HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Ez volt 2015...

2015.12.29. 01:14 Futó Lada

Az év végi összegzésekkel nagyjából úgy vagyok, mint a Fradi a pontrúgás elleni védekezéssel : tudom, hogy létezik ilyen, és lehet jól is csinálni, de jól megvagyok nélküle is. Karácsony azonban az az időszak, amikor néha a halászlé-tőtöttkáposzta-beigli háromszög simán felvesz 1,5-2 l vörösbort (meg egy kis töményet a halászléhez, mert ugye átkozott a hal a harmadik vízben) , de a krémlikőrt nem tűri, sőt ősellenségek. Az empirikus úton szerzett tapasztalat többször is hosszú időre a ház 1,5x1 m-es meditációs helyiségébe száműzheti a felfedezőt, aki olvasgat unalmában , és úgy dönt: mégiscsak kellene valami évértékelő, ha másért nem, hát azért, hogy jövőre hasonló szituációban is legyen mit olvasgatni. Nos tehát Béláim az úrban : kapufa után jöjjön a múlt év.

A válogatott újra kijutott világversenyre. Pontosabban "csak" európa-versenyre , de ez is nagy szó az utóbbi időben, és mivel ez az év végére esett, így akár jó szájízzel is szilveszterezhetnénk. Nem is kisebbíteném a pályán elért sikert, megérdemelt az öröm is, és az ünneplés is : jó mulatság, férfimunka volt. Kellett már ez a kis siker, mint egy falat kenyér, ám félő, hogy elfedi a tényt :  a király meztelen. Ha megnézzük akár a klubcsapatok nemzetközi szereplését, akár a hazai bajnokság nézőszámait ( akár élőben, akár televíziós nézettséget) azt kell látni, hogy sem előre nem léptünk,  sem az nem látszik, hogy lenne valami terv erre.

Unortodox futball
Az, hogy a politika rátelepszik a labdarúgásra, az nem új keletű, és nem is magyar találmány. A foci az egyik legnépszerűbb sportág, és az aktuális kormányzó hatalom mindig igyekszik ezt a népszerűséget a saját javára fordítani, főleg ha sikeres is a sportág. Idén azonban sikerült kicsit "fullba tolni a kretént". Márpedig sose szabad fullba tolni a kretént. Nálunk nem a csapatnak van akadémiája, hanem az akadémiának csapata, a kezdő 11-et néha nem a legjobb formában levő játékosok alkotják, hanem azok akikért a legtöbb támogatást fizeti a szövetség. Nagyapám erre mondta, hogy : " Foghatod a szekeret is a lovak elé, lejtőn menni is fog a szekér, de az első döccenő után pakolhatod vissza a rakományt, és kergetheted a szétszaladt lovakat." 

Az MLSZ nincs a helyzet magaslatán. Azt, hogy nincs terv, azt nem lehet mondani, hiszen 2010-ben gyönyörű terveket sikerült megfogalmazni, mégpedig rögtön 10 éves távlatban. Ebből is eltelt ugye 5 év, féltávnál járunk, és eszerint már 7000-es átlag-nézőszámnak kellene lenni az NB1-ben, és a nemzetközi kupában is legalább 2 csapatunknak stabilan fel kellene jutni a főtáblára. Nos az átlagos nézőszám ezzel szemben ~2500 ami talán az elmúlt 10 év leggyengébb eredménye ( az meg, hogy ezt is csak kozmetikázott adatokkal sikerült elérni, az meg már más kérdés). Csapataink Európában méltó ellenfelei a máltai villanyszerelőknek, a san marinói hegyi pásztoroknak, és a balti fél-amatőr gárdáknak; az aktuális bajnokunk jó sorsolás esetén vért izzadva az EL play-off körig el tud jutni (ez azt jelenti, hogy 1 ellenfelet kell legyőznie a BL 2. selejtezőkörében). Nos van még 5 év, látszik, hogy időarányosan kicsit le vagyunk maradva. Azt már tudjuk tehát, hogy mit szeretnénk elérni, de a "hogyan"-ról úgy tűnik nincs ötlet.

