HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Háromkettőegy: Munkás!!! - NB2 Nyugati csoport, 29. forduló

2011.06.09. 05:52 Bastille

 

A Szalont meg a Szofit csapasd,
Megérkezett a Bajnokcsapat!!!
Révbe ért hát Matyi Dezső,
Gyánó Szabi újra menő!!!
 
A mecsekaljai Széchenyi teret elfoglalja a hömpölygő tömeg, az egész várost piros-feketébe öltözteti az eufória, Mészáros Ferencet, a dicső hadvezért a magasba emelve élteti a több ezer ember. Wittrédi Dibusz Dénessel koccint, Lovrencsics pedig a McDonalds  bejárata mellett bólogat büszkén, karba tett kézzel. Samuel Ato kezébe valaki kameruni zászlót nyom, de sebaj, ömlik a Szalon sör, Gera Zoli és Tököli Attila tűnik fel egy hófehér Jaguarban és mintha a hátsó ülésen Stark Peti ülne. Matyi Dezső Kiss Lászlóval parolázik és hívja meg egy pohár sörre, Páva Zsolt pedig már ordítja a mikrofonba, hogy a színpadon a bajnokcsapat tiszteletére újra összeállt Kispál és a Borz. Lovasi a mikrofonhoz cammog, ordít a tömeg, Bérczy Balázs már headbang-el, vakuk vívnak, közvetíti a tévé, közben otthon kígyók forognak a széken, farkasok alszanak a srácok régi mezében

 

SZTK-Erima - Pécsi MFC 0-1 A pécsieknek semmi dolguk nem volt, mint hogy a szigetszentmiklósi műfüvön hozzák a három pontot és akkor megvan a feljutás. Gyánó Szabi hihetetlen nagy arcával lehetne igazán modellezni a mérkőzést, illetve egy megrozsdásodott mágnestáblával. Egyes források szerint a hazaiak hatszor találták el a kapufát, mégis a vendégek nyerték meg a meccset egy fél támadással, amikor is a halvány Gyánó fejelt a hazaiak kapujába. Várhidi a meccs után ismét hozzáírt egy fejezetet a magyar edzők szürreális nyilatkozatai című örökbecsűhöz, Matyi Dezső idegesítő hümmögéssel köszön meg mindent a pécsi csapatnak, de akkor is a Pécs a feljutó. Már állítólag Homma-val tárgyalnak, akár hét-nyolc játékos is érkezhet ehhez a remek társasághoz. Reméljük Kiss Lászlót kifizetik és erős csapat épül a Mecsekalján!

Videoton-PFLA - Gyirmót FC 0-2 Stílusosan nagy viharral és kényszerszünettel kezdődött a meccs, így a Jóisten is megsirathatta a két csapatot. Ezen a meccsen ugyanis mindkét csapat kitűzött célja elúszni látszott a szentmiklósi kapufákon. Aztán újra indult a meccs és a felcsúti védők összehoztak egy büntetőt a vendégeknek, amit Kozmér higgadtan értékesített. A második félidőre már felszívták magukat az akadémisták, de ez csak helyzetekben mutatkozott meg, gól a túl oldalon volt, méghozzá Varga bombagólja, ami beállította a végeredményt. A Gyirmót az ősz végi, stabil és labdabiztos focit játszotta, de ez már kevés volt. Kiprich a meccs végén gratulált a pécsieknek, Hartyáni mester pedig a következőket nyilatkozta: "A Gyirmót jobb csapat, mint a Pécs, jól játszottak, labdabiztosak voltak, mi egyszerűen nem tudtunk kibontakozni."

Tatabánya - Bajai LSE 0-3 Plotár Gyulának énekelték a meccs előtt, hogy boldogszülinapot, majd kezdődhetett a mérkőzés. Ősszel a Tatabánya nyert Baján, tavasszal fordítva. Farkas János nem találta meg góllövő csukáját és csapata is formán kívül játszott, a Baja pedig bebiztosította a negyedik helyét. A három gólos különbség kissé túlzás, főleg, hogy a bajaiak átadták a teret a kék-fehéreknek és ellentámadásra rendezkedtek be. A meccs elején Fröhlich harcolt ki egy büntetőt, amiből Balázs rúgott gólt, majd a félidő végén maga Fröhlich is betalált. A második játékrészben ment előre a Tatabánya, de hiába, ebből csak a harmadik bajai gól következett. A bajaiak már biztos, hogy minden idők legjobb idényén vannak túl, így őket ezentúl a méltán híres bajai halhatatlanokként könyveljük el idén.

