HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Szégyenhozás elnapolva

2013.07.05. 11:08 Black Lotus

Az átlagos európai ország átlagos futballistája július negyedikén (ha nincs olyan peche, hogy a csapatánál korán megkezdődik a felkészülés és az edzőtábor) későn kel. Miután megvillásreggelizett, átpörgeti a szaksajtót, hogy milyen utózöngéi vannak a június végén befejeződött aktuális nemzetközi tornának (vébé előtt egy évvel a jelentős kozmetikázás után távolról nézve komoly futballeseménynek látszó Konföderációs Kupának). Ez után lassan lebattyog a délelőtti edzésre, netán ha jelenése volt az előbb említett rendezvényen, akkor a strandon kicsit megigazítja a napernyőt és kirendeli az első koktélt. Este, miután a nap folyamán belefáradt a felkészülésbe/napozásba, tartalmasabb szórakozást keres magának. Ilyenkor arra is van esély, hogy megtekinti magyar sorstársait. Akik július negyedikén tétmérkőzést játszanak.

Alighanem Csányi sporttárs is úgy érezheti, hogy az elmúlt év(tized)ekben kissé félrecsúszott a történet itt a Kárpát-medencében, mert már májusban megmondta a frankót: amely csapat az első kanyarban kizúg a nemzetközi porondról, az szégyent hoz a magyar labdarúgásra. (Hogy azon felül még mi minden hoz szégyent, azt ez alkalommal nem tartotta időszerűnek taglalni.)  A fekete paca elkerülését a Sors elrendelése szerint montenegrói csapatok ellen kellett kivitelezni - amely országot jelen sorok szerzője futball szempontjából méltánytalanul alulértékeltnek gondolta, de tegnap rá kellett jönnie, hogy ezen véleményét meglehetősen felületes információszerzésre alapozta. Csapataink mindenesetre éltek a kínálkozó győzelmi lehetőséggel, a Honvéd már az első mérkőzésen letutizta, hogy a játékosok napirendjébe ne kelljen a fürdés és a gyúrás mögé beiktatni a kukoricán térdeplést - és győzött a Videoton is, még ha ez utóbbi izzadságszagúbb lett, mint egy konditermi törölköző két órás használat után.

Cselik Niksics - Honvéd 1-4 Montenegró második legnagyobb városa elsősorban jó minőségű söréről ismert, a futballvilágban pedig arról, hogy innen (a város másik csapata, az FK Sutjeska kötelékéből) indult Mirko Vucsinics pályafutása. Annak ellenére, hogy a Cselik 15 perc után vezetést szerzett, negyedóra is elég volt ahhoz, hogy megállapítsuk: nem valószínű, hogy a piros mezes hazaiak bármely játékosának esélye lenne arra, hogy kiszorítsa a rivaldafényből a Juventus matadorát. Ezt alighanem a Honvéd-játékosok is belátták, mert egy újabb negyedórányi héderezés után beindultak, mint siófoki játékos fantáziája a Fradi elleni oddsok láttán. A széleket remekül kihasználó kispestiek közül legfőképp a fiatal Holendert illeti dícséret, aki a rendelkezésre bocsátott 75 játékperc alatt két gól és két gólpassz formájában fejezte ki a hazaiak iránti tiszteletét - de a többiek is tettek róla, hogy a derék crnagorácoknak ne legyenek téves illúzióik a visszavágó előtt. A mérkőzés végén Holender helyén megcsodálhattuk a Mancini-fiút is, akivel kapcsolatban - tengermély tiszteletünk kinyilvánítása mellett - csak annyit kérnénk Hemy fatertől: ha lehet, a kupamenetelésből származó pénzt ne arra használja, hogy idehozza Schillaci unokaöccsét is.

