HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Nesztek, panaszkodok egy hatalmasat - Bohócliga 17. forduló beharangozó

2015.11.27. 13:38 végh hanta

Imádok vidéki kiskocsmákban lenni. Általában a szomszéd asztalnál telepedek le, elmerülök a helyi lapban, és hallgatom, ahogy az asztalokhoz, székekhez, lambériához hasonlóan szinte leltári tárgynak számító mindig jobban tudja kollega elmondja a tutit a többieknek.

A többiek néha bólintanak, így igaz. Néha én is bólintok a helyi lapom mögött, és azon morfondírozok, hogy a magyar társadalom esszenciáját, vagy csak szimplán az oktatási rendszerünket kéne alperesítenem egy szabadon választott bíróság előtt, a józan ész megmentéséért vívott harcomban?

jobban tudja kollega eközben megfejti a világ, vagy a mikroközösség egy újabb rejtélyét. Ugyanúgy otthon van Kennedy meggyilkolásában, mint a hüvelyesek melegházi termesztésében, de nem esik pánikba akkor sem, ha az atomerőművek vízhűtéses rendszereinek környezeti kockázatairól kell néhány szót mondani. Legfeljebb annyit mond, mint tettem én, amikor hetedikeseknek fizikát tanítottam egy általános iskolában, és megfogott a kérdés: erre még visszatérünk, jövő évi tananyag.

Az van, hogy szeretett MLSZ cimboránk is egy ilyen mindig jobban tudó kollega, annyi különbséggel, hogy amíg a kocsmai megfelelője egy ártalmatlan figura, és főműsoridőben (azaz a teljes nyitvatartási idő alatt) a közönség szórakoztatásáért felel, cserébe kisfröccsöket és pohár söröket kap, addig szövetségünk sajnos hatalommal is rendelkezik. Ráhathat oda bele a magyar futballra, sőt, futballba.

Egyre inkább úgy szeretne viselkedni, mint az amerikai típusú méjdzsörsportok frencsájzrendszere. Az idei bajnokságra megszabta, hogy hány légióst játszathatsz, ha pénzt akarsz, hogy hány fiatalt kell játszatnod, ha pénzt akarsz, és úgy néz ki nem áll meg a henger, jöhet két újabb ötlet.

Az elsőt Török Gábor politológus, elnökségi tag, a női futball elsőszámú felelőse vetette fel, hogy mekkora hülyeség, ha a klubok nézők nélkül játszanak meccseket. Tök jó. Gábor bevetette a közpolitikai elemzésekkor is használt mélyanalitikai képességeinek szinte teljes tárházát, és észrevette, hogy a mérkőzések helyszínéül szolgáló gyepszőnyegek köré valami fura okból az egész országban ilyen betonhodályokat építettek. 

Járni kezdett az agya, vajon miért van ez? Talán véletlen lenne? Érezte hogy nem, mert annyit azért tud, hogy a sok beton az sokba kerül, és annak oka kell legyen, hogy nem hosszába terítik le két település között, hanem lépcsőszerűen futballpályák köré. Rászánta magát, és megkérdezte. Erre azt mondták neki, hogy az azért van, mert oda lehet nézőnek jelentkezni, és ha úgy tartja kedve a nézőnek, akkor szurkolni.

Gábornak megtetszett a gondolat, azonnal felvetette az elnökségben, hogy már van utánpótlás, TAO, ilyen szabály, olyan szabály, licenc meg minden fene, akkor lehetne olyan is, hogy néző.

Gábor nem egy buta ember, arra is magától jött rá, hogy a pályán mutatott játék a sok szabályozás ellenére is alulról verdesi a nézhetőség szintjét, tehát az emberek puszta érdeklődésből nem fogják azt a helyszínen megnézni. Két lehetőséget látott maga előtt. Az egyik szerint a néző a lényeg, viszont ebben az esetben a pályán kell hanyagolni a futballt, és oda valami sokkal érdekesebbet szervezni, például Kispál-koncertet vagy karácsonyi vásárt. A másik, hogy legyen ez is a klubok kötelessége, magyarán szabályozzunk még valamit. 

Persze a szabályozás csúnya szó, ezért az ösztönzést fogjuk helyette használni, mert még a végén azt hinnék rólunk, hogy nem mi vagyunk a klubokért és a futballért (ahogy az alapszabályunkban rögzítettük), hanem a klubok és a futball van értünk (ahogy a fegyelmi bizottság elképzeli).

