HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Végre Derby !! - Bohócliga 8. forduló összefoglaló

2015.09.13. 00:10 Futó Lada

Mielőtt legyintenénk, hogy "Nekem nyolc!" , ami egyfelől rárezonálna az aktuálsi forduló sorszámára, másfelől hű képet festene az eddigi hétről, nos azelőtt még az elején szögezzük le : ez a derby végre Derby volt. Igen, így, hogy : "Derby" nagybetűvel az elején ( majd négy kicsivel, mert azért messze még a Kánaán, de kezdetnek nem lenne rossz. Kapufa után foglaljuk össze röviden, hogy mi történt a délutáni meccseken, majd elemezzük az Újpest - Fradit. 

Honvéd - Vasas 0-1
No itt alaposan melléfogtam a beharangozóval, ezen nincs mit szépíteni. Az eddigi fordulók alapján a Vasas bár szépen játszott, de eredménytelenül, míg a hazaiak a saját nevelésű fiatalokat beépítve eredményesen játszottak. A hazaiaknál Kemenes hiányzott a kapuból, de Horváth jól pótolta. Az első félidő a Vasasé volt, Osváth góljával megszerezték a vezetést, majd Berecz és Novák révén többször veszélyeztettek. A második félidőre már az a Honvéd futott ki, amit a hazai szurkolók látni szerettek volna. Vernes kapufáig jutott, majd Youla kihagyott egy büntetőt, ezen kívül Nagy Gergelynek mutatott be két - a vezetékneve alapján elnevezett - védést. A végén még Debreczeni állt be a vendégekhez, és így majdnem annyit játszott a Bozsikban, mint az utolsó 5 utolsó meccsén, mikor még a Honvédban szerepelt.

PAFC - Haladás 1-1
800 néző..gyász. Viszont ha úgy nézzük, egy "negyedházas" meccs volt. A Hali megszerezte a vezetést, de Iszlai kipontozódott, és a hazaiak hivatalos gólszerzője Pekár végül ki tudta használni az egyik lehetőséget. Kiráyl mentette a menthetőt, így legalább az egyik pont megmaradt.

Békéscsaba - DVTK 1-1
A 'csaba nem tudta átlépni a saját árnyékát. A vendégek nem akartak kikapni, a hazaiak nem tudtak nyerni. Hiába vezettek már az első félidőben, a második félidőben kihagytak egy büntetőt, és akárcsak az első fordulóban a Debrecen ellen, úgy most is a végén buktak el pontokat. A DVTK pedig megint adott 87 perc előnyt, de ezúttal nem tudta megfordítani a meccset, csak döntetlenre tudták menteni.

Paks - Videoton 2-0
A Viditől egyértelműen többet vártam. Most már a játékos-keret miatt sem nagyon ildomos panaszkodni, meret Kovács Z  összeszedett minden épkézláb játékost az utolsó pár napon, akit csak lehetett. Volt 2 hét a válogatott meccsek alatt, hogy valamit kezdjenek, és a Paks sem tűnt megoldhatatlan problémának. Ezzel szemben megint betli, úgy, hogy 40 percig emberelőnyben voltak, de ez is csak egy újabb kapott gólhoz volt elég. Igaz mindkét gólt pontrúgásból kapták, előbb Szakály szabadrúgását segítette Vinicius saját kapujába, majd megint csak Szakály talált be, immáron büntetőből. A Vidi utolsó előtti, a legkevesebb gólt rúgták eddig. Nagyon kellene már a végleges edző, mert káosz. A Paksról elmondható, hogy megnyerte ezt a meccset .

DVSC - MTK 1-0
Az elején a hazaiak a -ba -be ragokat gyakorolták. A példamondat : " Belőtte Sidibe a kapuba". Ez lett a végeredmény. 11 sárga került kiosztásra, Baloghnak és Gerának annyira tetszett, hogy repetáztak is belőle. Volt még 2-2 lövés, és Air Sanyi vegzálta a hazaiak kapusát 2 alkalommal is, de gól már nem volt több.

