HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Szemenszedett szenzáció - Monicomp liga 24-26.forduló

2011.05.02. 13:20 Futó Lada

A húsvéti sonkára még meg sem ittuk az áldomást, még el sem oszlott a füst az örökrangadó után, máris egy hétközi fordulóba csapódtunk bele, majd mire az is véget ért,már újra a hétvégi "megszokott" menetrend következett. Hogy hová ez a sietség? Remek kérdés, hiszen nincs a nyáron olyan labdarúgó világ-esemény amire kijutottunk volna - sőt most semmilyen sincs, tehát ez nem indok a kapkodásra.A legvalószínűbb magyarázat az, hogy így május 22-én be lehet fejezni a bohóckodást,és lesz idő felkészülni a nyár eleji Luxemburg- San Marino kombó-ra, hiszen senkit nem lehet félvállról venni , még akkor sem, ha csak az egyik meccs számít a selejtező-sorozatba. (A képen a S-betűről is látható,hogy egy san marinoi középpályás tart éppen futóedzést.) Ráadásul minél előbb végzünk, annál több idő marad átigazolásra, ami a hazai labdarúgásban legalább olyan fontos  - ha nem fontosabb - rész mint maga a bajnokság. De lássuk az elmúlt 3 fordulót zanzásítva:

A hét nagy kérdése az volt, hogy most hétfőre hirdetünk-e már bajnokot ? Nos a válasz : NEM. A Dottore nem hiába mondta, hogy :"Nincs még lefutva a bajnokság, nem lehet kijelenteni hogy a Videoton megnyerte". Hát egyenlőre tényleg nem lehet kijelenteni . Viszont mivel már csak 4 forduló van hátra, én azért megkockáztatom  azt a kijelentést, hogy ezt már csak ők veszíthetik el. A Pápa ellen gólfesztivál volt, de a Paks és a KTE ellen csak szenvedés, ez utóbbiakból 1 pont jött össze. Előnyük még mindig 10 pont,innen ha nem nyerik meg...hát akkor bizony az súlyos amatőrizmus lenne a szó lehető legnegatívabb értelmében.
A dobogó egyik titkos favoritja lehetne a Paks, de már annyiszor leírtuk ezt, hogy már egyáltalán nem titkos favorit. Megverte a Vidit, pontot szerzett Győrben, a hátralévő fordulókban pedig a Vasas-MTK-Siófok trióval is játszik, ami azért nem egy rossz ómen.
Szintén 4 ponttal gazdagodott a Fradi is; nyerte az örökrangadót , és otthon pontot mentett a Loki ellen. A kettő között viszont előnyből kapott ki Kaposváron, a Rákóczi viszont csak ezt a 3 pontot tudta begyűjteni az elmúlt héten.A hátralévő fordulók tekintetében a somogyiaknak lesz a legnehezebb dolga, hiszen még a Paks, a Loki, és a Győr vár rájuk , a kötelezően hozandó Szolnok elleni meccsen kívül.
Szintén csak 3 ponttal van több a ZTE-nek is, a Siófokot sikerült megregulázniuk,emellett kétszer felutaztak pestre zakóért. A kupában is megrázták a pofonfát Kecskeméten, így most van tennivalója Csank mesternek, ha ebből még európai kupát akar kihozni.
Az új edzővel megtáltosodott a Loki, 7 pontot gyűjtöttek be, megszakítva többek között a Vasas nagy menetelését. A támadó játék látványosan feljavult, Coulibaly teljesen úgy játszik mint egy footballista. A bronzhoz 2 pont hátrányt kell ledolgozniuk, ami nem tűnik vállalhatatlannak ezt a formát figyelembe véve.
A hét nyertese egyértelműen az Újpest. A 3-ból 3 győzelmet nem kell megmagyarázni, és azért a ZTE vagy a Haladás ellen még csak azt sem lehet mondani, hogy könnyű dolguk volt. Ez a termelés meg is hozta az eredményét, hiszen 5 helyet előre lépve már a 8. pozícióban vannak.
A középmezőnyben szintén a jobban teljesítők közé tartozott a Vasas és a Honvéd  6-6 , valamint a Kecskemét 7 megszerzett egységgel, így az élmezőny ismét sűrűbb lett egy kicsit, a 7-12 helyér versenyző csapatok között 2 pont van összesen. Esetleg a 6. helyért még fel lehet érni, de ahhoz már a ZTE-nek is komoly vesszőfutást kell rendeznie. A középmezőnyt a Pápa és az ETO zárja, utóbbi csapat 2 pontot tudott zsebre vágni, köszönhetően annak, hogy a meccsek a 90. perc után addig folyatódnak, amíg a bíró hosszabbít. Ez utóbbi tény kétszer is megtréfálta Csertői mester legénységét, és ennek köszönhetően is 4 hellyel hátrábbról szemlélhetik a többieket. A Pápa tavaszi zuhanása továbbra is folyamatban van, kiesni már biztos nem fognak. A jelek szerint Abwo kiválása mégiscsak komoly veszteség volt, másfelől néhány játékos mintha úgy érezné,hogy a bent maradással letudták már a szezont.
Jöjjön az alsóház:
A Haladás és a Siófok is szerzett 2-2 pontot - legutóbb éppen egymás ellen osztozkodtak - és ezzel még él a remény az NB1-es tagság meghosszabbítására, mint ahogy az MTK is megragadta az utolsó szalmaszálat a Szolnok két vállra fektetésével. A Szolnok viszont csak 1 pontot szerzett,ezzel kiérdemelve az elmúlt hét leggyengébb eredménye címet. Viszont ha úgy kezdtük, hogy a 10 pont előnyben lévő Vidi még nem bajnok, akkor a fair play nevében le kell írni, hogy a 10 pontos hátrányban levő Szolnok sem esett még ki.
A hátralévő fordulókban a Szolnoknak valószínűleg harangoznak,az MTK majd még a Hali ellen bizonyíthat , míg majd az utolsó fordulóban a Honvéd ellen lehet a legtöbb esélye a most pontokat herdáló aranyparti galaktikusoknak.
Alves még nem gólkirály, de 10 gól az előnye. Oláh most már egyedül második, Coulibaly pedig szinte a semmiből tört elő a dobogó 3. fokára.
Most kicsit rápihennek spílereink , hogy kimenjen a lábakból  a 2 naponta játszott meccsek fáradtsága, aztán hétvégén újra csatasorba állna,és jövő héten újra hétközi forduló lesz a hétvégi előtt. Szörnyű menetelés...Majd próbáljuk lekövetni.