A lényeg tehát az lett, hogy az MLSZ fontosnak tartja megmondani, hogy a kluboknak kötelező mindent megtenni a nézőszám növeléséért, mert azt az MLSZ megígérte, hogy meg fog történni. Az teljesen mindegy, hogy egy rendező klub mit szeretne, abba neki innentől beleszólása nem nagyon lesz. Alakul az Uniformizált Magyar Élvonal, ahol néhány kiemelten dotált klub mellett egyenfazon csapatok, stadionok, keretek, szurkolótáborok futják a további köröket, ha nem akarnak megszűnni, eltűnni, mert piacról szinte semmi bevételük sincs, csak és kizárólag a szövetség által kiosztottakból élnek.

(Arra most nem térünk ki, hogy a tévés pénzeket korábban hogyan osztották el, és azt miért kellett úgy megváltoztatni. hogy a légiós/fiatalszabálynak megfelelők többet kapnak, pedig a produktumuk egészen pontosan ugyanaz: mérkőzés, ami közvetíthető. Vagyis a korábbi fixből hirtelen mozgó lett, a kalkulálhatóból egyszeriben kizsarolt.)

És itt még nincs vége, mert az MLSZ vezetőségében még bőven vannak.

Mai napra Vági Márton főtitkárt rendelték nekünk, aki simán bemondta, esetleg az is lehet, hogy majd megvizsgálják, ki a magyar és ki a magyarabb állampolgár, de nyugalom, idén még nem fognak ezzel bajlódni, mert az idei versenykiírás ugyebár adott.

(Ismét zárójel: a bajnokság előtt két héttel lett adott, miközben a saját szabályrendszerük szerint már 2014-ben annak kellett volna lennie. De elismerem, ez csak szőrszálhasogatás, hiszen kinek tűnik fel, hogy amire az egyik percben tojnak, mondjuk a nagyobb, vagy pillanatnyi jónak hitt dolog érdekében, azt a másik percben komolyan veszik?)

Összefoglalva Vágit, az történt, hogy az egyik online sportlap megkérdezte, mi a véleménye a mostanában honosított labdarúgók nagy számáról? Például a lassan évtizede Magyarországon élő, adózó, házasodó Dinjar, Kamber és Lovric, vagy a mezőkövesdi George és a felvidéki hármak? Erre mondta Vági a következő egészen elképesztő apróságot:

Valóban akadt erre példa a közelmúltban, de azt még nem mondhatjuk, hogy nagy számban történtek volna meg a honosítások. Hozzáteszem, általában olyan játékosokról van szó, akik évek óta, akár 5-8 éve itt élnek. Ők nem azért kapják kapják meg az állampolgárságot, mert az MLSZ ezt támogatná, hanem az érvényes jogszabályok azt lehetővé teszik, például magyar a feleségük. Erkölcsileg ez rendben van, de ha azt nézzük, hogy minél több fiatal magyar gyerek legyen a pályán, akkor ennek nem ez az útja. Az elnökség decemberben értékeli ennek is a tapasztalatait, és ha ezt káros folyamatnak tartja, akkor reagál erre is.

mechanikus_narancs.gif

Annyit szeretnék mondani, hogy én még most is hápogok. Az MLSZ majd eldönti, hogy káros-e ha valaki magyar állampolgár, vagy sem. Jesszumpepi. A nürnbergi elvekhez hasonlóan lesznek majd kánaiúti elvek is, ahol csak az számít futballmagyarállampolgárnak, aki legalább egy másodosztály, vagy afölötti szinten játszó őst tud felmutatni, esetleg a négy nagyszülőből legalább az egyik fradista volt, vagy bérletes bármelyik vidéki középcsapatnál?

A legszörnyűbb, hogy ezek az emberek észre sem veszik miket beszélnek össze-vissza. Azt már megszoktuk, hogy az elvileg önálló gazdasági társaságként működő egyesületeket a nekik járó pénzekkel zsarolják, hogy az elnökségi akarat egy homályos mintázatának megfelelően ugráljanak, hogy azt is meg akarják mondani, legyen néző, még akkor is, ha az speciel a potenciális nézőket, az ún. lakosságot egyáltalán nem érdekli, és akkor most itt van a legújabb, a mi mondjuk meg ki a magyar! És ahhoz bizony nem lesz elég az állampolgárság, ha károsnak találunk!

