HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Irány Rió! - 15.rész

2013.10.12. 01:09 Futó Lada

Szervusz kedves Naplóm! Itt vagyunk Hollandiában, célunk nem kisebb, mint hogy narancslevet facsarjunk a helyi szerethetetlen válogatottból. A játékuk annyira savanyú, hogy lehet, hogy citromlé lesz. Ha sikerült, akkor ismét egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy a jövő nyáron Pina Collada-t szürcsöljünk a Copa Cabana-n két VB meccs között. Most látom csak, hogy kezd betelni a napló, ez az utolsó oldal. Holnap majd leszaladok az Ápisz-ba , veszek másik füzetet, mert nem lesz mibe írjam tovább a történetet.

A hollandok nem könnyű ellenfél, erejüket mi sem jelzi jobban, hogy Andorrának 2 meccsen 5-öt rúgtak. Mi már háromszor játszottunk ellenük, ez alatt 13 gólt rúgtak, így mondhatni kiismertük a játékukat, a védelmükben pedig olyan hibákat fedeztünk fel, hogy most akár el is kaphatjuk őket. Állítólag magasabb szinten átszóltak neki, hogy ha van valami lerobbant stadion, akkor azt pikk-pakk kedvezményesen fel tudnánk újítani, sőt mehetnénk közös géppel majd Rióba, és a jegyeket is fizetjük, de ennek ellenére is ragaszkodtak hozzá, hogy lejátsszuk a meccset. 
Sajnos a csapat nem volt minden tökéletesen rendben.
- Szalainak forró a feje - mondta Szilágyi doktor.
- Ő már csak ilyen forrófejű. Majd lehiggad.
- Nem. Úgy értem láza van.
- Futball-láz ?
- Nem. Sima, láz. Az első mérések után 38.6 - mondta és leült keresztrejtvényt fejteni.
- Basszus. Akkor most kit hívjunk be? Szabics?
- Már pályagondnok.
- Honosítsuk Tuyip -ot?
- Akkor már inkább Torghelle Sanyi.
...súlyos csend ülte meg a szobát, csak a toll kaparászása törte meg néha a csendet. Vadul gondolkodtunk a lehetőségeken.
- Vizszintes 6 -  "Apja"  ...Kilenc betű. Mi lehet?
- Nem anyja - vágtam rá séróból, majd mint akit a darázs csípett felugrottam. - Nemanja ! Hát persze! Nemanja Nikolics. Sose hívtuk még be, így a hollandoknak nem is lehet róla információjuk. Ő lesz a titkos fegyver.

Később még volt néhány apró probléma. Bazsi jelezte, hogy nincsenek rendőrök a pálya szélén, és ő így nem tud felkészülni rendesen. Sikerült megnyugtatni, hogy vannak zsaruk, de titkos-rendőrök, így nem lehet látni őket. Lipták panaszkodott, hogy nem tud aludni, egész éjjel csak forog. De ettől eltekintve a csapat nyugodt, átérzik a meccs fontosságát. Aggódni nincs miért, mi az észteket simán vertük 5-1 -re, a hollandok meg csak ikszeltek velük, így valószínűleg 5-1-re fogunk nyerni. Üzentem is haza, hogy sok gól lesz, pakolják tipp-mixre a pénzt, mert 5 gól tuti lesz. A meccs délelőttjén elég komor volt a hangulat, de ebédnél volt süti. A srácok nagyon örültek, délután már vigyorgott mindenki, jókedvvel, bőséggel. Majd elkérem a receptet holnap, ha lesz új naplóm, mert ebbe már nem férne bele.

