HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

"Hej!" -re , igazítás - OTP Liga 21. forduló összefoglaló

2012.03.26. 20:24 Futó Lada

 A hétvégén a szombati munkanap olyan mértékű keveredést okozott néhány csapat életében, hogy azt is elfelejtették, hogy idegenben vannak-e vagy otthon, míg volt olyan szakvezető, aki a csapata ellen meg nem adott gól után, az elvett 3 pontot kérte számon a játékvezetőtől. Bolond egy hétvége volt, az már biztos, és az összefoglalót pedig ezúttal kiegészítjük némi önkritikával is, ami a beharangozót illeti. Ja! És lesz excel, így a kipattanó utánra mindenképpen oda kell lavírozni. Aki nem szeretné végigrágni magát a poszton az utána görgessen bátran a legvégére..

Bp.Honvéd - Kecskeméti TE 1-4
A beharangozó során valótlanul állítottuk, hogy Tököli góllal fogja szomorítani a kispesti szurkolókat, mint ahogy a KTE sem "Tököli +10".
Mielőtt újabb kiigazításra kerülne sor, gyorsan szögezzük le, hogy a vendégek esetében a "Tököli, Lencse +9" sem sokkal helytállóbb, noha a vendégek csatára egy mesterhármassal nyomatékosította, hogy az "országos 1-es" , csak a totózók által kitalált szószerkezet, és ha egy esélytelenebb csapat idegenben 4-et rúg, akkor igenis joga van megnyerni az adott meccset. Hazai oldalon nem volt meg az utóbbi időben már-már megszokott lendület, miképp a tizenegyes is hiányzott. (És akkor a Danilo - Torghelle ékpárról nem is szóltunk). A pálya talaja azonban remek volt, ez legalább vigasztalhatta valamelyest a hazai drukkereket, kivéve persze ha a hazai drukker tipp-mixen 5-ös kötésben ezt a meccset rakta be ötödiknek, mert annyira tutinak tűnt. Megérdemelt kecskeméti siker született.

DVSC - Lombard Pápa 2-2
Ebben a meccsben az volt a jó, hogy aki ezt is berakta 5-ös kötésbe a Honvéd meccsel együtt, az nem bosszankodott különösebben, mert a szelvény már amúgy is egy napja a kukában pihent. Pedig minden a várható forgatókönyv szerint indult, hiszen korai Loki gól után, a vendégeket csak Szűcs Lajos tartotta a meccsben. Szórványos pápai lehetőségek után jött Coulibaly, és nőtt az előny, mint a benzin ára. A vendég-csapat azonban nem adta fel, és 10 perc alatt egyenlített. No ez biztosan nem szerepelt a forgatókönyvben, és jól mutatta a csere a csapatok szándékát, a Lokiban jött Bódi, míg a vendégeknél Bene mester a védekezésre ment rá, és Rodenbüchert hozta be. Utóbbi játékos nevét Coulibaly megpróbálta kimondani, de nem tudta, ezért inkább átesett a védőn. A büntetőt az 5 perce pályán lévő Bódi rúgta, de ismét Szűcs volt a nap győztese. Volt még egy lesgól is hazai részről, de véget ért a meccs. A beharangozó során valótlanul jeleztük, hogy Dombi pályára fog lépni, ezúton is elnézést kérünk azoktól, akik csak miatta mentek ki a meccsre.

