HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Esélylesés # 2.

2012.02.24. 05:05 JESTER

Második, záró felvonásához érkezett esélyleső minisorozatunk, mely a magyar bajnokik hiányában heveny elvonási tünetekkel küszködő drukkerek számára próbál valamiféle időkitöltő pótlékkal szolgálni. A rajt -ha minden igaz- a jövő héten, mi pedig az átigazolási időszak finisében néztünk körbe a csapatoknál a keretek alakulását illetően. Illusztrációnak ha nem is film, de animációs téren pedig ismét a legendás '80-as évekbe nyúlunk vissza! Jöjjön hát az alsóház.

FTC

Amennyire fumigáltuk a szerkesztőségben dehidraDömét ferencvárosi munkavállalásakor és amennyire Bohóc-nagydíjas volt az általa szignált zérótoleranciás szerződés, annyira kalapot kell emelni mostanra: a Fradi csak megállt a lejtőn, és elkezdett egy, a 2002 tavaszi Döme-féle Kispesthez hasonló pályát befutni - amely műsor vélhetően tavasszal is folytatódik. Ez a show egyszerűen leírható, mint az Indul a bakterház Buga Jóskája: "nem szép, de gavallér eredményes".  A keretben legalábbis nem történt földrengésszerű változás; a távozók között elsőre meglepőnek tűnő nevek vagy hamar kikoptak a dömei látókörből (Maróti, Csizi, Tóth) vagy eleve komolytalan volt az őszi akciózásuk (pl. a szebb reményekkel idekerülő Andrezinho, vagy Honma). Az érkezők közt nagy hal nincsen, közepes is csak egy, a Vasastól 1 év után visszavásárolt Kulcsár Dávid. Szintén Angyalföldről érkezett Beliczky, aki egy akármi_is_lehet tehetség, és hasonlókat mondhatunk el a csehországi U19-es EB-n biztatóan mozgó, azóta Svájcot is megjáró Busairól. Kicsit a rutin talán túl korai kiebrudalása a keretből persze visszaüthet - gondolhatjuk, ám ha ránézünk a bekezdésünk elején említett távozó "öregek" névsorára, e kijelentésünket inkább visszavonjuk. Kiesni már nem fognak a zöldek, Döme építkezhet egy jót - ám az igazi sztori és megmérettetés nyártól vár a csapatra és az utolsó esélyét foggal-körömmel megragadni igyekvő edzőre.

ÚJPEST

Újpesten igazából pozitív átigazolási időszakon vannak túl, egy minimális vezetőségbeli purpárlét leszámítva, de hát az utóbbi ligánkban szinte kötelező elem, ha új seprő jön. Veszteség nem érte a keretet, a Vasashoz távozó fiatalok és Takács, valamint az MTK-hoz átköltöző Balajti is perememberek voltak, vagy azzá züllöttek a szpisljaki érában. Az érkezési oldalon a tulaj kapcsolatai révén transzferált belgiumi légiósok (Eninful, Proesmans), illetve a debreceni Fodor, valamint a fehérvári Vasziljevics igaz erősítéseknek tűnnek, és valljuk meg, nem mindennapi dolog, hogy egy alsó régióbeli csapat ma a Vidi-Loki kettőstől vásároljon ki játékost. Kissé a Hemingway-korszak nyitánya sejlik fel újpesti kiadásban - ami egy finom kis tavaszi meneteléshez untig elég lehet.

HALADÁS

Minimális változások a keretben, mondhatjuk, de a lelkünkben lakozó Puhl Sándor rögvest ránk förmed úgy szájsarokból: "legalábbis számszakilag". Történt ugye egy edzőváltás, ami minden volt, csak kis horderejű nem: Aczél a latyakos edzőpályák helyett vizsgálati fogságban töltötte a pauzát, helyére az őszi ajkai sikeredző, Artner ül. Kovács István elvesztése (a Vidi a hunyó) komoly krach, ám a középpályán őt a kaposvári Kulcsár és a fehérvári Nagy Dani igyekeznek pótolni, ami azért finesz és támadási sebesség tekintetében nem rossz kettős. Előbbi annak külön örül, hogy megszabadult a sisai gyámságtól, kíváncsian várjuk, a nagy fogadkozás vajon egy helyre karrierben csúcsosodik ki, vagy a szombathelyi diszkókban manifesztálódik majd. Ha az exedző körüli hercehurca nem viseli meg a csapatot, nyögvenyelős tavasz ellenére nem jósolunk igazán komoly kiesési gondokat.

