HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Végítélet – kommentverseny 2012/13 25-30. fordulók és eredményhirdetés

2013.06.21. 21:29 vérfarkas

győztes.JPGAdósak vagyunk a kommentverseny utolsó adagjának értékelésével. Mivel egyben a szezon is zárult, összetettben is eredményt kell hirdetni, megköszönve a kitartó indoklást mindenkinek. Jöjjenek tehát a győztesek, helyezettek.

 

 

25 - Rímesen

Nem újdonság, hogy a bohócliga abszurd, de fran7 olyan szép hasonlattal világította meg, hogy bronzot ért; FTC - Videoton 0-2 Bohócliga faktor. Az abszurditás nemcsak a Siófok-Paks meccsen rejtezik. Beleettte magát az egész NB1-be. Mint a fagyöngy az egészséges fába.

A beharangozóban Bastille Rudolf duplát vizionált The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) rögtön ezüstösen csillogó felajánlást is tett; Ha a Rudolf két gólt rúg, akkor becsszó veszek egy karton sört a Hantának. A mostani performanszai alapján nem találna el egy tehenet az alagútban, b'zmeg.

Ugyancsak a versbe foglalt beharang ihlette a heti győzteseket, akik költeménnyel jelentkeztek. Futó Lada; Csak Pisont a király, de messze jár a vándor,/Vezess minket győzelemre, jó Torghelle Sándor! Balco; Kuli kicsit rakoncátlan, amióta targoncátlan. De majd játszik Pölöskey,
a gólokat majd ő veri.

26 - Kiállás

Slowmotion amolyan lemondó ciklussal jelentkezett, amely bronzot ért, mások mellett a néhány hónapos kecskeméti fizetés csúszást énekelte meg: Szombathelyi Haladás - Kecskemét 2:0
még jöhet fizetés, de inkább már nem.

Black Lotus az előző körös ETO-Paks hatására minden meccsre a legendássá vált eredményt tippelte, az egriek meccsét ezüstösen kommentelve: Eger - Pécs 3-4 A zöld asztal mellett, tíz menetes kő-papír-olló alapján.

Ugyancsak a bizonytalan kiállású egriek ihlették spinat kommentjét, aki aranyosan megállapított eredményt jósolt: Eger - Pécs 0:3 (nem az volt, hogy nem állnak ki és Csányi rúg nekik 3 gólt?)

27 - Komondor ’13

Szivics mesterről ekkor még úgy tudtuk, azért hosszabbított Pakson, hogy folytassa a megkezdett munkát. Így Diósgyőrben akadálytalanul röpködhettek a nála is nagyobb külföldi nevek. VGL-nek ez hozott harmadik helyet: Rákóczi - Diósgyőr 1-1 Sir Alex jövőre még elérhető, csak a Felcsút el ne vigye a DVTK elől.

Már-már unalmas téma bunda, főleg a hajrá idején de csikuszmicsuno kommentjét mégis ezüsttel kell díjaznunk: Kecskemét - Siófok 0-1 Szerintem ez papírforma eredmény, a kérdés csak az, hogy a Balaton-partiak rendelkeznek-e megfelelő mennyiségű a haza bölcsét vagy a nemzet prókátorát ábrázoló minden olyan meghatározott értékkel bíró tárggyal, amely a kereskedelmi forgalomban van, mint állandó fizetési eszköz és amelynek átadásával dolgokat lehet megvásárolni, illetve adósságokat törleszteni.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) erősen aktuálpolitizált. Nem tudni, 30 év múlva érteni fogják-e ezeket a poénokat, de így frissiben nem volt kérdés, kié a heti győzelem. Újpest – Honvéd: 2-1 Átesnek a vak komondoron. Debrecen – Videoton: 2-2 Ez egy portugál kezében van? Kezdeményezzétek, hogy legyen egy ilyen törvény, én csinálok egy olyat!

28 - egy…kettő…egy…kettő

Pápán a hajrára beindult az edzőkeringő. Ekkor épp Kovács László ült a padon. A heti harmadik Zoltáng az Eger lealázása után érezte, az új edző faktor a második meccsen már nem működik. Haladás-Pápa 1:0, a pápai fiúk már az új edzőnek bizonyítanak.

A Győr friss bajnokként rápihent a kupadöntőre Kispesten. Azért mielőtt a Honvéd szurkerek elszálltak volna csapatuktól, slowmotion elegánsan lépett oda, mint Pepe bármikor; Honvéd-Győr 1:0...és még mielőtt a középmezőny versenyzője örülhetne, hogy megelőzte az első helyezettet, rászólnak csapatrádión, hogy csak a kört vette vissza...

Az aranyat Futó Lada kapja, aki egy példátlan életpályának állított emléket; FTC-MTK 1-1
Közös busszal indul a két csapat Győrbe, találkozó a Vajda Péter utcánál. Út közben Rafa Wolfe énekel Bob Marley nótákat annak emlékére, hogy mindkét csapattal megjárta az NB1-es és NB2-t is.