Vasas - ZTE 3-2
A kiesési rangadón hatalmas lendülettel kezdtek a csapatok... vagy legalábbis kellett volna valami ilyesminek történnie, de a Vasas korai gólja után inkább csak a küzdelem ment. Hazai oldalon Bárányosnak volt néhány biztató megmozdulása, és Hercegfalvi villogott, mint a stroboszkóp, de gól nem esett. Ha ezt filmen néztük volna, akkor ilyenkor kiírják, hogy "1 órával később" és a film a meccs 74. percében folytatódik tovább. (Az 1 órányi kínlódást tartalmazó nyersanyagot meg elpasszolják valami művészfilmhez, ahol kidomborodik a küzdelem jellege, és Bárányos lassított felvételben tekeri be egy beadást 20 percen keresztül). NA. 74 perc - ha már egyszer szóba került - ekkor a 2 perce beállt Jasarevic volt az, akinek még nem volt labdaundora, és megszerezte az említett játékszert, amit rövid töprengés után a kapuba továbbított. Újabb két perc múlva a zalai bisztrókban feltették a gázra főni az első adag Pruki-kávét, mert Brkic révén már győzelemre állt a vendégcsapat, amire régen volt példa a meccsnek ezen szakaszában. Újabb 2 perc múlva le is tekerhették takarékra a gázt, mert megint a Vasas rúgott gólt, ezzel már 2-2 volt a belőtt helyzetek aránya. Teljesen megérdemelt pontosztozkodás alakult ki, de aztán Radványi sporttárs bevitte a sötét erdőbe a vendégeket, nevezetesen, mert a jelölt 3 perc hosszabbítást le is játszatta a csapatokkal, ebből pedig a hazaiak jöttek ki jobban, mert egy szöglet után eldöntötték a meccset. Egerszegen lefőtt a kávé.

Pécs - Videoton 1-3
Közkívánatra Horváth Zsolt és Nagy is a kezdőben volt a hazaiaknál, viszont nem volt ott Bajzát. Beharangozónkban helytelenül állítottuk, hogy Bajzát-Torghelle párharc lehet, mert előbbi olyan cikornyásat káromkodhatott, hogy 3 meccsre is elmeszelték, míg Sanyi kvalitásainak megvillantására ezúttal nem volt szükség, így békésen napozhatott a kispadon, és vitathatta meg a szintén ott helyet foglaló Vaskóval és Tóth Bazsival, hogy mekkora királyság is az, ha többszörös magyar válogatott valaki. Hazai oldalon BP81 távollétében a csatárkérdés megoldására ezúttal Andorka lett a kiszemelt, míg a Vidinél Nikolics és Evandro volt a kezdő ékpár. Nikolics idén nagy formában van, 12 perc után eldöntötte a mecset, a többi csak formaság volt. A félidő vége előtt Sándor visszagurításából Gyurcsó növelte az előnyt, amit Andorka révén még csökkentettek a hazaiak, de Nikolics egy büntető után beállította a végeredményt. Perics újabb 10 percen keresztül reklámozhatta a Vidi-shopban is kapható mezét, ezzel két forduló után már 20 percnél jár. 

Kaposvár - Siófok 2-3
A meccs előtt 2 hazai labdarúgót lekapcsoltak a rendőrök, Grumicsékat szerb fegyvernepperekkel keverték össze. Talán ezért is volt, hogy a csatár az egész első félidőben nem lőtt egyszer sem kapura, sosem lehet tudni mit ért félre a TEK-es kommandó. Az aranypart galaktikusai viszont köszönték szépen, berámoltak 3 gólt különösebb megerőltetés nélkül, és boldogok voltak, hogy NB1-es tagságuk még egy évvel meghosszabbítást nyert. Sisa mester előbb Haruna-t vezényelte pályára, majd Bebeto-t is. ( Nem ez nem a legendás Rai-Romario-Bebeto sorból a világbajnok brazil csatár, hanem egy másik, aki csak annyiban hasonlít, hogy szintén Bebeto és szintén jó érzékkel találja el a kaput. Ez sajnos csak a szépítésre volt elég, mint utána Haruna gólja is, ezzel győzött némi meglepetésre a vendég Siófok, akinek ez volt első idegenbeli győzelme, míg a Rákóczi első hazai vereségét könyvelhette el ebben a szezonban.