Videoton - Podgorica 2-1 Talán csillapíthatatlan Bohócliga-függőségünk, talán a délutáni mérkőzés tapasztalatai tették, de ezt a mérkőzést is vártuk, mint Szepesi Niki numera előtt a virágcsokrot. Kimenet tekintetében sem különböztek a szituációk: (az előzetesen előadott nagy ívű nyilatkozatokat is beleszámolva) alapos pofára eséssel gazdagodtunk. Mindezt rögtön a második percben sikerült megalapozni, amikor Oliveira alighanem úgy gondolta, hogy a délutáni tapasztalatok alapján a montenegróiaknak csak úgy lehet négyet rúgni, ha előtte már megvan az egy kapott gól - más magyarázatot legalábbis nem nagyon találnék a tizenegyes előtti becsúszására. A Vidi mindenesetre lassan, de próbált magához térni a kapott góltól - látszott, hogy a támadásvezetés az ellenfél tizenhatosáig már működik, csak a befejezések nem sikerülnek. A dolgot végül (Csank János legnagyobb örömére) a pontrúgások oldották meg, először Viniciusnak sikerült egy beívelt labdát némi röplabdás elem bevetése után a hálóba küldenie, majd Gyurcsó a labdarúgás területén mutatott be egy szépségdíjas mozdulatot. A második félidőben eleinte újabb gólokban, később már csak újabb támadásokban reménykedtünk, kevés sikerrel - Oliveira második perces gondolatmenetéből csak az egy montenegrói jött össze, a magyar oldalon az output megrekedt a délutáni termés felénél, ami egy ilyen kerettel rendelkező klubtól igen vékonynak tűnik a montenegrói bajnokságban hatodik helyen végző, az eurokupákba visszalépéseknek betudhatóan odatévedő gárda ellen. A szünetben prezentált Zombori-féle handabandázásból elemzésből annyit érdemes kiemelni, hogy ezt az alapozást már Gomes iránymutatásai szerint csinálta végig a csapat. Nyilván kívülről nem látni, hogy a felkészülés mely szakaszában járnak, az meg igencsak távol áll tőlem, hogy a magyar edzők által időről időre előadott, irigység, önsajnálat és szűklátókörűség által is bőséggel táplált, legújabban Glázer Róbert által prezentált "nem kell ide külföldi edző"-típusú véleményeknek igazat adjak, de annyit nem árt rögzíteni: az önmagában nem tesz jó edzővé valakit, hogy a zsebében portugál útlevél van. A győzelem ténye ezzel együtt örömteli.

Visszavágók a jövő héten, reméljük a legjobbakat.

 

43 komment

Címkék: el videoton honvéd

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr515391985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2013.07.05. 11:32:46

Egyáltalán nem lennék meglepve, ha a Vidi szopna idegenben 1:0-ra. Csak az első félidőt láttam félig-meddig, de...

Áh, inkább nem mondok semmit.

galpat 2013.07.05. 11:58:08

A Honvéd eldöntötte a párharcot, nincs miről beszélni.

A Vidi viszont még megéghet. El kell ismerni ez a Gomes messze van még Sousától mint a jelenlegi Vidi az EL csoporttól.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.05. 11:58:38

Évi hárommilliárd, zömmel az adófizetőktől származó forintos költségvetésű csapattól talán elvárható lenne a sima továbbjutás. Nehéz idők járnak a Vezérre mostanában...

Artie 2013.07.05. 12:42:47

@Bukott Rockzenész: Majd ha már Garancsi-Bank lesz a Duna Takarék, lesz az öt is.

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2013.07.05. 12:46:34

@Artie: Felemás érzéseim vannak a visszavágó előtt. Egyrészt szeretném, ha a Kedves Vezető Kedvenc Játékszere leégne, másrészt a magyar focinak jól jönne minél több nemzetközi siker. A józan ész azt diktálja, hogy az utóbbit szuggeráljam, már amennyiben ez lendít valamit az ügyön. Számos barátom évtizedekre visszamenőleg Videoton-drukker, ezért sem akarok nekik rosszat.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2013.07.05. 12:57:34

Rossz sorsom úgy hozta, h majdnem végig láttam a Vidi meccsét (a háttérben), de azt valaki magyarázza már el nekem, h az utsó 30 percben (lehet, h előtte is, de őszintén szólva nem bírt teljesen lekötni a mérkőzés) miért kellett egy betömörülő csapat ellen középen erőltetni mindent, amikor pedig az nem ment, ismét középre tenni a labdákat...olyan Priskines volt az egész.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2013.07.05. 12:58:40

ja, ez kifejezés nálunk már eléggé elterjedt, tehát
Priskines: mindennek az alja, a legrosszabb megoldás, stb.