29-Póló

A Pápa-Siófok nem csupán sorsdöntőnek ígérkezett, hanem anyagi haszonszerzéssel is kecsegtetett, amint azt a két bronzérmes is megénekelte. Slowmotion; Pápa-Siófok 1:2
Pápán kiszámolták, jobban megéri jövő héten hajtani. 3,05 most és 4,00 a jövő héten kifizetődőbb, mint 1,98 most és egy beleszarós 1,80-as vereség a nyár első napján
. Futó Lada; Pápa-Siófok 0-1
Melczer betalál, a második büntetőből, mert kell az izgalom az utolsó fordulóra, amivel el lehet majd adni azt a meccset is. A Siófok kiesik, ez alap, a Pápa sorsa a Mezőkövesd kezében van. (Ha a Mezőkövesd fel akar jutni, akkor a Pápa kiesik, mert kell a hely a Vasasnak)

Az ezüst ugyancsak megosztott lett, a két harcos a 29. forduló és általában az egész értelmetlenségét ragadta meg. VGL: Újpest-Haladás 1-0 Kérdés, hogy bármelyik felet érdekli-e még ez, vagy mennének a tetováló szalonba, nyaralni,vagy mit tudom én, hova. Nicolasito; Pápa-Siófok 1-0 Ennek a meccsnek az NB2 6. helyéről kellene döntenie, nem az NB1-es bennmaradásról.

A heti első Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) első látásra csak az egri labdarúgás vesszőfutásán merengett, de jobban belegondolva a fővárosiak szebb éveket látott vízilabdacsapatát is siratta; Honvéd-Eger: 2-0 Komolyan inkább a pólósokat küldeném fel, ha lehetne.

30-függöny

A végére már egyre nehezebb okosakat mondani Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) mégis összehozott egy bronzot érő megfellebbezhetetlent, igaz, ehhez idéznie kellett; Videoton-Pécs: 2-0
Amennyiben a hazai csapat több gólt lő, mint a Pécs, nyerni fog. (Z.S.)

A tavaszi hajrá nyomán már a fél ország Horváth Csarliéknak drukkolt, Bastille ezüstösen jósolta, a fák a Balaton partján sem nőnek az égig; Siófok-Újpest 0-1 Sajnos igazi magyaros történet lesz, majd mondhatom vasárnap, a magyar klasszikust idézve, a Siófok "jó volt, sírtam is rajta, csak a vége szar!"

Másokkal együtt Futó Lada sem gondolta, hogy a végén megfárad a Vidi, de kommentje azért elég volt a heti elsőséghez; Videoton-Pécs 4-2 A meccs után Torghelle Sanyit egy emberként követeli a válogatottba Torghelle Sándor.

Ami az összetett versenyt illeti, a dobogósok fordulónként 3-2-1 pontot kaptak. A 30 forduló során összesen 29-en kapaszkodtak fel legalább egyszer a dobogóra. Közülük 18-an azzal is büszkélkedhetnek, hogy a forduló legkreténebb indoklását küldték be.

Összetettben VGL tavalyhoz hasonlóan a 6. helyen zárt. Előtte holtversenyben maradt le a dobogóról az elsősorban ősszel brillírozó housemd és OJ. Már összetett érmes Futó Lada, akinek bronz jutott. A tavalyi 3. slowmotion egyet előre lépett, és hull, csak hull reá ezüst eső. A végső győzelem pedig Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) ölébe hullt, aki nemcsak kitartóan, de címvédést érően kommentelt.

kommentversen1213.jpg

Gratulálunk mindekinek! Hamarosan újra kezdjük, az egri roadshow már nem lehet téma, de visszatér Véber Gyuri, jönnek a felcsúti trafikosok kaszások, lesz decemberi tavasz, kánikula, hó, idény eleji és idény végi forma....

10 komment

Címkék: bohócliga kommentverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr315372770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VGL 2013.06.24. 19:19:49

Köszi az összefoglalót.
Hogy pontszerzőnek futottam be,így még kellemesebb olvasmány...

Tippjáték, hogy melyik magyar csapat meddig jut Európában?
(Sousa kommentek előnyben)

Artie 2013.06.25. 09:09:49

@VGL: én támogatom.

ETO-Maccabi
Edzőgéniuszok csatája. A két meccsen lesz összesen két kapura lövés, ebből az egyik beakad, 1:0-s összesítéssel Sousa ismét az EL-csoportkör felé lép. Csányi effti arca elkomorodik.

Videoton-egyikismeretlenmontenegrói
Látványos támadófociról fog írni az NS ismét, kár, hogy ezúttal a crnagorácok kapcsán. 4:1-es összesítéssel, egész mezey módon búcsúzik a Vidi. Csányi effti arca még jobban elkomorodik.