A meccs jól kezdődött. Harcosan, támadólag léptünk fel, és nem voltunk hátrányban 2 perc után.Támadó szellemben mentünk a pályára, 5 támadó jellegű játékosunk is volt, mert Puskás Öcsi is megmondta: "Magyar játékos nem tud deffenzíven játszani". Nem is akartunk nagyon védekezni, mert a gól volt a lényeg. Kicsit nehéz volt olyan védelmet pályára küldeni, amelyik még sosem játszott együtt meccsen, de szerencsére a csapat-összeállító szoftver a segítségemre volt. (Bár élek a gyanúval, hogy valaki hozzápiszkált az adatbázisához, mert a jelenlegi legjobb középpályások listájában az első 2 helyen Galaschek és Váczi Zoli szerepel, és középső védőnek mindenképpen Szatke-t ajánlja, de az informatikus megnyugtatott, hogy ez csak amiatt van, hogy tört verzió. - A szövetségnek a stadionok mellett már nem maradt pénze a saját programjára sem, a szektor-bezárások után meg már nem tudnak büntetni, mert nincs aki huhogjon vagy rasszista rigmusokat kiabáljon. Állítólag egyedül a kispestieket lehet csak büntetni, mert a temető mellett van a pálya, ott meg lakik egy öreg fülesbagoly, és annak a huhogása néha behallatszik. - Szóval a programot így megírták, és torrenten letöltötték saját maguktól. Ez nem tudom mit jelent, szerintem fogalma sincs róla mit csinál, csak szövegel, hogy terelje a figyelmet)

Szóval a Korcsmár-Guzmics páros egy valóságos Maginot-vonalat alkotott, és a hazaiaknak 15 percig is eltartott mire rájöttek, hogy ezt is meg lehet kerülni. A jobb oldalon érdekes párbaj zajlott, hiszen Van Persie szembe került Van czákkal, de Vili mellett nem sok sót evett meg, és inkább bement középre gólt fejelni. Az első gólnál Ádi először egy skorpió-rúgással akarta kiollózni Van Persie hitvány kis fejesét, már éppen dobbantott is, de ekkor inkább a két kézzel lehúzás mellett döntött. Ugrás közben ismét eszébe jutott, hogy a skorpió-rúgás mégiscsak látványosabb lenne, és visszahúzta a kezét, a labda meg behullott. Fránya egy pech, de ez legalább lenyugtatja a hollandokat, és a végén gyorsan fordítunk. A második gól, az kimondottan peches volt. Akkora ívben ment a labda, hogy a mieink csak álltak, és várták, hogy jön valami trükk, esetleg Bessenyei Péter átrepül dugóhúzóban a labda íve alatt. De igazából csak annyi történt, hogy a hollandok felemelt kézzel ölelkeztek, mert már 2-vel vezettek. A harmadik gól, az kifejezetten szerencsétlen körülmények között született, mert már majdnem felszabadítottunk, de aztán mégsem. Aztán már pont támadtunk, így a negyedik gól az szerintem kifejezetten sportszerűtlen volt, ráadásul már pont mentünk volna a szünetre. Persze Persie-nek meg lehet bocsájtani, mert ezzel beállította Kluivert rekordját.

A szünetben természetesen átbeszéltük a fiúkkal a stratégiát. Ismét felhívtuk a figyelmet a holland védelemben észrevett hibákra. Kiemeltük, hogy ezeket a hibákat úgy lehetne a legkönnyebben kihasználni, ha eljutnánk a holland védelemig. Próbáltunk a hátrányunkból előnyt kovácsolni, érezhető volt, hogy a hazai csapat egy nemzeti válogatottra számított, így játékunkkal eddig alaposan megleptük őket, és rögtön a második félidő elején ki lehetne használni a döbbenetüket. Kettőt cseréltünk, Elek a bajnokságban pihen eleget, így most új lendületet hozhat, viszont így Kádárt le kellett hozni, mert ha szétfuttatom a diósgyőrieket, akkor Szivics leszedi a fejemet. Devecseri szerencsére tettvággyal telve lépett pályára.

- Számíthat rám Mester, nem fogja megbánni. Érzem, hogy én ma gólt lövök ebben a stadionban!
- Hiszek neked. Elsősorban a beíveléseknél figyelj, mert fejjel megvernek minket. Igyekezz elfejelni a labdákat, mindegy hogy merre, csak ne a hollandokhoz kerüljön vissza.
- As you wish Master!

