HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Háromkor kattintsanak az urak ide!

2008.05.10. 11:59 mészöly sámán

 

Lesz izgalom, prömier, online-kerekasztal, real-time megmondás, a honvédő fiúk Supka Attila lelkének üdvét kockáztatják a győri oroszlán (sas?) (vipera?) barlangban. Egervári Sanyi bácsi meccs előtt értékeléseire ígérjük komoly gondot fordítunk. Elkezdődött, tessék nyomkodni a frissítést. Győr - Honvéd 2-2.

Ha ennyi nem lenne elég, akkor a következő biztos odabasz.

Zsolnai újra találkozik Brnoviccsal. Újjjjjjjjjjj......

-10. perc: Logikai defektbe keveredett a Sport TV. A három órára kiírt Győr - Honvéd találkozó helyett a Palace - Bristol city találkozót adják. A feljutásért zajló csata ebben az időpillanatban a 76. percben jár. Csúszás lesz, vagy mi. Mindenesetre izgulunk. 

-6. perc: Áttettük a Sport 1-re. Ott a Rangers a 63. percben jár. Továbbra sem látjuk tisztán a jövőt.

0. perc: Egyenlített a Palace. A kérdés, hogy hosszabbítás vagy újrajátszás? Tragikus kilátások.

Az internetes honlapok szerint még nem kezdődött el a Győr - Honvéd. Angliában 5 perc hosszabbítást jelzett a spori. Zombi föl akarja hívni a Sport TV-t.

Hemi bácsi elküldte csekkét, újra vezet a Bristol. Bombagól, nem tudni kitől. Vaskó egyébként nem játszik.

Angliában járunk. A Crystal edzője mögött egy iszonyat tetovált öltönyös áll. Kiderült, hogy visszavágós a meccs.

Nyert a Bristol. Reklám. Énekeljék, hogy jóárosítottam a tányéros tévét...

Na ennyire még nem örültem, hogy látom Bajzátot. Negyed óra csúszással indul a meccs.

1. perc: Szép a fű. Felépült a szemközti lelátó. Kár, hogy senki nem ül rajta.

4. perc: Ivancsics belerúgott Nikolovba. Hercegfalvi ráolvassással próbálja gyógyítani.

6. perc: A tévések elkövették a szokásos hibát. Egy igen komoly orgánumú fiatalember mellé tették a térmikrofont. Elhangzott az első "Te gyökér". 

8. perc: A középpályán tusakodnak a felek, majd Böőr meghajlítja a teret a jobb oldalon, beadását filó vágja ki.

10. perc: Diego alig várta, hogy Eugene felrúgja. A légiós egy sárgáért megtette.

11. perc: Egy szöglet után Diego fejel mellé. Diego állítólag, úgy néz ki mint Ronaldinho.

Emlékezzünk: Augusztus közepére a Tatabánya egy ötmeccses vereségsorozatot kapirgált össze, olyan izmos vetélytársak ellen, mint pl. a Vasas, a Nyíregyháza, meg a REAC. Erre mondják a szakértők, hogy a csapat beragadt a rajtnál. A kellemetlen szereplés oka természetesen Mészáros Ferenc edző volt, akivel a Sopron-meccs után közölték, hogy „Ácsi!” – utódja Borbély László lett. Mészáros nulla pontját mínusz hatos gólkülönbség kísérte, Borbély azonnal egy hétgólos cumival szabott fazont saját elképzeléseinek…

15. perc: Takács Ákos karja, mint a barbie babájé hajlott hátra. Azt hittük csere lesz, de egy perc múlva már egy bedobást is elvégzett. Ilyen tökös gyerekből kell minden csapatba három.

17. perc: Dobos vágja fel egy sárgáért Józsit. Veszélyes szögből jön szabadrúgás.

18. perc: Stark és Böőr lövését is blokkolják a védők.

20. perc: Abass lövése az ETO park külterületén landolt.

22. perc: Dobos beadását Ivancsics fejeli Sztevanovics ölébe. Ivancsics alig van 170 centi.