Újpest - Fradi
Na és akkor a derby. Illetve Derby, ha már egyszer megszavaztam neki a nagy kezdőbetűt. A hazaiak kezdtek jobban, letámadtak, majd a 3. percben egy szöglet után vezetést szereztek Diagne révén. A szenegáli csatárnak kb ez volt egyébként az utolsó jó megmozdulása, a későbbiek során sírt a labda ha hozzá került, de itt jókor volt jó helyen. ( Kis fault volt előtte, de ennyi bőven belefér, egy védő ennyitől ne essen hasra.) A gólszerző rögtön rohant ki a kispadhoz egy telefonért, hogy szelfit készíthessen. A folytatásban az Újpest meglepte a vendégeket, nagyon harcosan letámadott már a ferencvárosi térfélen, nem hagyta a vendégeket passzolgatni. a friss válogatott  Nagy Ádám ment minden labdáért, jól küzdött, de a labdák megjátszásánál néha túlvállalta magát, sok labdát eladott. Varga előtt volt egy lehetőség, de kimaradt, ezen felül egy-egy pontrúgás utáni fejesből volt helyzet.

A hazaiak játéka a Zseljeznicsart idézte, Vignjevics kezdi rendesen meghonosítani a harcos, gyors passzolgatós délszláv stílust. Mindkét csapat középpályája jól meg volt szervezve, Balajcza pedig remekül együtt élt a játékkal, és jó ütemű kifutásokkal hatástalanította a mélységi beindításokat. A pálya egyik oldalán Heris és Ramirez vívott remek csatát, mindkét játékos inkább a saját térfelén nyert párharcokat. Örvendetes volt látni, hogy nem voltak sétáló játékosok a pályán, hazai viszonylatban egész nagy iram volt, sok párharccal, kemény ütközésekkel, Kassai 1 sárgát szórt csak ki, azt is inkább csak prevenciós jelleggel.

Fordulás után sem változott a kép, a hazaiak szervezetten és fegyelmezetten védekeztek, már a másik térfélen megkezdték a letámadást, a Fradi nem nagyon tudott támadásokat felépíteni. 60 perc után kezdődött a cserélgetés, a hazaiak a középpályát akarták stabilizálni (Andric - Filkor és Hazard- Nagy G cserékkel), míg a vendégek esetében támadóbb lett a felállás, a fiatal Nagy helyére a rutinosabb Sestak, míg a felörlődő Varga helyett Radó jött. A 65.perc környékén lehetett először látni a hazaiakon a fáradtság jeleit, ekkor már a Fradi fel tudott állni a felező-vonal magasságában, és el tudta kezdeni a passzolgatós játékát. Így már több helyzet adódott, de Litauszki és Kálnoki-Kis is nagyot játszott a meccsen, Heris pedig levédte a teljes jobb oldalt. Doll 19-re lapot kért, átállt 3 védőre, Leandro kiment balra, és Ramirez helyett bejött Busai, a másik oldalon Nagy Tibor került pályára besegíteni a Böde-Radó-Sestak trió semlegesítésére. Pár percre rá Leandro beadása után Böde jó ütemben ugrott fel, és a kapuba tudta csúsztatni a labdát. Itt lett érdekes, mert a Fradiban túl sok lett a támadó, a hazaiaknál meg túl sok a védő, így érdekes utolsó 10 percnek ígérkezett, mert ha a hazaiak még tudnak egy utolsó rohamra indulni, akkor még jöhetett volna egy fordulat. Az is lehetett volna, hogy mindkét csapat elkezdi húzni az időt, és ráül a döntetlenre. Ez azonban most Derby volt. A Fradi ment előre és a végén egy Sestak beadása után Böde nagyon eltalálta a labdát, és kilőtte a hosszú alsót. ( Storck kapitány részére ajánlanánk majd a felvételt) Erre mondják egyébként, hogy ha valamelyik csapatnak megy a szekér, és van önbizalom, akkor minden befelé pattan, ez a lövés is tavaly ilyenkor elzúgott volna valamerre, most azonban pont a kapuba ment. ( Újpesti szempontból nyilván ez fordított előjelű, legutóbb a DVTK énekelte ki a sajtot a hosszabbításban, most pedig a Fradi...nyilván ez utóbbi jóval fájdalmasabb volt, mert egyfelől hazai pálya, másfelől pedig az ősi rivális.)