VASAS

Szegény Vasas-függők számára minden volt ez a holtszezon, csak habos kakaó nem, lévén a HÍD fémjelezte klubvezetés leszállította a téli szünet Bohóc-nagydíjas műsorát, Faragó befektető-főmufti vezetésével rázva permanensen a pofonfát. A tulaj ugyanis laza nyitányként menesztette Marijan Vlakot, mondván, emberileg, szakmailag maximális tisztelet de tényleg, szóval indok az nincs sok, maximum az: csak. Illetve, a kezdőcsapat, hát kéremszépen, hogy néz az ki, hogy alig van magyar játékos benne, hát egy Kulcsár, az hogy maradhat ki, uraim, a többi kezdőcsapattag nevét ki se tudom olvasni...ki hozta ezeket ide? Nos utóbbi költői kérdésre a választ mindannyian tudjuk, mindenesetre első körben a sportTV zuhanyhíradós stábja öregMészölyöstől, Nyilasistúl azonnal üdvözölte a fiatal magyar gyerekek térnyerését. Vlak tehát ment, őt váltotta Urbán Floresz, aki a pályán megdöglő csapatot ígért. A következő hetek ellenben a pályán kívüli kimúlásra utaltak, lévén a Vlakkal együtt kialkolbólított légiós-sereg helyére nem nagyon jött pótlás az egy szem wannabe bukméker Hercegfalvit leszámítva. Később Urbán próbált szerválni 1-2 erősítésnek feltüntethető arcot, ám ekkor a tulajok állították le, mondván, take it easy, chikano, jön majd német befektető, s vele játékosok. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy Urbán saját bevallása szerint az újságból tudta meg Beliczky "mesterhármas" Gergő, és a tulaj által 4 hete a kezdőből még  hiányolt Kulcsár átirányítását a Fradihoz. Hogy azért kardjukba ne dőljenek az angyalföldi rajongók, a hajrában csak beesett Takács Zoli és 2 ifjonc (Szabó, Rubus) Újpestről, no meg egy jó Venczel Balázs Pápáról, de ez a tavasz így is karcosnak ígérkezik. Könnyen nagy bajba kerülhet a Vasas, ha a frissiben összeállt keretet (ne feledjük, a vlaki alapcsapat nagy része távozott...) nem sikerül hamar vágányra állítani - bár valami azt súgja, idén még, nagy nehezen, de megmenekül a klub a kieséstől. Kérdés: meddig?

RÁKÓCZI

Továbbra sem szakadt rá az OTP a Kapos partiakra, hogy exüket, Rajczit idézzük, de még a Takarékszövetkezet sem esett se jövet se menet az ország kedvenc Trénerének útjába, maradt hát a jól bevált megoldás: ösmeretlen külföldiekben bízni nagy erőkkel. Míg Prukikávé anno a délszláv vonalra esküdött, addig Sisa mester előszeretettel alkalmaz a fekete kontinensről elszármazó spílereket, idén pl. Addo és Bebeto is afro gyökerekkel bír a szerzemények közül. Továbbmegyünk, az NBII-es keretből is fel lett hozva a nyáron Kispestről átcsábított Diallo-Haruna duó. A Tréner másik kedvenc piacáról, a Felvidékről is jött menetrend szerinti import, Sedlák személyében. A távozók jobbára tucatarcok. Akikre felkapjuk a fejünk, csupán a Sisa által tavaly igencsak futtatott Dzsavad, az edzői szigor elől elmenekülő tékozló fiú, Kulcsár Kornél, és a Vidibe szerződő házi gólkirály, Milan Perics. Főleg az utóbbi miatt mondhatjuk, hogy a keret gyengült, ha minimálisan is, így ha a győzelmeket nem tanulják meg végre elsajátítani a derék ludányhalászi ofő fiai, nagy baj is lehet ebből a szezon végén - márpedig jó lenne jövőre is talányos palóc anekdotákat hallgatni a fordulóbeharangozók és meccsvégi sajtótájok alkalmával.