Esküszöm, én tényleg csak ülök magamban, közel embriópózban a kanapén, és nem akarom elhinni a körülöttem lévő világot. Azt a világot, ami elől abba a futballba próbáltam menekülni, amit most kézivezérlésre állítanak olyan emberek, akikről kiderült, bármit csinálhatnának, lehetnének agysebészek, bankfőnökök, pártpolitikusok, csak ne akarjanak futballt igazgatni, mert az nagyon nem megy.

Elég ránézni Dárdai Pálra. Amíg nem jött, addig az MLSZ mondta meg a valót, mert csak az lehet a való, és ezt is ők mondták, tehát úgy van. Aztán jött Pali és szólt: mindenkinek kusshadj, én vagyok a profivilág (tényleg az, 20 éve van a Herthánál), mostantól úgy lesz, ahogy én mondom. Futballozni speciel nem nagyon akart a válogatottjával, de ugyebár az is kiderült, hogy a futballozásról mi teljesen mást gondolunk itthon, mint bárhol máshol. A futballjáték lehet szép és lehet eredményes, de olyan sehol máshol sincs, hogy eredménytelen, látványtalan és mi megmagyarázzuk, hogy a magyar ember a látványos focit szereti, abban pedig nem állunk messze a nívótól.

Szóval jött Dárdai és azt mondta, hogy ő a profi, és az történt, hogy igaza lett, mert bebizonyította. Nem csak beletolta a képünkbe, hogy mi lesz évek múlva, hanem azt mondta mi fog történni két héten belül - és basszus, úgy is lett. Félelmetes. És mondom, nem bankvezér, nem agysebész és nem az ország egyik leghivatkozottabb médiapolitológusa. Egyszerűen érti, hogy mi a fene az a futball, és meg tudja csinálni.

Dárdai Paja mutatta meg a legfényesebben, hogy mennyire, de mennyire inkompetens a mai MLSZ vezetése. Hangzatos célokkal dobálóznak, hetente meghallgatjuk, hogy mennyi és hány műfüves pálya épült, hogy hány gyerek futballozik, ami mind szép és jó dolog, csak éppen nem tudnak velük mit kezdeni. 

Ezek a gyerekek ha hazamennek, és ha még kapcsolatban maradnak a futballal, akkor Messit, Ronaldót, vagy néhány istenbarma az olasz futballt kezdi nézni a tévében, mert magyart azt nem láthat, azt csak stadionban. Tudatosan neveljük beléjük, hogy nincs magyar futball, és ami van, az legfeljebb a válogatott.

Ennek egyenes következménye, hogy az MLSZ bedarálná, szinte államosítaná a profifutballt, mert nem tud mit kezdeni a saját sikerpropagandájával, az egyre több futballozó gyerekkel, akikből nem lett a sportág szerelmese, nem lett az NB I. nézője, hovatovább fogyasztója. 

Csányi Sándor székfoglalójában elmondta, ő csak úgy vállalja, ha szabad kezet kap. Megkapta. Azóta a szövetség szinte összes jobbító szándéka pont fordítva sült el, a nézőszám zuhan, a nemzetközi kupákban az első körökben hasalnak el csapataink, a szurkolókat ugyanúgy büntetik, a tévéből eltűntek a meccsek, az állami/félállami pénzek átvették a hatalmat a bajnoki tabella felett, és egyedül a válogattunk tud felmutatni valamiféle részsikert, köszönhetően annak, hogy néhány germánföldön futballszocializálódott arc totálisan kiszakította az itthoni közegből.

Ennyit erről. Valahol ki kellett panaszkodnom magam, még ha nem is teljesen összeszedetten, csak így, amolyan kocsmai szintű dühöngésben. Köszönöm, hogy meghallgattatok, a következő kört ki állja?

vhs_positive_los_angeles.jpg

Inkább beharangozzunk, mert attól, hogy szerintem minden szar, attól fordulót még lehet rendezni:

Vasas - Felcsút // Sok a pesti csapat, mondta néhány okos a héten, mert egy központibb okos mondott egy ilyet, tehát szajkózni kell. Az most mindegy, hogy Budapest és Fejér megye együtt 7/12, vagyis az fővárosi agglomeráció a mezőny fele. Mindegy, mert felénk nem így számolunk: sok a pesti, hmm, hörr, sok a pesti. // 1-0 (sosem fogok felcsúti győzelmet tippelni)

Honvéd - Békéscsaba // Ez könnyű, mert az van, hogy a Honvéd hónapok óta csak minden hónap huszonvalahányadikán nyer, kivéve, ha október van. Novemberben kétszer próbálkozhattunk, az első liláktól kikaptunk, a másodikat most verjük, és ennyivel mi boldogok leszünk március huszonvalahányadikáig. // 2-1

// funfact:
Bozsik 90. születésnapján rendezik a mérkőzést.

