HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

2013 - ami jó volt!

2013.12.30. 12:47 Bastille

naa.jpgA régi jó dolgokból nem maradt semmi, mondja az öreg a bicskanyitogató reklámban, de nem a kettős rangadókra gondol és nem is az üveges Szalon sörre, hanem valami rissz-rossz chipsre. Na, most ezt a tételmondatot alkalmazhatjuk 2013 jó dolgaira, ami focinkban történt, ugyanis listánkból kiderül, hogy nem feltétlen a teljesítmények melengették meg a szívünket. Le kell borulnunk Szűcs Lajos előtt, aki 40 évesen is felkerült a listánkra és nem azért, mert ő volt a legjobb kapus. Lőjétek a kipattanót…

1.    Szűcs Lajos – Nem elég, hogy Szűcs Júdás 2013 tavaszán, és most 2013 őszén is besöpörte a legjobb kapusnak járó elismerést, de még enyhén irónikus listánkra is felkerült. És  ő rögtön meg is cáfolja ’’a régi jó dolgokból nem maradt semmi” tételmondatot, mert ő azért már akkor védett, mikor Kiskokó beleszart a pelenkába, hovatovább Szlovákia is előre köszön neki. Listánkra most mégis a lenti teljesítményével került be. Az előző szezonban a Siófok elképesztő hajrába kezdett, hogy megőrizze első osztályú tagságát, ennek köszönhetően pedig az utolsó fordulókban már ott lihegtek a Pápa nyakán, mégis egy utolsó fordulós,  bravúros, miskolci döntetlennel a Pápa megőrizte a Bohóc tagságát. Ezt követően pedig Lajosunk Horváth Karcsi bácsit parodizálta a mérkőzést követő interjúban. Még több ilyet Lajos, még több ilyet, drága futballistáink!


2.    Trollfoci – Sok mindent lehet mondani a Trollfocira, de aki érti a humort és nem sokal be tőle, az naponta kedélyesen röhöghet rajta. És nem a magyarfocin röhögünk, hanem a magyarfocival. Emlékeim szerint valahogy 2012-ben, talán nyár vége fele indulhatott az oldal, jómagam ősszel csatlakoztam hozzájuk és láthattam, ahogy egyre csak terebélyesedik, és 2013 végére bőven 100000 ember  követi a vicces és lényegre törő posztjaikat. Kezdetben talán az első klasszikus mém Mészöly Kálmán bácsi bon mot-iból eredeztethető, aztán szépen kialakult a saját nyelvezetük is és odáig jutottak, hogy már a pálya szélén is, hol transzparenseken, hol szurkolói megnyilvánulásokban látható, hogy népszerűbbek, mint a rezsicsökkentés. Egyértelműen a magyarfocit népszerűsítik és nem is folytatom, mert mindenki tudja miről van szó. Egyetemista srácok kezdték el csinálni, ettől függetlenül vizsgaidőszak táján sem ritkulnak a posztok.


3.    Dombi Tibor hosszabbított – Lajos 40, ő 39. Az elnyűhetetlen, az örök, a fáradhatatlan. Aki felfedezte a tüzet és aki még ott volt az 1996-os olimpiai keretben. Dombi hosszabbított, méghozzá abban a csapatban, amelyik vezeti féltávnál a Bohócot.  A Lokiban még rendre kap húsz perceket és azt sem mondanánk, hogy haszontalan lenne azokban a húsz percekben. A nézők a nevének skandálásába kezdenek, amint meglátják, Dombi Tibi pedig mosolyogva és szerényen viselkedve teszi a dolgát. Tibi tudja, az élet a legjobb méreg!