Emlékezzünk: A 9. forduló különlegesre sikeredett: a Sopron-Paks (1-1) csata után mindkét gárda edzőjének leketyegett a szerződése, bár a forgatókönyvek igencsak különböztek.
Vízer László Máriusz miután belefáradt a havonta megejtett edzőcserékbe, néhány olasz brigantinak játszotta át nincstelen kft.-jét. Egy MK-meccs után Döme – játékosai jogos járandóságát követelve – nem adta meg a kellő tiszteletet a világszerte elismert itáliai tulajdonosoknak, és átlépett egy olyan határt, amit főnökei kénytelenek voltak kirúgással viszonozni. Lajos nem adta magát könnyen, csak ólomsúlyú szekuritisek tudták rábírni, hogy ne akarjon edzést tartani a soproni pályán. Átmenetileg Végh Tibor váltotta, de a fekete leves ekkor még hátra volt. De mi lesz Supkával?

25. perc: Egyelőre marad, 0-1. Dobos beadott, Nikolov asszisztált, Diego pedig, mint CéRonaldo a Roma ellen befejelte.

30. perc: Hercegfalvi, ahogy a nagykönyvbe meg van írva. Elfektette, felbőrözte, átemelte, kihagyta.

Emlékezzünk: Döme bukásához valójában tehát nem a Paks elleni döntetlen adta a muníciót, és Lengyel Ferencnek sem kellett volna feltétlenül távoznia… Persze, ha előzőleg nem erőltet magára egy ostoba ultimátumot, amely végül Sopronban életbelépett. Miután a Paks öt gyufa után két győzelmet aratott, már úgy tűnt, „tökös” Feri maradhat. Jött azonban a REAC, és fenékbe billentette a zöldeket, akik ezek után már Détári csapatát sem tudták lebirkózni. És bár Lengyel sikertelen ultimátumát követően, gerincről téve tanúbizonyságot mégsem mondott le, a vezetők köszönték szépen az addigiakat, és előbányászták a Fradi óta unatkozó Gelleit. A Paks pedig lassacskán, de emelkedni kezdett a táblázaton.

36. perc: Igazunk lett, sajnos. Eugene lába eltört. A mentőt várják. 

Jogosan érthetetlen az előző mondat. A bejegyzésünk, amelyben Eugene állapotára vonatkoztatva tettünk jövőbe mutató jóslatot eltűnt. Az internet tündér ellopta. Szociológia kémia szakos Lajos kommentjét a szünetben kimoderáljuk.

42. perc: Abass keverget, mint Jay-Jay Okocha az Eintracht Frankfurtban. Visszapasszolt labdáját Diego durrantja fölé.  

Vége az első félidőnek.

Szünet van, sok-sok emlékezéssel!

Pajkos János viszont lemondott, amint a REAC elverte a DVTK-t (10. forduló). Az öltözőben fölhalmozott nyalókakészletét állítólag akkurátusan fölosztotta a csapat tagjai között, és tudta, hogy utódját Vágó Attilának nevezik majd – mint rendszerint. A csapat Vágóval sem kezdett BL-tervek szövögetésébe, azonban két gyors gőzelemmel kicsit megnyugtatta Sallói idegállapotát, aki a téli szünetben ettől függetlenül Újpestre vezényelte át magát.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A 11. fordulóban ismerhettük meg Vincenzo Coscót, aki Détárit és az egymeccses Véghet követte a soproni padon – mint utóbb kiderült öt derbi erejéig. Akkor aztán megszűnt a Sopron FC, nem utolsósorban Cosco honfitársainak köszönhetően. Vincenzo különös szokásokat próbált elültetni háztáji futballkultúránkba: nem szívesen fogott kezet az ellenféllel, gyárkémény módjára füstölt a pálya szélén. S mindezeken túl még tökéletesen alkalmatlan is volt a tréneri feladatokra. Soproni karrierje csúcsát a hazai pályán kiharcolt, Siófok elleni 0-0 jelentette.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
„Ki van rúgva!” – bömbölte Botos Antal fülébe Nemes Ferenc, a Siófok tulajdonosa, miután a Balaton partiak a tökutolsó Tatabánya ellen pontot vesztettek. Mindezt az öltözőben – jó gazda módjára, a játékosok előtt. Ekkor már októbert írtunk, és bár gondolat szintjén fölvetődött Kuttor Kutya edzővé történő kinevezése, végül Tornyi Barna lett a befutó, aki akkor még nem sejtette, hogy perek nélkül távozik a téli szünet alatt. Négy találkozójából egyet sem vesztett el, sőt kettőt meg is nyert, a gondok mégis alig enyhültek.