Futó Lada 2013.07.06. 08:43:09

Nekem eddig úgy tűnt, hogy a Vidi az idei igazolási szezont a Felcsút megerősítésére fordította, és hogy legyen mit írni róluk is, ezért a kölcsönjátékosokat leigazolták fixre.
A bal szélen Mamadou ezzel a produktummal max. 10 percet kaphatott volna, azt is a szünetben.
Amennyire Somalia nem jobbhátvéd a Fradiban, úgy Oliveira sem az a Vidiben, az elv hasonló volt a kivitelezés nem.

JESTER 2013.07.08. 14:09:33

remek czikk, annyi kiegészítés, hogy a Niksic-i sörnek a híre azért kissé (khmmm...) túlmutat a sima Soproni alá (!) belőhető minőségén :) bár az is igaz, hogy útitársaságunk a második nap végére hozzászokott...

ibagorib (törölt) 2013.07.09. 11:53:42

Már rég kommenteltem, most ismét nekifutnék!
Olvasva a hozzászólásokat, nem értem miért van mindenki ennyire nekikeseredve, amikor mindkét csapatunk nyert, ráadásul az egyik idegenben.
Pedig én emlékszem olyan első körös fordulóra is, ahol már annak is örültünk, hogy maradt esély a visszavágókra!
A játék meg..., hát az olyan amilyen.
Szerintem a Vidi ha szar játékkal is simán továbbjut.

ibagorib (törölt) 2013.07.09. 11:55:27

Ja és még valami: a Honvédra lehet megfogadok egy x-et. :)

Artie 2013.07.11. 19:21:31

"itthon senki nem gondolta volna, hogy ilyen korán búcsúzik a Videoton a nemzetközi kupaküzdelmektől"

Jelentem, senki vagyok. Köszönöm a lehetőséget.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.07.11. 19:46:47

Simán szopóra raktam a Viktorotont, be is jött. Ráadásul pontosan olyan kibaszott szánalmasan estek ki, ahogy azt vártam is egy magyar csapattól.

galpat 2013.07.11. 19:48:54

Mindenki legyen szomorú, kiesett a "nép" csapata. :(

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.07.11. 19:58:41

A montenegrói bajnokság hatodik helyezettje... nem is tudtam, hogy ott van összesen hat csapat...

Artie 2013.07.11. 22:33:29

Zsozé, aki nem murinnyó, figyeltél?

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2013.07.12. 08:56:39

Azért ez a magyar foci jelenlegi állapotában is megalázó volt. Bár így legalább talán nem kezdik ajnározni magukat a politikusok és a sportvezetők (egyébként lassan kb. egyenlő szitokszóvá válik mindkét ... majdnem azt írtam, h ember), h lám, megindult valami a magyar futballban. Rá kellene jönni, h ez nem tervgazdaság, évekre előre ne osszák már le, hány csapatnak kell bejutnia, és hova...

ibagorib (törölt) 2013.07.12. 10:18:57

Na ennyit értek a focihoz.
Arra gondoltam, hogy a Vidi simán tovább jut.
Ezt a szánalmas vergődést...
Hihetetlen.
Mondjuk most a csapat felét biztos kirúgnám, kártérítés gyanánt
"Aki az első fordulóban kiesik az kárt okoz a magyar labdarúgásnak" (Csányi alvezér, MLSZ fővezér)

ibagorib (törölt) 2013.07.12. 10:22:30

A Honvéd esetében viszont Rossi nyilatkozata a tökéletes realitást tükrözte:
Értékelhetetlen meccs volt, az ellenfél nem is volt a pályán.
És tényleg mivel pl. a statisztika szerint a 90 perc alatt a Celik játékosai 4 azaz NÉGY darab szabálytalanságot követtek el, és ebben benne van a két tizenegyes is!
Szóval helyén kell ezt kezelni, ahogy Rossi.

Artie 2013.07.12. 11:31:35

@ibagorib: Ugyanezt mondtam én is Lotusnak (a nyilatkozatról, mármint). Rossi számomra már mindig is gyanús volt, de mostantól hivatalosan is kijelentem, hogy ő az NB1 legjobb edzője.

És morzsolgassuk még egyszer, ők 13-1-gyel küldték haza a montenegrói harmadikat, a Vidi meg leszopott a montenegrói hatodiktól.

