HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Palesztin pofon újpesti arcokon

2008.03.03. 07:11 zombi tibi

Bohócliga, 17. forduló

Kigyúltak a fények, izzanak a kandeláberek, és újabb bajnokjelöltek gyülekeznek a bohóctabella tetején. Győrben és Zalaegerszegen valami történik, aminek nem nagyon örülnek például Újpesten. Sallói főakárki erre a hétre kifogyott a fölajánlható ingatlanokból, ez rögtön meg is bosszulta magát. Eközben az MTK tavaszi fáradtság jellegű semmittevéssel szórakoztatta ötszáz szurkolóját, így lassacskán a Kaposvár is előzéssel fenyegeti. Záporoztak a gólok, és akkor a Honvéd által szerzett hármat még nem is említettük…
Legyen-e Fényliga a Bohócligából? A kérdésre elsősorban palotai, paksi és tatabányai válaszokat várnánk…

Zalaegerszeg—Újpest 4-1
Ahogy sejtettük, Juhár fölbukkanása ráhozta az újpesti táborra az ideget, és, ahogy sejtettük, ettől Böjte is megzavarodott. Normál esetben egy bajnokesélyes csapatnál mi már teli torokból jeleznénk a tippmixet, de a fönti két védő sajna alanyi jogon képes rá, hogy kilencven percen keresztül égesse saját csapatát. Harmonikus együttműködésük termése a négy ZTE-gól, bár többször sikerült Sadjónak és Korcsmárnak is fölzárkóznia a kapu előtti bizonytalankodáshoz. Urbányiba már párszor beleszálltunk páros lábbal, ezért most nem emlékezünk meg róla külön, majd esetleg a következő egymillió eurós tévedésénél.
A zalaegerszegiek egyébként egész pofás támadásokat vezettek, és volt olyan érzésünk, ha kifejezetten akarták volna, akkor miszlikbe szabdalva küldik haza elméretezett arcú ellenfelüket. Davidov, Meye, Zatara mindenképpen újraértelmezte kicsit a bajnoki álmokat, a megtért Robi meg gólkirályi címre hajt.

Győr—Debrecen 3-1
Mi már nem is számoljuk, hogy a Győr hány meccse veretlen, egy biztos: marha régóta. A télen elvesztették Bogdanovicsot, és Bajzát is sérültre aludta magát egy hideg éjjel, mégis embertelen góltermelésbe fogtak. A nyíregyházi betonbunkerbe ötöt engedtek, most meg a Loki bajnoki álmait tépdesték meg háromszor is. Völgyi a mostani, meg az újpestieknek lőtt remek gólja után, már-már veszélyesebb csatárnak tűnik, mint Brnovics. Pedig védő. Ha így folytatják, még a végén Verebes Mágus legendájából is mókás képregényt faragnak.
A Loki? Nagyon hiszik ugyan, hogy Dzsudzsák pótolható, de Leandro vagy az időnként bal oldalra keveredő Czvitkovics hite kevésnek hat Balázs játéka után. Nagy turbólöket kell ennek a csapatnak a negyedik címhez, de a bohócligában láttunk már érdekességeket.

MTK—Paks 1-1
Az MTK fölvette megszokott tavaszi tempóját, amellyel már tavaly is sikerült elvesztenie egy bajnoki aranyat. Az ősz során parádés támadójátékkal kitűnő ifjak, ilyenkorra valahogy mindig elvesztik a fonalat. Az már érthető, hogy Hrepka miért nem kellett még holland kapufának sem, ám Urbán tátongó hiánya még nekünk is meglepő. Ha nem javulnak az eredmények és a sérültek, Garami mester kénytelen lesz az agárdi U-16 korosztályból importálni fiúkat — de akkor ki csinálja meg a fizika leckét?
Gellei mester megszokta, hogy aktuális csapata a létéért küzd, így Pakson végre testhezállónak érezheti helyzetét, és megkezdheti heroikus nyilatkozatainak végeláthatatlan folyamát. A 81. percben pályára zavart Weitner hat percig bírta a nyomást, akkor szedte be első sárgáját, majd úgy ráérzett az ízére, hogy négy minutum elteltével ragaszkodott egy újabbhoz. Igen, azért Pakson nagyobbak az elvárások, mint Felcsúton…

Nyíregyháza—Tatabánya 5-0
Vágó Attila hiába valószínűsítette, úgy tűnik, egyelőre még nem sikerült a tatabányai fiúknak fölszabadulni a hatalmas tét alól. (Csak nehogy pont a diósgyőriek ellen szabaduljanak majd nagyon föl…) A nyírségiek érdekes sormintába kezdtek ezekkel az 5-0-kal, így a REAC-nál most nem tudják eldönteni, hogy a jövő heti „rangadó” előtt betojjanak, vagy markot dörzsöljenek. Mi inkább az előbbit javasolnánk nekik, Sopronban úgyis annyi minden terjeng már a levegőben.
A tatabányaiakról jót képtelenség írni, rosszból meg amúgy is kijut nekik, így mi most nem csépeljük őket, csak reméljük, a játékosok ezen a tavaszon nem szenvednek majd életre szóló önbizalom-károsodást. (Talán most lett volna a legnagyobb szükség Takács M.-re, aki az ilyen kétségbeejtő meccseken érezte leginkább a kaput az utolsó tizenöt percben.)