Oké, igaz, ez csak egy része a "Nagy terv"-nek, hiszen volt ott más is. Például, hogy épülnek az új stadionok. Igen, ez valóban igaz, de nézzük csak meg mekkora stadionok épülnek : a Fradi és a Loki stadionján kívül többnyire 5-8000-es stadionok. Akkor hogy is lesz 2020-ra 10 000 feletti átlag a nézőszám, ha be sem férnek annyian? Szintén jó mutatja a képzavart az MLSz berkeiben az a méltán híres kijelentés, hogy "Azért van kevés néző a stadionokban, mert sok a közvetítés". Nos ezt is sikerült orvosolni, a közvetített mérkőzések számát sikerült 2-re csökkenteni, (pontosabban 1+ a Fradi meccse, kivéve ha a Békéscsaba ellen játszik). Nyilván a Real Madrid vagy a MU vezetősége erősen töpreng azóta is, hogy tökön szúrja-e magát, hiszen például ezen két csapat meccseit nem csak az országban fogható kábeltévék, de kontinens több országa is közvetíti, nem is beszélve Ázsiáról. 

A bajnokság lebonyolítása is megváltozott év közben. Egy szép tavaszi hétfőn, felvetődött, hogy esetleg érdemes lenne az NB1 létszámát 16-ról 12-re csökkenteni, és sietve le is szögezték a szövetségben, hogy ez csak távlati lehetőség, de hosszú távon nagy hasznára lenne a hazai labdarúgásnak. Pénteken pont annyi nevezést utasított el a szövetség, hogy 12 csapat maradt. Véletlen egybeesés lehet ez, a sors furcsa játéka, amit azóta is átkoznak Nyíregyházán, Pécsen vagy éppen Kecskeméten. Akik szerencsésebbek voltak, azoknál viszont a munkaügyi jogászoknak volt dolga bőven, hiszen a légiósok számára tett ajánlások miatt néhány csapatnál erősen át kellett alakítani a keretet. Most a következő szezonra már majdnem megvan a végleges kiírás, de azért nem tennék rá nagyobb tétet, hogy nem fog módosulni a következő szezon kezdete előtt.

A válogatott volt a hazai foci kirakata. Azt más fentebb jeleztük, hogy itt jelenleg sikerült hozni a tervet, hiszen 2 "jelentős versenyre" kell kijutni 2020-ig, és ebből 1 már meg is van, éljen - éljen! Itt a kapitány-kérdés az ahol nem igazán jutunk dűlőre, a selejtezők megkezdése óta már a második ideiglenes megoldás van éppen hivatalban, jelenleg az EB végéig. Akkor majd megint lesz valami. Tény, hogy jól jöttünk ki belőle, de elgondolkodtató, hogy az Egervári-éra után a hosszas körültekintéssel kiválasztott kapitánynak 9 hónap felkészülési időszak és 1 tétmeccs jutott. Gondolom a távlati terv is vészmegoldásokból áll, ha már egyszer ilyen jól bevált, de ne menjünk ennyire elébe, hagyjunk ebből a következő értékelőbe, és térjünk át a klubcsapatokra.

Bajnokság, de kinek?

Hiába az új stadionok, a szurkolói kártya kötelezővé tétele,majd annak eltörlése, a családbarát rendezvények, a nézők csak nem akarnak részeseivé válni a projektnek. Lehet, hogy csak nem olvasták a terveket, vagy nem eléggé elhivatottak, és csak emiatt nem szoronganak a lelátókon tömegesen. Lehet, hogy szombaton járnak vásárolni, és a nézőtér helyett a szupermarketben állnak sorba - ahol ráadásul büntetlenül lehet szidni a bírót, a pénztárost, az árufeltöltőt, a rivális szupermarketet, vagy a sorban előtted állót. Ráadásul mindkét helyen kb ugyanakkora az esély, hogy jó focit látsz. Kollégák körében tartottam egy rövid felmérést, és többnyire az volt a vélemény, hogy nem nézik, mert értelmetlen a bajnokság. Minden csapat elnöki székében "megbízható" ember van, kivéve az Újpestet, ahol egy belga tulaj van. A Fegyelmi Bizottság furcsa módon az Újpest csapatát sújtotta a legtöbb büntetéssel a szurkolók miatt, ők kb annyi büntetést kaptak, mint a többi 8+3 klub együtt. 
A szponzorokat láthatóan nem zavarja az érdektelenség, továbbra is sorban állnak, hogy támogathassák a csapatokat. A Fradit kicsit többen is, - persze teljesen önként -  így sikerült elérni, hogy bizonyos térségekben már jobban utálják a Fradit, mint  a Puskás Akadémiát. De lássuk csapatonkénti bontásban a történteket.