És rögtön teszem hozzá, hogy ha nem elég, hogy Gomessel folyamatosan ég a Vidi, akkor legkésőbb a tegnapi nyilatkozata után, amely szerint a játékosok a hülyék, azonnal ki kéne rúgni. Önkritika, kedves uram, hun maradt? Erre még a zsozé nevű névrokona is képes pedig! Plusztovábbá ki a bánatos picsa készítette fel és küldte a pályára ezeket a játékosokat?

ibagorib (törölt) 2013.07.12. 12:33:44

@Artie: Gomes azért nem minden felelősséget hárított a játékosokra, mert azt nyilatkozta, hogy ez egy torta amiben mindenkinek, így neki is megvan a szelete. Még ha ez a szelet nem is jó ízű, akkor is meg kell enni!
El lehet küldeni az edzőt, de én pichán rúgnék jópár játékost is elsősorban a külföldiek közül!

Artie 2013.07.12. 13:20:25

@ibagorib: Én Gomessel kezdeném, ha érdekelne a Vidi. Meg is mondom, miért. Nem nagyon látom, hogy a csapatnak bármi elképzelése lenne, de ez lehet, hogy azért van, mert rosszindulatú vagyok. De a tények makacs dolgok.

Magyar Kupa: elődöntő
Ligakupa (hahahaha): döntő
Bajnokság: ezüst, tíz ponttal lemaradva az első mögött
EL: 1. selejtezőkörben kizúgás

Hát... mintha az elmúlt két szezonjuk kicsit sikeresebb lett volna.

VGL 2013.07.12. 13:28:06

@Artie: azért azt ne felejtsük el, hogy a Cselik elég érdekes felfogásban játszott.

Kb. 30-35 méterre védekezett a saját kapujától, egy ember mindig belógott, és a kapusuk... Nos ez még egy Afrika Nemzetek Kupáján is felhördülést kelt, amiket a vendég egyes művelt. Derék NS csak a 7.és 8.gólról beszél, pedig a többit is érdemes visszanézni.

Persze a győzelmet nem kell magyarázni, pláne nem túlértékelni (és ebben Rossi tényleg élen jár).

Annál inkább érdekelne, hogy mi történt a Videotonnal. Amit én látok, hogy nyakra-főre veszik a portugál (vagy valamelyik ex-gyarmat) játékosokat válogatás és koncepció nélkül.
Július 11-én már kiesni nemzetközi kupából, ezt még emészteni kell.

ibagorib (törölt) 2013.07.12. 13:30:20

@Artie: Volt-e előrelépés Gomes-el?
hát a hazai "edzőfejelmek" mint pl. kaszinó Gyuri egyöntetűen állították, hogy sokat lépett előre a Vidi, elsősorban a támadójáték terén. Akkor most mi van?
Én meg hittem nekik, ezért tippeltem a Vidi továbbjutására, merthogy ők állítólag értenek a focihoz, én meg nem.
Mindegyis, a lényeg nem akarom Gomest felmenteni, de itt a játékosok között is aratni kellene rendesen.
Ha csak ennyit tudnak akkor azért, mert nehogy már milliós fizetéseket zsebeljenek be a semmire, ha meg edzőbuktatás volt (ezt kétlem)akkor azért, nehogy már a csík tolja a repülőt!
Amúgy Gomes nyilatkozatának a végére érve már bekacsolódhatott nála a bullshit generátor is. Ezért jöhetett ide bajnokság, meg a BL.

ibagorib (törölt) 2013.07.12. 13:32:09

@ibagorib:
bekacsolódhatott = bekapcsolódhatott
natürlich

ibagorib (törölt) 2013.07.12. 13:33:43

@ibagorib:
edzőfejemek = edzőfejedelmek
úgy látszik nálam meg bekapcsolva maradt a bullshit generátor.
:)
Remélem több nincs.

Artie 2013.07.12. 13:46:19

@VGL: Tiszta sor, de a spanyolok is "csak" tízet rúgtak Tahitinek, szóval a 9:0 abszolút egy olyan eredmény, amire azt lehet mondani, hogy kihozták belőle, ami benne volt. Hogy 9, 10 vagy 12, oly mindegy. És Rossi valóban maximális kalaplengetést érdemel, hogy egy másodpercig nem foglalkozott azzal, hogy milyen kurva jók voltunk. Mert ő is tudja, hogy ez így nem volt más, mint egy kötelező ujjgyakorlat. De! Nem úgy indult. Ők csináltak belőle azt. És ezért is maximális tisztelet. Ellenben a Vidié kötelező ujjgyakorlatnak indult, és lett belőle egy hatalmas pofára esés. Tessék megnézni ennek a bejegyzésnek az első kommentjét. Ugye.