Honvéd-másikismeretlenmontenegrói
Beszarva érkeznek a másik crnagorácok, mert csak azt látják a Honvédnál, hogy Rossi, és nem tudják, hogy Paolo, a focista, Francis, a zenész, vagy Valentino, a bűvész. De amikor kiderül a turpisság, 3:2-es összesítéssel még sokkal komorabb Csányi efftit látunk.

Debrecen-ismeretlennorvég
Kovács Pétert a válogatottba! Targoncázásban legalább olyan jó, mint a külföldre vágyó, de gyaníthatóan kutyának sem kellő gólkirályunk. 4:3 oda. Csányi effti mérgében vesz még két bankot.

VGL 2013.06.25. 17:22:17

@Artie: ha jól veszem ki a szavaidból, már Nálad sem az a kérdés, hogy bármelyik magyar csapat is megéri-e a tavaszt, hanem hogy egyáltalán szeptemberben lesz-e még reprezentánsunk...

Ami biztos, hogy az első fordulókban fent nevezett csapatok halasztják meccseiket. Edzőik pedig bőszen nyilatkozzák szeptember-október magasságában, hogy a fiúk elfáradtak az európai menetelésben.

Azt hiszem, idén is élmény lesz az NBI-et követni!

Artie 2013.06.26. 08:23:10

@VGL: Ó, még ha szeptemberig tartana a tavaszi hadjáratunk. Augusztus is csücskös. Hacsak nem augusztusban kezd a Loki, bevallom, ennek most nincs kedvem utánanézni. Amúgy persze tökéletesen jól értetted, amit írtam.

Azzal van nekem kurva nagy bajom, hogy mindig azt halljuk, hogy nincsenek hozzászokva a terheléshez a fiúk, ezért nem fejlődik a magyar foci, több jó és szoros és éles és hajtós meccs kéne. Amikor meg lehetne Európában kicsit komolyabbakat játszani, akkor fél évig arra hivatkozva fáradtak a legények. Csoda-e, ha a másodosztályba kieső német kiscsapat úgy bassza ki a magyar válogatott sztárt, hogy összesen nem játszott öt meccset? Az, hogy az angol másodosztályú középcsapat mit akar tőle, nem tudom, de majd pályamunkásnak csak jó lesz.

Lényeg a lényeg, nálunk a 24 évesen padozó játékos még a jövő reménysége. És végre valaki más is megmondta, hogy ez önámítás.

csikuszmicsuno 2013.06.26. 17:07:45

Kilencedik lettem, mint a csapatom. Hiába , na összeértünk az elmúlt évek alatt.
Gratula mindenkinek!
Szép nyarat mindenkinek!

Már csak 30-at kell aludni és KEZDŐDIK!

VGL 2013.06.26. 20:47:07

@csikuszmicsuno: de ha a BL-t nézzük, akkor már 9 nappal bentebb vagyunk...

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2013.07.04. 13:48:36

Kösz az éves beharangokért, először is.

Egyebekben:
ETO-Maccabi: kulturált zs...zás közepette az ellen jut tovább, a MOL és az OTP jeruzsálemi felvásárlások tervét fontolgatja.

Honvéd-valakik: a jugók nyernek, Lanzafame a második meccs éjjelén egy lófejet csempész Hemibá ágyába.

Vidi-valakik: a nagy menetelést az Európa Liga kapujában a méltán híres azeri cspat jelenti, Eeersanyi visszafogottan csak két lábat tör el.

Loki-norvégEK: teljes infohiányban szenvedek, így nem tudom, hogy melyik csapatban lesz több kétkezi melós, de így is a norvég banda megy tovább. Ja, hogy ezek profi futballisták, óppardon.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2013.07.04. 13:51:51

@Artie: Elég sok haverommal vitatkozunk és vitatkoztunk erről, h aki itthon mekkora hatalams ígéret, az külföldön már annyi idősen meghatározó játékos, sőt, világsztár, lásd pl. Götze, vagy anno Owen, Zsíros, de mondhatnám Messit is. na ilyenek nálunk, ha vannak is, max a megyében tolják. (örök ígéretként). bocs, h kiejtem fentebb az ETO-t, bár ne legyen igazam.

Artie 2013.07.05. 08:23:30

@Dr. KOTász (Cobretti hadnagy): A két győri élő példa Némó barátunk (akit mondjuk 16 évesen kibasztak Győrből, de volt, ahol rögtön meglátták benne az örökre eltemetett potenciált) és Dudi. Utóbbinál meggyőződésem, hogy klasszisjátékos lehetett volna, ha olyan komolyan veszi a focit, mint mondjuk akár csak egy Korsós Gyuri. De hogy mi lett belőle, azt látjuk.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2013.07.06. 00:02:18

Csak most láttam ezt a posztot, és hát kösz a pontokért, meg a méltatásért. Igérem, amilyen gyakran csak lehet az ősztől is részegen fogok tippelni/kommentelni.
süti beállítások módosítása