Videoton :
A bajnoki cím után sikerült szétverni a csapatot, és elkergetni az Carillo-t. A legfőbb érv az volt, hogy nem tette be a csapatba a télen igazolt játékosokat. Nos a télen igazolt játékosok ősszel már csapatban voltak, de pár forduló után lapátra kerültek, csakúgy, mint a nagy reményekkel szerződtetett Casoni mester. A nemzetközi kupa nehezen indult, csak hosszabbításban sikerült túljutni walesi kiscsapaton,  utána viszont sima betli egy harmat-gyenge BATE és a lengyel Lech Poznan ellen. A bajnokságban 6 forduló előnyt adtak a többieknek, ezzel ki is léptek a bajnoki címért folyó harcból, de majdnem az NB1-ért folyóból is. Mivel a végére némileg feljavultak, és a mezőny kiegyenlített, így egyenlő eséllyel indulnak a dobogóért, viszont az utolsó fordulókban mutatott stilus - "átadjuk a teret az ellenfélnek, és inkább csak bekkelünk és kontrázunk" magában hordozza a veszélyt, hogy csak 1-1 pontokat fognak gyűjtögetni..

DVSC:
A Hortobágyon eddig hiánycikk volt a visszhang, de az új Nagyerdei Stadion ezt a hiányt is kiküszöböli. Pár éve még zsúfolt lelátók előtt játszott a csapat, most azonban meglepő az érdektelenség. Kondás mestertől megtudtuk, hogy a nemzetközi kupa az csak teher volt nekik, mert míg az ellenfelek csak az NB1-re készültek, eddig nekik ezer más dolguk volt, és még a csapatot is forgatni kellett, hogy pihentessen játékosokat. Valószínűleg a Lokit is váratlanul érte, hogy évek óta indul a nemzetközi kupában, és emiatt nem került megerősítésre az a keret, amit még nagyjából Herceg András állított össze, csak időnként elhoznak 1-2 játékost az MTK-tól. Igazi konkurencia nincs a posztokon, amelyik játékos benne van a kosárban az játszik, a többiek viszont csak elvétve. (Sidibe fix kezdő,bár eredményességben a többnyire csereként játszó Tisze előtte van, Korhutnak és Jovanovicnak sincs alternatívája,ők is szinte mindig pályán vannak, konkurencia nélkül) Fiatal játékosok közül egyedül Balogh kap rendszeresen lehetőséget, de ő sem csatárként, hanem inkább a szélen ( mintha csak azért játszana, mert jár a támogatás érte, holott a tudása megvan hozzá, hogy alapember legyen, akár Sidibe helyett is, de Coulibaly visszatérésével lehet még hártébb szorul a hierarchiában.). Jelen állás szerint, ha semmi nem változik, akkor kb ugyanez a keret marad még évekig, és a Loki is megmaradhat az első 4-5 csapat között, de nem érezni azt, hogy ezzel a játékkal és eredményességgel vissza tudnák szerezni a szurkolókat.