A második etap úgy kezdődött, ahogy terveztük. Bazsi rögtön behúzta a szokásos gólját, és éppen készültünk összeroppantani a hazaiakat. Van Gaal hitetlenkedő szemekkel nézegette a jegyzeteit, képtelen volt felfogni a történteket. "Szervezetlen csapat mi? Hol tudtok ti ilyet?" - gondoltam mosolyogva. Már pont befejeztük az ünneplést, mikor a Van Persie megint gólt rúgott, és ezzel az örök-ranglistán a holland válogatott legeredményesebb játékosa lett. Kluivert gratulált neki , "Tiéd a rekord haver!" - kiáltotta oda. Hát nekünk viszont ez a legrosszabbkor jött. A gólszerző el is fáradt, le is cserélték. A következő 10 percben - nem szépítem - uraltuk a meccset. Fantasztikus volt az az akarás, ahogy a félgőzzel hajtó hollandok között mentünk előre, és néha az ellenfél térfelének a közepéig is vezettük a veszélyesebbnél veszélyesebb akciónkat. Mondhatnám, hogy meg is lett az eredménye, mert újabb gólt szereztünk. Az elképzelés és a mozdulat az elsőrangú volt, Devecseri egy beadás után lerázta magáról Robbent, majd megnézte a rövid alsó sarkot, és saját kapusának esélyt sem adva bólintott egy öngólt. Gyorsan a laptopra pillantottam, és a frissült eredmények alapján ezzel az öngóllal a szoftver szerint feljött rögtön Gyepes Gabi mögé, ami egy ilyen fiatal játékostól remek teljesítmény. Ezzel így összességében 60 perc után több gólt kaptunk, mint Andorra 180 perc alatt, de hol van az a törpeállam mitőlünk??!

Vanczák Vili szaladt ki az oldalvonal mellé, és kérdezte, hogy ő is lőhet-e öngólt? Sajnos ő már a lengyelek elleni barátságoson szerzett egyet, így fájó szívvel bár, de nemet kellett mondanom. Hiába no, most már kezd a csapaton meglátszani a támadó mentalitás. Mindenki gólt akar lőni. A hetedik gól amit kaptunk igazából elég szerencsétlen pillanatban jött. Éppen beküldtük Nikolicsot, mert kíváncsiak voltunk, hogy Szabics helyett megfelelő időhúzó csere tud-e lenni. Majdnem gólt is rúgott, de aztán nem, és a hazaiak valamiért kaptak egy szabadrúgást a kapunk előtt. Vilit nem hibáztatom. Benne van a vérében, hogy ha szabadrúgás van, és ő a 16-oson belül helyezkedik, akkor fejjel, vagy vállal, vagy valahogy a kapu felé irányítsa a labdát. Sajnos nem kizáró ok, ha saját 16-osán belül áll, és az ellenfél rúgja a szabadot. Ezzel már 7-1 volt, és beállítottuk Verebes Jóskáék rekordját. Sőt Csank Janiékét is. Hát ez van, nekünk is sikerült végül egy rekord, nem csak Van Persie-nek. Már vártuk a hármas sípszót, és sűrűn néztünk a játékos-kijáró irányába, hátha a spori ért a szóból, és lefújja végre. Ebből is látható, hogy a nyolcadik gólt, az kifejezetten peches időpontban kaptuk. Bosszankodni sem volt időm, mikor csipogott a telefonom. "Tiéd a rekord haver" állt Mágus SMS-ében. Hiába no, ez a miénk egy olyan közösség, amelyik nem szégyenli elismerni, ha a másik jobb valamiben.

A fiúk minden dicséretet megérdemelnek, mert egy pillanatra sem adták fel. Volt tartása a csapatnak, és 7-1 után sem omlott össze, szinte ugyanúgy hajtottak, mint 0-0 -nál.. Sőt, ha a peches időpontokban jött elkerülhető gólokat nem számítom, és nincs az az öngól, akkor 1-el nyerünk. Ezek azok az apró nüanszok, amire a jövőben építkezni tudunk, ezek azok az apró biztató jelek, amiket ha sikerül tudatosítani, akkor végleg foci-nagyhatalom lehetünk.. Ha ezekhez a srácokhoz felépül Gera, Juhász és Kovács, akkor végigverjük Európát. Jöhet majd szembe velünk bárki, legyen az Andorra, Lichtenstein vagy akár San Marino. Most a meccs után máris a következő meccs van a fókuszban. Kárpótolnunk kell a szurkolóinkat ezért a meccsért, meg ilyesmi, ahogy szoktuk. A keret egyik fele megy haza, mert kedden Andorra az ellenfél, a másik fele pedig megy Bukarestbe, hogy szurkoljon az Észteknek. A hollandokkal nem lesz gond, a törököket lenyomják simán. Ha az észtek egy nagy gólkülönbségű döntetlent játszanak, és rúgunk egy hetest Andorrának, akkor meglehet a pót-selejtező, ami ennek a csapatnak nem jelenthet gondot.