Haladás - Újpest // A Hali nyilván nyer 1-0-ra, ahogy szokott mostanában, ha éppen nem 1-2-re kap ki.

Diósgyőr - Paks // Bekő az idei kedvencem. Mindig baseball-sapkában nyilatkozik, de még egyetlen diósgyőri főnökének sem jutott eszébe, hogy rászóljon, te nem valami amerikaifocis csapat edzője vagy (ilyesmi sapkákat hord általában), hanem a miénk, szóval ha már mindenképp, akkor itt egy piros-fehér a címerünkkel. Eközben a csapata kétszer rúg kapura, az ellenfél tizenhétszer, majd lenyilatkozza, hogy ismét csak ők fociztak, mindenki más ölte a játékot. // 0-2

Videoton - MTK // Esküszöm, éreztem, hogy az MTK megveri a Fradit. Mondjuk az is igaz, hogy közepesen ittas voltam, hogy láttam, félidőben vezetnek, és hogy az érzés valamikor a 89. perc környékén jött el nálam, de már ez is szép, ha az ember nem emtékás. Pláne ez ellen a Fradi ellen. Szerintem amúgy ennyi volt az MTK-ban, és Horváth Feri ikszre hozza a Casoni által elcseszett fehérvári mérleget. // 2-1

FTC - DVSC // Ha Fradi, akkor tévé. Rosszmájúságomban már odáig jutottam, hogy amikor meghallottam a hírt, hogy lesz M5 és M6 csatorna is a kultúrának meg mindenfélének, akkor reménykedni kezdtem, hogy jön az M7 Fradi is, hátha akkor más csapat is a képernyőre kerülhet, például a Békéscsaba, amelyiknek eddig egyetlen egyszer sem sikerült. Leszámítva az első fordulóban negyed órát, amikor a Fradi (ki más?) szombathelyi vendégjátékáról szakadt meg a közvetítés, és kapcsoltak át Csabára. (Magyarán az van, hogy minden meccset élőben közvetítenek, csak nem adnak le. Zseniális, ilyen talán a világon nincs máshol.) Ja, amúgy 2-0, de az mindegy.

Egyszerűsített tippszelvény:
Vasas-Felcsút
Honvéd-Békéscsaba
Haladás-Újpest
Diósgyőr-Paks
Videoton-MTK
FTC-DVSC

35 komment

Címkék: beharangozó bohócliga ahülye

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr318118488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2015.11.27. 13:52:18

Vasas-Felcsút 1:0
Honvéd-Békéscsaba 1:0
Haladás-Újpest 1:0
Diósgyőr-Paks 1:0
Videoton-MTK 1:0
FTC-DVSC 1:0

Egyetlen komment az összes meccshez.

Én azt hiszem, hogy próbálkozhatunk mi itt bármilyen poénnal, kitalálhatunk akármilyen eszement forgatókönyvet, az MLSZ-nél nagyobb mókamester nem létezik széles e Földön.

teddypicker 2015.11.27. 14:13:22

Vasas-Felcsút 1-0
Honvéd-Békéscsaba 2-1
Haladás-Újpest 1-2
Diósgyőr-Paks 1-3
Videoton-MTK 1-1
FTC-DVSC 2-2

Amúgy mióta csak 3 meccset (abból egy fixen mindig a fradi) nyomnak a tévében, és nem láthatom az összeset, valahogy nem mozgat meg úgy...
Bezzeg tavaly, délután 2-kor leültem a tévé elé, és az összes meccset végig néztem..ej, régen minden jobb volt :(

f_miki · http://fmiki.tumblr.com/ 2015.11.27. 14:13:22

Vasas-Felcsút 1-0
Honvéd-Békéscsaba 3-1
Haladás-Újpest 2-1
Diósgyőr-Paks 2-2
Videoton-MTK 1-1
FTC-DVSC 2-0

spinat 2015.11.27. 14:19:27

Vasas-Felcsút 1:1
Honvéd-Békéscsaba 2:1
Haladás-Újpest 0:2
Diósgyőr-Paks 1:1
Videoton-MTK 1:1
FTC-DVSC 0:1

caralho voador 2015.11.27. 14:19:33

Vasas-Felcsút 1:1
Honvéd-Békéscsaba 1:2
Haladás-Újpest 1:1
Diósgyőr-Paks 2:2
Videoton-MTK 3:1
FTC-DVSC 3:1

