HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Gondolatkísérlet

2011.07.11. 06:47 nbcee

Tegyük fel, hogy mondjuk valami isteni csoda folytán bekövetkezik az, amire minden rendes férfiember már 25 éve vágyik: Kijutunk egy világversenyre. (A másik dolog, amire anno minden férfiember vágyott - azaz egy randevú Bíró Icával/Zoltán Erikával - valahogy nem ragadt át az újabb generációkra) Először arra gondoltam, hogy ez a 2016-os EB lesz. Ugyebár Platini 24-re növeli a résztvevők számát, ami még mindig messze van a Copa Américától, azaz hogy a szövetség tagjainak 120%-a ott lehet a kontinenstornán. Az 53 UEFA-tag mezőnyének az első felében kell végezni, és zúghatnak a harangok. Még talán nekünk is menni fog. Csak hát ez mégsem az igazi, nekünk vébé kell, úgyhogy a céldátum 2018, irány Oroszország! (A 2022-est korrupció gyanúja miatt elveszik a katariaktól és az örök beugró Mexikó lesz majd a házigazda)

Naszóval a selejtezők utolsó három meccsén teltház, az orosz nagykövetséget már jó korán elárasztják a vízumkérelmek. Végh Antal már régen az égi metróaluljáróban osztogatja a magánkiadású könyveit, de a szellemi utódai azért bőszen tamáskodnak, mondván lássátok meg, ismét eljő a jugók elleni vesszőfutás. De szerencsére csalódniuk kell: A pótselejtező utáni tizenegyespárbaj minden XY kromoszómásnak örökre beleég az emlékei közé, és amikor az örökifjú Király Gabi a lécre pakolja ki a szlovén siheder bombáját, felrobban az utolsó szatmári falutól kezdve a budai villanegyedekig minden magyar háztartás. Folyik az Arany Ászok (ez most product placement?), a hivatalok három napig zárva tartanak, örömmámor, szkinhedek és cigányok együtt ünnepelnek, a BKV-ellenőrök  mosolyognak, nemzeti viselet lesz a szürke mackónadrág. Agyő turáni átok! A Baross téren lakó nyugdíjas nénike persze kihívja a rendőrséget csendháborítás miatt reklamálva, de az első világháború utáni magyar történelemben példátlan módon a zsaruk nem fognak vele foglalkozni. (Már megérte kijutni)

A következő hónapok a gondos tervezéssel telnek, a Danubius Class FM-től kezdve az utolsó sarki fornettisig mindenhol jegyeket lehet nyerni. Bicskei Bertalan szövetségi kapitány megkapja a becsületrendet és a XII. kerületi polgármester is azonnali hatállyal lemond az ő javára. A Képes Sport ezentúl nem a Messi-Céroni-Rooney vetésforgót alkalmazza, hanem Koman Vladimir és a Zeljeznicsáros Dzsudzsi (remek nyelvtörő) mosolyognak majd minden újság címlapjáról, a tizenévesek pedig immáron a szobájuk falára kiragasztott Lázár Bencés poszterek alatt vesztik el szüzességüket. A Nemzeti Sport hetente másik kerettagot vet össze az Aranycsapatbeli megfelelőjével. A vébéről lemaradó románok irigykedése teszi teljessé a diadalt.

A sorsoláskor sem szegik a kedvünket. Oké a Portugáloktól ki lehet kapni, de Új-Zélandot simán verjük, és akkor jöhet Szenegállal egy ki-ki meccs. Aztán aszongya a D csoport első helyezettjét kapjuk majd, az tuti Dél-Korea lesz. De most nem lesz olyan csalás, mint 2002-ben, egy kis mákkal továbbmegyünk, és ha a brazilok megint elhülyülik a kieséses szakaszt (négy éve is mekkorát égtek otthon!), akkor jöhetnek az olaszok. Ha őket megverjük apuskáim, máris a négy között vagyunk, ott meg bármi megtörténhet.