FTC:
A nemzetközi fellépés tt is kínosra sikeredett, de Doll munkássága lassan kezd látszani. A csapat ugyanazt a játékot próbálja játszani, mint a német csapatok a 90-es évek végén. Van egy begyakorolt séma, ami rengeted passzolásra, és egy erőcsatárra épül, és rendes iparos módjára azt próbálják végtelenített változatban alkalmazni, aztán egyszer majdcsak gól lesz. A terv jelenlegi hibája, hogy ehhez német mentalitásra van szükség a pályán is. A jelenlegi keret ha hátrányba kerül, és nem megy a játék, akkor sem váltani nem tud, sem a pressziót nem tudja fokozni, hanem belegörcsölnek, és kapkodni kezdenek. Ezzel eddig a hazai mezőny nagy részét be lehetett eddig darálni, de az utolsó fordulókra kiderült, hogy masszív védekezés és begyakorolt pontrúgás után mattolható ez a játék. Nagy eddig a szezon felfedezettje, a csapat utcahosszal vezet, ezt a bajnokságot már csak elbukhatják, de téli szünetben mindenképp ki kell javítani ezeket a hibákat, és rendezni kell a keretet is a következő szezonra érvényes bajnoki kiirás szerint (Addigra ugye a légiósok számát is vagy rendezni kell, vagy felvállalni a több légióst, de nem a selejtezők előtt kellene megint azon gondolkodni, hogy ki legyen a kezdő hátvéd) .

MTK:
Józsi bácsi felfelé lépett, a helyére került László Csabának pedig még bele kell szokni a feelingbe. Mármint abba, hogy van egy csapata, amiből leginkább viszik a játékosokat, és ifistákkal kell pótolnia. Szerencsére ott van neki Air Sanyi, az utolsó magyar csatár, aki gólt lőtt a brazil- , a német-, az argentin- és az albán válogatott ellen is. Épül a szép új stadion is, de jelen állás szerint a szezon végén az 5-8 hely valamelyikén lehetnek.

Honvéd:
Jót tett a csapatnak a légiósok számának csökkentésére tett ajánlat, mert azok a fiatalok, akik eddig jobbára kölcsönadva bizonyíthattak, vagy epizód-szereplőként feltűntek néha, most teljes mellszélességgel bizonyíthatnak. Lehet, hogy most jött el az ő idejük, mert végre elég érettek lettek, hogy képviseljék a Honvéd színeit, de sokkal valószínűbb, hogy most minden felelősség nélkül be lehetett dobni őket, mert ha elmaradnak az eredmények, akkor mindent rá lehet fogni az MLSZ szabályozására. Tragédia nem történt, kis hullámvölgyekkel bár, de viszonylag jól alakul a szezon, így kiderült, hogy nem csak akkor kell / lehet fiatal játékost pályára küldeni, ha pénz jár érte, hanem az arra érdemeseket igenis be lehet dobni a mély vízbe. Az 6-8 hely nekik is realitás, ha sikerül a csapat magját egyben tartani, és szert tenni 1 jó csatárra, akkor jövőre, immár rutinosabban, már dobogó is kinézhet, de legalábbis harcban lehetnek érte.

Újpest:
A szezon meglepetés-csapata. Sokan temették már a csapatot mikor kicsit nehezen indult a szezon, és főleg mikor Kovács Zoli az átigazolási szezon utolsó napjaiban 2 meghatározó játékost is fehérvárra csábított, de sikerült kilábalni a hullámvölgyből, és Diagne érkezése után egészen a második helyig rombolt előre a csapat. (Nagyon bevált a csatár, kis képzavarral élve az új Coulibaly-ként aposztrofálhatnánk.Nem különösebben tűnik kiemelkedőnek a játéka, de mindig odakerül a kapu elé, és meccsenként 1 gól az meccsenként 1 gól.)
 Az Újpest több szempontból is kilóg a többi csapat közül. Az egyetlen csapat, ahol az elnök nem tud magyarul, szintén az egyetlen, aki nem az MLSZ ajánlásokkal foglakozik, hanem az eredményességgel, és akár emiatt is,de az egyetlen hazai csapat, amelyik bajnoki meccsen győzni vendégként tudott a fradi-pályán. A szezon elején tapasztalható kaotikus helyzet után a fordulópont az őszi derby volt, ahol bár kikapott a csapat, de Vignjevic edző kiállt a saját válogatási elvei mellett, és hiába jelezte Kabát, hogy játékra kész, az edző sokkal inkább a biztos teljesítmények mellett döntött, mint lutrit húzni, ami akár be is válhatott volna, de akár rosszul is elsülhetett volna. Ott mintha tekintélyt szerzett volna a tréner magának az öltözőben, és azóta mindenki azt teszi a pályán, amit kell. A kispad is kellően hosszú, így tavasszal az lesz a kérdés, hogy a dobogóért esélyesként harcolva mekkora lesz a nyomás rajtuk, és megbirkóznak-e vele.