Veszprém FC - Kaposvölgye 3-1 A vendégeknek ugye minden mindegy már, viszont a bakonyiaknak még van miért küzdeni. Épp emiatt, hogy a keret homogén legyen hit, becsület és önmegtartóztatás szempontjából, Tatait és a beszédes nevű Boromisszát éjszakai kicsapongások következtében Vágó Attila kiebrudalta a keretből. Így kezdhetett Novothny Soma, aki meghálálta a bizalmat, egy rossz bedobást lefülelt, a vendég kapuig vágtatott és vezetést szerzett a Veszprémnek. A hazaiak tényleg mentek előre, próbáltak folyamatosan játszani, forgatták az oldalakat, gólokat akartak rúgni. Közben lesérült Alex és helyére Cvetkó érkezett, aki tíz percre rá gólt rúgott, hogy aztán produkálja a mérkőzés legnonszenszebb jelenetét, amikor is kisprintelve a kispadhoz Vágó mester fehér zsebkendővel törölgesse a stoplisát. Cvetkó aztán a második félidőben is betalált, erre még válaszolt a Nagyberkiben magját elejtő egyetlen magyar színes bőrű focista névrokona fia, esetleg ismerőse, Sowunmi András. Aztán ennyiben maradtak.

FTC II - BKV Előre 1-1 Háromszáz néző előtt játszott 1-1-es döntetlent a két szomszéd vár. Egy gyors első félidei gólváltásban egyeztek meg a csapatok. Még az edzői nyilatkozatok is semmitmondóak. Talán Lipcsei Murinnyó enyhén cinikus megjegyzése, miszerint néhány játékos már a nyári szünetre készül, volt az egyetlen izgalmas dolog, no meg az, hogy Csopaki gólt lőtt és letaszította a góllövőlista első helyéről az ajkai Mihaleczet egy fordulóval a bajnokság vége előtt.

Budaörs - Barcs 3-1 A Barcs Budaörsnek vágott neki, hogy bebiztosítsa az NB2-t. Nem sikerült, de még így is nekik van nagyobb esélyük arra, hogy a Ness Hungary-s reklámtáblák tovább rohadjanak a két kispad között a júniusi esőkben. Az Árok utcában kétszáz néző előtt búcsúzott szépen az idénytől a hazai csapat,  Lászka már a 7. percben megszerezte a vezetést, amit a félidő vége előtt Farkas egy tizenegyessel megtoldott. A meccs végén Koós meglőtte a harmadikat, amit plasztikázott egy barcsi tizi gól a hosszabbításban.  A múlt heti felcsúti diadal után ez a győzelem azt jelenti, hogy akár még hetedik is lehet a Budaörs, a Barcselona pedig kegyes volt és meghagyta nekünk a minimális kérdőjeleket az utolsó fordulóra.

ETO II - Honvéd II 1-0 Egy nem túl látványos meccsen nyert a zöld-fehér csapat. A Honvéd a kontrákra rendezkedett be, amiből volt is pár helyzete, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A győriekre is igaz a dőlt betűs rész, a szerencséjük csupán az volt, hogy a kis Honvéd sokadjára az utolsó percekben vesztett pontot, illetve pontokat, ugyanis a 87. percben egy kapu előtti keveredésben Molnár Tibor eszmélt a leghamarabb és lőtt az üres kapuba. De sehol egy piros lap, sehol egy kapufa.

Kozármisleny - FC Ajka 4-1 A Misleny a tavaszi menetelését szépen búcsúztatta otthon. A tavaszi tabellán második helyezést elfoglaló baranyaiak az ősszel sziporkázó Ajkát verték majdnem laposra. Berdó negyed óra alatt vágott kettőt Mihaleczéknek, amire még Kottán válaszolt, de a 40. percben Koplárovics tette megnyugtatóvá a meccset, nagyjából eddig is volt paliban az Ajka. Aztán a második félidő Artner Tamás szavaival szólva lezajlott, egyet lőtt még a Misleny és lett 4-1 a vége. A bajnok Pécstől pár kilométerre tehát egy szerethető csapat kerekedett ki a szezon végére, annak ellenére, hogy az anyagi gondok itt is jelen vannak és hogy a csapat fele 20 éven aluli. Egy mondatban tehát: Baranyába visszatért a foci!