Fura. Ülök az öltözőben, és nem vagyok elégedett. A srácok énekelnek, jó a hangulat, hiszen megúsztuk tucat alatt. Kétszer annyi gólt rúgtunk a hollandoknak, mint a románok, így ünnep ez a nap. Ezt a meccsünket rommá fogják ismételni a Eurosporton, ezzel is népszerűsítve a magyar focit. Mindenki látni fogja szerte a világon, hogy  micsoda hatalmas munkát végzett el ez a csapat, milyen megtörhetetlen, gerinces csapatunk van, mekkorát fejlődtünk a pár évvel ezelőtti 6-1 óta. Mégis valami furcsa ürességet érzek. Csak forgatom a telefont, és újra meg újra az SMS-t olvasom. "Tiéd a rekord haver". ..és ezt nem akárki írta, hanem a Mágus. Egy olyan ember aki nem tud tévedni ebben a rohadt magyar futballban. Ha ő mondja, akkor így van, enyém a rekord. De akkor hogyan tovább? A rekord után mit lehet még elérni? VB cím? A Benfica kispadja? Sousa kézfogása? 
"Ha egyszer felérsz a csúcsra, állj meg, és nézz körül" - mondta egyszer valaki. Felértem. Körülnézek. Sehol senki. Mindenki elmaradt. "A csúcson magányos az ember" - mondta másvalaki, de ahol egy csapat van, ott nem lehet senki magányos. A csúcson kell abbahagyni. Kinyitom a kézmosó csapját, majd kilépek az ajtón...utánam a vízözön...

8 komment

Címkék: napló válogatott rio

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr115563844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galád (már foglalt) 2013.10.12. 01:42:53

Pont ezen gondolkoztam én is. Andorra 2-0-ra kapott ki ugyanebben a stadionban.

Tempus-Anh 2013.10.12. 07:36:11

Sajnálom. Majd 2018-ban...:-(

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2013.10.12. 09:01:21

Kiváló összefoglaló, Ladám, csak annyit tennék hozzá, hogy a csapat minden mérkőzésen fejlődik. Ezúttal a középkezdések elvégzését fejlesztettük, ez is egy fontos játékelem, Maradona gólt is rúgott középkezdésből.

979122 2013.10.12. 10:38:43

tegnap erről beszéltem. ez van. csak kár, hogy ez a szatíra nekünk fáj. "nem kicsit (...)"

979122 2013.10.12. 11:13:49

Sőt mert minden rekordot meg kell becsülni, egy klasszikus jutott eszembe:
"Köszönjük élet! áldomásidat,
Ez jó mulatság, férfi munka volt!"
El tudja valaki intézni, hogy a címert ne viselhessék ezek az aranylábúak, viseljék csak az MLSZ helyesírási hibás jelvényét, mert csak azt érdemlik?

Italian beauty 2013.10.12. 17:41:11

Nagyon jó cikk, csak sajnos rólunk szól. Erdélyi magyarként keserű volt látni azt az idézőjeles harcot amit Bukarestben vívtak.Egy igazi sportoló aki címeres mezt visel harcoljon az utólsó leheletéig és bár veszítsen mégis elismerében lesz része.Ez a hozzáállás és akarás amit a holland meccsen is láttunk sokkoló.Nem túl jó a magyar foci de azért ennél több van benne.

.com 2013.10.12. 19:36:14

Mit várt ezektöl bárki mást mint amit tegnap este láttunk?
Buta parazita = magyar futballista
És még ezt sportnak tartja vki....

Artie 2013.10.15. 15:56:35

@979122: Nos, egyszer fel lettem homályosítva, hogy a címeren azért Magyar Labdarúgó Szövetség van, mert a 4. alapelv szerint vagyon írva, vagyis a hagyományos írásmód elve alapján.

Ettől függetlenül tényleg nem ártana már mindenhol máshol jól írni, bár pl. a németeknél is régiesen hívják Deutscher Fussball Bundnak.
süti beállítások módosítása