HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Hiányoztok! - NB2 Nyugati csoport, holt szezon

2011.01.12. 21:48 Bastille

 Tizenegy év múlva ilyenkor már rúgják az jó magyar játékosok a bőrt a katari vébén, de ne siessünk annyira előre, nem beszélve arról, hogy Békéscsaba keleten van. Emitt Várhidi Péter a bírókra, Kiprich Dani az msn-re, Lipcsei Peti a zs-kategóriás dél-amerikaiakra panaszkodik. Bomba igazolásról nem tudunk beszámolni, de csordogálnak kifele az infók a klubházakból. Lement a terembajnokság első fordulója, ahol minket a Gyilkos Gyirmót képviselt és félmunkát végzett a keletiekkel, a nyíregyieket verték, a diósgyőrieket sajnos nem. Végig vesszük a csapatokat helyezéstől függően, tizenhattól haladunk az egyes felé. Jönnek a részletek!

16. Kaposvölgye Nagyberki VSC 

Nagy örömünkre Nagyberkiben a Jézuska optimizmust csempészet a fa alá. Az előző tulaj helyére megérkezett Háger József, az Integrál-DAC elnöke és gyökeres változásokat eszközölt. Első körben a hazai meccseken kívül mindent (edzések, játékosok) Vác környékére összpontosított. Kirúgta a komplett csapatot és új edzőt szerzett Nagy Tibor személyében, aki Balassagyarmatról érkezett. Háger nyilatkozata szerint váci, Vác környéki és budapesti fiataloknak szeretne lehetőséget adni. Jövőkép: Reményeink szerint ezek az innovatív kezdeményezések meghozzák a pontokat is, következik a feltámadás és Nagyberkiben jövőre is lesz NB2-es foci!

15. Budapest Honvéd II

A Honvédnál ugye mindig van valamin csámcsogni. Hemi bátyánk kárhoztatja Imre Mátyást (nb1.hu) és takarít. Szerinte a magyar játékosok megfizethetetlenek, ezért feltételezésünk szerint rengeteg akadémista fog lehetőség kapni tavasszal, Supka Attila pedig bizonyosan rajtuk tartja szúrós tekintetét. A Honvéd fakót is megjárt játékosok közül Gary Tavars és Bojtor László került lapátra, érkezni ide valószínű senki nem fog. Hír még, hogy az MLSZ Versenybizottsága döntött és az elmaradt FTC II – Honvéd II mérkőzést valamikor idén játsszák le. Szerintünk a Barccsal együtt esnek ki a Nyugati csoportból.

14. Veszprémi FC 

A Bakonyban se nyugodtak a vezetők. Kapásból Karácsony előtt elküldték Sánta Attilát, Szilágyi Lászlót, Mario Hudecet, Nagy Károlyt és Cvetkó Sándor Józsefet. Aztán Orbán Tamás vezetőedző nyilatkozott egy olyat a veszprémi vezetőkről, hogy „nem azonosak a futballról alkotott véleményünk” és már kereshetett is magának új munkáltatót. Újévre megérkezett a Szolnokról kirúgott Vágó Attila, aki elképzelhető, hogy hoz magával néhány Szolnokról száműzött nevet, mint például Molnár Zoltánt (de szép is lenne!). Szerződést kötött már Hegedűs Gyula és Zsemlye György is. Jövőkép: Izgalmas meccsek lesznek tavasszal a veszprémi Stadion úton, bennmaradnak Vágó Attiláék.

13. FTC II

Az üllői úton nem minden fenékig tejfel. Hálóval szedik össze a dél-amerikai zs-kategóriás suttyókat, hogy aztán még az NB2-ben se jussanak játéklehetőséghez. Az nb1.hu már így fogalmaz: „újabb sheffieldi selejt érkezik a Fradihoz”. Az biztos, hogy Lipcsei mester el van keseredve: „Természetesen a 13. hely nem tesz boldoggá, annál is inkább, mert maximalista vagyok. Összességében nem vagyok elégedett a csapat teljesítményével, aminek egyenes következménye ez a helyezés. Ráadásul nekem mindezt egy fiatal csapattal kellett elkezdenem, hiszen nálunk csak 22 év alatti játékosok játszanak.” Hír még, hogy Pölöskey a Szolnoknál van próbajátékon. Jövőkép: Könnyen lehet, hogy kizuhan az NB2-ből a Fradi fakó, de szerintünk Péter maximalizmusa benn tartja a zöld-fehéreket.