Kaposvár—Fehérvár 1-0
Hihetetlen, de továbbtart a kaposi csoda! A télen inkább csak játékosait vesztő (Vasziljevics, Szakály P.) csapat, egyetlen épkézlábnak látszó sportolót igazolt, aki máris győztes gólt lőtt a felívelő pályára állt fehérváriak ellen. Anélkül, hogy a semmiből gazdálkodó Prukner-csapat érdemeit nyirbálni akarnánk, megjegyezzük, hogy az MTK paksiak elleni teljesítménye erősen halványítja a Vidi múlt heti sikerét… Mindegy, Somogyországban most örömtüzek gyúlnak, hisz Alves is megmaradt, meg a WW is jól lakott, csak Hrutka Rudi cége búsong, mert elesett egy kis sikerdíjtól.
Hazafelé a rosszkedvű Garancsi úr közölte, hogy játékosainak méltó büntetése egy ultramaraton áprilisi lefutása lesz. Disztl edzőre többek szerint egy görkorcsolyás teljesítménytúra vár, de ez még nem kristályosodott ki.

Siófok—Diósgyőr 4-0
Miskolcon kirúgták a keret háromnegyedét, és Pintér Zoltánt hozták helyette. Meg Sebők Vilit, aki egyelőre nem tudott olyan jó minőségű zselét fölkenni, hogy az a hajszálain túl a védelmet is összetartsa. Amikor a DVTK pofozógéppé válik, mi leginkább Vágó mestert sajnáljuk, aki a teljes honi edzőgárda legszimpatikusabban nyilatkozgató tagja, és mi amúgy már ennek is tudunk örülni.
A balatoniak szereplése hatalmas kérdőjel még számunkra is, simán belefér, hogy jövő héten a megbokrosodott debreceniek megtömik őket. Egyelőre Magasföldi jó igazolásnak látszódik, bár Fülöp gyógyulását még a fedett lelátónál is jobban várják arrafelé.

Honvéd—Sopron 3-0
A kispestiek magabiztos győzelmet arattak, amiben nagy szerepet játszott, hogy a soproniak már nem léteznek. Bárányosék pechje, hogy a kiírás szerint tavasszal csak egyszer kell a fantomokkal meccselniük.

Bónusz: felbecsülhetetlen ajánlat hétfőre (Monday Night Football, muhaha)
Vasas—REAC
Hétfő, 18 óra, Illovszky-stadion, Tv: Sport2

Két elég rossz és unalmas focit színlelő csapat került a hétfő esti műsorsávba, elég érthetetlen módon. Ha már így alakult, hát tessék megnézni, hogy vajon Nyerges képes lesz-e volt társainak borsot törni az orra alá, illetve Divics gólerőssége vagy életkora dominál-e az angyalföldi csatársorban.
Szerintünk Mészöly Géza is kellemetlen helyzetben van, de még mindig nem annyira, mint az egyre gazdátlanabbnak látszó palotaiak edzője, Aczél. A REAC egy gólra biztos képes lesz, így a Vasas kénytelen lesz kettőt lőni, hogy összejöjjön a három pont.
Tipp: 2-1

17 komment

Címkék: bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr88361933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noti · http://foci.blog.fn.hu 2008.03.03. 07:42:50

Na ezért haragudtam én az előző bejegyzésedre...
Tudsz te jó bejegyzéseket is írni, kár volt az a másik. :)
Van sava-borsa na!
Egyébként szerintem a Honvéd-Sopron volt a legjobb meccs a fordulóban. :D Az legalább nem tartott sokáig...

dr. Wilbur Swain 2008.03.03. 09:11:25

azért a Vasasban ott van Lázok, aki szerintem nagy ász, szóval tuti a Vasas nyer
a Tatabánya meg azért jó, hogy majd a 26. forduló táján "meglepetés győzelmet" szerezzen mondjuk az akkora már a bajnoki címről lemaradó Újpest ellen
ami mellesleg 4es oddsal szerepel majd egy-két fogadóirodánál... óriási meglepetéseket gyanítok tavasszal... :|
tényleg, a Soproni helyett beszállhatna a bwin névszponzornak

körökör 2008.03.03. 09:30:14

Tényleg érdekes,hogy évek óta az Újpest mindig elkezd kikapni,ha az első hely közelébe kerül.Szarban vannak,mert a többiek is kikaptak.Nembaj majd kikapnak megint.A tippmix erre jól fizet,főleg,ha külföldön játszanak,ahol nem kell ötös kötés.

chico 2008.03.03. 09:34:51

Monday Night Football,
Vasas—REAC

Ezen jót röhögtem, már ezért megérte elolvasni :)

the real 2008.03.03. 10:21:12

"the real 2008.02.19. 11:28:40
Azért a Böjte-Juhár párost még egy Urbányi-féle szaktekintély sem merné bevállalni."
Ezt a Juhár-cikk kapcsán írtam. Tévedtem. De Urbányi is, meg a vezetők, akik alkalmazzák...
Amúgy már nagyon kíváncsi vagyok, hogy a ZTE és a Győr (esetleg Kaposvár??) mit fog alkotni a továbbiakban. Hirtelen igen sűrű lett az eleje, akár oda is érhetnek.