Aztán amikor már mindenki megvette az összes Hegyi Iván-, és Bocsák Miklós-könyvet, amikor már az ország lézerplazmatévé fogyasztása is túlment minden határon, eljön a nagy nap, 32 év után újra vébémeccs, velünk! A portugál vereség után még mindenki bizakodik, nem baj, ezt belekalkuláltuk. Különben is, a 65. percben tévesen állították meg lesen a jobbösszekötőnket, és aztán rögtön kaptuk a harmadikat, szóval elcsalták. Aztán az óceániaiak elleni 0:0 miatt már elkezd idegeskedni a kocsmák népe, 70%-uk rákezd az "én megmondtam..."-ra, 25%-uk mereven nézi a sörét, 5% sír vagy kötekszik. Minden reményünk elszáll, amikor Nyizsnyij Novgorodban Hassan Diup duplázik ellenünk, Koman tizenegyesgólja már csak a szépítéshez elég. Kiestünk.

Bicskeit azonnali hatállyal leváltják súlyos szakmai hibák miatt (talán az algériai edzőtábor tényleg nem volt a legjobb ötlet az oroszországi vébé előtt), utódja a neves norvég szakember, Tore Andre Flo. Elkezdődik a szezon. Várhidi váltja Csertőit a Haladásnál, aki az Urbányi távozása miatt megüresedő pápai kispadot foglalja el. Lipcsei a Vasas edzője lesz, kisebb morgolódás az Üllői úton. A Diósgyőr is visszajut az NB I-be, nem kis részben az új szponzornak köszönhetően. Az első forduló átlagnézőszáma 2750 fő. A Győr és az Újpest hamar búcsúzik az Európa Ligától, a Fradi két körön is továbbjut, de a Rosenborg megállítja a menetelést. A Debrecen nagy csatában alulmarad a cseh második helyezettel szemben a BL-selejtezőn. A Képes Sport hosszú cikkekben ekézi Dzsudzsákot és Komant, mint fő felelősöket, a címlapon Özil vagy Messi. Szöllősi György nem érti, hogy miért engedik szabadon randalírozni a huligánokat, hiszen nyugaton már megoldották

...

2037: Berci bácsi odafordul a fiához.
-Hej te gyerek, még csak kétéves voltál, amikor utoljára kint voltunk a vébén. Igen, ők voltak a Jekatyerinburgi Hősök, akik ikszeltek Új-Zélanddal. Ne röhögj, ma már ennek is örülnénk! Csak hadd érjem meg, hogy újra kijussunk, akkor biztos, hogy minden megváltozna a magyar futballban! Ja és azt hallottad fiam, hogy Supka helyett Csank lesz a REAC edzője?

5 komment

Címkék: válogatott eb elgondolkodás

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr713056719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Futó Lada 2011.07.11. 13:30:01

:-D

..az eufória közepette ne feledkezzünk meg a Magyar Válogatottas matricagyűjtő-albumról (utolsó suttyó az akinek ez nincs meg suliban a 3.b -ben! ), a válogatott játékosokat bemutató kártyanaptár-sorozatról, a Magyar Posta által kiadott világbajnoki bélyeg-sorozatról..
Az MTV külön sorozatot indít "Szovjetuniótól Oroszországig" címmel, amelyben a válogatott feltámadását mutatja be Mexikótol a VB selejtezők végéig, felelevenítve a mérföldkőnek tekintett meccseket..
Az országgyűlés Tóth Norbertet választja meg a magyar futball nagykövetévé, aki elaradott országokban népszerűsíti majd a labdarúgást.

slowmotion 2011.07.12. 16:41:29

Berci bácsi fia nem kétéves lesz (már most van vagy harminc), de garantáltan röhögőgörcsöt fog kapni

hajdú 2011.07.12. 22:25:40

Én benne vagyok. Halál komolyan! Szép lenne végre ilyesmit is átélni... :S

snowblind 2011.07.13. 13:23:09

1. Ha az arany ászokot kis kezdőbetűkkel írod, máris minden oké, mert az már egy sörtípus.
2. Bicskei a szöv. kap?! :mad:
3. A Vidi nem játszik nemzetközi meccset? Szóval 2018-ban már biztos nem a fityisz lesz hatalmon?! Addig már féllábon is kibírom. :D

nbcee 2011.07.17. 00:02:15

@slowmotion: Ööö bocs, ha nem tisztáztam le, az a bizonyos Berci bácsi én lennék.

Sajnos mától viszont szegényebbek vagyunk egy másik Berci bácsival. :(
süti beállítások módosítása