JESTER 2015.11.27. 14:31:20

Végre nem felejtek el tippelni...
Vasas-Felcsút 2:1
Honvéd-Békéscsaba 2:0
Annyira szarok vagyunk mostanában hogy már kedvem sincs kijárni, ilyenkor szoktunk nyerni. persze ez nem sokat javít majd a helyzeten.
Haladás-Újpest 1:1
Diósgyőr-Paks 2:0
Videoton-MTK 0:0
FTC-DVSC 4:3. Az edzők európai színvonalú meccset vizionálnak a pályára.

fulmerz 2015.11.27. 14:59:57

Vasas-Felcsút 1-1
Honvéd-Békéscsaba 2-0
Haladás-Újpest 0-1
Diósgyőr-Paks 2-1
Videoton-MTK 1-1
FTC-DVSC 2-0

Kijárhatnék az újpest stadionjába minden meccsre (netto 15 perc gyalog, brutto másfél óra a Sándor borozó útba ejtésével), de ahhoz, hogy végig tudjam nézni a "terméket", jóval több időt kéne a kocsmában töltenem. Annyi idő pedig nem létezik.

Dr.V.ker. 2015.11.27. 15:00:48

Vasas-Felcsút 1-1
Honvéd-Békéscsaba 2-1
Haladás-Újpest 1-1
Diósgyőr-Paks 1-1
Videoton-MTK 1-1
FTC-DVSC 1-1

spinat 2015.11.27. 15:11:21

@teddypicker: nem csak kettöt adnak?
amúgy ki hitte el azt eddig, hogy felcsúton, önként járnak a nézök meccsre,és nem fizettett szurkolók vannak?

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2015.11.27. 15:50:23

Vasas-Felcsút 2-2
Honvéd-Békéscsaba 4-3
Haladás-Újpest 0-3
Diósgyőr-Paks 2-0
Videoton-MTK 4-2
FTC-DVSC 3-1

A Magyarfoci iránti tiszteletből az eheti tippjeimet randomszám-generátorral készítettem.
www.mathgoodies.com/calculators/random_no_custom.html

2015.11.27. 15:54:13

Vasas-Felcsút 3-0
Honvéd-Békéscsaba 2-3
Haladás-Újpest 4-1
Diósgyőr-Paks 3-0
Videoton-MTK 0-1
FTC-DVSC 0-0

NagyHali 2015.11.27. 17:06:20

Vasas-Felcsút 1-2
Honvéd-Békéscsaba 2-0
Haladás-Újpest 1-1
Diósgyőr-Paks 1-1
Videoton-MTK 2-1
FTC-DVSC 2-0

teddypicker 2015.11.27. 17:07:04

@spinat: nem tudom, lehet hogy csak kettő van. Ez is azt bizonyítja, hogy sajnos nem érdekel most anniyra az nb1.
Más bajnokit meg nem nézek, nekem a mennyei kell(ene)!!

fran7 2015.11.27. 17:21:39

Vasas-Felcsút 2-0
Honvéd-Békéscsaba 2-0
Haladás-Újpest 1-3
Diósgyőr-Paks 0-2
Videoton-MTK 1-1
FTC-DVSC 2-0

A poszttal egyet értek. A legszomorúbb, hogy azok, akiknek reklamálni kellene, hallgatnak. Jól megfizették őket, így hallgatnak.

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2015.11.27. 18:26:18

Vasas-Felcsút 1-0 Úgy hiányzik a 'Csútnak egy vereség a közvetlen riválistól, mint Budovinszkynek a ricinuskúra.

Honvéd-Békéscsaba 1-1 A nézőszpottereknek könnyű dolga lesz, az összefoglalót megvágóknak már annál kevésbé.

Haladás-Újpest 2-1 Király macijától le fog fagyni a pót-Ojo, ami ezen a szinten már kettős emberfórnak tekinthető.

Diósgyőr-Paks 2-2 A Paks idegenben szar, de ennél még nagyobb baj, hogy a Diósgyőr otthon is. A végeredmény nem is lehet kérdés.

Videoton-MTK 1-1 A Vidinél nagyon sok az aligmagyar, ezért megvonnak tőlük két augusztusi ivószünetet.