7 komment

Címkék: magyar összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr92871346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.05.02. 14:09:26

Tudom, még csütörtökön ígértem egy excelt ebéd utánra, és nem is kamuztam túl nagyot, hiszen azóta:
1. először ebédeltem
2. kint van a hibajavított excel, így a legutóbbi állapothoz képest némi eltérés tapasztalható majd néhányaknál
3. bocsi

Mérgező Hulladék 2011.05.02. 14:27:24

Nem mondok nagyot, de Mezeyéknek minden bizonnyal már pontot sem kell szerezniük a bajnoki címhez. Még ha össze is kapja magát valamelyik dobogóért küzdő, akkor lesz talán 52 pontja a második helyezettnek. Összehasonlításképp: 5 éve az MTK-nak 60 pont sem volt elég a dobogóhoz.

A tavaszi tabellán tovább nőtt a Vasas előnye, pedig még mindig a legkevesebb gólt rúgták (utoljára november közepén rúgtak egynél több gólt, most megint összejött, de feleslegesen, biztos meglesz még ennek a pazarlásnak a böjtje :D); az Újpest meg egy jó héttel feljött a dobogóra.

kétballáb 2011.05.02. 14:38:07

@végh hanta: Én örömmel várok az excelre, ha a végén olyan eredményt ad ki, mint most :)

Artie 2011.05.02. 15:15:02

@Mérgező Hulladék: Pont ezen filóztam a hétvégén, hogy a Vidi kb. három forduló óta nem is kell, hogy pontot szerezzen, a többiek megnyerik nekik a bajnokságot azzal, hogy nem szereznek annyit, amennyit kellene.

Majom Miklós Fan Club 2011.05.03. 22:35:58

"A hátralévő fordulók tekintetében a somogyiaknak lesz a legnehezebb dolga, hiszen még a Paks, a Loki, és a Győr vár rájuk , a kötelezően hozandó Szolnok elleni meccsen kívül."

paks helyett fehérvár

godot 2011.05.04. 21:24:38

az excelben hibásan lett jóváírva nekem 20 pont a 26. fordulóban, bár nagyon igyekeztem, de csak 13-at sikerült összeszorgoskodni, úgyhogy alkalomadtán kérném javítani (a probléma lehet, h abból adódott, h nem az egyszerűsített tippszelvényt másoltam be, hanem időrendben a meccseket).
süti beállítások módosítása