HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Zuhanj ! - híradó ... avagy hétvégi kisszines

2011.06.11. 06:10 Futó Lada

Hétvége és uborkaszezon lévén , igyekszünk nem terhelni az egyszeri magyar bohócliga-rajongókat, végtére is, most még csak a regenerációs időszak tart. Viszont az edzésben maradáshoz elengedhetetlen a legalább heti szintű tájékozottság, ennek szinten-tartására jöjjenek most az elmúlt hét kiemelkedően fontos eseményei néhány mondatban.

A Kecskemét megkezdte a felkészülést az Európa Liga selejtezőire. A csapattal kapcsolatos erősítésekről kérdeztük Tomislav Szivics mestert :
- Természetesen szerepel a terveink között erősítés, mert mindenképpen meg szeretnénk nyerni az EL-t a Paks ellen. Elsősorban az olasz Serie B-ben és a cseh 1. ligában nézelődünk.
- Vannak esetleg konkrét kiszemeltek is?
- Természetesen. A Sampdoriától Laczkó Zsoltot szeretnénk hazahozni, és a Catania argentín csatárával, az egykori Barca-játékos Maxi Lopezzel is felvettük már a kapcsolatot. A cseh bajnokságban pedig - a Magyarországon már egyszer szerepelt - Spartak Trnava játékost Viliam Mackó-t néztük ki.
- Akkor így már verhetetlen lesz a KTE ?
- Az nem biztos, de ha sikerül Foxi-t megtartani, akkor összeállhat a Foxi-Maxi, Macko-Laczko tengely...gyermekkori álmom válhatna valóra.


Neves vendégeket köszönthettek Zalaegerszegen, ahol Sir Alex Fergusson vezette Manchesteri delegáció tette tiszteletét, kiegészülve az Angol Királyi Koplárovicsbéla Társaság elnökével. Látogatásuk célja egyfelől , egy jövő nyári barátságos mérkőzés leszervezése a "Nagy Győzelem" 10 éves évfordulója alkalmából, valamint a "Nagy Gól" szerzőjének üdvözlése. Sajnos Koplárovics már nem a ZTE játékosa, így Ryan Giggs hiába hozta el a meccs után cserélt mezt dedikálásra.
A "De hát hol van Béla ?" kérdésre az örök mókamester Csank János dalban válaszolt. A GM49 klasszikus slágerét, a "Bélát itt ne keressék" címűt dörmögte el d-moll-ban klasszikus bosanova ritmusban. A dal osztatlan derűt keltett mindkét táborban, majd a két mester elvonult beszélgetni pontrúgás-kombinációkról, és a focin kívüli szenvedélyekről, mint például a golf, vagy a vadászat.
- Fonák nép ez a brit - summázta a riporterek kérdésére a zalai mester. - Közlekedni is fordítva közlekednek. A golf ugyanilyen tipikusan fonák sport a vadászathoz képes. Ahova én odapörkölök egy golyót, ott lesz a lyuk; míg ők oda próbálnak egy golyót lőni, ahol a lyuk van.
 


 Aláírta az MLSZ és az OTP az új együttműködési szerződést. A szerződés aláírója mindkét részről Csányi Sándor volt, aki az előkészítésből is kivette a részét.
- Soha még ilyen gördülékenyen nem ment tárgyalás - nyilatkozta mosolyogva a bankvezér. - Olyan egyetértés volt a két fél között, mintha egy rugóra járt volna az agyunk.
- Lehet esetleg többet tudni a szerződésről ? Miről szól tulajdonképpen ?
- Igen ezt sokáig titkoltuk, mert sok volt a külföldi érdeklődő, akik szerették volna ellesni, ezt a kifejezetten magyar...hát..öö. "találmányt" ha fogalmazhatok így. Ennek a lényege egy takarék-kassza, ahová a klubok havonta fizethetnek be pénzt, amihez az OTP minden hónapban hozzáteszi a kamatokat, és 10 éven belül akár néhány új labdára, vagy új német gyártmányú - tehát uniós norma szerint készült - oldalvonalra is futja majd.
- Tartozik ehhez valami ösztönző program is a klubok számára ?
- Hogyne, az első 3 évben, mindig a Magyar Futball Napján tartunk egy sorsolást a takarékpénztári tagok között, értékes díjakért. A 3. díj 5 afrikai labdarúgó, a 2. díj 3 egykori utánpótlás-válogatott délszláv focista, míg az 1. díj egy igazi magyar válogatott labdarúgó, akit - vagy akiket - a nyertes csapat próbajáték nélkül leigazolhat.
 