DVTK:
Az ősz negatív meglepetése. Új edzővel indultak neki, de Bekő nem tudott megbirkózni Szivics örökségével. A csapat hiába áll jó nevű játékosokból, mégsem tudnak igazán csapatként funkcionálni. Nincs meg a meccs végéig a koncentráció, nem ritka, hogy fejben már az öltözőben vannak, azután az ellenfél meg amikor kihasználja ezt, akkor meg néznek értetlenül, mint a harmadik teve Noéra. Az utolsó 5 percben a DVTK vesztette a legtöbb pontot az ősszel. A téli átigazolási szezonban az EB szereplés miatt a több játékidő reményében hazatérő játékosokkal erősíthetnek, és Egervári mester lesz tavasszal a kispadon. Ez mindenképpen egy erős DVTK-t jelent, mert Egervári a klubcsapataival a hazai bajnokságban rendre meghatározó tudott lenni, így a jelenlegi alsóházi helyezést vélhetően maguk mögött hagyják a szezon végére. A stadionjuk lassabban készül, mint a Luca széke,a felújítását eddig 5x jelentették be hivatalosan az illetékes minisztériumok, de eddig mindig elhalasztották valami okból kifolyólag, és lehet előbb épül Kisvárdán Maracana-stadion, mint Diósgyőrben egy lelátó.

Paks:
Méltatlanul figyelmen kívül hagyott csapat, megbújik a szürkeségben de talán azért, mert a játékuk is olyan.  Nincsenek balhék, az MLSZ még nem is büntette őket, nem kerülnek a figyelembe sztár-igazolásokkal, vagy fizetési elmaradással, nem aratnak gólzáporos győzelmeket, ritkán adja a tv a meccsüket, egyszóval nincs semmi olyan maradandó, amire az ember felkapná a fejét. Talán csak a csapat szereplése, hiszen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva a tabella első feléhez tartoznak. Csertői mester kialakított egy játékrendszert, amit az adott keret viszonylag stabilan képes elővezetni, aztán ez többnyire elég az adott meccsen a pontszerzésre. Szintén 5-8 helyre várom őket.

Haladás:
Az Artner-éra után most a Mészöly-korszak van napirenden. Gézu már nem annyira elkötelezett az Illés-akadémia iránt, ráadásul az igazolások is beváltak ezúttal , hiszen Király vagy Wills is meghatározó játékos, és a Radó-Ugrai cserével is ők jártak jobban egyelőre. Igazi 1 gólos csapat, amit vagy ők lőnek, vagy ők kapnak, (vagy mindkettő megtörténik és 1-1 marad). Jól jellemzi ezt hogy nekik van a legtöbb döntetlenjük, és a legkevesebb gólt is ők rúgták. Ez a teljesítmény az 5-8 helyre lehet elég, illetőleg szurkolunk Király Gabinak, hogy sérülés nélkül hozza le a tavaszt, és ő lehessen az EB-k legidősebb játékosa.

Vasas:
Az egyik outsider a ligában. Több van a csapatban, mint a pofozógép szerepe,  az U válogatott nayg része náluk játszik, de nincs egy olyan vezér-egyéniség, aki élére állna a csapatnak, ha ezt meg tudják oldani a téli szünetben, akkor neccesen bár, de meg fogják tudni hosszabbítani az NB1-es tagságot. ( Ha máskor nem de a 32. fordulóban kimegyek szurkolni nekik a Fáy utcába, már bekarikáztam az időpontot a naptáramban. ) Edző-kérdés nincs náluk, egyet már cseréltek is, de egy ilyen szituációban könnyen elképzelhető lenne Angyalföldön mondjuk Kis Károly.