Eugene-ről rossz hírek érkeznek (Jakl föl is váltotta), kivégeztük a pizzát, kiváló a kapucsínó.

Brnovics végre pályára avászkodik, Tokody-veszély megszűnt. Megindult a második félidő.

46. perc: A játék nem lett puhább. A játéktér lassan árnyékba borul.

47. perc: "Gebro színezi" Köszönjük szpíker bácsi.

50. perc: Koltai értetlenkedett a tizenhatoson belül a földre huppanás után. Mi is értetlenkedünk, hogy miért értetlenkedik.

52. perc: Akar az ETO. Ezt ismerjük. Ilyenkor szokott jönni egy gyilkos kontra.

54. perc: Tóth Iván már időt húz, egyperces kirúgás.

55. perc: Kicsit mezőnyszagú a játék, miközben Diego botladozott, aztán Nikolov csúnyán intézte el Diego lábát.

56. perc: Abass tört be a büntetőterületre. Középre adni nem sikerült, lőni nem akart, oda a helyzet.

Emlékezés: A téli szezon a finomhangolások időszaka, nincs ez másképp edzőfronton sem. Kirúgni, aki kicsit is rászolgált, az alapozást már érdemes új trénerrel bonyolítani. A szünetben négyen (plusz Cosco) kerültek finomhangolásra.
Beránek szerződését nem hosszabbították meg, ez már az Újpest elleni meccs előtt is diszkréten szivárgó információ volt. A Loki nem tudta elfogyasztani a korántsem emészthetetlen Elfsborgot, ami elég is volt az edző felelősségének firtatásához – igaz pár hónapos csúszással. A kispadon Herczeg András pro-licenc nélküli elméleti zseni követte, aki bukott már korábban Debrecenben.

57. perc: Rájöttünk mi ez a zúgás, mérkőzés közben is épül az ETO Park. Stark szabiját blokkolja a sorfal.

59. perc: Támadó szabálytalanság - Brnovics Takácsot inzultálja.

60. perc: Ivancsics keresztlabdája kriminális.

61. perc: Zsolnai Róbert már melegít. Feszülten várunk!!!

62. perc: Stark a büntetőterületen belül földre vitte Dobost. Sárgalap + 11-es! Dobos lövi. Belövi! 0-2! Most jó lenni Supkának.

64. perc: Koltai beadását az újra egészséges Bajzát fejelte a hálóba!! 1-2! Nem is olyan jó most Supkának lenni.

Ősszel különben a Győr már 2-0-ra ment a Bozsikban, aztán a Honvéd hősies rohamokkal egyenlített. A minta tehát adott az ETO előtt.

Kis emlékidézés: Van olyan, hogy az új tréner sem válik be, ahogy ezt Tatabányán is fölismerték. Persze, hogy a gondot az edző okozta-e, az erősen véleményes. Mindenesetre télen megérkezett a csere cseréje, egy ecuadori személyében, aki kiválóan él a múltjából. Feltéve, ha a Bányász mindenfajta jövőképet nélkülöző, NB II felé robogó kispadját megélhetési alkalomnak tekintjük. Octavio Zambrano a hajzuhatagával együtt távozó Borbély mestert váltotta, ám hamar pofán vágta a honi rögvalóság. Csüggedtségében egy alkalommal már fizujáról is le akart mondani, de valahogy mégis csak győzött a pénztárca – ha már a Tatabánya nem tud. De tud-e a Honvéd?

67. perc: Ivancsics távolról, mellé-fölé.

69. perc: Győri szabad középről. Stark készülődik. Ez legalább nem pattant le...

70. perc: Abraham váltja Abasst. Csatár helyén csatár. Böőr helyére meg Varga L. érkezik.

71. perc: Bajzát szélről beadott Benjamin elbénázta a labdakezelést, Brnovics elé került a bogyó, aki négy védő közül az éppen beállt Varga elé tálalt. Ő meg akkor belőtte, ha már ott volt. Okos első labdaérintés. 2-2. Mint ősszel???

74. perc: Jó a derbi, piros lap is van már! Völgyi kapta Abraham lerántásáért. Az, hogy utolsó emberről beszélünk-e, igen véleményes. Filó közben lekocog, jön helyette Pomper, a szerencsejátékos.

75. perc: Ivancsics a szabit belebombázta Sztevanovics ölibe.