Kassai jól vezette a meccset, következetesen fújt mindkét oldalon, a sárgák sárgák voltak, a leseket se engedte. A második félidőben volt pár perc, mikor jobban engedte a kemény játékot, mint egyébként, de ezt is mindkét oldalon egyforma nagyvonalúsággal. A hazaiak jól küzdöttek amíg bírták erővel, a végére viszont elfogyott a szufla. A Fradi eddig többnyire csak 40-50 percet kellett hogy focizzon, utána már csak ölték a játékot, most viszont végig futniuk kellett - több ilyen iramú meccs kellene a hazai bajnokságban. A hazai csapatból Balajcza, Heris, Kálnoki Kis és Balogh játékát lehet kiemelni, míg a vendégeknél Leandro, Böde és Nalepa nyújtott többet az átlagnál A vége 1-2

22 komment

Címkék: összefoglaló bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr997783284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vérfarkas 2015.09.13. 21:49:04

Felcsúton állítólag 2/3-os ház volt, hivatalosan 2225 nézőt írtak.
Ha igaz, akkor megértük, hogy egy NB1-es forduló leglátogatottabb vidéki meccsét egy 1800 fős faluban játszották :-)
www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/az-evadcsucsot-hozo-derbi-sem-mentette-meg-a-fordulot-2437891

Futó Lada 2015.09.14. 00:30:10

@vérfarkas: a pepsifocin volt a 800 néző kiirva a meccs alatt. Most már ott is 2245 van. Azért ezt egy 3500-as stadionban eléggé nehéz így elszámolni... lehet hogy csak 750 néző volt kint, de nem akarták elhinni, és háromszor is megszámolták... úgy kijön. :)

vérfarkas 2015.09.14. 15:50:15

@Futó Lada: állítólag Tatabányáról zarándokolnak tömegek
"Köszönhetően a tatabányai szurkolók lelkesedésének, és az egyre több fiatal szurkolónknak, az OTP Bank Liga 8. fordulójában a Puskás Akadémia FC meccsén voltak az Újpest - Ferencváros derbi és a Budapest Honvéd - Vasas után, 2225 nézővel a legtöbben." (www.puskasakademia.hu)

Ezek szerint a Bányász szurkolók vagy
1. előbb megnézték Diósdon a saját csapatuk NB3-as meccsét, (vége kb. 18:25-kor), majd (az útvonaltervező szerint) 30 perc alatt átrongyoltak Felcsútra, hogy megnézzék a második félidőt.
(A gond csupán az, hogy Diósdon összesen 200-an voltak a házigazda honlapja szerint).
2.már eleve nem a saját csapatukat kísérték el idegenbe, hanem a Pancho-ban akarták látni a Haladást (nem tudva, hogy Rocchi már náluk játszik, köszönhetően az olasz befektetőnek)

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2015.09.15. 14:56:55

"A vendégek játéka a Zseljeznicsart idézte, Vignjevics kezdi rendesen meghonosítani a harcos, gyors passzolgatós délszláv stílust." - Jó, jó hogy mi az ország minden stadionjában otthon vagyunk, de hivatalosan itt mi voltunk a vendégek.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2015.09.15. 16:23:59

@Futó Lada: elvileg a bérleteseket is úgy számolják, mintha mindig jelen lennének, én azt hittem, ez az eltérés oka. egyébként örömmel tapasztaltam a viszonylag sok új cikket.

Zoltáng 2015.09.16. 13:39:15

@Futó Lada: most megy a meccs felvételről. ránézésre félház biztosan van, de inkább több

slowmotion 2015.09.16. 16:26:03

@Zoltáng: mert a kamera alatti lelátóról mindenkit átültettek a szemközti oldalra. így a mikrofont sem zavarja az alapzaj, plusz ezer ember is kétezernek hat :)

Futó Lada 2015.09.17. 12:56:58

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): ... kemény kritika, de jogos, tényleg elszúrtam. Hivatalos verzió szerint "az író érzékeltette a régi korok szellemét, mikoron a kemény csata végén, a győztes a csatával együtt a földet is elnyerte, sajátjához csatolta, és önnön hazai pályájaként tekintett rá." Javitom. :)

@Zoltáng: az összefoglalóban én is néztem még anno, ott az látszott, hogy a kamerával szemközti részen valóban kb. félház van. Maxi respect, ha felvételről végignézted! :)

Zoltáng 2015.09.18. 07:08:31

@Futó Lada: maradjunk annyiban, hogy munka közben háttérként szolgált :)
Mezey Dani is 2500-at mondott a lefújás előtt, de egyébként tök mindegy. szerintem a 800 az előző közvetítésből maradt benn

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2015.09.18. 13:37:47

@Futó Lada: Én ide írnám a tippeket és a kommenteket, majd át tudjátok tenni a beharang alá? Rohannom kell Machine Headre :)

FTC-Békéscsaba: 3-0
Valami zavart érzek az erőben, valakinek megbomolhatott az agya a köztévénél, hiszen ha nincs közvetítés, még a végén tömegek mennek ki a meccsre, és akkor bizony balhé lesz.