12. Barcsi SC

Barcsról semmi hír nem érkezett. A honlapjukat se frissítik, így a biztos infók között annyit említhetünk meg, hogy a pénzügyi káosz továbbra is fenn áll, valamint hogy az egész játékos keret tavasza bizonytalan, egyedül Koller Krisztiánról tudjuk, hogy Kozármislenyen folytatja. Jövőkép: Mivel nyugaton a legnagyobb bizonytalanság Barcson van, így szerintünk kiesnek!

11. Kozármisleny SC

Kozármislenyben is változtatnak ezerrel. A város támogatása megcsappant, de Feleki klubelnök becsületére legyen mondva, egyelőre nincs vészhelyzet Mislenyben. Ráadásul nem az utánpótlástól vonták meg a támogatást, hanem drágább játékosoknak ígértek kedvezőtlenebb szerződéseket, így távozott Lauer Henrik, a valaha élt legeredményesebb kozármislenyi csatár, valamint Éles András, Finta Zoltán, Bozsoki Imre, Fónai Balázs és a Nagy Koplárovics Béla is. Próbajátékon van Kollega Krisztián és Kiss Márton. Az érkezési oldalon egyelőre csak három játékos: Suba János, Fellai József és Koller Krisztián, ők együttesen 250 NBII-es meccsel a hátuk mögött érkeznek Mislenybe, ráadásul Suba és Fellai visszatérnek Baranyába. Rengeteg korosztályos ifi is próbajátékon van, így egy szerethető szimpatikus, fiatal csapat van kialakulóban. Jövőkép: A mostani 11. helyezés reális, maximum egy-két helyet léphetnek feljebb a tabellán.

10. Budaörs SC

Budaörs a szimpatikus középcsapat. Amatőrökkel és majdnem profikkal. A majdnem profi nem más, mint a húszéves Márkus Tibor, aki szinte biztosan elhagyja Magyarországot. A budaörsiek végleg megszerezték a játékjogát, de Márkus szívesen kipróbálná magát külföldön. Igen sajnálnánk, ha elhagyná szeretett ligánkat az egyik kedvenc játékosunk. Elhagyja Budaörsöt még Nagy Róbert munkahelyi elfoglaltságra hivatkozva, és Kiss Tamás és Schafranek Ádám, akik a szebb jövő reményében külföldre vágynak. Pesti olvasóink dörzsölhetik a tenyerüket, mert február ötödikén a Fáy utcában játszik felkészülési meccset az angyalföldiekkel Lucsánszky Tamás csapata. Jövőkép: Márkus volt eddig a gólfelelős, hiányában/az új csatárokkal  a budaörsiek szerintünk megőrizhetik jelenlegi pozíciójukat. (8.-10. helyezés)

9. SZTK-Erima

Emlékszünk még! „Feltámadott a szél és vele együtt az Egerszeg is. Szamosi viszi el a jobb oldalon…beadja…góóóól…!!!” Szamosi Tamás 287 első osztályú bajnoki után vonul vissza és lesz Várhidi Péter B licences másodedzője. Szigetszentmiklósról távozik Pomper Tibor, vajon ki várhatja őt tárt karokkal? És távozik Tóth Mihály is, mert könnyen lehet, hogy szögre akasztja a stoplist, ő is hiányozni fog. Távozik még Balikó Tamás, Kincses Péter és Zsömlye György, utóbbi talán a Veszprémben köt ki. Jövőkép: Mivel komoly erősítésekre vár a csapat, így még képlékeny, hogy a nagynevű távozók keltette űrt hogyan pótolja Mágnes Péter, de szerintünk plusz-mínusz egy helyezés a mostani 9.-hez képest a vége.

8. BKV Előre SC 

A Sport utcában is komoly tervekkel várják a tavaszt. A nyolcadik helyen zártak és Soós Imre vezetőedző meg is mondta a frankót! „Keleten agresszivitással és győzni akarással is sikeres lehet egy csapat, nyugaton ennél több kell!” A jövőre száz éves BKV ezért együtt is akarja tartani a csapatot. Érkező és távozó oldalon egyelőre egy-egy ember. Távozik a biztos megélhetés reményében a klubhűség megcsúfolója. Gajda István (FTC, Pápa, Hali, DVTK, Siófok, Honvéd, Kaposvölgye, SZTK-Erima, BKV Előre), aki a sógoroknál próbál meg csapatot találni magának. Befutott viszont Farkas Krisztián, aki korábban a Rákócziban focizott, most a vérátömlesztésen átesett Szolnokról kerül a Sport utcában. A felkészülésükről semmi hír, a jövőképünk szerint ők is a mezőny közepén végeznek. (8.-10. helyezés)

7. Győri ETO II 

Az ETO II most a hetedik, ami süvegelendő. A korosztályos válogatottak tömkelege van a második csapatnál, a hangulat kiváló, ahogyan a félidei helyezés is. Klement István nem is tervezi a keret bővítését. Akit Pintér kihagy, azt játszatja, hozzá ad három-négy 16-18 éves fiatalt és szerzi a pontokat. Jövőkép: Ennél feljebb nem jutnak, lehet sokkal lejjebb sem. (7-10. hely)

6. Tatabánya 

Tatabányán sincs ok a változtatásra, bár fél távon nem állnak azon a helyen, ahova tervezték. Ettől függetlenül még mindig állítjuk, hogy a bajnokesélyes Gyirmót-Pécs-kis Vidi kombó negyedik tagja a Tatabánya, akik a nyolc pontos hátrányból minden bizonnyal valamennyit faragni fognak. Egyébként csak Szabó István, Ferkó Csaba és Forgács András távozott, velük szerződést bontott a vezetőség és hírértéke csupán annak volt még, hogy Dombai András, a bányászok kapusa megházasodott. A csapat honlapjáról idézünk: „Zsúfolásig megtelt a tatabányai házasságkötő terem. (…)András már az ajtóban várta csapattársait, akikkel azonnal áldomást ivott, majd bekísérte gyönyörű feleségét az anyakönyvvezető elé.” Csodás! Most jó Bányász szurkolónak lenni. A Biztos nevében kívánunk az ifjú párnak NB1-es beutalót. A teremfoci bajnokság nyíregyi selejtezőjén már túl vannak egyébként, a Diósgyőrrel 1-1-et játszottak, míg a Dunakanyar-Váccal 4-4-et, így már búcsúztak is. Jövőkép: ha tudják hozni az őszi szezon második felében mutatott játékot, akkor ott lesznek a dobogón.   

5. Ajka FC 

A bajai csapat mellett egyértelműen az ajkaiak érdemlik ki az üde színfolt kategóriát. Artner edző remek munkát végez és tavasszal is szeretne kitartani a bevált játékos politikája mellett, miszerint ajkai és Ajka-környéki fiatalokkal tervezi a jövőt. Meg kell említeni a liga gólkirályát, Mihalecz Pétert, aki egymaga lőtt annyi gólt, mint a Fradi fakó. Mihaleczet hívják sokan az NB1-be (és minden bizonnyal osztrák és román alsóbb ligás csapatok is), de ő marad! Marad, csak a bokacsontjáról levált csont darab nem maradt a bokájában. Mihalecz állítólag folyamatos fájásokkal játszotta végig a fél őszi szezont, mégis kiváló teljesítményt nyújtott, több meccset is ő döntött el, így maximális riszpekt neki innen is! Az ajkaiak felkészülése is kedvezően hat azokra a vérmes magyar foci kedvelőkre, akik nem tudnak a hosszú holt szezonban meglenni a világ legjobb focija nélkül. Három remeknek ígérkező felkészülési meccsük is lesz: Pápa-Ajka (01.26.), Haladás-Ajka (02.02.) és Gyirmót-Ajka (02.10.) Jövőkép: Ha nem érnek oda a 4.-6. hely valamelyikére, akkor verses eposzt írok a Mihalecz családról.

4. Bajai LSE 

Baján nem terveztek változást az őszi szezon végeztével. Soha nem látott száguldást a csapategység és a kombinatív, rövid passzos játék hozta meg. Mégis mentek el játékosok. A legnagyobb nevű Szili Attila, aki nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket (és talán sok pénzt is kért), valamint Kurucsai Milán is lelépett, aki az alapcsapatba sem tudta beverekedni magát, pedig oda szánták anno. Más a helyzet Tamásival, aki remek formában tért vissza Paksra, és könnyen lehet, hogy ha Pakson nem számítanak rá, akkor még fél évvel megtoldják a kölcsönszerződést. Érkezett Szauter István az NB III-as Érdi VSE-től és még talán érkezik egy-két játékos. Karácsonykor az új, bajai műfüves teremben tartottak karácsonyi terem kupát, ahol a döntőben a szekszárdiak verték Bognár Guardiola játékosait. Edzőtábort Horvátországban tartanak a bajaiak, majd ezután a felkészülési meccsek között érdekesnek ígérkezik a Pécs-BLSE február 12-én. Jövőkép: Minden bizonnyal a klub vezetősége még mindig részeg a csodás őszi szárnyalás miatt és mire kijózanodnak, talán a 6. helyig süllyednek, de a mostani helyezésnél feljebb nem érdemes tervezni. (4.-6. helyezés)

3. Videoton-PFLA 

A kis Vidi becsülettel küzd, hogy megnehezítse a feljutásra jogosultak dolgát. A játékosállománnyal kapcsolatban hírek nem láttak napvilágot. Jövőkép: Mivel kiélezett küzdelem lesz a végén, ezért a Vidi a mostani 3. helyezésnél feljebb nem fog tudni lépni, talán még a Bányászok is beelőzik őket, kivéve, ha folytatódik a játékvezetők megkülönböztetett szeretete Hartyáni mester csapata iránt.  

