HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Győrbe járnak kokiért a bohócok

2008.03.17. 08:42 zombi tibi

Bohócliga, 19. forduló

Tisza dupla Kaposváron, Éger dupla Kispesten, ETO négyes Győrben. Azaz túlélő tévés, szomorkodó Gellei és arannyal kacérkodó Egervári.
Disztl mester elégedetlen, de nem a csapatával, Aczél mester nagyon elégedetlen — ő a csapatával.
Heti talány: divatba jön-e tavasszal a győri nagymellény vagy sosem látott csoda vár ránk?
 
Kaposvár—Újpest 0-3
Voltunk azért páran, akik vártuk ezt a meccset, ám végül kényszeredetten bólogattunk Tisza velős meglátását hallgatva: „nem kell a győzelmet túlértékelni”. Dicséretes visszafogottság, ráadásul az egyetlentől, aki focistaszerű testmozgást végzett. Jó-jó, Oláh 0-1-nél idegből tett egy „év-gólja-kísérletet” (amit a keresztléc kivégzett), de ezen kívül aztán tényleg semmi komoly. Csak vicc.
Például a második gól előtti somogyi zavarodottság az újpesti védelem legkreatívabb pillanatait idézte. Grúz akkora lukat rúgott, amilyet csak Mátyustól tudunk röhögés nélkül elfogadni, és Graszl is kacagtató módon akart Hajdú elől tisztázni. Urbányi gólörömével sokkolta a nézőket: a pályára berontva, Mourinhót megszégyenítő sámántáncot lejtett.
Az Újpest eredményileg simán győzött, mert a Rákóczi látványosan nem bírta el Alves és Oláh meddőségét, és védelme szitaszerűségét. Vagyis, a takarodóra egy hetet még mindenképpen várniuk kell a lelkes IV. kerületi híveknek…
 
Vasas—Fehérvár 1-2
Az elképzelés nélkül alibizgető, játékosállományuk alapján mégis többre hivatott gárdák edzői legszívesebben mindig a Vasassal játszanának (meg manapság néha a Sopronnal is). Az angyalföldiek kínkeservesen behúzogatják a kiesőjelöltek elleni rangadókat, a nevesebb hordáktól meg illendően vereséget szenvednek, bravúrgyőzelemre gondolni sem bírnak. Ezt az élményt volt alkalma most megtapasztalni Disztl Lászlónak, akinek csapata annyira a nevekből él, hogy még Veizer bíró is kénytelen volt segédkezet nyújtani. Nyilatkozatából ítélve Disztl mester idegei kikészültek, ám Koller gólszerző dísztáviratban üdvözölte a játékvezető intelligens hozzáértését. Csatlakozunk.
 
Zalaegerszeg—Debrecen 1-2
Pedig minden olyan focira emlékeztetően kezdődött: tízezer lelkes drukker a lelátón, kilenc darab légiós a gyepen, és mindkét védelemben egy Máté Péter… Plusz Solymosi. Ehhez képest aztán közepes lefolyású rangadó, melyet Czvitkovics lövése döntött el. Kemény, főleg, ha azt vesszük, hogy a jó Péter kezd rászokni a gólszerzésre.
A zalaiak lendülete alaposan megtört, az okokat kutatva, mi egyértelműen a gyatra bal oldalra szavazunk (nem úgy értjük…). Béla még védekezhet a zaklatott éjszakákkal, nő a gyerek foga, meg az asszony is nyűgösebb ilyenkor, de vajon mit fundál ki Vulin, amikor Petrovics mester rákérdez a 79 perces üresjáratra?
 
Honvéd—Paks 2-1
Nem szivárgott ki, hogy Hemingway mecénás a Fehérvár elleni gyötrelem után elégedett volt-e alkalmazottaival, vagy esetleg lelketlenséggel vádolta volna meg a fiúkat, ezért tegyük fel, hogy nyugodtan készültek a piros-feketék a Paks ellen.
Zsolnai góljára aztán Éger kettővel válaszolt, ami nem jelentett automatikus kispesti vereséget. Igen, a megfejtés az öngól intézménye. A keddi fegyelmi hercehurca tehát csak annyiban számított, hogy Éger helyett Hanákkal a pályán már a 10. percben kialakult volna a végeredmény. A Honvéd első tavaszi bajnoki győzelme során Abraham nem tudta az ősszel megcsodált játékelemeket megvalósítani, mert a derbi nagy részében Pljusenko módra csúszkált a füvön. Többek szerint hét fok fölött már nyári stoplisában kéne játszania, mert a puhább téli könnyebben kopik…
Gellei Imre nem talált kivetnivalót a játékvezető ténykedésében.
 
