inkább fenntart egy 30 fős játékoskeretet, amiből 6-8 játékos pályára sem lép.
Hogy egy csapat az öszi szezon 80%-án játszó teljes védelmét szélnek eressze téli szünetben,(és a keret szinte összes védőjét), az számomra önmagában irónikus. Nem pénzhiány miatt eladta, vagy elengedte, hanem szerződést bontott velük.
Hogy egy klubhoz harmadszor megy vissza egy olyan edző,akivel a legutóbbi elválás sem ment éppen simán, azt a szituációt nem könnyű úyg elmondani, hogy közben az ember ne a fejét fogja.
Igen, van két klub, ahol jórészt saját utánpótlásból kikerült fiatalok alkotják a csapatot, és becsülettel küzdenek.Van ahol ez kényszer, van ahol ez a klub politikája.De ilyenkor azon filózok : megtanulták amit meg lehet tanulni,tudnak 100-at dekázni,ismerik a 4-4-2-ből 3-2-5-be átmenet lépéseit,mágnestáblán megvan a figura,és edzésen is flottul megy minden helyzetgyakorlat..de pályán szerzett tapasztalat nem lesz,mert nincs olyan játékos a csapatban , akitől ellesi megtanulja azt a kicsi pluszt amitől jobb játékossá válhat.
El lehet gondolkodni hogy 18 vagy 20 csapatos az optimális NB1, de mit ér, ha nincs 10 olyan csapat, ahol lehet biztosítani mind a szurkolók,mind pedig a labdarúgók számára normális körülményeket, és ahol gazdaságilag is biztosított a működés (nem a túlélés, a normális működés).
"Az NB1-es szereplés jót tesz a régiónak" ..igen,ez lehet ,de csak azért feljutni,hogy 11 "reklámhordozó" futkosson évi 30 hétvégén,miközben a csapat nincs felkészülve sem anyagilag, sem lehetőségekben...csökönyösen ragaszkodni ennek ellenére is az NB1-hez és csak túlélni azt a másik kettőt akinek nem sikerül és kiesik..
Ezek nekem mind olyan dolgok, amik magát a játék komolyságát kérdőjelezik meg.Ezt lehet felnagyítani,kifigurázni,ironikusan körülírni,vagy lehet ökölrázva anyázni a klubszékház előtt..Én az előbbit választottam, próbálva egyensúlyozni,hogy ne csapjon át gúnyolódásba,sértésbe, ami lehet hogy nem mindig sikerült...Ettől függetlenül ha végre nem "biztató jelek"-ről és "igéretes utánpótlás"-ról "reménybeli befektetőkről" és "neves érdeklődő csapatokról" kell végre olvasni, nem csak ez lesz,hanem lesz egy koncepció,amit valaki kitalál, aszerint próbálja intézni a dolgokat,annak szellemében nyilatkozik,és lesz egy végeredmény amit összevetnek a kiindulási tervvel,majd levonják a tanulságokat belőle..akkor már lehet haladni,és elvárható lesz a következetesség,a precizitás, a maximalizmus a játékosoktól is....szerintem

Bruno Salazar 2011.01.05. 02:06:19

@vagye1: tökéletesen egyet kell, hogy értsek veled, Magyarországon nem sok helyen adott a feltétel arra, hogy valakiből kihozzák a maximumot! Ezért vannak olyan labdarúgóink mint amilyenek most vannak, a tehetségek meg szunnyadnak megye-be ha nem kallódnak el odáig! Merítési alap lenne csak senki nem veszi a bátorságot, hogy merítsen! Amíg a fiatalokat 10 labdákért adták vették, vagy a szertáros fia, pénzes apuka gyereke prioritást élvezett a kezdő 11 kiválasztásánál a tehetséggel szemben, addig mit remélünk! Az akadémiára se egyszerű bejutni ha jól tudom!
Amire világítani akartam az, hogy ma Magyarországon tehetség nélkül pénzen még mindig megvehető az Nb1-es kerettagság mi több a válogatottság is! Nyilasiék se dicsekszenek, hogy annó azt mondták (nem szó szerint idézem) 1 millióért kapsz 4-5 mecset ha jól teljesítesz akár válogatott is lehetsz! S ilyen emberek vannak a Magyar futballba "dolgoznak", kommentárkódnak...

Nem tudom, hogy adja e a TV a labdarúgóink téli teremtornáit, de aki tud 10-et dekázni az néha igencsak felvonja a szemöldökét, hogy a francba lehet ez NB1-es játékos!

Én se vagyok ügyes nekem is "2őt pattan mire 10-et dekázok" XD, megyébe is védtem, tökéletesen tisztába vagyok a mai helyzettel, tehát nem irigység beszél belőlem csak kezeljük már helyén a sztárjainkat!