Jövőre is megrendezik az idén nagy sikert aratott nyilvános labdarúgó fórumot. Ezt egyfelől az óriási érdeklődés indokolja, másrészt megmaradt még vagy 2 kg pogácsa a legutóbbi rendezvényről. Jövőre szintén 4 szekcióban tervezik a rendezvényt. A "Hagyományőrzés és régi értékeink" szekcióban többek között Mészöly Kálmán - Régi csibészek c. előadását hallgathatják meg az érdeklődők, ahol a Szőke Szikla régi fotbalista-sztorikat oszt meg a nagyérdeművel.
A "Klubhűség mint életpálya" szekcióban Borgulya Istvány tart majd nyitóbeszédet, majd Tóth Norbert következik "Szeretett klubomért ingyen is..." című előadásával.
A harmadik szekcióban kicsit szakmaibb vizekre eveznek majd, hiszen taktikai elemek mellett a sorfal és annak lélektana kap központi szerepet. Akik a cím hallatán csak legyintenek esetleg, azoknak legyen elég, hogy több neves mester mellet külsős szemlélőket is meghívtak, hogy friss látásmódjukkal "kívülről" segítsék ezt az igen fontos részlet megvitatását. Az egyik ilyen résztvevő például napjaink egyik tinibálványa Fluor Tomi, akinek "Álljunk össze mint két kicsi Lego" alcímet viselő felszólalása vélhetően megvilágítja majd, miként tömhetőek be a sorfalban meglévő rések.
A negyedik szekciót egyelőre még titok fedi, egyes bennfentesek szerint a Labdabiztos blog csalhatatlan értékítéletű szerkesztői tartanak előadásokat , a meghívott vendég természetesen a Mágus lesz, aki tévedhetetlenségével előbb zavarba ejt mindenkit, majd előkerül a Symphonia, néhány korsó sör, és szabadegyetem szintű kötetlen társalgás kezdődik az ETO és az MTK 80-as évekbeli bajnoki címei mentén.
 



..és végül a legfrissebb :
Dzsudzsák Balázs átigazolásának hírére az Anzsi Mahacskala együttese 3 helyet lépett előre az orosz bajnokságban a Premjer Liga-ban. A csapatot a helybeliek csak az "orosz Stadler FC"-ként emlegetik, mivel igazából egy ember tartja egyben a csapatot,és jórészt a környező államokból tartanak nyaranta játékos-toborzóz. A a játékosok közúton meg sem találnák a pályát, hiszen minden meccsre repülővel jönnek Moszkvából, legutóbb például a vendég CSZKA Moszkva csapatával utaztak együtt.
Dzsudzsák szerződését egyébként az a Jeremeev szorgalmazta, akit anno pont a Stadler játékosaként ismerhetett meg a magyar közönség. Mivel még mindig kiválóan beszél magyarul, így őt kérdeztük erről a váratlan igazolásról,és annak mélyebb okairól..
- Da, Balasz jó jatekos. Vengerszkij Roberto Karlosz. Roberto Karlosz jo jatekos...

Köszönjük a figyelmet, ha nem is jövő héten, de továbbra is igyekszünk rajta tartani billentyűzetünket a hazai labdarúgás ütőerén, hogy rendszeresen beszámolhassunk az ilyen és ehhez hasonló fontos és érdekese eseményekről.

*Természetesen valamennyi hír csak a túlzott képzelet szüleménye, bármilyen egyezés akár csapatokkal, akár adott személyekkel , csak a véletlen műve. Kéretik ennek megfelelő komolysággal kezelni...

 

7 komment

Címkék: kecskemét abszurd kisszínes zte koplárovics foxi

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr402974314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mérgező Hulladék 2011.06.13. 09:46:29

"megmaradt még vagy 2 kg pogácsa a legutóbbi rendezvényről" - ebből mindenki számára nyilvánvaló, hogy ez nem a valóság (Szöllősi is ott volt), nem kellett volna odaírnod a végére :)

Artie 2011.06.13. 13:05:10

Tudod, Lada, az a "baj" ezzel, hogy ha ezek valóban így történnének, azon sem lepődnék meg. Itt tartunk, hogy már semmi megdöbbentő nem lenne a nyilvánvaló baromságokon sem.:S

Egyébként meg Hantával egyetértek.:P

díszbohóc 2011.06.14. 13:06:06

Ha jól emlékszem a Haliban volt Leo és Fred csatársor...
süti beállítások módosítása