HTML

Címkék

abszurd (12) ahülye (48) átigazolás (26) beharangozó (272) bohócliga (358) championship (12) debrecen (33) détáridöme (14) diósgyőr (16) dzsudzsák (28) eb (37) egervári (22) fc fehérvár (15) feltámadás (57) fradi (54) gera (21) győr (17) haladás (13) hemi bácsi (11) hercegfalvi (10) hét magyarja (22) hónap magyarja (10) honvéd (49) hülyebíró (12) huszti (14) jhn (32) kaposvár (11) keleti csoport (19) kisteleki (12) koman (10) kommentverseny (44) kupaellenfél (20) kupatipp (15) loki (13) magyar (141) mezey (11) mlsz (38) mtk (19) nb2 (87) németh krisztián (16) nemzetisport (13) nyugaticsoport (59) önérzetes (33) összefoglaló (110) reac (12) sör (11) statisztika (14) szavazás (11) szurker (32) tippjáték (229) tippmix peti (11) torghelle (15) tőzsér (12) u20 (15) utánpótlás (15) ute (19) válogatott (168) várhidi (15) vasas (21) vendégszerző (21) videó (87) videoton (15) visszatekintő (10) Címkefelhő

Friss topikok

  • Stefan Derrick: Nagyrészt egyetértek a fentiekkel. Szerintem akkor lett volna időszerű ennek a bevezetése, ha max.... (2022.03.11. 15:03) VBK
  • kétballáb: Imádtam a tippjátékot, néha még most is olvasgatom a régi bejegyzéseket. Szép volt, jó volt, szíve... (2021.11.20. 13:34) Sarokba állítva
  • LaFire: Csatlakozom Brute-hoz :) (2020.11.11. 22:35) Nemzetközi edzőmeccs ( BL főtábla 1. forduló)

Licenc

Creative Commons Licenc

Neked a divat mondja meg...

2009.06.01. 14:24 Kiß B.

Most, hogy véget ért a szezon, eljött az ideje, hogy felkészüljünk a következő évadra. Hasznos tanácsokkal kívánunk szolgálni a lelátói mindennapokhoz, hogy a meccsre látogatók otthonosan mozogjanak a stadionok világában. Összeállításunk első részében a szurkolói divatot vesszük górcső alá, azonban akik Fred Perry pikékben parádézó casualokra számítanak, rossz helyen járnak. A nyelvórákhoz hasonlóan a rendhagyó eseteken keresztül kezdve igyekszünk eljutni az általánosig. Rajta!

 


 

 

Az, hogy minden nő szeretne szép lenni az nem kérdés, mint ahogy az sem, hogy korántsem szép minden nő. Valaki, akivel nem volt kegyes a természet belátja ezt, vannak azonban olyanok, akik nem. Esetünkben egy angol amazon gondolta azt, hogy kedvenc csapatának, az amúgy híres-hírhedt Millvall FC-nek az ő „bájai” csinálnak majd reklámot, viszont a férfitársadalom jelentős részében ez a mez-harisnyatartó kombináció pontosan olyan erotikus vágyat keltett, mint egy pohár langyos sós víz. Pedig a háttérben a falra kiaggatott tigris-portrék sejtetni engedik azt is, hogy sokoldalú a modell, és a sportcsatornák mellett valószínűleg az Animal Planetre is előfizet. 

 


Az előző képhez tematikájában sokban hasonlít ez a kép is, ahol egy ifjú orosz hölgy vállalja ország-világ előtt, hogy ő bizony a Spartak Moszkva szurkolója. Itt visszafogottabb az „erotikus” vonal, szó nincs harisnyatartóról, azonban a rózsaszín virágos frottír fürdőköntös is sokat sejtet. Különös színvilágot varázsol elénk ez a pink ruhadarab a moszkvai csapat domináns vörösével kombinálva. Ráadásul kifinomult stílusérzékre vall a szurkolói sálak és sapka kombinációja ezzel a fürdőszobai ruhadarabbal.