FTC-DVSC 1-1 Gyorsabban térkövezik a főutcát, mint ahogy a kapuig eljutunk, de azért valahogy összejön egy szögletből és a Fradi ellen ezt mindig meg kell becsülni.

név szerint Galván Tivadar 2015.11.27. 20:38:22

Vasas-Felcsút 1-2
Honvéd-Békéscsaba 2-1
Haladás-Újpest 1-1
Diósgyőr-Paks 2-2
Videoton-MTK 3-1
FTC-DVSC 2-1

na73 2015.11.27. 21:28:42

Vasas-Felcsút 0-1
Honvéd-Békéscsaba 3-0
Haladás-Újpest 1-1
Diósgyőr-Paks 2-0
Videoton-MTK 2-1
FTC-DVSC 3-0

kétballáb 2015.11.27. 23:04:20

Vasas-Felcsút 1:1
Honvéd-Békéscsaba 2:0
Haladás-Újpest 0:0
Diósgyőr-Paks 1:1
Videoton-MTK 2:1
FTC-DVSC 3:1

spinyokiraly 2015.11.27. 23:40:34

Vasas-Felcsút 0-1
Honvéd-Békéscsaba 0-1
Haladás-Újpest 1-0
Diósgyőr-Paks 0-1
Videoton-MTK 1-0
FTC-DVSC 0-1

Sir Galád 2015.11.28. 09:43:17

Szívemből szólt ez a poszt. Hozzátenném, hogy a Nemzeti Sportból még természetesen rá is kontráztak ezekre az ötletekre, miszerint legyen központi jegyárszabás, vagyis az MLSZ mondja meg, hogy mennyibe kerül egy jegy az összes stadionban. Vajon hány évtized kell még ahhoz, hogy ha valami nem megy vagy nem működik, ne a cocialista eszközökhöz akarjanak mindenáron visszanyúlni.

Vasas-Felcsút 0-1
Mióta kirúgták a Szanyó Karcsit az eredményesség érdekében, 3 meccs, 3 vereség, 1-9 a Vasas gólarány.

Honvéd-Békéscsaba 1-0
"Te mit mondtál? 1-es?"
Most, hogy Hemi papa kibrusztolta a légiósszabály megváltoztatását, indulhat az állampolgárszabály ellen.

Haladás-Újpest 1-1
Van ez a Diagne nevű gyerek a liláknál, akinek Balotelli a példaképe. Én csak azt nem értem ebben, hogy ha ez így van, miért az életvitelét próbálja lemásolni, miért nem azt, hogy két egyenest tud rúgni a labdába.

Diósgyőr-Paks 1-2
Jön az atomvillanás Bekőnek.

Videoton-MTK 2-0
Kleinheisler ügye sínre került a menedzsere szerint, mivel egy jó hangulatú beszélgetés után, ugyanúgy nem játszik még az NB3-ban sem és ugyanúgy 'talán majd télen' eladják.

FTC-DVSC 2-0
A Fradi már téli álmot alszik, de remélem erre a pár meccsre még felrázza őket Doll. A Lokinál csak Máté alszik téli álmot, de így sem érzem az átütő erőt bennük.

Louis007 2015.11.28. 10:12:11

Vasas-Felcsút 1:1
Honvéd-Békéscsaba 1:1
Haladás-Újpest 1:0
Diósgyőr-Paks 1:2
Videoton-MTK 2:1
FTC-DVSC 3:0

VGL 2015.11.28. 10:12:39

Vasas-Felcsút 1-1
Honvéd-Békéscsaba 1-0
Haladás-Újpest 1-1
Diósgyőr-Paks 1-2
Videoton-MTK 2-1
FTC-DVSC 3-2

bmiky31 2015.11.28. 10:12:53

Vasas-Felcsút 1-1
Honvéd-Békéscsaba 1-0
Haladás-Újpest 2-1
Diósgyőr-Paks 1-1
Videoton-MTK 1-1
FTC-DVSC 2-0

babvik 2015.11.28. 10:19:23

Vasas-Felcsút 1-1
Honvéd-Békéscsaba 1-1
Haladás-Újpest 2-2
Diósgyőr-Paks 1-1
Videoton-MTK 2-1
FTC-DVSC 2-1

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2015.11.28. 10:43:42

Én is kissé fennakadtam a héten az MLSZ új ötletein, ennek továbbgondolása alant.