Vasas-Debrecen: 2-2
A három betűs nyilatkozatok koronázatlan királya, a következő kérdésre várakozás pápája megdöbbenéssel fogadja, hogy nem válogatták be a Nagy Ő következő műsorfolyamába.

Haladás-Honvéd: 1-0
A kisvasútért barterban jövőre Halmosi és Király is a Gyakadémiába igazol.

Paks-MTK: 1-2
Itt lehetne gyakorolni a Feröer-szigetek ellen a zárt kapus meccsek hangulatát egy nyitva tartó stadionban is, de sajnálatos módon meglehetősen kevés a válogatott játékos az összecsapáson.

Diósgyőr-Gyakadémia: 1-0
Ez is jó nagy falu, néznek szét döbbenten a vendégek saját nevelésű, kezdőbe dobott ifistái.

Videoton-Újpest: 1-0
Te hallottad, hogy az elsős Pistikét megverte egy negyedikes, ezért ő belekötött egy ovisba? Igen, hallottam, aztán Pistike szobafogságot kapott egy hétvégére, az ovist pedig két(millió) cukorkára büntették.

fulmerz 2015.09.18. 14:50:58

Én is ide böffentek, mert a hétvége további részében távol tartom magam az internettől.

FTC-Békéscsaba: 2-0
Vasas-Debrecen: 0-2
Haladás-Honvéd: 1-1
Paks-MTK: 0-1
Diósgyőr-Gyakadémia: 2-1
Videoton-Újpest: 1-2

2015.09.18. 14:58:23

FTC-Békéscsaba: 0-1
Vasas-Debrecen: 3-3
Haladás-Honvéd: 2-0
Paks-MTK: 2-2
Diósgyőr-Gyakadémia: 2-2
Videoton-Újpest: 2-4

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2015.09.18. 19:49:38

FTC-Békéscsaba: 4-0
Vasas-Debrecen: 1-2
Haladás-Honvéd: 2-1
Paks-MTK: 1-1
Diósgyőr-Puskásödémia: 3-1
Videoton-Újpest: 1:1

Titi120 2015.09.18. 20:05:04

FTC-Békéscsaba: 4-0
Vasas-Debrecen: 1-2
Haladás-Honvéd: 1-1
Paks-MTK: 1-1
Diósgyőr-Gyakadémia: 1-0
Videoton-Újpest: 2-2

snowblind 2015.09.18. 20:19:10

FTC-Békéscsaba: 5-0
Vasas-Debrecen: 1-2
Haladás-Honvéd: 2-1
Paks-MTK: 2-1
Diósgyőr-Gyakadémia: 1-0
Videoton-Újpest: 1-1

christvhu 2015.09.18. 21:00:47

FTC-Békéscsaba: 4-0
Vasas-Debrecen: 1-0
Haladás-Honvéd: 2-1
Paks-MTK: 2-1
Diósgyőr-Gyakadémia: 2-0
Videoton-Újpest: 1-1

teddypicker 2015.09.18. 21:31:37

egyszer már elfelejtettem egy fordulóra tippelni, most nem szeretnék lemaradni ismét
FTC-Békéscsaba: 2-0
Vasas-Debrecen: 1-2
Haladás-Honvéd: 0-1
Paks-MTK: 1-2
Diósgyőr-Gyakadémia: 1-1
Videoton-Újpest: 1-1

kétballáb 2015.09.18. 22:24:03

Én is tippelek:

FTC-Békéscsaba: 4:0
Vasas-Debrecen: 0:1
Haladás-Honvéd: 2:1
Paks-MTK: 2:1
Diósgyőr-Gyakadémia: 2:1
Videoton-Újpest: 2:1

név szerint Galván Tivadar 2015.09.18. 22:31:27

FTC - Békéscsaba 4-0
Vasas - Debrecen 1-1
Haladás - Honvéd 1-1
Paks - MTK 1-1
Diósgyőr - Felcsút 1-2
Videoton - Újpest 3-1

setzer 2015.09.18. 23:18:43

FTC-Békéscsaba: 2:1
Vasas-Debrecen: 2:1
Haladás-Honvéd: 2:1
Paks-MTK: 2:1
Diósgyőr-Gyakadémia: 2:1
Videoton-Újpest: 2:1

spinyokiraly 2015.09.18. 23:59:56

FTC - Békéscsaba 0-1
Vasas - Debrecen 0-1
Haladás - Honvéd 1-0
Paks - MTK 1-0
Diósgyőr - Felcsút 1-0
Videoton - Újpest 1-0
süti beállítások módosítása