Igen! vannak azok a tisztességes labdarúgók akik sportemberi viselkedésükkel kilógnak, kevesen a teljesítményükkel is (11 fős csapatjáték jó teljesítménnyel is nehéz felfelé kilógni), de nagyon kevesen!

Ha ezt a teljesítményt nyújtják akkor viseljék el a kritikát is ahogy ezen a blogon megfogalmazódik, aki közszerepet vállal annak jár a negatív kritika (amikor elkezdett focizni rosszabbak voltak a körülmények és tisztába volt vele, ja, hogy késik a fizetés, akkor cserélem a munkaadót... máshova nem kellek, lehet rosszul végzem a munkám!) Mert higgye el mindenki az itt posztolók az elsők akik a magasba emelik azt aki egy kicsi sikert is hozzátesz a Magyar labdarúgásért holott tudják holnap már sehol se lesz...

bocs a hosszú kommentért de ez kikívánkozott már belőlem... A poszt akkor is zseniális!

vagye1 2011.01.05. 09:52:16

Azt hiszem Bruno a kettonk kozotti vita abban a mondatodban keresendo ahol keves tisztesseges labdarugot tetelezel fel.
Szerintem nem igy van, de a troger a szelhamos mindig feltunobb es mindig jobban szem elott van. Ezert ugy tunik mind ilyen.
A magyar focista egyaltalan nincs helyen kezelve. Kis sikernel is sokszor elvtelenul sztaroljak ezt elismerem, sokszor olyasmit varnak el tole amit nem is teljesithet onhibajan kivul.
Szemtanuja voltam amikor egy altalam igen tisztelt NB I-es focista az etterem asztalanal a szallodaban ahol dolgozom masik utas ( gazdag kobunko tele level minuszos IQ-val ) kiseloadasat kellett hallgatnia, hogy a focistak milyen szemetek mennyire tulfizetettek es o ( marmint a kobunko ) felszantana a focipalyakat. Nem is ismerte kivel ul egy asztalnal . A jatekos gyerekeivel ult , nem vitazott lehajtotta a fejet es csak nyelt. En ezekert allok ki, noha 20 eve semmi kozom a labdarugashoz.

Artie 2011.01.05. 10:51:41

@vagye1: Ez egy közkeletű tévhit nálunk, hogy rommá fizetik a focistákat. Hát nem.

Az másik kérdés, hogy sokszor ezért a teljesítmény az is sok, amit kapnak. És ismét messzire vezetne, ha azon kezdenénk filozofálni, miért nem célja a magyar focistának kimenni külföldre és megdögleni a 10-20-szoros pénzért, miért jó a langyos víz (legszebb példa erre Illés Béci).

vagye1 2011.01.05. 11:17:18

Artie !
ha valaki pontosan tudja mennyire nem fizetk romma a focistakat, akkor en azert tudom.
Nem tudom mi es mennyire vezetne messzire, de azt pontosan tudom , hogy a magyar focistak nagy resze mar akit hivnak azonnal menne is ki kulfoldre ha tehetne.
Persze vannak ilyen Tokoli felek akik kinnt a masodosztalyban is leszerepelnek de Dardaitol Kiralyon at Szalaiig szerencsere azok sora a hosszabb akik becsulettel dolgoznak odakinn.
Emlitessz egy hat eve visszavonult jatekost mondandod alatamasztasara. Illes valoban unikum volt, de egyet ne felejtsunk el vele kapcsolatban. Varszegi pontosan felmerte, hogy az O MTK-jaban mennyire szukseg van egy emberileg kovetheto tapasztalt jatekmesterre, es fiatal csapatat ra epitette, ezert gazdagon megfizette. Illesnek ez megfelelt, nekem ezzel semmi bajom. O itthon maradt de nem hazudta a focit mint jonehanyan.

Bruno Salazar 2011.01.05. 11:20:32

@Bruno Salazar: Nem éreztem a vitát, szerintem jót beszélgettünk, megértem ha szót emelsz valaki mellett akire nem lehet igaz a jelző ami egy embercsoportra tesznek és ő is beletartozik! Nekem is bántja sokszor az igazságérzetemet ha engem is beskatulyáznak a csapattársaim miatt!
Ma divat szidni a focistákat, de valahol tehetnek róla...
úgy ahogy a Taxisokat, ma már szinte mindenki utálja őket mert kulturálatlanok, agresszívek, lehúzósak vezetni se tudnak, holott régen etalonnak számítottak az autós közlekedésben... és köztük is vannak becsületes normális emberek!

Nagyon elkanyarodtunk a posztol akkor vissza, hogy is van ez Coulibaly hova igazol?

fran7 2011.01.05. 11:25:21

@Artie: Szerintem a német módszer a helyes, a komoly fiskális fegyelem. Mégis emellett is sikerül a nagyon nézett Bundásban hiányt termelni, ami meghaladja az éves költségvetést, ami jelzi, hogy a foci nem úgy üzleti alapú, mint az autógyártás, ahol azért nagyjából be lehet lőni az üzleti tervet.
Másrészt én nem a licencebizottságtól kértem egy kis megértést, hanem egy szurkolótárstól, aki rögtön egyhavi tartozás után megvonná az indulás jogát a csapatomtól. Tőle kértem megértést, mert sajnos a média merő rosszindulata kicsit felhúzott. Eddig is mi voltunk a leggyengébb láncszem, most meg aztán van némi félnivalónk, velünk nem lesznek kíméletesek. Ami nem baj csak nem esik jól.

Artie 2011.01.05. 11:54:34

@fran7: Nem az egyhavi nemfizetéssel van a baj elsősorban: azzal, hogy ezt már fél éve tudták, hogy így lesz.

Hányszor jött már új befektető a Vasashoz is? Pont annyiszor, ahányszor Furulyáshoz...:S

@vagye1: Én azokról beszéltem, akik inkább pancsolnak a langyos vízben, mert elég az nekik, mint teljesítsenek. Mondjak frissebb példát? Bajzát. Ő is hányszor előadta, hogy majd ő megy külföldre, de egy ilyen ember sehol nem kellett.

slowmotion 2011.01.07. 10:24:39

cseszkós blogon van fent kis színes az új debreceni edzőről:
dotoho.blog.hu/2011/01/07/zden_k_a_fekezhetetlen

mondjuk egy szerencséje mindenképpen van, mégpedig hogy a magyar játékvezetői kar általában csehül áll a cseh nyelv ismeretével :)

gabesz7004 2011.01.12. 19:53:55

Lada, köszi a Kaposvár helyetti Kaposvári Rákócziért! Legközelebb mehet nagy R-rel is! :)

Artie 2011.01.24. 14:22:30

www.nemzetisport.hu/magyar_valogatott/megvan-egervari-idei-elso-kerete-pinter-kimaradt-2061415/

Azé' Sanyi bácsi így Hajnalban jól eltette az uborkát.

Szólhatna már neki valaki, hogy nem, Hajnal még mindig nem fér be a Dortmundba.

Futó Lada 2011.01.31. 15:02:49

Tökölivel pótolja Egervári Szalai Ádámot

... és ha Rudolf lába is megfájdul, akkor jöhet Torghellinho... hallá verjük Hollandiát..

Artie 2011.01.31. 15:50:27

@Futó Lada: Az milyen ütős lesz, amikor Hajnal Tomi tekeri be a szögletet Tökesz fejére.

__ 2011.01.31. 17:40:56

Sowumni helyében elkezdeném a laza nyújtógyakorlatokat.
Érik a dunaferres időutazás.

Futó Lada 2011.02.08. 13:39:09

Verebes nagy visszatérése az ETO-nál - szakmai tanácsadó lesz

töttöröttő töttörő , töttöröttő töttörő-tő-tő...

Artie 2011.02.08. 14:53:16

@Futó Lada: Dalglishnak is bejön a nyolcvanas évek közepének taktikája...:D

Artie 2011.02.10. 14:26:25

sportgeza.hu/futball/2011/02/10/felfuggesztett_adoszamu_cege_a_vasas/

Eszem megáll.

Innentől kezdve hűtlen kezelés, sikkasztás, adócsalás gyanúja.

Ugyanis a szerződés aláírása előtt köteles lett volna az aláíró fél ellenőrizni a másik cég adószámának érvényességét. Ezek szerint nem tette meg.

Őszinte gratulációm.

fran7 2011.02.10. 23:06:49

@Artie: Mire aláírták a szerződést addigra rendezték. S ami szomorú ők voltak a legtiszteségesebbek. Képzelheted a többit.

Artie 2011.02.11. 09:20:13

@fran7: Akkor viszont SportGéza oldalon nem sokára egy "Helyreigazítás" című cikket kell olvasnunk.

Mindenesetre jó kis magyaros lett ez a történet is.

fran7 2011.02.11. 11:08:48

@Artie: Ebbe az egészbe az az idegesítő, hogy az fn.hu hozta le először ezt a hírt, majd körbejárta az egész sajtót, de azt nem tudtuk meg, mi is volt az oka felfüggesztésnek. Lehet valami pitiáner dolog, lehet valami szélhámosság. Ez már nem érdekelte a rólunk már előtte kétszer nagyon rossz színben megnyilatkozó "újságírót". De ezzel rombolta a Híd renoméját, a Vasas vezetőségének hitelét, akik nem csak a focicsapat, hanem mondjuk az ifik, gyerekek sportolása ügyében is tárgyalnak majd. S hogyan néznek rájuk majd a cégvezetők. Mindez nem számít, mert sajtószabadság van.
süti beállítások módosítása