@ibagorib: Az világos, hogy a játékosok között is aratni kéne. De ha úgy vesszük, kétféle játékosa van itt a Vidinek. 1. Akikkel Sousa EL-csoportkörbe jutott. Azok miért voltak szarok? 2. Akik Gomes alatt érkeztek. Azok miért voltak szarok?

Az első csoportról tudjuk, hogy lehet valamit kezdeni velük, ezt mutatta meg Sousa. Gomes nem tudott. A második csoport idehozatalában ős is részt vett. Szóval: vele kell kezdeni a rendrakást. Így vagy úgy, de nem ért hozzá. Pont.

VGL 2013.07.12. 13:53:49

@Artie: persze, ez nálam is szimpatikus felfogás, hogy egy csapat megy előre, ha látja a lehetőséget. Ezt a Honvéd megtette,mint ahogy a spanyolok is Tahiti ellen.

A Videoton szerintem azt hitte, hogy valahogy csak behúzzák, a múltkori meccsen meg már megmagyarázták a gyenge játékot a kemény alapozással.
Apropó alapozás. Magyarázza már meg nekem valaki,minek kell két hét szünet után újra alapozással kezdeni a felkészülést?

spinat 2013.07.12. 14:00:54

a tegnapi kezdöcsapat nem sokban különbözött attól akik PSnél játszották az EL-t

Artie 2013.07.12. 14:07:04

@spinat: Na pláne. Ennyire mélyen nem követem a Videoton életét, de akkor még inkább biztos, hogy nem a játékosokkal van a legnagyobb baj.

@VGL: Az alapozás-részéhez nem értek. Az viszont a mai fociban már a legritkább esetben működik, hogy "úgyis behúzzuk valahogy". Most már nagyon nehéz bárki ellen biztosra menni. Főleg ha egy magyar csapatról beszélünk. Legkésőbb a Vaduz elleni 0:4 óta igencsak ráférne MINDENKIRE a magyar fociban egy kis szerénység és az ellenfél tisztelete.

ibagorib (törölt) 2013.07.12. 14:35:17

@Artie:
Végülis jogos. Gomes game over.
:)

Futó Lada 2013.07.12. 14:40:15

@VGL: Alapozás kell...nem tudom miért, de mindig kell, és akkor fartlek futás, meg medicin-labda, meg lépcsőzés...mert az jó..

ibagorib (törölt) 2013.07.12. 15:11:09

Az "elfogott levelet" nem lehet kommentelni!
Így ide írom:
jobb lett volna a focinál maradni. Szerintem nem kellene idekeverni a politikát bármennyire is frusztráltak vagyunk.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.12. 16:57:43

@Futó Lada: A kérdés az, Ladám, hogy jó, jó ez az alapoz(gat)ás... csak: mire?

Valahogy nekem az az érzésem, hogy néhány európai államban valahogy teljesen más típusú felkészülés folyhat, legalábbis én nem nagyon tudom mással magyarázni, hogy az európai középmezőny ellen (távolról sem az elit ligákról beszélnék itt, hanem célozzuk meg a középmezőnyt: Svájc, Ausztria) gyakorlatilag egy magyar klubcsapat jó, ha 60 percig meccsben van. Hogy a végeredmény rovatban a másik csapat neve mellett milyen szám látható majd, az a meccs vége fele sokkal inkább a szerencse, az ellenfél elszántsága és hasonló tényezők függvénye, kis mértékben tudja csak a magyar fél befolyásolni (egy-két kapusbravúr, netán egy utolsó erőtartalékok bevetésével végrehajtott bravúros becsúszó szerelés) révén.

Ez szerencsére ebben a két hétben még nem látszott meg - a Videoton kiesése szerintem nem erőnléti tényezőknek köszönhető, a Honvéd esetében pedig a videó többszöri megnézése után nehéz lenne vitatni mondjuk @VGL: véleményét (nem csökkentve ezzel a kispestiek érdemeit, akik tényleg tisztán játszottak).