DVTK - Újpest 1-0
A hazaiak beszéltek bundáról, Kabátról, nagy mellényről, zakóról, sőt az egyik Thaiföldről hazatért furcsán vakaródzó szurkoló még "trikóról" is, így komplett felsőruházati termékskáláról beszélhetünk a meccsel kapcsolatban. Fogadási botránnyal kapcsolatba hozott Gal továbbra is élvezi a csapat támogatását, mivel semmi hivatalos megkeresés nem érkezett ügyében, így helye megingathatatlan a védelem tengelyében. Nem volt ott viszont a kezdésnél Budovinszky, ami persze nem jelenti azt, hogy bárminemű összefüggés lenne a két dolog között. 7000 néző szurkolhatta végig az összecsapást, ami hazai részről Fernandónak , vendégek oldaláról pedig Proesmannak marad emlékezetes. Előbbi élete első diósgyőri gólját szerezte - ez utóbb győztes találatnak minősült, míg utóbbi egy szalag-szakadással tette emlékezetessé a miskolci kirándulást.

Győri ETO - Paks 4-1
Ismét helyreigazítással kell kezdenünk, mert helytelenül vázoltuk fel a szervezett csapatjátékot, és eléggé el nem ítélhető módon a beharangozóban "bunkerfociként" jellemeztük. A meccs jó 2 órás késéssel kezdődött, mert a Kaposváron fegyverneppereket kereső TEK-es csapat felért Győrbe, és ezúttal bombát keresett az ETO Park területén egy telefonos bejelentés alapján. Talált is a büfében néhány üveggel egyéb más energiaital társaságában, illetőleg egyszer a Geiger-Müller számláló is kiakadt, de nem atombomba volt, csak a paksi csapat buszának a kereke felszedett valami vackot, mikor induláskor átgurult az erőmű udvarán.
Bunkerfociról szó sem volt, az ETO csapatából Ahjupera egy emberként támadott, mindezt jó 45 percen keresztül, ez idő alatt 3 kapura lövést lehetett megszámolni. A szünetben beállt az eddig jobbára csak az ETO II szurkolóit boldogító Strestik, majd jött Dudás helyett Koltai. Na innentől kezdve a végképp fel sem merült a bunkerfoci, vagy csak a játékosok felejtették el betartani az utasításokat, mert jöttek a gólok. Először Koltai büntetőből törte meg a Csernyánszky távollétében Pokorni által dirigált védelem ellenállását, majd utána két perc alatt Trajkovic és Pátkai eldöntötte a meccset. Magasföldi még fentebb hozta a tolna megyei gárdát, de Pátkai még egyszer eldöntötte a meccset.

Haladás - FTC 2-1
Vas megyében rákészültek a Fradira, a meccset maga Kassai sporttárs vezette, akire az utóbbi időben több panasz is érkezett nemzetközi hadszíntérről. Détári mester egy ideig megelégedéssel szemlélte a ténykedését, bár az első etapban befújt büntető nem ezt az érzést erősítette. Fordulás után Pölöskei bepasszából - nem volt les, kikockáztam - Kulcsár megszerezte a vezetést. Ez után azonban a játékvezető ténykedése egyértelműen befolyásolta a meccset, és elvett 3 pontot a Fraditól. Előbb volt egy büntető-gyanús szituáció, amit nem adott meg a Halinak, majd ferencvárosi Jovanovics a gólvonal mögött  alig 1-1,5 méterrel állva kirúgta a labdát. Itt még vigasztalhatta, hogy kettőt tévedett a zöld-fehérek ellen, és kettőt a zöld-fehérek javára. A Fradi sorsa azonban meg volt pecsételve, az ETO parkban ugyanis Pátkai belőtte a 4. győri gólt, és Pintér mester hitetlenkedve suttogta maga elé :"Megvan a meccs". Ismerve a mester habitusát, ezt két megyével odébb is tisztán lehetett hallani, és a vendégek közül ezt mindenki el is hitte. A hazaiak azonban még hajtottak, mert nem akartak kikapni, és előbb kiharcoltak egy büntetőt, amit Kenő ezúttal belőtt, majd a hosszabbításban Jova katasztrofális kirohanása után Oross az üres kapuba passzolta a labdát. Ennek a két szabályos gólnak a megadásával Kassai sporttárs döntően befolyásolta a meccset.
 