SIÓFOK


Horváth Charlie helyiérdekű Minarikként pörögte végig a téli szünetet - ahogy megszokhattuk tőle. Szokásos csapatmentő akciója ezúttal egy igen reményteljesen festő transzferidőszaki mérleget eredményezett: a sornyi távozóból igazán csak a régi formáját visszanyerő Szabó Jani veszteség, az ismertebb nevek, mint Lattenstein vagy Rebryk, nem váltották meg a világot jelentő deszkákat hullámokat a Balcsi partján. Lassan külön kategóriát kell nyitni az átigazolási adatbankokban a "bundagyanú miatt a keretből félretett" címkével - e pontnál a Sió esetében Tusori neve tűnik fel. Az érkezők sora NB1-es szinten viszont veretes: Egerszegi, Heffler vagy Haraszti a "bárhol szívesen látott fiatal" kategóriába esik, a fütyülős barack bukéjú pénzügyi gondokat laza aranyparti tavaszra cserélő Ribánszki és Simon pedig a rutint hozhatják. A csapat ráadásul megszabadult csatársorának ballasztjától is, melyet egy szívélyes üdvözlet és a kispesti korzó-közönségnek mellékelt 6 karton Xanax kíséretében küldtek fel Dél-Pestre, úgy véljük tehát: bár kemény harcban, de meglesz az a bentmaradás.

LOMBARD

Pápán igazából stagnált a keret a télen. Távozott a Gyirmótra igazoló, ezzel végleg a futballkurva definíciójává magyar Vierivé avanzsáló Ferenczi Pista, valamint a két győri kölcsönkaukázusi, Ganugrava és Totadze. Puri és Zulevs, az ex-Szovjetúnió ellentétes végeinek képviselői, szintén elhagyták a Marcal-völgyi Athént. Pótlásukat jobbára itthon ismeretlen légiósokkal, valamint a finn bajnokságból hazatérő, magát szerényen hidegvérű gyilkosként leíró Balogh Balázs védővel és tehetséges ifjonc bohócligerekkel (Tóth Bence, és a az állandó jellegű kölcsönlokista, Szilágyi) tervezi pótolni a Bíró-Bene tandem. Ráadásul felgyógyult a tavalyi alapember Gyömbér, féléves kihagyás után. Mindezek ellenére úgy érezzük: ha az édesapját idézően kopaszodó fiatal edző nem találja meg gyorsan a fogást a csapaton, gond is lehet a szezonban - nagy szerencséje a Pápának, hogy a közvetlen riválisok (Vasas, Rákóczi, Siófok, Zete) idén hasonlóan kriminális formát futnak. Persze ebben bízni hosszabb távon nem kifizetődő.

ZTE

Amikor Pruki a saját maga által beígért nyelvtanulós-pihenős (fél)év tervét hirtelen felrúgva 'egerszegre igazolt tavaly ősszel, éreztük, hogy ez nem feltétlen bölcs döntés, de az események ilyetén felgyorsulásával nem számoltunk. Ha minden külső körülmény okés lenne a délnyugati végeken, akkor is necces lenne ez a tavasz, de az időközben beérkező, menetrend szerinti bohócliger csődhelyzet kvázi lehetetlenné is teszi a küldetést. Ráadásul a csanki rosszul sikerült nyári bevásárlás ballasztjai (Szadek, Delics, Bujor) mellett távozott a süllyedő hajóról Kamber, Tököli és Meyé is, így kérdés, ki szűri majd az aktuális ellen támadásait és ki lő gólt? A finisben hirtelen beesett ugyan Nicorec és Ganugrava a győri szeretetcsomag részeként, illetve néhány fiatal kölcsönjátékost hazahoztak, ám a Gaál, Polareczki, Vittman nevektől nem csokkant a nadrágba gyanítom senki a riválisok közül. A véget az edző is érzi, nyilatkozataiban tapintható a finom megágyazás egy esetleges kudarc kapcsán történő lelépésnek, pedig mondjuk ki: egy prukneri renomé újjáépítéséhez a Zete visszahozatala az első osztályba férfimunka lenne. Persze ne temessük a kék-fehéreket előre, de a múltkori epizódunk Csengetett, Mylord? áthallásaira visszautalva: "Ne szólj szám..."

Címképek forrásai: vidi.hu; ujpestfc.hu; tempofradi.hu; sportandmedia.com.

1 komment

Címkék: tél átigazolás 2012 bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr944183685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

snowblind 2012.03.01. 10:59:16

Jó összefoglaló.
Siófok-Vasas kiesésnek örülnék igazán, de a ZTE menthetetlennek tűnik.
süti beállítások módosítása