 


 A Stone Island cég termékei azon túl, hogy csillagászati összegért vesztegetik őket arról híresek, hogy a szurkolói divatban megatározó kultusz márkává váltak. Noha valószínűleg nem vödörrel, ásóval, gumicsizmával és bikinivel képzelte el ezeket a kabátokat tervezőjük, a képen szereplő hölgyek tisztában vannak vele, hogy ez nem divat, hanem életforma.



Persze nem csak a hölgyek érzik a mentalitást, hanem az urak is. A képen szereplő Newcastle United fanatikusokból álló társaság valószínűleg nem csak meccsre, hanem csajozni is együtt jár. Bizony, ezek a derék brit legények nem álltak be a Beckham által diktált, és a labdarúgók zöme által átvett sorba, sehol egy epilált porcika, sehol egy szőkített tincs, sehol egy feszülős póló. Viszont a slicctől a pocakig, a Donald kacsás rágós tetkótól a bajszokig minden eredeti.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze nem mindenki ilyen daliás, viszont van, aki többet is megmutat magából. A képen látható fiatalemberek csoportja ugyan nem testépítéssel üti agyon szabadidejét, de büszke arra, amije van. Az alsógatya símaszkkal történő kombinálása kifejezetten hatásos látványt nyújt.

 


 

Aki a fenti divatirányzatnak kíván hódolni, annak nem lehet elég korán elkezdeni átöltözni. Ezt bizonyítja a képen szereplő müncheni fiatalokról készült felvétel is. Persze itt lehet más is az indíték, hisz kivel ne fordult volna már elő, hogy egy izgalmasabb derbi előtt kocsmáról-kocsmára betért volna egy italra, így a stadionhoz érve alig várta, hogy beengedjék, és egyből a mosdó felé vette az irányt. Ezzel a módszerrel értékes másodperceket spórolhatunk meg a beléptetést követően, ráadásul a biztonsági szolgálat munkáját is megkönnyítjük, különösen, ha kutya is van.

 


 

Megeshet az is, hogy nem csak a vizelet gyűlik fel a stadionhoz érve. Egy-egy hosszabb túra alkalmából természetes, hogy a társaság betér egy szimpatikus vendéglőben ebédelni. A rutinosabb szurkolók tudják, hogy ilyenkor a babgulyás és mindenféle tojásos ételek nem megengedhetőek a közösség szempontjából, hiszen a szurkolói buszokban az egy főre jutó légköbméterarány viszonylag alacsony, és egy röpke gáztámadás is végzetes lehet. Valószínűleg tudták ezt a képen szereplő nyitrai szurkolók is, akik valószínűleg romlott puliszkát fogyasztottak trencséni túrájuk alkalmával, így az indulás előtt nagyon helyesen közösségi úton szabadultak meg a felgyülemlett metángáztól.

 



Minden előrelátás mellett megtörténhet azonban a baj, így ha a szurkolói buszon mégis elviselhetetlen illatok kezdenék el csavarni orrunkat, és mégis stílusosak szeretnénk maradni, védekezhetünk a képen látható módon. Egyre azért figyeljünk ebben az esetben: egy ruhadarabot egy adott napon csak egy testrészünkre helyezzünk fel, különben a kívánt hatás ellenkezője is könnyen bekövetkezhet.

 


 

Ha el szeretnénk kerülni egy kínos cserét, megfelelő módszer lehet, ha különböző színű vagy fazonú alsókat használunk hagyományos, illetve az előbbi képen látható módon. Ráadásul, ha valakit kápónak választ a szurkolói csoportja, és olyan szerencsés helyzetben van, hogy annak akkora a létszáma, hogy nem ismer mindenkit személyesen, viszont nem olyan kigyúrt, hogy kitűnjön a mezőnyből, akkor a megafon mellett fontos azonosítója lehet az idegenvezetőktől ellesett piros baseball-sapka, piros esernyő, vagy (ahogy esetünkben a felvételen látszik) piros tanga.