Ne feledjétek, szombaton (06.11) a Sport2-n 17.45-től Pécsi MFC-Veszprém FC NB2-es bajnoki élő közvetítése. Megtekinthetitek a rég nem látott Molnár Zolit, Gyánó Szabolcsot, de talán még Rugovics Vendel is feltűnik a VIP-szektorban. Addig is tippeljetek utoljára, góllövőlistát és tabellát itt találtok az MLSZ adatbankjában. 

Kaposvölgye – Tatabánya
Bajai LSE – Kozármisleny
Barcs – ETO II
BKV Előre – Videoton-PFLA
FC Ajka – FTC II
Pécsi MFC – Veszprém FC
Honvéd II – SZTK-Erima
Gyirmót FC - Budaörs

 

És ha már fentebb a megnevezett pécsi brandekhez nagy valószínűséggel Gyánó Szabolcs neve is csatlakozik, megmutatjuk miben fogja július 15-től dudaoktatásra bírni Liptákot és Csizmadiát! 

19 komment

Címkék: összefoglaló bajnok nb2 nyugaticsoport

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr62969647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2011.06.09. 12:43:12

...és hol marad az, hogy a pécsiek jogosulatlanul szerepeltettek egy játékos, de a Gyirmót olyan sportszerű, hogy nem óv?

Ha ez viszont tényleg így van, akkor lehet, hogy semmi nem menti meg a csapatot a feljutástól, aminek a vezetőség tagjai és a játékosok nagyon nem örülnének.

Stefan Derrick 2011.06.09. 12:59:17

Kaposvölgye – Tatabánya 0-2
Bajai LSE – Kozármisleny 2-1
Barcs – ETO II 0-1
BKV Előre – Videoton-PFLA 1-3
FC Ajka – FTC II 2-2
Pécsi MFC – Veszprém FC 4-1
Honvéd II – SZTK-Erima 1-1
Gyirmót FC - Budaörs 2-0

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2011.06.09. 13:04:05

@Artie: A PMFC közleménye: A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben tájékoztatásul közöljük, hogy a PMFC-Sport Kft. a szabályoknak megfelelően beadta a Magyar Labdarúgó Szövetségbe Lovrencsics Gergő szerződésmódosítását, amelyet az MLSZ részéről Varga Krisztina versenyszervezési osztályvezető ellenjegyzett és nyilvántartásba vett, így a játékos jogosult volt pályára lépni Szigetszentmiklóson.

Csak Kiss László elmaradt fizetése, ami miatt gondok lehetnek!

Artie 2011.06.09. 13:17:09

@Bastille: Hát, akkor most nagy az öröm Gyirmóton! Lehet, hogy még inkább fizetnek is a Pécs helyett, csak nehogy fel kelljen jutniuk!:)

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2011.06.09. 13:19:42

@Artie: Ha egy csapat nem akar feljutni és emiatt nem óv, az nem sportszerűség, hanem a saját érdekeinek a figyelembe vétele. És akkor arról még nem beszéltünk, hogy a Gyirmót tavasza a "rejtélyes" ponthullajtásokkal mennyiben rokonítható a sportszerűség vagy akár a fair play fogalmával (részemről no offense a Gyirmót irányába, de azért ne keverjük Jézuskát a géppuskával).

Kaposvölgye – Tatabánya 0-2
Bajai LSE – Kozármisleny 2-1
Barcs – ETO II 1-2
BKV Előre – Videoton-PFLA 1-2
FC Ajka – FTC II 1-1
Pécsi MFC – Veszprém FC 2-1
Honvéd II – SZTK-Erima 1-1
Gyirmót FC - Budaörs 0-0