Tatabánya—REAC 1-1
Hontalanok csatája százötven (na még egyszer: százötven) néző értő tekintete mellett. Az érdeklődésnél már csak az elvárások alacsonyabbak.
Pár hete Weitnernek hat perc kellett egy sárgához, és újabb négyre volt szüksége az öltözőkulcshoz, ami még haverok között is szégyenletesen hosszú idő. Szilágyi most a lapok elosztását tekintve négy+kettőre csökkentette a pályán eltöltött percek mennyiségét, ami már valami, de még mindig fényévnyire van a Sólyom-féle etalontól (mondjuk, ott „egyben” érkezett a határozat…).
A nyolcvanvalahány percen át tízemberes bányászok a REAC hozzáállásának is köszönhetően kibányásztak egy pontocskát a Szőnyi úti Nemzeti Parkban. Aczél Zoli olyan önkritikával élt a mérkőzés után („szégyellem magam”; „elfogadhatatlan”; „szakvezető és játékos is vastagon benne van”), hogy ha akkor egy selyemzsinórt is adnak neki, félő, hogy meggondolatlanságot követ el.
 
Győr—Siófok 4-1
Eddig csak sejtettük, de most már kétség sem férhet hozzá: Egervári Sándor és a csapat között valami megbomlott. A srácok vagy képtelenek megvalósítani a tréner által megálmodott és nyugis döntetlenekhez vezető taktikát, vagy direkte a mester ellen dolgoznak, és előre megfontolt szándékkal sokgólos győzelmeket aratnak. Leginkább Völgyi, Brnovics és Böőr szemtelenedett el (fejenként három tavaszi gól), de Tokodyban és Dudásban is dolgozik a rossz vér (két gól per kopf). A helyzet annyira súlyos, hogy Sanyi bá’ lassacskán kénytelen lesz megbarátkozni az aranyeséllyel. Utolsó reménye a nagyképűség, mely magyar focistát nem került még el a történelem folyamán.
 
Nyíregyháza—Sopron 3-0
A Nyíregyháza két forduló alatt másodszor csapott össze soproni illetőségű csapattal, és az eredmény tanúsága szerint könnyen kiheverte a múlt heti, kellemetlen „rákossopronpalotai” döntetlent. A magabiztos győzelem értékét kérjük, senki se devalválja annak fölemlegetésével, hogy a vendégek otthon maradtak.
 
Bónusz: felbecsülhetetlen ajánlat hétfőre (Monday Night Football, muhaha)
MTK—Diósgyőr
Hétfő, 18 óra, Hidegkuti-stadion, Tv: Sport2 
 
A miskolciak győzelmi kényszerrel érkeznek a Hungária körútra, az emtékások győzelmi kényszerrel tekintgetnek a tabellára. Az ilyen pluszterhekkel spékelt magyar bajnokik szoktak a legkínzóbban elsülni.
A Garami-gyerekek újpesti sikerét semmi esetre se kéne a bravúr kategóriába sorolni, hisz láttuk, amit láttunk. A Diósgyőr csatár nélkül reméli a hatékony támadójátékot, és persze Sebőkből sosem lehet elég. Tartósan azonban még a zselémester sem képes döntetleneket kicsavarni a vérszegény, vashiányos, vitaminmentes miskolci játékrendszerből.
Ezerötszáz nézőt, diósgyőri pénzbüntetést és hideg frontot érzünk lumbágós derekunkban.
Tipp: 2-0

7 komment

Címkék: bohócliga

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr35383885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

the real 2008.03.17. 09:27:43

A Tatabánya-REAC meccsen 10 sárga volt, és egyik sem szabálytalan/durva belépőért, becsúszásért. Egy volt kezezésért, a többi kilenc labdaelrúgásért, reklámálásért, időhúzásért.
Elég baj, hogy fegyelmezetlenek a játékosok, de szerintem ez már játékvezetői hiba is.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.03.17. 10:31:46

na az UTE elleni meccsünket megnéztem élőben, megnéztem videón, és azt kell mondjam, messzire vissza kell emlékeznem arra, mikor játszottunk ennyire ötlettelenül, pontatlanul, és gyatrán. remélem ez a pofon kijózanítja őket, és Gyirmóton és Miskolcon nyerünk.
nem is a vereség fáj főleg, hanem az, hogy ÍGY kaptunk ki, mivel minden adott volt egy jó meccshez...

OJ · http://sportvers.blog.nepsport.hu/ 2008.03.17. 15:58:31

Cicó fejében-lábában egy mozdulatsor létezik, azt újabban rendre meg is játssza, de egy fél év kellett hozzá, hogy rájöjjön, ha esetleg be is próbálja fejezni a mozdulatsort, még gól is lehet belőle. Szerencséjére Géza nem volt tudatában Cicó egyszerűségének. Ezzel nyert a Loki. :) Egyébiránt, olvasható nálunk egy hosszabb post a meccs apropóján.

lali 2008.03.17. 23:45:59

nézzétek, még egy megváltó:
pepsifoci.hu/node/4223

mit szól ehhez kisjézus???

lali 2008.03.17. 23:48:22

ja, amúgy nem semmi volt urbányi "zakó sportcipővel" kombója :O

johnny drama 2008.03.18. 01:16:31

Urbányi 1 éve mindig ezekben van.

dr. Wilbur Swain 2008.03.18. 07:52:56

ó, a sportcipőt nem láttam - sportosan elegáns
nekem a "kamerába gólöröm" maradt meg a kis buksimban
mellesleg szerintem nem volt olyan rossz a Zete-Loki, bár csak az utolsó 35-40 percet láttam
süti beállítások módosítása