2. Pécsi Mecsek  

Kedvenc nevű klubtulajunknak, Matyi Dezsőnek sincs sok izgulni valója a tavasz előtt. Megengedhette magának azt is, hogy hírbe hozza klubját a csapatot kereső Lisztes Zidane-nal, aki végül a REAC-nál látszik sátrat verni. Amúgy Kiss Lászlónak sincs izgulni valója, kerek egész most a Pécsi Mecsek. Ami megbonthatja az egységet, az Lovrencsics Gergő utáni hajtóvadászat. A Pápa most adna érte 21 millát, az Újpest az év végén vinné ingyen. Személyes véleményem, hogy az a játékos, aki a Gyirmótnak két gólt lőtt, az utóbbi győztes, az ne menjen sehova. Jövőkép: A Gyilkos Gyirmót legnagyobb ellenfele, tippünk most, hogy beelőzik Kiprichéket.

1. Gyirmót

 A gyirmótiak is nyugodtan készülnek, már-már a jól megszokott magyar hírzárlattal. Bajnokságot nyernének végre már Kiprichék, amihez formájuk és játékosállományuk könnyen lehet, hogy elég lesz. A múlt héten volt egy teljes oldalas cikk a kis Kiprich Daniról, miszerint elképzelhető, hogy msn-en vesztegette meg cimboráit! Felvetődik a kérdés, hogy emberek miért msn-eznek még, de ha ezen túllépünk, akkor annyit kell még elmondjunk, hogy április végén, május elején már pályára léphet. Ennyi a gyirmóti játékos mozgás. A teremtornán viszont láthattuk, hogy jó csapat a Gyirmót. Előbb az MTK-t verték 3-0-ra, majd a nyíregyieket 3-2-re, és a döntőben a nyugatról legszimpatikusabb Diósgyőr verte őket, hatméteresekkel. Jövőkép: Remek kis tavaszunk lesz, alig várjuk a Péccsel vívott harcukat, szerintünk csak másodikak lesznek.

Szóval ennyi! Terveink szerint még kétszer jelentkezünk a friss hírekkel. Jó hír, hogy a lelkes tippelők kegyetlen pontos tippjeik excel táblázatba lettek rendezve, amit Black Lotusnak köszönhetünk. Terveim szerint az email-es köszönetet követi egy személyes is, ahol az összes tippelő nevében fogok egy pofa sört ajándékozni Lotus kollégának! És ez a táblázat a következő posztban lesz elérhető!  

4 komment

Címkék: nb2 nyugaticsoport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr322579897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zigi 2011.01.12. 23:37:03

"Három év múlva ilyenkor már rúgják az jó magyar játékosok a bőrt a katari vébén,"

Jó lesz az 11-nek is.:)

Artie 2011.01.13. 10:46:46

"mitt Várhidi Péter a bírókra, Kiprich Dani az msn-re, Lipcsei Peti a zs-kategóriás dél-amerikaiakra panaszkodik"

Sosem fogom elfelejteni, amikor a Horváth "Szőkítetthajúsztárvagyok" Péterke éppen nem talált csapatot, akkor valamelyik nagy panaszáradata közepette megkérdezték, hogy de hát x csapattól kerestek, de nem értek el, vissza sem hívtad őket. Erre ő annyit mondott, hogy olyan rosszul áll anyagilag, hogy nincs pénze feltölteni a kártyáját, és nem tudta őket visszahívni.

Focistaész, Hángöri.

vérfarkas 2011.01.13. 11:04:53

Nagyon jó összeállítás!
Szép lesz, ha a váci stadion egyik térfélen a Dunakanyar-Vác, a másikon a Kaposvölgye fog edzeni. Csak a térfélválasztás lesz nehéz, mert az egyik keleti, a másik nyugati csoportos, a stadion viszont észak-déli tájolású...

Emlékeim szerint anno az Újbuda azért kötött együttműködést a Váccal, hogy ott biztosítson lehetőséget a kerületi fiataloknak (a névhasználat felbecsülhetetlen reklámértéke mellett).
Most majd Nagyberkiben fociznak a váci fiatalok.
Kíváncsian várom, XI. kerületiként mikor szurkolhatok az Újbuda-Kaposvölgye csapatában a somogyi srácoknak...

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2011.01.13. 18:06:48

@Zigi: köszi! :) én már a soron következőre gondoltam, mert hogy azon is kinn leszünk! :)
süti beállítások módosítása