Emlékezés: Tornyi Barnát marasztalta volna Nemes klubvezér, ám a jogtudományok avatott doktora a siófoki lötyögés helyett az arab, ámde busásan jövedelmező lötyögést választotta. Lelke rajta, a Sport Tv is eldöcög valahogy nélküle. Visszatért tehát Aldo Dolcetti, a magyarul egyre jobban kommunikáló olasz szaktekintély. Ő annak ellenére töretlenül rendelkezik a vezetőség bizalmával, hogy mindössze egyetlen pontocskával szerzett többet ugyanazon ellenfelekkel szemben, mint korábban Botos Antal. De van-e bizalom Supka iránt?

77. perc: Takács hibája után Brnovics élesen középre lőtt, de nem érkezett befejező ember.

78. perc: Tűzijáték a győri kapu előtt. Abraham visszapasszolt, valaki lőtt (Ivancsics?), amit a kapus Abraham elé öklözött, aki a fekvő kapust próbálta átfejelni, de nem számított arra, hogy fölpattan. A kapus, nem a labda. 

79. perc: Diegonak löbbölte Ivancsics a labdát. Diegót elüti Sztevanovics, de előbb a labdát érte el, ennek ellenére Nikolov megpróbálta fölpofozni Diegót. Őrület van, na.

82. perc: Nyom a Honvéd. Szöglet, ám Pomper "megoldja"... Takács betörése után azonban Hercegfalvi lövéshez jut, de mellé.

83. perc: Takács helyett Adewunmi.

84. perc: Abraham passzolt középre, Diego és Genito egymást zavarta össze az üres kapu előtt. Az ellentámadásból a Győr szerzett majdnem gólt, de Tóth Iván kipaskolta Bajzát elől a labdát. 

Alig van lehetőség emlékezni: Marijan Vlak végigkínlódta az egész őszt, folyamatosan sztrájkolni vágyó focisták lelkét masszírozta, megnyerte az őszi ligakupát és remélte a szebb jövőt. Decemberben meg is érkezett, Garancsi István képében. Sajnos a horvát tréner ebből már csak annyit érzékelt, hogy a mágnás jöttére kipenderítették őt. Helyére Disztl Lászlót vezényelték, aki Mezey doki féltő tekintetétől övezve kénytelen sorozatban nyerni a mérkőzéseket. Az Újpest elleni találkozóig egyébként ezzel nagyjából rendben is volt.

87. perc: Ki legyen a meccs legjobbja? Hajdú szakkomentátor: "ez egy eldöntetlen állás, de úgy gondolom, hogy a Honvéd dominánsabb volt, ezért Dobos Attilát választom."

89. perc: Gebro fölvágta Koltait. Szabadrúgás. Még akármi is lehet! Sárga Gebrónak. Esett egy lesgól, nem biztos, hogy az volt. Bajzát szerezte egyébként.

90. perc: két perces hosszabbítás lesz.

Tavasszal csak két edzőcsere volt... Nagyon sokáig kellett hallgatni az ’Urbányi, takarodj’ rigmust, mire Újpesten fölismerték, hogy István igazi közege nem a pad, hanem a sminkszoba. Motiválni pedig csak a gyártásvezető hölgyikéket tudta, Foxinak maximum sírógörcse támadt, ha beszélgetni kényszerült a jó svádájú lúzerrel. A REAC-tól beszedett négyes nem is érte olyan váratlanul Sallóiékat, akik addigra már szépen megállapodtak a DAC sikerkovácsával, Szentes Lázárral. Manapság a vesén rúgott tréner próbálja szép és eredményes futballra sarkallni a lilákat, hát majd kiderül…

91. perc: Bajzát majdnem megszerezte a győztes gólt, de nem sikerült neki.

92. perc: Lefújták, maradt a 2-2. 

Ezek után, nem tudható, Supka lesz-e a tizenharmadik, merthogy a tizenkettedik Szlavko Petrovics volt. A ZTE szakvezetője annyiszor titulálta játékosait balettfocistáknak, hogy Waltnerék egy esetben gipszorrú spicc cipőben futottak ki a gyepre, hogy végre meg tudjanak felelni a tréner elvárásainak. Ez sem vált be, aminek végül a szerb-német úriember itta meg a levét. A Vasas elleni gyalázat után semmi nem menthette meg Szlavkót az azonnali szívlapáttól. Pedig voltak szép momentumai is a fickónak, igaz marha ritkán. Követője Nagy Mihály lett, aki egy kiábrándító 0-0-s döntetlennel tette le névjegyét, miközben azzal a nyugodt tudattal ült a padon, hogy prémiumot idén nem fog látni.