 


 

Fontos az is, hogy ha már vetkőzünk, jól válasszuk meg az évszakot. Persze könnyű nekünk, akiknél télen csaknem fél évig nincs forduló, és nehéz a képen látható skandináv fiataloknak, akiknél jószerivel nincs meleg, azonban nem szeretnének kimaradni a pózolás fantasztikus élményéből. Ha mégis ilyen helyzetbe kerülünk, fontos, hogy figyeljünk oda az apró jelekre. Amíg a mellettünk álló hóember alól felsejlik némi rendőr, semmi gond, viszont ha utána sem öltözünk azonnal meleg ruhadarabokba, ne lepődjünk meg, ha megfázunk.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az is megeshet viszont, hogy valaki eljut egy tengerpartra edzőmeccsre, netán nemzetközi selejtőze kiesni, egészen kivételes esetben pedig olyan is megtörténhet, hogy valaki Siófok szurkoló. Nekik lehet hasznos a következő tipp: ha csak beesünk a strandról, vagy az ellenfél tábora már elvette a sálainkat ott vannak még a törölközők, amikkel príma koreokat lehet bemutatni. Itt az élő példa.

 

Apropó, sálbehúzás. Ha már érezzük, hogy meleg a szituáció, jobb, ha fogatlanul megyünk. Sok kellemetlenségül kerülhetünk el ezzel, és olcsóbban is kijövünk, ha fogorvosra nem kell költenünk egy balhé után.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az is előfordulhat, hogy meccs előtt együtt sörözik két szurkolócsoport, és csak a meccs hevében kívánja elpusztítani az ellen táborát (lásd pécsiek kirándulása Pápa városában). Ilyen váratlan pálfordulások alkalmával idő közben sem szégyen zsebre vágni a protézist, ahogy a képen szereplő Kassa szurkoló tót atyafi szemléletesen bemutatja.

 


Nyilván nem mindenki olyan heves vérmérsékletű, hogy szívesen odaáll pofozkodni. Ilyenkor jöhet a megtévesztés, azaz be kell olvadni az ellen táborába. Ha például ázsiai turista valaki történetesen a blog olvasói közül, és az olasz fővárosban kíván bekapcsolódni a lelátói életbe, de fél, hogy a köztudottan szélsőjobbos Lazio tábor diszkriminálja származása miatt, nem kell mást tennie, csak felölteni Di Canio mezét, és lépten-nyomon római köszöntéssel szalutálni mindenkinek. Kipróbált módszer, tízből tízszer bejön.

 


Ugyancsak megtévesztő lehet a fehér csákó, fáklyával, illetve az azt szimbolizáló gyertyával. Figyelmében ajánlom azonban mindenkinek, hogy ne essünk át a ló másik oldalára, hiszen a Kisteleki-féle zéró tolerancia csomag óta égő keresztet nem lehet bevinni a stadionokba.



 

Ha unjuk már a helyi csapatokat, akkor nyugodtan gyarapíthatjuk a divatszurkolók népes táborát is. Amikor pedig kinyílik a bicska a zsebünkben, ha egy BL döntő napján ezreket látunk MU vagy Barca mezekben, gondoljunk bele, hogy nem csak nálunk divat egzotikus csapatoknak szurkolni. Afrikában például lépten-nyomon Torpedo Moszkva és Widzew Lódz sálas emberekbe botlunk, ami joggal bosszanthatja a helyi csapatok ultráit.

 

Persze megvalósíthatjuk a divatszurkolást hazai színekben is. Ennek a legelterjedtebb formája hazánkban a nethuligánkodás, amikor nem járunk meccsre, csak az interneten keménykedünk azokkal, akik ezt megteszik. Ha nagy mákunk van, még igazi balhékat is kirobbanthatunk úgy, hogy föl sem kelünk a fotelből. Azonban ha a korral akarunk haladni, és van skype profilunk is, nem árt, ha maszkot húzunk a balhézáshoz!