Ezt a faktort egyébként azért emelem ki külön, mert sok minden mással ellentétben az, hogy egy csapatot erőnlét szintjét fel lehessen rántani az európai középszintre, az nem igazán pénzkérdés. Sok minden valóban az, a játékosoktól kezdve bizonyos orvosi kezelésekig, mérésekig - egy korrekt erőnlétet viszont nem feltétlen kerül pénzbe összehozni. Ezért is nem értem, mi zajlik kis hazánk az úgynevezett alapozások idején.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.07.12. 16:59:12

@Black Lotus: Bocsánat, az alany-állítmány egyeztetése, meg néhány nyelvtani probléma benne maradt.

Artie 2013.07.12. 19:25:17

@ibagorib: de, keverjük ide, mert a te adód is megy erre a szemétre, és ez akkor is zavarna, ha a vidi el-t nyerne

hüjeliba 2013.07.12. 19:31:39

@ibagorib: Sajnos nem a poszt kever politikát a fociba, hanem a politika kever focit a posztjaiba.

Futó Lada 2013.07.12. 21:35:05

@Black Lotus: A pro licenszes vizsgám még nincs meg, így csak félhivatalos választ tudok adni az alapozás kérdésére.
Ifistaként az volt a mondás, hogy a játékos állóképességének maximumát 18-20 éves korára éri el, ezért kell kiemelt erőnléti edzés. Megfelelő edzettségi szint mellett csökken a sérülés veszélye.
Felnőtt szinten meg azért kellett alapozni, mert a szezon során csak szinten tartó- , regenerációs - és taktikai edzésekre van lehetőség, így a kondíció szükség szerűen csökkenni fog, ezért kell a szintjét fentebb tornázni, hogy legyen honnan csökkenjen.

Futó Lada 2013.07.12. 21:42:52

@Black Lotus: ..de ez még a régi időkben volt, amikor az "alapozás" azt jelentette, hogy labdát nem is láttunk két hónapig, és csak statikus edzések voltak. Na ezért utálták meg sokan, és volt 6-7 idióta aki végigcsinálta, meg 10, aki decemberben "megsérült" és csak márciusra a labdás edzésekre "gyógyult meg". Külföldön már régen nem ezt oktatják, hanem a dinamikus alapozást, ahol labda is van, és kevesebb, de dinamikusabb terhelést kapnak a játékosok, majd az így megspórolt időt regenerációra fordítják. Ezáltal alapozás közben sem úgy mászkálnak a pályán mint egy birodalmi lépegető....de ez nem hivatalos,, :)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.07.13. 15:15:01

@Artie:

A Vaduz elleni 0:4 is ordas bunda volt, némi edzőbuktatással fűszerezve, hogy a Srácok összekössék a kellemest a hasznossal...

A közönség persze szokás szerint le volt szarva. Bár hazudok, a tudósítások szerint a publikum kifejezetten élvezte az előadást, itt nem fárasztották őket akrobatákkal meg műlovarnőkkel, egyből jöttek a bohócok.

ibagorib (törölt) 2013.07.13. 17:29:58

@Artie:
Elmegy egy csomó pénz más hülyeségre is az adóból, ami sokkal jobban fáj (pl. a cigók eszetlen támogatására).
Nehéz bármit is mondani, amikor a politikusok a idióta vigyorral az arcukon feszengenek a sikeres események (sport, kultúra, stb.) közelében, de ez így megy nyugaton is, csak ott tisztábbak a játékszabályok olyan szempontból, hogy elég erős a gazdaság, hogy eltartsa pl. a sportot. Nálunk meg kiviszik a pénzt az országból, tisztelet a kivételnek. Ettől persze még nem helyes az adófizetők pénzét másod-harmadosztályú külföldi légiósokra költeni.

housemd 2013.07.14. 20:57:51

400 milla a mezőkövesdnek basszák meg csak azért hogy egy év után megint essenek ki a picsába... vagy a keleti csoportba, vagy mi van most helyette.... ááááááááááááááááááááá nyomrult egert meg körbekergették a fél országon a lámpa miatt...
ilyen ország márpedig nincs.
bocs.
valakinek el kellett mondanom.

Artie 2013.07.15. 09:15:52

@housemd: +1 meg lájk meg minden. Mármint lófaszt lájk, de. Éééééérted.
süti beállítások módosítása