Nem bocsátkozunk nemzeti sportos értékelésbe; az biztos, hogy ősszel hasonló eredmény született, de akkor nem Dobos Attila volt a mezőnyember, mivel még sérülés után lábadozott. Vincze Z. akkor szerezte a bajnokság egyik legszebb szabadrúgás gólját, de ma nem játszhatott, mert sárga lapok miatt eltiltását töltögette. Az eredmény talán senkinek sem jó, a két csapat közül legalábbis, viszont kiváló iram, változatos játék volt. Pacsi érte a csapatoknak.

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr71462449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NINCS HUMOROD HAGYD ABBA AZ ÍRÁST! 2008.05.10. 15:45:23

JAJ ISTENEM, EZ A NAGY INTERNETES SZABADSÁG...

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.05.10. 15:58:54

srácok moderáljatok pls. javít az élményen...

lali 2008.05.10. 17:14:21

"JAJ ISTENEM, EZ A NAGY INTERNETES SZABADSÁG..."


így van, legalább az összes gyökér kommentelhet.

lali 2008.05.10. 17:16:26

biztos elkészült a szemközti lelátó?szerintem a kamera került át a másik oldalra.

johnny drama 2008.05.10. 19:24:16

Ja, csak a kamerát dobták át a másik oldalra, nézők azért nincsenek, mert Győrben ennyien vannak és kész.

Utolsó emberes szabály pedig NINCS, NEM LÉTEZIK. Megtanulhatná már mindenki, pláne a játékosok, mert Jakl Tóni is ezt reklamálta teliszájjal.

rosseb · http://www.ultraskaposvar.hu 2008.05.11. 12:45:14

annyi adalék a meccshez, hogy a késve érkezett kispesti szurkolókat nem engedte be a biztonsági főnök, csak a legvégére, vendégszektorbeli hiányosságokra hivatkozva. érvényes jeggyel. pofátlanság!!!

(velünk viszont rendesek voltak angyalföldön, kalandos úton, de szereztünk egy tálca sört)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.11. 18:58:12

rosseb,

én is kinn voltam a vasas-kaposváron. (na nem meggyőződésből, de a piroskék szektorban) integettem is neked, nem láttad?:)

zombi tibi 2008.05.11. 19:35:42

én meg a fáy utcai fitness teremben kulturizálva kiválóan láttam a pályán történteket, és időnként rossebre gondoltam.
ha tudtam volna, hogy te is ott vagy mocsing, néha te is eszembe jutottál volna :)

mocsing · http://nst.blog.hu 2008.05.11. 22:05:49

a fene egye meg, legközelebb előbb szólok:)

rosseb · http://www.ultraskaposvar.com 2008.05.12. 11:33:46

rendesek vagytok :)

mocsing: utána a megállóhoz címzett sörözőben néhány Rákóczi, Bkv Előre, Kispest, és Vasas szurkoló tartott fórumot zárásig. Megtudtam (empírikus úton)például, hogy a pitu cukornád-pálinka Alvesföldről, és nem véletlenül olcsó.... :D kár, hogy nem voltatok ott tibivel.

tibi: a vasas - integrál dacon pont a vendéggel szembeni hazai tribünrészen álltam, és jól láttam az említett fitnesstermet. többen nyomultak a futópadon, mint a szektorban. elgondolkodtatott, és egyben el is szomorított ez a tény.

the real 2008.05.13. 09:14:26

Egyes újpesti "szurkolók" megoldják a kettőt egyben. Engem inkább az szomorított el.
Egyébként ki volt az a tetovált karú a Palace edzője mögött? Nem mernék mögötte csúnyákat mondani a kispadon ülőkre :)

zombi tibi 2008.05.13. 09:18:53

"Egyébként ki volt az a tetovált karú a Palace edzője mögött?"
megtippelni sem merném, de sámánnal mi is pont ezen az arcon szórakoztunk, miközben reménytelenül vártuk a győr-kispest husángot :)
süti beállítások módosítása