A bajnokságban a botlás ellenére továbbra is a Loki az első 4 pont előnnyel az ETO előtt, míg a Vidi a 3, az 5. DVTK zárkózik a 4. Honvédra.

Tippverseny és excel:

na73 sporttárs tegnap reggel nagy szatyorral érkezett, és kintről behozta a lemaradást. Az elmúlt 3 forduló excelizálása mellett rövid szöveges értékelésre is vállalkozott, idéznék ide vonatkozó leveléből :

"A 21. héten 41 db teljes és 8 db részleges szavazat érkezett.
A legtöbben a Debrecen hazai győzelmét tippelték (95,7%) elhamarkodottan,
viszont a Győr és a Diósgyőr (89,8% ls 77,1%) hozta a papírformát.
Telitalálat 4 meccsen született (Pécs-Videoton 5 db, Diósgyőr-Ujpest, Haladás-Fradi 2-2 db, illetve, Győr Paks 1 db)
A forduló győztese Piazza Inter 2 telitalálat - 15 pont, 2. Stefan Derrick 1 telitalálat - 13 pont,
a 3. helyen 12 ponttal 3-as holtverseny alakult ki setzer,LionOfZion,Piazza Parenzo között.
Az összetettben végh hanta vezet 267 ponttal, de már csak 23 ponttal előzi meg spinyokirály-t (234) és 24-el JESTER-t (233).
Az tavasz listavezetője: Piazza Parenzo 78 pont"

 És végül az excel :  Ide lett felpakolva, ahonnét le is tölthető

8 komment

Címkék: magyar összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr514341999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LionOfZion 2012.03.27. 17:45:07

Majdnem jó az excel link, csak inkorrekt

Détárira visszatérve, lesz még olyan forduló a bajnokságban amikor a Fradi mestere nem hisztizik a bírok miatt a meccs végén mint egy kielégítetlen ....?

Amúgy ha jól emlékszem vmi olyat válaszolt a riporter kérdésére, hogy "minden rendben a csapat jól játszott csak elvettek tőlük 3 pontot"

Kérdem én, mint mint mezei szurkoló, ha egy csapat jól játszik akkor lemossa az ellent a pályáról és a bíró jelentéktelenné válik az egyenletben, vagy nem?

Futó Lada 2012.03.27. 17:52:25

excel javitva... most elvileg jó..

housemd 2012.03.27. 19:03:07

atyám, kevesebb pontom lett ebben a körben, mint ahány önálló gondolat van némely sporttudományi doktoriban... gyorsan összefűzöm és kinyomtatom a 'biztos eddigi évfolyamait, ráírom a nevem és beadom a SOTE-re...

Futó Lada 2012.03.27. 21:53:30

@housemd: az kb 10 doktorihoz is elég lenne, tekintve, hogy tavaly szeptemberi zárással 2346
oldalas pdf dokumentum lenne 242 Mb terjedelemben.. :)

christvhu 2012.03.28. 11:27:45

@Futó Lada: Ráadásul tekintettel a téma sokoldalúságára és összetett tudományos ismereteket igénylő mélyszakmaiságára, jóval kevesebb oldal tenne ki egy tudományos művet. Így aztán a Labdabiztos kb. 40 sporttudományi doktorit képes ellátni gondolatokkal. Ez nagyjából megegyezik a rendszeres kommentelők számával, így jut mindenkinek. Ki kell nyomtatni 40 példányban, kiosztani a tippverseny állásának megfelelően és mi leszünk a legtudományosabb blogközösség egész Magyarországon...... bár már most is mi vagyunk)
Viszont akkor lesz róla papírunk is. Mondjuk a sajátságos helyesírási szabályrendszer elsajátítása nehezebbnek ígérkezik.
Hogy valami komolyat is mondjak, KÖSZI az Excelt Lada!

Zis4 2012.03.28. 15:39:55

Nikolics volt az a visszagurító, nem Sándor! (Pécs-Vidi)
süti beállítások módosítása