Vasas-Gyakadémia: 2-1
A Felcsút környékéről érkezett kisiskolások és a Vörös Lobogó vasöntöde dolgozói kellemesen szórakoznak a szövetség által biztosított hétvégi programon, később boldogan mesélik, hogy mennyire nyugalmas relaxációs rendezvény volt is ez.

Honvéd-Békéscsaba: 1-0
A Honvéd újszerű megoldásként a náluk az elmúlt pár évben megfordult légiósokat és hozzátartozóikat hívta meg a találkozóra, a nézőszám így az egekben.

Haladás-Újpest: 2-0
A mérkőzésre kivezényelt sopronkőhidai elítéltek később a nemzetközi jogszabályok, főként a fogolykínzás tilalmának betartását kérik a hatóságoktól.

Diósgyőr-Paks: 1-0
Szabó József okl. sztah. vájár, a meleg csákányváltás kiötlője örömmel vette át a 10000. ingyen belépőhöz járó ingyen sört és kitűzőt.

Videoton-MTK: 2-2
A szervezők az országos kutatás ellenére sem tudtak felmutatni elegendő vendégszurkolót a televíziós közvetítéshez, így a következő hazai mérkőzésre a nézők mellé újabb rendezőket is keresnek.

FTC-DVSC: 3-1
Egy rangadónak nem kell cégér, illetve oda Jenner, viszlát szkenner feliratok köszöntik a boldog szurkolókat - hangzik el az esti híradóban.

christvhu 2015.11.28. 11:38:58

Vasas-Felcsút 2-1
Honvéd-Békéscsaba 2-1
Haladás-Újpest 1-2
Diósgyőr-Paks 2-1
Videoton-MTK 2-1
FTC-DVSC 2-1

housemd 2015.11.28. 11:51:11

Vasas-Felcsút 2:0
elbocsátó szép üzenet
kopogtat az ablakon
nem is kap szobrot Jarni
a Pancsóban, a karzaton.

Honvéd-Békéscsaba 2:0
Hiszek az egy Hantában. azt mondta, nyernek.

Haladás-Újpest 1:0
görcsösen gondolkodom, hány focistát, na jó játékost, na jó, labdarúgót tudnék megnevezni a két kezdőből... feladtam....

Diósgyőr-Paks 2:0
ne temessétek bekőt..

Videoton-MTK 0:1
kéktúra

FTC-DVSC 4:1
erődemonstráció...

szövet 2015.11.28. 11:55:22

Vasas–PAFC 1:1
kies és i... fi BL-búcsú... (Ha az emelesz tényleg eltörli a buszoztatást, akkor hányan vesznek részt Felcsúton egy elsőosztályú mérkőzésen? És a választásokon?)

Honvéd–Békéscsaba 2:1
Ez a párosítás – fordított pályaválasztás mellett – az embé3-ban is 2:1 vo't. A hajrában beköszön egy akadémista, vagy egy honos itt-ott. Majd kivizsgáljuk.

Haladás–Újpest 1:1
Új címer. Martínez-gól. Diagne ojoi magasságokban.

DVTK–Paks 2:1
Új igazolás: VW. Griffith felépült, eljött a minden bepattan, és a mindenki lepattan időszaka.
(Csányi a szünetben: "Néző? Elfogyott..., de a szín-vonal az emelkedett..." – persze, mint a hangulat)

Videoton–MTK 2:1
Ez rettenetes lesz, úgy is mondhatnánk: nem lesz ajándék... De, lesznek ajándéklabdák: védő a támadónak, támadó a védőnek... Legalább hárman a forduló válogatottjában... A lefújást (ezt értsd ahogy akarod) követően a kilátogató nézők kárpótlásul, a játékosok és a játékvezetők büntetésképpen elindul6nak az Országos Kéktúrán.
(Kleint Dottore és Kaszinós fedezték fel. Pölöskeyt, Sallait, Sallóit, Kiprichet, meg a többi haver fiát Nyilasi, Kisbogeszt meg Véber. Nobel-díjas edzői kar.)
(Ha az új emtéká-stadionban a kispad a lelátón lesz, akkor hova küldik majd fel az edzőket? a VIP-be? a sajtóba?)
(És mi lesz, ha azt is megvizsgálja az emelesz, hogy a mennyei tele van volt MTK-nevelésekkel? És hogy ez káros-e?)
(Csányi nyilatkozta ki eufóriájában, hogy a kijutással megduplázódik a focisták száma... akkor lesz 24 csapatos embéegy? És akkor ez már esztétikai minőség, és a mennyiség átcsap minőségbe?)