csupi 2008.03.03. 11:11:10

Hát, ha a kaposvár bajnok lesz, minden törzsolvasót meghívok egy sörre! (Ha ne adj Isten, be kellene ezt váltanom, figyelmeztessetek, az ilyeneket vhogy hajlamos vagyok elfelejteni...)
Komolyan, tőlük sajnálnám legkevésbé, de ha sikerülne, az egy nagy érv lenne a profi focink megszüntetése mellett...

quitz 2008.03.03. 12:42:28

Noti, ezt a cikket nem ugyanaz írta mint a tegnapi lopásost. Nézd meg a szerzőt.

the real 2008.03.03. 14:31:52

csupi, szerintem rosseb alkalomadtán átvállalná tőled ezt a kötelezettséget szívesen :)

rosseb · http://www.white-wolves.gportal.hu 2008.03.03. 14:39:11

noti: a mi meccsünk kifejezetten élvezhető volt például:)

csupi: megtisztelő még a feltételezés is, de komolyan mondom, nem a bajnoki címünk a realitás. ezzel szemben a tisztes helytállás igen, és hála Istennek, a csapat ennek fényében játszik. én pl. már egy ötödik helyre büszke lennék, persze akkor sem sértődnék meg, ha előrébb végeznének a srácok :) no és persze a kupában is lehet(ne) valami maradandót alkotni. mindenesetre érdekes, hogy az elmúlt években mindenki a kiesésünket várta, most meg sokan bajnok eslyesnek tartanak minket (persze sokan most is kiesést várnak tőlünk). nikolics pedig a legújabb ékes bizonyítéka annak, hogy nem csak zsák pénzekből lehet jó focit csinálni. de vaszke, és a többiek is azok voltak!

azt meg már csak félve merem leírni, hogy két cimbimmel a kapusedzőnk által meghívva találtam magam egy házibuliban Oláh Lóriéknál, ahol ott volt a csapat zöme! legyen elég annyi, hogy nagyon eggyüt van a csapat, va önbizalmuk, és éhesek a sikerre... ahogy csak mi :)

rosseb · http://www.white-wolves.gportal.hu 2008.03.03. 14:42:50

the real: persze! sőt, sörözni is bármikor kapható vagyok, szóval ha lesz labdabiztos író-olvasó találkozó (pl egy hazai válogattott meccs elött/közben/után), én vállalok egy karikát. :)

más: ha tudja valaki, hoyg hol fogunk hétvégén játszani, legyen szíves szólni! már tényleg érdekelne, hogy alakítsam a hétvégémet!

csupi 2008.03.03. 15:15:29

the real, rosseb, azt a sört akkor is én fizetem!
De abban megállapodhatunk, h ha nem lesznek bajnokok a bicskások, akkor Ti fizettek...

Író-olvasó találkozó? Háát, szerintem csak rendőri biztosítással, kordonnal... :-)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.03.03. 16:16:35

erről a hármas jelenségről, amit az Urbányi-Böjte-Juhár triumvirátus jelképez, arról a finomságában is egyedülálló helyzetről, hogy a trió egyik tagja pályára küldi a fennmaradó kétharmadot, ahogy ezzel többet mondanak minden szónál önmagukról, a magyar futballról, a magyar profi sportról, a benne lévő pénz szánalmasságáról, az egész országról, ahogy még mindig kajálja a magyar futballt, rólam, hogy még mindig kajálom a magyar futballt, a dadogós, totálisan dilettáns műsorvezető sikersztorijáról az Újpest padján, erről a helyzetről egyszerűen nem lehet eleget írni és olvasni.

ha ma megkérdezné valaki, mi a legbeszédesebb ma a magyar futballban, ezt mondanám - Urbányi edző lehet az Újpestnél és megteheti, hogy kiáll a Böjte-Juhár belső védőpárossal.

Bóki 2008.03.03. 18:05:09

nagyon jó zombitesó, pont erre gondoltam, csak így tovább...

noti · http://foci.blog.fn.hu 2008.03.03. 18:37:44

Quitz!

Aha, beleszaladtam... :D
Most néztem, hogy nem ugyanaz a szerző. No mindegy, én megelőlegeztem...
Rutintalan vagyok még itt, na!

rosseb · http://www.white-wolves.gportal.hu 2008.03.06. 16:13:06

Ha érdekel valakit esetleg, a honlapunkon fönn van a vidi elleni meccsünk videóösszefoglalója.

zombi tibi 2008.03.06. 22:30:31

rosseb,
ha leandro kicsit inzaghisabban érzi a ritmust, akkor egy finom vállmozdulattal gólt szerez szakály bombájából :D

rosseb · http://www.white-wolves.gportal.hu 2008.03.07. 09:33:16

erre csak összeesett.. hiába. ennyire már ő is aklimatizálódott :)
süti beállítások módosítása