4.    Aranycsapat 60 – Tíz éve ünnepeljük a Magyar Labdarúgás Napját a hathárom napján, ezt idén tizedik alkalommal tettük, de itt a lényeg, hogy általában ettől a naptól ered, hogy régen minden jobb volt. Az esemény jelentőségét mutatja, hogy mértékadó, aranycsapat.jpgkülföldi újságok szenteltek több oldalt az évforduló kapcsán az Aranycsapatnak, metrószerelvényeket neveztek el a játékosokról, és még mindig számíthatsz egy ingyen sörre, ha kiderül, hogy magyar vagy, mert egyből jön a Puszkász. Jómagamnak is van egy Puskás pólója, amiben már külföldön, de megyei első osztályú meccs keretein belül is kaptam ingyen sört. Na, nem ez a lényeg. Inkább az, hogy nem tudunk Hidegkutiék árnyékából kilépni, nagyságukhoz felnőni vagy csak teljesítményük tizedét megközelíteni. Emlékük ellenben örök.

6.    Szöllősi elvtárs – Minden szempontból 2013 sportújságírója és pogácsapusztítója ő. Megosztó, mindenbe belerondító okostojás. Amivel kiérdemelte, hogy idén a jó/derültséget okozó tényezők között emlegessük, az a felcsúti csapat honlapján létrehozott kis listája, ahol cáfolja azokat a többé-kevésbé igaz híreket, amik a Generális és az ő mutyicsapatát kárhoztatják az igazsággal. A cseresznye pedig a következő, nem is mennék ebbe bele, mert ez már szinten aluli, elég csak odakattintani. De számomra a legalja valahol mégis a fenti képhez tartozik. Kiváló kezdeményezés, egy tűzfalon a Népsport legendás címlapja, ehhez is hozzátette a magáét.


5.    Honvéd – Cselik 9-0 Na, végre valami konkrét, focival kapcsolatos dolog, ami jó volt. A szerencsések között vagyok, kinn voltam a Bozsikban, amikor Rossiék kilencet vágtak a Cseliknek. Annak a Cseliknek, akik most második helyen állnak a bajnokságukban. Persze később bundát kiáltottak, de mivel ez nem bizonyosodott be, le is szrhatjuk az ilyen jellegű véleményeket. Persze alkoholmentes sör volt csak (a meccs vége fele), de rég láttam ennyi mosolygós embert nemzetközi, magyar érdekeltségű meccsen. Fülig érő mosolyok, és a tételmondat: Meg sem állunk az UEFA kupa döntőig. Más kérdés, hogy aztán jött a Vojvodina és megállította a Honvédot.


7.    Bognár Gyuri trafikja – Mindent elárul a jelenlegi szakmai állapotokról, hogy a több klubot végveszélybe sodró, rulettes Bognár ott ül a Sport tévében, és a Nemzeti Sportban is szinte minden nap kap egy kevéske szeletet, hogy elmondja mit, hogy kéne csinálni. Esetleg szakmai karizmája tompulni kezdene, akkor még mindig beülhet a trafikjába füstölögni.


döme.jpg8.    Döme 50 – A mi drága Döménk 50 éves lett. Szerethetőbb még mindig, mint bármelyik Faszfirkász által dirigált válogatott meccs, szerethetőbb, mint egy raklap fröccs. Olyan igazi cuki dolgokat csinált, amit nem lehet lehagyni a listánkról, legszívesebben kétszer raknám rá. Először is, írt egy könyvet, vagy diktált egy könyvet Pietsch Tibornak. Az utolsó magyar világsztár című könyve olvasmányos, kedves, igazi vécén ülős könyv lett, ami nálam jót jelent. A könyvbemutatóra végül nem ment el. Mert ő a Döme. Még kiszólt kispesti lakásának ablakából, hogy mindjárt jövök, aztán se kép, se hang. Persze később elnézést kért, bepánikolt. Imádunk Döme. Könyvében is leírta, és interjúban is megerősítette, hogy szeretne munkát vállalni, aztán Felsőtárkányon egyszer csak ő lett az edző. Többen voltak az első edzésen, mint a Felcsút-Pápa meccsen. Sajnos azóta már nem ő az edző. 


9.    Lanzafame vagy Martinez rúgja a tizit? – Nálam az év eseménye volt ez, Hanta készített is róla egy kedveset. No komment.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr385717303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása