HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Válogatott jó programok

2016.10.06. 13:27 Futó Lada

A poszt eredeti munkacíme az volt, hogy "A magyarok jobbak Lettek, vagy beletörik a svájci bicska", de amellett, hogy semmi értelme, még ráadásul azt feltételezné, hogy megfeledkezünk a méltán népszerű U21-es válogatottról, amely az U21-esek számára kiírt EB selejtezők utolsó 2 körében lesz érdekelt. Ilyen módon tehát ezen beharangozó az U21-es Magyarország -Portugália és a felnőtt Magyarország - Svájc mérkőzéseket szeretné helyezni az érdeklődés középpontjába. 

Magyarország U21 - Portugália U21
Derék utánpótlásunk Robert Kilin vezetésével  Görögország,Albáni,Izrael,Lichtenstein és Portugália csapataival fémjelzett hatosban küzdött eddig 8 fordulón keresztül, igaz legutóbb már Robert Kilin vezetése nélkül. A mester kommandírozása mellett Lichtenstein gárdáját és a görögöket is megtanítottuk a labdarúgás alapjaira, ezzel szemben Albánia és Izrael ellen 4 meccsen csak 2 döntetlen sikeredett, ami már jelzi, hogy nem az élmezőnyben vagyunk. A megszerezhető 24 pontból 11-et gyűjtöttünk, ami kb 45,83% , tehát még az 50% sincs meg, ez pedig itt édeskevés.
A csapatnak van egy erős Vasas-magja ( márpedig ez a csapat vezeti a bajnokságot kis hazánkban) , ez van feltuningolva leginkább Újpest, Honvéd és Paks játékosokkal, és 6 külföldön pengésedő légióssal. A többi hazai NB1-es csapat közül még a Vidi, a Haladás, az FTC , a Gyirmót és a DVSC is fel tud mutatni 1-1 játékost, míg Diósgyőrből, Mezőkövesdről, az MTK-ból  ezúttal nincs játékos.
A Portugálok látszólag jóval nagyobb játékerőt képviselnek, vagy legalábbis eredményesebbek, mert az utolsó 2 meccs eredményétől függetlenül csoportelsők, eddig összesen 1 gólt kaptak -azt is még az első fordulóban az albánoktól idegenben -  és veretlenek. Nem kell persze seggre ülni tőlük, mert az idén szeptemberi meccseken csak 1 gólt rúgtak, és továbbjutásuk biztos tudatában nem fogják feltépni a gyirmóti pálya gyepszőnyegét a nagy igyekezettől. ( Nem , nem a Panchó arénában játszanak, mert bár az az utánpótlásnak épült, ott jelenleg most kettős terhelés van a helyi NB2-es csapat, és az itt albérletben levő Videoton miatt.. ) 
A mi csapatunk célja tényleg csak a tisztes helytállás, ennek a csoportnak 2. helyére matematikai esély még van, de a 9 csoport alapján a 4 legjobb 2. közé kerüléshez több mint csoda kellene. Ezen- és a következő Görögök elleni - meccsen immáron Michael Boris irányításával azt kellene prezentálnia a csapatnak, hogy van valami elképzelés az utánpótlás válogatott játékában is, és kezd kialakulni valami egységes vonal a korosztályos válogatottak on keresztül a felnőtt válogatottig. Ennek megfelelően, valamint bízva a hazai pályában és a kevésbé motivált portugálokban a tipp  1-2.

Magyarország - Svájc
Svájc, bár nagyanyáink következetesen "Svejc"-nak mondák a Zserbóban két kávé között..vagy egyszerűen csak "Jönnek Doxáék" - ha a Hofi-féle tagelést vesszük alapul. Ez a svájci válogatott a 90-es évek közepének Roy Hodgson féle aranycsapata ( Chapuisat, Sutter, Subiat, Sforza, Geiger )  után immáron kezdi újra aranykorát élni. Két EB és 1 VB részvétel volt azóta, mígnem a legutóbbi EB-n már megmutatta ez a csapat is oroszlánkörmeit. A névsort böngészve az avatatlan szemlélődő fel-fel kapja a fejét a kevéssé svájci hangzású neveken, de mindenkit megnyugtathatunk Dzemaili , Djorou , Moubandje , Xhaka , Embolo , Shaquiri  tökéletesen svájci, a német válogatott esetében sem akadunk már fel ilyesmin, itt sem kell. Jó kis csapat, többségük a német Bundesligában játszik, de szép számmal akadnak Serie A és Premier League játékosok is, valamint francia- és török élcsapatok játékosai is a keretben. Az EB-n láthattuk, hogy dinamikus, gyors játékot játszanak, de ott Seferovics nem volt elemében, néha 8 helyzetből 9-et rontott el. Azóta kipihenhette magát vagy töretlenebb a bizalom iránta mint Szalai iránt, így a VB selejtezők kezdetén egyértelmű volt a helye a csapatban, el is picsázták a friss Európa bajnokot. ( Seferovics nem rúgott gólt, nem kell megijedni... nem véletlen a párhuzam)

Ott tartunk tehát, hogy a bankárállam derék labdazsonglőrei egy portugálok elleni sima 2-0-val melegítettek, de nekünk sincs szégyenkezni valónk, mert szintén kapott gól nélkül hozta le a csapat a Feröer elleni meccset. Az egy viharos meccs volt. Szélviharos. Ennek ellenére nincs pont-azonosság a két csapat között, mert ezúttal a bálnavadászok védőszentje és Herr Strorck együttes erővel könyörült meg a kis sziget komplett lakosságán, és mellőzte Böde játékát. A Fradi lépegető exkavátora ezúttal sem fogja a pályán megváltani a világot, de most sérülésből kifolyólag kell nélkülözni a játékát. A svájci retesz ezúttal tehát nyugodt lehet , ugyanakkor gondoktól sem mentes lesz fellépésük. Xhaka eltiltását tölti, Frei,Djorou,Moubandje sérült, és el sem utaztak pestre. ( Vagy csak azt mondták, hogy sérültek, mert már sejtették a végeredményt, és inkább kimaradtak volna belőle.) Hiba lenne azonban lebecsülni ettől még az ellenfelet, mert az mindig hiba. Foglalkozzunk sokkal inkább a saját csapatunkkal.
Kapuban Gulácsi lehet az új király, a Leipzig-ben biztos a helye, meccsben van nem is játszik rosszul, és a legutóbbi válogatott meccset is shot out-al hozta le, így ezen a poszton ninc sis mit gondolkodni.
A védelem sem szokott agyon-variálódni, vélhetően a már bevált Fiola-Guzmics-Lang-Kádár négyes kezd. A sebesség-különbség miatt esetleg indokolt lehetne, hogy  Fiola helyén Bese kezdjen, a francia másodosztályban többnyire kezdő a fiatal játékos, és Fiola - bár már egészséges - sokat kihagyott, de valószínűleg inkább a rutin mellett dönt majd a kapitány.
Középpályán Nagy Ádám helye szinte biztos, mellette Gera vagy Elek szerepelhet szűrőként, itt ha Gera egészséges, akkor szinte biztosan ő kezd. Előttük a támadó hármasból Kleinheiser szinte biztosan kezd, Storck-nál alapember.Innentől kezdve jöhet a variálás a szélsőkkel, mert ott kb bármi lehet. A legvalószínűbb a bal oldalon Németh Krisztián, a jobb oldalon Dzsudzsák - bár utóbbi némileg kevesebb lehetőséget kapott azutóbbi időben, de ettől még kezdhet.
Csatár poszton egyértelműen Szalai a favorit, Böde és Priskin nem egészséges, Nikolics legfeljebb a 70. percben jön majd.

Lehet kincstári optimizmus, de mivel volt 2 hét felkészülni, és hazai pályán vagyunk - így nem kell a rendkívüli időjárási körülményekkel foglalkozni - így meg merem kockáztatni, hogy nem vagyunk esélytelenek Svájc ellen, és némi szerencsével - mert az azért még mindig fontos része a taktikánknak - meg lehet csípni a 3 pontot. Tipp : 2-1

A Lettország és az U21 Görögök elleni meccsére lesz külön beharangozó, mert annak ez eredményét ez az első meccs nagyban befolyásolhatja, és profi tippelőinktől nem lehet elvárni, hogy ennyire előre bele lehessen mindent kalkulálni.

 

Egyszerűsített tippszelvény :

Magyarország U21 - Portugália U21

Magyarország - Svájc

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr3011772187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2016.10.06. 14:34:09

Magyarország U21 - Portugália U21 0:1
Ronaldo megtalálja a góllövő cipőjét. El is küldi Győrbe.

Magyarország - Svájc 1:2
Minden magyar újságíró azt kérdezi, ha egy új külföldi sportoló érkezik Magyarországra, hogy megkóstolta-e, milyen a jó magyar gulyás. Most majd mindenki látja, milyen a rossz magyar Gulács(i).

fulmerz 2016.10.06. 15:37:00

Magyarország U21 - Portugália U21 0-3

Magyarország - Svájc 1-1

Sir Galád 2016.10.06. 16:10:09

Magyarország U21 - Portugália U21 1-3
A portugál gyerekek labdával a lábukon járnak óvodába, így mire felnőnek, mindegyik egy kis technikai zseni lesz. Persze ez csapatjáték is, de abban meg azt tanulják gyerekkoruktól kezdve, hogy nem kell megszakadni, elég a kontra. Szóval ez egy könnyű meccs lesz nekik azt hiszem.

Magyarország - Svájc 1-1
Szerintem Dollnak igaza van abban, hogy nem jó ez a három hét (kettő?) kimaradás. A kezdők közül alig játszik valaki itthon, Storck maga mondta, hogy 4 napot tudnak együtt készülni. Ráadásul aki itthon van, az meg nincs meccsben, nem biztos, hogy jó formában lesz. Na mindegy, nem az én felelősségem, csak hiányoznak a fordulók. Ha a horvátokkal remiztünk, szerintem ez is meg lesz döntetlenre, de a szívem mélyén győzelemre számítok.

Zoltáng 2016.10.06. 19:51:16

Magyarország U21 - Portugália U21
Egy félidő már lement, 1:2. Versenyen kívül arra számítok, hogy egyenlítünk, majd a hosszabbításban kapunk két gólt. 2-4

Magyarország - Svájc 1:1
A feröeri időjárás rányomja bélyegét a mérkőzésre. Svájc sokat tanul az esetből, 3 hetes bajnoki szünetet és edzőtábort rendelnek el a Spitzbergákon

2016.10.06. 22:31:49

HUN-CH 0:3 Harom dolog jutortt eszembe: 1. Feroer utan nincs mirol beszelni. 2. Dollnak se kellene a Partizani meccs utan. 3. Ha itt most nyerunk, akkor a lettektol kapunk majd harmat, amiota elek, igy megy ez. Ebbol a ket meccsbol max 3 pont fog kijonni.

sirsteve 2016.10.07. 11:42:22

Magyarország - Svájc 0-0
De csak akkor, ha Gulácsi szerez egy szürke mackó alsót.

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2016.10.07. 16:05:19

A tegnapiról lemaradtam, mint Pinyő a kommunikációs tréningekről.

Magyarország-Svájc: 1-0
Mert az nem lehet, hogy 3 millió párszázezer ember akarata ne érvényesüljön a migránsválogatott ellen!

szövet 2016.10.07. 20:10:44

Magyarország - Svájc 1:3
Kovács Kálmánnak jön a mix.

Artie 2016.10.10. 12:35:38

Mivel nem sokára megint elkerülök a zinternet közeléből, annyit szeretnék mondani, a mai meccs történelmi lett lesz. 2:0 oda.

Stefan Derrick 2016.10.10. 13:44:34

Lettország - Magyarország 0-2

Görögország U21 - Magyarország U21 1-2

Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) 2016.10.10. 15:40:01

Lettország-Magyarország: 0-3
Kiszakad a gólzsák, nem lesz langolás, idegenszívű hüsingeskedés.

Görögország-Magyarország: 1-1
Mert erről meg fogalmam sincs.

szövet 2016.10.10. 18:08:59

Letto.–Magyaro. 2:3
Bese kezd, Gera elégedetten pityereg, Korhut jó lövése bedobás, Gyurcsó-gól; a hajrában gyors gólváltás (vagy kapufa és ők fordítanak)

A görögöktől meg már ki is kaptunk
süti beállítások módosítása