Békéscsaba:
A másik outsider. Szintén újonc, a hátránya nem behozhatatlan, de reménytelen. Még csak azt sem lehet mondani, hogy rendre laposra verik őket, de valahogy mindig úgy jön ki a lépés, hogy zakó a vége. Egyszer kerültek be a tv-be, még rögtön az első fordulóban, mikor technikai hiba miatt kapcsolta a meccsüket az M4, akkor is az utolsó 10 percet, ahol 2-1-ről 3-2-re kikaptak. Na ilyen előjelek ismeretében nem lenne meglepő, ha az egyik kieső a 'csaba lenne, pláne ha azt a hagyományt is tekintetbe vesszük, hogy az NB1-ben aki a téli szünetre utolsóként fordul, az szezon végén szinte biztosan kiesik. Persze nem a statisztika határozza meg a sorsukat, hanem majd a játékuk, de jelenleg csupa jobb csapat van náluk, akikkel szemben pontokat még fognak szerezni, de a kiesés elkerüléséhez a nagy feltámadáson kívül még szükség lenne legalább 2 csapat esetében egy-egy betlire is.

Puskás Akadémia FC:
Végére hagytam, de nem utolsóként, mert bajnokságban is utolsó előttiek. Ők hivatalosan egy labdarúgó akadémia csapata, ahol első számú cél, az akadémián képzett fiatal játékosoknak a folyamatos játéklehetőség biztosítása, és a csapatot meg is erősítették, hogy ha már feljutotak a legmagasabb osztályba, akkor ne csak a pofozógép szerepe jusson, és jobb így mint NB2-ben, mert a játékosok magasabb szinvonalú bajnokságban pallérozódhatnak. Jelenleg 1 akadémista játszik többnyire, a többiek az NB3-ban. Mákrvárt, Fiola és Pekár révén van 3 válogatott kerettagjuk is ( Fiola többnyire játszik is), ebből kettőt szezon elején igazoltak a kizárt Pécs és Nyíregyháza csapatától. Ha már Puskás, akkor itt is igaz lehet az, amit a Honvédnál már megjegyeztem : saját játékosokkal jobban megy / ment. A végelszámolásnál a Vasassal lehetnek nagy harcban, kérdés, hogy a téli szünetben a bővebb kerettel rendelkező Viditől és a NB3-as csapatuktól milyen játékos-mozgás lesz. 

Kicsit hosszúra sikerült az összefoglaló, de az év sem volt rövid. Ha lesz jövőre is összefoglaló, akkor ígérem, hogy rövidebbre fogom - bár nem kizárt, hogy addigra a válogatott EB-t nyer,  sorra dőlnek a nézőcsúcsok majd az új Puskás -stadionban a kettős rangadókon, a Fradi a BL-ben továbbmegy a csoportból is, az UEFA honlapja "Hungarian miracle" címmel Horváth Feri idézeteket közöl a menetelő Vidi titkát kutatva, míg a Puskás akadémia csapata pedig megnyeri a Libertadores -kupát (mer miért ne?). Szintén beszámolok majd a Vasas dél-amerikai túrájáról - ha lesz - ahol Simon Antal bemutató-edzést tart a Santos fiataljainak, miközben Kenesei "El Matador"  éppen Romarioval passzolgat meccs előtt.  Ennek reményében ezúton is bepasszokban és eredményekben gazdag új évet kívánnék mindenkinek. 

7 komment

Címkék: magyar mlsz évértékelő 2015

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr438207216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2015.12.29. 23:13:17

hatalmas tételmondatok, kétszer kellett elolvassam <3

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2015.12.30. 15:29:13

Debrecenben már túl vagyunk a hirigen, a hülyének nézésen, a számonkérésen, a görcsös ekézésen, a túligényes morgáson, meg úgy mindenen szerintem. Gyakorlatilag a stadionnal együtt kiüresedtünk. Csak a feleselgetős MLSZ-ezés maradt, már amikor vannak a vendégben.