FTC–DVSC 1:2
St.adion-díj, szponzorok, lilába borulás, Saxoo (vajon Radó esett akkorát a színpadon, mint egy jó modell?), Eb-motiváció, szimpatizánsok, sok-sok kapufa, minden kipattan, indulnak a kontrák. De nem Máté, mer' ki, mer' ült.
(Végre Debrecenben is fel tudnak mutatni egy legendát, igaz ehhez Dombóvárt és Dorogot is a cívis városhoz kellett csatolni.)

slowmotion 2015.11.28. 12:05:31

Vasas-Felcsút 0:0
ezt a meccset le kell vetíteni a menekülteknek, és megoldódik a válság - legalábbis itthon

Honvéd-Békéscsaba 1:1
Hemi bá: Ne aggódj, Marco, még jövőre is Te irányítod a csapatot.
Rossi: Fogadjunk?

Haladás-Újpest 1:1
a végén Király Gabi benéz egy potyát. mindegy, inkább most, mint az EB-n

Diósgyőr-Paks 1:0
kezdődik Vologya válogatottsági kampánya. no persze a győzelem nem emiatt lesz meg, hanem mert erre utal a legkevesebb jel.

Videoton-MTK
a mór megtette a kötelességét, a mór mehet. illetve a Tor megtette a kötelességét, a Tor pihenhet. meg hát a nagy győzelem után korrigál kicsit az árfolyam.

FTC-DVSC 3:0
na, most már a veretlenség megtartása miatt sem kell aggódni, mondhatni felszabadultan focizhatnak a fiúk. (azt meg már csak félénken teszem hozzá, hogy jövő héten elvileg ott lesz a céges kari parti, úgyhogy jó lenne, ha nem bontanák le a stadiont, tehát ez a tipp inkább wishful thinking)

sirsteve 2015.11.28. 13:33:23

Vasas-Felcsút 2-1
Lelki szemeim előtt már látom, amint tavasszal már az NB 1 látszámának emeléséről lesz szó, különösen akkor, ha a felcsút kieső helyen áll.

Honvéd-Békéscsaba 2-1
Haladás-Újpest 2-1
Diósgyőr-Paks 2-1
Videoton-MTK 2-1
FTC-DVSC 2-1

snowblind 2015.11.28. 13:49:41

Vasas-Felcsút 1-1
Honvéd-Békéscsaba 2-0
Haladás-Újpest 1-1
Diósgyőr-Paks 1-1
Videoton-MTK 2-1
FTC-DVSC 2-1

Zoltáng 2015.11.28. 14:07:28

Vasas-Felcsút 1:2
Honvéd-Békéscsaba 2:0
Haladás-Újpest 2:0
Diósgyőr-Paks 0:2
Videoton-MTK 2:1
FTC-DVSC 3:1 A zakó megvolt bőven a napokban: Csákvár, MTK, S. London, nincs már rekord kényszer, jöhet a gála

slowmotion 2015.11.28. 20:51:31

figyeljetek engem, így kell a tuti két pontot elbukni (Vidi-MTK).
pedig az én helyzetemben azért nagyon nem mindegy, hogy 5 vagy 7 pontot szerzek...

na73 2015.11.29. 19:28:06

Tippjáték / 17. forduló:
1. NagyHali 14p, 2. 2. The Drunken Master (a.k.a. Elitron), név szerint Galván Tivadar, na73, snowblind 12-12p

Összesített helyezés a 17. forduló után:
1. bmiky31 180p, 2. NagyHali 165p, 3. kétballáb 150p

TOTO 17. forduló:
1. NagyHali, név szerint Galván Tivadar 5-5t, 3. The Drunken Master (a.k.a. Elitron), na73, snowblind, végh hanta, christvhu, Sir Galád, Zoltáng 4-4t

Összesített helyezés a 17. forduló után:
1. bmiky31 56t, 2. NagyHali 52t, 3. na73 49t

A tippverseny állása ezentúl az alábbi linken
data.hu/dir/n1saysrusk387065
vagy
www.labdabiztos.blog.hu honlapon a Linkblog/Tippveseny Excel
alatt érhetõ el.

Stefan Derrick 2015.11.30. 16:40:11

Nem igaz, hogy mindig lemaradok.
süti beállítások módosítása