 

Ha viszont úgy döntünk, hogy mégiscsak kimegyünk a meccsre, és csoportot alakítunk, de nem akarunk beállni sem az anglománok, sem az olasz stílust követők két nagy táborába, választhatunk más mintát is. Ha rengetegen vagyunk, és nagyon kemények a latin-amerikai mintát ajánljuk, ha pedig kicsik, nyomingerek, és azért akarunk huligánosdit játszani, mert láttuk a Discovery-n vagy a neten a The Real Football Factory-t, akkor az észak-amarikai vonal, amit nekünk találtak ki. A képen a Colombus Crew fanatikusai ragyogóan példázzák ez utóbbi mintát, mind jelképhasználatukban, mind gesztusaikban. A kidugott nyelv, bemutatás, tucat emberre egy sör, és ugyancsak egy sál (természetesen fejjel lefelé) mind-mind kötelező stíluselemek.

 

Az is megeshet, hogy a sok kemény férfiember között valaki megrendül az identitásában. Azért ha ilyen történik, jobb előtte informálódni, hogy mennyire toleráns a társaság ez ügyben, azonban ha a többiek nem emelnek kifogást ellene, nyugodtan belekerülhetnek a nőiesebb ruhadarabok is a meccsre járós ruhadarabok közé.

 

A stadionban azonban nem csak a nőiességgel, hanem a férfiassággal is lehet tüntetni. Valószínűleg ezt jobb néven is veszik a szurkolótársak, azonban érdemes egy határon belül maradni, hisz a férfiasság túlzott hangsúlyozása sem biztos, hogy férfias hatást vált ki az emberből.

 

 

 

 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://labdabiztos.blog.hu/api/trackback/id/tr371156872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.06.01. 18:37:35

mind+dögölhetneottaholvan

Kopi3.14 2009.06.01. 20:37:30

Skandinűvék felmetnést kapnak a nekivetkőzéssel kapcsolatosan- egyrészt fagyállóval üzemelnek, másrészt nekik nincs foci, maradnak a sífutás és egyéb haosnlóan forró helyen űzött tevékenységek.

Lazio szpesől edísönéknél a balról kettedik mit akar kifejezni a három ujjával? Ő kém, vagy mi?

Kopi3.14 2009.06.01. 20:42:10

A milwallos csjjal meg én vigyáznék, a stewardos felsőt is figyelembe véve, egyébként meg lehet élbunyós a kemény magban...

Phil Laak 2009.06.01. 21:10:44

Ez most mi is?
Se koncepció, se humor, se semmi...
Vagyis dehogynem egy nagy semmi.
Google-fans-pictures, és alá egy-egy sor.

nemuccaszoc 2009.06.01. 21:38:04

VAlamivel ki kellett tűnni?

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2009.06.01. 21:51:46

Nekem tetszett, röhögtem rajta :D Legalább nem valami buzi baloldali poszt már megint..

ttrgnsz 2009.06.01. 22:14:26

olcsó lehet a tetőtérben nyáron a légkondi

cikoria · http://cikoria.tumblr.com 2009.06.02. 08:28:12

A legnagyobb szentek életén, te hülye
Nincs semmi nevetni való :)

snowblind 2009.06.02. 08:49:28

Szerintem nem volt rossz ez a poszt.
Csak egy apró figyelmetlenségre szeretném felhívni a figyelmed: a Colombus Crew szurkerek 13-an vannak és legalább két sör van náluk. :P

Mérgező Hulladék 2009.06.02. 09:45:22

Nem lenne gond ezzel a posttal itt, ha közben meglennének még az olyanok is, amelyekkel indult a blog.
Persze tudom, semmi alapunk nincs arra, hogy követelőzzünk.

stréber gyuri 2009.06.02. 12:09:28

@dr. Wilbur Swain: sztem nincs baj vele. Szubjektiv ez.

9b29w4 2009.06.07. 13:20:29

Nem Toprodo Moszkva, hanem Torpedo Moszkva!

9b29w4 2009.06.07. 13:21:35

@Kopi3.14: Azért elég rendesen odavernek a skandinávok fociban is. Tehát az kijelentés, hogy nekik nincs foci, nem állja meg a helyét.
süti beállítások módosítása