Artie 2011.06.09. 13:48:33

@Black Lotus: Szerinted én nem ironikusan írtam?;)

snowblind 2011.06.09. 14:34:04

Kaposvölgye – Tatabánya 0-2
Bajai LSE – Kozármisleny 2-2
Barcs – ETO II 1-0
BKV Előre – Videoton-PFLA 1-2
FC Ajka – FTC II 2-0
Pécsi MFC – Veszprém FC 3-0
Honvéd II – SZTK-Erima 0-1
Gyirmót FC - Budaörs 1-1

slowmotion 2011.06.09. 14:45:45

mondom én, jövőre két sima :)

vérfarkas 2011.06.10. 09:05:33

Kaposvölgye – Tatabánya 0-3
Bajai LSE – Kozármisleny 1-0
Barcs – ETO II 0-1
BKV Előre – Videoton-PFLA 1-2
FC Ajka – FTC II 1-1
Pécsi MFC – Veszprém FC 2-0
Honvéd II – SZTK-Erima 0-0
Gyirmót FC - Budaörs 1-0

979122 2011.06.10. 09:58:35

Kaposvölgye – Tatabánya 1-2
Bajai LSE – Kozármisleny 2-0
Barcs – ETO II 0-1
BKV Előre – Videoton-PFLA 1-2
FC Ajka – FTC II 2-1
Pécsi MFC – Veszprém FC 4-1
Honvéd II – SZTK-Erima 0-1
Gyirmót FC - Budaörs 2-0

Futó Lada 2011.06.10. 10:44:20

Kaposvölgye – Tatabánya 2-1
Bajai LSE – Kozármisleny 3-1
Barcs – ETO II 2-2
BKV Előre – Videoton-PFLA 2-4
FC Ajka – FTC II 1-1
Pécsi MFC – Veszprém FC 3-0
Honvéd II – SZTK-Erima 1-2
Gyirmót FC - Budaörs 1-1

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2011.06.14. 09:42:51

tényleg mindent elárul ez a cikk a honi foci helyzetéről: a helyzet egyelőre azt mutatja, h nyugaton a veszprém, míg keleten a hajdúböszi mégse játssza le az osztályozót, hanem a honvéd II és az orosháza teszi ezt.

egy mondatban: az nb2ből jó formán ki se lehet esni! :)

www.nemzetisport.hu/nso_hirek/nb-ii-licencgondok-teremthetnek-fradiujpestet-a-keleti-csoportban-2081626

Artie 2011.06.14. 10:28:50

@Bastille: Kell ide 48 profinak csúfolt csapat, mi?...

Futó Lada 2011.06.14. 10:46:44

@Artie: @Bastille: .. akkor a Keleti csoportban eszerint lesz MTK, Ujpest II. Fradi II.

Ha földrajzilag tekintjük, akkor ezen 3 fővárosi csapat pályájától jóval keletebbre levő Honvéd II a nyugati csoportba kerül...a REAC-ról meg már nem is szólva...
Ha az NB2 két csoportjából (32 csapat) 6 eleve nem juthat fel, 8 állandó pénzügyi gondokkal küzd, és csoda ha befejezi a szezont, 8 megelégszik azzal ha nem esik ki, de feljutni nem akar....marad tehát kb 10 csapat jó esetben (ez csoportonként 5 ) ahol reális cél a feljutásért játszani. Ebből 3-nak van hozzá állománya és pénze, tehát NB2-ben átlag 400 néző előtt van a jobb csapatoknak évi 25 limonádé-meccse .... ezért feltétlen kell két csoport.

Zigi 2011.06.14. 10:57:45

@Bastille: Ebből a cikkből úgy tűnik, hogy még azt a Honvéd II - Orosháza osztályozót is felesleges lejátszani.

www.heol.hu/heves/sport/mar-nagyon-varjak-a-valaszt-bardi-gaborek-382766

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.06.14. 11:03:58

@Zigi: aztapicsa, láttátok a képet (zigi linkjében)? bardi lassan, de biztosan bácsisanyisodik.

Artie 2011.06.14. 13:00:33

@Futó Lada: Ez már nagyobb számmisztika, mint amit nézőszámok terén adnak elő csapataink... De teljesen jól összeszedted.

Mit szóltok a magyar-német meccshez? 2600 néző Győrben. Ehehehehe.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2011.06.14. 15:13:34

örkény istván termékeny talajra lelne itt, annyira abszurd minden! de nézzük a dolgok jó oldalát: vágó attila például teljesítette az ígéretét és benn tartotta a veszprémet! nem is akárhogyan!

keleten meg lesznek fővárosi rangadók dögivel! :)

979122 2011.06.17. 08:29:21

@Futó Lada: kell a két csoport, hogyne. több a meccs, több a lehetőség a játékra... na, de melyikre??!!!
süti beállítások módosítása