Nincs miről beszélni ugyanis. A tulaj év közben rögzítette, hogy ha a Kárpát-medence Lisszabonig érne, akkor is Elemér lenne benne a legjobb edző, úgyhogy az agónia szülte reménytől - miszerint Pintér vezet bennünket vissza a csillagok közé - idejekorán el kellett búcsúzzunk. A mesteredző kommunikációja egyébként a nyárhoz képest sokat javult (most ugyanis nincs neki), ami azért üdítő változás volt a korábbi egyhangúsághoz (értsd "ööö") képest.

Posztok terén volt már ennél jóval szarabb is a helyzet, legalábbis előrejátékban, ráadásul Adamóval fiatalítani is sikerült. Védelmünk alig volt, a középpálya meg annyira elfogyott novemberre, hogy felállást kellett váltani. Balogh csodálatos, bármikor bárhonnan képes a kapu felé indulni, a Regedein meg Bárányoson szocializálódott gyeptéglák is ki-kifordulnak a földből, hogy megnézzék a srácot maguknak, érte még lehet rajongani, ellenben mondjuk Szakállyal, aki csak a saját árnyékára hasonlít és akkor se mindig. A kapuban Radosevics olyan volt, mint szilveszterkor lencse helyett a sárgaborsó - olyan, mint Novakovics, csak mégsem.

A Hall, a Loki Shop és a gyermekmegőrző átadása után, a kocsma elkészülte előtt nem sokkal gondolom mindenki előtt világos, hogy még mindig nem a csapatépítésen van a hangsúly, noha pl. Szilvásit csak azért hoztuk ide, hogy Gofrinak fordítson, de ez is csak annak világos, aki havonta egyszer felismeri melegítés közben.

Úgy tűnik, a nézőszám a legstabilabb csapatrészünk, még az se billentené ki az üzembiztos 2400-2700-as szintből, ha lenne elég pohár a büfében és maga Dombi csapolná a sört.

Jó szívvel gondolok azért a 9-2-re, Balogh felemelkedésére, a fakezű Ilizire, a sokat javuló Tiszára és a Doktorhorváth-féle évzárásra. Örülök, hogy a fater durván 30 év után visszaszokott a meccsrejárásra és arra is, hogy Bódinak volt gólhelyzete a válogatottban, bár a legtöbb összefoglaló nem is emlékszik rá.

Mit is kívánhatnék a kedves egybegyűlteknek, mint Felcsút helyett Gyirmótot (az már majdnem Győr!), szeretnivaló válogatottat, parádés kommenteket és további őszinte rajongást, BÚÉK.

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2015.12.30. 16:53:41

Kiváló összefoglaló, Lada Mester! :)

Ha pedig még annyit hozzáteszünk, hogy ez az év volt az 1986 óta eltelt időszak egyik legsikeresebb esztendeje (klubszinten említhető még: 1995, BL csoportkör - 2003/2004, mikor egy kupacsapatunk eljutott a nemzetközi kupákban a tavaszig - és 2009, BL-csoportkör és korosztályos VB-bronz), akkor a magyar labdarúgás elmúlt 30 évét is tisztába tettük.

housemd 2015.12.30. 22:57:11

istenem, egervári visszatért... és pinyő is... micsoda remek hét ez, micsoda remek hét...

Artie 2016.01.01. 22:00:59

@OJ: Gyirmót annyira "majdnem" Győr, hogy 1970 óta bizony Győr az. ;)

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2016.01.02. 17:50:23

@Artie: És ezzel úgy legalább húsz éve tisztában vagyok, ergo más értelmezési síkon kell az elmondottakat értékelni. ;)

Artie 2016.01.02. 19:05:00

@OJ: Á, Horváthék nem annyira narancssárgák, hogy szeresse őket a város...;)
süti beállítások módosítása